Mobilitat viària a Sils

19 04 2009

El web municipal de Sils publica un “plànol de la millora de la mobilitat viària al nucli urbà”. Clicant la imatge es pot accedir al plànol original:

266


Accions

Informació

7 responses

4 05 2009
Anonimus dixit

Cada vegada que veig el plànol de ‘millora de mobilitat viària a Sils’ se’m regira l’estòmac.
Com és possible admetre un recurs tant baix com la famosa nota de:
“(c) Només vehicles subministrament centre comercial”?
Com s’explica que els tècnics i polítics hagin dedicat part del seu temps a ‘admetre’ un canvi inexplicable de direcció que no benificia absolutament en res al nostre poble i està possat per beneficiar els interessos d’un promotor privat?
Un canvi viari que perjudica a veins i beneficia a promotors privats.

El temps els hauria de possar a tots al seu lloc.
Que passaria si algún altre equip de govern decideix que per a millorar la mobilitat a Sils cal invertir el sentit del carrer, perjudicant així el normal funcionament d’aquest negoci privat?

26 05 2009
Bloc

TRÀFIC: CANVIS DE SENTIT
A partir del dilluns dia 25 de maig entrarà en servei la primera fase de canvis de sentit de circulació que afectarà als següents carrers: Lluís Barceló, Joan Maragall, Juli Garreta i Onze de Setembre.

Disculpeu les molèsties.

http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/default.aspx#

26 05 2009
rigoberto

veient els nous carrers musicals de mallorquines veig que s ha deixat en chikiliquatre quin falloooooo

5 06 2009
.Educació viària

sils
Valoració positiva d’un curs d’educació viària
05/06/09 02:00 – Sils – J.C

El CEIP Jacint Verdaguer de Sils ha fet una valoració positiva del curs d’educació viària impartit en el centre desinteressadament pel mosso d’esquadra Víctor Puig i el policia local de Sils, Miquel Pérez. Hi han participat un total de 210 alumnes de P4, primer, tercer i sisè.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/16-educacio/45143-valoracio-positiva-dun-curs-deducacio-viaria.html

11 11 2009
.Accessibilitat

11/11/09

La Diputació impulsa la redacció de plans d’accessibilitat a 15 municipis gironins

Jaume Sitjà, diputat d’Acció Social i Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Girona, ha presentat avui el Pla Director d’Accessibilitat Universal, un projecte que vol fomentar la redacció de plans d’accessibilitat als municipis gironins.

Els plans d’accessibilitat són un conjunt d’informacions i recomanacions que es posen a disposició dels municipis per tal que aquests els tinguin en compte en les seves decisions. El seu objectiu principal és ser una eina que possibiliti la integració de les persones amb discapacitat i la normalització de la seva quotidianitat.

Un pla d’accessibilitat consta principalment de dues parts: d’una banda, l’anàlisi i el diagnòstic de les necessitats d’accessibilitat al municipi, i, de l’altra, la proposta d’estratègies tecnicoeconòmiques per millorar la situació. Els plans són integrals, ja que impliquen l’estudi de diversos àmbits, i són universals, ja que beneficien el conjunt de la població: mares i pares, persones grans, infants, persones amb necessitats específiques de mobilitat, persones amb discapacitats…

Segons ha assenyalat Jaume Sitjà, el Pla Director d’Accessibilitat Universal de les comarques gironines s’implementarà per fases. La primera fase consistirà a proporcionar a 15 municipis gironins de menys de 20.000 habitants un pla d’accessibilitat. Per fer-ho, es contractarà una empresa externa per mitjà de concurs públic. Els 15 municipis són: Arbúcies, Besalú, Bordils, Corçà, Flaçà, Lladó, Llançà, Palol de Revardit, Portbou, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pere Pescador, Serinyà, Sils i Ullastret. La fases posteriors continuaran la tasca d’implementació del Pla Director al municipis. Per portar a terme aquesta implementació, la Diputació de Girona ha subscrit un conveni amb l’IMSERSO i la Fundació ONCE.

El diputat ha destacat que la voluntat de la Diputació és donar serveis als municipis, especialment a aquells que disposen de pocs recursos. Sitjà també ha assenyalat que “millorar l’accessibilitat és augmentar les oportunitats de desenvolupament de les persones i la seva participació i integració en la vida econòmica i social del municipi”.

http://www.ddgi.cat/webddgi/noticia.do?opcio=0&codi=4228

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

La iniciativa neix d’un conveni signat entre la Diputació de Girona, la IMSERSO i la Fundació ONCE.

EMPORDA.INFO Quinze municipis gironins de menys de 20.000 habitants tindran l’any que veu un pla integral per millorar l’accessibilitat als seus edificis i espais públics.

La iniciativa preveu destinar 230.000 euros a la redacció d’aquests plans i a la formació de tècnics municipals. Els documents serviran com a full de ruta per veure quins problemes d’accessibilitat tenen els municipis per a col·lectius com els infants, els discapacitats o les persones grans. El diputat d’Acció Social Jaume Sitjà ressalta que els plans seran ‘una bona eina’ per a plantejaments urbanístics futurs d’aquests municipis.

La redacció dels documents forma part d’un projecte batejat amb el nom de ‘Pla Director d’Accessibilitat Universal de les comarques gironines’, una iniciativa impulsada per la Diputació de Girona. La intenció és la d’anar oferint als municipis una diagnosi complerta sobre les necessitats d’accessibilitat a espais públics i edificis, i formar els tècnics municipals perquè les tinguin en compte a l’hora de desenvolupar planejaments urbanístics.

Durant una primera fase, la redacció d’aquests plans es portarà a terme a quinze municipis gironins de menys de 20.000 habitants. Per comarques, a la Selva hi ha Arbúcies i Sils; a la Garrotxa, Besalú; al Baix Empordà, Ullastret i Corçà; a l’Alt Empordà, Lladó, Llançà, Portbou i Sant Pere Pescador; al Ripollès, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses; al Gironès, Bordils i Flaçà, i al Pla de l’Estany, Palol de Revardit i Serinyà.

El diputat d’Acció Social i Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Girona, Jaume Sitjà, destaca que aquests plans tindran caràcter ‘universal’. És a dir, ajudaran a veure les mancances d’accés per a discapacitats, però també seran extensibles a col·lectius com els pares i les mares, els infants o les persones grans.

‘Per fer-ne un símil, a l’hora de redactar un pla es pensarà amb un nen petit i els problemes que pot tenir per arribar a un determinat lloc o un altre, perquè aquest és l’exemple més clarificador de les mancances que hi pugui haver’, indica. Dels 230.000 euros que costarà redactar els quinze plans municipals, la Diputació de Girona n’aporta el 34%, la IMSERSO un 54% i la Fundació ONCE el 12% restant.

Incidir en la formació

Jaume Sitjà destaca que, apart de la diagnosi que es farà a peu de carrer de cada municipi, s’incidirà molt en la formació dels tècnics municipals. ‘Ho fem a ajuntaments petits perquè normalment són els qui tenen menys recursos, i incidim en la formació perquè entenem que si els tècnics municipals tenen aquesta sensibilitat, la podran aplicar a totes les obres noves i actuacions al municipi’, indica Sitjar.

A més, el diputat també ressalta que, de cara a la nova convocatòria del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) els pobles podran demanar ajudes per portar a terme obres de millora d’accessibilitat en determinats llocs dels municipis.

Els plans integrals d’accessibilitat també incorporaran propostes per millorar la situació actual. ‘Per exemple, es podran establir quins són els itineraris més accessibles perquè determinats col•lectius, com les persones grans o els discapacitats, puguin accedir a un edifici públic o un espai del municipi‘, ressalta Jaume Sitjà.

Es preveu que l’empresa que es contractarà per a redactar els plans comenci a posar fil a l’agulla a partir del proper mes de gener. La intenció de la Diputació és que, un cop s’acabi aquesta primera fase, el Pla Director d’Accessibilitat Universal s’estengui a més municipis de la demarcació.

http://www.emporda.info/comarca/2009/11/11/comarca-quatre-municipis-milloraran-laccessibilitat-edificis-publics/60120.html

5 05 2010
.Foto denúncia

La foto de la denúncia al bloc d’ICV:

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

dimecres 5 de maig de 2010
SILS – FOTO DENUNCIA BARRERAS ARQUITECTONICAS

Se ha urbanizado el paso peatonal entre la calle Ponent y la calle Argimont, deberíamos pensar que en este pueblo viven personas con alguna disminución física y que hay muchas madres que pasean con sus bebes y sus correspondientes carritos.

Entiendo que en los tiempos que estamos, deberíamos pensar en eliminar las barreras arquitectónicas y no crearlas.

Damos las gracias a la persona que nos ha facilitado la foto y el texto adjunto.

Font: http://laveudesils.blogspot.com/2010/05/foto-denuncia-barreras-arquitectonicas.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Llegiu també:

Vorera indefinida,
https://silsdelaselva.wordpress.com/2010/01/23/vorera-indefinida/

Fons Zaparero, voreres noves:
https://silsdelaselva.wordpress.com/2010/01/18/fons-zapatero/

Plànol de mobilitat de Sils:
http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Shared%20Documents/Noticies/PLANOLS-Circulaci%C3%B3%202009.pdf

Arranjament de voreres i supressió de barreres arquitectòniques,
http://www.ddgi.cat/pc/sils/165-09/PROJECTE.pdf

2 08 2010
ORDENANÇA CIRCULACIÓ

E D I C T E

Havent estat publicat en el Diari de Girona del 2-juny-2010, al BOP. núm. 106 del 3-juny-2010, al DOGC núm. 5641 del 2-juny-2010, a la web i tauló d’anuncis municipals, l’acord d’aprovació inicial de l’Ordenança municipal de circulació. Es publica que, d’acord amb l’establert en l’article 178.1.c) del Decret Legislatiu 2/2003, ha estat elevada a definitiva, juntament amb el seu text íntegra.

ORDENANÇA MUNICIPAL DE CIRCULACIÓ DE L’AJUNTAMENT DE SILS:

http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Shared%20Documents/Taulell%20anuncis/10EdicteIntegBOP.pdf

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: