Escola nova, ja!

31 05 2009

Escoles i massificació, 09

2009-06-07_IMG_2009-05-31_01.20.35__25_2.jpg

Celebració, 30 maig: notícia i foto del DdG

round-icon-small Dijous 21 maig. La Conselleria d’Educació cedeix davant de la mobilització popular: hi haurà escola nova, en barracons, però continuarà la massificació al Jacint Verdaguer. Foto publicada al DdG:

317

round-icon-small 17 maig. Pares i alumnes tallen la C-63 per reivindicar la nova escola:

300

301

302

310

309

305

round-icon-small 14 de maig. El representant de la Generalitat diu que no hi ha diners, ni per una escola nova en barracons. Falses promeses i marxa enrere de la Generalitat: No hi haurà segon CEIP a Sils. El director dels SSTT, Andreu Otero, intenta donar explicacions: Assemblea massiva a la Sala La Llacuna. Vídeo XN.

293

294

295

296

Fotos superiors: Sils, com més serem més riurem. Fotos inferiors: cliqueu la imatge per saber la procedència.

297

291

round-icon-small Article d’opinió al Punt Diari, 9 de maig de 2009

Sense escola nova

Claustre de Professors del Ceip Jacint Verdaguer de Sils

A Sils ens hem quedat sense escola nova! Deu ser per atzar? El desajust entre el cens previst i la preinscripció efectiva ha estat un criteri definitiu a posteriori per denegar-nos l’escola. Les situacions socials, pedagògiques i escolars… en definitiva, les persones que es mouen, viuen i interactuen en aquest procés tan ric que és una escola, depenen, per a l’administració educativa, d’un nombre (potser maleït: 53 preinscrits).

Benvingut el valor numèric! Tres grups de 17, 18 i 18, dos a l’escola actual i un a la nova, no són possibles: conformem-nos amb dos de 26 i 27 (alumnes, per descomptat), a l’escola actual. Tot això a P3 (educació infantil). El nombre i la massificació no són criteris de qualitat? No obstaculitzen el camí cap a l’excel·lència? En definitiva, segons sembla, pel Departament d’Educació aquesta (l’excel·lència) només és un problema de bons o mals professionals.

Espais sobreutilitzats, de dues classes fer-ne tres ( per tant, comprimir un espai previst per a dos grups)… no és un problema! Total, per què serveixen els espais? Ampliacions diverses al llarg dels anys, una escola amb previsió d’una línia es transforma en una de dues línies, ara caminem cap a una de tres línies en alguns cursos i se’n preveuen més (bonys en termes administratius). Es reconeix la sobresaturació, però si es tripliquen grups a mig curs (matrícula viva), ja ocuparem el que calgui (biblioteca, entrada,…). No hi ha problema, el curs vinent ja ens ho trobarem! Planificació numèrica!

En temps d’acció parlamentària, ningú no nega que una regulació superestructural (LEC) tingui en alguns aspectes un sentit positiu, però no hauria d’haver estat previ valorar les infraestructures (edificacions, ràtios reals…) que constitueixen els fonaments per a la construcció d’un sistema educatiu? Això no hauria estat més just per equiparar les dues xarxes (pública i privada concertada) i tenir una igualtat d’oportunitats en el punt de partida? No ens n’anem de mare! Trepitgem terra! Se’ns va presentar (amb representació de l’administració) una escola, un projecte innovador, uns professionals amb compromís per dur-lo a terme (les seves situacions professionals han canviat a pitjor), hi ha uns terrenys aplanats i preparats, el permís d’obres concedit, s’han preinscrit alumnes amb un codi oficial per a la nova escola. Es van obrir més que unes expectatives, sense advertir que existís la prèvia del nombre de preinscrits i l’escola se’ns ha esfumat! Valor numèric! Cada any haurem d’esperar l’atzar.

Sabem que no som l’única escola massificada, ni amb espais sobreutilitzats… desafortunadament n’hi ha d’altres i amb problemes potser més greus, però aquesta era la nostra. Una esperança, unes expectatives. L’atzar administratiu ens la denega. Els criteris numèrics són més importants que els humans i educatius en si mateixos. Ens hem de mantenir passius?

El Punt, dissabte 9 maig 2009

2009-05-13_img_2009-05-06_010535__20_1

round-icon-small Maig 09. Educació reitera que no farà la nova escola de Sils per manca d´alumnes. L’Ajuntament demanarà una reunió amb el conseller Maragall perquè es reconsideri la decisió

Membres del Consell escolar municipal, ahir, a la seu d’Educació a Girona.

SILS | E.BATLLE

Representants de l’Ajuntament de Sils i membres del Consell Escolar Municipal -pares i mares i mestres- es van reunir ahir amb el director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona, Andreu Otero, per demanar que la Generalitat reconsiderés la negativa de construir la segona escola al municipi. Aquest però, tal com explicava l’alcalde, Martí Nogué (IdS), va afirmar que “que no hi ha el nombre suficient d’inscrits per obrir una nova escola a Sils”.
En total s’han preinscrit 53 alumnes que volien anar al nou centre i a aquests cal sumar els que es desviarien de l’escola Jacint Verdaguer de Sils, que està saturda. Segons Nogué, el Departament assegura que la xifra hauria de ser superior i s’excusa en què “han fallat deu persones que han optat per insciure’s en altres centres” fora de Sils perquè es pogués tirar endavant la construcció del nou centre en barracons.

Davant d’aquesta notícia, que ja s’havia conegut la setmana passada, l’Ajuntament es mostra decebut. Tot i això, com afirma Nogué, “demanarem que ens rebi el conseller Maragall” i se li entregarà, com es va fer ahir al director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona, una carta en forma de moció -que s’aprovarà dijous en ple- mostrant el rebuig de tot el poble envers la decisió d’Educació i perquè s’hi repensi.

Pel que fa a la construcció d’un nou centre escolar en un futur immediat, explica Nogué que Otero “va dir que l’any que ve ja es veurà i que cal tenir esperança”, perquè amb el cens actual s’espera que a Sils puguin inscriure’s una setantena de nens.

D’altra banda, l’alcalde va recordar que l’escola del poble ara es troba saturada i que el Departament d’Educació encara té encallada la seva ampliació, ja que preveia la nova escola i que per ara, “tampoc ha comunicat si instal·larà més barracons ni què farà” de cara al curs vinent.

Donar la cara amb els pares
De la reunió amb Andreu Otero el que sí que es va aconseguir, explica l’alcalde, és que sigui el mateix representant del Departament d’Educació el que la setmana vinent es desplaci al municipi per explicar els motius de no desenvolupar una nova escola al municipi davant les famílies.

Els pares i mares dels nens que havien d’anar a l’escola, no fa ni un mes que havien conegut els futurs mestres del col·legi, així com el projecte que s’hi volia dur a terme de la mà de l’inspector de zona d’Educació i, per tot això, el consistori no s’explica el canvi del Departament, “després d’haver invertit per aplanar els terrenys i haver-ho comunicat als pares”.

Diari de Girona, 6 maig 2009

~

Sils, sense el nou CEIP
6/05/09 02:00 – Sils – j.c email

El director dels serveis territorials d’Educació a Girona, Andreu Otero, es va reunir ahir amb l’alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS-PM), el qual va afirmar que Otero no els va donar «cap esperança» que es faci el segon CEIP que havia estat promès per la Generalitat. Nogué va assenyalar que no es rendeixen i que aniran a la conselleria perquè el segon CEIP és una necessitat.

El Punt, 6 maig 2009

286

round-icon-small Maig 09. Dues notícies del DdG, divendres 01 de maig de 2009

Moció de rebuig al conseller d´Educació

El grup d’AMS, a l’oposició al consistori de Sils, tan bon punt s’ha assabentat de la decisió d’Educació, ha redactat una moció que es presentarà en el proper ple en forma de carta dirigida al conseller d’Educació, Ernest Maragall, on es reclama “que es replantegi la decisió presa i que es continuï amb l’adjudicació de la nova escola tal com s’havia previst”. El portaveu d’AMS, Antoni Tello, assegurava ahir que presenten la moció “per fer tota la força i tot el possible perquè Educació canviï d’idea” i assegurava que emprendran “totes les mobilitzacions que calguin perquè el poble acabi tenint el que li cal, la nova escola que es mereix”.sils |e.b.

http://www.diaridegirona.cat


Educació fa marxa enrere i no construirà la nova escola de Sils per falta d’alumnes. La Generalitat ja havia presentat el projecte educatiu als pares i el consistori, indignat, assegura que recorrerà a la decisió i es mobilitzarà?

Foto: Els terrenys on s’havia de construir el nou centre educatiu.

SILS | E.BATLLE

Indignació al poble de Sils després que el Departament d’Educació hagi comunicat a l’Ajuntament aquesta setmana que finalment no construirà la segona escola amb mòduls prefabricats al municipi, que havia d’entrar en funcionament a partir del curs que ve. La raó que ha provocat aquest pas enrere, segons asseguren fonts del Departament és la xifra d’inscrits, que seria inferior a la que preveien inicialment.
En total, s’havien preinscrit 53 futurs alumnes, un nombre insuficient segons fonts de la Generalitat. Però en canvi, segons explica l’alcalde, Martí Nogué (IdS), a aquesta xifra “calia sumar-hi els nens i nenes de les famílies que han decidit apostar per la nova escola” i deixar el CEIP Jacint Verdaguer, que es troba en aquests moments saturat.

La decisió d’Educació s’ha conegut dues setmanes més tard que l’inspector de zona del Departament d’Educació visités el municipi, explica l’alcalde, juntament amb el futur equip directiu del centre i alguns dels mestres en una trobada amb els pares. En aquesta reunió se’ls va fer una presentació pública del projecte educatiu i se’ls va assegurar que el centre es posava en marxa el curs que ve.

La segona escola de Sils és una llarga reividincació del municipi, sobretot dels pares i mares del CEIP Jacint Verdaguer, on hi ha escolaritzats al voltant de 500 nens. Actualment els estudiants que van a aquest centre de Sils alguns estudien en barracons per manca d’espai en el col·legi, on ja hi ha cursos triplicats, com ara el del nivell de P-5.

Per tot això i perquè el nombre de naixaments del 2008, 83 criatures, el Departament d’Educació havia optat per crear aquest nou centre educatiu, explica Nogué. Una escola, que en prinicipi havia de construir-se en mòduls prefabricats a l’avinguda Barceloneta, en unes parcel·les municipals, davant del terreny cedit pel consistori destinat al futur centre educatiu, construït d’obra.

Primeres mobilitzacions

Per tal de començar a mobilitzar-se, el consistori convoca per aquesta setmana el Consell Municipal Escolar de Sils i és allà, on hi ha presents membres del consistori, pares i educadors, d’on sorgiran les futures accions de protesta, que passen inicialment, assegura l’alcalde Martí Nogué per mostrar la discomformitat de l’Ajuntament i de tot el poble envers la decisió de la Generalitat.

Una decisió, “surrealista”, es lamenta Nogué, ja que s’ha conegut pocs mesos abans que el centre comencés a entrar en funcionament en mòduls prefabricats a l’avinguda Barceloneta.

http://www.diaridegirona.cat

211

round-icon-small Abril 09. Negativa del Departament d’Educació a adjudicar la nova escola a Sils. Moció AMS:

Publicat per amssils | 29 Abr, 2009

Davant la negativa d’adjudicació de la nova escola per part del Departament d’Educació, el nostre grup municipal, amb data d’avui (29/04/09), presentem a l’Ajuntament de Sils la següent moció, reprovant la decisió presa pel departament i reclament que es revisi aquesta:

Moció sobre la negativa del Departament d’Ensenyament respecte a l’adjudicació de la nova escola a Sils.

Des d’AMS presentem la present moció dirigida al senyor Conseller d’Ensenyament amb una doble finalitat:

En primer lloc, per a protestar enèrgicament pel que entenem que es tracta de tirar enrere un projecte ja encetat i aprovat, quant a l’adjudicació de les aules, de la direcció i possible professorat. I més tenint en compte la cessió dels terrenys i l’aprovació feta per aquest ajuntament per a l’inici de les corresponents obres d’instal·lació.

La nostra protesta es fonamenta en els següents punts:

1. Quan es va adjudicar la nova escola en cap moment es va dir que aquesta estigués condicionada al nombre total d’alumnes preinscrits. Aquesta informació es va donar als pares i mares dels alumnes sense aquesta prèvia i aquests han preinscrit els seus fills/filles en nombre total de 18, que ens sembla un nombre totalment raonable per a un grup de P-3.

2. Els 53 alumnes preinscrits, de no obrir-se el nou centre, suposaran per l’escola actual un grup de P-3 de 26 alumnes i un altre de 27, ratios elevadíssimes tenint en compte el nivell d’ensenyament del que es tracta i la saturació generalitzada que ja pateix l’escola. Fet que contradiu plenament els criteris de qualitat i excel·lència que preconitza el departament.

3. Per l’experiència d’anys anteriors sabem que les inscripcions varien al llarg del curs incrementant-se habitualment la matrícula i augmentant el nombre d’alumnes. De donar-se aquest fet hi hauria la necessitat de triplicar els grups un cop començat el curs vinent.

4. Les previsions del cens per a propers cursos permeten pensar en l’existència de tres grups per nivell. Per tant, la implantació de la nova escola en una línia semblaria totalment garantida.

5. A l’escola actual ja hi ha el P-5 triplicat, la qual cosa vol dir que el primer del curs vinent també ho serà, cosa que podria garantir plenament la continuïtat d’una línia a l’escola nova si s’acceptés el trasllat d’un aquests cursos en el futur.

Plantegem aquí la segona finalitat: demanar al seu Departament una major obertura de mires i una planificació a més llarg termini, amb sensibilitat social i pedagògica per tal de poder donar als alumnes del nostre poble l’educació i ensenyament que sens dubte es mereixen. Per això demanem que es replantegi la decisió presa i que es continuï amb l’adjudicació de la nova escola tal com s’havia previst.

AL SENYOR CONSELLER D’ENSENYAMENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA.

Font: Bloc d’AMS

Escoles i massificació, 2009
Massificació al Jacint Verdaguer
Segon CEIP en barracons
Nova guarderia municipal
Vaga 19 de març 2009

round-icon-small Nou mapa de zonificació escolar. L’original, aquí.

1983

round-icon-small Vaga de 19 de març:

012

round-icon-small Març 09: Sils tindrà una nova escola el curs que ve, construïda amb mòduls prefabricats

Se situarà davant dels terrenys que el consistori ha cedit per construir-hi l’edifici d’obra del futur centre

El nou centre en barracons se situarà a l’avinguda Barceloneta.

Sils | E. Batlle

El municipi de Sils comptarà a partir del curs vinent amb la segona escola. Aquesta se situarà a l’avinguda Barceloneta en unes parcel·les municipals i estarà confeccionada a partir de mòduls prefabricats. Aquesta és una llarga reivindicació del municipi i de l’Associació de Pares i Mares (Ampa) de l’escola Jacint Verdaguer, ja que l’actual escola es troba saturada d’alumnes. Un fet que ha provocat la instal·lació de mòduls prefabricats al pati i amb l’arribada constant d’alumnes no hi ha més espai per poder-ne col·locar més, ja que els alumnes es quedarien sense pati.

Un altre fet que ha propiciat que el Departament d’Educació hagi donat finalment el vistiplau a la segona escola del municipi és el nombre de naixements que es van registrar durant el 2008 a Sils, assegura l’alcalde, Martí Nogué (IdS). En total van néixer 83 criatures i això hauria d’haver fet saltar “l’alarma a Educació”, afirma el batlle.

La nova escola de Sils preveu començar amb una línia de Preescolar de tres anys i a Educació, segons Nogué, “li interessaria tenir gent de P4”, però aquests en haver iniciat el curs aquest any al centre Jacint Verdaguer, no se’ls podria “forçar anar-hi”.

Aquesta nova escola se situarà davant els terrenys del futur edifici del centre escolar que, de moment, com explicava el batlle, no té data per començar-se a fer. Tot i això, Nogué es mostra satisfet que finalment Educació hagi decidit construir, encara que sigui amb barracons, un nou centre escolar al municipi “perquè és necessari”, afirma.

En aquests moments, els tècnics de l’Ajuntament de Sils estan fent un estudi dels alumnes i de la zona del poble que són per tal de distribuir-los en cadascuna de les dues escoles que tindrà el municipi a partir del curs 2009-2010.

Estrena de centres escolars

El curs que ve la població de Sils no solament tindrà una nova escola sinó també una nova llar d’infants municipal. Aquesta s’està acabant de construir, es troba a la urbanització de Mallorquines i ha comptat amb un pressupost d’un milió d’euros. El centre tindrà cinc aules i capacitat per a 75 nens.

Font: http://www.diaridegirona.cat, 5 de març de 2009

round-icon-small Més informació:

Anuncis

Accions

Informació

282 responses

5 03 2009
PEDRO

A sin defienden los de IDS_PSC de SILS a los pequeños comerciantes de Sils

muy bien por el nogue y el cot y todos ellos.

5 03 2009
Criteri

Quin criteri es farà per discriminar uns nens dels altres? No crec que sigui gaire comparable la comoditat d’un centre amb un altre.

Si sempre celebrem els rosegons de pa que ens ofereixen mai ens donaran el pa sencer. Hem de tenir més barra i no donar-nos per satisfets! Deu ser herència Montilla… i així ens va.

15 03 2009
Aina Sanfaina

Segons fonts oficials (Consell Escolar Municipal), no hem entrat a la llista d’escoles i instituts que es faran a la província de Girona durant aquests propers anys per no tenir enllestit el POUM dels nassos. Més concreció, atenció i intenció que les coses són més fàcils de solucionar del que sembla, caram!

És evident que no serà tant còmoda una escola com l’altra, però l’important és l’equip educatiu que tingui el centre. Ens ha d’importar el QUÈ i no l’ON. Segur que tindran més facilitat d’accés al material (ordinadors, etc. ) aquests nens i nenes de la nova escola que molts dels de la saturada Jacint Verdaguer on han de fer torns impossibles per informàtica, per les pantalles, etc. etc.

Les escoles i els SES i instituts de nova instal·lació venen dotats d’inici, per això no hem de patir. La següent lluita és per les edificacions, però cal el POUM i els TERRENYS per l’escola i el SES, sense això no es pot pressionar a Ensenyament. Així és que a veure si enllesteixen d’una vegada els que s’hi han de posar…

16 03 2009
Pep

Massificació de jutjat de guàrdia al Jacint Verdaguer, petites aules pensades per una època passada, claustrofòbiques, on s’amunteguen 29 alumnes per aula i amb matrícula viva. I això que sortim d’una època d’expansió econòmica. Un país i un poble on hi ha diners per moltes coses però no per tenir els nostres nens i nenes ben escolaritzats i ja veurem quan s’omplin tots els blocs herència de l’alcalde Quimet Rovira de CiU.

19 03 2009
Maria

Poc importa aquesta massificació per als que es poden pagar matrícules i mensualitats de les escoles de l’Opus Dei de Girona

23 03 2009
Dominique

Pep, tens raó en quant a la massificació, però no t’enganyis, les aules sí són antigues, d’acord, però per això precisament són tot el contrari del que comentes: Eren àmplies i lluminoses, però donada la contínua entrada d’alumnat es van construir envans mitjaners per duplicar-ne la cabuda. Sinó hagués passat això les aules esponjarien prou.

Si teniu ocasió de visitar-la en una jornada de portes obertes podreu veure encara alguna de les que no van estar partides i, de debò, que fan prou goig. Podem pensar que podrien treure els grans armaris encastats, però s’haurien de dotar amb mobiliari nou, i aquests no estan tant malament…

Mira, i mentre escric, més creix la meva indignació, sóc una ex-membre de l’AMPA, de fa molt poc, crec que la meva quota social i personal amb l’escola i el poble, després de sis anys, està, de moment, coberta. Més endavant, ja veurem. Per tant, ara, parlo sense la pressió de dir coses que puguin ser inconvenients, malgrat no m’he frenat mai gaire. Tampoc no hi ha cap secret per amagar, la gestió i opinió ha estat transparent i les reunions mensuals són obertes a les famílies que hi vulgui assistir.

Pep, hem de tenir en compte una cosa prou important i que sembla que ningú recordi, a part de la construcció de la nova escola i del SES, s’han paralitzat les obres d’ampliació del Jacint Verdaguer, de les quals fins i tot ja s’havia fet l’estudi geotècnic amb les cates oportunes en els terrenys on s’havia d’engrandir l’edifici. Se’ns va dir que tot estava a punt, que s’iniciaven ja. Estava previst afegir una gran aula polivalent, aules i despatxos, un lloc fixe i petitó per l’AMPA, per poder atendre als socis i fer-ne un espai social i de relació, i d’aquesta manera poder deixar lliure els m2 ocupats actualment per la sala de mestres, l’aula d’educació especial i els minúsculs despatxos d’ara.

Tampoc s’han fet les obres en el sostre i la lluerna de l’escola. Tornarem a tenir aules inundades? Cada vegada que plou apareixen enmig del hall d’entrada cubells, papereres i cares de patiment en l’equip directiu, els mestres, les dones de la neteja i els pares i mares de l’AMPA.

Com podeu veure, la paralització de les obres en qüestions socials i bàsiques com l’ensenyament (per no anomenar-ne d’altres), es un problema que ens afecta moltíssim a tots. És una vergonya. I expresso amb tota la meva veu que és un problema que té a veure amb TOTS els ciutadans i els grups polítics, amb tots els colors que ens representen, no hi ha manera de solucionar-ho.

El meu fill té ara set anys, fa 2n, la seva classe té 24 nens i el seu curs va ser un dels primers en triplicar-se. Va tenir una mestra a P3, una de diferent a P4 i una altra a P5, totes noves i acabades d’arribar a l’escola: on va quedar el seguiment continuu del nen durant l’etapa de parvulari? Els nens van ser separats a P5 en diferents grups, canviant de relacions, amics, etc. i el van fer en l’antic barracó del patí de primària separat de l’edifici de parvulari… Sense comentaris. Ara són tres classes de segon que estan replens, a punt de complir amb la quota de 25 + 3 en qualsevol moment, perquè tal com diu en Pep, la matrícul·la és viva.

En el seu mateix cicle, els 3rs, són a punt a punt de tripiclar-se, 6 cursos per fer treballs de cicle? Com? Quan? On? En quina aula? Si els segons no hi caben junts ni a la biblioteca, l’espai més gran! Con no vagin al pavelló…

A veure, no em tinc per imbècil, potser algú altre sí i és probable que tingui raó, però veig que aquesta escola és, com a màxim de dues línies. He viscut en diversos llocs, en ciutats grans, enmig d’un bosc i en ciutats mitjanes. He vist créixer una de les ciutats de forma brutal en només 5 anys, passant de 20.000 habitants a 80.000, no ens ho podíem creure i a casa vam pensar que havíem aprés la lliçó.

La meva filla gran va haver de fer la primera escolarització en una escola gran, amb molts cursos, però aquell centre tenia espais adequats per encabir els nens. Si l’escola és de diverses línies té lloc suficient per a què els nens facin el seu curs amb normalitat. La de Sils no pot encara que ho intenti.

Quan vam arribar a Sils ja fa 6 anys, vam calcular que el creixement trigaria entre 8 i 10 anys, per les característiques que “semblava” tenir l’entorn, es venien més cases en totes les altres poblacions per ser més assequibles, per tenir més comerç, per tenir “centre” de poble, per tenir més centres socials i altres característiques. Vam creure també que el creixement no seria de cop sinó una mica més lent, no tant gran i que s’expandiria cap a les urbanitzacions.

Premisa per escollir població i per ordre: Escola, Centre d’Assistència Primària i accés al transport públic. L’escola que vam trobar va ser un 1r curs amb 16 alumnes, un CAP petit però adequat i amb possibilitats de creixement i una parada de Renfe on paraven els trens!

Si no fos per aquesta crisi preocupant fins i tot per la pròpia població silenca, que en gran part viu de la construcció i empreses afins, els nostres càlculs no eren tant errats, l’única pífia però espectacular, ho haig de reconèixer, va ser l’inici dels edificis del centre del poble. Em pregunto aleshores, si nosaltres vam fer pronòstics, si després vam observar i més tard vam confirmar, no hi ha cap ment pensant que afrontés el què estàvem veient a casa i la resta de conciutadans, que TOT es saturaria?

Ara ja, la meva filla gran, té 12 anys, l’any que ve entra al SES de Sils, pel qual vam lluitar l’any passat i seguirem fent-ho en anys successius i no sé, diguem-ne que vaig intuint, vaig tement, que els meus fills, tots dos, acabaran els cursos d’ESO en barracons, perquè no hi veig la voluntat, no hi veig el necessari.

Insisteixo, com a ciutadans, què “#x*@#!*” podem fer, de debò, perquè de reunions, amb inspectors, subdelegats, delegats i de manifestacions, personalment i altres del meu entorn, en tenim el cul pelat.

Però no patiu no, que les obres del Nyap tiren endavant….

23 03 2009
Jo

Doncs en compte de fer un macro equipament no indispensable pel poble, invertir en l’Escola i l’Institut de veritat. Si els que han de pagar no paguen però nosaltres tenim algun que altre recurs ens ho hem de fer pel nostre compte.

Reclamem igual, però avancem la feina. No pots esperar que el Govern de Catalunya o el Gobierno de España -per desgràcia- es posi mans a l’obra. T’has d’avançar!

23 03 2009
Jo

Tard o d’hora hauran de pagar… però mentre en d’altres localitats esperen, nosaltres ja disposarem d’alguna cosa.

24 03 2009
Dominique

Estic totalment d’acord, però ja he explicat què portem anys de reivindicacions, reunions i altres sistemes diversos. L’AMPA us ha anat informant puntualment. A les 8 famílies de la Junta, i no vull deixar-me les altres de les Juntes anteriors, només els falta agafar el pic i la pala per començar a excavar i els maons per construir. Algú que els passi el ciment, si us plau. Què voleu que us digui… És un dret i una obligació de l’Administració vers als nens i la població!

Em sap greu què el recurs sobre el Nyap hagi de sortir de la vostra butxaca. Que jo recordi pel tema dels robatoris es van fer tot un seguit de reunions, llàstima que no van arribar a res després… Era el moment oportú per constituir una associació de veïns, l’entitat ideal per aquests tipus de qüestions. Com sempre, ens manca solidaritat, intervenció i acció.

Només us puc afegir el meu suport moral i donar-vos tota la raó, ja n’he parlat amb alguns de vosaltres.

24 03 2009
Pep

¿No serà que serem un poble molt conservador, acostumats a la majoria absoluta de l’època rovirista, amb unes entitats molt lligades per les subvencions municipals, amb uns botiguers que no es volen emprenyar amb l’ajuntament, etc, etc, etc ?

24 03 2009
anónim

Jo cada com estic més convençut que aquesta és la pura realitat.
A sils no sóm solidaris, no ens agrada reivindicar, no passem a l’acció… només si algun tema ens toca molt de prop ens decidim a moure una miqueta el cul.

No sé que serà, potser la porta de l’infern que tenim aquí mateix, aquestes boires…

Ja fa 15 anys que vaig arribar a aquest poble, vaig pensar que la gent era una mica “rara”, diferent… Venia d’una gran urbe, jo era solidari, reivindicatiu, lluitador, m’havia implicat en causes diverses…
Però he anat deixant de banda totes aquestes qualitats, cada cop em torno més silenc… més “diferent”

El més gros és que cada cop som més els que venim de fora i cada cop som més els que ens tornem diferents.

Ho he intentat molt sovint, sobretot durant els meus primers anys a Sils, estimar-me el meu poble. Però crec que mai ho aconseguiré.

24 03 2009
Dominique

Opino que sí, que la porta de l’infern, jejeje, potser pot influir, però qui té reté, no siguis tan poc optimista. El que té sang calenta la té passi el temps que passi i possiblement amb més visió i més serenitat amb la perspectiva dels anys.

Jo no vaig arribar fa 15 anys, en fa només 6, però també vaig tenir la mateixa sensació, era un “no sé què, un no sé com…”. L’únic avantatge és que els primers nouvinguts ens vàreu fer coixí només aterrar, però també moltíssima gent del poble, siguem realististes, eh. Jo m’he trobat molt ben acollida.

En un principi s’ha de ser pacient, observador de costums, relacions, maneres de fer, ser respectuós i després amb el tarannà del lloc on has arribat, i que consti: escollit per viure, anar fent com creguis personalment oportú. Quan hi ha quelcom que surt de mare, és clar, a reclamar, com no! I amb les altres coses cal ser, com dic jo, “la gota malaya”.

No voldreu canviar un poble amb dos anys… Penseu que tot plegat ha de resultat un pèl traumàtic, que de ser quatre gats han duplicat la població i això de deixar anar proteccionismes, paternalismes, tots els -ismes i deixar de tenir pors d’antuvi, costa, costa, costa.

Paciència i anar fent, que tot arriba, reclamant drets, evidentment, però sense ser incendiaris, que d’inferns ja n’hi ha uns quants…

De debò no veieu, capteu i noteu que ha anat canviant tot plegat? Hi ha coses cap a bé, altres malauradament cap on no calia, altres encara resten enquistades. Però penso que tot plegat fa una mica més d’olor a fresc i a innovació.

Els que hem arribat, els que ho faran en breu, els joves que creixen i assimilen, els que van i venen de Girona i altres indrets cada dia, la tecnologia… Per molt que s’encaparri molta gent, els temps, l’entorn i les persones empenyen.

Optimisme, homes, relativitzem, dones!

Au, siau, que tinc una mica d’atrafegament ara mateix…

25 03 2009
LNC

En canvi, a internet en participació i mobilització, som l’enveja dels pobles veïns. 😉

25 03 2009
anónim

Si LNC, potser les ganes ja hi són, però no sabem ben bé el com.
Els blogs ens han permés començar a expressar les nostres opinions, jo estic convençut del paper tan important que estan jugant al nostre poble.

Són una nova manera de comunicar i crec que arriben molt més lluny del que podriem haver pensat en un principi que ho farien.

En molts dels continus conflictes al nostre poble han jugat un paper importantíssim.

Ens han ajudat a molts a començar a opinar, a dir la nostra, a posar de manifest injustícies, a demanar ajuda… tot i que de moment molts ho fem de manera anònima (com en el meu cas) però … potser aquest només és el principi.

CADA VEZ, SOMOS MÁS….

(Gràcies Dominique, m’has fet rumiar molt)

27 03 2009
un altre anònim

Felicitats per aquests darrers comentaris, pensava que no tornaria a llegir crítiques tant sensates, tan ben explicades i sobretot constructives i sense tanta bilis (que amarga i només fa mal…)

I tant que sí, crítics però sempre positius i amb optimisme,… i preparats per l’acció!!!

VISCA LA SEGONA ESCOLA A SILS!!! AMB BARRACONS O SENSE, tot es questió de temps…

27 03 2009
Una altra anònima

Sigueu constructius sensa tanta bilis i no vulgueu enderrocar el Nyap ni demaneu la dimissió del nostra alcalde, que sou una colla de crítics destructius; per més extranya que sigui la jugada d’anul·lar les llicències del Nyap, penseu que en el fons el nostra alcalde ho fa tot amb molt bona intenció, pel vostre bé i pel bé de tota la bona gent del seu poble, ben assessorat pel Jubany i pel Sicart. Doneu-los un marge de confiança i veure que macu i que modern quedarà el nostre municipi. Siguem constructius com el promotor i constructor del Nyap 😉

27 03 2009
LNC

del “nostra” alcalde, ja… i l’ONU i el POUM com el “nostra” ex-diari… on t’ha quedat la decència que reclamaves quan es van publicar foto que tu mateixa havies penjat en un lloc web públic??? El xibarrisme no té futur la dignitat sí i té nom:

Endrerrocaquem el NYAP de Merda !!! Nogué dimissió !!!!!!

Volem veure els informes tècnics de la Junta de Govern local que avalen el nyap-acord de data 16 de març -que des de la crtica constructiva no hem conegut mitjançant el web municipal sinó des de una filtració a internet- i aneu a vendre optimisme amb barracons al Nyap… volem el Nyap en Barracons de 3 m d’alçada i no de 8 🙂 🙂 🙂

Visca el Nyap !!! Visca l’optimisme de perruqueria !!! Visca l’ONU i el POUM !!!
Visca el barracons !!! Fem el Canvi, ara pots !!! Visca la planta 1ra sense habitatges i que ens defensi en Ribas i en Rovira al públic !!!

Visca el frau de lllei !!! bon rotllo i el Plus al menjador !!!!! (del xalet a Can Celdoni !!!)

27 03 2009
Anna

Estic d’acord amb l’LNC: calen dimissions

27 03 2009
Dominique

Eh, eh, eh, a veure si s’entén bé el que he dit… que aquí de seguida s’engresca tothom.

Ja us he dit que alguns tenim el cul pelat de reclamar del dret i del revés. A mi no no m’han d’afaitar els pèls de la llengua per reclamar el que calgui reclamar. Només he exposat la meva opinió tranquil·la sobre el que he anat observant i veient en 6 anys de veïnatge en un poble. He donat la meva opinió sobre un post just anterior al meu que parlava sobre les sensacions d’algú que havia arribat 15 anys abans que jo.

Ja he dit que el Nyap és una vergonya i un escàndol, que em sembla un abús voler ampliar segons quines zones de fàbriques i que no estic d’acord amb el creixement abusiu del centre del poble. Perquè no es pensa un pla com cal per animar els locals comercials de preus abusius i buits d’aquella àrea? Hi ha municipis que han trobat maneres de fer-ho.

Qui m’ha volgut comprendre m’ha comprés i el que no, que segueixi amb la seva.

Jo ja sé a qui voto i els que voto ho saben també, tampoc no cal que ho exposi aquí, que per això tenim el dret de vot universal i secret, o no?

Hem de donar temps a tothom, però amb moltes coses s’estan equivocant, queda clarament manifest amb les últimes actuacions, però per a què serveix l’oposició sinó? Per treballar dic jo…. Opino malgrat tot que amb moltes coses tenen la culpa tots plegats, els interessos particulars i els de partit.
En alguns temes cal consens, arribar a acords cedint uns i afluixant uns altres, en això consisteix el “fer el millor” per al poble on vivim i aquí sembla que tot siguin incendis i ni els bombers, com els anomeneu, ni els que no ho són, estiguin disposats a apagar-los.

Siau

27 03 2009
LNC

Jo votaré al Miralles… per dignificar la política a Sils. No tinc problema en dir-ho (ara els i les del Xibarri’s Party) diran que sóc aquell o l’altra… és la seva opció… però la realitat és que sóc lliberal, independentista, critica i porto anys vivint a Vallcanera. M’agradaria per Sils un govern amb el Miralles amb altres forces i amb el Mas president.

És la meva opció respectant la resta. Voti a qui voti i respectant qui digui a qui votarà i qui s’estimi més callar i votar.. com bés dius és dret de cada persona.

Vull un Miralles sense majoria absoluta.. però mentre.. prou il.legalitats enderroquen el Nyap i a L’Ampa menys delegar en aquest govern que només mira la seva butxaca i més pels estudiants que cada cop sense més un privelegi acabar la carrera… i últimament començar-la amb el merder de Bolonya que no sabem com acabarà.

27 03 2009
Dominique

I ara que té a veure l’AMPA? Què delega què? En qui?
Què barreges naps i cols, tu?
A més de viure a Vallcanera i estudiar hi tens un hort o què? I en baixes cada dia o et penses que en baixem els altres?

Em sembla que de l’AMPA no en tens massa idea. Passat un dia per la reunió oberta mensual i te n’informaran de bon grat. Però ja et vaig dir un dia que no eres pare ni mare, oi? Ai, que hauràs de delegar o preguntar-li a la Cristina o a en Miralles, amb qui parlo sovint, per cert. O a qualsevol pare o mare a la porta de l’escola.

Penquen com a burros i no en deixen passar ni una. Pregunta com se les van empescar per aconseguir un finançament adequat per a l’escola que altres municipis no tenen… O els projectes que han iniciat, que encara duen a terme i els que han acabat.

Au, menys piar, i informa’t una mica més noia. O més ben dit podries fer una altra cosa millor: Un bon voluntariat i apuntar-t’hi a treballar a l’associació, donar un cop de mà i fer un bé per la societat on vius en lloc de criticar tant. Són molts nanos i moltes famílies les que necessiten el teu ajut i intel·ligència enlloc de les teves crítiques.

Si estàs estudiant el que dius, opina sobre el procés de Bolònia, que és el t toca ara mateix, el que et resulta més urgent i el que és actualitat, i deixa l’AMPA tranquil·la, que està ocupada amb la llei d’ensenyament, el reciclatge de llibres que li costarà aquest any més de 3.000 euros, els 26 ordinadors que compra per l’escola i els equipaments per al pati de parvulari que comprarà en breu perquè ningú de l’administració municipal ni autonòmica ho fa.

Et faig saber, a més que és una associació que, a més de treballar per l’escola, ha intentat cohesionar moltes activitats socials i festives a la població junt amb altres entitats del poble.

Que opinin altres ciutadans aquí mateix.

Mira que arribes a ser toca torrons quan vols, eh? Per no dir una altra cosa. Et deus sentir orgullosa.

Apa, que et senti bé el sopar

28 03 2009
LNC

Jo, sense negar i aplaudir la majoria de la vostra feina, Dominique, crec que en el tema de transport escolar no es va estar a l’alçada. És una crítica constructiva. Si recordo el tema és perquè encara no està tancat per l’any que ve. És la meva opinió i en aquest assumpte crec que no feu prou.

Ja que em dones consells, et donaré jo un altre a tu: Ja que l’AMPA és de les poques associacions que fan alguna cosa, la gent que aneu marxant podria ser la base de moviments associatius més amplis, que al marge d’activitats festives -que estan molt bé i no les critico- collin i serveixin a polítics i polítiques, d’interlocutor i reivindicació d’altres serveis. I quan qual enfrontar-se doncs toca enfrontar-se. T’asseguro que molts i moltes joves de Sils tot i tenir inquietuds polítiques no participaren en el joc actual de la política municipal més enllà de dir i opinar. Fonamentalment perquè encara no existeix un debat que vagi més enllà de les cadires i l’electoralisme. En Miralles és l’únic que fuig una mica d’aquesta forma de fer i no vegis com el critiquen … per fer la seva feina!!!

Pel que fa als i les joves, trobo que a les nostres edats el que hem de fer és, fonamentalment, estudiar, formar-nos bé i tenir una visió crítica de la realitat, per tal de millorar-la i a la nostra manera participem, tot i que ens diguin torre torrons 😉 Ja tindrem temps per fer més però el nostre debat serà i és més ampli, amb més idees, més plurals, amb més elements crítics, amb doctrines menys tancades i més relativistes però amb un grau alt de compromís amb els valors fonamentals.

No tinc cap inconvenient en participar en un debat sobre associacionisme silenc, però només si s’accepten les crítiques i no es prenen com un atac personal que d’altra banda, no existeix 😉

Així les preguntes fonamentals que faig i tinc dret a fer-me són: Qui lluitarà per mantenir el dret al transport escolar a tot Sils??? Qui plantarà cara a les postures coo-pagament de l’alcalde ??? Per què les associacions no s’han mullat més contra el Nyap i s’ha deixat que es digui que només eren quatre veïns i veïnes afectades??? Aquestes qüestions no van contra cap persona, però són una invitació a reflexionar el paper que el moviment associatiu ha de jugar, si únicament lúdic i festiu o també ha d’entrar en la reivindicació dels assumptes locals dels que sovint, crec que fuig.

I consti que intento que sigui una crítica constructiva 😉 petons, Dominique

28 03 2009
Jo

La majoria d’associacions, si no totes, depenen de les ajudes municipals que a Sils són prou correctes. A més, representen un munt de gent amb opinions diferents.

28 03 2009
LNC

L’associació de Vallcanera, la que es va mullar pel transport escolar no rep cap subvenció, només pals, crítiques i desprestigi des de l’ajuntament. Aquesta sí s’ha mullat contra Nyap, també. Em veig obligada a recordar-ho. I tampoc és cap crítica personal contra cap membre d’altres associacions que a nivell individual també s’han mullat, però no com a entitats.

28 03 2009
Una

Al que escriu com “Jo”: quan dius que La majoria d’associacions, si no totes, depenen de les ajudes municipals que a Sils són prou correctes, ¿vols dir que això les obliga a callar, a no buscar-se problemes i a resignar-se per no perdre les subvencions? Amb aquesta regla de tres molta gent a Sils està sota la llei del silenci: els que treballen a la casa gran, tots els proveïdors de l’ajuntament que són molts, la gent de les associacions, els que volen treballar al Nyap, etc. Queda algú lliure?

28 03 2009
Jo

Jo he comentat dos possibles motius: “subvencions” i “associacions heterogènies”.

Una associació ha de tenir bona relació amb l’ajuntament, però també pot ser valenta per plantar cara. Però ha de ser conscient de a qui representa.

28 03 2009
Jo

I tu encara has ampliat a més gent la “restricció de llibertat”. Només cal veure la poca gent i associacions (inclou partits) que, d’entre els molts a qui no sembla bé aquesta barbàrie, s’ha mullat. Pocs, pocs.

28 03 2009
Anònim

Jo: Si fas referència al Nyap, ja es tot un èxit que dels 4 grups polítics 2 s’hagin mullat malgrat totes les pressions que han rebut i els dubtes mal dissimulats d’alguns dels seus i les seves dirigents. La qüestió ara és si deixaran morir el tema i se’n rentaran les mans dient que ja van fer el que van poder als dos plens o continuaran plantant cara, després d’aquest artifici legal de canviar el nom de les llicències i de l’expedient del Nyap. Alguns ens volen vendre que es tracta ja d’un tema tancat, d’una causa perduda.

28 03 2009
Jo

És més fàcil i lògic que es mulli algun partit que no pas associaccions…

28 03 2009
Una

I menys si aquesta associació és l’Associació de Comerciants i Empresaris de Sils, presidida per la senyora Anna Mª Suñé Pujol, mestressa d’una perruqueria, número 5 de la llista IdS-PM

:mrgreen:

28 03 2009
mare

Per cert, hi ha algua novetat en el tema del transport escolar? a la parada ja comencen a haver comentaris.

Sobre el tema de “la llei del Silenci” estic segura que alguna cosa de veritat existeix, alguns dels que treballen a la casa gran no s’atreveixen a parlar de segons què, cada cop estan més “contents” amb els seus caps i els hi sabria molt de greu que algú dimitís o fós destituit.

28 03 2009
Dominique

Bones,

Sobre el transport escolar es va parlar llargament l’any passat i la posició de l’AMPA va ser molt clara i combativa, es va parlar amb tothom amb qui s’havia de parlar i es van passar fulls informatius. Amb el teu estimat Miralles també, i per a què ho sàpigues les trucades eren continuades per informar-nos com a associació i ens polític, com amb d’altres partits, i pendre posicions consensuades. A vegades, per opinar, tal i com fan els periodistes, s’han de contrastar les informacions.

L’AMPA es va coordinar amb la resta d’AMPA de la Plana de la Selva per reclamar el pagament a l’Administració a la qual corresponia aquest. Va deixar clar que no era per “amiguisme”, ni per estar d’acord amb el partit ara vigent a l’Ajuntament, ni per rebre subvencions, que d’altra banda no van a l’associació sinó a l’escola, que quedi clar, sinó per convicció. Tant l’associació de Sils, com les de la resta de poblacions sabien que rebre momentàniament un pagament per part de l’Ajuntament significava el que en castellà s’anomena “pan para hoy y hambre para mañana”.

Mira si la cosa els devia coure que van intentar de totes les maneres possibles que el pagament fos així en tots els municipis, fent reunions paral·leles des del Consell Comarcal amb els alcaldes i després per separat municipi a municipi i amb AMPA per separat per trencar la unió que teníem, vam saber que van haber intents de “si vosaltres concediu” nosaltres com consistori “farem” en alguns llocs. La plataforma o coordinadora sabia que tenia una posició de força per ser molts, ens informàvem via correu-e immediatament i ho teníem tot prou controlat. Diaris, manis, protestes, radios, etc. Però vet aquí que Caldes cedeix i Sils ho acaba de petar tot… I a la merda tot plegat. I l’AMPA silenca que no va cedir amb el cul a l’aire, perquè ningú li va consultar abans el que va passar en aquell ple, ens ho van dir com un trionf i nosaltres ens vam sentir fatal amb els companys que van seguir lluitant en d’altres poblacions.

Però ara ve la pregunta que llavors es feia la coordinadora:

Davant la crisi actual, la manca de finançament per part de l’Estat i la Generalitat endèmica vers les administracions locals i les necessitats que tenim com a poble en altres àmbits, què farem l’any que bé? Aaaah, qui ho sap? Jo no… De moment ningú es mulla el cul. No sé sap res encara.

Algun partit ha donat veus? Ni de l’oposició, ni del partit que governa, ni el Consell Comarcal, no hi ha nova normativa… Les AMPA ja pregunten, com sempre, però ningú respón…

Què passarà aquest any que els pressupostos pel 2009 s’han prorrogat? Això vol dir que els calers són els mateixos que els de l’any passat però les despeses, amb diferència, no. Amb què es financia l’Ajuntament de Sils? D’on treuran la pasta? A veure com arreglen el pastel del transport, ara.

La solució era la que es demanava, reclamar-ho a l’administració corresponent: Consell Comarcal i Departament d’Ensanyament i punt. I que haguessin previst el sistema més eficient i equitatiu possible.

Quants veïns de Sils van venir a les manifestacions pel transport? I a les que es van convocar a les altres poblacions coordinades i solidàries? Suposo que l’AMPA no entraria en el joc de les justificacions i portar la llista de deutes i greuges. Aquesta no és la seva tasca, n’és una altra. Jo dic el que em rota.

L’AMPA no es dedica tampoc només a “celebrar” festes, sinó a cohesionar famílies i fer comunitat, protestar pel que calgui, demanar coses per a l’escola, fer paperassa, muntanyes de paperassa a diferents departaments, portar i gestionar la biblioteca de l’escola, preparar xerrades, assistir al Consell Escolar i coordinar mil·lers de coses més. Bé, crec que no cal explicar-se més, crec que molta gent sap que fa l’AMPA i sinó, més assistència a les reunions ordinàries anuals i més atenció a quan es presenten els Projectes i Memòries anuals.

Hi ha d’altres entitats que S’HAN de dedicar a fer les tasques que tu reclames o és que l’AMPA ha de fer-ho tot? Ja he dit que a la Junta, senyors, senyores, hi ha 8 parelles d’entre els pares i mares de 525 nens i nenes de l’escola, cal que digui més? Per sort, hi ha col·laboradors i gent molt confortadora quan ha calgut, però qui està disposat a reunir-se contínuament per tota la tasca que tu reclames? Jo exerceixo el meu vot per a què algú faci aquesta feina i per això cobren de l’estat. I perdona, eh, però és una de les professions que han escollit, com jo les meves.

En quan a si haig d’entrar en un altre tipus d’associació o no, perdona, però és una opció personal i individual. Ja he dit, que després de sis anys, em cal descansar d’acció social… I després ja seguiré i sinó em dedicaré a entrar als blocs i opinar, com fa molta gent i, com no, intentar ser a més de crítica, positiva i constructiva, és clar.

Per a que et consti que tampoc no tinc problemes amb dir el meu vot (el post anterior era només una reflexió) el dono des dels 18 anys a Iniciativa i Verds, però jo no sóc personalista, em reservo opinions, voto ideologia i programes en la seva totalitat, me’ls llegeixo i reflexiono, i penso en ells com a cunyes útils i d’esquerres per a què altres no obtinguin majories absolutes. No erris el tret (només per si de cas t’havies equivocat, eh).

Per cert, a en Mas al govern autonòmic, ni en pintura, ja he treballat per a ell, en un projecte molt grandiloqüent, ah, i per al seu cunyat, al despatx del costat, i diversos anys. Ni te cuento… I aquí sí que poden més les persones que els programes, ho sento, en ocasions, jejeje, una és – expressament – contradictòria…

Siau.

29 03 2009
LNC

Bé, totes i tots tenim les nostres les nostres opinions, respecte el transport escolar, la vostra opció no era encertada per tres motius:

a) No reclamava ni implicava a l’administració local, que era qui havia de collar als seus “caps” de partit. Ben al contrari la deixava al marge, en nom del consens quan ells ja sabien que la Gene ni el consell pagaria (bàsicament pq són la mateixa gent)

b) No tenia en compte que fins que paguin altres instàncies les famílies han de pagar. Amb aquesta solució, l’ajuntament – que convé recordar, té diners pels advocats que calqui, alcalde dixit- transferia el cost d’un servei universal a les famílies… amb l’acord de l’AMPA !!! inaudit…

c) l’AMPA es va ignorar la petició d’altres associacions i, vist el resultat, la majoria dels partits de poble… que van votar a favor (en aquest tema , com que no tenia res a perdre , en Rovira no va maniobrar perquè en Ribas fes el rídicul dient que tot era legal pq despres IDS anul.lui les llicències mantenint la il.legalitat de la planta primera que no està destinada a habitatge)

Ressumint: IDS i AMPA ( si és en nom del consens, imagino que hi hauria gent que mantindria la meva posició): copagament. Famílies, associació de Vallcanera i la resta de partits: Transport escolar gratuït reclamant en pagament a altres administracions.

Malauradament l’ajuntament ha prioritzat la defensa del Nyap il.egal que reclamar amb un any de temps aquest servei.

30 03 2009
Marcel Sallent Surroca

Hola!!

Crec que no acabes d’entendre el posicionament de l’AMPA en el tema del transport escolar LNC.
1. En l’AMPA no estem a favor de cap partit en concret ja que en la nostra associació, com és lògic, hi ha tot tipus de tendències polítiques.
2. Els primers que ens vàrem moure vàrem ser nosaltres i la resta d’AMPA de la comarca, assistint a reunions de la llavors acabada de crear coordinadora d’AMPA de la selva, on es plantejaven solucions i mesures de pressió per tal que aquest tema es resolés a favor dels pares afectats. Gairebé totes les AMPA opinaven que era un tema que havia de resoldre el Departament d’Educació i el Consell Comarcal, que era qui havia mal utilitzat els fons.
3. El que nosaltres volíem és que paguessin els que havien de pagar (Ensenyament i Consell Comarcal) i no l’Ajuntament de Sils (dic Ajuntament i no un grup concret, ja que tot són Ajuntament), ja que consideràvem que era millor gastar aquests diners en profit de TOTS els alumnes de Sils (hi ha moltes coses a fer encara).
4. Si després de totes les mesures fetes fins el moment (reunions, escrits, marxes amb vehicles, manifestacions, etc…) no hi havia solució i els pares i mares havíen de pagar, llavors fer tota la pressió que calgués sobre l’Ajuntament i Maria Santíssima.
La solució va arribar de la ma dels partits de l’oposició, tot i que va arribar massa aviat, ja que ens va deixar a l’AMPA amb el cul a l’aire respecte la resta d’AMPA i d’altres Ajuntaments, ja que nosaltres, fins aquell moment havíem defenssat el que abans he dit (això ja ho havíem parlat amb diferents membres dels partits presents a l’Ajuntament). Benvinguda la solució, és clar, però, insisteixo, va arribar massa aviat. Encara hi havien coses a fer, i les estavem fent. Jo matiex era un dels responsables de la Coordinadora d’AMPA de la Selva (jo, que els meus fills no utilitzen el transport escolar) en temes d’informació i relació amb els mitjans públics (radios, diaris, TV, …). Crec que com a president de la nostra AMPA calia fer-ho.
Encara podíem i, per suposat, volíem fer més coses en aquest tema.
Tampoc va ajudar el fet que la gent que més deia (als blogs o a la porta de l’escola), menys feia (en les manifestacions i maxes de vehicles). Hi va haver una de les manifestacions (a Caldes de Malavella, amb presència del Delegat d’Educació a Girona) e que de Sils hi estavem els meus dos fills i jo, Ningú més. Peró clar, era divendres a les 20:00 h, cap de setmana.
Tot es va centrar en que pagués l’Ajuntament, i si que ho haguéssim reclamat, peró al seu moment. No es va tenir paciència i ara és l’Ajutament (tots els que l’integren) qui tindrà el marron, o de seguir pagant (ells millor que nosaltres saben els comptes de Sils i si es pot o no seguir fent aquesta despesa) o dir als pares que ens ho paguem nosaltres.
Així que de sucursalisme, almenys per part meva, cap ni un. No ho he fet mai i no ho faré ara. Potser a altres si que els hi hagués interessat això.
Si els interessa, la plaça de President de l’AMPA està a la seva disposició. De fet, fa ja cert temps que hi està, de disponible.

Per cert, que a tú tampoc té vist mai en acció, només xerrant al blog sense deixar l’anonimat…

Marcel Sallent Surroca
President de l’AMPA CEIP Jacint Verdaguer de Sils

30 03 2009
LNC

Gràcies Marcel per la teva deferència. Entendràs, començant pel final, que si a casa em vaig comprometre a no dir qui era no ho faré ara, així que sent l’LNC ja m’ està bé, qui vulgui més no és cosa meva… sempre he dit que tot el que faria era xerrar al blog sense deixar l’anonimat: és un problema? perquè la qüestió no és que es xerrar sinó què és el que es xerra… No em vull imaginar el Sils de sempre contestant a una jove no anònima quan afirma que una entitat de conservació ha perdut la seva vigència, que calen auditories a l’ajuntament perquè els tècnics no estan al serevi de l’interés general o que l’acord del Nyap és un frau de llei com una casa amb prevaricació prèvia quan s’afirmava que les primeres llicències eren legals.

Segurament – creu el lladre…. – podrien arribar a dir-me que tinc foscos interessos urbanístics. Així són els quatre de sempre de Sils. Tampoc em veuràs en cap sindicat, associació d’estudiants polititzada, causes propalestines, etc etc etc i què? jo deicideixo la meva participació i aquest aire que només qui està en determinats àmbits pot parlar em sembla d’un classisme esquerranós que nega la lliure voluntat de particpar com es cregui més oportú. Personalment considero més eficient opinar en un bloc que perdre hores i hores de reunions i assemblees.

Continuaré, no tinc cap intenció que deixis la presidència de l’AMPA, és més crec que ho fas molt bé. Tant de bo la presidència del SES fos com la teva.

La resta de coeses que dius tampoc les poso en qüestió. és més trobo que la feina de l’AMPA és molt bona, però la vostra interpretació i estratègia del tema dels transport escolar és legítima però equivocada: Assegurar que l’Ajuntament pagués no és incompatible amb la reclamació – encara no satisfeta – que paguin altres administarcions. Així de senzill.

Només cridar-te l’atenció sobre una errada fonamental: dir que si paga l’ajuntament, paga la gent de Sils i si paguen altres administarcions no és del tot inexacte. Si Sils som tots i totes, també tots i totes som La Selva i Catalunya. L’errada no és poca cosa: sota arguments semblants s’ha mantigut un enfrontament entre gent de diferents veïnats al mateix municipi de Sils. No parlo únicament de Vallcanera. Encara avui s’està fent amb els veïns i veïnes del Nyap: Sils s’arruinarà.. és un bé per Sils…. Hi ha irregularitats però es poden regulartitzar sense que pagui tot el poble, etc etc etc..

La segona derivada d’aquesta errada teva és dir que tots/es som Ajuntament: Fals. Uns i unes són ajutament i la majoria ciutadans i ciutadanes som contribuents… El ciutadà i ciutadana paga tributs que l’ajuntament cobra i gestiona, i a més selecciona i decideix prioritats. El fet de ser ciutadans i ciutadanes ens permet proposar i donar suport a propostes que han garantit el transport escolar a tot Sils. La vostra opció legítima era una altra, però era la vostra.. oi que tenim dret a creure que les d’ altres associacions eren millor? oi que tenim dret a pensar que potser es podia està fent servir l’AMPA des d’un determinat grup polític com ara es pot pensar de l’ACES? Oi que tenim dret a reclamar que l’Ajuntament pagui perquè pensem que la nostra participació ciurtadana és la mateixa a nivell local, comarcal o nacional ???

I no t’enganyis, Marcel, – vull dir, que no t’enganyin – el marron de l’ajuntament que paguem tots i totes no és pas el del transport escolar són el vitorianos, sicarts, enganxines i arquitectes de voreres indefinides, les indemmnitzacions de l’alcalde i la seva colla… El transport escolar gratuït no és cap marron és un dret vinculat a l’ensenyament.

Pel contrari contra aquesta gent tenim altres persones que com tu beneficien Sils altruistament, per tant tens el meu sincer respecte, però discreparé si penseu que el tema del transport escolar només afecta a l’AMPA 😉

I, si us plau, no deixis la presidència l’AMPA que ens col.locaran alguna semblant a l’ACES i llavors no tindran la teva dignitat en contestar el punt de vista discrepant en aquest mateix bloc.

Disculpa el rotllo que t’he pegat. Molts petons i et faig una crida a no deixar sols i soles als veïnes i veïnes que estan patint la jugada barroera del Nyap, en un frau de llei que paguem tots i totes amb el nostres calés: continuo pensant que la gent que està i ha passat per l’AMPA i altres persones poden ser un bon inici per un moviment associatiu plural i reivindicatiu a Sils

30 03 2009
Pitu

Sempre has de tenir la raó? Tot el que pensem els altres es equivocat? Jo et donare les meves raons, que per mi son les bones, si tu al contrari vols veure política de rerefons en el meus arguments es problema teu.
L’oposició es va equivocar, tothom es pot equivocar com molt be diu en Nogué, cosa que els grups de l’oposició que van votar en que es pagues el transport l’ajuntament, no han reconegut mai, això dona molt que pensar, i confirma la teoria que si s’han equivocat un cop també ho poden fer dos, com per exemple en el tema del súper.
Aquest cop però, per sort, son una minoria i CiU s’ha reafirmat en el que en el seu moment van aprovar( seria totalment incoherent el contrari i faria posar en dubte la seva credibilitat) haurem d’esperar doncs el que decideixin les instàncies superiors i de moment no hi ha res decidit.
Tu dones per fet moltes coses i potser tindràs un desengany quan es resolgui que tot es legal i cump0leix tota la normativa.
En aquest cas la meva pregunta seria, estaràs satisfeta amb el veredicte o continuaràs insistint en que tot es una maniobra falsa per part dels tècnics i el govern del nostre poble?
Un altre cosa que em molesta de tu es que intentes involucrar les associacions en temes que penso no els pertoca, no crec que sigui feina de cap opinar si una construcció es o no correcta i en el cas de l’associació de comerciants penso que com a molt es podrien manifestar sobre d’implantació o no d’una superfície comercial i no de si compleix la normativa urbanística.

30 03 2009
LNC

Mira Pitu segur que no sempre tinc raó, ni és la meva intenció, però sí tinc opinió. Les irregularitats del Nyap són ben fàcils de veure només llegint un pocs articles de les normes subsidiàries, i el fet irrefutable es qu es van negar a revisar ues llicències i desestimar un recurs dient que tot era correcte i després el mateixos l’anul.len per tornar-les a atorgar. A més d’un frau de llei com una casa es veu que hi ha molta mala fe i molt entestament en defensar i garantir el Nyap i no pas l’nterès general del poble, que en principi es desprenen de les normes. I tot això, realitzat per una gent que va fer servir prometre “canvi”.

No saps com lamento creure que la meva opinió està emperada per la raó, a mi m’agradaria que s’haguès construit un super sense irregularitats òbvies (estudi de detall, planta habitatge, frau de llei davant l’acció al jutjat, etc ) i que veïns i veïnes afectades s’haguessin estalviat la ignorància o mala llet de la junta de govern, que com tu, pel que sembla sap llegir però es incapaç d’interpretar correctament un text amb paraules com a prèviament, imprescisdible, projecte bàsic, projecte executiu, etc etc etc.

Hi ha qui pensa que no cal fer aditories, que saben llegir -i entendre- un text. Altres pensem que calen (tenim dret a pensar-ho oi?), que sabem veure que hi ha una assegurança quan deien que millor no moure res que s’aturaria el poble, etc.

Si he demanar perdó per saber llegir i entendre no ho penso fer. És un dret universal encara que alguns dirigents es permetin el luxe de prescindir-ne. El Sicart i el Vitorinao els deuen estar molt agraïts de la seva negligècia AMB diners de Sils que poden servir per, entre altres, el transport escolar per fer més fàcil que cada cop més persones tinguin opiniói saber llegir -i entendre- un text que consti de paraules com imprescindible, prèviament, projecte o condició d’ús)

29 04 2009
PERE

ENS HAN ENGANYAT! Primer ens venen la moto i després decideixen si la fan o no. Algú hauria de plegar d’on està, no?

29 04 2009
Anna

Ja ho pots ben dir. Són tots una colla de mentiders. Quina manera de fer perdre el temps a la gent. Pares hem de fer alguna cosa i lluitar per l’escola nova!

29 04 2009
PERE

Tot als diaris i ja veurem què passa.

29 04 2009
Pià

Això és una vergonya!! Cal arribar ben lluny amb les nostres protestes i mobilitzacions! Volem l’escola nova!!
Quina manera de jugar amb les il.lusions i la feina de la gent. Nosaltres pares hem sortit escaldats, però…. hi tota la feina que han fet aquelles mestres, què? A mi em van agradar molt els projectes!
Això no pot quedar així! Així és com s’aconsegueix la millora en educació? Enquivint els nostres fills com sardines en llauna?
Però què s’han pensat? Són tots uns mentiders i una poca-vergonyes!

29 04 2009
PERE

Pià tens tota la raó. Hem d’anar molt més lluny. Estic d’acord amb tu que els pares ens hem de mobilitzar i anar tan lluny com poguem. NO a la massificació de l’escola pública. SÍ a la qualitat de l’ensenyament. Les mestres que van presentar el projecte es mereixen que els fem costat. Els nostres fills hi sortiran guanyant!

29 04 2009
KIM

És vergonyós la jugada que han fet. I l’ajuntament què hi diu? Ara veurem la capacitat dels nostres polítics. Veurem si estan a l’alçada.

29 04 2009
Maria

No ho entenc!
L’ESCOLA NOVA no es fa, això és injust, una escola que tenia molt bons projectes, ja que em van agradar molt quan vaig anar a la reunió. I ara què? Tot estira enrere, això no potser!
Pares i Mares hem de fer alguna cosa, no?
Hem de lluita per l’escola dels nostres fills o filles, això no és humà, ja que penso que els nens no poden tenir una bona educació tal com diu la Pià perquè estaran com “sardines en llauna”.

Digueu idees per fer!

Una mare indignada!

29 04 2009
Prou sociates!

Tranquils els fills d’en Montilla van a una escola privada…

Són una colla d’incompetents tots: des de l’ajuntament al poca-vergonya “i no gaire intel·ligent” d’en ZP, passant pels escalfacadires de la Generalitat.

Si a l’Ajuntament tinguéssim un partit fort o una coalisió de partits forta i no quatre partits que van cadascun a la seva…

Si a la Generalitat hi tinguéssim gent sensible amb el país, i no amb la seva butxaca…

Si Madrid fos d’un altre país…

Ànims!!

29 04 2009
Toni

No només això, inverteixen en una sisena hora per igualar pública amb privada, per la via de crear aparcament i guarderia de nens, trencant amb l’arganització de les escoles. La inversió és tant alta que es queden sense calers per a invertir en noves escoles, per a a fer ampliacions, per a reduir les ratios i posar mes professors per a desdoblaments de grups i seguiments individualitzats, es queden sense professors per a fer substitucions per malalties. No hi ha diners per a pagar el transport públic a Sils, però si el transport a centres privats concertats fora de la localitat. Trencant acords signats que fixaven la ratio màxima en 25 alumnes per aula, estableixen com a norma el 10% que deien que seria excepcional fixant-la en els 28 actuals, els que impedeixen segons el Departament establir la nova escola. Proposen lleis per a millorar la qualitat i cercar l’excel·lència segons ells i ja veiem quin és el seu criteri a l’hora de la veritat. Certament cal que els pares ens mobilitzem i fem el soroll que calgui i quan més amunt arribi millor, la decisió s’ha pres a Barcelona. Directes a la Conselleria!

29 04 2009
Marta

Arribo de treballar, em truca una amiga iem dona la notícia que l’escola nova no es farà, què?, com ho dius això?, He quedat tant sorpresa que em sembla impossible. Em faig moltes preguntes. Penso que no podem quedar aturats. A la reunió ens varen demanar que uns quants alumnes de P4 iP5 passessin a l’escola nova. Ara què? ara no passa res i tornaran a estar massificats…. ?? No podem quedar parats, hem de demanar explicacions. Els pares hem de parlar amb els mestres a veure què pensen fer i l’Ajuntament també s’ha d’explicar perquè no es fa…

Marta

29 04 2009
Un pare indignat

Jo crec que al nostre ajuntament ja li va bé que no s’obri l’escola. Menys gasto. A veure què fan els membres de l’oposició. Perquè alguna cosa han de fer des de l’ajuntament, no? Nosaltres com a pares anar directes als diaris, a la televisió i si cal plantar-nos a la conselleria i explicar-li al senyor Maragall.

29 04 2009
I ara què

I ara què hem de fer els pares? On anirà el meu fill. Sóc de fora i avia posat aquesta escola perquè m’havia agradat el projecte. Si em passen a la segona opció segurament no tindré plaça perquè era la del meu poble i ja deu estar plena. Ens han enganyat!

29 04 2009
Què?

Qualitat d’ensenyament igual a massificació a les escoles. I tot amb el suport d’uns polítics d’esquerres. Quina vergonya! Estan tiran per terra l’educació del país.

29 04 2009
Indignant!

Indignant és el tracte que hem rebut tots els que hem apostat per aquest projecte i hi hem cregut perquè es tirés endavant!

30 04 2009
ACB

LNC jo estic amb tu, crec que tens uns bons raonaments i molts arguments, segueix així, quan sigui gran boí se com tu!!!!!!!!!!.

30 04 2009
LAURA

Diuen que volen canviar el nom del carrer Bastiments, per fer-li honors al Alcalde. Ara es dirà “Carrer el nyap de sant Martí”.
em de anar a votar al Ajuntament.
Visca LNC!!!!!!!!!!!!!!

30 04 2009
pare

Tenim aquí, malauradament, un nou i claríssim exemple del gran paper informatiu que juguen els blogs al nostre poble.
És lamentable que la única informació que disposem els pares, fins el moment sobre el tema, hagi estat aquesta.
Molts hem conegut aquí la notícia i d’altres gràcies als comentaris al carrer que hem anat propiciant nosaltres mateixos.

Algú dubtaba de la gran difusió d’aquests espais? i de la veracitat de les seves informacions?

30 04 2009
Dominique

NOTICIA OFICIAL, SÍ, LA DIRECCIÓ DE L’ESCOLA JACINT VERDAGUER, JUNT AMB LA DE LA NOVA ESCOLA ACOMPANYANTS PER L’AMPA DEL CEIP DEL JACINT, han convocat per AVUI dijous al Consell Escolar Municipal.

El Departament ha dit NO a l’Escola nova, excusa: no hi ha calers…. Oficialment: Tornen a posar l’excusa del cens perquè 2 nens s’han apuntat a la privada i poden començar amb 2 P3 de 26 o 27 nens a la Jacint Verdaguer…
Alè, i la matrícul·la viva tot l’any. Triplicarem al gener, com cada any. Es deuen pensar que en mamem el dit!

L’AMPA, ni ens les més remotes idees dadaístes es podia imaginar una cosa així. Això és la quadratura del cercle.

Jo ja no sé que dir després de 6 anys, gent.

Dissabte parlava amb una mare il·lusionada perquè ja tenien , fins i tot, comentades amb la nova dire les bates amb colors pistatxo, totes acolorides … Que les mestres estaven contentes de tenir un P3, un P4 i P5 per començar.

Quins collons, amb perdó de la concorrència!

Em pregunto, però, torno a dir i a reflexionar, amb perdó, eh, a veure qui surt al carrer ara.

30 04 2009
extranyat i enfadat.

Quina collonada amb perdó. Què és això de que ara no tenim la nova escola? després de la conseció de terreny etc. de lluitar tants anys per tenir-la, ara diuen que falten nens. Si algú ho entén que m’ho expliqui. No hi ha dret.
Ens hem d’ajuntar, fer pinya i lluitar pel que volem i que a més és just i necessari.

30 04 2009
Dominique

Bé, informació puntual:

Acaba el Consell Escolar Municipal amb les següents conclusions oficioses, suposo que altra gent i els polítics us n’informaran molt millor que jo.

Sembla ser que la llebre es va “destapar” mitjançant trucades telefòniques a l’escola des de divendres passat a la Direcció del Jacint Verdaguer. Sabent la notícia, l’alcalde va demanar explicacions al Delegat Territorial i, efectivament, també via telefònica, li confirma que “sona” que l’escola no es farà.

Per tant, s’engega tota la maquinària, tothom es posa les piles, els d’AMS fan un escrit que ja està enregistrat on cal oficialment, els altres s’ho parlen, tothom s’escandalitza, avui s’han reunit, i SENYORS, SENYORES, s’han posat d’acord.

I perquè tots n’estem assabentats i sapiguem de què va, us explico: En el Consell Escolar Municipal hi ha agents de tot tipus: Regidor d’Educació de l’Ajuntament, l’Alcalde, representants de cada partit polític, representants de cada centre escolar: Direcció, mestres, personal no docent i AMPA (CEIP Jacint Verdaguer, el Nou Centre, Llar d’Infants, el SES de Sils).

Dilluns, volen una reunió, d’urgència, amb aquest senyor delegat per demanar explicacions OFICIALS, perquè, és clar, per escrit, escrit, aquí no hi ha res. Però “cuando el río suena, agua lleva”.

Si cal, asseguren que aniran més a munt…

Sense més notícies, aquí la reportera casolana

30 04 2009
LNC

Benvolguda Dominique:molts petons primer tot. Segon més petons petosn i petons.. però si és el consell escolar bé deu haver un acta OFICIAL. Ens la post passar per e-mail ??? Gràcies i més petons?

A la resta: Alà és gran i Crist també, petò passar és l’hostia.

1 05 2009
LNC

… continuo.. però (dèficit exterior-10%) Atès que el PIB cataà ha de caure el 5 %, i el d’allò que dieuen Ejpnaya el 10 % ,i allò quel es i els i els d’ Hamàs diuen Al-Andalus, el 20 %, ; i, molts més impotant, d’acors amb els criireris dels sesveis tècnics (juas juas juas juas ) que paguem entre tots i totes, digui el que digui el guapo i la guapa- que militen a iCV- que ho són, no ho podem pas negar !!-! un altell pot no recolar 3m de façana quelcom que hauria de ser habitages socilis (ISTA??) ( i l’enaganxina pot fer el ban que li roti en nom de les parcel.les a Can Celdoni i/o Malloquines del tinent d’alcalde i alcalde (que encara no ha dimitit!!!) La sociviergència ( ésdir, jo com l’Anna i l’altre de l’ACES vull ser regidor/a, pq mola) ha comportat que tenim Nyap però No CEIP…… (ni a Sils -normal- NI A VALLCANERA !!!!!, que és on calia 😉 per no pringar amb la martriculació)

PS: Gràcies al del xalet en sòl no urbaintzable, i al seu cap al cos de bombers per la informació, directa, clara i transsperanet que m’han passat mentre li que caien les babes al bar d’el mosso aquell que es diu.. no sé com . 😉

MOSSOSI FEIXISISTES FORA DE LA UNIVIERSISTAT!!! TÈCINCS GO TO GUANTANAMO A FER INFORMES PEL BUSH !!!

1 05 2009
Anònim

Si la escuela hubiese ido en Vallcanera ahora habría más inscritos.

1 05 2009
sils

Lnc , et repeteixes més que el dia que menges seba. Estas malalta de repetició , valdria mes que si no tens mes a dir, calles.sis i deixessis parlar als altres
Finalment et creus que hi entents en tot tipus de temes , pero et repetixesssssss masssssa. Calla d’una vegada

1 05 2009
Prou sociates!

En aquests casos s’ha de passar olímpicament de Montillas i ZP’s, amb coeficients intel·lectuals limitadets, i el poble s’ho ha de fer pel seu compte.

L’Ajuntament que comenci a construir la segona escola, i deixem-nos estar de barraques, i ja tindrem temps de passar factures a Barcelona.

Fets, no paraules!

1 05 2009
sils

Es ben cert que l’ignorancia far dir fa dir coses ( com la que l’ajuntament façi l’escola i despres ja la cobrara ) Com diu aquesta LNC ( que es el mateix Miralles ) que mes valdria que estigues callat per l’animalada que diu

1 05 2009
Prou sociates!

sils, i l’empanada i creença en un model i en uns “(“líders”)” obsolets també fa dubtar de metodologies més bones. De seguir igual ens quedem sense escola, sense el desdoblament de la N-II, sense un institut en condicions i anar fent.

Millor pensar noves formes que esperar que aquests ens arreglin res… que només tenen calers per segons què -i a sobre són nostres-.

1 05 2009
sils

Visca la santa IGNORÀNCIA

1 05 2009
NPI

La perruquera i l´alcalde li tenen una mania malaltissa a en Miralles.

1 05 2009
Ànims

Això sí que ha estat un gerro d’aigua freda. Il.lusionar a la gent i ara ens quedem sense escola. I l’escola J. Verdaguer seguirà igual de massificada i sense poder disposar d’espais. De totes maneres hem de pensar què passaria si tots els grups polítics del nostre ajuntament anessin a totes per tal que l’escola s’obrís el proper curs? Per què no ho proven? No hi poden perdre res no? Ara ja ho tenim tot perdut. Ànims i a posar-se a treballar!!!

1 05 2009
Suggeriment

Per què no deixeu de posar-vos uns contra els altres? Tracteu coses serioses com posar-se a buscar solucions per al problema que té Sils amb la negativa d’Educació d’obrir la nova escola de cares al proper curs. Segur que el nostre poble hi sortiria guanyant!!!

1 05 2009
Una

És molt fàcil i recomanable anar tots a la una amb el tema de la nova escola, però és ingenu demanar als grups polítics d’aquest poble que vagin a la una amb la quantitat de joc brut que hi hagut darrerament, en especial en el tema del Nyap, amb aquesta conxorxa encara per aclarir on s’han barrejat tècnics, homes de negocis i polítics de CiU i d’IdS.

1 05 2009
Prou sociates!

“sils”, para de mostrar el carnet de sociata, i dóna arguments a la teva ideologia. Que només critiques -model PSOE-.

Si a l’Ajuntament manés un partit sol o una coalisió de dos forta no s’estarien burlant del poble d’aquesta manera.

1 05 2009
LNC

Parlen d’ignorància i no no sabien distingir l’ONU del POUM, o un Nyap d’un atell. I al més pur estil fatxa i ignorant et manen callar i no dimiteixen.. sociates…

1 05 2009
LNC

Respecte a la unitat d’acció: o s’arregla el Nyap, o que facin els comanys i companyes de partit d’en Nogué. Suport sí, front comú, no. Cap front comú fins IDS i CiU no el facin contra el Nyap, també.

No ens deixem utilitzar de les desfetes socialistes i ens busquin en batalles mentre el Nyap no vagi a terra.

1 05 2009
.AMPA

HAN DIT NO A LA NOVA ESCOLA: ALS PARES I MARES DEL JACINT VERDAGUER I DEL NOU CEIP A SILS
Apr 30, 2009

La nova notícia, increïble, però certa, és que NO ES FARÀ LA NOVA ESCOLA (Cliqueu per entrar al seu bloc)

Ara mateix el Consell Escolar Municipal està reunit, des de les 19:30 h. per parlar del tema en reunió extraordinària per saber quines mesures es pensen dur a terme davant aquesta decisió que s’ha pres des de la Conselleria.

Des d’aquí, l’AMPA del CEIP trobem que és ja l’última estirada de corda que ens podien fer. Crèiem que estava tot enllestit:

– Els terrenys
– La direcció del nou centre
– L’equip de mestres
– S’havia presentat el nou projecte de centre, engrescador, als pares
– Hi ha tota una colla de pares i mares il·lusionats que han decidit traslladar els nens i nenes de p4 i p5 a la nova escola
– Bates i altres coses engegades….
– S’iniciava amb una línia de P3, una de P4 i una de P5, sense haver de compartir classe aquests dos últims cursos
– No hi havia risc de triplicar classes de P3 a la Jacint Verdaguer

I ara, com que 2 nens s’han apuntat a la privada o concertada, tant és, perquè tothom té dret a fer el que vol, el cens s’ha reduït.

Ah! El cens! I tornem a estar com l’any passat: Dues classes replenes de 26 o 27 nens, justets, justets, per començar a l’escola de sempre. I, com sempre, perfectes per ser triplicades al mes de setembre, novembre, gener… Com ens ha passat cada any, perquè la matrícula és viva durant tot el curs.

No sabem com ho veieu…

Som conscients que tots els que tenim nens i nenes en altres cursos no podem solucionar el tema de les massificacions a les aules, aquests tercers i quarts i cinquens tant replens, però podríem fer quelcom pels que venen al darrera, pels pàrvuls, pels germans i germanes més petits.

Ho trobem de vergonya. Ho trobem escandalós. Ho trobem una enganyifa. Ho trobem desil·lusionant i esgotador. Ara sí que les persones de debò preocupades pel futur d’aquest poble hauríem de fer quelcom sobre aquesta qüestió.

Demanem a qui tingui contactes que ho esbombi, a qui tingui oportunitat que es queixi, qui pugui que es pengi una pancarta, un cartell, una enganxina, truqueu a les ràdios, a les TV, als diaris, envieu cartes on sigui. I queixem-nos d’una vegada!!!

Recordeu que ni tant sols ens han arreglat les goteres del teulat de la Jacint Verdaguer, tal i com ens van prometre… Ni ampliació, ni obres, ni ESCOLA NOVA.

No som imbècils. No confonguem els temes:

– El necessari SES, no substitueix una escola
– La Llar d’Infants era necessària, tampoc substitueix una escola
– El CEIP Jacint Verdaguer està massificat i no pot absorbir els nens que hi entren durant tot l’any, ens CAL UNA NOVA ESCOLA

No barregem les coses. Unes inversions no tenen res a veure amb les altres…

PROTESTEM!!!!!

Cartell per reclamar un nou centre escolar a Sils

AMPA CEIP JACINT VERDAGUER DE SILS

Font: Bloc de l’AMPA

2 05 2009
Anna

Això és patètic!!!!
Pares, posem-nos les piles!!!! no ho deixem passar, tot a una!!!!
Si hem de manifestar-nos, ho hem de fer tots, els del CEIP Jacint Verdaguer i els del CEIP 9 de Sils!!
Què és això, primer ens posen la mel a la boca i després … estan jugant amb els nostres fills. Ens engresquem, els engresquem i després… AIXÒ NO POT SER!!!

2 05 2009
.Nou CEIP a Riudarenes

Diari de Girona
Riudarenes comença les obres d´urbanització de l´àrea de l´escola
L’Ajuntament ha avançat 500.000 euros per ordenar la zona i així desencallar la construcció del nou col·legi

RIUDARENES | E.BATLLE

Les màquines excavadores han començat a treballar ja a la zona on es construirà el nou col·legi Joan Boada de Riudarenes. Els solars, situats darrere l’actual centre escolar, en un principi s’havien d’urbanitzar, però els seus promotors finalment van decidir no desenvolupar-los a causa de la crisi econòmica. Finalment, l’Ajuntament, al cap de tres anys de la cessió de terrenys al Departament d’Educació, ha decidit avançar 500.000 euros per ordenar la zona on s’ha de construir la nova escola. Després, els propietaris hauran de retornar l’import.
Les obres, que es van iniciar la setmana passada, es preveuen allargar pocs dies, segons assegura l’alcalde, Narcís Colomé (CiU), qui augura que “aquest mes de febrer la Generalitat ja podrà començar les obres” del nou CEIP Joan Boada. El termini d’execució és d’un any i els treballs han estat adjudicats a l’empresa Excover SA per 3.293.044,42 euros.

El nou centre escolar posarà fi a la saturació que viu l’actual escola de Riudarenes, que té més de 180 alumnes i, en aquests moments, té el pati escolar ocupat per mòduls prefabricats. Fins i tot, hi ha equipaments de l’edifici que “s’han reconvertit en aules”, indica l’alcalde. De fet, a causa d’això, les activitats esportives es realitzen al pavelló municipal. El nou centre escolar, que es podria inaugurar d’aquí a un any i que tindrà dues línies d’infantil i una de primària, disposarà de capacitat per a uns 300 alumnes.

Canvi d’edificis

Quan la nova escola s’inauguri, en previsió l’any vinent, la llar d’infants municipal de Riudarenes es traslladarà a l’actual edifici de l’escola Joan Boada D’aquesta manera, hi haurà més espai per als nadons, ja que la guarderia també ha quedat saturada amb els anys.
Aquest edifici nou per a la guarderia, a més, és un immoble històric i, segons el consistori de Riudarenes, un espai immillorable per als nadons.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009020400_3_312542__Comarques-Riudarenes-comena-obres-durbanitzacio-larea-lescola

~

Dissabte 02 de maig de 2009
Diari de Girona

Les màquines ja estan treballant en el terreny on es construirà la nova escola de Riudarenes i que ha de descongestionar l’actual centre, que està saturat. La construcció del col·legi compta amb un pressupost de 3.293.044,42 i s’hauria d’enllestir en un any. Tindrà dues línies d’infantil i una de primària i disposarà de capacitat per a uns 300 alumnes.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009050200_3_329781__Comarques-Riudarenes-Comencen-obres-nova-escola

2 05 2009
LNC

Que no vingui el CEIP a Sils és injust però és culpa d’IDS i l’alcalde. Ara ens volen utilitzar contra altres administracions (que governen els seus) mentre ells defensen un NYAP que a més d’injust està ple D’IRREGULARITATS.

Suport al segon CEIP sí, però sense arreglar el Nyap cap front comú amb el Nogué que no va fer cap Ban per demanar més inscripcions i sí feia bans proNyap.

2 05 2009
sils

(…)

Mira que donar la culpa als de IDS ara que el Departament ha dit que no i no haver elogiat als de IDS quan van dir que si al nou Ceip, posan-vos la medalla els altres grups, es PATETICCCCCCCCCCCCC

Més valdria que com a mínim , callessis

2 05 2009
APM

LNC, els deliris paranoics són de vegades perillosos, estimulen la confusió i només atenen al sectarisme parcial, perdent-se la visió global de les coses.

IDS, formació de la que discrepo profundament en moltes coses, inclosa la seva actitud davant del Nyap, no té res a veure en el que fa referència a la negativa sobre nova escola. L’Ajuntament fins ara ha complert en el que li tocava, cedir els terrenys i autoritzar les obres, amb l’acord de tots els grups municipals. Ha estat la conselleria que és qui planifica des de Barcelona, qui ha actuat i a qui cal demanar responsabilitats.

La unitat de totes les forces polítiques amb tota la comunitat educativa no és per a mi cap front comú amb en Nogué, es un intent d’afrontar col·lectivament un problema seriós que requereix l’esforç de tots si volem redreçar aquest procés i no confondre l’objectiu real de la lluita. Sembrar discòrdies interessades per a desacreditar, barrejant temes ( CEIP, NYAPS, irregularitats, bans…) és al meu entendre com a mínim demagògic.

Malgrat que les teves crítiques em semblen a vegades positives i les puc compartir, en aquest cas, penso que t’equivoques, sembla que t’interessa més el descrèdit d’en Nogué que cap mena d’aportació positiva per a resoldre el problema.

2 05 2009
LNC

Ets patètica sils, mira que no haver clamat per una obra irregular com és el nyap, al contrari perdre els esforços, temps i publicitat que necessitava el CEIP en el Nyap i ara voler lluitar d’allò que hem conegut gràcies a AMS.

Cap front comú a Sils, mentre l’alcalde no canviï el Nyap, que a més d’injust és il.legal.

2 05 2009
LNC

APM, tens una part de raó, però la moció d’AMS serà aprovada per unanimitat. I si es perd el segon CEIP és pq l’alcalde ha estat més pendent d’altres coses. Ha fet el mínim amb el CEIP, no ha fet cap política activia per assegurar més alumnat. Si tu creus que això és delirar, jo no. En Nogué també és responsable d’haver fallat amb el CEIP, mentre no fa res contra el Nyap. Agradi o no és així.

2 05 2009
NPI

Mocions!!!???. Els plens acabaran sent un lloc per a aprovar mocions de cara a la galeria, mentre qui talla el bacallà a Sils són aquests quatre senyors de la junta de govern que es reuneixen a porta tancada, amb la unica presència de Déu (omnipresent) i del secretari, fan i desfan i prenen les grans decisions en secret (no publiquen les actes). L’alcalde actual deu ser prou ignorant en molts temes com per entregar-se al criteri i a la voluntat dels tècnics-funcionaris i deixar-se de cullonades com auditories o dubtes legals raonables sobre la legalitat del Nyap. El sou mensual de l’alcalde és prou sucós com per no complicar-se la vida i a viure que són quatre dies. Aquest alcalde pseudoindependent que va escampant la teoria que és el roig comunista d’en Miralles qui manipula als veïns perquè plantegin recursos i contenciosos.

2 05 2009
Prou sociates!

Si aquests 4 fan i desfan és perquè els altres 7 ho toleren. Tan fàcil com una coalició entre dos. Però no interessa. Aquí cadascú mira pel seu bé. És mala època i és més fàcil mirar i criticar com s’equivoquen els altres.

Està clar que el creixement demogràfic minvarà. La població, fins i tot, s’estancarà i decreixerà en alguns llocs, però, per desgràcia, no és el cas de Sils que, tot i que a un ritme tranquil, lluny del que portàvem fa quatre dies, seguirà creixent a nivell de veïns. Un poble amb unes comunicacions excel·lents -tren, autopista, N-II, aeroport a 20 minuts …- (amb el permís dels, per mala fortuna nostra, companys de viatge madrilenys), un parc natural envejable -Estanys i zones rurals- i una situació privilegiada a prop de tot -mar, muntanya i capitals-. A més, per què negar-ho tenim instal·lacions per sobre dels municipis de l’entorn -CAP, Pavelló, Camp de Futbol, Centre Cívic, La Laguna…-. Així, doncs, dintre de l’aturada general, Sils és del municipis que manté opcions de creixement. CONCLUSIÓ: a Sils sí que cal l’escola nova i un institut en condicions.

2 05 2009
Feina per fer

En primer lloc voldria dir que el senyor alcalde no té res a veure, en principi, en què l’escola nova no sigui una realitat el proper curs escolar. La negativa ha vingut des de la conselleria. Aquests en tenen la culpa. No hi ha diners enlloc i menys per educació (quina llàstima). Altra cosa és quan tenim al davant de càrrecs polítics gent competent i seriosa que lluita pels interessos del seu territori, en aquest cas el director dels serveis territorials de Girona, i de la seva població, en aquest cas el senyor alcalde i tot l’equip de govern. Ara aquests polítics hauran de moure’s per intentar aconseguir alguna cosa. Perquè els agradi o no ells van proposar la nova escola, ells van presentar-la com un fet i amb això un grup molt important de pares van confiar-hi i es van inscriure durant el període de la preinscripció.
Ara és el moment de demostrar la feina que poden fer els nostres polítics, oposició inclosa. Segurament, com passa quasi sempre, serem la gent del poble qui haurà de sortir al carrer i als diferents mitjans perquè els de dalt ens escoltin.
Ja veieu que hi ha molt feina per fer.
Esperem que tot plegat arribi a un final feliç.

2 05 2009
Anònim

Si aquests 4 fan i desfan és perquè els altres 3 ho toleren (els tres de CiU) 😉
El senyor alcalde i tot l’equip de govern ¿són “gent competent i seriosa”? :mrgreen:

2 05 2009
Prioritzar la feina

La meva prioritat és que el Nyap es posi a llei i d’acord a les normes. L’alcalde ha tingut molt temps i recursos per fomentar la matriculació al segon Ceip, però ha volgut dedicar-se a contractar advocats i anul.lar llicències per tornar-les a donar en la jugada del Nyap.

També crec que l’alcalde no ens ha de trobar mentres sigui tan prepotent i autoritari per no donar solució al Nyap.

2 05 2009
sils

I tu LNC, ere que ere. L’altra gent que escriu tambe et diuen que l’alcalde no hi te cap culpa en que des de Barna hagin dit que no al nou Ceip

I tu tornar-hi, amb els teus discursos que es repeteixen mes que la seba i ja estan descolorits.
ho dit altra gent, calla o canvia de discurs

3 05 2009
.PP

Diumenge 03 de maig de 2009

El PP insta Educació a rectificar i edificar el nou CEIP a Sils

SILS | DDG
El president del Partit Popular a Girona i diputat al Parlament de Catalunya, Enric Millo, ha reclamat al Departament d’Educació que rectifiqui “la seva decisió i construeixi tal com ja havia anunciat un nou CEIP al municipi de Sils”. Pel diputat, resulta “inacceptable” que el departament s’hagi fet enrere després d’haver informat els pares que aquesta escola es realitzaria.

Millo recorda que a Sils tan sols hi ha el CEIP Jacint Verdaguer, al límit de la seva capacitat, amb 500 alumnes, i que s’ha vist obligat a ubicar molts estudiants “en mòduls prefabricats situats al pati de l’escola i els quals han deixat els alumnes sense gairebé espai per poder jugar, funció principal d’un pati d’escola”. Apunta, també, que les raons que van dur el departament a considerar necessària la construcció d’aquest equipament encara són vigents.

El líder popular gironí ha demanat la intervenció del president de la Generalitat, José Montilla, perquè obligui el conseller d’Educació, Ernest Maragall, a revocar aquesta decisió. A més, ha assegurat que donarà suport a “totes les accions reivindicatives que es duguin a terme a Sils per reclamar la construcció d’aquesta nova escola”.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009050300_3_329941__Comarques-insta-Educacio-rectificar-edificar-CEIP-Sils

~

Josep Enric Millo i Rocher és un polític català del Partit Popular, exmilitant d’Unió Democràtica de Catalunya. Actualment és diputat al Parlament de Catalunya pel PP, i fins 2003 fou portaveu adjunt al Parlament català per a CiU.

4 05 2009
Opus Dei

Els d’Iniciativa donen aquesta solució:
29/04/2009
Laia Ortiz: “Els 25 milions anuals que reben les escoles de l’Opus servirien per a 47.000 beques menjador o 2.250 places de primària”
La portaveu ecosocialista ha participat avui en una acció directa de Joves d’Esquerra Verda (JEV) per denunciar que la Llei d’Educació de Catalunya perpetuarà que escoles que segreguen nens i nenes continuïn rebent fons públics

La portaveu d’ICV i diputada d’ICV-EUiA al Parlament, Laia Ortiz, ha denunciat avui que amb “els 25 milions anuals que reben les escoles de l’Opus Dei servirien per a 47.000 beques menjador, 1.600 places d’escoles bressol, o la construcció de 5 noves escoles d’Infantil-Primària de dues línies amb 2.250 places”. Per això, Ortiz ha lamentat que la Llei d’Educació de Catalunya (LEC), en lloc de garantir una escolarització mixta, perpetuï que escoles que segreguen per sexes continuïn rebent fons públics.

http://www.iniciativa.cat/icv/news/18453

4 05 2009
Silenca

M’han dit que demà dimarts 5 de maig, a les 18.30 hi ha reunió a Girona amb el delegat d’Educació, Andreu Otero (PSC), per parlar del tema de Sils. Hi anirien representants de tots els grups municipals i del consell escolar municipal. Ja ens direu com anat la reunió i què hem de fer mares i pares si es confirmen les males notícies.

4 05 2009
Desanimat

Estic desanimat perquè ara ja és un fet que la nova escola de Sils no es farà.

4 05 2009
Nyap

L’escola no ho sé però el Nyap sí que obre, el 14 de maig com diu el cartell que han penjat. Ara veurem que passarà amb aquest carrer Bastiments que els funcionaris i els polítics van “vendre” al promotor de les obres, sense posar cap restricció. Vehicles que baixen per carrer de direcció única d’acord amb el plànol publicat per l’ajuntament, camions de descàrrega que entren en direcció contrària i fan maniobra al carrer, sortida dels vehicles del pàrquing de la clientela, vehicles dels veïns, vehicles dels treballadors o dels clients que evitaran la rampa del pàrquing o buscaran l’ombra aparcant al carrer Bastiments, etc.

Anirà l’alcalde a la inauguració?

4 05 2009
LNC

Sento vergonya aliena dels 4 que han deixat que tot el del Nyap estigui passant…

Quin dels dos alcaldes anirà a la inauguració: el que va anar de finques planes, el d’ara o tots dos amb en Xico i en Ribas i la de l’ACES ???

5 05 2009
.DdG

Sils demanarà explicacions a Educació per la negativa de construir la nova escola

SILS | E.BATLLE
L’Ajuntament de Sils i membres del Consell escolar municipal (pares i mestres) s’entrevistaran avui amb el director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona, Andreu Otero, per demanar-li explicacions sobre la negativa de fer la segona escola al municipi.

L’alcalde, Martí Nogué (IdS), assegura que aquesta és la primera acció que durà a terme el consistori i la societat civil però que dijous també es presentarà una moció al ple de rebuig a la decisió de la Generalitat, que s’adjuntarà i enviarà en forma de carta al conseller d’Educació, Ernest Maragall.

Tota aquesta polèmica arrenca perquè Educació considera que els preinscrits, 53, no són suficients per obrir el nou centre escolar en barracons i davant d’això, ha decidit suspendre la construcció de la segona escola de Sils. Aquest fet va sorprendre la setmana passada al consistori així com els pares i els mestres, ja que el solar està cedit i condicionat perquè Educació havia donat el vistiplau al nou equipament fa uns mesos. Fins i tot, l’inspector d’Educació de zona havia presentat el nou projecte educatiu als ciutadans de Sils.

DdG, 5 març 2009
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009050500_3_330301__Comarques-Sils-demanara-explicacions-Educacio-negativa-construir-nova-escola

6 05 2009
Vergonyós

És vergonyós que aquests senyors que estan a Educació hagin fet una cosa així. Deixant per terra moltes il.lusions i feina feta. Si aquesta és la manera de fer dels nostres polítics anem molt bé.

6 05 2009
Revolta

Els pares i mares dels alumnes que volien anar al centre nou i els dels alumnes de l’actual escola ens hem de revoltar. No es pensin que som uns ignorants!!!
Accions ja!

6 05 2009
Mare

La culpa la té el departament d’Educació, però diuen que no s’han gestionat bé o no s’han presentat bé els números de preinscripció per part del CEIP Verdaguer.

6 05 2009
LNC

La culpa és del departament sí, la negligència de l’Ajuntament.

6 05 2009
Anònimus

mira que simpàtics, tots rient, de què riuen, ¿de l’èxit de la reunió?

6 05 2009
Una altra mare

Hi havia 62 nens censats nascuts el 2006. S’han preinscrit 53. El Dep. d’Educació diu que havien de ser més. A qui doneu la culpa, al CEIP J. Verdaguer???, a l’Ajuntament??? als pares que han exercit el seu dret a triar
centre???
Que algú m’aclareixi, si pot, per què una mare diu que l’escola ha gestionat malament els números o no els ha presentat bé. No estan exposades les llistes? Sabeu de pares que hagin hagut de presentar reclamacions?
Després de tot el que està caient, si’s plau a cadascú el que li pertoca i demagògia la mínima.

6 05 2009
Mare

La culpa de tot plegat ha estat d’Educació. Educació de Barcelona i Educació de Girona. El senyor que està al capdavant no va informar bé i es va deixar de dir uan cosa molt important: que si no hi havia prou nens no s’obriria l’escola. Això ha fet que els pares s’hagin sentit enganyats perquè van fer l’opció a una escola nova i els mestres, segurament, que havien d’obrir el nou centre. Han treballat molt, això es va veure quan van presnetar el projecte, i hi van posar molt il.lusió. I ara què: tot per terra i ningú vol tenir las culpa. Doncs sí senyors n’hi ha que són culpables de tot aquest engany i ells ja saben que ho han fet. Però tranquils com sempre passa som els de sota, la població, la que rep les patacades.

6 05 2009
Alcalde, culpable

Què que passa que els tècnics estaven massa pendents d’altres assumptes com ara l’adjudicació del bar del centre cívic o sobre el nyap i el seu altell i no saben que la norma DETERMINA un nombre mínim d’alumnes??? És per això que els paguem oi?

Aquí la negligència és de l’ajuntament, que és qui ha enganyat. A educació només “han complert les normes” i si l’alcalde diu que és culpa d’educació que els porti a judici si pot, que pel Nyap bé que hi va, i paga advocats, fa bans, etc etc,etc tot i que és una il.legalitat.

I qui es piqui és el seu problema: QUE AQUI SEMPRE PAGUEM ELS MATEIXOS.

6 05 2009
Mare

L’alcalde i el regidor competent ara han de demostrar quina força i credibilitat tenen. Haurien de posar-se al costat dels pares que s’han sentit enganyats i dels de l’escola Jacint Verdaguer i dels mestres del ceip Jacint Verdaguer.
Però com sempre passa segurament han pactat amb el director de Girona alguna cosa. Segur que els han venut que ja es farà l’any vinent!!! I l’alcalde i el regidor a callar!!!
Que demostrin el que han de demostrar. Ara tenen l’oportunitat i que la gent veiem que es guanyen el sou que entre tots els paguem!!!
Si no ho aocnsegueixen ja saben el que han de fer, o no?

6 05 2009
Un altre nyap

Això sí que és un altre NYAP a Sils!
Quina vergonya!!!
L’ajuntament té les mans lligades amb el delegat de Girona. Però no han de tenir por de plantar-los cara. Què hi tenen a perdre? L’escola ja l’hem perdut! Ara a lluitar per aconseguir-la.

6 05 2009
Propostes

Ara els toca als polítics resoldre tot aquest embolic. Que treballin que per això els paguem. Ells es van posar al davant dels pares i van presentar l’escola nova conjuntament amb representants d’educació. Ells s’hi van comprometre!Poca credibilitat!Ara que busquin solucions!
Els pares hem de lluitar fent tota la fressa que poguem. Tot als mitjans i ja veurem què hi diu el conseller Ernest Maragall. A ell no li agrada sortir als diaris. Perquè ja s’ha vist que al senyor de Girona se li enfot els nens de Sils.

6 05 2009
Mans lligades?

¿Vols dir que l’alcalde Nogué deu tenir les mans lligades perquè és del mateix partit que el director dels serveis territorial, Andreu Otero Triola, o sigui del PSC ?. I una pregunta que no ve al cas: ¿l’alcalde cobra dietes si viatja a Girona, a fer-se la foto, i a Barcelona?¿ i els altres representants del consell escolar municipal?

6 05 2009
Vergonya

Quina vergonya el sistema que tenim. Primer monten el circ i quan tot està apunt ho desmonten sense pensar que hi ha hagut molta gent que s’ha il.lusionat i que ha treballat de valent perquè l’escola tirés endavant. L’ajuntament també hi ha posat el coll doncs a davant de tothom va presentar la nova escola i ja s’ha gastat uns diners posan el terreny en condicions. Segur que a l’alcalde això no el deixa indiferent.
Tot i que siguin del mateix color polític haurien de lluitar fins al final per aconseguir la nova escola.

6 05 2009
Resposta

Quan s’està treballant sempre es cobren dietes.

6 05 2009
Així es perden les il.lusions de fer coses!

Jo tampoc entenc res. La il.lusió de les mestres, els pares que confíem amb aquest projecte, tan bo i innovador. I resulta que després no el deixen fer per falta de nens. I l’escola J.Verdaguer està molt massficada, això és educar??? D’aquesta manera NO! Però així és com ho volen, d’aquesta manera la gent perd la il.lusió per fer coses!

6 05 2009
Solucions

Solució provisional: més barracons al pati de l’escola actual.
Solució a mig termini: acabar d’omplir els blocs del davant de l’ajuntament (aprovats per CiU + IdS) i arribar a un bon nivell de preinscripcions.

😦

6 05 2009
Un pare indignat

Només puc dir que el projecte que van presentar l’equip de mestres era molt bo. Els senyors que decideixen les coses d’educació des del seu despatx no hi entenen res de res. Haurien fet una molt bona feina. Ànims per a elles!!! Ànims a tots els pares que ho aconseguiran i s’hi posen de valent. Tot als diaris i ja veureu si no els cau la cara de vergonya.

6 05 2009
Desil.lusió

Aquesta és la paraula que queda al nostre poble. Primer ens posen el carmel a la boca i després ens el treuen. Polítics poseu-vos les piles que el poble us ho agrairà. Ara és l’hora de demostrar quina força, quin interès i si esteu lligats de mans o no. Heu de defensar a la gent que us va votar, la gent que viu a Sils. Després venen les coses de partit. Ara tots units a conselleria!
Feu-li arribar al senyor de dalt de tot que s’està carregant tota l’educació del nostre país. Segur que els mestres em donarien la raó.

6 05 2009
Sort

Esperem que tot això de la nova escola acabi com el partit del Barça d’avui.

7 05 2009
Solucions

Algú permetrà que els nostres nens de Sils estiguin massificats a l’escola? Començarà el curs i vindran més nens i els cursos quedaran tan plens que s’hauran de fer nou grups. I llavors la solució, més fàcil per a ells, serà posar-los en barracons. Barracons i més barracons i els nens es quedaran sense pati.
Aquesta escola ja s’havia de creat fa tres anys, doncs el P5, P4 i P3 són cursos triplicats.
Visca l’excel.lència! Això és una bona planificació?

7 05 2009
Preguntes

Quina passada això que està passant al nostre poble. Tothom té clar que s’ha de fer alguna cosa perquè això no pot ser. Jo vaig optar per anar a l’escola nova i vaig deixar d’inscriure el meu fill a una altra escola. Ves per on m’havia agradat el projecte. Ara quina és la meva opció?
Jo tinc un sms al mòbil que em diu que el meu fill anirà al ceip de sils. Algú m’ha enganyat? Algú no ha fet bé la seva feina? Algú té alguna responsabilitat? A algú li hauria de caure la cara de vergonya perquè ha enganyat a tanta gent? Algú hauria de plegar? Com sempre passa al nostre país la gent “incompetent” està a dalt. En aquest cas s’ha demostrat.
Els pares ho permetrem? Només demano justícia pels que hem estat enganyats.

7 05 2009
PEDRO

lo unico que teneis que seguir haciendo es votar a estos cuatro Ineptos del “psc” y ha los de “ciu” en las proximas elecciones municipales.

7 05 2009
consumidora

que risa, los cuatro ineptos y CiU arreglando algo, pero de verdad creeis que os van a solucionar el problema? y menos si ellos no salen ganando nada, aquí se hace todo por intereses propios, ya lo hemos vivido con el nyap.

7 05 2009
LLEI D'EDUCACIÓ

Cal recordar-li al senyor Maragall que ens torni a explicar això de la llei d’educació. SI per això s’entén ensacar mainada dins les aules amb l’objectiu de tenir-los aparcats de 9 a 5, ja cal que s’ho faci mirar!
Quan hi ha l’oprortunitat de començar un projecte amb cara i ulls, el tiren per terra. I l’anglès del que tant parla? Sortiran nens trilingues de sota una col?
Això de la qualitat de l’ensenyament queda molt bé als mitjans de comunicació. Façana i prou! Volem fets i no mentides!

7 05 2009
LLuís!!!!!!!!

A mi també m’han sobtat les rialles de la foto! Per què estaven tots tan contents?

8 05 2009
Anònim

CONVOCATÒRIA D’ASSEMBLEA

El Consell Escolar Municipal de Sils convoca a tots els pares i mares d’alumnes d’Infantil i Primària, a l’assemblea que tindrà lloc el proper dijous 14 de maig a les 8 h del vespre a La Laguna sobre la denegació de la nova escola.

Ordre del dia:

1ª part:

1.- Informació per part del Director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona, Sr. Andreu Otero.
2.- Torn obert de paraules

2ª part:

1.- Valoració de la situació actual
2.- Propostes d’actuació

Martí Nogué i Selva
President del Consell Escolar Municipal

Sils, 7 de maig de 2009

NOTA: DONADA LA IMPORTÀNCIA DEL TEMA QUE ENS AFECTA A TOTS, TANT ALS PARES DE L’ESCOLA NOVA COM ALS PARES DEL CEIP JACINT VERDAGUER, PER LA SATURACIÓ QUE ES PATEIX, US PREGO LA VOSTRA ASSISTÈNCIA.

8 05 2009
LNC

També faràs fora a l’oposició quen maniobraves per despatxar educadores a la llar d’infants, alcalde.

Contestaràs preguntes sobre el Nyap: com ara pq es vol fer passar per altell el que ha de ser habitatge. Per què no es va fer cap ban per fomentar la matriculació al segon CEIP i sí es fa fer per d’ETT del Nyap??? Per què s’ha pactat amb CiU que no es pagui el transport escolar ???

I ara una sola paraula honesta per la teva part?

8 05 2009
Enric

Com a membre del Consell Escolar Municipal que va assistir a la reunió amb el sr. Otero, Director dels Serveis Territorials de Girona, davant d’alguns comentaris que apareixen en aquest blog, al meu entendre totalment fora de lloc, vull puntualitzar les següents qüestions:
Contestant al” sr. o sra. anònimus”: se me’n foten les fotos, no hi vaig anar a fer-me cap fotografia. sinó a defensar unes reivindicacions que em semblen justes i m’afecten directament com a pare i com a mestre. La foto presa abans de la reunió, la va fer un periodista del Diari de Girona que ens esperava a la Delegació territorial i que ens va dir que havia estat enviat pel seu diari per a cobrir la informació. Se’n varen fer unes quantes, i vés per on, va sortir aquesta. Malauradament, la reunió, com tots sabem no va ser un èxit. La ironia i el sarcasme, quan s’extreuen les coses de context i amb intenció maliciosa, fetes amparant-se en l’anonimat, actitud “molt valenta” per cert, penso que no són admissibles ni vénen al cas i no ajuden en absolut a resoldre el problema.
En resposta a ” mans lligades”: potser alguns , no sé si tu ets un d’ells, estan acostumats a fer les coses, exclusivament a canvi de diners, no és el meu cas. Per formar part d’aquest Consell Escolar, que es reuneix fora del meu horari laboral, no cobro ni un euro, tampoc dietes per anar a reunions on es defensen uns interesos col·lectius. Per no cobrar, vaig haver de pagar la benzina del desplaçament i el cost d’un parquing. Me l’abonaràs tu ? Desconec si l’alcalde i els regidors cobren o no.
Lluís: en la resposta que he donat a “anònimus” crec que contesto la teva pregunta.
Malgrat que actituds com les vostres no ajuden a sentir-se animats per a continuar les lluites, confio en que una majoria de membres de la comunitat educativa col·laborin de manera ferma i positiva dirigint les crítiques cap a on toqui i no cap als que estem lluitant per a resoldre el problema.
Enric.

8 05 2009
Pep

T’agradi o no, Enric, les rialles de la foto -incloses les del senyor Otero- no reflecteixen el desastre de la reunió, però això no té més importància. El diari hagués pogut triar una fotografia més significativa. No sé amb quina intenció ha sortit el tema dietes, però no seria gaire ètic que els polítics del consell escolar cobressin dietes i els pares i mestres us haguessiu de pagar pàrquing i benzina de la butxaca. Tot plegat, temes molt secundaris respecte al tema principal. Ens pots confirmar la convocatòria que ha fet l’anònim del 14 de maig a la Laguna?

8 05 2009
Enric

La convocatòria és ja pública i s’ha donat avui a tots els alumnes de l’escola. Efectivament, és el dijous 14 de maig a les vuit del vespre a “La Laguna”

8 05 2009
Dolors

Ep! deixeu-vos de les rialles a la foto, de les dietes (segur que l’alcalde i el regidor sí les han cobrades), … i anem tots junts a lluitar pe a l’escola nova. Tots junts el dia 14 a la Laguna amb pancartes, xiulets, olles i el que calgui. Que hi vagi tothom: pares, mares, nens i nenes, avis, tiets i joves. Tot el poble de Sils hi hauria d’estar pequè aquest senyor OTERO s’adonés que no ha tractat amb gent poca cosa. O què es pensava? Segur que com que tenia l’ajuntament amb els seus mateixos colors no ens mouríem.
Per a l’educació dels nostres fills hem de lluitar. No a la massificació a les escoles.

8 05 2009
Miquel

El senyor Otero no pot dir que això li sigui nou, doncs ja ho va fer l’any passat a uns pares i mestres d’una escola de Salt. Aquesta és la seva manera de fer: improvitzar sense tenir en compte els sentiments de les persones. I aquest individu ha d’organitzar l’educació dels nens i nenes de tot Girona? Quin exemple!

8 05 2009
Consell

Senyor Martí, alcalde, i senyor Carles, regidor d’educació, no sé si teniu les mans lligades en aquest assumpte però si us voleu guanyar la credibilitat de la població feu d’una vegada el que al gent us demana. A la reunió que teniu amb el conseller d’Educació torneu amb l’escola nova!
Vosaltres la vau presentar davant de molts pares. No podeu dir que no sou vosaltres qui heu dit que no. Què passa que quan us venen una cosa no verifiqueu si és factible o no? Amb tot us deixeu enganyar de la mateixa manera?

8 05 2009
Rosa

Això de Salt és veritat. Fins hi tot hi va haver mestres que van anar destinats a una escola de nova creació i al final no hi va haver escola. Aquest l’Otero fa les coses d’aquesta manera. Ah! I no té en compte que tracta amb persones. Per tant, pares anem preparats perquè per a ell tot són números.

8 05 2009
A l'alcalde

Martí si us plau fes els possibles perquè s’obri l’escola. No pensis en els colors en aquests moments, pensa en l’educació dels alumnes de la teva població. Ells, que són infants, s’ho mereixen. Els de dalt se’ls hi enfot si els nostres fills estan massificats. Pensa i creu-me que qui faci més fressa tindrà l’escola nova.

8 05 2009
Maite

Dolors, quan dius l’alcalde i el regidor sí les han cobrades, sembla que t’oblidis que també hi han dues regidores, a la foto. Un consell escolar municipal massa polititzat?

8 05 2009
Manolita

Rosa el que dius és veritat. Jo vaig ser una mestra que em van enviar a l’escola nova a nomenaments i després em vaig adonar que no existia aquesta escola. Així és com funciona Educació a Girona.

8 05 2009
Un pare

Estem mirant si legalment hi podem fer alguna cosa. Davant l’engany de l’administració hi hem de poder fer alguna cosa.

8 05 2009
mare indignada

Mirem si amb en síndic. A veure què ens diu. Sempre responen.

8 05 2009
política

Ara veurem quin grup polític es mulla més. Hi ha qui diu que fins hi tot s’ha fet arribar a dalt de Convergència. Esquerra també hi està treballant. El PP ho va fer públic als diaris la setmana passada. I Iniciativa? I el PSC?

8 05 2009
Maite

Veurem quin grup treu més rèdit polític del tema.

8 05 2009
Toni

Jo crec que l’equip de govern hauria de tenir més possibilitats de negociació doncs són del mateix color.
Us imagineu com quedarien si algun altre partit ho aconsegueix? Ho dic perquè n’hi ha que ho faran arribar al mateix Montilla.
Espavileu-vos que us passaran la mà per la cara! Je, je, je!

8 05 2009
Mercè

L’Otero que vingui preparat perquè no es trobarà pas a uns pares dòcils. Estem molt emprenyats amb tot aquest engany.

8 05 2009
Mari Pili

Senyor alcalde possi’s les piles i lluiti pels interessos del seu poble. Els de dalt no els interessa els nens de Sils. És vostè qui ho ha de fer que per això és l’alcalde.

8 05 2009
Jaume

I el regidor d’ensenyament què hi diu? Li sembla bé tot això? Ell també s’hauria de posar les piles.

8 05 2009
Pere

Com podeu veure aquí ens hem d’enterar de les coses a través d’un bloc i del boca a boca de la gent. Qui ens ha d’informar oficialment no ho fa. Tenen por o estan massa ocupats?

8 05 2009
Maripili

Pere saps què passa? Això per a ells no és important. Per què han de perdre temps per explicar-nos una cosa que ells han fet malament?
Segur que pensen que així ens refredarem i no protestarem quan ens ho vinguin a dir. Quin país!

8 05 2009
Prou socialistes

Aquests socialistes s’estan carregant tota l’educació del nostre país. I ara han fallat en l’educació del nostre poble.

8 05 2009
Joan

I el nostre ajuntament no podria adelantar els diners i més tard educació els hi torna? Amb el parvulari ja ho va fer. Per què no ho podria fer ara?
A algú se li ha acudit aquesta idea? És que a part d’anar a tantes reunions a Girona i a Barcelona i esperar que ens donin tantes negatives, també s’hi podria anar aportant solucions. O això ja és pensar massa?

8 05 2009
Maria

Avui el meu fill m’ha portat el paper de la convocatòria. Anem-hi tots ben preparats. El senyor Otero es pensa venir i explicar-nos el que ja sabem. Plantem-li cara i li hem de dir ben clar que ens ha enganyat i no es juga amb els sentiments de la gent. O què es pensa que amb la seva prepotència pot anar trepitjant així a la gent? Davant de tot som persones.

8 05 2009
Mercè

Maria aquest senyor vindrà a dir que no s’ha arribat al número per obrir l’escola. Que ell no s’ho va mirar bé i que hi ha d’altres escoles que els ha passat.
Es quedarà tan fresc i no escultarà aningú.
A més dirà que els nens ja estaran ben atessos al ceip Jacint Verdaguer i que de cares al proper curs s’ho tornaran a plantejar.

8 05 2009
Pitu

L’escola Jacint Verdaguer ja fa molts anys que necessita espais. Els tècnics varen presentar l’ampliació i no s’ha arribat a fer. Ara es tenia l’esperança que amb l’escola nova es podria respirar una mica més. I una altra vegada s’haurà d’esperar. Esperar, esperar i esperar! Aquesta gent que està a l’equip de govern no s’adona que els estan enganyant. Segur que els han dit que es podria desencallar l’ampliació. I ells s’ho han cregut. No veieu que és perquè calleu i no protesteu?
Allà vosaltres! No hi haurà escola nova i no es farà l’ampliació! I després direu que us han enganyat.

8 05 2009
Mark

“Prou socialistes” t’has quedat molt curt. Els sociates s’estan carregant tot el país!

8 05 2009
LNC

Quina vergonya que l’alcalde faci servir la mainada pels seus actes polítics !!!

Si vol plantar cara a l’Otero que en Nogué trenqui el carnet del PSC-PSOE a l’assemblea i que deixi preguntar sobre el Nyap i l’altell!

8 05 2009
meritxell

Soc mare d’una nena preinscrista a P3 en l’escola nova i m’agradaria convocat a tots els pares preinscrits en dita escola (els 53 nens) però això per anar be tindria de ser abans del 14 de maig per estar preparats per quan vingui el Sr. Otero a donar l’excusa (que ens falta 5 nens de P3) però no dirà pas que no tenen un € per fer l’escola nova.
Si voleu posar-vos en contacte amb mi o podeu fer al mail: mesais@hotmail.com

9 05 2009
Mare indignada

Sóc una mare d’una nena de l’escola Jacint Verdaguer. Resulta que la meva filla ha d’anar a una escola on hi ha més alumnes del compte perquè el Jacint Verdaguer és una escola de dues línees i per al proper curs quasi tots els cursos estaran en tres. Això ja dura massa anys. Pel que veig hi ha algú de l’administració que no està fent bé la seva feina, no?
Ens van parlar de l’ampliació com a una cosa feta i que fins i tot havien vingut els tècnics a presentar-la. Aquesta ampliació tampoc ha vingut mai. Aquest “algú” continua sense fer la seva feina, no?
Ens presenten una nova escola i amb això molta gent s’ha il.lusionat i molta d’altra hem pensat que aniria molt bé per esponjar la nostra escola i resulta que ara no es fa perquè fa falta nens. Aquest “algú” tampoc ha fet bé la seva feina doncs mai es va dir que aquest era un requisit.
I finalment tos enganyats, enfadats i indignats. El que és pitjor els nostres fills a una escola massificada. Ara que tranquils que per al senyor Otero això no és una cosa important. Això ho hem vist tots.
Visca el director dels serveis territorials de Girona!

9 05 2009
.Claustre

Opinió
Sense escola nova
Claustre de Professors del Ceip Jacint Verdaguer de Sils

A Sils ens hem quedat sense escola nova! Deu ser per atzar? El desajust entre el cens previst i la preinscripció efectiva ha estat un criteri definitiu a posteriori per denegar-nos l’escola. Les situacions socials, pedagògiques i escolars… en definitiva, les persones que es mouen, viuen i interactuen en aquest procés tan ric que és una escola, depenen, per a l’administració educativa, d’un nombre (potser maleït: 53 preinscrits).

Benvingut el valor numèric! Tres grups de 17, 18 i 18, dos a l’escola actual i un a la nova, no són possibles: conformem-nos amb dos de 26 i 27 (alumnes, per descomptat), a l’escola actual. Tot això a P3 (educació infantil). El nombre i la massificació no són criteris de qualitat? No obstaculitzen el camí cap a l’excel·lència? En definitiva, segons sembla, pel Departament d’Educació aquesta (l’excel·lència) només és un problema de bons o mals professionals.

Espais sobreutilitzats, de dues classes fer-ne tres ( per tant, comprimir un espai previst per a dos grups)… no és un problema! Total, per què serveixen els espais? Ampliacions diverses al llarg dels anys, una escola amb previsió d’una línia es transforma en una de dues línies, ara caminem cap a una de tres línies en alguns cursos i se’n preveuen més (bonys en termes administratius). Es reconeix la sobresaturació, però si es tripliquen grups a mig curs (matrícula viva), ja ocuparem el que calgui (biblioteca, entrada,…). No hi ha problema, el curs vinent ja ens ho trobarem! Planificació numèrica!

En temps d’acció parlamentària, ningú no nega que una regulació superestructural (LEC) tingui en alguns aspectes un sentit positiu, però no hauria d’haver estat previ valorar les infraestructures (edificacions, ràtios reals…) que constitueixen els fonaments per a la construcció d’un sistema educatiu? Això no hauria estat més just per equiparar les dues xarxes (pública i privada concertada) i tenir una igualtat d’oportunitats en el punt de partida? No ens n’anem de mare! Trepitgem terra! Se’ns va presentar (amb representació de l’administració) una escola, un projecte innovador, uns professionals amb compromís per dur-lo a terme (les seves situacions professionals han canviat a pitjor), hi ha uns terrenys aplanats i preparats, el permís d’obres concedit, s’han preinscrit alumnes amb un codi oficial per a la nova escola. Es van obrir més que unes expectatives, sense advertir que existís la prèvia del nombre de preinscrits i l’escola se’ns ha esfumat! Valor numèric! Cada any haurem d’esperar l’atzar.

Sabem que no som l’única escola massificada, ni amb espais sobreutilitzats… desafortunadament n’hi ha d’altres i amb problemes potser més greus, però aquesta era la nostra. Una esperança, unes expectatives. L’atzar administratiu ens la denega. Els criteris numèrics són més importants que els humans i educatius en si mateixos. Ens hem de mantenir passius?

El Punt, dissabte 9 maig 2009
http://www.elpunt.cat/barcelona/article/7-vista/8-articles/35067-sense-escola-nova.html

9 05 2009
Miquel

A veure si els cau la cara de vergonya a aquests de la Generalitat. Tots a una mestres, pares i polítics de l’ajuntament! A veure si fan l’escola o no.

9 05 2009
Opinio

Ma agradat molt l’escrit del claustre de mestres de l’escola que avui surt al diari. Ells saben de què parlen perquè hi són el dia a dia. Ells saben què és el millor per a dur a terme la educació dels nostres fills. Ajudem a aquesta causa. Tots a l’asamblea del dijous.

9 05 2009
FELICITATS EL CLAUSTRE

FELICITATS A L’ESCRIT DEL CLAUSTRE DE MESTRES DE L’ESCOLA! Esperem que tinguem sort hi es replantegin el que han fet!

9 05 2009
LLuís

Enhorabona al Claustre del CEIP Jacint Verdaguer. Han exposat de manera brillant la problemàtica actual de les nostres escoles.

10 05 2009
Pitu

A aquests de l’ajuntament no els ha passat pel cap de plantar-se a Barcelona davant de la delegació amb periodistes i esperar que el conseller els rebi?
Poc valents!
Tots els polítics de Sils hauríeu d’anar a Barcelona i lluitar per l’escola. D’aquesta manera sí que se us veuria que defenseu els interessos del nostre poble. Després la gent podríem confiar en vosaltres.
Però ja es veu que no hi ha … Què us fa por? El no ja el teniu, no?

10 05 2009
Marta

Pitu estic d’acord amb tu. Ja hi haurien d’haver anat. L’Otero ve aquest dijous a tancar-ho tot. I després? Ja no tindran sentit les reunions, els viatges, el voler fer,… s’hauria d’haver fet ja! Ja fa 15 dies que ho saben i no s’ha fet cap pas endavant! Encara tenim el no.

10 05 2009
Un Abuelo inginado y engañado por este grupo de IDS:PSC de Sils

Una Historia interminable después de 28 años de gobierno de “CIU”, en cual nadie se atrevía a reivindicar, sus derechos por el miedo a que dirán y a las posibles represalias por parte de los que todos sabemos.

Nos encontramos con estos de IDS-PSC de Sils que están haciéndolo peor y que están actuando verdaderamente como verdaderos caciques.

Este pueblo siempre a sido gobernado por los mismos tengan el brazalete que tengan esto quiere decir que por los más ricos.

Seguramente que se reunían en casa de alguno de ellos para decidir lo que se tenía que hacer en el pueblo.

Caciquismo, es ha lo que ha estado acostumbrado este pueblo, adormilado porque a los ricos del pueblo nunca les han interesado que se despertara.

Pero los tiempos cambian y las nuevas generaciones venidas de Barcelona y de sus provincias estamos acostumbrados a luchar y defender nuestros derechos y lo de nuestros hijos e hijas.

Cuando nos hemos tenido que manifestar hemos hecho una manifestación cuando nos hemos tenido que encerrar en algún local Municipal, o en alguno de la Generalitat para reivindicar nuestros derechos lo hemos hecho, si sea tenido que cortar alguna calle se ha cortado si sea tenido que cortar el trafico de trenes, se ha cortado y si sea tenido que hacer cualquier cosa para defender nuestros derechos y el de nuestros hijos sea hecho.

No podemos seguir tolerando esta incapacitad por parte del Alcalde y de su equipo de Gobierno, en perjuicio de los vecinos de Sils, todo lo que hacen y tocan lo estropean
Daros cuenta que son cuatro personas que no están preparadas para estar al frente de nuestro Ayuntamiento.

Cualquiera los puede manipular a su antojó ya que ellos no tienen criterio propio no fiaros de ellos solo tenéis que mirar para atrás y ver lo que han hecho, en estos dos años que llevan de Gobernando.

Son cuatro ineptos aconsejado por el Secretario que es el verdadero Alcalde.

LA UNION HACE LA FUERZA Y SI NOS HUNIMOS GANAREMOS TODOS PORQUE LO QUE NO HAGAMOS NOSOTROS NO LO HARA.

EL MARTÍ NOGUÉ Y COMPAÑÍA.

NO OS DEJEIS ENGAÑAR COMO HAN ENGAÑADO A OTROS/AS.

10 05 2009
De fora vingueren...

Tampoc seria massa just que els vinguts de fora hàgiu d’imposar les vostres maneres de fer. I menys amb desordre públic (ocupar edificis i tallar carrers… com proposa l’abuelo). Aquesta mentalitat només fa que no se us tingui en compte, tal i com feu vosaltres.

De fora vingueren i de casa ens tragueren?

10 05 2009
LNC

De fora és la gent Vilobí com ara el del Nyap o aquest és de tota la vida i per això té tanta colla al seu servei?

10 05 2009
De fora vingueren...

No crec que siguin precisament els de Barcelona els que estan en contra del súper. Aquest volen una urbe i no el poble de sempre amb avenços de poble i no de metròpoli.

10 05 2009
Des de dins

Són els de dins, els silencs de tota la vida i amb pedigrí (Rovira, Anoro, Ribas, Nogué … els de CiU i IdS) els que heu obert l’aixeta de la massificació del poble, i de quina manera, a l’engròs, donant carta blanca i facilitats de tota mena per a construir els blocs de pisos del davant de l’Ajuntament o, ara, per a construir dues grans superfícies comercials (Nyap I i, pròximament, Nyap II). Amb l’excusa que les normes de planejament urbanístic de Sils eren obsoletes i tots els gols colaven, com si aquestes normes fossin la Sagrada Bíblia i l’ajuntament no les pogués modificar, sense esperar el POUM. I de tan massificar Sils, de tanta venda de parcel·la, de tant pelotazo legal o discutible, en benefici d’una minoria, ara els serveis s’han tornat insuficients per a la majoria.

10 05 2009
De fora vingueren...

Jo no em poso pas a defensar aquests… sinó als de tota la vida amb sentiment silenc. Que sempre feu packs per criticar i ens hi poseu a tots!

10 05 2009
Jo

L’únic regidor que ha tingut el valor polític de dir, en veu alta i en un ple, que el Nyap havia d’anar a terra si es demostrava que era il·legal, és un regidor foraster, que més d’una i d’un li recorden, de tant en tant, els seus orígens forasters, com si això li restés legitimitat per a opinar sobre Sils o per fer política en aquest poble.

10 05 2009
De fora vingueren...

I queda demostrat que els polítics no representen a -tots- els veïns.

10 05 2009
Miquel

Ja veig que ningú resoldrà el problema que tenim a Sils. Entre uns i altres i l’escola sense venir.
Avui Sils té un gran problema: l’escola Jacint Verdaguer està massificada. El senyor inepte de Girona no ho soluciona. I els nostres polítics no són capaços de posar-se d’acord, ni que sigui per una vegada, per buscar una solució.
Collons espavileu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(Quan no n’hi ha ……………)

10 05 2009
Nyap 2

Ja tenim dos NYAPS a Sils. El fracàs de l’escola nova és el NYAP 2.

10 05 2009
sils

Aquests de fora que han marxat de no se on ni per quina raó, i ara volen , aqui a SILS arreglar el mon, perque no ho feien allà on eran i s’hi quedaven amb el mon arreglat a la seva manera.
Nosaltres ja sabem com fer-ho sense els seus ” sabis ” consells

10 05 2009
sils

Aquest que va dir que el super habia d’anar a terra, sense encomanar-se a ningú, es totalment un IRRESPONSABLE que no sap el que diu

10 05 2009
LNC

La que no sap el que es diu es qui es lia amb l’ONU i el POUM…

El Nyap, per llei ha d’anar a terra, la planta de dalt segons el dret no pot ser un altell.. prou trampes: Joc Net a Sils.

l’IRRESPONSABLE es qui dedica el sou a defensar el Nyap i no lluita pel CEIP. El Sr. Otero i l’Alcalde són i seran companys i camarades de Partit.

11 05 2009
Tino

No se trata de que si són de afuera o de adentro se trata de que todos nos unamos para conseguir lo que los politicos a los que tu apoyas no saven o no quieren por estar sumisos a los que les han pagado la campaña electoral de la ultimas Municipales, que yo sepa todas las personas empadronadas en el pueblo son Silenc y Silencas y todos tenemos los mismos derecho.

(…)

Para hacer Politica hay que saver y ni tu, ni tu grupo Politico de IDS-PSC de Sils sabeis.

Y lo que tienes que tener claro esque vosotros no representais a la mayoria de sils y si estais Gobernando es gracia ha ICV que rompio todos los esquemas en las ultimas elecciones.

En las proximas elecciones los de ICV permanecerán en el Ayuntamiento vosotros desaparecereis como grupo politico porque no valeis para nada con el tiempo y una caña llega todo tiempo al tiempo.

Aprende un poco de las personas que vienen de ha fuera da la casualidad que muchos de ellos han sido Concejales y concejalas en pueblos como Sabadell Santa coloma de gramanet Moncada y rechac Nou barris guinardo personas que saven lo que es luchar para conseguir lo que tu alcalde no save conseguir.

No como tu que lo unico que saves hacer es criticar a los que han venido de Barcelona y provincias dinos de donde eres tu y tu familia.

La gente como tu se tendria que haber dedicado a sembrar más de vez de hacer más pisos preguntale a tu Alcalde y al Teniente Alcalde cuales són sus verdaderos motivos en estar al frente del Ayuntamiento preguntales por el nuevo POUM y no la ONU.

(…)

11 05 2009
De fora vingueren...

No sé si m’ho dius a mi però de relació amb els socialistes no una. Ni ganes.

I posar exemples de ciutats com Santa Coloma de Gramanet… què vols que et digui? No és el poble que vull.

11 05 2009
LNC

És el que esta fent el trio Nogué-enganxina- Rovira

11 05 2009
Pep

“sils” ( ¿ et vols apropiar del nom del poble ? ) tens uns tics profundament xenòfobs, no els pots desimular.

11 05 2009
TINO

Decirte que si tedas por aludida por algo sera, dinos de donde bienes tu y tu familia porque Silenca no eres.

Las Silencas suelen tener más educación, que es lo que a ti te falta, si sois tan capaces, para todo y no os hacen falta los vecinos y vecinas que hemos venido de afuera solucionarlo vosotros solito.

Y tu la primera ya me gustaria verte por que tu seguro que eres, de las que tiran la piedra y escondes la mano, ha pañados vamos con personajes como tu.

11 05 2009
Demà Manifestació

Urgent:

NO A LA POLITICA EDUCATIVA DEL DEPARTAMENT
MANIFESTACIO A GIRONA
DIMARTS 12 DE MAIG 7 DE LA TARDA
CONVOQUEN CC.OO. – USTEC – UGT – ASPEPC
MESTRES , PARES I MARES I ALUMNES , TOTHOM A LA MANI !!

ELS DE SILS TAMBE !!

http://conc.ccoo.cat/ensenyament/publica/arxius/cartell_girona_12m.pdf

11 05 2009
Dominique

Estic al·lucinant amb els últims comentaris… De fora, de dins… Però que collons dóna d’on som, d’on venim, què fem o què no fem?

Els problema actual és un i molt clar: NO HI HA NOVA ESCOLA i s’ha de solucionar JA.

Ara mateix m’importa un rave qui fa o desfà a l’Ajuntament i qui fa més o menys.

I ha moltíssima gent que està treballant per a què es pugui resoldre el tema, i són de tots els colors polítics, de tot tipus d’associacions, són d’aquí i d’allà (per cert, què passa que ens haurem de penjar la placa de pedigrí de bona raça, com els gossos? Que preferiu ser Marilins o Pitbulls? Si us plauuuu…) penquen els mestres d’una escola, els de l’altre – on aniran a parar aquestes pobres ara? – , el claustre, els professors del SES, els consells escolars…

Demà hi ha una reunió convocada a l’escola Jacint Verdaguer a les 20:00 h., a la Biblioteca, per posar-nos d’acord abans de la reunió del dia 14 amb el Delegat Territorial. Si voleu assistir, ja ho sabeu, podríem anar amb actitud constructiva.

Per cert, us recordo que l’any passat Caldes de Malavella va tenir un problema similar, la diferència va ser que no tenien el problema engegat. Durant les manifestacions pel transport escolar es va aprofitar la seva assistència per aclarir aquest tema a Caldes per protestar per aquest fet i ell va sortir tan panxo de l’assemblea. Recordo que la meva filla Aina i el meu fill Bernat el van deixar mig sord amb una trompeta de futbol enmig de la plaça i ell ni es va immutar…. Té unes esquenes tan amples com una plaça de “toros”. Així que preparem-nos.
No ens deixem entabanar amb la promesa d’una ampliació de la Jacint (que ja ha insinuat perquè està pendent des de fa 8 anys i jo, personalment, no me la crec), i a més, no hi té res a veure perquè també és necessària. El pacte era ESCOLA NOVA I AMPLIACIÓ. Ara que no ens vengui una moto que no és. Segueixo dient que ens pren per babaus o imbècils.

Res més, no perdem el temps en discutir-nos per qüestions estèrils i anem al gra. Després tindrem temps de demanar responsabilitats i desbancar amb els nostres vots quan toqui o, fins i tot, els polítics corresponents si ho troben oportú, proposar mocions de censura. Però ara tenim altres urgències per atendre.

Atenció, concentració i intenció!!!! Sils pot, som un poble potent. Es veu, s’olora, es nota. Som molta població. Tenim prou collons, prou ovaris per aconseguir-ho, però si ho fem tots plegats, sense ni una esquerda.

Perdoneu les paraules malsonants, però se m’inflama el fetge, per no anomenar una altra cosa…

12 05 2009
Mare indignada

No hi haurà res a fer amb l’escola nova si no anem tots units. En aquests moments no val a dir si som d’un partit o d’un altre, si som d’aquí o hem vingut de fora,… en aquests moments som tots de Sils.
I com a Silencs hem de lluitar per l’educació dels nostres fills!!!!!!!
Tots a la reunió amb l’Otero i amb un missatge clar: ENS HEU ENGANYAT!

12 05 2009
TINO

DOMINIQUE Y MARE INDIGNADA ESTOY TOTALMENTE DE ACUERDO CON VOSOTRAS VAMOS TODOS HA LUCHAR QUE ES LO QUE TOCA.

12 05 2009
Dijous 14, a les 8

CONVOCATÒRIA D’ASSEMBLEA

El Consell Escolar Municipal de Sils convoca a tots els pares i mares d’alumnes d’Infantil i Primària, a l’assemblea que tindrà lloc el proper dijous 14 de maig a les 8 h del vespre a La Llacuna sobre la denegació de la nova escola.

Ordre del dia:

1ª part:

1.- Informació per part del Director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona, Sr. Andreu Otero.
2.- Torn obert de paraules

2ª part:

1.- Valoració de la situació actual
2.- Propostes d’actuació

12 05 2009
.DdG

Dimarts 12 de maig de 2009
Diari de Girona

Protesta per la negativa de fer l´escola de Sils

Foto de Carles Colomer:

El centre escolar Jacint Verdaguer penja una pancarta en què demana un nou edifici, després que el Departament d’Educació hagi decidit que no el construirà com havia promès pel curs que ve. Aquest dijous el director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona, Andreu Otero, farà una visita al municipi, on es reunirà amb els pares i mares dels nens que havien d’anar al nou centre escolar per donar-los les explicacions pertinents. L’argument principal de la Generalitat és que no s’han preinscrit prou nens perquè es pugui obrir una nova escola al municipi. La protesta de pares, mestres i ajuntament és unànime.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009051200_3_331709__Comarques-Protesta-negativa-lescola-Sils

12 05 2009
De fora vingueren...

Està clar que l’Escola és el primer, però que a hores d’ara s’hagi d’estar debatent una cosa que hauria d’estar tancada de fa temps és degut a que a Madrid, a Barcelona, a Girona i a Sils hi ha unes o altres persones. No fotem! No cal amagar-ho. Es comença per aquí sinó en quatre dies ja tindrem un altre tema encallat a sobre la taula. I que siguin d’aquí o d’allà sí que afecta, però no vol dir que no es pugui anar tots a una.

12 05 2009
TINO

De fora vingueren……… Contigo no vamos ni ha recojer billetes de 10.000€
porque con personajes como tu no merece ni la pena.

Ponte ha ver la tele amar en tiempos rebueltos que te ira muy bien, y depaso aprendes algo.

12 05 2009
De fora vingueren...

Tino, que tinguis el carnet dels socialistes no vol dir que ho sàpigues tot! És més, si els líders del teu partit tenen el nivell pèssim que tenen no vull ni imaginar-me les bases.

Recollir bitllets de 10.000€? Jo prefereixo guanyar-me’ls, tot i que ara per ara no existeixen bitllets d’aquest valor.

I pel que fa a la TV… no miro cutrades espanyoles.

12 05 2009
LNC

Jo tampoc miro la TV espanyola… Miro la de la Nació Catalana, naturalment, però no sóc tan xenòfoba com tu De fora vinguiren… Bàsicament accepto que silenc i silenca és qui vol un Sils millor, a més de ser veí, vingui d’on vingui…

Tampoc miro gaire el panflet silenc progandístic que són els Quaderns de Sils, que continua estan el servei del seu alcalde, de caràcter clarament de poble de tercera… 😉

El que ve de fora i no dóna la talla, és un ben protegit pels que tu dius que són de “dins”: l’Enganxina… per alguna cosa serà 😉

12 05 2009
Buff

N’hi ha per agafar un empatx amb tots aquests debats estèrils que esteu fent. No?

Escola a Sils!

13 05 2009
Dijpus 14 de maig

CONVOCATÒRIA D’ASSEMBLEA

El Consell Escolar Municipal de Sils convoca a tots els pares i mares d’alumnes d’Infantil i Primària, a l’assemblea que tindrà lloc el proper dijous 14 de maig a les 8 h del vespre a La Llacuna sobre la denegació de la nova escola.

Ordre del dia:

1ª part:

1.- Informació per part del Director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona, Sr. Andreu Otero.
2.- Torn obert de paraules

2ª part:

1.- Valoració de la situació actual
2.- Propostes d’actuació

13 05 2009
Enganyats

A Sils ja és la segona vegada que el Departament d’Ensenyament ens enganya. O ja ningí té memòria?
La primera falsa promesa va ser quan van venir a presentar l’ampliació de l’actual escola. Van venir tècnics de Girona i va quedar molt bé la presentació que van fer. Oh que maco!
Aquesta ampliació s’ha aturat i no s’ha arribat a fer mai. El senyor Otero va dir a la reunió de Girona que podrien tornar-se a mirar la qüestió de l’ampliació. Només ho va dir perquè la gent present a la reunió marxés contenta. No ens fem il.lusions q

13 05 2009
Enganyats

No ens fem il.lusions que això, de moment, no passarà.
La segona promesa ha estat la segona escola a la població. També se’ns va presentar amr representants de l’administració, el nou equip docent i representants de l’ajuntament. El projecte també va agradar molt però tampoc es portarà a terme.
La meva pregunta és: Aquest senyor Otero fa el mateix tipus de política arreu?

13 05 2009
Dominique

Si, fa la mateixa política a tot arreu.
Ha deixat una escola per fer a Salt amb el mateix sistema i una altra a Caldes l’any passat, però en aquesta última població tenen els barracons posats, va penjar-los en l’edificació.
Ara em ve a la memòria la cara que va posar quan li vaig fer la pregunta de com era possible que hagués un menjador a parvulari en l’ampliació i com es passarien els plats d’un costat a l’altre cada dia. Si hagués pogut m’hagués fulmitat amb la mirada i em va escopir gairebé que em callés. Sort que l’Anna Pericot, la mestre de P5 va agafar el relleu i va seguir preguntant sense embut després del silenci enuntjós que es va fer a la sala. Un tècnic de Departament el va treure de l’embolic dient que es miraria de millorar el tema…
És una persona prepotent. Aquesta és la meva opinió personal per experiència empírica!
Al Departament li deu anar bé tenir algú amb nassos així per bregar amb una demarcació on els calers no els hi arriben perquè Barcelona s’ho menja tot, només perquè són més població, no vull dir que sigui per centralis-me, per no caure en demagògies clàssiques i endèmiques.

13 05 2009
Mare

Demà dijous, tots i totes a la Assemblea, a les 8.
Mares, pares, nens, germans, avis, senyoretes, mestres …
Omplim la sala.
Avisem al Diari de Girona, al Punt Diari i a Televisió de Girona.
Hem de portar pancartes ?
Com més serem, més soroll farem 😉

13 05 2009
AMPA CEIP JACINT VERDAGUER

correu : matinstv3@tv3.cat

assumpte: Greu problema amb La nova escola a Sils de La Selva. Sils en peu de guerra.

Bon dia,

Us adrecem aquest correu en nom de tots els nens i nenes, pares i mares, avis i àvies i, en general, tota la població de Sils (La Selva) ja que ens ha sorgit, per sorpresa, un problema amb el Departament d’Educació.

Fa poc menys de 10 dies hem sabut que després de tenir adjudicats, urbanitzats, preparats per part del nostre Ajuntament els terrenys on s’ubicaria una nova escola, presentat un projecte INNOVADOR per a l’escola, l’equip directiu, l’equip de mestre adjudicat, el projecte presentat amb projeccions de diapositives i en paper als pares, les inscripcions fetes, el trasllat de nens i nenes de l’escola vella a la nova (amb el que comporta com a decisio per a les famílies), les bates i altres elements escolars escollides i l’inici d’una llavor d’AMPA, el Departament d’Educació a dit NO a l’escola! L’excusa és que com que dos o tres dels nens que en principi s’havien inscrit a la nova escola, s’han desdit i s’han traslladat a l’escola concertada o privada, amb tot el dret i el cens poblacional dóna per a que entrin de nou al Jacint Verdaguer, l’escola de sempre, amb el que quedaran P3 de 26 i 27 alumnes.

On queda la qualitat i l’excel·lència en l’educació?

El projecte del nou centre és excel·lent. Una escola pública trilíngüe. Una escola amb una Projecte d’Innovació Pedagògica en el que hi han cregut moltes famílies i mestres, on hi han abocat esforços persones. Una escola per la que s’està lluitant des de fa més de 10 anys.

El poble encara no s’ho creu, estem pasmats.

Us volem afegir que l’escola actual, la Jacint Verdaguer, estava prevista en principi com d’una línia i en successives ampliacions es va convertir en dues línies però actualment està triplicant cursos des de fa 5 anys. Està, no plena, està a rebossar, amb aules dividides. L’any passat els nens van dinar en el que era el rebedor del centre. Tenim pendent una AMPLIACIÓ des de fa 8 anys que NO TÉ RES A VEURE amb la construcció el nou centre i que ara volen fer servir com a moneda de canvi pel nou centre. Tenim unes “goteres” que ens inunden les classes i l’entrada de l’escola que cada vegada que plou o bé els pares o bé els mestres que viuen a la població em de vigilar. Ens van prometre que abans d’acabar l’any 2008 estarien arranjades…. Estem acabant el curs. El pitjor de tot és que l’any passat ens van pendre el pèl venint a fer fins i tot “cates” del terreny fent-nos creure que començarien en breu… una altra enganyifa. Fa tants anys que ens venen fum. L’AMPA actual va d’ensurt en ensurt i les Direccions de l’escola ni us expliquem…

Us afegim adreces per a que us pogueu documentar (N’hi ha des del 2005):
El nou Ceip de Sils – Com més serem, més riurem (Un dels blogs de participació ciutadana més actiu de Sils)
CEIP Jacint Verdaguer de Sils
http://ampasils.bloc.cat/
Massificació al CEIP – Com més serem més riurem
Escola nova ja! – Com més serem, més riurem!
El Punt – Sense escola nova (Manifest del Claustre de Professors del CEIP Jacint Verdaguer de Sils)
Diari de Girona – Sils demanarà explicacions a Educació sobre la negativa a construir la nova escola
ICV – Els diners cap a l’Opus Dei deixa sense 2.250 places les escoles públiques
Diari de Girona – El PP insta Educació a rectificar CEIP de Sils
ICV-Sils
IDS-PM per Sils
AMS de Sils
Lo Silenc – Creen un grup al facebook per segon Ceip de Sils
La Parada – ACES (Ass. de Comerciants de Sils)
Diari de Girona- Riudarenes, comença les obres d’urbanització (nosaltres estem molt contents per ells perquè fa temps que ho demanen, però volem que compareu la mida de l’escola. No demanem que no els hi facin sinó que a més de la seva facin la nostra. Nosaltres tenim 525 alumnes i som una escola pública amb la matrícula viva tot l’any amb TOTS els cursos de parvulari triplicats amb més de 24 alumnes per classe, 3 cursos de 1r amb 23, 24 i 26, 3 cursos de 2n amb 25 alumnes, 3 quarts, cinquens i 2 sisès també amb una quantitat similar. Tenim també aula d’acollida per als nens vinguts de fora, per tant ens cal espai per això i aula per educació especial. Es queden a dinar gairebé 280 nens. A veure com ens ho fem. )

dijous 14, a les 8 CONVOCATÒRIA D’ASSEMBLEA

El Consell Escolar Municipal de Sils convoca a tots els pares i mares d’alumnes d’Infantil i Primària, a l’assemblea que tindrà lloc el proper dijous 14 de maig a les 8 h del vespre a La Llacuna sobre la denegació de la nova escola.

Ordre del dia:

1ª part:

1.- Informació per part del Director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona, Sr. Andreu Otero.
2.- Torn obert de paraules

2ª part:

1.- Valoració de la situació actual
2.- Propostes d’actuació

Bé “Els matins”, moltes gràcies per llegir-nos i expressar-vos que estem molt preocupats.

CEIP JACINT ESCOLAR DE SILS
NOU CEIP DE SILS
AMPA DEL CEIP JACINT VERDAGUER DE SILS
CONSELL ESCOLAR DE SILS
PARES I MARES, NENS I NENES
TOT EL POBLE DE SILS

13 05 2009
Altra mare

Un anomenat “un grup de pares”, que no se qui són, ens convoca avui 13 a les 20 al Jacint Verdaguer per a informarnos i parlar de quinas accions podem realitzar. No seria millor que aquestes convocatòries les fes l’AMPA?

13 05 2009
Una tercera mare

Bona tarda,

Que jo sàpiga són pares de P2, P3 i P4 que ens demanen ajut. Van consultar-ho a l’escola que ha passat els papers i l’AMPA els hi ha fet les fotocòpies.

Penso que tothom té dret a tenir iniciatives i a demostrar-ho. També és probable que hi hagi alguns dels que haguessin estat possibles membres de l’AMPA del nou CEIP, els pobres…

Em sembla que les direccions dels Centres, del SES, i altres tindran una reunió prèvia demà abans de veure a l’interfecte que ens ve a enganyar, se suposa que tindran en compte el que es digui en aquesta d’avui.

Què més dóna qui convoqui les reunions? La qüestió és donar-hi suport.

Quan més serem més força tindrem!

14 05 2009
Dominique

Hi haurà fulls de signatures pro Escola Nova a Sils per a ser signats durant la reunió a La Llacuna de les 8 h.

A veure si hi ha la màxima assistència.

Ànim i força!!

14 05 2009
Tots a la reunió!

Ànims a tothom i porteu força per demanar la nova escola, que sinò no ens farà cas.

14 05 2009
Dominique

Al final de l’assamblea d’avui s’ha valorat muntar autocars (per part de l’Ajuntament) per anar a recolarzar als que s’hagin de reunir a Conselleria a Barcelona el 21 de maig. Em sembla molt bona idea. Cal donar veus i apuntar-nos!

El diumenge 17 de maig l’AMPA muntarà un taller per pintar samarretes a favor de l’escola nova. Cada família haurà d’aportar la samarreta que li vagi bé (usada si vol) i en el taller hi haurà pintures, pinzells i retoladors per a pintar-les.

També s’ha pensat fer una tallada simbòlica de la carretera cap a les 12:00 h. aquest mateix dia, així que porteu xiulets, trompetes, olles, tapes de caçoles i tot el que us sembli oportú per fer soroll a la protesta. És un dia molt simbòlic a Sils i s’ha d’aprofitar.

S’avisarà als mitjans de comunicació, és clar.

Bona nit, gràcies a tots i felicitats per la solidaritat.

(Tant de bò poguessim fer quelcom pels veins de l’altre Nyap que tenim al poble)

14 05 2009
Tots a una

Avui s’ha demostrat que tots junts podem. Units tenim força.

15 05 2009
Rosa

Proposta d’acció fins aquest dijous, que es quan es decidirà el futur de la nostra escola a Barcelona en la reunió amb el Conseller:

Enviar correus electrònics de manera massiva als responsables de planificació educativa, amb aquesta informació:

PROU SATURACIÓ A SILS

PER UN ENSENYAMENT DE QUALITAT
ESCOLA NOVA
JA!!!!

Objectiu: que arribi la informació al màxim de gent possible, i que se’n parli.

La informació pública que té el departament en la seva web sobre els responsables d’aquesta àrea és (si m’equivoco, de responsables demano a qui ho sàpiga que ens ho digui):

– Àrea de Planificació i Programació de l’Oferta Educativa. Sra. Immaculada Buxadera Catot

Adreça: Via Augusta, 202-226 08021 Barcelona
93 551 69 00 / 93 400 69 00
fax 934 006 980

– Direcció General de Recursos del Sistema Educatiu. Sr. Camil Fortuny i Recasens, director general de recursos del sistema educatiu.

Adreça: Via Augusta, 202-226 08021 Barcelona
93 551 69 00 / 93 400 69 00
Fax 93 400 69 80

– Secretaria General. Sra. Maria Dolors Rius i Benito, Secretària general del Departament d’Educació

secretariageneral.educacio@gencat.cat

– Departament d’Educació. Hble. Sr. Ernest Maragall i Mira, Conseller d’Educacio de la Generalitat de Catalunya

conseller.educacio@gencat.cat

Dels primers no havia correu electrònic però si que havia fax…

I tots, al carrer el DIUMENGE, A FER LA SAMARRETA a la fira de sant ponç, i a fer soroll a les 12h.

Vinga!!!

(Dominique, em sembla que donada la situació només hi haurà la opció de no anar-hi a comprar…)

15 05 2009
.DdG i El Punt

El Punt:

Motius econòmics i pocs alumnes, arguments del delegat d’Educació per no fer una altra escola a Sils
Pares i mares de Sils constitueixen una plataforma per reivindicar-la

15/05/09 02:00 – Sils – Laura Portal

Foto: La reunió dels pares i mares afectats amb Andreu Otero, ahir al vespre. Foto: LLUÍS SERRAT.

La reunió d’ahir entre el delegat territorial d’Educació, Andreu Otero, i el consell escolar de Sils va tornar a resultar infructuosa. El delegat va reiterar l’argument de manca d’alumnes preinscrits per fer-se enrere de la nova escola promesa a la població, però també hi va afegir motius econòmics. En vista de la decisió d’Educació, pares i mares i altres veïns han decidit constituir la Plataforma Sils: Volem l’Escola Nova Ja! i pensen emprendre accions per reivindicar el nou centre.

La decisió d’Educació de no tirar endavant la nova escola d’educació infantil i primària de Sils ha provocat la reacció de bona part de la població. Unes 250 persones, entre pares i mares afectats i altres veïns, a més de l’alcalde, Martí Noguer, van tenir una reunió ahir amb Andreu Otero, perquè els donés explicacions del perquè no és possible una altra escola a Sils.

L’argument inicial donat pel departament va ser que hi havia un nombre insuficient d’alumnes preinscrits. Ahir, però, segons va explicar la portaveu de la plataforma, Meritxell Sanchis, Otero va admetre que també s’havien fet enrere per motius econòmics.

Segons els pares, no s’entén per què no es tira endavant un projecte d’estudis que ja tenia existència formal; equip directiu amb projecte d’escola, permís d’obres, alumnes preinscrits (fins i tot les sol·licituds de preinscripció per al servei de transport i menjador escolar del Consell Comarcal), i que ja havia estat presentat als pares i mares per l’inspector de la zona. A més, s’hi afegeix que l’actual escola de Sils, el CEIP Jacint Verdaguer, ja està massificada.

Paral·lelament, la Plataforma Sils: Volem l’Escola Nova Ja! té previst iniciar accions reivindicatives. Segons va explicar ahir Meritxell Sanchis, la primera acció de la plataforma serà diumenge, a les 11, quan faran samarretes reivindicatives i, a les 12, tallaran la carretera que travessa el poble.

Reunió amb Maragall

Segons va explicar Martí Noguer ahir a aquest diari, dijous es reuniran amb el conseller Ernest Maragall, perquè volen que els expliqui aquesta negativa i poder-li manifestar els arguments de Sils perquè es faci la nova escola.

El Punt, divendres 15 maig 2009
http://www.elpunt.cat/sils/article/2-societat/16-educacio/37602-motius-economics-i-pocs-alumnes-arguments-del-delegat-deducacio-per-no-fer-una-altra-escola-a-sils.html

…………………………………………………………………..

Diari de Girona:

Educació atribueix la no construcció de l´escola de Sils a la crisi econòmica
Otero defensa la postura de la Generalitat entre l’esbroncada de més de 150 persones

Foto: La Sala Laguna de Sils, plena de gom a gom durant la intervenció del representant d’Educació. Carles Colomer

SILS | E. BATLLE

El Centre Cultural La Laguna de Sils va aplegar més de 150 persones ahir a la nit per la compareixença del director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona, Andreu Otero, que va donar explicacions davant els pares i mares del perquè la Generalitat ha decidit finalment no construir-los una nova escola. Segons Otero, el motiu principal és econòmic, ja que “jo vaig incomplir el que s’havia dit de no fer cap escola nova aquest any”, perquè la situació econòmica és de crisi. A més, el representant d’Educació va afegir que si aquest col·legi s’hagués hagut de fer tres anys abans “en època de bonança, això no hauria passat”.

Tot i això, també va recalcar davant les contínues protestes dels assistents, que amb petites pancartes demanaven “escola nova ja”, que la previsió era, amb dades del padró que tenien, que hi hauria tres grups de P-3, però finalment no ha estat així, segons Otero. Pel que fa al curs 2010-2011, el director dels serveis territorials es va mostrar optimista perquè “si el nombre d’alumnes hi és, podria néixer una nova escola amb mòduls”. Malgrat això, per a aquest any Otero va oferir que a canvi de no fer l’escola, si hi ha pressupost, augmentaria el nombre de docents a l’actual escola, que es troba saturada. Pel que fa a dades actuals de saturació del col·legi, el director dels serveis territorials va negar que hi hagi més alumnes per ràtio del que es permet, però va afirmar “que sí que hi hauria un grup amb més de 27 alumnes”.

Finalment, Otero, en una de les assemblees “en la qual més gent des que soc delegat d’Educació he tingut”, va emplaçar la decisió final al conseller Ernest Maragall, ja que dijous de la setmana vinent l’Ajuntament de Sils hi tindrà una reunió on hi podria haver algun canvi per part d’Educació.

La tònica general de l’assemblea pel que fa a les intervencions de pares, mestres i representants de l’Ajuntament va ser que “la gent se sent enganyada“, va assegurar una de les mares assistents. Per acabar la compareixença del representant d’Educació, l’alcalde de Sils, Martí Nogué (Ids), va oferir el fons del consistori per ajudar econòmicament “si és realment necessari” perquè finalment l’escola es faci i es pugui inaugurar per al curs vinent com estava previst.

En finalitzar el discurs de l’alcalde, Andreu Otero se’n va anar de la sala enmig dels crits del públic, que reclamava “escola nova a Sils ja”. La decisió d’Educació de no construir aquest nou equipament escolar es va conèixer fa un parell de setmanes, i tot i que està presa el consistori espera que aquesta assemblea hagi servit per donar un punt d’inflexió i que Educació es repensi la decisió.

DdG, divendres 15 de maig
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009051500_3_332374__Comarques-Educacio-atribueix-construccio-lescola-Sils-crisi-economica

15 05 2009
TINO

En vez de gastarse posiblemente más de 600.000 €, más de 100.000.000 Millones de las antiguas PST.

En la reformar de la antigua Escuela de Vallcanera para dar vivienda posiblemente a unos de sus allegados.

Lo que tendrían que haber hecho estas mentes prodigiosas de estos de IDS-PSC de Sils es haber destinado estos 600.000 €, ha la construcción del nuevo CEIP de Sils.

Y no gastarse este dineral que se están gastando en esta antigua Escuela, llevan más de 100.000.000. Millones de las antiguas pesetas gastadas en la reforma.

Estas son las mentes prodigiosas de estos de IDS-PSC de Sils que prefieren gastarse este dineral en reformar una Escuela que tendrían que haber tirado abajo y haber hecho una nave por mucho, mucho menos,dinero y sin vivienda.

Menos vivienda gratis posiblemente para alguno de sus allegados, este dineral lo podrían haber invertido en el nuevo CEIP, de Sils.

Imaginaros todos/as, si con este dineral gastado, no tendríamos ya el nuevo CEIP casi terminado, aparte la subvención de la Generalitat de Cataluña.

ESTAS SON LAS MENTES PRODIGIOSAS DE ESTOS CUATRO DE IDS-PSC DE SILS.

15 05 2009
Mare

Diumenge tots davant de l’ajuntament amb una camiseta de color blanc. En hi pintarem un missatge.
Hora: a les 11 del matí.

15 05 2009
De fora vingueren...

Quanta raó tens Tino! Si en el fons resultarà que conicidim. Però quan dius això vigila que no salti la “sils” diguent que estem bojos…

15 05 2009
Zapatero diu

A més en Zapatero ha dit que donarà els alumnes de 5è portatils, la veritat això fa falta??? ho fa més falta arreglar les escoles, com la construcció d’escoles noves i millor altres problemes?

15 05 2009
Zapatero diu

A més en Zapatero ha dit que donarà els alumnes de 5è portatils, la veritat això fa falta??? No pot invertir els diners amb coses últils com arreglar les escoles? o com la construcció d’escoles noves i millor altres problemes que té pendents?

15 05 2009
TINO

Gracias de fora vingueren pero lo que no puede hacer este equipo de gobierno de ineptos es querer quedar bien en el dia de ayer en la laguna delante del Otero compañero suyo de partido cuando el alcalde y el ya lo tenian todo hablado y más que hablado.

que hubieran subvencionado con estos 600.000€ para el nuevo CEIP y si no valen para estar al frente de un Ayuntamiento que plegen.

15 05 2009
De fora vingueren...

És més, per què seien al seu costat ahir? Una persona que ens ignora el que es mereix és quedar sol allà davant de tot un poble.

15 05 2009
enrique

Ya vereis que a la reunion con el Maragal solo iran los dos pitufos el pitufo blanco y el pitufo listo.

15 05 2009
Dominique

jajajaja Yo no me entero con esto de los motes, eh. Es que me pierdo, que si el pitufo, que si la engaxina, que si el de arriba que si la de abajo. Jojojojo, menos mal que el mío está mejor…. Me llaman la Ferrari, jajaja. Sólo que estoy en el taller de reparaciones Sallent, jejejeje.

Bromas a parte, lo interesante es que se llenen los autocares para que nos vean y nos oigan porqué lo que les fastidia a los políticos es el eco mediático.

De momento ya tenemos vídeo en el Telenotícies Comarques, a ver si salimos en el Telenotícies normal.
También han habido entrevistas para Catalunya Radio y ComRadio
La cosa va sonando… Sigamos así.

Quant més serem més farem!! I si fem soroll millor!!! I sobretot hem de ser molta gent!

15 05 2009
Pep

Pitufos o no, francament, només amb les vegades que els he vist actuar en públic, amb aquesta pose, amb aquesta cara, aquest Nogué aquest Taberner no em fan el pes, no me’n refio. En canvi, afaga el micro el Miralles i això ja es una altra cosa, serà roig, comunista, psuquero o el que vulgueu, però inspira més confiança. Ineptes o no, De dins vingueren i de casa ens tragueren.

15 05 2009
Dominique

Ah, perdó me’n deixava una… i Radio Marina

15 05 2009
Pep

I n ‘estic fins al kullons de que a la sala del meu poble li diguin La Laguna.
Colla de neofranquistes catalans !!!

La Llacuna o l’Estany o el que vulgueu, però en la llengua de la terra!
I compreu un micro inalambric per deixar parlar a la gent de l’assamblea, que de diners ja n’hi han per altres coses de poca utilitat pública!

15 05 2009
LNC

neofranquistes catalans/es?

Sorry, it’s not possible !!

Franco saies Ctatalonia is not ir nations… that’s his great mistake !!!

Do you think?? Who Would Ever Want to Be King? ( or Major !!!?¿?)

If you don’t comprise nothing abouit it, sorry. It’s very difficult but i want proclame I Only can say: Viva… la vida (the life)!

15 05 2009
LNC

… i dit això, La Llacuna és la Llacuna com li diguin els i les del partit de l’Otero només demostra la seva habitual ignorància..

Dominique:

Enganixina = J.Antonio.

Floquet = Bombero

Barrufets= Ribas, Anoro, neocapitalistes sociates, etc…

AL TERRA LO NYAP IL:LEGAL !!!!

16 05 2009
.Més notícies

15/05/2009
Veïns de Sils demanen a Educació que construeixi l’escola de Sils que havia anunciat

EFE / LAMALLA.CAT

Un grup de veïns de la població de Sils, a la comarca de la Selva, ha creat una plataforma per exigir que el departament d’Educació, que ara ha canviat d’opinió, que compleixi els seus compromisos i construeixi la segona escola al municipi, com havia anunciat. La conselleria s’ha fet enrere d’aquesta decisió argumentant que no hi ha ni suficients recursos per dur-la a terme ni suficients nens, i des dels grups Parlamentaris d’ICV i CiU ja han demanat al Govern que es replantegi aquesta negativa.

De la seva banda els pares, que han decidit mobilitzar-se com a senyal de protesta diumenge que ve, confien que la situació es pugui reconduir a la reunió que mantindran el conseller Ernest Maragall i l’alcalde la setmana que ve. Malgrat que el director dels serveis territorials d’Educació a Girona, Andreu Otero, va explicar que no hi havia finançament per culpa de la crisi, tant l’Ajuntament com els pares afectats han assegurat que seguiran lluitant perquè el col·legi sigui una realitat l’any vinent, com s’havia acordat.

Els membres de la plataforma han dit que esperen que a la reunió que mantindran dijous que ve els representants municipals i el conseller s’arribi a un acord i es consideri que aquest col·legi és necessari. La plataforma ha anunciat que diumenge tallaran la carretera de forma simbòlica i dijous es concentraran per donar suport al Consistori.

De la seva banda, tant el grup parlamentari d’ICV com el de CiU han instat el departament d’Educació que es replantegi la negativa de construir aquest nou centre d’educació infantil i primària (CEIP), ja que consideren que aquest nou col·legi és imprescindible si es té en compte que l’actual acull tres vegades més alumnes que els que estava previst quan es va construir. El diputat de CiU al Parlament Eudald Casadesús ha presentat una proposta de resolució que demana al tripartit que es replantegi aquesta decisió, atès que si els motius són econòmics, “cal ser capaç de trobar una solució davant la necessitat d’aquest equipament.

http://www.lamalla.cat/infolocal/girona/article?id=263815

Vídeo: http://www.lamalla.cat/videogaleria?video=000000000002451/000000001225242

…………………………………………..

15/05/2009

ICV-EUiA reclama al Departament d’ Educació que resolgui les necessitats d’espai pel proper curs 2009-2010 i que impulsi definitivament la construcció de la nova escola a Sils

El grup parlamentari d’ICV-EUiA, a través del diputat gironí, Lluis Postigo, ha instat al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a que impulsi definitivament la construcció del nou CEIP a la població de Sils, i a que resolgui les necessitats d’espai per al curs vinent.

La construcció de la nova escola era un compromís del Departament i alleugeria els problemes de saturació que pateix la única escola existent al municipi, el CEIP Jacint Verdaguer, que actualment suporta en alguns cursos fins el triple d’alumnes.

Segons un comunicat que l’AMPA del CEIP de Sils va publicar a finals d’abril, tot estava enllestit perquè el centre entrés en funcionament el curs 2009-2010: els terrenys, la direcció del nou centre, l’equip de professorat, s’havia presentat el nou projecte que s’iniciava amb una línia de P-3, una de P-4 i una de P-5, s’havien generat expectatives al municipi i molts pares i mares estaven engrescats amb la nova escola, inclús alguns del CEIP Jacint Verdaguer havien decidit traslladar els seus nens i nenes de P-4 i P-5 a la nova escola. És per aquest motiu que la notícia per part de la Conselleria d’Ensenyament anunciant la retirada del projecte de construcció a finals del mes passat al·legant falta de pressupost per la crisi econòmica, va agafar per sorpresa als silencs i silenques que titllen aquesta decisió de vergonyosa, escandalosa i d’enganyifa per part del Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

Les explicacions donades pel Director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona, Andreu Otero, en l’assemblea celebrada ahir no van convèncer als més de 150 assistents que es van concentrar al Centre Cultural La Laguna de Sils, que assistien amb l’esperança que la Conselleria hagués rectificat en la seva decisió i finalment el centre es construís. Otero va tornar a al·legar qüestions econòmiques i de manca d’alumnat a l’hora d’argumentar la decisió de no construir la nova escola.

El grup Municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Sils, amb el regidor Albert Miralles al capdavant, coincideix plenament amb les revindicacions i demandes dels pares i mares de l’AMPA i ha treballat des dels inicis per a que l’Ajuntament aconsegueixi tirar endavant el projecte.

En la mateixa línia, el diputat gironí ha transmès al Departament d’Educació el malestar dels pares i mares del Sils per la decisió de no construir la nova escola i ha demanat que es compleixin el compromisos adquirits, complint així amb una vella reivindicació del municipi.

http://www.iniciativa.cat/vegueria_girona/news/18832

……………………………………………..

Casadesús demana que el Tripartit es replantegi la negativa a construir una nova escola a Sils
15.05.2009

El diputat de CiU trasllada al Parlament la petició que fan pares i mares i mestres de la població

El diputat de CiU al Parlament Eudald Casadesús ha presentat una proposta de resolució que demana que el govern tripartit es replantegi la decisió que ha pres de no construir una nova escola a Sils, com havia previst inicialment. El diputat fa costat a la petició que fan pares i mares i mestres de la població que es consideren “enganyats”.

Casadesús creu que els motius econòmics d’Educació per justificar la negativa, que ahir el director dels serveis territorials va exposar davant el consell escolar de Sils, “s’han de poder capgirar per la necessitat del nou equipament” i que el departament “ha de ser capaç de trobar-hi solució”.

El diputat considera que Educació ha d’explicar “molt bé” perquè inicialment va argumentar “nombre insuficient d’alumnes inscrits” per no tirar endavant la construcció quan el projecte “ja havia estat presentat i hi havia fins i tot alumnes preinscrits, als quals s’havien d’afegir bona part dels nens i nenes que actualment no tenen cabuda en el CEIP Jacint Verdaguer”. Casadesús denuncia que “si els motius econòmics són, com va dir ahir el director dels serveis territorials, els que no permeten fer la nova escola que havien anunciat és evident que és una mostra més de les conseqüències de la incapacitat negociadora del trip
artit per aconseguir un bon finançament per a Catalunya”.

http://www.convergencia.org/fitxa_noticies.php?news_ID=18474

…………………………………………….

Dissabte 16 de maig de 2009
Diari de Girona

Mobilitzacions pel segon centre escolar

L’Associació de Pares i Mares (Ampa) del CEIP Jacint Verdaguer de Sils i els dels nens que havien d’anar al nou centre escolar es mobilitzaran diumenge per pressionar el Departament d’Educació. En concret, preveuen tallar la carretera C-63 -que passa per dins del nucli urbà- durant cinc minuts i vestits amb samarretes amb el lema “Escola nova de Sils, ja” protestaran per la decisió de la Generalitat. Diumenge, a més, és dia de festivitats a Sils, ja que se celebra la Fira de Sant Ponç i la Festa de Sant Isidre i es preveu que hi hagi molta gent, asseguren des de l’Ampa. D’altra banda, per a dijous vinent, des de l’Ampa estan intentant organitzar autobusos per anar a Barcelona i acompanyar la comitiva de l’Ajuntament durant la trobada amb el conseller Ernest Maragall i protestar davant la seu d’Educació de la capital catalana.Sils |e.b.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009051600_3_332585__Comarques-Mobilitzacions-segon-centre-escolar

…………………………………………..

Dissabte 16 de maig de 2009
Diari de Girona

Es trenca un mite

JOSEP CALLOL PERIODISTA

Més de 150 pares indignats van esbroncar dijous el director territorial d’Educació, Andreu Otero, perquè la Generalitat no construirà la nova i promesa escola de Sils. La justificació és que no hi ha diners. Fa uns dies aquest diari publicava les dificultats de l’Institut Català de la Salut per pagar un complement al sou i avui expliquem que fins i tot podrien haver perillat les nòmines del personal. A terra el mite que diu que els funcionaris no patiran la crisi perquè tenen la feina i el salari assegurats. El mateix dijous es feia públic part d’un document anomenat pomposament “Pacte Nacional per les Infraestructures” que promet centenars de milions d’euros per a un tramvia, una variant ferroviària i no sé quantes carreteres. D’on sortiran els diners? Si no n’hi ha per fer escoles i amb prou feines per pagar les nòmines dels treballadors de la Salut, n’hi haurà per a les infraestructures? No ho crec. Queda molt bé signar un paper ple de bones intencions però la impressió és que es quedarà en un miratge enmig del desert de la crisi. Un missatge completament contradictori amb la realitat (Educació, Salut) i que no fa res més que contribuir a la poca credibilitat de la política.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009051600_4_332615__Opinio-trenca-mite

……………………………………………

Dissabte 16 de maig de 2009
Diari de Girona

ICV reclama a Educació que impulsi l´escola per alleujar de saturació l´altre col·legi
El diputat Lluís Postigo recorda al seu soci (PSC) de tripartit que les explicacions del Departament no convencen i que caldria rectificar

E.BATLLE
El diputat gironí d’ICV-EUiA Lluís Postigo insta el Departament d’Educació, que governa el seu soci de govern, Ernest Maragall (PSC), que rectifiqui en la decisió de no construir la segona escola a Sils i que l’impulsi definitivament per al curs vinent, tal com s’havia compromès la Generalitat amb els ciutadans del municipi.
Per tot això, el diputat ha transmès al Departament el malestar dels pares i mares de Sils i demana que es compleixin els compromisos adquirits que han de permetre treure la saturació de l’altre centre escolar del poble, el CEIP Jacint Verdaguer, on hi ha cursos triplicats, recorda en un comunicat de premsa.
D’altra banda, el polític gironí també reclama que es resolguin definitivament les necessitats d’espai per al curs vinent i critica el paper d’Andreu Otero, el director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona, durant l’assemblea realitzada dijous al vespre a Sils, on davant de més de 150 persones va al·legar que la decisió del Departament de no fer l’escola es devia a qüestions econòmiques i de falta d’alumnat. Un fet que no va convèncer els assistens, que fa anys que esperen el nou centre.

CiU també pressiona
Per altra banda, el grup de CiU ha presentat una proposta de resolució al Parlament que demana que el Govern tripartit es replantegi la decisió que ha pres de no construir la nova escola a Sils. El diputat gironí Eudald Casadesús assegura que el seu grup fa costat a la petició que fan pares i mares i mestres de la població, que es consideren “enganyats”. I afirma que els motius del Departament “s’han de poder capgirar per la necessitat del nou equipament” i que el Departament “ha de ser capaç de trobar-hi solució”. Finalment, el diputat reclama, en nota de premsa, que Educació ha d’aclarir els motius de la negativa de la nova escola, si són econòmics o bé per un nombre baix de preinscrits.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009051600_3_332584__Comarques-reclama-Educacio-impulsi-lescola-alleujar-saturacio-laltre-collegi

16 05 2009
.Mobilitzacions, AMPA

AMPA CEIP JACINT VERDAGUER DE SILS

E.mail – ampasils@gmail.com
Telf – 627.403.352
WEB – http://www.ampasils.org

Mares i pares:
Ahir vàrem reunir-nos en l’assemblea a la sala La Laguna amb l’assistència del Delegat Territorial d’Educació i el que és millor, AMB UNA MOLT BONA ASSISTÈNCIA DE SILENQUES I SILENCS.

Un cop acabat el torn de preguntes i a petició dels membres del Consell Escolar Municipal de Sils, es va fer un torn obert de propostes de les persones assistents, per tal de fer que la nostra reclamació sigui escoltada i donar suport de cara a la reunió que el proper dia 21 d’aquest mes mantindran els representants de l’Ajuntament (alcalde, regidor educació i representants de l’oposició) amb el Conseller d’Educació i el propi Delegat Territorial.

S’ha arribat a l’acord de promoure les següents accions:

1. El proper dia 21 (dijous), a l’hora de la reunió, desplaçar-nos el major nombre de persones possibles a la seu de la Conselleria d’Educació a Barcelona, mitjançant autocars que posarà a disposició de tothom que vulgui i pugui anar-hi el propi Ajuntament.

El propòsit d’aquesta acció és donar recolzament, als nostres representants en el moment mateix de la reunió, expressar la nostra protesta i cridar l’atenció dels mitjans de comunicació que hi estiguin presents. Quants més serem, més se’ns veurà, més se’ns sentirà i més ressò tindrem..
Per a tal fi volem que tothom que pugui porti una samarreta amb el text “Volem la nova escola a SILS, ja!!”. En cas de no tenir samarreta podeu portar un cartell tipus el que us vàrem passar ahir. També podem portar algun “instrument” musical per fer xivarri i cridar, encara més, l’atenció.

Cal que us apunteu, per saber quants autocars necessitem, enviant-nos un correu electrònic (el teniu a dalt), indicant el nom i cognoms de les persones que volen participar-hi.

Els horaris no els sabem encara, però caldrà estar a Barcelona sobre les 9:30 hores del matí. Us passarem més informació de seguida que la tinguem.

2. El proper dia 17 (diumenge) durant La Festa de les Flors, podreu pintar les vostres samarretes (cal que cadascú es porti la seva) si us apropeu a la zona on l’AMPA farà l’acte del IV Llibre Gegant de Sils (zona Ajuntament), on disposareu de taules i pintures per fer-ho, a partir de les 11:00 del matí i fins les 14:00 hores.

3. Recollida de signatures pro “Volem la nova escola a SILS, ja!!”. Estan disponibles els fulls a l’Escola, l’Ajuntament, la Llar d’infants, l’Estanc, la Ludoteca, el Centre Cívic i el Poliesportiu Municipal. Tothom s’hi pot afegir (tinguin o no mainada a l’escola) i quantes més en tinguem millor, ja que seran entregades al Conseller el proper dia 21. També tindrem fulls durant la festa del IV Llibre Gegant de Sils.

4. Tallada de la carretera C-63 al davant de l’Ajuntament: A les 12:00 del migdia tallarem la carretera durant 5 minuts per expressar el nostre malestar i protesta. Porteu cartells, pancartes, “instruments” musicals … el que tingueu, ja que esperem que hi hagi algun mitjà de comunicació cobrint l’acte.

PER UN ENSENYAMENT DE QUALITAT! VOLEM L’ESCOLA NOVA A SILS, JA!

http://laveudesils.blogspot.com/2009/05/ampa-jacint-verdaguer-15-de-maig-2009.html

……………………………………………

16 05 2009
.Ràdio i TV

La protesta de Sils és notícia als mitjans audiovisuals:

– La Malla TV
http://www.lamalla.cat/videogaleria?video=000000000002451/000000001225242

– Catalunya Ràdio:
http://www.catradio.cat/reproductor/audio.htm?ID=339188
A partir del 1′ 22s.

– Telenotícies comarques, 15/05/09:
http://www.tv3.cat/videos/1224349

~

I una carta al director:

Enganyats pel Departament d´Educació
Marcel Sallent Surroca. SILS.
Sóc un pare de l´atepeïda escola Jacint Verdaguer de Sils i estic francament empre­nyat i dolgut. I no només jo, sinó tot el poble.
El cas és que el Departament d´Educació va aprovar la constitució d´una nova escola al nostre poble, ja que la que tenim fins ara ja fa temps que s´ha quedat petita per la població creixent del municipi. Ja teníem número de centre, nova directora i equip docent, projecte educatiu nou, lloc adequat on posar els barracons , la preinscripció (amb la conseqüent zonificació aplicada) i nenes i nens inscrits.
I ara, amb tota la feina feta, ens diuen que no hi ha nova escola.
El Departament té fins i tot els permisos d´instal·lació dels barracons demanats i aprovats, l´Ajuntament ha preparat els terrenys on aniria aquesta nova escola, molta gent hem fet molta feina per tal que la preinscripció fos l´adequada…
I ara ens diuen que no ens posen l´escola.
Però, què es creuen? No estan tractant amb bestiar, sinó amb persones (tot un poble) que fa anys que veuen que l´escola que tenim és petita. No sóm una estadística, sóm ciutadans amb necessitats.
No ens parleu de crisi. La crisi de veritat la tindrem si els nostres fills/es no tenen una bona educació per la manca de mitjans bàsics, com és una escola.
L´escola actual està pendent d´una ampliació (ampliació aprovada el curs passat), però tampoc la fan.
Això és voler educació de qualitat?
Això és fer possible que l´educació sigui de qualitat?
Senyors/res? d´Educació, no jugueu més amb nosaltres i compliu el que ens vàreu dir. Feu la vostra feina. Si ens calen escoles, feu-les!
I mentrestant, les escoles no totalment públiques rebent subvencions…

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009051200_4_331826__Opinio-Cartes

16 05 2009
Ànims

Ànims al poble de Sils. Ho aconseguirem si acabem de fer soroll. Ens queda una setmaneta de feina i a partir del dijous ja ho veureu que els esforços hauran valgut la pena.
Tots a Barcelona el dijous. L’ajuntament ja posa els autocars. Avis, àvies, tiets, gent que no sàpiga què fer aquell dia,… us necessitem a Barcelona per recolçar a la nova escola.
HO ACONSEGUIREM!!!!

16 05 2009
Mare

Enhorabona a la gent, pares, mares, mestres i alumnes, que esteu portant tota aquesta moguda. Us mereixeu que us posin l’escola només per l’esforç, el temps que hi dediqueu i la il.lusió que teniu per aquest nou centre. Aquesta ha de ser la vostra escola: L’ESCOLA NOVA DE SILS.

16 05 2009
Dominique

És que fa tant de temps que es lluita per ella…. Per esponjar la Jacint Verdaguer… Per l’ampliació promesa d’aquesta última perquè sigui de debò de dues línies… Que l’escola té mancances.. Que no surten projectes… Que les aules se’ns inunden…

Vaig entrar fa 6 anys a l’AMPA i ja en fa 5 que veig plànols, assisteixo a reunions, he vist projectes, ens han fet promeses i repromeses, les han tirat enrera una vegada i una altra. I això els de l’associació ho informàvem puntualment.

Ara que semblava tot engegat. Tothom pensant, ostres per fi! Patapam! Ha estat aquella gota que ho fa esclatar tot, a mi i a tothom.

Jo he plegat per motius personals però m’hi he embrancat com tothom. Què caram! Com diu en Marcel, però que s’han cregut?

Tothom al carrer demà! I el dijous 21, el que tingui un mínim d’oportunitat a Barcelona! Per cert: Avíiiisssss i Àaaviiiieeeees també!!!! Que són els vostres nets i sabem que sou una gent molt potent en aquest poble selvatà

Fins demà que AMPA organitza:
– Llibre Gegant, Inici a les 10:00 h. amb il·lustradors que faran un llibre ENORME amb els contes que portin de casa o redactin els nens i nenes en aquell moment.
– Pintada de Samarretes reivindicatives, Inici a les 11:00 h.
– Tallada Carretera C63 davant l’Ajuntament amb soroll, a les 12:00 h.

VOLEM L’ESCOLA NOVA A SILS, JA!

16 05 2009
Mare

Dominique tothom ja sap que les persones que es posen a una AMPA són persones disposades a treballar i que ho fan per millorar i ajudar a l’escola dels seus fills. No sempre se’ls reconeix la feina que fan però de ben segur que has deixat el teu granet de sorra.
Ànims i a continuar treballant per aconseguir l’escola nova. Si l’aconseguim serà un èxit de tots plegats: pares, mares, mestres, alumnes, polítics,… i de tota la població de Sils.

17 05 2009
Ànims

Avui he anat a la concentració a Sils. Força gent portava la camiseta, hi havia pancartes i la gent estava engrescada. Potser hagués calgut taller més estona la carretera per fer més soroll i ressó.
Ànims als que van a parlar amb el senyor Maragall el dijous. Una bona idea seria que els polítics de l’ajuntament hi anessin en el mateix autocar que la gent. Seria una manera de visualitzar que estem tots junts en això.
Ànims, força i a seguir lluitant.

17 05 2009
Anònim

A veure si tot aquest soroll servix per alguna cosa. Si els corresponents competents no fan la seva feina els haurem d’ajudar. Mobilitzem-nos dijous tots a Barcelona. Hem de fer costat als representants polítics del nostre ajuntament. Tots junts ho aconseguirem!!!!

17 05 2009
.Tallant la C-63

Diumenge 17 de maig de 2009
Diari de Girona

Sils
Dos-cents pares i alumnes tallen la C-63 per reivindicar la nova escola

Els pares i alumnes del CEIP Jacint Verdaguer han tallat la C-63 al seu pas per Sils durant cinc minuts. Jordi Bataller/ACN/DdG.

JORDI BATALLER/ACN
Uns 200 pares i alumnes del CEIP Jacint Verdaguer, de Sils, han tallat aquest migdia durant cinc minuts la C-63 al seu pas per la població per reivindicar la construcció de la nova escola, un projecte que està en entredit després que el departament d’Educació al·legués motius econòmics i manca d’alumnes preinscrits per no fer-la. Segons el president de l’AMPA del CEIP Jacint Verdaguer, Marcel Sallent, aquest últim argument és ‘totalment’ fals i lamenta que no es tiri endavant un projecte d’escola que ja tenia existència formal, «amb equip directiu, permís d’obres i, fins i tot, les sol·licituds de preinscripció dels alumnes per al servei de transport i menjador escolar del Consell Comarcal».

«Les raons de la conselleria no les entenem. Una és la falta de diners, que no és que no ens la creiem perquè estem en plena crisi, i l’altra que tenim pocs nens», ha continuat Sallent. «Aquí no hi estaríem d’acord perquè creiem que els alumnes que ja hi ha apuntats a la nova escola són més que suficients per construir-la», ha puntualitzat el president de l’AMPA del CEIP Jacint Verdaguer, que aquest diumenge s’ha concentrat davant de l’Ajuntament per recollir signatures a favor de la nova escola i pintar samarretes i pancartes amb lemes com «Escola nova, ja!» o «No som sardines, som nens» per reclamar la seva imminent construcció. «Varem pensar que era una bona ocasió per portar pares, avis i nens per fer soroll i forçar així una mica la situació», ha puntualitzat Sallent.

Segons l’AMPA del CEIP Jacint Verdaguer, la reunió del proper dijous 21 de maig entre el consistori de Sils, encapçalat pel seu alcalde, Martí Noguer, i el conseller d’Educació, Ernest Maragall, haurà de desencallar aquest conflicte. De fet, el propi Ajuntament es mostra disposat a cofinançar el nou centre ja que el troben totalment necessari donada la «massificació» de les aules del CEIP actual. «Les aules són petites i l’escola s’ha quedat obsoleta per acollir els prop de 550 alumnes de primària i secundària», ha comentat Sallent. «De fet, el centre estava previst inicialment per una sola línia i, de sobte, se’n varen posar dues. Un fet que ha provocat que l’ocupació actual de diverses aules sigui de 27 i 28 nens», ha comentat el director de l’AMPA.

Segons Sallent, la solució tampoc passa per un augment del professorat per l’evident manca d’espai del centre educatiu. «Ara, només toca esperar la reunió del proper dia 21 i després el consell escolar municipal de Sils decidirà el que s’ha de fer» ha finalitzat amb resignació el director de l’AMPA del CEIP Jacint Verdaguer.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009051700_3_332881__Comarques-Doscents-pares-alumnes-tallen-reivindicar-nova-escola

17 05 2009
Mare

Avui he estat a la tallada de carretera. Molt bé a l’organització. Gràcies a tothom que s’ha implicat podrem aconseguir l’escola nova. Que tinguem sort i esperem que dijous l’autocar que va a Barcelona torni amb l’escola nova. Creuem els dits!!!

17 05 2009
.Article d'opinió

Article d’opinió
Publicat per ampajvsils in General, Transport escolar, ús, abús i gestió, Temes candents a l’escola… – 17 Mai, 2009

Segueixo indignada. Més aviat emprenyada, com diem els catalans. Suposo que puc explicar-ho prou clarament perquè em considero silenca des de fa temps :

On queda el COMPROMÍS FERM que se’ns va donar que abans del Nadal les obres per arranjar la teulada de l’escola actual estarien acabades? Com estan els forats de la lluerna? Haurem de tornar a patir quan plogui i tornar a posar cubells i papereres a les classes i a l’entrada del Jacint Verdaguer?

On queda la PROMESA d’AMPLIACIÓ de la Jacint Verdaguer que ens va presentar el Delegat Territorial de Girona, el Sr. Otero, un arquitecte, un tècnic i l’inspector de zona amb un “magnífic” audiovisual a la Biblioteca de l’escola, per aquest 2009-2010? I per la qual ja es van fer els estudis geotècnics i les cates de terrenys pocs dies després… Que ens va posar la mel dolça a la boca…

On queda l’INICI d’una NOVA ESCOLA amb les inscripcions fetes, els nens traslladats d’una escola a una altra, amb famílies que arribaran al poble i que ja s’havien fet a la idea d’entrar al nou centre… Què passa amb els terrenys i la despesa d’acondicionar-los que ha fet el consistori? La licitació a l’empresa dels barracons? Amb les precioses bates de color pistatxo que ja havien mirat les mestres i les mares? La zonificació poblacional, amb tot el que comporta, per saber “on” tocava a partir d’aquest any fer les inscripcions conforme s’anés amplian l’aulari del nou centre? I amb el compte bancari que li van fer obrir a la directora un dia abans de donar la notícia de la denegació de l’escola? Què farem amb les i·lusions?

On queda el PROJECTE INNOVADOR d’ANGLÉS elaborat per la direcció i les mestres per el nou centre? Aquell que ja van explicar als pares amb una “presentació audiovisual” i en paper? De debò al Departament li interessa nens trilingües d’aquí a uns anys? Veiem que els mitjans de comunicació en van plens i que n’hi ha molta de propaganda. Veiem boques i galtes inflades i plenes de mots sobre nens “que estaran a nivell dels seus companys europeus”, però a l’hora la realitat n’és una altra una mica més real i menys inventada. Potser haurem de mal pensar i concloure que aquests “nens europeus” només existiran a les certes escoles, aquelles que anomenen privades o concertades (escoles angleses, instituts alemanys, liceus francesos, algunes d’elles religioses, algunes extremadament religioses on ensenyen fetus esquarterats enlloc d’usar la paraula, la premisa i l’argumentació, i on fins i tot, encara es segrega per raó de sexe, on encara, sinó tens un cert nivell econòmic no hi pots accedir i si ets extranger segurament tampoc). Uns centres educatius on curiosament, mirem quines ironies té la vida, molts dels polítics de gran volada i de tots els partits polítics solen portar els seus fills i filles (amb tot el seus dret democràtic, si us plau, això ningú ho nega, que no se’ns interpreti del que no som i se’ns pugui etiquetar d’extremistes), perquè d’escoles el·litístes n’hi ha variades i per tots els gustos: des dels Legionarios de Cristo, passant per l’Opus Dei fins a les més progres i super-mega-pedagògiques-supersòniques, però privades-concertades de pagament. Crida l’atenció observar, per cert, com any rere any i, malgrat la nova i anunciadíssima Llei, que aquest tipus de centres reben una extranya insuflada de diner públic més que important. Ens agradaria de tant en tant una estadística dels polítics que creuen de debò, per convenciment, com fem nosaltres i profundament, en l’escola pública, laica i mixta (com en una sanitat igualitària i també publica) i saber quants d’ells fan que els seus fills hi assisteixin. Perquè de boca, de frases grandiloqüents, de mots, de vocabulari, per parlar amb demagògia, en tenim tots – i amb llengua i dents inclosos, i la primera des del naixement, com ells.

Reflexionem i recordem per un moment què deu passar ara mateix pel cap de les professionals de l’educació que han cregut en aquest projecte, que havien estat assignades i que després han comprovat amb estupor que tot estava engegat però l’escola ha deixat d’existir. Ja havien planificat el futur i la seva vida per al proper curs. Senyors dirigents del Departament, així és com tracten al seu personal docent? Quina satisfaccio! Quina seguretat deuen sentir els treballadors que depenen de Recursos Humans! Això sí que és treballar a gust. Després volem mestres tranquils i relaxats per a la nostra mainada.

De què serveix la tasca del que de debò és “tota” la comunitat educativa: mestres, pares, mares, regidors, oposició i juntament, tota la població, és a dir, La Tribu sencera. Sí, sí, allò sobre el què tothom es queixa, aquell ens que hom diu què no es posa mai d’acord, que sempre va per separat. Doncs NO, no senyors, aquí hem treballat plegats, aquí fa temps que en tenim els nassos plens, aquí tenim un sac de reclamacions que podria ser portat per un carro enlloc de per l’home del sac. Aquí ja ens hem organitzat, tal i com toca, perquè toca, ja tenim Consell Escolar Municipal. Aquí se’ns inflama el fetge perquè fa molt de temps que la Tribu té paciència i calla, però mirant mentrestant de fer el millor per els infants i els joves, que són el futur del nostre poble i ja n’estem farts.

I mirin, la pretesa astúcia de voler vendre’ns la moto, no, perdonin, no ho expresso bé, la moto no, la cutre bicicleta rovellada quan ens diuen que ara, sí, que sí que podrien repensar-se l’ampliació pendent des de fa anys! La de la Jacint Verdaguer a canvi de la nova escola… Carac! Quina condescendència i generositat!

Però de què van? Però això què és? Què passa? Què es creuen, què per viure a poble i tenim hort, per què volem plantar-hi cols o per què hi tenim pastanagues ens menjarem les molles de pa sec que ens ofereix sense ni una mica d’aigua? Però què es pensen? Què hi baixem cada dia i no fem res més o què, senyors buròcrates? El projecte d’ampliació és per millorar l’escola de 2 LÍNIES no per suplir la manca d’una escola NECESSÀRIA. NO pot ser moneda de canvi. No ho admetem. Ni els nostres polítics, els locals, poden admetre aquest tracte que no arriba ni a nivell dels tahurs del Mississipi. Seria per censurar-los des de ja!

Sentint el que he sentit de veus serioses, ara sé o crec saber què, sembla ser que no és la primera vegada que els hi havien dit això: O caixa o faixa! O ampliació o escola nova. I, cap al mes de novembre, optaren per la segona opció. Si em refredo i per uns moments sóc lògica i analítica, em surt la vena informàtica, puc pensar que, en el seu moment, podria haver semblat intel·ligent. Però és clar, ara, vist el que hi ha, ostres!… Quin gol, gent, quin gol!!! Ni l’Etoo en els seus millors moments, ni en Messi. Quin gol! Ni ampliació, ni escola, ni una trista rajola. I, a sobre, ens escupen a la cara que es poden repensar la qüestió de l’ampliació. Això és denigrant! Són el que en altra temps s’anomenava uns saltamarges. Ja en saben ja de saltar els marges… I mentrestant van fent i se’n van sortint. Ells i qui els hi negui o qui els aconselli si és que ve de més a munt.

Així que de faixa que se la posi qui vulgui però aquí ni una. Els que hi estem ficats fins al coll i, ara tota la resta, ho sabem molt bé:

1) Projecte d’obres per al sostre de l’escola perquè ens entra aigua
2) Ampliació d’equipaments de la Jacint Verdaguer
3) El CEIP Nou que JA ESTAVA ENGEGAT

Són tres projectes separats amb finançament separat i que se’ns han presentat per separat al llarg dels anys, que no ens vinguin ara dient… Si no fem això, farem allò a canvi de… NO. Són anys de sentir-nos enganyats, estafats, decebuts i “ningunejats” – menystinguts – . De debò es pensaven que tornaríem a callar? Un cop més? Què estem cecs? Amb sinceritat? Doncs no. NO, perquè cap de les 3 feines pendents s’estan executant, ni tant sols iniciant, ni les urgents, ni les que ens han promés, ni la que estava a la boca com els caramels.

L’Administració pública té una obligació que està definida clarament en totes i cadascuna de les seves normatives, en la Llei de la funció pública específicament i especialment. Qualsevol funcionari que estudiï oposicions per accedir-hi, des del càrrec més baix al més alt, ho sap. Per desgràcia, els comandaments intermitjos i els alts càrrecs donats per assignació o els que se solen nomenar “de confiança” no solen passar-ne cap d’oposició. Així que l’Administració, qualsevol d’elles: Estatal, Autonòmica o Local, de qualsevol indret i color polític, no serveix al ciutadà quan no és ràpida, eficaç i eficient. Per tant, podem dir que en aquest cas s’està incomplint clarament tres dels seus propòsits. Estan essent des de fa ANYS clarament lents, especialment ineficaços i extremadament ineficients. No ho podem definir d’una altra manera.

I ara afegeixo una reflexió personal: Sóc mare d’una alumna de 6è i un alumne de 2n. amb 3 cursos atapeïts des de P5, amb canvi de mestra durant tots els cursos de parvulari i totes acabades d’entrar a l’escola – on queda el seguiment que un nen ha de tenir durant tot el cicle? – Canvi de grup a P5 per la triplicació del curs – amb la conseqüent variació d’amistats i grups afins… – estada durant tot el seu P5 en un barracó al pati de primària a l’altre extrem de l’edifici de Parvulari i separat d’una de les classes de P5 – continuo: On queda la relació inter-classe?

No en culpo a l’escola, potser sí en la decisió de no seguir els nens més petits en la seva formació, però puc comprendre la complexitat en quant al repartiment de les classes, fins aquí arribo. Però no puc obviar i sí culpo i m’enrabia la situació donada. Ja abans d’això em vaig associar a l’AMPA i vaig entrar a la Junta veient la manca d’infraestructures necessàries, la saturació, la inadequació, la manca de previsió, la que sí reclamàvem la població veient el creixement del poble, he ajudat a acollir les persones que anaven arribant (families tipus: parelles amb fills petits i germans que omplien les classes superiors) i a paliar la manca de sol·lucions en el moment que tocava (que era de bonança econòmica) i quan es podia a la manca de voluntat política per arranjar-ho.

Però ara, amb aquesta situació, aquests segons segueixen sent 3 classes i ja van per 24… Si venen 4 o 6 nanos més amb tots els pisos nous, en dos anys veig 4 classes tranquil·lament… A veure qui té nassos per negar-m’ho ara mateix.

Podria allargar-me més parlant dels quarts, dels cinquens – aquell on la profe no es podia moure entre les files, per exemple, dels tercers, dels…. però hi ha tanta altra gent que pot expressar-ho molt millor que jo.

Dominique Olmos

Sils

http://ampasils.bloc.cat/post/7251/256673

17 05 2009
.21 de maig

diumenge, 17 / maig / 2009
EL 21 DE MAIG A BARCELONA FALTA GENT – VOLEM ESOLA NOVA, JA

EL DIA 21 DE MAIG AL MATI, REUNIO DELS REGIDORS I REGIDORES DE SILS
AMB EL CONSELLER MARAGALL.
CAL EL MAXIM DE SUPORT !!

ARA TOTHOM A BARCELONA EL DIA 21 DE MAIG , A DONAR RECOLÇAMENT !!
PARE, MARE, AVI, AVIA, TIET, TIETA, AMICS, AMIGUES, TOTHOM QUE PUGUI …
APUNTAT PEL AUTOCAR A BARCELONA EL DIA 21 !!

AMPA CEIP JACINT VERDAGUER DE SILS
E.mail – ampasils@gmail.com
Telf – 627.403.352

ESCOLA NOVA, JA !!
AVISAREM DE LA HORA I EL LLOC DE SORTIDA DEL AUTOCAR
VOLEM ESCOLA NOVA, JA !!
PER TERRA, MAR O AIRE, TOTHOM A BARCELONA EL DIA 21 !!
EN PEP HO TE CLAR, HI ANIRA AMB EL TRACTOR !!

NOTA DEL AMPA (EXTRACTE)

El proper dia 21 (dijous), a l’hora de la reunió, desplaçar-nos el major nombre de persones possibles a la seu de la Conselleria d’Educació a Barcelona, mitjançant autocars que posarà a disposició de tothom que vulgui i pugui anar-hi el propi Ajuntament.

El propòsit d’aquesta acció és donar recolzament, als nostres representants en el moment mateix de la reunió, expressar la nostra protesta i cridar l’atenció dels mitjans de comunicació que hi estiguin presents. Quants més serem, més se’ns veurà, més se’ns sentirà i més ressò tindrem..

Per a tal fi volem que tothom que pugui porti una samarreta amb el text “Volem la nova escola a SILS, ja!!”. En cas de no tenir samarreta podeu portar un cartell tipus el que us vàrem passar ahir. També podem portar algun “instrument” musical per fer xivarri i cridar, encara més, l’atenció.

Cal que us apunteu, per saber quants autocars necessitem, enviant-nos un correu electrònic (el teniu a dalt), indicant el nom i cognoms de les persones que volen participar-hi.

Els horaris no els sabem encara, però caldrà estar a Barcelona sobre les 9:30 hores del matí. Us passarem més informació de seguida que la tinguem.

AMPA CEIP JACINT VERDAGUER DE SILS
E.mail – ampasils@gmail.com
Telf – 627.403.352
WEB – http://www.ampasils.org

http://laveudesils.blogspot.com/2009/05/el-21-de-maig-barcelona-falta-gent.html

17 05 2009
Molts ànims!

Avui he assitit a la trobada de Sils per la protesta de l’escola Nova, sobretot vull FELICITAR els pares i mares i tots els familiars, juntament amb les mestres i tothom que hi estava implicat pel gran suport que estan fent, espero que ens fagin cas, ja que estem fent unes grans mogudes. Tots a BARCELONA. MOLTS ÀNIMS A TOTHOM!

18 05 2009
.Més mitjans

Ensenyament
Sils reclama la segona escola
Els pares i mares del CEIP Jacint Verdaguer de Sils es manifesten per reclamar una segona escola
2009-05-18, Redacció/
Ahir es van pintar samarretes reivindicatives i es va tallar uns minuts el trànsit de la C-63 coincidint amb la Festa de les Flors. El CEIP Verdaguer està col.lapsat i el projecte de nova escola ha quedat bloquejat. Quan ja s’havien fet les preinscripcions, la Conselleria d’Educació ha anunciat que l’obra no tira endavant per manca d’alumnes i diners. Per aquest dijous s’ha previst una reunió amb el conseller Ernest Maragall a Barcelona.

Els pares s’hi desplaçaran en autocar i lliuraran les signatures recollides aquests dies a diferents punts de la població.

Els veïns de Sils estan disposats a seguir amb les protestes si el projecte no es desencalla.

Audio
Escoltar Marcel Sallent, president de l’AMPA
[audio src="http://www.radiomarina.com/audio/informatius/180509_sils.mp3" /]

http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=3513

…………………………..

La foto del Punt:

…………………………..

Sils
Tallen la C-63 per reclamar la construcció d’una nova escola de Primària
Actualitzat a les 17:24 h 17/05/2009
Uns 200 pares i alumnes del CEIP Jacint Verdaguer de Sils, a la Selva, han tallat aquest migdia durant cinc minuts la C-63 al seu pas per la població per reivindicar la construcció de la nova escola de Primària. El futur del projecte és incert després que el Departament d’Educació ha al·legat motius econòmics i manca d’alumnes preinscrits per tirar-lo endavant. La reunió prevista per al proper dijous entre l’Ajuntament de Sils i el conseller d’Educació podria desencallar la situació.

El president de l’AMPA del CEIP Jacint Verdaguer de Sils, Marcel Sallent, lamenta que no es tiri endavant un projecte d’escola que ja tenia “equip directiu, permís d’obres i, fins i tot, les sol·licituds de preinscripció dels alumnes per al servei de transport i menjador escolar del Consell Comarcal”.

La reunió prevista per al proper dijous, 21 de maig, entre l’Ajuntament de Sils i el conseller d’Educació, Ernest Maragall, hauria de desencallar el conflicte. Segons l’AMPA, el consistori està disposat a cofinançar el nou centre atesa la “massificació” de les aules del CEIP actual. “Les aules són petites i l’escola s’ha quedat obsoleta per acollir els prop de 550 alumnes de Primària i Secundària”, ha afirmat Sallent.

http://www.3cat24.cat/noticia/385178/catalunya/Tallen-la-C-63-per-reclamar-la-construccio-duna-nova-escola-de-Primaria

18 05 2009
PEP

No vallais tanto detras del Alcalde y de su trupe porque ellos son muy culpable de lo que esta pasando con el CEIP.

Mas de 600.000€ lleban gasto en una reforma de las antiguas escuelas de vallcanera.

En la cual en la planta superior se ha hecho un piso de lujo para alguno de sus allegados.

A esto como se le llama Sr. Martí Nogué, esto es una vergüenza vecinos y vecinas de Sils daros una buelta por vallcanera y vereis en lo que se han gastado más de 600.000€ es imposible que se haigan gasto este dineral en la reforma de esta escuela.

(…)

SENTIMOS VERGÜENZA POR LO QUE ESTÁN HACIENDO ESTE GRUPO POLITICO DE IDS=PSC DE SILS.

NO FIAROS DEL NOGUÉ Y COMPAÑIA.

18 05 2009
Mare

Avui tornem a sortir als diaris. De fressa ja n’me fet. Esperem que doni resulats el proper dijous a Barcelona. Tothom a Barna en autocar. Apunteu-vos!

18 05 2009
Anònim

Ep! Aquesta gent de Sils sou la pera!!!!!! Ànims que ho aconseguireu.

18 05 2009
Ànims

Escolteu avui tornem a sortir als diaris. Al diari de Girona concretament. Sort n’hem tingut d’aquest mitjà. Ens ha fet sortir quasi cada dia.
Vingua que ja falta poc per dijous. ÀNIMS que ho aconseguirem.

18 05 2009
Dominique

Pep, que suposo que no ets el Pep de sempre,

No anem darrera de l’alcalde, no ho entens, estem ajuntant esforços per aconseguir el que cal.

I si ho penses bé el que li estem demanant, en el fons, és responsabilitat. Que es mulli i a fons. Que encari la reclamació dels ciutadans a qui representa, t’agradi a tu, a mi, al veí o no. Va sortir escollit i ens representa davant les institucions i si ell no hi va junt amb el regidor i els representants de l’oposició, el Conseller no ens rebrà.

Ho entens?

Sobre el què passa o no passa amb les escoles de Vallcanera, en podem parlar però no barregem el temes. Ara l’alcalde ha de fer la seva feina, anar a demanar que el Departament assumeixi les promeses que no compleix.

Per cert, i parlant d’un altre tema, HEM DE BAIXAR A BARCELONA I QUEDA POC MARGE DE DIES PER APUNTAR-NOS, FEM UN PENSAMENT. ÉS UN MATÍ. AL MIGDIA SEREM AQUÍ DE TORNADA.

Ànim!

18 05 2009
LNC

Me’n refio més d’en Miralles que el que pugui fer l’alcalde del Nyap.

Que lluiti, que lluiti… però com diu el nou Pep, aquest alcalde només mira de salvar el seu cul, després de les jugades del Nyap…

I tot això sense desmerèixer la causa ni la lluita. Si ens estimem Sils i Vallcanera lluitem per la segona escola!

18 05 2009
rigoberto

fa falta una nova escola

19 05 2009
ALTRE MARE

Escolta Pep,

Una cosa, deixat de tonteries amb la política, i ajudan’s amb la causa!!!
Hem de lluitar tots junts per l’Educació dels nostres fills.

Una coseta a tothom, si les escoles de vallcanera estan reformades perque no les fan servir enlloc dels barracons, almenys per aquest primer any!!!

Pep, enlloc d’atacar pensa solucions!!

19 05 2009
Mare

Jo penso com l'”Altre Mare”. Perquè l’ajuntament no negocia amb educació i ofereix les antigues escoles de Vallcanera? Potser així la generalitat ho tiraria endavant.

19 05 2009
Anònim

Podria ser una solució. Per aquest primer any que l’ajuntament posi l’edifici (antigues escoles de Vallcanera) i de cares al proper curs educació que posi el aularis. Si és una qüestió de diners, és clar!

19 05 2009
Rosa

A veure què esteu dient? Educació ha de posar els aularis al lloc on està planificat. Els alumnes preinscrits són de la zona que van a la nova escola i no es poden traslladar fins a Vallcanera. Quan donem solucions hem de pensar amb tot. Amb això no estic dient que l’ajuntament se n’ha de desentendre. L’ajuntament ha d’ aportar solucions i estar al costat dels pares. Tots junts ho podem aconseguir.

20 05 2009
ALTRE MARE

A veure Rosa…
Que vols dir que no es poden desplaçar fins a Vallcanera???
I els de Vallcanera es poden desplaçar fins a Sils!!!!!!!!

Vaja tonteria has dit!!!

Tot es Sils, som un poble, i si uns es poden desplaçar, els altres també!!!

Si no recordo malament l’any que ve, ens quedem sense transport escolar, amb lo qual crec que ens tocarà desplaçarnos no????

Només era una solucó per aquest any, ja que si no es fa aquest any jo no hi podre portar els meus fills, ja que en tinc un que farà p-5, ultim curs permes a la nova escola.

Com he dit abans, només era una solució provisional!!!

20 05 2009
Rosa

Altre mare, no voldria posar més inconvenients a l’assumpte. Només ho deia per facilitar les coses a la gent. Els apres han preinscrit als seus fills a una escola del seu barri o prop de casa seva. Si ara els diuen que han d’anar a Vallcanera potser n’hi haurà que diran que es queden al Jacint Verdaguer. De totes maneres esperem que demà vinguin amb bones notícies. Així tothom esatria content.

20 05 2009
Anònim

Ànims, demà, a la caravana de Barcelona, tant als qui entraran amb el Conseller, com els que recolzaran des de fora.
Sils mereix aquesta escola!

20 05 2009
Anònim

que fasin servir el nyap d’en Nogue, que es molt grosss!!!!!!!!!!!!!!!!!!

20 05 2009
Anònim

Que fasin servir, el NYAP d’en Nogué, que es molt grosssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

20 05 2009
Dominique

Voleu al·lucinar una estona?

Jajajajajajaj

20 05 2009
Dominique

Voleu al·lucinar una estona?

Jajajajajajaj

És per plorar

20 05 2009
Dominique

Resum de la història:

– Recollida de trucades, visites, etc, a l’escola de persones disposades a baixar a Barcelona
– Rebuda de mails a l’AMPA i trucades de persones disposades a baixar a Barcelona

Tot sense saber ben bé a quina hora fixa es baixava…

Tatxan a quart de cinc la Conselleria anul·la la Reunió per qüestions d’agenda i que no es podrà fer fins d’aquí a una o dues setmanes.

Ja està anul·lat el bus i avisades les famílies amb urgència que no s’hi va

I ARA, ARA!, A LES 21:00 h. a l’Ajuntament han rebut una trucada que els diu que poden demà, però a les 18:00 h.

Què? Com se us ha quedat el cos?

20 05 2009
LNC

Jo ja al.lucino amb el Nyap, Dominique.. La resta és més del mateix.

L’acalde ja ha tornat el carnet del PSC o encara el té? La presidenta de l’ACES més polititzada de la història demanarà el vot pel Montilla que ven escoles com a fets com va fer amb la Chacon???

Si mirem el nombre de persones que viuen a Sils i Vallcanera, veurem que -sense fal.lacies- que mai, mai, mai haurien posar aquestes excuses els i les que voten PSc-PSOE

20 05 2009
Anna

Ei! No passa res. Escolteu que això ho han fet perquè sabien que hi anava gent i han donat l’excusa de l’agenda apretada. Però els hem de sorprendre anem-hi encara més gent. Tothom que pugui que s’apunti. Teniu temps fins a les 11. Ja han donat un telèfon mòbil d’una mare per si us hi voleu apuntar.
Si aquesta mare que ho organitza llegeix el bloc que escrigui el telèfon perquè la gent s’hi pugui apuntar.
Jo m’hi apunto. Ànims que no ens poden fer aquest jugada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aquests polítics se la saben llarga.

20 05 2009
Joan

Jo estic d’acord amb l’Anna: és una jugada política. Crec que aquest senyor ho ha fet per estalviar-se els mitjans de comunicació. Ho desconvoca un dia abans i ho tenim tot descontrolat. Els hem de demostrar, però, que no poden amb nosaltres i que per més entrebancs que ens posin nosaltres hi serem encara amb més força. Jo també vaig a Barna.

20 05 2009
Mare

Gent tots a Barcelona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Demostrem al senyor Maragall que recolzem l’escola nova i no volem més massificació a l’escola Jacint Verdaguer.

20 05 2009
Martingales!!

És impressionant això de la política i les martingales que s’empesquen per manipular tothom. L’horari de tarda potser serà fins i tot millor perquè més gent pugui anar-hi. Nens i nenes també?

20 05 2009
Mark

No feu propostes d’utilitzar l’antiga escola del veïnat Vallcanera, ni la nau industrial entaforada al bell mig del poble. Han de construir la nova escola i punt! Ja m’ho crec que hi ha menys diners que abans, però no que no n’hi hagi. Algú ha sentit que en Montilla tingui problemes per cobrar? I en Maragall? I l’Otero? Oi que no? Queda tot dit doncs! Diu que si fos abans de la crisi -sap el que és ell una crisi?- l’escola s’ahuria fet… i per què no ho va fer?! Saltava a la vista la necessitat.

Ves que no m’hi sumi jo a la concentració a Barcelona. Tot i que jo sí que tinc l’agenda plena. A mi no m’hi va “res”, però comença a cansar la tonteria d’aquests inútils que es fan dir socialistes!

(on és la concentració?)

21 05 2009
Anònim

Proposo posar servei de guarderia a partir de les 5 de la tarda a l’escola perquè els pares puguin anar tranqil.lament a Barcelona.
Potser això també els haurà sortit malament. No s’esperaran la gent després de desconvocar-ho el dia anterior i potser hi podrà anar molta més.
ÀNIMS I TOTHOM A BARCELONA QUE L’AJUNTAMENT JA POSA L’AUTOCAR. ANEM-HI D’EXCURSIÓ QUE LA COSA S’HO VAL!!!
ESCOLA NOVA A SILS, JA!

21 05 2009
Joan

ESCOLA NOVA A SILS, AVUI!
Tots a Bacelona! Animen-nos!

21 05 2009
Mare

Estic d’acord amb en Joan i Anònim, anem-hi com més gent millor. Què hi tenima perdre? Res! Què hi tenima aguanyar? L’escola nova!

21 05 2009
meritxell

Per tothom que pugui anar-hi, hi haurà un autocar que sortirà de l’escola a 2/4 de 4 i també hi haurà atenció a partir de les 5 pels nens dels pares i les mares que vagin a Barcelona i que siguin del CEIP Jacint Verdaguer .

Teniu temps fins a les 2 per dir-ho: a l’escola (972.85.31.65) o al telèfon 695.55.37.94(Mertixell)

Animeu-vos!!

21 05 2009
Dominique

GEEEEEEEENTTTTT!!!!!

TENIM ESCOLA NOVAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

En Marcel acaba de parlar amb el Regidor Carles Taberner i li ha confirmat que SÍ, que encara s’han d’acabar de parlar el termes de l’acord.

La Pilar, la Directora del Jacint Verdaguer, no us podem descriure quan emocionada estava, també ha rebut una trucada del Delegat Territorial Sr. Otero.

Els esforços i la força d’un poble val la pena.

ARA A CELEBRAR-HO EL DIA 30 A L’ESCOLA QUÈ FAREM UNA FESTA PER A TOTS ELS NENS I LES FAMÍLIES !!!

SILS! QUE SOM DE P… MARE (Perdoneu, però em pot l’emoció)

21 05 2009
DES DE L'ESCOLA

JA TENIM ESCOLA NOVA !!!

Confirmat per l’Otero i l’Alcale a 1/4 d’una.

Gràcies a tothom!!

21 05 2009
Anna

VISCAAAAAAAAAAAA!!!!

21 05 2009
.Bloc

Fonts generalment ben informades informen que l’Andreu Otero, director dels serveis territorials, ha trucat a l’alcalde aquest matí. La reunió amb el conseller Maragall ha quedat anul·lada. També li ha comunicat que … ja tenim escola nova a Sils. Les mateixes fonts indiquen que s’ha de celebrar, evitant que algú vulgui apropiar-se de l’èxit de la mobilització col·lectiva.

21 05 2009
Anna

Aconsegir la nova escola ha estat feina de tots, pares, mares, escola, ajuntament…no s’ha de donar ni treure mèrit a ningú en especial, ens hem de felicitar tots plegats per la bona nòticia, deixant a part ideologies polítiques i demes tonteries.

21 05 2009
AMPA CEIP JACINT VERDAGUER

Moltíssimes gràcies a tothom.
Sabem que tothom hi ha abocat ganes, esforç i tot fruit de la indignació per aconseguir-ho.
Quan volem i ens ho creiem les coses s’aconsegueixen.

Tot i les dificultats que van sorgir ahir, ja hi havien mares que estaven muntant un segon autocar per presentar-se a la tarda a Barcelona. Tossuderia i voluntat.

I aquest migdia les trucades amb l’anunci que no calia que hi anéssim… Que ja teníem l’escola!

L’acció social es això, la unió d’esforços de cara a una fita comuna.

FELICITATS A TOT SILS. ELS CORREUS I ELS TELÈFONS NO PAREN. ESTEM PLETÒRICS!

REPETIM GRÀCIES! I UN OE, OE, OE, OE!

Quan ens solucionin les goteres i ens facin l’ampliació serà Copa, Lliga i Xampions. jejejeje

Salutacions a tots!!!!!

21 05 2009
TINO

SILS – ULTIMES NOTICIES

ANDREU OTERO , DIRECTOR DELS SERVEIS TERRITORIALS , HA TRUCAT A L`ALCALDE AQUEST MATI

LA REUNIO AMB EL CONSELLER MARAGALL QUEDA ANULADA

PERO …

TAMBE LI HA COMUNICAT QUE … JA TENIM ESCOLA NOVA A SILS !!

GRACIES I ENHORABONA A TOTHOM QUE HO HA FET POSSIBLE !!

ARA NOMES RESTA LA CELEBRACIO !!

E , OE . OE , OE … !!

SALUTACIONS

LA UNIÓN HACE LA FUERZA ESTE ES EL RESULTADO DE LA UNIÓN ESPERO QUE SIEMPRE ESTEMOS UNIDOS PARA DEFENDER LOS DERECHOS DE TODOS LOS VECINOS Y VECINAS SILS HIJOS/AS INCLUIDOS GRACIAS A TODOS.

21 05 2009
TINO

Y QUE NINGUN PARTIDO POLITICO INTENTE APUNTARSE ESTE TANTO

21 05 2009
Anna

Si no se hubiera consegido la escuela seguramente si que le hubieras dado la culpa a algun partido, ¿no? Pues si se consige tendras que pensar en los mismos que les habrias dado la culpa si hubiera sido que no. Seria lo más lògico.

21 05 2009
pare

segurament, si haguessim deixat a “aquests mateixos” sols, no ho hauriem aconseguit.
segurament no, SEGUR!

ha sigut la força i la unió de tot un poble.

tan de bó fósim sempre així.

21 05 2009
Anònim

JA LA TENIM!!

21 05 2009
TINO

anna al partido que tu te refieres seguro que ellos solo no lo habrian conseguido.

el dia que estos cuatro señores hagan algo bueno por si solos los felicitare pero en estos dos años que han pasado ya hemos visto lo que han hecho y lo siguen haciendo.

yo no tengo nada en contra tulla.

21 05 2009
FELICITATS!

JA TENIM ESCOLA NOVA, HO HEM ACONSEGUIT, TOTS JUNTS!

FELICITATS A TOTHOM!

21 05 2009
Anna

Yo no he dit mai que siguin nomes els politics qui ho han aconsegit, nomes dic que el seu granet de sorra tambe han aportat i no em refereixo a cap partit en concret, ja que penso que en aquest asumpte si han mullat tots i que si no s’hagues aconsegit l’escola tambe hauria sigut una derrota per tots, no pas nomes pels que governen.

21 05 2009
Dominique

És un guany de tots. Tots hi hem anat a “l’una”. Ajuntament, Oposició, Sils en ple.
La indignació era majúscula. Hi ha qui ho ha expressat aquí, en d’altres blocs, però en tots els carrers es comentava que no hi havia dret.

Ara, tal i com diu, el “gran jefe” del bloc, la propera ha de ser que ens ampliïn l’escola pels altres nens, que ens els tenen com seitons en vinagre o sardines en escabetx.

Seguiran sentint parlar de nosaltres, què caram!

Sils amb SES, Sils amb Llar d’Infants, Sils amb dues escoles i ara, manca l’ampliació.

Ens manca la Champions! Com deien una mica més a munt…

Ah, i com veureu d’aquí a poc en unes notes i cartells.. El dia 30 de maig ho celebrarem a l’escola amb uns Tallers per als nens on s’ho passaran molt bé, com a final de curs. Hi ha algú que els hi portarà un pony i tot…
Apuntem-nos per acabar-ho d’arrodonir, perquè ens ho mereixem i ens ho hem currat!

Petonarros a tothom, que estem de celebració!!

21 05 2009
Mare

La força de tot un poble (polítics, pares i mares, mestres, alumnes,…) ha fet possible aquesta realitat: L’ESCOLA NOVA DE SILS.
És un èxit de tots i ens podem sentir orgullosos de la feina que hem fet. Hem vist que era una injustícia i no ens ho mereixíem. FELICITATS A TOTHOM!

21 05 2009
Pilar

Aconseguir el CEIP Nou ens ha d’omplir d’orgull. Tothom hi ha posat el coll i s’ha donat una lliçó d’unió i de civisme.
Moltes felicitats i gràcies a tothom.

21 05 2009
.El Punt

Dijous, 21 de maig del 2009
El Punt

La Generalitat rectifica i finalment accepta construir la nova escola de Sils, que entrarà en funcionament el curs vinent
21/05/09 18:40 –

La Generalitat finalment ha rectificat i construirà la nova escola a Sils, que entrarà en funcionament ja el curs vinent. La reunió entre els grups municipals de Sils i el conseller d’Educació, Ernest Maragall, que s’havia de celebrar avui, finalment s’ha suspès perquè hi ha hagut un acord previ en el qual el govern català s’ha fet enrere en la seva decisió de no fer l’escola que havia promès. L’alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS-PM), ha agraït la gestió del delegat territorial, Andreu Otero, i «a tot el poble que ha donat suport» en el tema de la nova escola. Nogué ha assenyalat que ells havien anat sempre amb les mateixes argumentacions, i que no les han hagut de canviar perquè el semblaven «evidents». L’alcalde ha afirmat que els mòduls de la nova escola es posaran aquest estiu i que tot estarà a punt pel curs vinent. Per a la portaveu de la Plataforma Sils: Volem l’escola nova, ja!, Meritxell Sanchis, la notícia «no podia ser millor». De fet, estava previst que avui mateix acompanyessin l’equip de govern a Barcelona, i ja havien organitzat un autocar de suport, però no ha calgut perquè tot s’ha resolt sense la necessitat de fer la reunió. Sanchis va recordar que aquesta era la tercera vegada que Educació es feia enrere d’una segona escola a Sils. També va assenyalar que la gran mobilització que hi havia hagut entre els veïns: “Es van afegir molts pares amb els fills ja grans, que ara començaran ESO, però que s’han volgut implicar igualment.”

Per la seva part, el director dels Serveis Territorials d’Educació, Andreu Otero, ha confirmat igualment la decisió. Segons ell, la bona voluntat de totes les parts ha fet que s’aconseguís tirar endavant l’escola per aquest setembre. En aquest sentit, Otero ha explicat que “no és que no volguéssim fer l’escola, sinó que es tractava d’ajornar-la un curs”. D’aquesta manera, ha afegit, l’actual escola també podrà disposar altra vegada d’uns espais que no tenia, arran del gran volum d’alumnes.

Darrera actualització ( Dijous, 21 de maig del 2009 20:43 )

http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/16-educacio/40017-la-generalitat-rectifica-i-finalment-accepta-construir-la-nova-escola-de-sils-que-entrara-en-funcionament-el-curs-vinent.html

21 05 2009
CRISTINA SIMÓ

ENHORA BONA A TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA DE SILS!!!.
SOM ELS I LES MILLORS!!!.
EL POBLE HA PARLAT I HA ESTAT ESCOLTAT.
GRÀCIES A LA MOBILITZACIÓ HEM TINGUT UNA BONA RESPOSTA.
SENSE LA MOBILITZACIÓ, AVUI NO HI HAURIA ESCOLA NOVA.
I NO OBLIDEM QUE LA UNIÓ FA LA FORÇA!!!.

22 05 2009
.DdG

Divendres 22 de maig de 2009
Diari de Girona

Educació fa marxa enrere i ara construirà l´escola de Sils després de dies de protestes
Els pares i l’Ajuntament es mostren satisfets del canvi d’opinió del Govern, amb qui cal negociar el finançament del col·legi

Foto: Docents, regidors i pares celebrant ahir a la tarda amb cava que Educació ha reconsiderat la segona escola. Carles Colomer

SILS | E.BATLLE
El municipi de Sils finalment tindrà la nova escola perquè el Departament d’Educació ha reconsiderat la seva decisió després que el poble hagi estat gairebé un mes protestant des de diversos àmbits de la societat silenca, que van culminar diumenge passat amb el tall de la carretera C-63 a l’alçada de l’Ajuntament durant cinc minuts.

El sí a la nova escola es va conèixer ahir al matí, el mateix dia que representants de l’Ajuntament s’havien de reunir amb el conseller Ernest Maragall per conèixer les explicacions del reponsable d’Educació sobre la negativa de construir aquest centre escolar.

Aquesta reunió, però, no es va produir ja que durant el matí, tal i com explicava l’alcalde Martí Nogué (IdS), ell mateix va trucar als Serveis Territorials d’Educació i a l’àrea de Planificació del Departament per demanar-los un cop més que “no demanàvem res que que no creiem que no necessitàvem”. Això sumat a la implicació d’Andreu Otero, responsable d’Educació a Girona, segons el batlle, van ser determinants perquè finalment, se’ls comuniqués que s’havia reconsiderat la construcció del col·legi.

Per celebrar aquesta notícia ahir a la tarda mestres del centre escolar Jacint Verdaguer, futurs docents de l’escola nova, pares i membres del consistori van celebrar amb cava i de forma improvisada la “victòria” per haver aconseguit que Educació s’hagi repensat la seva decisió. A més, a la porta de l’escola, des d’ahir ja es pot llegir una nova pancarta que substitueix la que hi havia pel nou centre escolar i la d’ara diu “Ja tenim escola!!”.

Des de l’Associació de Pares i Mares (Ampa) de l’escola Jacint Verdaguer, que es troba saturada i que amb la creació d’aquest centre escolar en mòduls prefabricats ha de servir per descongestionar-la, el seu president Marcel Sallent explica que el dimecres al vespre va ser un dia boig ja que es desconeixia si finalment s’entrevistarien amb Maragall i per tant, si l’autobús que volien contractar per anar-hi i protestar davant la Conselleria, s’utilitzaria. Tot i això, Sallent es mostra molt satisfet de la decisió d’Educació i assegura que ara “s’ha fet justícia”.

Finançament, per decidir

Andreu Otero, per la seva banda, va manifestar ahir que des que va visitar Sils la setmana passada, “he estat fent gestions respecte a això i veia clar que el setembre del 2010” s’acabaria per obrir una nova escola per alliberar espais de l’altra del poble. I que després que l’Ajuntament hagi ofert ajudar econòmicament, en tenir ja tot el projecte fet i l’equip directiu elegit, “s’ha reconsiderat la decisió”. El tema de finançament d’aquest nou centre escolar de Sils, com va recordar ahir l’alcalde encara no està concretat però recorda que el consistori, “si convé, s’intentarà ajudar” econòmicament. Amb la decisió d’ahir, s’acaba gairebé un mes de protestes i reunions que finalment han culminat amb l’escola, que Educació havia promès al poble de Sils.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009052200_3_333708__Comarques-Educacio-marxa-enrere-construira-lescola-Sils-despres-dies-protestes

22 05 2009
Anònim

IL.LUSIÓ i NECESSITAT. Aquestes són les paraules que ens quedes i que descriuen tot aquest procés reivindicatiu. La gent s’ha il.lusionat per l’escola nova i ha vist que era necessari descongestionar l’actual centre. Tots junts hi hem treballat i ho hem aconseguit. El mèrit és de tots. Enhorabona a tothom!!!

23 05 2009
Dominique

Estem pletòrics, però repeteixo que aquest fet NO descongestiona la Jacint Verdaguer, només l’àrea de pàrvuls, no ens deixem enganyar. Ens segueix fent falta l’ampliació.
Ara descansarem una mica, però hi tornarem.

23 05 2009
meritxell

Hi tant aquesta solució no es la mes ràpida però es la que ans a donat i tant que hi ha que torna a lluita per aconseguir les millores per el Ceip Jacint Verdaguer , tots junts farem força.

31 05 2009
.Celebració

Diumenge 31 de maig de 2009
Diari de Girona

Sils Celebració per la nova escola del poble
Foto: http://fotos.diaridegirona.cat/fotos/noticias/646×260/2009-06-07_IMG_2009-05-31_01.20.35__25_2.jpg.jpg
Carles Colomer

L’escola Jacint Verdaguer de Sils es va omplir ahir d’activitats per celebrar que finalment el Departament d’Educació construirà la segona escola al municipi, després d’haver-s’hi repensat. La jornada festiva va comptar amb un dinar de germanor i activitats al pati de l’actual centre, que es troba saturat d’alumnes i que amb el nou centre, es començarà a descongestionar.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009053100_3_335402__Comarques-Sils-Celebracio-nova-escola-poble

7 06 2009
.AMS

divendres, 5 / juny / 2009
ENHORABONA!!!!

ENHORABONA!

Enhorabona! Sí. Per haver aconseguit allò que no es podia tirar enrere: L’escola nova.

Felicitacions a tots els que han lluitat i intervingut en el procés, ens referim: als nens/nenes, a les mares , pares , mestres i persones que han col·laborat amb tots els membres de la comunitat educativa. Evidentment també als grups polítics per haver actuat conjuntament i haver atès una demanda justa i necessària.

De la situació que se’n deriva voldríem puntualitzar els següents aspectes:

1. Tenint en compte algunes coses publicades en alguns mitjans de comunicació , creiem que cap representant polític en particular ha de penjar-se cap medalla i menys quan el que s’ha fet ha estat esmenar una decisió política, insensible a les nostres necessitats escolars com a poble. Qui hagi seguit el procés de prop sap perfectament d’on han sortit les propostes i les iniciatives per mobilitzar-se i encarar aquesta lluita. Si hi ha algun protagonista , aquest és la comunitat educativa en general.

2. S’ha resolt parcialment el conflicte de la situació de la nostra escola actual (CEIP Jacint Verdaguer). Continua estant massificada en alguns grups i caldrà estar emetent a com el Departament d’Educació resol aquest problema : desdoblaments, professorat i ús dels espais.

3. Relacionat amb la massificació i l’ús dels espais, el proper curs planteja un problema quant a l’ús del pavelló municipal per a la pràctica de l’educació física: un nou grup d’alumnes del SES (ESO) s’afegirà a aquesta pràctica minvant encara més la seva capacitat actual atès que podran coincidir-hi quatre grups al mateix temps. Caldria valorar la possible ampliació de l’espai. El nostre grup va presentar fa temps una moció per a la cobertura de la terrassa exterior, va ser aprovada en ple i no hem sabut res més al respecte.

4. Pel que es dedueix de les paraules del Sr. Otero en la reunió que va mantenir el Consell Escolar Municipal amb ell a Girona, en l’entrevista per l’escola nova, el terreny adjudicat per a construir-la no permet ampliacions posteriors, és a dir, que haurà de ser d’una sola línia. Qüestió que ens torna a fer pensar en la idoneïtat d’aquest terreny i en la possibilitat de canvi a mig termini.

5. Pensant en la ubicació del nou institut , potser encara som a temps de valorar si és positiu pensar en una zona escolar i les possibilitats per a situar-la. En aquest aspecte sabem que tornem al tema POUM, però pensem que caldrà confrontar la seva presentació i les possibles modificacions.

6. Entenem que queda tot un debat obert per encetar sobre la qüestió escolar i educativa del nostre poble i que caldran iniciatives i decisions que s´hauran de prendre molt aviat.

De tot aquest procés en podem extreure diverses conclusions:

Hem après que al nostre poble hi ha una elevada sensibilitat social respecte a molts temes: educació, sanitat, urbanisme, medi ambient…

Resulta imprescindible que els grups polítics aprenguem a escoltar i a recollir les iniciatives que emanen de la gent davant problemes diversos.

I hem constatat la necessitat d’acords polítics per a resoldre temes de caire general.

N’hem pres bona nota.

Font: http://amssils.blogspot.com/2009/06/enhorabona.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: