Jordi Tardà i Sils

26 08 2009

Can Tardà:

85img_7145

Sils i Jordi Tardà
Enviat a Diversos el 25 Abr 2007

1. Primera novel·la de Tardà

El periodista musical pública la seva primera novel·la, plena de misteri
Marta Pedrico · diumenge, 01 abril 2007

El conegut periodista musical Jordi Tardà ha decidit provar sort com a escriptor i s’ha aventurat a presentar la seva primera novel·la. “La porta de l’infern” és el nom del seu nou llibre, que va presentar a la llibreria Robafaves el passat divendres 30 de març.

“És una novel·la que està inspirada en una llegenda anònima catalana que es diu Pere Porter” va explicar el propi Tardà durant la presentació, fent referència a aquesta rondalla, de gran popularitat a la comarca de La Selva. A més, l’autor va explicar que aquesta no és l’única llegenda que apareix, sinó que el llibre també juga amb altres històries populars. Misteri, la distinció entre el bé i el mal, i la porta de l’infern que segons la coneixença popular es troba als estanys de Sils, són els elements principals de la novel·la.

‘Alter ego’ de Tardà

Jo volia crear un personatge perquè pogués haver-hi més d’una novel·la, com Agatha Crhistie amb Hercules Poirot” va explicar al públic assistent a la presentació. A més, va reconèixer que aquest protagonista es pot considerar un ‘alter ego’ d’ell mateix, amb característiques comptartides com l’amor als animals i a la música i al rock.

De moment, la novel·la ha estat editada amb català, i Jordi Tardà va anunciar que com a molt tard, al setembre també estarà disponible en castellà.

http://www.totmataro.cat

2. La segona residència

– Col·leccionista d’animals ?
No, els recullo amb voluntat que es recuperin, i si trobo l’amo, ’hi torno. L’últim el vaig troba r a l a car retera de Sils.

– La teva segona residència, si no m’equivoco.

Tinc el cor dividit ent re moltes poblacions. A Sils, a la Selva,
on ti nc una masia. Tamb é a Mataró, on v aig néixer. He visc ut
molt temps a Vi lassar de Mar, passo molt temps viat ja nt… Em
sento tan mataroní c om londinenc !

http://www.capgros.com

3. Orgull català

Bé, parlant de policies em sembla que la integració de membres de la Guardia Civil espanyola als Mossos d’Esquadra ja es fa sentir, ens referim a la denúncia feta pel comentarista radiofònic Jordi Tardà als mitjans de comunicació, la reproduïm íntegrament:

“Orgull Català

El mes passat sortia amb el meu cotxe de la ciutat de Girona i vaig ser aturat pels Mossos d’Esquadra per dur l’adhesiu CAT a la matrícula. Amb una prepotència inicial que fa bona la Guàrdia Civil, vaig ser convidat a treure l’adhesiu per estalviar-me la multa, deien, reglamentària. Vaig preguntar a l’agent si estava orgullós de portar al seu uniforme l’escut del seu país, o del meu, vés a saber, i com que em va dir que sí, li vaig contestar que jo també em sentia orgullós de mostrar la identitat del meu país al meu vehicle i que no em pensava treure l’adhesiu. Que si havia de complir amb el seu deure, que em multés, que jo no trauria de cap manera el CAT de la matrícula. No estava disposat a obeir una llei feta a Madrid. L’adhesiu segueix a la matrícula i la multa al meu poder. És una mostra del meu orgull català que un dia subhastaré en una de les meves Fires del Disc. Paraula de Stone.
Jordi Tardà
Sils”.
http://barcelona.indymedia.org

4. Gironí d’adopció

Tot i que va néixer a Mataró, ciutat on té les oficines, Jordi Tardà se sent gironí d’adopció. De fet, fa anys que treballa en la rehabilitació d’una masia de Sils que va arribar a les seves mans per via hereditària i que s’ha convertit en el seu refugi. Mira de passar-hi tant de temps com li és possible i fins i tot ha reconvertit l’antic paller en un estudi des d’on poder treballar. «Ja hem fet cinc fases de restauració i només ens en falta una», ens explica, i afegeix: «Això és qualitat de vida. I saps què passa? Que quan tastes la qualitat de vida costa molt tirar enrere.»

El Punt

(Copiat del Vell Bloc)

Anuncis

Accions

Informació

9 responses

27 08 2009
.Jordi Tardà, caçadors als Estanys !!!

Dijous 27 d’agost del 2009
El Punt

Perill! Som als estanys de Sils
27/08/09 02:00 – JORDI TARDÀ I CASTELLS. SILS (SELVA)

Els últims mesos ha anat augmentant el nombre de visitants als estanys de Sils, zona protegida que s’ha convertit en un dels indrets, protegits, més visitats de la comarca de la Selva.

Aquest progrés natural, però, es veu ara seriosament amenaçat, i no només pel pretès POUM.

Els dies de cacera –i malgrat la clara senyalització– alguns caçadors posen l’ai al cor en envair l’espai, protegit, dels visitants. Un dia vaig enxampar un caçador com un Rambo dins d’un dels miradors, recolzant l’escopeta per la finestra per poder disparar millor als ànecs de coll verd. I, la veritat, barrejar trets amb passejades a peu i bicicleta al mateix lloc no sembla gaire recomanable. Espai protegit. Com tampoc ho són les documentades curses de quads, motocròs i, darrerament, cotxes. Espai protegit.

Potser un dia, algú, visitant o practicant, en sortirà ferit o malparat i en cap cas es podrà dir que no s’havia avisat i que s’hauria pogut evitar. La publicació d’aquesta carta ho certifica.

Que cadascú faci la seva feina. Jo ja he fet la meva. Paraula de Stone.

Font: http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/74656-perill-som-als-estanys-de-sils.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Llegiu també: No hi torno, Fem respectar l’estany. Articles de l’Alfons Delgado
https://silsdelaselva.wordpress.com/2009/05/04/fem-respectar-lestany/

27 08 2009
rigoberto

Tardà ets un idol de masses, deixa tranquils els pobres caçadors, i dedicat a comprar pèls d´en miguel bosé, o els calçotets d´en tom jones i el abanico de la isabel pantoja

30 08 2009
.Pregoner 1992

El comentarista musical Jordi Tardà llegirà demà el pregó que obrirà la festa
CARLES SCHENNER • Sils.

Jordi Tardà, comentarista musical de Catalunya Ràdio, serà l’encarregat de fer el pregó que, demà a la nit, obrirà oficialment els actes de la Festa Major de Sils d’aquest any. L’acte tindrà lloc a la plaça dels Esports, després de la botifarrada amb rom cremat prevista per les nou del vespre.

Font: EL PUNT / Dijous, 24 de setembre de 1992

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

El pregó experimenta també força canvis, sobretot en l’emplaçament. «El pregoner d’enguany és Jordi Tardà i Castells, comentarista musical de Catalunya Ràdio. Si altres vegades el pregó havia estat concebut com a una conferència, en aquest cas hem volgut treure serietat a l’acte. És per això que el pregó serà realitzat a ta plaça dels Esports, un cop acabada la botifarrada », explica Narcís Sureda.

Font: Diari de Girona, divendres, 25 de setembre de 1992

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Jordi Tardà va llegir, la nit de divendres, el pregó de la Festa Major de Sils. El popular locutor i crític musical de Catalunya Ràdio, tot i que va néixer a Mataró, està molt vinculat a la població, ja que hi estiueja des de petit i hi té establerta la seva segona residència. L’acte, que va tenir lloc a la plaça dels Esports, es va celebrar paral•lelament a una multitudinària botifarrada popular. Tardà va centrar la seva intervenció a fer una lloança de les genuïnes virtuts ciutadanes que, al seu parer, caracteritzen des de sempre el tarannà dels habitants de Sils. Tot i així, va plasmar el progressiu embrutiment de l’estany, l’«assassina cruïlla» de l’entrada del poble i la manca d’un centre sanitari. El locutor va concloure el seu parlament amb un emocionat «gràcies per ser com sou, paraula de Stone!».

Font: El Punt, 27 setembre 1992

30 08 2009
.Macroconcert 1993

Juliol 1993
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Més de dos-cents músics ocuparan la nit del 2 de juliol un dels escenaris més grans que s’hagin muntat mai a tot l’Estat, instal•lat al camp de futbol de Sils, per afrontar vuit hores ininterrompudes de rock a benefici de la població assetjada de Bòsnia. Els organitzadors del concert, ideat pel centenar de persones que integren l’associació Sils Solidari amb la col•laboració de Jordi Tardà, calculen recaptar uns sis milions•

Sils aplegarà disset grups de rock en un macroconcert per ajudar Bòsnia
Tot el municipi s’ha abocat en l’organització de l’esdeveniment, la nit del 2 de juliol

Eva Vàzquez, Sils

El camp de futbol de Sils podria convertir-se la nit del 2 de juliol en l’escenari del concert de rock més espectacular que s’hagi organitzat mai a tot l’Estat. Així el van presentar ahir l’associació Sils Solidari i Jordi Tardà en anunciar que disset bandes de Catalunya, que sumen en total més de dos-cents músics, actuaran durant vuit hores ininterrompudes amb l’objectiu de recaptar fons per a Bòsnia. La magnitud del projecte ve avalada per un escenari de més de dos-cents metres quadrats, per 16.000 vats de so exterior i 5.000 d’interior, per 70.000 vats més de llum i per la voluntat de tota una població abocada en l’organització d’un esdeveniment que pot arribar a aplegar més de 5.000 persones (…)

Els diners recaptats seran lliurats a Justícia i Pau per a la distribució o a l’associació d’ajuda a Bòsnia creada recentment a Girona.

Font: Diari de Girona, divendres, 18 de juny de 1993

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

El concert pro-Bòsnia de Sils no rep una resposta gaire solidària
Només un miler de persones van acudir divendres al camp de futbol

Laura Juanola, Sils

Només un miler de persones van assistir divendres al macroconcert pro-Bòsnia al camp de futbol de Sils. Els organitzadors van agrair la generosa actuació dels quinze grups participants, però van lamentar la poca resposta del públic tot i atribuir- la a la inestabilitat del temps durant tot el dia. Jordi Tardà, presentador del concert, va llegir la traducció al català del tema de John Lennon Give peace a chance, com a manifest reclamant la pau. Ja t’ho diré va ser el grup més esperat pel públic assistent a un macroconcert de vuit hores de durada. El rock és viu, ajuda a viure Bòsnia era el lema del macroconcert organitzat per l’associació Sils Solidari amb la col•laboració de l’Ajuntament de la població i el Consell Comarcal de la Selva. La convocatòria solidària amb Bòsnia no va tenir una resposta gaire nombrosa, malgrat que l’oferta era diversa i maratoniana —15 grups i 8 hores de concert— i que els preus de les entrades eren de 1.200 pessetes —venda anticipada— i 1.500 —a les taquilles del camp de futbol—. Poc més d’un milió es va recaptar a taquilla, al qual caldrà afegir els diners recollits al servei de bar. Un cop es cobreixin, però, les despeses d’organització i infraestructura, hi haurà pocs diners per enviar a Bòsnia. Si es recorden concerts com el celebrat a Girona a benefici dels metges sense fronteres o algunes propostes interculturals, es pot creure que a les comarques gironines el rock no sempre mou la solidaritat. A Sils, a més, algun grup que havia confirmat la seva assistència no es va presentar al concert. És el cas de Karda Fàstic i Cap de trons. Entre les deu de la nit i les sis de la matinada, els assistents al macroconcert de Sils, però, van poder escoltar quinze grups més: Gramerols, Judici Final, 080, La Gran Aventura, Pep Sala i la banda dels Bars, Crit de Boc, Dos Passos, Suigeneris, Barri Baix, Spief, Lax’n’ Busto, De què van?, K’etmoki teyaya, Atak d’eufòria i Bates’Motel. Tots els grups van actuar de manera desinteressada —l’organització només els pagarà les despeses de desplaçament, però el problema és que els diners recollits no donaran per gaire més— durant 25 minuts —en principi, s’havia acordat que grups estrella com ara Pep Sala i la Banda del Bar i Lax’n’Busto actuessin uns tres quarts d’hora—. Aquest últim grup va rebre la resposta més entusiasta del públic. El concert va ser presentat pel conegut locutor de ràdio i col•leccionista Jordi Tardà, que, abans de l’actuació de Pep Sala i la banda dels Bars, va llegir un manifest per a la pau. El contingut del manifest no era altre que la traducció de Give peace a chance, un tema de John Lenon a favor de la pau i la comprensió i en contra del despotisme. La lletra del tema es va repartir entre el públic, que va interpretar-lo conjuntament amb el grup Crit de Boc. AI final del concert, els organitzadors van valorar molt positivament el concert des del punt de vista de la participació dels grups i per la manera en què s’havia desenvolupat l’organització. Ara bé, no podien deixar de lamentar la falta de públic.

Font: El Punt, diumenge, 4 de juliol de 1993

31 08 2009
Npi

Sr. zzz, ja veu que en Tardà ha fet alguna cosa més que heredar una masia ¿del seu tiu amo de la papelera? ( ???? ) i portar l’Archibald a jugar a les pistes de tenis de Sils 😉

31 08 2009
zzz

Srta Npi , si es cert, tambe es queixava de cert vei que tocava la bateria i el molestava

31 08 2009
zzz

Srta Npi si volia qudar com un senyor lo que tenia que fer es fer donacio de la masia al departament de medi ambient en compensacio per l efecte paperera.
No tndra per casualitat el top que portava la julia roberts al informe pelicano, pero aquesta em sembla que no canta

6 09 2009
.Tardà i Laporta

Acord amb el Museu del Rock

http://www.fcbarcelona.cat

El FC Barcelona ha signat aquest migdia un acord de col•laboració amb el Museu del Rock que obrirà la seva seu al complex lúdic Les Arenes a finals del 2009.

Joan Laporta i Jordi Tardà, periodista musical i impulsor del projecte del Museu del Rock, han signat avui a les intal•lacions del club un acord de col•laboració que agermana el Museu del FC Barcelona amb aquesta futura instal•lació.

http://www.fcbarcelona.com/web/catala/noticies/club/temporada08-09/12/n081222103403.html

Foto, Jordi Tardà i Joan Laporta:

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Jordi Tardà està d’acord amb la decisió de Joan Laporta d’encapçalar la manifestació independentista de la Diada 2009:

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=642491&idseccio_PK=1008

12 07 2010
.25 anys Tarda Tardà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: