3 alcaldes a la N-II

17 07 2009

alcaldesnii

Llegiu també: N-II, TAV i AP-7

Anuncis

Accions

Informació

2 responses

17 07 2009
Bloc

Divendres
17 de juliol del 2009
El Punt

Enviar un comentari
la crònica

Foto: D’esquerra a dreta, Nogué, Colomé i Colomer, ahir en les obres aturades entre Sils i Caldes. Foto: LLUÍS SERRAT.

«Esperem que recuperin el temps perdut»
oriol mas

Els alcaldes afectats per l’aturada de les obres de l’N-II entre Sils i Caldes veuen amb resignació comprensiva com s’eternitzen els treballs. Entenen el que li ha passat al Ministeri de Foment, però estan cansats de les traves amb què es va trobant el projecte de la carretera. Joan Colomer, alcalde de Caldes per la Plataforma Independent per Caldes; Martí Nogué, alcalde de Sils per Independents de Sils-PM, i Narcís Colomé, alcalde de Riudarenes per CiU, coincidien a demanar només una cosa: «Esperem que recuperin el temps perdut.» Reunits ahir per aquest diari, just davant del Rolls i en un dels punts on l’impacte de les obres és més visible, van fer balanç del tram que ha quedat penjat. Els alcaldes de Maçanet i Vidreres, que també havien estat citats, no van afegir-se a la trobada.

La retirada de les empreses ha estat ràpida, i ara només queda el vigilant, que ja té poca cosa per controlar. Si tot va bé, d’aquí a tres mesos les màquines tornaran a treballar, i ara la pregunta que es fan és si acceleraran el ritme i compliran el calendari, en què es preveia acabar les obres a mitjans de l’any vinent. Abans ja s’havia retardat sis mesos respecte la data inicial, que era a finals d’aquest any. «Ho veig difícil», sentenciava Colomé. Tot i que les obres no entren per poc al terme municipal de Riudarenes, sí que afecten de ple la mobilitat dels veïns. El motiu és el ritme amb què es fan els treballs, molt lent. «Al ritme que anaven ja veus que no podran», deia Nogué, i Colomer ràpidament s’hi apuntava: «Si no acceleren el ritme, serà molt just.» No es queixen del tracte amb Foment i amb l’Estat. Diuen que és bo, que se’ls manté informats i que s’inclouen moltes de les seves al·legacions per millorar l’accés a camins locals, garantir la connectivitat ecològica o respectar indrets d’interès. Ara bé, no accepten que se’ls culpi dels retards en l’execució de les obres. Martí Nogué, de Sils, ho deixava ben clar: «L’N-II és una reivindicació de fa molts anys, no ve d’ara; per tant, que encara no estigui feta no és culpa dels ajuntaments.» «Tots tenim ganes de veure-ho acabat, el problema és que sempre es van acumulant retards», reafirma Joan Colomer, de Caldes, i Narcís Colomé, de Riudarenes, hi afegeix un altre argument: «També estem parlant d’una qüestió d’imatge. La gent ara passarà per aquí i veurà totes aquestes obres empantanegades.»

Uns quilòmetres més enllà, Acesa fa les obres d’ampliació de l’AP-7. A l’inici dels treballs es van trobar amb el mateix problema: l’empresa adjudicatària va abandonar les obres, i van haver de tornar a posar-les a licitació i perdre tres mesos de feina. Tot i això, compten mantenir el calendari inicial.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/62027-la-cronica.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=portada&utm_source=rss&utm_medium=portada&utm_campaign=rss

18 07 2009
LNC

1.- Les tres pales de les fotos no s’han fet servir.

2.- El Sr. Colomé és tant bon alcalde de Riudarenes que defensa Sils (el Sr. Colomé no té parcel.les i sí va fer el canvi en benefici del seu poble) mentre CiU Girona criticava (bla, bla, bla.. )

3.- L’Alcalde Nogé del PSC-independent es vol passar a CiU garantint que en Xico tindrà viatges amb la Cuina ?¿??? 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: