Ja tenim pressupost (Ple 7M)

8 05 2009

Ja tenim pressupost anual
Ple municipal de 7 de maig 09

round-icon-small Diari de Girona. L´Ajuntament de Sils aprova els pressupostos cinc mesos després que fossin rebutjats
L’oposició (CiU, ICV-EUiA i AMS) s’absté i critica que l’equip de govern (IdS) no els ha reunit en grup per debatre aquests comptes de 4,2 milions d’euros

Protesta unànime per la nova escola.

SILS | E.BATLLE

El ple de Sils va aprovar ahir finalment els comptes que regiran la corporació local aquest any 2009 després que el mes de desembre l’oposició en bloc (CiU- ICV-EUiA i AMS) els rebutgés i en ser majoria, obliguessin a prorrogar els de l’any anterior. El compte d’aquest any es va aprovar amb els vots de l’equip de govern (IdS) i l’abstenció de CiU, ICV-EUiA i AMS.

El pressupost per al 2009 és de 4,2 milions d’euros i pel que fa a canvis respecte del que es va presentar al plenari de desembre, l’alcalde, Martí Nogué (IdS), va explicar que d’inversions se n’ha hagut de treure una: la del sociocultural, per manca de subvenció de la Generalitat.

Un altre punt inclòs en aquest pressupost és el conveni per al personal funcionari de l’Ajuntament per als anys 2009 fins al 2011. Aquest aspecte és un dels que va criticar l’oposició en bloc, ja que com asseguraven ahir “no se sabia que s’estava arribant a un acord fins la setmana passada en una reunió”.

Tot i que els pressupostos van prosperar, el portaveu de CiU, Francesc Anoro, va afirmar que s’hi abstenien “apel·lant a la responsabilitat política”, ja que el vot contrari de la seva coalició representaria aturar-los altra vegada i com assegurava el convergent, “al poble hi ha coses en dansa que cal executar” i “el poble no ha de pagar perquè el govern no faci les coses bé”. De fet, tots els grups que formen part de l’oposició van criticar que l’equip de govern no els reunís en grup per negociar aquest compte aprovat i, en canvi, ho fes bilateralment.

Aturar els pressupostos

D’altra banda, el líder d’ICV-EUiA, Albert Miralles, va criticar la forma amb què s’han dut els pressupostos al ple i va proposar que en la sessió plenària que s’estava celebrant s’exclogués el punt dels pressupostos. Això, però, no es va produir, ja que l’alcalde s’hi va negar. Tot i això, Miralles va fer un seguit de propostes per tal que s’arribés a un pacte i perquè el seu grup aprovés el pressupost. Entre aquestes hi havia, per exemple, crear un fons de 60.000 euros destinat a ajuts socials, publicar les actes de ple i les comissions al web, entre d’altres.

El grup d’AMS també es va abstenir en la votació dels pressupostos al·legant que “no se’ns ha escoltat” per redactar els comtes tal com s’havia acordat que es faria durant la sessió del desembre, va afirmar la cap de llista, Maria Josep López.

Diari de Girona, 8 maig 09

~

round-icon-small El Punt. Segon intent a Sils

J.Colomer

El ple municipal de Sils va aprovar ahir, en el segon intent, el pressupost per aquest any, que puja a uns 4,2 milions d’euros. Finalment, el govern en minoria d’IdS-PM va aconseguir tirar-lo endavant després d’introduir alguns canvis en els números presentats anteriorment. Segons va explicar l’alcalde, Martí Nogué, en aquest nou pressupost s’hi ha introduït com a novetat una partida corresponent al conveni assolit amb els funcionaris. També s’han rebaixat les despeses de festes i s’ha augmentat la despesa social. Igualment, es preveu una partida per a les noves educadores de la llar d’infants. El grup de CiU es va abstenir argumentant que estava satisfet amb alguns canvis introduïts, però va lamentar que no s’hagués «dialogat» prou. Els altres dos grups de l’oposició, AMS i ICV-EUiA, també es van abstenir i van lamentar la «manca de diàleg» de l’equip de govern encapçalat per Martí Nogué.

El Punt Diari, 8 maig 09

pledijous7

Anuncis

Accions

Informació

4 responses

6 05 2009
.ICV

Propostes ICV pel ple de demà dijous:

PROPOSTA PRESSUPOSTOS 2009
ICV-EUiA-EPM PROPOSA UN PACTE POLÍTIC PELS PRESSUPOSTOS DEL 2009.

ICV-EUiA-EPM davant la convocatòria del ple ordinari del dia 7 de Maig de 2009, volem manifestar el següent:

Tots els grups municipals de l’oposició varem votar en contra del projecte de pressupostos municipals per al 2009 presentat per l’Alcalde en nom del govern en minoria de IDS-PM. Tots varem coincidir en un vot de càstig contra el govern, per la seva forma de fer i comportar-se amb l’oposició, que és la majoria de regidors/es del ple. Però pel nostre grup va estar sempre clar que aquest vot de càstig al govern no hauria de comportar dificultats amb alguns projectes, cosa que podia passar si quedaven els pressupostos del 2008 prorrogats pel 2009.

Un cop rebutjat en el ple el projecte de pressupostos de l’Alcalde, els grups de l’oposició ens varem reunir i li varem proposar després a l’Alcalde que ens reuníssim tots els grups junts, per esgotar les possibilitats d’un acord en els pressupostos del 2009. L’Alcalde no va acceptar aquesta proposta i va convocar una roda de reunions bilaterals amb cadascun dels grups municipals.

A la reunió bilateral amb l’Alcalde, celebrada el passat 28 d’abril, el nostre grup va manifestar la nostra voluntat d’esgotar les possibilitats d’un acord.

ICV-EUiA-EPM, davant el ple convocat pel proper 7 de maig. Exposem les nostres propostes a la resta de grups municipals per arribar a un acord polític, per aprovar els pressupostos del 2009:

TEMPS PER A UN ACORD

Proposem que el ple convocat pel dia 7 de maig quedi ajornat fins a esgotar les possibilitats d’un acord.

AFERS SOCIALS

Crear una plaça de funcionari, d’assistent social a l’Ajuntament.
Establir un fons de 60.000 € per a ajuts socials. Aquest fons hauria d’assegurar que un cop esgotades les possibilitats de les altres administracions competents, es pogués atendre necessitats socials no resoltes, des de l’Ajuntament.
La gestió d’aquest fons, després dels oportuns informes de l’assistent social, seria competència de la comissió d’afers socials de l’Ajuntament.

PERSONAL AJUNTAMENT

Tancament de l’acord dels funcionaris municipals: correccions de detall.
Tancament de l’acord amb el personal laboral: propostes.
Iguals increments ambdós col•lectius del personal municipal ( laborals i funcionaris).
Jornada laboral 37.5 hores setmanals.
Sis dies de lliure disposició.
Percepció al 100% en casos de baixa o accident.
Treballs extres de cap de setmana de forma rotativa.
Compromís de plena equiparació d’ambdós col•lectius en un termini raonable.

CIRCULACIÓ VIÀRIA

Pacificació del trànsit a través del poble.

Convertir la C-63 al més semblant a una via urbana: senyalització semafòrica i passos de vianants a les cruïlles del poble, especialment en: cruïlla Avinguda Costa Brava amb C / Major, cruïlles de la C-63 amb C / Lluís Barceló , amb C / Onze de Setembre, amb C / Girona i C / Vidreres.

Carrer Bastiments – acordar amb els veïns del carrer les condicions de circulació.

Rotondes d’accés a Mallorquines i Vallcanera, ambdues vinculades a les obres de l’ampliació de la GI-555 – compromís de defensar aquestes propostes, participant tots els grups municipals i convidant a representants de les associacions veïnals a les reunions que es celebrin amb carreteres i altres administracions de la Generalitat.

Passos de vianants i ciclistes a la N-II desdoblada i el la GI-555 ampliada. Compromís de que les dues qüestions es defensin ara, a la fase de realització de les obres. Igual participació que en el punt anterior a les gestions.

PUBLICACIÓ DE LES ACTES MUNICIPALS

Complir l’acord de ple i publicar les actes de totes les comissions municipals en els taulers d’anuncis municipals i a la web municipal.
Com a garantia del dret a la intimitat, procedir com a la publicació de les sentències, que només donen les inicials dels noms de les persones referides.

BUTLLETÍ MENSUAL D’INFORMACIÓ MUNICIPAL

Edició d’un butlletí mensual, de format molt senzill (exemple de Caldes de Malavella) específic d’informació política municipal, que arribaria a tots els domicilis de Sils.
Aquest nou butlletí inclouria la part d’informació municipal que ara es publica en el Quadern de Sils i també una part equivalent a l’escrit de cada grup municipal, quedant el Quadern amb un format més literari.
La publicació d’aquest butlletí mensual recolliria totes les activitats programades pel mes en curs, evitant la proliferació de publicacions actuals.

Sils, 6 de maig de 2009.

http://laveudesils.blogspot.com/2009/05/proposta-pressupostos-2009.html

7 05 2009
8 05 2009
Patètic

Això ja arriba a un nivell de patetisme total i absolut! O sigui, a 7/11 no els agraden els pressuposto però els deixen tirar endavant. Alegar que sinó es paralitza el poble és absurd. Si aquesta és la raó per abstenir-se ja ho podien haver fet en l’anterior ple on es debatia el pressupost per tal de no paralitzar el municipi.

L’abstenció és intolerable per part d’una gent que cobra i en teoria ens representa. Si no es volen mullar que cedeixin els seus càrrecs.

9 05 2009
Bloc

Sils aprova els pressupostos cinc mesos després que fossin rebutjats

SILS | DDG
Per un error informàtic, en l’edició en paper del Diari de Girona, d’aquest dijous a la pàgina 28, el tema sobre els pressupostos de Sils era erroni, ja que es tractava d’una primera edició escrita anterior als fets que van ocórrer al plenari. Per tant, finalment els pressupostos es van aprovar amb els vots de l’equip de govern d’IdS i l’abstenció de tots els grups de l’oposició (AMS, CiU, ICV-EUiA) després que cinc mesos abans es rebutgés la primera proposta del govern silenc. El compte ascendeix fins als 4,2 milions d’euros i inclou, també, el conveni del personal funcionari, aprovat també dijous. En l’edició digital d’aquest diari (diaridegirona.cat) la notícia es pot veure en la seva versió correcta i amb més profunditat.

DdG, Dissabte 09 de maig de 2009
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009050900_3_331193__Comarques-Sils-aprova-pressupostos-cinc-mesos-despres-fossin-rebutjats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: