Festes de Sils

1 06 2009

Anuncis

Accions

Informació

2 responses

5 06 2009
.Comissió de Festes

La Comissió de Festes. Textos diversos:
………………………………………………………………………

Primer.- Atorgar subvencions de forma singular a les entitats següents (…)
Associació per l’Organització de Festes i Activitats Culturals de Sils
118.730,00 (…)

Debat :

Ma. Cristina Simó: estan a favor de l’atorgament de subvencions a les entitats, però al pressupost van votar en contra, ja que els preocupava la situació financera de l’Ajuntament i aquest no contemplava prioritats de caràcter social com la gratuïtat dels llibres i la creació del Centre de Dia, per això el seu vot serà d’abstenció.

Ma. Josep López: hi ha una sèrie de factures incorrectes que s’aporten com a justificants de diverses activitats com Comissió de Festes, alguna associació, l’Escola, etc. i creu que s’ha d’exigir la documentació correcta, precisament perquè l’administració ha de garantir el compliment de la llei. Per això, anuncia que el seu grup vetllarà perquè aquestes anomalies no es produeixin.

Margarita Roca: pregunta quina és l’assignació concreta que té la Comissió de Festes per la construcció de noves carrosses, ja que tal i com se’ls va comentar anteriorment la quantitat parcial assignada no era correcta.

Carles Taberner: la quantitat correcta és la xifra global de 118.000 euros aproximadament, i dins d’aquests diners està prevista la construcció de carrosses.

L’Alcalde: contesta a AMS-AM que tenen la voluntat d’anar reduint al màxim les factures i/o justificants que siguin incorrectes.

Font: Ple 12 febrer 2008
http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Shared%20Documents/Ajuntament/ActesPlens/AP_080212.pdf

……………………………………………………………………….

dissabte, 23 / febrer / 2008
La Comissió de Festes

Des de fa ja molts anys la Festa Major, actes lúdics i festius de Sils han estat portats per persones del nostre poble, integrants de la Comissió de Festes. Unes persones que hi dediquen el seu temps ja molts dies abans per llavors, quan arribi l’hora, tot surti perfecte o com a mínim de la millor manera.

Cal dir que totes aquestes persones, -i moltes vegades sense formar part de cap entitat-, hi dediquen un temps que es seu, un temps que fan el que els agrada però sense oblidar que resten temps a altres persones com per exemple, les seves famílies. Tampoc cal oblidar que ho fan per voluntat pròpia i perquè els agrada que el nostre poble sigui viu, perquè tots plegats puguem gaudir de festes i moments per compartir, per sentir-se cadascú una mica “seu” el nostre poble, i per tant el que necessiten en tot moment és el nostre suport i reconeixement. Caldria doncs, fer una reflexió sincera i agrair a totes elles, sense oblidar-ne cap, tot i que sigui per la col·laboració més petita que hi pugui haver…a tots, cal donar-los les gràcies, i sobretot a les que formen part d’una Entitat .

Aquest any i després dels resultats de les eleccions municipals del maig els integrants de la Comissió de Festes varen decidir deixar la seva col·laboració. Fet que ha portat força enrenou de portes endins sobre aquesta “fugida”.

Com que sabem que les relacions socials i personals són les que ens motiven a actuar i prendre decisions sobre les nostres conductes, creiem en aquests moments ens cal pensar i no jutjar, entendre i no criticar ni qüestionar a cap de les persones integrants. Persones que per temes de relacions personals, se sentien molt lligats a l’equip de Govern que teníem fins llavors i per que per tant, després dels resultats electorals, aquestes persones varen veure també que Sils volia un canvi i calia doncs, sortir de la Comissió i deixar la tasca que portaven a terme després de molts gairebé 15 anys.

Val a dir també que amb el pas del temps , la seves situacions personals també han anat canviat i per tant, potser ara tampoc hi poden dedicar tot els temps que abans tenien. La gent del nostre poble va demanar un canvi, és el que tenim, per tant, és de suposar que també hi haurà moltes persones afins al nou Equip de Govern que farà la mateixa tasca. Si el nostre poble volia un canvi de timó, potser també cal canviar les persones que porten temes prou importants com són les festes, no?.

Aquest any 2007 hi ha hagut ja algun canvi, (algun malauradament, ha provocat alguna divisió entre persones de diferents entitats) i ara en tindrem més. Veurem com funciona, veurem si les despeses que teníem fins ara no pugen perquè el que si que cal ara i amb urgència, és trobar més persones que vulguin dedicar el seu temps personal desinteressadament i sense benefici propi a portar aquests temes que necessiten implicació i decisió. Esperem que no s’hagi de portar des de alguna empresa externa o a canvi d’alguna despesa econòmica ja que aquests despeses surten directament de l’Ajuntament i ja sabeu que ….l’Ajuntament SOM TOTS ¡!

Publicat per CiU – Sils a les 09:08

Font: http://ciusils.blogspot.com/2008/02/la-comissi-de-festes.html

5 06 2009
Isava (Pregunta sobre la Comissió de Festes)

Reproduïm aquí un comentari enviat a un altre racó del bloc:

Hace ya algun tiempo, que intento saber que es esto que ahora no se como le llaman pero antes era la comision de fiestas. Lo cierto, es que nadie me ha sabido decir como funciona, quien la compone, quien forma parte, cuanto pagan, a quien pagan, etc.

Desconozco si es el lugar adecuado para una consulta de este tipo, pero estoy seguro que alguien sabrá decirme alguna cosa.

El motivo de la consulta es sencillo. Tengo dos hijos que podrian colaborar para las actividades, pero he oido que a pesar de que el ayuntamiento destina mucho dinero a fiestas, no hay concurso de plicas para hacer la fiesta, la organizan unos cuantos que cobran, etc. Un sinfin de barbaridades dificiles de creer.

Puede informarme alguien al respecto?

Font: Comentari enviat per Isava, el 5 juny 2009

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: