Transport escolar

22 04 2009

Anuncis

Accions

Informació

9 responses

3 07 2008
Bloc

El preu del transport escolar a la comarca de la Selva es fixa amb un euro per dia
Actualitzat a les 19:01 h 02/07/2008
Girona.- El Consell Comarcal de la Selva ha establert en un euro per dia el preu del transport escolar a la comarca de la Selva per al curs 2008-2009. Després de negociar amb el Departament d’Educació, s’ha aconseguit rebaixar el preu de 290 euros previst per curs als 178 actuals. A la pràctica, això suposa que els alumnes pagaran un euro al dia per al transport escolar no obligatori. A més, en col·laboració amb els ajuntaments també s’ha acordat establir un paquet d’ajudes que podrien beneficiar més del 40% dels usuaris del transport.

Font: http://www.3cat24.cat/noticia/292332/selva/El-preu-del-transport-escolar-a-la-comarca-de-la-Selva-es-fixa-amb-un-euro-per-dia

4 09 2008
Bloc

Ampliat el termini per inscriure´s al transport escolar no obligatori fins al 10 de setembre

SANTA COLOMA DE FARNERS | DDG
Ajuntaments, Consell i el Departament d’Educació han decidit ampliar el termini d’inscripció del transport escolar no obligatori -el que trasllada els alumnes des de les urbanitzacions fins a les escoles del nucli- fins al 10 de setembre. El pagament dels primers 90 euros s’havia de fer abans del 18 de juliol i ara els pares tenen temps fins al dia 10. Aquest transport que a partir d’aquest curs s’ha de pagar, amb un quota de 178 euros, va comportar protestes dels pares i mares a la Selva. Finalment, van aconseguir que els ajuntaments més afectats com Caldes, Vidreres i Maçanet aportessin un ajut de 50 euros per nen i fins i tot que Sils en pagui la totalitat. El Consell convocarà ajuts per a les famílies que no pugin pagar aquest transport.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008090400_3_285249__Comarques-Ampliat-termini-inscriures-transport-escolar-obligatori-fins-setembre

9 09 2008
Bloc

El pagament del bus escolar fa davallar de 1.500 a 300 el nombre d´usuaris a la Selva
El Consell Comarcal rep 200 inscripcions amb dades incorrectes i els pares admeten que hi ha voluntat de “boicot”

Les famílies de Santa Coloma es planten i reclamen la gratuïtat.
L´Alt i el Baix Empordà també es queixen pel bus escolar.
TRANSPORT ESCOLAR, CONTINUA LA POLÈMICA

A sis dies que comenci el curs escolar 2008-2009, la polèmica sobre el transport escolar no obligatori a la comarca de la Selva continua. Tot i que el Departament d’Educació i el Consell Comarcal van rebaixar els 290 euros inicials que havien de pagar les famílies a 178 per aquest curs, la davallada d’inscrits ha estat brusca: es passen dels 1.500 inscrits a 300 usuaris.

SANTA COLOMA DE FARNERS | E.BATLLE
El transport escolar no obligatori, aquell que trasllada els alumnes de primària i secundària des dels nuclis allunyats i les urbanitzacions als seus centres escolars sense sortir del terme municipal, continua portant polèmica a la comarca. Després de les mobilitzacions de pares i mares d’alumnes dels 11 municipis afectats durant el passat curs reclamant-ne la gratuïtat, ara, un cop anunciat el pagament de 178 euros de quota per aquest curs, el nombre d’usuaris inscrits reflecteix una brusca davallada. Dels 1.500 alumnes que utilitzaven el bus escolar el curs passat per anar des de les urbanitzacions al centre escolar, en aquests moments el Consell Comarcal de la Selva en té inscrits 300; és a dir, una cinquena part. D’aquests 300, s’espera poder arribar a uns 500, ja que al Consell han arribat inscripcions, explica la consellera d’Educació, Sònia da Silva (PSC), amb dades errònies. De tota manera, recorda Da Silva, el termini per apuntar-se a aquest servei de transport escolar no obligatori s’ha ampliat fins aquest dimecres per manca d’inscripcions, i s’espera que el nombre d’alumnes augmenti.
Tal com han explicat a aquest diari algunes Associacions de Pares i Mares (Ampes) de centres la comarca, aquesta clara disminució de la demanda respon a les protestes del curs passat reclamant-ne la gratuïtat i les butlletes errònies responen a un “boicot” per part dels pares, o bé a una manera de forçar una solució al problema: que el Departament d’Educació disminueix més la quota aumentant la seva aportació per aquest servei o en decreti la gratuïtat. Da Silva explica que les negociacions amb Educació han arribat al final i que la intenció de la Generalitat és “generalitzar el pagament d’aquest transport a tot Catalunya”.
El pagament del transport escolar no obligatori es va conèixer aquest curs passat però el Departament d’Educació va afirmar que feia dos anys que havia advertit al Consell Comarcal de la Selva que calia conscienciar els usuaris cap al copagament entre Generalitat, ajuntaments i usuaris, ja que és un servei no obligatori -Educació només està obligat a garantir el desplaçament dels alumnes que hagin de canviar de municipi per anar a escola. Ara, les famílies haurien d’haver abonat un primer pagament de 90 euros per la inscripció i solament 300 alumnes ho han fet. Aquest fet significarà la disminució de les línies en quatre de les cinc poblacions amb més alumnes usuaris d’aquest transport escolar: Caldes de Malavella, Maçanet de la Selva, Santa Coloma de Farners i Vidreres. Els casos de Caldes i Maçanet són els que han notat més la davallada: dels 307 alumnes que agafaven cada dia el transport a Caldes, ara només n’hi ha 17 d’apuntats; cosa que ha fet perillar el transport en aquest poble però, finalment, explica Da Silva, “es podrà fer”. A Maçanet, es passarà de quatre busos a un, ja que només hi ha 50 usuaris dels 214 del curs passat. Des de les Ampes del SES Caldes i del CEIP de Maçanet asseguren que hi haurà famílies que s’apuntaran amb el que queda de dies, però que no hi haurà més que una ruta.

Gratuïtat a Sils i Sant Julià

Sils i Sant Julià de Llor i Bonmatí subvencionen la totalitat del servei als seus alumnes. A Sant Julià de Llor se’n beneficiaran sis i l’alcalde, Joan Grabulosa (CiU), ressaltava ahir que “no estem d’acord que l’Ajuntament, ni el Consell Comarcal ni els pares hagin de pagar res” i afirma que caldria “que la Generalitat valorés cas per cas”. A Sils, en canvi, la decisió que el consistori pagués es va portar a ple i la iniciativa va prosperar amb els amb els vots de l’oposició i els vots contraris de l’equip de govern d’IdS, que governa en minoria. Hi ha en aquests moments 190 alumnes apuntats a Sils i es preveu que les rutes que hi havia fins ara es mantinguin, segons el Consell Comarcal, tot i no arribar als 243 alumnes del curs passat. Sònia da Silva va explicar que la vintena d’alumnes d’Hostalric que usen aquest transport escolar també podrien beneficar-se de la seva gratuïtat ja que el consistori s’ho està plantejant. En tancar edició no es va poder contactar amb el batlle d’Hostalric, Josep Frias (CiU).

Pel que fa a Vidreres, Maçanet i Santa Coloma, els ajuntaments donaran una ajuda de 50 euros de forma universal a tots els alumnes que usin aquest transport.

DdG, dimarts 9 setembre 08
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008090900_3_286057__Comarques-pagament-escolar-davallar-1500-nombre-dusuaris-Selva

9 09 2008
anònim

dels 300 de la Selva, 190 són de Sils !!!! ????

9 09 2008
diego

GRACIAS AL PRESIDENTE DE LA ASOCIACIÓN CENTRO CÍVICO SOCIAL Y CULTURAL DE VALLCANERA PARK. A ICV, AMS Y CIU. DE SILS EL PSC DE SILS VOTO ENCONTRA.

9 09 2008
familia satisfeta

TRANSPOR ESCOLAR GRATUIT A SILS – PLE MUNICIPAL ORDINARI 3 DE JULIOL 2008.

MOCIÓ ICV-EUiA-EPM

Moció transport escolar – el curs 2008-2009 es proposa que es mantingui el servei actual de transport escolar, a càrrec del Departament d´Educacio de la Generalitat i del consell comarcal de la Selva.
Si finalment aquests organismes no assumeixen el cost, que l’Ajuntament posi els mitjans|medis necessaris per mantenir el servei sense cost per a les famílies.
VOTACIÓ – A favor : ICV-EUiA-EPM (2), AMS (2), CiU (3), Abstencions : IdS-PM (4).
La moció queda aprovada.

D’acord amb la moció, l’Ajuntament de Sils abonarà la part corresponent a les famílies, que segons la nota del consell comarcal de la Selva són 178 € per usuari en el curs 2008-2009.

10 09 2008
buf

Això s’hauria de pagar proporcionalment per mèrits acadèmics i necessitats econòmiques demostrables de la família.

13 09 2008
·Boicot

Sols la meitat dels nens pujaran dilluns al bus escolar des de les urbanitzacions
Se suprimeixen 12 rutes i el Consell tem que dilluns alumnes vulguin viatjar sense pagar

SANTA COLOMA DE FARNERS | E. BATLLE
A tres dies que comenci el nou curs escolar, la polèmica sobre el transport escolar no obligatori, aquell que trasllada els alumnes de primària i secundària des dels nuclis allunyats i les urbanitzacions als seus centres escolars, segueix oberta a la Selva. Dels 1.500 alumnes que usaven l’any passat aquest transport, solament la meitat pujaran dilluns al bus: al servei, que enguany és de pagament per primera vegada, només s’hi han inscrit uns 700, segons dades del Consell Comarcal de la Selva.

Dimarts passat les dades eren molt pitjors: només 300 inscrits. Però amb l’ampliació del període d’inscripció fins el passat dia 10, les matrícules han augmentat. Tot i això, la baixada d’usuaris ha provocat que 12 de les gairebé 30 rutes que hi havia l’any passat s’hagin suprimit. La consellera d’Educació del Consell Comarcal Sònia da Silva explica que “era més o menys la gent que ens esperàvem” i va avançar que els usuaris poden augmentar perquè la inscripció resta oberta tot el mes.

Els municipis on més es nota la davallada d’alumes és a Maçanet de la Selva, Vidreres i Caldes de Malavella: el curs passat hi havia un total de 17 rutes i ara seran set. De fet, el servei ha perillat a Caldes, ja que dilluns només hi havia17 inscrits i ara són 84, cosa que dóna per fer tres rutes. A Maçanet i Vidreres les rutes es redueixen a la meitat. Els casos de Sils i Santa Coloma de Farners són els més destacats, tot i que per qüestions ben diferents. A Sils, l’Ajuntament paga la totalitat del servei -178 euros per nen- i es passa de 5 línies a 6 a causa de l’obertura del nou institut.

A Santa Coloma, de tenir dues línies de transport passa a no haver-n’hi cap: solament hi ha 10 inscrits. La baixa inscripció és el resultat del boicot acordat entre pares i mares de no usar el transport si no és gratuït. Tot i això, si a finals de mes s’arriba als 15 alumnes es podria donar el servei.
Com a protesta al pagament del bus escolar, els pares i mares de la capital de la Selva es mobilitzaran dilluns al matí en una marxa lenta des de la urbanització Santa Coloma Residencial fins als centres escolars. La consellera d’Educació es mostra a l’expectativa del que passarà la setmana que ve i explica que tem que alguns estudiants vulguin pujar al bus sense pagar i protagonitzin episodis desagradables, a causa que les famílies decideixin que han d’usar el bus sense pagar.

DdG, Dissabte 13 de setembre de 2008
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008091300_3_286800__Comarques-Sols-meitat-dels-nens-pujaran-dilluns-escolar-urbanitzacions

13 09 2008
·Parades

Comentari a Hola! per Montserrat

Montserrat Sep 12, 2008 23:32:55 GMT

Sí Ariadna, hi ha una parada a les Comes, concretament a la plaça Comerç
Aquest horari que copio sota, és el que ens ha enviat el Consell Comarcal pels dies normals.
El primer dia tot es retardarà almenys una hora i mitja.

Resum parades: (hora prevista en dies normals)

Riudarenes
Can Fornaca 7.40 h (en el bus de l’IES Santa Coloma)
Massabé 7.55h (en el bus de l’IES Santa Coloma)
Parada bus Riudarenes 8.05h

Sils
Ajuntament (i central) 8.15h
King Park 7.30h
Touring 7.33h
Vallcanera1 7.40 h
Vallcanera 2 7.45h
Vallcanera 3 7.45h
Les Comes 7.45h
Urb. Mallorquines 8.00h

A veure si això serveix per aclarir el trajecte.
fes arribar la informació als companys que puguis.
És normal que ens costi l’arrencada i que ens preocupi no tenir la informació concreta. Quan funcioni ens semblarà tot fàcil.
Procura estar a l’hora a la parada i pensant que els primers dies t’hauràs d’esperar una mica.
Una abraçada!

Montserrat

Font: http://blocs.xtec.cat/sesdesils/2008/03/29/hola/#comment-89

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: