Ple 21 abril

17 04 2009

4 reunions extraordinàries en un dia
Moció IdS per a suprimir el transport escolar gratuït

En temps de sequera informativa municipal ( el web municipal no penja les actes des de fa mesos), els reporters gràfics del bloc han aconseguit les següents ordres del dia de quatre reunions extraordinàries que es celebraran a l’Ajuntament de Sils el dimarts 21 d’abril de 2009:

254

255

256

2571


Anuncis

Accions

Informació

7 responses

18 04 2009
Jordi

Si és pel bé de Sils, endavant tanta reunió extraordinària. Al Ple hi ha un alcalde i deu regidors/regidores. A una Comissió hi van l’alcalde i quatre regidors/regidores. Per cada ple, l’alcalde cobra 400 euros i els regidors 200. Per cada comissió informativa, l’alcalde cobra 250 euros i els regidors 150. Si l’alcalde presideix les comissions, cada comissió informativa deu durar un quart d’hora.

Total euros: 4.950 euros, dels quals 1.150 per l’alcalde.

Si algú veu alguna errada, que avisi !

21 04 2009
.Moció IdS transport escolar

Sils presenta una moció per deixar de pagar el transport escolar no obligatori

SILS | E.B.
Sils vol deixar de costejar el transport escolar no obligatori que haurien de pagar les famílies que viuen en urbanitzacions del municipi i els nens de les quals utilitzen l’autobús per anar a l’escola del poble. Per això, avui l’equip de govern (IdS) presenta en ple extraordinari una moció encaminada “a ajudar només les famílies que realment ho necessitin”, assegura l’alcalde, Martí Nogué (IdS), i no a fer-ho de forma universal com aquest curs. A finals de mes s’obrirà el període d’inscripció.

Es dóna el cas que el de Sils és l’únic ajuntament de la Selva que paga la totalitat del transport. Ara fa un any, en plena controvèrsia sobre aquest tema que va dur molts pares a mobilitzar-se, va prosperar una moció del grup d’ICV, a l’oposició, a través dels vots de tots els grups opositors (AMS, CiU i ICV) que va obligar el consistori a costejar la quota, de 178 euros per nen. En total aquest curs s’hi han inscrit 273 nens, fet que suposa una despesa municipal de 48.594 euros.

DdG, 21 abril 09
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009042100_3_327469__Comarques-Sils-presenta-mocio-deixar-pagar-transport-escolar-obligatori

21 04 2009
Anònima

Aquests d’IdS podrien estalviar d’altres maneres: assessors urbanístics externs per a fer millors nyaps a favor de promotors forasters, advocats externs per a pleitejar contra els veïns o reunions extraordinàries que sumen molts euros en indemnitzacions. 😦

Amb això del transport, li volen fer un bon gol a en Miralles …

22 04 2009
.Només a les famílies necessitades

El Punt, dimecres 22 abril:

L’Ajuntament aprova el pagament del transport escolar no obligatori només als més pobres
22/04/09 02:00 – Sils – J.C

L’Ajuntament de Sils, en el ple extraordinari celebrat ahir, va aprovar una moció presentada pel govern en minoria d’IdS-PM, per tal de deixar de pagar el transport escolar no obligatori a totes les famílies i fer-ho a partir del curs vinent només en el cas de les famílies més necessitades. L’Ajuntament de Sils és l’únic de la Selva que paga la totalitat del transport escolar, després que l’any passat prosperés una moció d’ICV en aquest sentit, que va rebre el suport de la resta de grups de l’oposició, CiU i AMS, fet que va deixar el govern en minoria. En el ple d’ahir, però, CiU va canviar el sentit del seu vot respecte de l’anterior ocasió, i això va provocar que la moció prosperés. Aquest curs, l’Ajuntament ha hagut de fer una despesa de 48.594 euros per pagar el transport a 273 nens.

http://www.elpunt.cat/girona/article/2/5-societat/28569-lajuntament-aprova-el-pagament-del-transport-escolar-no-obligatori-nomes-als-mes-pobres.html

Diari de Girona, d’avui 22 d’abril:

Sils només pagarà el transport escolar no obligatori a les famílies necessitades
CiU dóna suport a la iniciativa del govern, un any després d’haver votat que calia finançar-ne la totalitat

SILS | E.B.

L’Ajuntament de Sils va aprovar ahir una moció per deixar de pagar el transport escolar no obligatori, aquell que haurien de costejar les famílies que viuen en urbanitzacions del municipi i els fills de les quals utilitzen l’autobús per anar a l’escola del poble. Aquesta proposta, liderada per l’equip de govern (IdS) va prosperar gràcies a l’abstenció d’AMS i al vot a favor de CiU, a l’oposiciió, que considera, com va afirmar el seu portaveu Francesc Anoro “que no s’ha de pagar tot universalment”, sinó ajudar les persones que ho necessitin.

De fet, aquesta és la proposta del govern, que arriba un any després que s’aprovés amb polèmica -gràcies als vots de tots els grups opositors: AMS, ICV I CIU- una altra moció del grup d’ICV per fer tot el contrari: pagar el transport escolar no obligatori a tots els nens del municipi, que enguany ha suposat una despesa de prop de 48.600 euros al consistori, ja que la quota per alumne és de 178 euros i a Sils, s’hi van inscriure 273 nens. Una despesa, que tal com va manifestar l’alcalde, Martí Nogué, “no l’ha de fer l’Ajuntament”, sinó que “només cal que s’ajudin les famílies més necessitades, com es fa amb altres serveis, com el menjador”.

“Falta de diàleg”

El grup d’ICV, en canvi, va criticar aquesta variació de la postura del consistori i va votar en contra de la moció presentada per l’equip de govern que, com va recordar l’alcalde, s’havia de tornar a debatre ara perquè “els nens s’inscriuen a finals de mes i les famílies cal que sàpiguen què han de pagar”. Per al portaveu d’ICV, Albert Miralles, “la moció s’ha dut a ple amb males maneres”, ja que els grups de l’oposició no havien tingut temps d’estudiar-la abans, i va demanar al govern deixar la proposta sobre la taula, però l’alcalde s’hi va negar.

El pagament del transport escolar no obligatori va provocar moltes protestes per part dels pares durant el curs passat, ja que fins llavors havia estat finançat pel Consell Comarcal i la Generalitat.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009042200_3_327679__Comarques-Sils-nomes-pagara-transport-escolar-obligatori-families-necessitades

22 04 2009
.Blog Vallcanera

miércoles 22 de abril de 2009
EL PRÓXIMO CURSO ESCOLAR NO HABRÁ TRANSPORTE ESCOLAR GRATUITO LOS DE IDS-PM-(PSC) y CIU DE SILS YA SE HAN ENCARGADO DE QUE ASÍ SEA CON SU PACTO
EN EL PLENO MUNICIPAL DE AYER, EN EL CUAL LO MÁS IMPORTANTE ERA LA MOCION PRESENTADA POR IDS-PM-(PSC) DE SILS PARA CARGARSE EL RANSPORTE ESCOLAR GRATUITO.

MOCIÓN QUE YA TENIAN PACTADA COMO TODO CON “CIU”.

PARA CARGARSE EL TRANSPORTE ESCOLAR GRATUITO.

ESTO QUIERE DECIR QUE LOS PADRES DE LOS NIÑOS Y NIÑAS DE LOS NUCLEOS DE SILS TENDRÁN QUE PAGAR EL AÑO QUE VIENE EL TRANSPORTE ESCOLAR.

ESTA ASOCIACIÓN DEL VECINDARIO DE VALLCANERA LUCHARA Y HARA TODO LO POSIBLE PARA QUE EL TRANSPORTE ESCOLAR SEA GRATUITO PARA TODOS LOS NIÑOS Y NIÑAS DE LOS NUCLEOS DE SIL.

AQUI LOS TENEIS ESTOS QUE VAN DE SOCIALISTAS Y PROGRESISTA IDS-PM-(PSC) Y QUE ESTÁN MUY BIEN RENUMERADOS, Y EL PARTIDO DE LOS RICOS DE SILS “CIU”.

TIENEN HACE TIEMPO UN PACTO DE GOBIERNO INCUBIERTO TU ME TAPAS ESTO Y YO TE APRUEBO LO QUE HAGA FALTA Y ESTE ES EL PAN DE CADA DÍA.

ESPEREMOS QUE EL PUEBLO EN LAS PROXIMAS ELECCIONES MUNICIPALES PONGÁN HA ESTOS DOS PARTIDOS DE IDS-PM-(PSC) Y “CIU” DE SILS DONDE LES CORRESPONDE QUE ES EN LOS BANQUILLOS DE LA OPOSICIÓN.

LOS VECINOS DE SILS TIENEN MEMORIA Y SI NO NOSOTROS SE LA HAREMOS RECORDAR TODOS.

GRACIAS SEÑORES DE “CIU” Y SEÑORES DEL EQUIPO DE GOBIERNO DEL PSC DE SILS.

NO SE VOTO EN LOS AÑOS OCHENTA Y TANTO POSIBLEMENTE EN UN PLENO CON EL VOTO AFIRMATIVO DE TODOS LOS GRUPOS POLITICOS.

QUE TANTO EL TRANSPORTE ESCOLAR COMO EL SERVICIO DE COMEDOR FUERA GRATUITO PARA TODOS LOS NIÑOS Y NIÑAS DE LOS NUCLEOS DE SILS.

http://blogdevallcanera.blogspot.com/2009/04/el-proximo-curso-escolar-seguramente.html

24 04 2009
pepe

los ricos de sils son de franco no de ciu………como se nota que has llegado hace poco por aqui

26 04 2009
un altre pepe

I dels de AMS que es van abstenir, no en digueu res ?.

Us van deixar amb el cul a l’aire i no en digueu res ?

Si mes no , es extrany

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: