L’Ajuntament suspèn les llicències del Nyap

25 03 2009

Fonts de tota confiança informen que la Junta de govern local ordinària de data 16 de març de 2009 (la setmana passada), va adoptar l’acord de concedir llicència de legalització de les obres situades als carrers Països Catalans, Bastiments i Av. La Selva. Tot seguit reproduïm alguns fragments facilitats per les esmentades fonts:

199

“Atès que l’esmentada societat (Foncie SL) ha presentat davant l’Ajuntament un estudi de detall de tota la illa i un projecte bàsic d’edificació, també de tota la illa, per tal de procedir a la legalització de les obres que s’executen i les que es preveuen executar en el futur, a la parcel·la (…)

La Junta de Govern Local, per unanimitat dels assistents, adopta el següent acord:

Primer.- Deixar sense efecte les llicències d’obres concedides (expedient núm. 2008/30) per a la construcció de la nau industrial, el dia 3 de març de 2008, de modificació de l’expressada llicència, de data 6 d’octubre de 2008, i de distribució interior, de data 6 d’octubre de 2008. Tot allò per haver-se infringit els termes de les esmentades llicències, al realitzar obres en la part de la parcel·la que, en principi, quedava sense edificar.

Segon.- Concedir llicència d’obres a Foncie, SL, per a la legalització de les obres que s’executen i que en el futur s’executaran a la illa …, segons l’estudi de detall aprovat definitivament en data 5 de març de 2009 i el projecte bàsic presentat el dia 9 de gener de 2009 (…)”

200

Les fonts anteriors recorden que les llicències que es “deixen sense efecte” són les que van ser denunciades pels veïns i pels grups AMS i ICV, a diferents nivells. Tot sembla indicar que es tracta d’un capítol més d’allò que alguns experts anomenen la “jugada” per a legalitzar les obres del Nyap, a posteriori, seguint la política dels fets consumats. En tot cas, es tracta d’una complexa estratègia legal que no se sap molt bé on acabarà, considerant que les esmentades llicències estan denunciades davant del Jutjat contenciós administratiu de Girona.

Més informació:

Anuncis

Accions

Informació

25 responses

25 03 2009
LNC

Aquest alcalde es pensa que som tontos/es.. intentar legalitzar una obra il.legal no és anul.lar una llicència i immediatament tornar a atorgar-la incumplimint novament les condicions d’ús (planta 1 habitatge)

D’altra banda es demostra que mentien quan deien que no havia cap irregularitat i que la llicència era legal, bla bla bla.

Si els quatre d’IDS ( i les xibarris) tinguessin una mica de cultura democràtica després d’aquest acord, dimitirien, demanarien perdó als veïns i veïnes afectades i portarien els tècnics a la fiscalia.

I, per cert, a veure com expliquen la denegació del recurs veïnal i ara auest dos acords… prevaricació???? m’estalvio el “pressumpta” la qüestió és obvia.

DIMISSIÓ i ENDERROC !!!

25 03 2009
SILENCA

En aquest Ajuntament tots son uns impresentables, uns per fer i els altres per callar.. No deia el senyor alcalde que tot estava bé? Ens estem adonant de la implicació que tenen perquè el Nyap tiri endavant. Cadascú que pensi quin interessos trauran. Estan fent les mil i una per legalitzar-lo, quan el que haurien de fer és el que diu l’ LNC, dimitir i demanar perdó i fer pagar als culpables d’aquest Nyap. Aquest ajuntament ha venut el poble al promotor!

25 03 2009
SILENC

I jo em pregunto si tot aixo pot acabar colant. Aquesta excusa infantil de que estaven remenant terres i que va arribar en Jubany i els va dir que era ilegal i l’alcalde va fer parar les obres. I un estudi de detall que s’ha de presentar abans de fer l’edifici el presenten després, com si el Nyap no existís. I si els veïns denuncien unes llicències al jutjat va i els de l’ajuntament anulen les llicències i les canvien per unes altres. I a un parent d’un promotor se li escolta dir que això es normal, que si hi ha problemes de papers es tira pel dret i després ja aconseguirem presentar els papers que falten i legalitzar, i feta la llei feta la trampa. Tot era legal , asseguraven, però estaven acollonits i van demanar als seus assessors i advocats externs pagats amb diners de tots que busquessin una sortida i apa a inventar maneres de legalitzar.

En quin país vivim si tot aixo acaba colant.

Ja no s’ho amaguen: llicència de legalització d’una cosa que es va fer ilegament.

Ara fa por que en Tello, la doctora i en Miralles no acabin oblidant-se del tema, que allí on no anem a guanyar (vots) val més no anar a perdre (vots). Crec que si AMS va anar tan lluny es perque tenen gent sana a les seves bases que van exigir una mica de coratge a la direcció. Ara fa por que els veïns es quedin sols contra nogués, jubanys, foncies, panelles, sicarts, perruqueres, ribes, margarites i victorianos.

25 03 2009
Enderroquem el Nyap

Això demostra que les llicències anterior són nul.les de ple dret, com ells negaven, per sistema. Que calia estudi de detall i projecte bàsic PREVI (no a POSTERIORI)

Aquesta llicència també és nul.la, la construcció continua sense adequar-se a la normativa. (A MÉS JA ESTÀ FETA, tot i els recursos previs dels veïns) Només cal saber llegir (i entendre) el significat de CONDICIÓ d’ÚS i veure que no s’ha tramitat a la Comissió Territorial d’Urbanisme l’estudi de detall que diuen definitiu (tot i les al.legacions) Cal exigir a l’Ajuntament que no tingui tanta mala fe en els procediments, ni riure’s dels veïns que han aconseguit que l’ajuntament faci el ridícul amb tots aquest equilibris i arguments demagògics: si es deixa fer el doble de gran la Vilaró es generarà el doble d’ocupació que la que dóna ara o si fas un Corte Inglés als estanys ni t’explico; però no es fa perquè no és legal a més d’una aberració. Amb el Nyap aquestes obvietats no s’apliquen.

Un polític que ha enganyat a la premsa negant evidències i irregularitats, que insulta els regidors de l’oposició, que es riu dels veïns que han hagut de pagar advocat i que amb trampes legals impossibles vol imposar un Nyap que segueix sent il.legal hauria de dimitir. Si això és una democràcia aquest tal Nogué ha de dimitir i els tècnics despatxats per, com a poc, incompetents.

I el Sr. Ribas també hauria de pensar en assumir alguna responsabilitat política, perquè si prens la paraula no pots deixar que entre en Nogué i en Rovira et deixen tant clarament amb el cul enlaire.

25 03 2009
ED

Nogué: has lliurat l’estudi de detall del teu estimat Nyap a la Comissió d’Urbanisme de Girona?, saps que la llei t’obliga a fer-ho?, ja ho has fet?, quan ho penses fer?

25 03 2009
LNC

L’absurd és tan gran que la mateixa colla de regidors que vota en contra de la revisió de la llicències al Ple perquè asseguren que tot es correcte, després les anul.len en Junta de Govern….

26 03 2009
.AMS i ICV

dijous, març 26, 2009
ICV de Sils vol recórrer la nova llicència del Nyap i AMS, possiblement, s’apuntarà

Fonts consultades pel bloc informen que el grup municipal d’ICV posarà tots els mitjans al seu abast, amb recursos del propi grup municipal contra la darrera acció pro-Nyap de l’alcalde Nogué. Les mateixes apunten que el grup d’ICV podria portar aquesta aprovació als tribunals després de l’esperpèntic acord de data 16 de març en Junta de Govern Local que ha estat conegut després de la publicació realitzada des del bloc Sils, com més serem…

L’ajuntament -amb IDS en solitari- ha deixat sense efecte les llicències atorgades mesos abans i que es troben en diferents instàncies judicials i administratives, abans de veure com eren anul.lades, entre altres pels jutjats del procediment contenciós admnistratiu de Girona que ja coneix de l’assumpte.

AMS, apunten les mateixes fonts, estudiarà fer un front comú, atès que entenen que amb aquesta maniobra, l’ajuntament vol obligar als veïns i veïnes afectades a presentar un nou recurs sota l’argument que un cop deixada sense efecte les llicències anteriors, es tractaria d’un expedient administratiu diferent, qüestió que ni AMS ni ICV pensen tolerar per tractar-se del mateix nyap urbanístic tant controvertit i polémic.

L’alcalde ha vingut mantenint i de manera pública les llicències, ara deixades sense efecte, eren del tot legals i que els veïns no tenien raó. La manca de publicació de (les actes de) Juntes de govern local des del 2009 al nyap-web municipal, ja feia sospitar la voluntat de manca de transparència sobre les decisions urbanístiques i d’adjudicacions a prendre, atès que també es troba recorreguda l’adjudicació del Bar del Centre Cívic de Sils.

Altres fonts apunten directament al secretari i a l’arquitecte muncipal com els autors intel.lectuals del que ja es coneix com la jugada del Nyap. “Ells apunten i els polítics disparen”, afirmen. En aquest sentit convé recordar que el secretari municipal de Sils es va negar a explicar i fer constar en acta la seva opinió tècnica sobre les llicències ara anul.dades en un intent per fer creure que se’l volia implicar en un debat polític. Pel contrari no va tenir cap inconvenient en afirmar en un altre ple que no està regulat l’article que obliga als membres de la Junta de govern Local, de la que ell mateix forma part, a fer públics els seus béns patrimonials.

Tot i que regidor Antonio Tello ha volgut deixar al marge als tècnics de l’assumpte la realitat s’imposa i des del seu grup reclamen arribar fins al fons sense que hagin de pagar un cop més els veïns en la coneguda com la jugada del Nyap.

Font: Des de Sils camí d’Itaca
http://losilenc.blogspot.com/2009/03/icv-vol-recorrer-la-nova-llicencia-del.html

26 03 2009
Anònim

A molts ajuntaments esperen rebre el vist-i-plau o l’assabentat de la Comissió d’Urbanisme per a procedir a la publicació en el Butlletí Oficial de la província de l’acord d’aprovació definitiva de l’estudi de detall, als efectes de la seva executivitat. Aquí podria ser que, a data d’avui, ni tan sols haguessin entregat còpia de l’estudi de detall a la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona:

– 5 de març, al ple IdS i CiU aproven l’estudi de detall
– 11 de març, publicació al BOP de Girona núm. 48
– 16 de març, junta de govern “intercanviant” llicències
– 18 de març, es reprenen les obres del Nyap

On està l’assabentat de l’estudi de detall per part de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona?

26 03 2009
Aina Sanfaina

Segueixo dient el mateix q en els altres fils: Quina vergonya!

Ara per altres coses… Ni terrenys, ni llicències, ni presses, ni temps, ni llicències, ni calers.

A sac gent, a sac! Que cap dels anomenats en els anteriors posts es mereix ni una engruna.

26 03 2009
Anònim

Desitjaria i espero que els components d´aquest govern no acabin el seu mandat i s´hi ho fessin, marxessin amb la cua entre cames.
Ja han espatllat masses coses…
Silencs i silenques si us plau feu una anàlisi desde que tenim aquest govern !!!!

26 03 2009
Un

Jo juraria que a més del Nyap urbanístic aquí hi deu haver un Nyap jurídic colosal.
Però aquí la justícia no és un dret gratuït, com la sanitat o l’educació bàsica.
Si vols justícia et surt car i els resultats sempre són dubtosos.
Ja ho va dir en Nogué en el ple del Nyap: que, si perden un judici, cap problema, tenen diners públics per a plantejar tots els recursos imaginables al TSJC, al Suprem o on sigui.

26 03 2009
anónim

no tinc paraules per descriure el que penso d’aquests irresponsables

27 03 2009
.Dimissió

Reproduïm dos articles del bloc Des de Sils, camí d’Itaca:

divendres, març 27, 2009
Un alcalde no pot mentir reiterada i públicament i després negar les seves paraules i actuar en frau de llei intentant legalitzar un Nyap

L’alcalde Nogué i el grup muncipal d’IDS han vingut mantenint la legalitat d’unes llicències sobre el Nyap, que un cop enfrontades als Jutjats anul.la, per torna-les a aprovar mantenint les irregularitats en les condicions d’ús de la planta primera que ha de ser per habitatges d’acord a la norma urbanística d’aplicació al solar de les irregularitats.

La jugada no cola: L’alcalde i tots el membres de la Junta de Govern han de dimitir per decència democràtica. També el regidor de CiU Josep Ribas per haver-se deixat utlitzar per l’ex-alcalde Rovira en un vergonyós intent de defensar una aberració urbanística clarament il.legal.

Imatge: http://4.bp.blogspot.com/_iNoF4PxZ0vQ/ScwE93pWBYI/AAAAAAAAFOQ/mIthw3Qtpf4/s1600-h/tocadimitir.jpg

http://losilenc.blogspot.com/2009/03/un-alcalde-no-pot-mentir-reiteradament.html

– – – – – – – – – –

dijous, març 26, 2009
Definició de frau de llei a la viquipèdia
Fraude de ley
De Wikipedia, la enciclopedia libre

Se denomina fraude de ley o fraude a la ley a una situación en la cual, para evitar la aplicación de una norma jurídica que no le favorece o no le interesa, una persona se ampara en otra u otras, llamadas normas de cobertura, y busca dar un rodeo que le permita sortear la prohibición o las obligaciones que le imponía la norma vulnerada.

El Derecho prohíbe el fraude de ley. Los actos realizados al amparo del texto de una norma que persigan un resultado prohibido por el ordenamiento jurídico o contrario a él se considerarán ejecutados en fraude de ley y no impedirán la debida aplicación de la norma que se hubiere tratado de eludir.

Por tanto, la sanción al fraude de ley es la aplicación de la norma burlada.

Més aquí: http://es.wikipedia.org/wiki/Fraude_de_ley

http://losilenc.blogspot.com/2009/03/definicio-de-frau-de-llei-la-viquipedia.html

29 03 2009
Marella

Sils la pequeña Marbella, es una lastima que nadie tenga el suficiente dinero o interés para estirar profundamente el tema del nyap.
Más de uno se llevaría un susto, políticos de la oposición (sin contar CiU que está dentro … ) no dejéis solos a los vecinos y demostrar para que entrasteis en el Ayuntamiento, os están tomando por tontos a vosotros a los vecinos afectados y a todo el pueblo de Sils .
POLITICOS INEPTOS O (…)????????

29 03 2009
consumidora

Si, a un supermercat a Sils, NO aquesta nau industrial ILEGAL aberrant
NO AL NYAP
DIMISSIÓ NOGUÉ

29 03 2009
sils

Menys mal que, malgrat Miralles i cia , Tellos i Mª Joseps , tindrem finalment un super com deu mana a Sils.
Nomes tenen ganes de fer la gitza , pero no s’en surten.
Endevant als de IDS, que nomes amb quatre, us en sortiu de tot

29 03 2009
Sils

“sils”, tens aspecte d’estar assessorat per la presidència de l’ACES. Es queixen els socis de l’ACES que la presidència mai ha tret el tema del Supermercat i la seva competència, que mai s’ha tractat del tema, que quan la presidència envia e-mails als comerciants de l’ACES parlant dels temes que afecten a l’associació, mai surt el tema.

Si els 4 que dius tu se’n surten serà amb ajut del 3 de CiU i amb l’assessorament de jubanys, sicarts i victorianos 😉

No a la nau industrial, no a la jugada del Nyap!
Joc net a Sils!

29 03 2009
Pere

Mans netes ! No al frau de llei de la jugada del nyap! nogue dimissio !

29 03 2009
Anonimous dixit

Adjunto un interessant noticia publicada al Diari de Girona, que tracta d’una tesi doctoral que abala l’enderrocament en cas de construccions ilegals.
No deixeu de lleguir la darrera frase.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009032800_21_323021__Tema-del-dia-tesi-doctoral-avala-enderrocs-complir-sentencies-urbanistiques

30 03 2009
LNC

Flipo que el Sr. Alcalde no faci cap ban per aclarir i donar comptes al poble que li paga, d’aquesta actuació tant i tant arbitrària. Que cregui que després de tot el que ha passat amb el Nyap es pensi que pot tirar i fer pel dret sense haver de donar explicacions… Flipo i molt.

30 03 2009
Dani

Cual es el verdadero motivo por el que se presentan a las Elecciones Municipales personas como estas de IDS-PM-PSC- de SILS.

Resulta que en esta candidatura los cabezas de lista no tienen ni idea de Política por lo menos los dos primeros, los otros dos son nuevos y poco a poco pueden aprender pero tienen malos maestros.

A aunque tienen a uno muy listo que únicamente se preocupa del bien estar de las parroquias aparte de escribir en el Cuaderno de Sils dos o tres paginas cada vez que sale Cuaderno a aprovechando que a hora mandan los suyos como es profesor de Universidad, los de CIU no le dejaban publicar nada a este personaje que también fue cabeza de lista y se quedo en la silla de la Oposición,

(…)

Y encima van y se hacen todos ellos simpatizantes de PSC de Girona solamente para que les pagaran la propaganda electoral y llevarse el voto Socialista del pueblo estos que la mayoría de ellos menos tres eran antes de CIU.

La mayor mentira de este grupo hacia los ciudadanos de Sils a sido su programa electoral el cual lo hicieron solamente para llevarse el voto no para ponerlo en practica.

Este Alcalde como el primer teniente Alcalde les han mentido mucho a muchos ciudadanos de Sils mentiras tras mentiras solo tenéis que ir a los plenos para ver con vuestros propios ojos lo ineptos que son verdaderamente.

Este Alcalde aguantara hasta que le aprueben el POUM donde a sus terrenos pasaran tener mayor edificabilidad.

Espero que si se tiene que indemnizar al promotor del NYAP sean los TECNICOS y el EQUIPO de GOBIERNO de IDS-PM- PSC de Sils quienes paguen dicha indemnización.

30 03 2009
Dominique

A qui es fa dir Sils:

Segurament el fet que hi hagi un super més a Sils només pot tocar el crostó al petit comerciant i a la resta de supermercats competidors, però no als silencs, excepte per solidaritzar-nos amb ells.

Aquí sobre el que ens queixem la MAJORIA és sobre ON, COM i QUÈ s’ha fet. Sobre el mal ús de la llei i l’autoritat.

Probablement, aquest edifici fet d’una altra manera o situat en el polígon industrial no hagués molestat ningú, ben al contrari, hagués facilitat la vida a molts dels que van a Vidreres o a Santa Coloma a fer les compres setmanals o mensuals.

Per cert, l’apunt sobre la Tesi, excepcional, molt bo, aclaridor i molt interessant.

Gràcies!

30 03 2009
LNC

No he vist cap persona en contra d’un super a Sils, ni a parcel.la del carrer Bastiments. Sí conec gent que està a favor d’un supermercat en planta amb possibles habitatges al pis primer i sense murs de 8 m d’alçada, a tocar de la vorera i molls de càrrega.

La gestió municipal de les llicències, ha fet la resta i tot el món ja el coneix com el Nyap de Sils. Si l’ACES no s’ha mullat és perquè la presidenta defensa únicament al seu partit i no a qui hauria de representar a més de mostrar una insolidaritat amb els veïns i veïnes afectades.

30 03 2009
Dani

Estoi totalmente de acuerdo contigo LNC como puede ser presidenta de los pequeños comerciantes de sils y a la vez estar a favor del NYAP que dimita y que deje su cargo a personas preparadas como el señor del estanco este seria un buen presidente de los pequeños comerciantes.

31 03 2009
Marella

En mi modestia opinión estoy totalmente de acuerdo que la sra Presidenta tiene que dimitir, como también creo, que los propios comerciantes también tienen voz y voto y se podian a ver enterado del tema y velar por sus propios intereses,(aunque no se lo diga su presidenta) por que lo que está claro, que el Ajuntamiento no lo hara, que vallan mirando se lo como que a ellos no les va la cosa, luego sera demasiado tarde.
NO AL NYAP!!!!!!!!!!!
NOGUÉ DIMISIÓN!!!!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: