CiU de Sils

10 08 2009

marccapdevilasilsciu

Agost 2009: Marc Capdevila i Alabert, un dels membres de la junta de govern local que van donar el vistiplau a la primera llicència del Nyap (sis dies abans de les eleccions municipals de 2007) és un dels candidats a ocupar la regidoria d’Urbanisme, si el tripartit prospera. La foto és del Diari de Girona. La UA-3 Capdevila va ser considerada com un dels punts calents del primer projecte de POUM de Sils.

Juny 2009: Josep Ribas i Albó, entusiasta defensor de l’anomenat Nyap de Sils, dimiteix com a regidor de CiU a l’oposició. El substituirà el número quatre, Marc Capdevila, exregidor d’Urbanisme en l’antic mandat convergent.

341

Josep Ribas dimiteix com a regidor de CiU a l’oposició de Sils
El substituirà el número quatre, Marc Capdevila, exregidor d’Urbanisme en l’antic mandat convergent

SILS | E.BATLLE

Canvis en les files de Convergència i Unió (CiU) de Sils, Josep Ribas, el número tres a les eleccions municipal del 2007 i actual regidor a l’oposició a l’Ajuntament selvatà ha presentat la seva dimissió aquesta setmana. Segons fonts de CiU, la seva renúncia es deu a motius de compatibilitat laboral, ja que la feina al consistori no li permet dedicar-se a la seva empresa. Aquesta era la primera ocasió que Josep Ribas formava part d’una llista a les eleccions municipals i per tant, aquesta ha estat la seva primera experiència com a polític en el món local.

La renúncia de l’edil convergent s’acceptarà durant el proper ple de l’Ajuntament de Sils, que s’ha de celebrar a finals d’aquest mes. Aquesta dimissió de l’edil a mitjans d’aquesta legislatura obre la porta a Marc Capdevila, el número quatre de CiU a Sils als comicis locals de l’any 2007.

Es tracta d’un regidor que ja té experiència en el món de la política municipal, perquè va ser regidor d’Urbanisme durant el darrer mandat de l’alcalde de CiU Joaquim Rovira, que va estar 27 anys al capdavant de l’Ajuntament.

Aquest canvi a les files de la coalició nacionalista de Sils arriba a meitat de la legislatura, en un grup que el 2007 va apostar per un nou líder, Francesc Anoro, o que preveia substituir Rovira al capdavant del consistori, però el 2007 finalment no va aconseguir els resultats esperats, ja que els Independents per Sils (IDS) van guanyar les eleccions, tot i que governen en minoria i necessiten, en moltes ocasions, com s’ha vist en molts dels plens, el vot favorable del grup de CiU per poder desenvolupar i aprovar els seus projectes per al municipi.

Marc Capdevila es convertirà en edil quan la Junta Electoral Central aporti les seves credencials. Amb tota probabilitat podria jurar el càrrec en un ple d’aquest estiu.

Font: Diari de Girona, Dijous 11 de juny de 2009
http://www.diaridegirona.cat

271

Francesc Anoro, alcaldable

Article del Vell Bloc, Enviat a Eleccions 2007 el 6 Mar 2007

Anoro encapçala la llista de CiU amb la intenció de revalidar la majoria absoluta DDEG, SILS. El cap de llista de Convergència i Unió a Sils per als propers comicis municipals, Francesc Anoro, va presentar ahir alguns dels noms que concorreran a la candidatura a la vegada que va destacar que la intenció de la coalició és seguir governant Sils amb la majoria absoluta que mantenen des de fa 28 anys. Anoro es va acompanyar en la seva presentació per la diputada de CiU al Parlament, Irene Rigau. La candidatura d´Anoro, actual regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat, Indústria, Comerç i Turisme, estarà integrada pels també edils Marc Capdevila, Anna Vitlloch, Claudi Brossa i Margarita Roca, tot i que no es va desvetllar quins llocs de la llista ocuparan.

Anoro va prometre una candidatura «formada per gent entre 30 i 50 anys» que comptarà amb dues o tres cares noves. Respecte a les propostes de govern per al proper mandat, Annoro va destacar la intenció de continuar els projectes que ha engegat l´actual equip de govern i treballar la participació ciutadana davant els grans canvis «culturals i socials» que ha experimentat Sils en els darrers anys. L´actual cap de llista convergent, regidor des de 1995, de 58 anys i treballador d´una empresa d´alimentació, substitueïx l´actual alcalde Joaquim Rovira, que ha estat 24 anys al capdavant del consistori de Sils, un fet que Annoro va destacar com «un gran repte».

Diari de Girona, 23.03.07

Francesc Anoro serà el candidat de CiU a l´alcaldia de Sils per les eleccions de 2007

JORDI MELÉNDEZ, SILS. Francesc Xicu Anoro serà el candidat de CiU a Sils per a les properes eleccions municipals de l´any 2007. Aquesta dada té especial rellevància ja que, en els darrers 27 anys, el candidat (i alcalde) havia estat sempre Joaquim Rovira, que ha decidit renunciar a la candidatura. Anoro és actualment el número quatre de la llista municipal de CiU i regidor de Medi Ambient. Però, sens dubte, és especialment conegut per ser el coordinador i portaveu del col·lectiu de les Cuineres de Sils. Francesc Anoro ha estat escollit per la militància en la darrera assamblea de CiU, on es va fer públic que ell acceptava el repte de substituir l´incombustible Rovira. De totes maneres, tot i la popularitat d´Anoro (fruit de la coordinació del col·lectiu de les cuineres), la decisió ha sorprès més d´un, ja que un altre dels que estava molt ben situat era Marc Capdevila, número dos de CiU i regidor d´Urbanisme.

Possiblement, la joventut i inexperiència que encara té Capdevila han estat bàsics per escollir Anoro, un home molt estimat al poble i a qui han triat per encapçalar la difícil tasca de transició que hi ha d´haver després de vint anys de lideratge de Joaquim Rovira. La seva feina, també, a la regidoria de Medi Ambient «torejant» un aspecte tan important per a Sils com són els estanys i la seva promoció a la resta de poblacions hauria influït en la decisió d´escollir-lo per encapçalar el nou projecte de CiU. Fonts properes a Francesc Anoro confirmaven ahir que «està molt il·lusionat per encapçalar la llista de CiU», tot i que volien ser prudents perquè «a última hora no es decidís algun canvi», fet poc probable un cop fet públic ja en assemblea. Anoro representarà el canvi després de 28 anys de govern de Rovira (actualment en són 27). En aquest sentit, Rovira haurà culminat l´any 2007 una etapa que va iniciar l´any 1979 quan va accedir a l´alcaldia de Sils per primera vegada, en substitució de Jaume Pastells i Clota.

Hauran estat 28 anys de govern amb majoria, un fet que, segons Rovira, ha estat molt important per tirar endavant projectes per al municipi. Final d´etapa Amb més de 70 anys, assegura que se´n va perquè «acaba una etapa» i «convenen generacions amb noves idees i il·lusions» i diu que a partir d´ara li toca «viure». Sosté que la seva marxa de l´Ajuntament és fruit de la lògica «perquè totes les coses tenen el seu inici i el seu final». Rovira es mostra «satisfet» de la feina feta fins ara i assegura estar «tranquil» amb tot el que ha fet per al municipi. Diu que el canvi que ha experimentat la població de Sils des que està a l´alcaldia ha estat important i es mostra especialment content per la zona esportiva, el manteniment i restauració de l´estació de tren de Sils, que durant un temps es volia tirar a terra, o per la restauració del local social de La Laguna, que durant quinze anys va estar tancat perquè amenaçava ruïna. «De la manera com em vaig trobar el poble a la forma que el deixaré, el canvi de Sils ha estat important», diu l´encara alcalde Joaquim Rovira.

Diari de Girona, 8 febrer 2006

Eleccions 2007

Francesc Anoro, impulsor del col·lectiu La Cuina de Sils, rellevarà Joaquim Rovira com a alcaldable de CiU 09.02.2006 | ANNA PUIG ANNA PUIG. Sils Francesc Anoro serà el pròxim alcaldable de CiU a Sils. L’impulsor del col·lectiu La Cuina de Sils, tinent d’alcalde i conseller del Consell Comarcal de la Selva, prendrà el relleu de l’històric Joaquim Rovira, que ja fa uns mesos va anunciar la seva retirada de la política. Rovira ocupa l’alcaldia des del 1979, sempre amb àmplia majoria, i ara Anoro entoma el repte de mantenir aquest nivell. Anoro és regidor des del 1983. Sempre ha estat la mà dreta de l’alcalde i ha gestionat diverses àrees: Cultura, Joventut i actualment Medi Ambient, i el col·lectiu de les cuineres de Sils. També ha jugat un paper important dins el Consell i el Patronat de Turisme de la Selva. Anoro afirma que emprèn aquest repte amb il·lusió però també amb molta responsabilitat. «Fa quatre anys vam decidir incorporar gent jove a la llista per fer un relleu generacional el 2007. No hem estat capaços de trobar algú nou i ara hem de treballar per fer una bona llista.»

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=1733950

Eleccions 2003

El tinent alcalde de Sils, Xicu Anoro (CiU), anirà de número 4 06.04.2003 | A.P. A.P. Sils L’actual tinent alcalde de Sils, Xicu Anoro, anirà al número 4 de la llista de CiU, que encapçalarà per setena vegada consecutiva Joaquim Rovira. Aquests són els dos únics regidors de l’equip de govern que repetiran a la llista. Com a número 2 hi anirà Marc Capdevila, empresari de 27 anys, i de 3 Margarida Roca. A partir del número 5, la llista serà la següent: Anna Bitlloc, Claudi Brossa, Montserrat Mas, David Galceran, Félix Pérez, Francesc Oliva i Víctor López.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=-516533

~

Anuncis

Accions

Informació

11 responses

9 06 2009
.Capdevila

Del bloc, Des de Sils camí d’Itaca:
dimarts, juny 09, 2009

Torna en Capdevila ? ( o la reacció del Sils antic…)

L’ex-tinent d’alcalde i ex-regidor d’Urbanisme Marc Capdevila (CiU-Sils), de festa.

Fonts del Bloc informen de la dimissió del regidor Josep Ribas (CiU) i la tornada l’ex-regidor i ex-tinent d’alcalde d’Urbanisme, Marc Capdevila.

Aquest regidor que es va fer popular, per defensar els pisos de l’Ajuntament i un urbanisme agressiu per Sils amb el polèmic POUM-Rovira, la primera llicència del Nyap que despres ha continuat IDS-PSC, i està vinculat a una illa que afirmen guanyarà molta edificabilitat segons el nou POUM que estan pactant en secret CiU i IDS on està ubicada la fàbrica d’embotits de la seva família. Es dóna la circumnstància que les parcel.les de l’actual alcalde, Martí Nogué a Mallorquines, també veuran augmentada la seva edificabilitat.

A Capdevila se’l considera, políticament, a les ordres d’ex-alcalde Rovira i del secretari municipal. Les seves relacions amb AMS i ICV són pèssimes. Fa un any també va haver pressions sobre la Regidora convergent Margarida Roca, per forçr l’entrada d’en Marc Capdevila al consistori.

Al seu facebook té penjat divers material gràfic. Entre altres la foto que publiquem.
.
Més informació: Afirmen que Capdevila i Rovira frenen en Xico. (14/04/2008)

Font: http://losilenc.blogspot.com/2009/06/torna-en-capdevila.html

11 06 2009
.Anoro vs Capdevila

A les eleccions de 2007:

Francesc Anoro serà el candidat de CiU a l´alcaldia de Sils per les eleccions de 2007
JORDI MELÉNDEZ, SILS.
Francesc Xicu Anoro serà el candidat de CiU a Sils per a les properes eleccions municipals de l´any 2007. Aquesta dada té especial rellevància ja que, en els darrers 27 anys, el candidat (i alcalde) havia estat sempre Joaquim Rovira, que ha decidit renunciar a la candidatura. Anoro és actualment el número quatre de la llista municipal de CiU i regidor de Medi Ambient. Però, sens dubte, és especialment conegut per ser el coordinador i portaveu del col·lectiu de les Cuineres de Sils. Francesc Anoro ha estat escollit per la militància en la darrera assamblea de CiU, on es va fer públic que ell acceptava el repte de substituir l´incombustible Rovira. De totes maneres, tot i la popularitat d´Anoro (fruit de la coordinació del col·lectiu de les cuineres), la decisió ha sorprès més d´un, ja que un altre dels que estava molt ben situat era Marc Capdevila, número dos de CiU i regidor d´Urbanisme.

Possiblement, la joventut i inexperiència que encara té Capdevila han estat bàsics per escollir Anoro, un home molt estimat al poble i a qui han triat per encapçalar la difícil tasca de transició que hi ha d´haver després de vint anys de lideratge de Joaquim Rovira. La seva feina, també, a la regidoria de Medi Ambient «torejant» un aspecte tan important per a Sils com són els estanys i la seva promoció a la resta de poblacions hauria influït en la decisió d´escollir-lo per encapçalar el nou projecte de CiU. Fonts properes a Francesc Anoro confirmaven ahir que «està molt il·lusionat per encapçalar la llista de CiU», tot i que volien ser prudents perquè «a última hora no es decidís algun canvi», fet poc probable un cop fet públic ja en assemblea. Anoro representarà el canvi després de 28 anys de govern de Rovira (actualment en són 27). En aquest sentit, Rovira haurà culminat l´any 2007 una etapa que va iniciar l´any 1979 quan va accedir a l´alcaldia de Sils per primera vegada, en substitució de Jaume Pastells i Clota.

Diari de Girona, 8 febrer 2006
https://silsdelaselva.wordpress.com/2007/03/06/xicu-anoro/

11 06 2009
.Capdevila Gns

L’empresa Capdevila Germans

Emplaçats a Sils (La Selva), comarca de llarga tradició porcina, Capdevila Gns elabora embotits des de 1913. Els inicis es remonten en l‘obrador d‘una carnisseria i poc després es construeix la primera planta de fabricació.

La combinació de l’experiència d‘aquests anys i els avenços aplicats en tecnologia alimentaria fan dels nostres productes un referent de tradicionalitat i constància al mercat.

La tercera i quarta generació volem continuar oferint la nostra premisa de ”Qualitat i Servei” de sempre als nostres clients i amics que han sigut els qui han fet créixer aquesta empresa.

Per aquest motiu, tant avui com fa 90 anys la preocupació de tots els que formem part d‘aquesta indústria és millorar continuament, per mantenir i adaptar a les noves tendències del mercat els nostres productes amb la qualitat tradicional que ens caracteritza..

Així doncs l’adaptació de les instal·lacions a les necessitats de cada moment i la constant formació del nostre personal són la nostre preocupació per fer front al constant canvi en les tendències dels consumidors.

http://www.capdevilagns.com/home.php?module=qui&lang=cat

11 06 2009
LNC

Sort, Sr. Josep Ribas, ara ja sap que amb el tema del Nyap el van utlitzar tan IDS-PSC con en Rovira i en Capdevila.

11 06 2009
.Debat 2007

Debat durant un ple de 2007:

Marc Capdevila diu que té unes consideracions a fer al Sr. Nogué en relació a aquest assumpte i vol posar de manifest que encara que el Sr. Nogué ha dit en diverses ocasions que la seva memòria és bona, sobre aquest assumpte li falla. I li recorda que en una de les seves manifestacions, concretament en l’últim Ple ordinari que es va aprovar el pressupost, va dir que “l’Escola Bressol estava en el Bressol” i la prova que això no és així és que el passat més d’abril el Ple va aprovar el projecte de la Llar d’Infants, publicant-se al B.OP i D.OGC, que es va sol·licitar la subvenció al Departament d’Educació i a l’agost passat, se’ns va atorgar la subvenció autoritzant un increment de 33 places i un ajut de 165.000 euros, i avui el què fem és licitar l’obra, per tal de garantir que els usuaris d’aquests serveis tinguin lloc pels propers anys.

Martí Nogué d’I. d S. manifesta que avui s’aprovava el Plec de clàusules, no la licitació, i que aquesta obra inicialment estava finançada per ingressos procedents de venda de parcel·les, havent quedat aquesta deserta, i que el seu grup havia demanat que es donés informació casa per casa per donar a conèixer aquest patrimoni de l’Ajuntament.

Continua dient que si ell s’equivoca, ho accepta i ho reconeix, però l’equip de govern no ha reconegut cap errada.

Intervé l’Alcalde i demana que cadascú faci ús de la paraula quan li pertoca i manifesta que la resposta que dona el Sr. Nogué no té res a veure amb el que ha comentat el regidor. S’obre un ampli debat d’ambdós grups en relació al procediment de venda de parcel·les, taxació i informació de les mateixes.

Seguidament, l’Alcalde sotmet l’assumpte a :

Votació :
Per set vots a favor de C. i U. i tres abstencions d’IDS s’aprova aquest acord.

Ple municipal de 3 abril 2007
http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Shared%20Documents/Ajuntament/ActesJuntesGovern/JGL_070219.pdf

Al consistori anterior a les eleccions de 2007, Marc Capdevila i Alabert era tinent d’alcalde, Regidor d’urbanisme – territori, obres i serveis públics i via pública.

10 08 2009
.Bloc

Text rebut per correu-e:

“””
Davant dels dubtes sobre els veritables motius dels canvis de regidors de CiU, a Sils, aquí teniu algunes dades per si les voleu considerar:

http://www.ist-world.org/OrgUnitDetails.aspx?OrgUnitId=bc87332fc6954befa3b8c93da2ed95be&SourceDatabaseId=9cd97ac2e51045e39c2ad6b86dce1ac2

http://www.boe.es/boe/dias/2009/07/21/pdfs/BOE-B-2009-25255.pdf

“””

11 08 2009
anònim

Són els rumors que circulen pel poble: CiU hauria convidat al regidor a deixar el càrrec abans que es destapi un tema relacionat amb hisenda.

11 08 2009
zzz

Sr.Anonim si CiU actues amb consequencia , ja faria anys que la meitat dels seus asociats d aquest poble haurien tingut que deixar el partit .
Srta.LNC un tema per el seu blog, podria ser, perque certs carrecs de CIU que porten anys i panys no han pujat de nivell dintre del partit en l ambit comarcal i provincial?

22 01 2010
.Rumors

jueves 21 de enero de 2010

CANDIDATURA DE “CIU” PARA LAS PRÓXIMAS ELECCIONES MUNICIPALES DEL 2011. Y EMPIEZA EL JUEGO DE BASTONES CON EL NUEVO “POUM” ¿QUIENES LO APROBARAN?

Fuentes muy fidedignas a este blog nos comunican que “CIU” de Sils esta confeccionando la Candidatura de las Próximas Elecciones Municipales 2011, con la vieja Guardia de “CIU”. Posiblemente en esta Candidatura ira él Sr. Pomar, con un agregado nuevo de Vallcanera Park.

Publicado por Asociación de vecinos de Vallcanera Park en 21:21

Font: http://blogdevallcanera.blogspot.com/2010/01/candidatura-de-ciu-para-las-proximas.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Anònim 17 de desembre de 2009

[…]

Diu que CiU de Sils busca alcaldable o “alcaldabla” per les pròximes eleccions i que ja hi ha hagut alguna oferta dirigida a les noves estrelles del firmament polític de Sils que gràcies a la consulta han començat a brillar en el nostre cel polític tan ensupit i mediocre.

Font: https://silsdelaselva.wordpress.com/2009/12/10/consulta-sobiranista-a-sils/

15 05 2010
.en Xicu surt a la foto

Dissabte 15 de maig del 2010

CiU mobilitza els municipis per vigilar que l’Estat enllesteixi l’N-II de Fornells de la Selva a Tordera
Confien que el segon semestre del 2010 ja estaran licitats tots els trams del sud

Els representants municipals que es van reunir a la roda de premsa d’ahir a migdia a la seu de Convergència a Girona van ser:Gabi Casas, alcalde de Fornells; Montse Roura, alcaldessa de Riudellots; Dolors Rovirola, alcaldessa de Vilademuls; Narcís Colomé, alcalde de Riudarenes; Rosa Salarich, tinent d’alcalde d’Urbanisme de Tordera; Carles Gibert, tinent d’alcalde d’Urbanisme de Blanes; Natàlia Figueras, regidora de Maçanet de la Selva; Lluís Aymerich, portaveu de CiU i tinent d’alcalde de Sarrià; Francesc Anoro, portaveu de CiU a Sils; Salvador Balliu, portaveu de CiU a Caldes de Malavella; Patrici Oliveras, i el portaveu de CiU a Sant Julià de Ramis. Dels municipis que havien d’assistir a la reunió només ha faltat Vilobí d’Onyar, que tot i que no hi ha pogut ser-hi formarà part de la comissió de seguiment. També hi van ser Jordi Xuclà, diputat de CiU al Congrés, i Eudald Casadesús, diputat de CiU al Parlament i president de la federació de Convergència de les comarques gironines.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/170068-ciu-mobilitza-els-municipis-per-vigilar-que-lestat-enllesteixi-ln-ii-de-fornells-de-la-selva-a-tordera.html

En Xicu Anoro surt a la foto:

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Llegiu també:

Xicu Anoro,
https://silsdelaselva.wordpress.com/2007/03/06/xicu-anoro/

Nacional II,
https://silsdelaselva.wordpress.com/2008/09/30/n-ii-tav-i-ap7/

8 06 2010
.Josep Lluís Cleries

Divendres, 18 de juny de 2010
A 2/4 de 8 de la tarda
Al Centre Cívic de Sils
La Llei de la Dependència
D’una gran oportunitat a una gran decepció
A càrrec de: Josep Lluís Cleries, diputat de CiU responsable de Polítiques Socials

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: