Reciclar fa mandra

29 09 2009

I ara l’orgànica. Festa de l’Orgànica, 17 abril 2010:Les fotografies fan referència a contenidors de rebuig de Sils i Mallorquines, d’aquests que només haurien de servir pels residus que no es poden reciclar.

round-icon-small Reciclar fa mandra, setembre 2009:

IMG_0097

IMG_1131

IMG_1156

IMG_1208

round-icon-small Nou servei de recollida selectiva, 2009:

205

round-icon-small Reciclar fa mandra, estiu 2008:

Anuncis

Accions

Informació

20 responses

27 06 2008
LNC

Excel.lents fotos, demostren clarament que no es recicla, són de Can Cabirol Oi? potser és per això que molesten. Aquesta mena d’imatges a Vallcanera no es veuen.

27 06 2008
Marta

A Sils reciclem i força bé que ho fem, els últims dimarts de cada mes cal deixar al cantó del contenidor més proper els trastos vells perquè el dimecres següent passen a recollir-los.

Abans de publicar certes fotos caldria tenir més en compte quina és la normativa municipal i que jo sàpiga el dia 24/06/08 va ser l’últim dimarts del mes de juny. Tot i ser festiu l’endemà, el dia 25/06/08, dimecres, era dia de treball i per tant hi havia el servei mensual de recollida de trastos vells.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Nota de l’administració del bloc:
La Marta tenia raó i les fotos corresponents van ser esborrades de l’article. Cap de les fotos que publiquem ara fan referència als trastos vells de darrer dimarts de mes.

27 06 2008
Anònim

Posa-hi la foto del contenidor de davant del Racó can Tito… No sé de qui deu ser, però aquest deu agafar un gat cada dia perquè, dia si i dia també hi ha ampolles buides de vidre, garrafes de 25 litres d’oli amb oli usat de cuina, etc. al costat del contenidor de rebuig. Que jo sàpiga Semursa ho passa a buscar per cada casa, no??

Això que és extrany perquè la propietària del Racó de can Tito anava a la llista d’IDS i ara es podria queixar als seus companys de què fessin quelcom amb aquesta colla d’incívics que ronden el seu establiment. Extrany, no??

A veure si entre tots sabem indentificar aquest/s incívics…

27 06 2008
carlos

ESTAS FOTOS SON MUY BUENAS PERO MEJOR HUBIERAN SIDO SI LAS HUBIERAN PUBLICADO EN EL CUADERN DE SILS EN PORTADA CON EL ALCALDE

CAN CABIROL EL BASURERO DE SILS.

TODOS LOS QUE TENGA ALGO QUE TIRAR LLA SABEN DONDE TIENEN QUE IR.

27 06 2008
Bloc

Notícia del Vell Bloc, 30 maig 2007:

A Sils ja tenim deixalleria!

La deixalleria és un nou equipament públic de recollida de deixalles on hi podem portar tots aquells residus domèstics que no disposen d’un servei de recollida específic en la via pública.

1. Tota la colla de materials reciclables que generem cada dia, a més a més de les ampolles de vidre, el paper i cartró i els envasos lleugers que ja tenen els seus propis mitjans de recollida implantats: fustes, branques, ferros, plàstics, fils elèctrics…

2. Tots aquells residus tòxics o perillosos que fins ara havíem d’introduir en els contenidors d’escombraries convencionals, amb les conseqüències mediambientals que això comportava : pots o bidons que hagin contingut restes de productes especials, piles i fluorescents, oli de la cuina…

3. Tots els trastos vells que, fins ara, només podíem treure de casa els dies destinats a la recollida de mobles al carrer i amb l’avantatge afegida que a la deixalleria es pot classificar i triar molt més bé tots els materials recollits.

La instal·lació de Sils forma part d’una futura xarxa de dotze instal·lacions municipals que es gestionaran de manera coordinada entre elles i amb el reforç d’una gran deixalleria comarcal que s’està construint en el mateix indret que ocupa la planta de compostatge comarcal (entre Santa Coloma de Farners i Anglès).

Aquest servei supramunicipal està promogut pel Consell Comarcal i el Consorci Mediambiental de la Selva i té un triple objectiu:

1. Oferir el servei a tots els municipis de la comarca, tinguin la població que tinguin.
2. Optimitzar els costos de la recollida i la gestió de les instal·lacions.
3. Oferir un servei alternatiu a tots els comerços i petites empreses del municipi que estan obligats a gestionar correctament els seus residus.

Sils forma part d’una de les quatre primeres instal·lacions del servei de deixalleria comarcal que s’inauguren a la comarca.

Font: Notícies, web de l’Ajuntament de Sils, Data: 14/05/2007

28 06 2008
Bloc

Segon informe de l’Observatori

… l’Observatori de la Sostenibilitat de les Comarques Gironines (OSCG) ha iniciat, a partir d’un conveni amb la Diputació de Girona, un estudi en aquesta línia a nivell municipal i comarcal.

En la primera fase de l’estudi, presentat el passat dimecres 4 de juny, s’ha avaluat una mostra “no representativa però diversa” de 41 municipis amb Agenda 21 aprovada. A finals d’any, es pretén ampliar-ho almenys al vora centenar que tenen aquesta eina o, fins i tot, al conjunt de 221 municipis de les comarques gironines.

Municipi amb un màxim de recollida selectiva: Llagostera (63,7%)
Municipi amb un mínim de recollida selectiva: Sils (5%)

Font: http://www.sostenible.cat/sostenible/web/noticies/sos_noticies_web.php?cod_idioma=1&seccio=9&num_noticia=5

28 06 2008
Bloc

Sils Maria diu,

el 2 de Maig del 2007 a les 23:03

El diumenge s’inaugura per fi la deixalleria. Voldria escriure dues idees al respecte. Primera, un servidor de vostès va anar al sr Alcalde fa tres anys i li vaig preguntar on deixava l’oli de cuina, vernissos, restes de pintura, etc… Em va dir que l’any següent s’inauguraria, però que com a solució provisional podia portar l’oli al mateix ajuntament. ???

Així vaig fer-ho. Vaig anar amb dues ampolles plenes d’oli de cuinar. Les secretàries, secretaris etc de ajuntament em miraven amb cara de bitxo raro. “Quí és aquest que porta l’oli de cuina?” Ni ells sabien que aquest oli és una de les matèries més nocives per a la depuració de l’aigua.

Si aquests no ho sabien, em preguntava ¿Què farà la gent del poble alb l’oli sobrant de cuina? Després el sr. Rovira em va donar el nom i telèfon d’un senyor recollidor d’oli de restaurants. Aquest senyor em va dir que “nanai del paraguay”, el mateix que un altra, també recomanat pel alcalde per a la cosa de vernissos. UI és que, segona questió, aquest ajuntament no sap què és reciclar, ni ho ha ensenyat. Per a mostra, un botó: S’han fixat vostès com anuncia des de l’ajuntament la inauguració de la deixalleria? Davant de trastos vells, abandonats al mig del bosc, diu més o menys: Ara això ja no passará. Teni, deixalleria. Però senyors de Convergència, ¿no saben vostès que està prohibit i hauria d’esser multat l’abandó d’aquests tratos al bosc? No saben que una deixalleria no és per això?

Que Deu nostre Senyor els il·umini i puguin un dia saber per a què és una deixalleria.

Comentari del Vell Bloc
http://silsdelaselva.bloc.cat/post/6213/92787

29 06 2008
Paola

Marta, a Sils reciclem i força bé que ho fem?, ets massa optimista, aquí a Sils hi ha molt a fer encara. Per l’oli de cuina l’ajuntament hauria de repartir recipients. Quan anem els dissabtes a la daixalleria del polígon la veiem com a poc utilitzada, amb una noia molt aburrida a l’oficina i sense gaire moviment.

30 06 2008
Bloc

Les Guaites mediambientals

“Des de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sils us presentem les Guaites mediambientals…

La figura de la guaita va ser creada des del Consell Comarcal de la Selva per cobrir la necessitat dels municipis en matèria de gestió de residus i promoure qualsevol tema relacionat amb el medi ambient. L’objectiu principal és acompanyar el progrés dels pobles de la Selva cap a la sostenibilitat i el respecte vers el medi ambient.

És un equip format per 8 dones de la comarca; la guaita de Sils és la Sra. Sara Manero Arilla.

El treball que s’ha anat realitzant a Sils fins ara és:

· Diagnosi dels contenidors de recollida selectiva:
· Marcatge amb GPS de totes les àrees de recollida selectiva, elaboració dels plànols i creació de la base de dades informàtica.
· Proposta d’ampliació i millora de la ubicació dels contenidors.
· Reselva 2005. Campanya d’educació mediambiental adreçada a les escoles.
. Diagnosi dels residus generals dels comerços.
· Campanya d’estalvi d’aigua COMPTAGOTES. Durant la campanya es van donar estalviadors d’aigua als diferents punts d’informació. Els nens de l’escola van aprendre a estalviar aigua jugant amb les guaites al joc del COMTAGOTES.
· Seguiment setmanal de l’estat de les àrees de recollida selectiva.
· Millora de les àrees de recollida selectiva: s’han posat dues àrees noves, una a la urbanització Mallorquines i una altra a la urbanització Les Comes. També s’han canviat alguns contenidors, se n’ha augmentat la capacitat i se n’ha millorat la imatge. · Actuació davant les incidències del servei de recollida selectiva.

Properament, quan es posi en funcionament la deixalleria al nostre poble, la guaita podria donar suport en la seva gestió”

Font: Quadern de Sils núm. 54, agost 2006

…………………………………………………………………………………………………………..

Núm. 6896
CONSELL COMARCAL DE LA SELVA
Edicte sobre la contractació de personal
El president del Consell Comarcal de la Selva, el dia 15 de maig de 2007, ha resolt:
[…]
2. Contractar la Sra. Sara Manero Arilla […] com a subalterna, en règim laboral temporal a temps parcial (17,5 hores setmanals) i amb la modalitat contractual de contracte d’obra i servei determinat, a partir del dia 16 de maig i fins el 31 de desembre de 2007, a fi i efecte de posar en funcionament la deixalleria municipal de Sils.

Aquest acord se sotmet a informació pública per general coneixement.
Santa Coloma de Farners, 15 de maig de 2007
Jordi Iglesias i Salip
President

Font: BOP de Girona 107, 30 maig 2007

4 03 2009
.Incivisme

Incivisme
Publicat per amssils | 4 Mar, 2009

Estic segur de que si preguntéssim a tothom si creu que hem de respectar el medi ambient i prendre mesures, dirien que sí, doncs bé.

Ja fa uns dies, era dilluns i anava a buscar a la meva filla al col·legi, quan veig que es para un cotxe al cantó de un contenidor de brossa verd, que tothom sap que serveix per abocar-hi deixalles orgàniques i del cotxe baixa una dona, obre la porta posterior del cotxe i el primer que llença a dins del contenidor son dos garrafes buides d’aigua, evidentment desprès del dilluns ve el dimarts, dia de recollida selectiva i jo em pregunto:

Aquesta senyora no podia esperar unes hores i deixar les garrafes davant la porta de casa seva com fa molta gent d’aquest poble?

Si no podia esperar, perquè no llençava les garrafes al contenidor del plàstic?

He sentit pel poble un comentari que “insinua” que des de que no se’n ocupa el SEMURSA la recollida selectiva no es efectiva, es dir, que ho llencen tot. Llavors, perquè es recull apart de la recollida orgànica? I el que és pitjor, si es té la creença de que això és així, perquè no llencen les deixalles que es poden reciclar al contenidor corresponent i es queixen al ajuntament?

Tots tenim assumptes, coses a fer i sempre amb pressa, però això no és excusa.

Crec que ja n’hi ha prou de incivisme i hipocresia ecològica, a mi m’agradaria deixar a les meves filles i a les generacions posteriors un món on poder viure i unes conductes per mantenir-ho així, però ho hem de fer entre tots, no entre uns quants.

Avui, dimecres 4 de març, aquesta mateixa senyora, que jo creia que tenia seny, no tan sols ha llençat garrafes d’aigua buides al contenidor de les deixalles orgàniques si no que a més hi ha llençat una caixa de cartró i després se’n ha anat a buscar la canalla al col·legi.

Després de valorar si li deia quelcom i tenint en compte que ho havia de fer davant de la gent que esperava la canalla al col·legi, he optat per fer aquest escrit esperant que el llegeixi, ella i tothom que fa el mateix i s’hi vegin reflectits.

Per l’amor de Déu, a mi em cauria la cara de vergonya.

Joan Rísquez

Font: http://amsils.bloc.cat/post/15389/250684

8 03 2009
Bloc

Comentari a l’article Incivisme del bloc d’AMS:

Segurament aquesta senyora ni pensa ni s’enrecorda que potser algún altre dia serà la primera de lamentar-se que ens ho estem carregant tot. Jo proposaria que després de un periode d’adaptació (ciutadants-ajuntaments-empreses de recollida selectiva) obligar a la gent a separ-ho tot desde casa i en cas contrari sanció. En poc temps ningú s’oblidaria de separar-ho tot.

Publicat per ciutadà de sils 05 Mar 2009, 08:09

http://amsils.bloc.cat/post/15389/250684

8 03 2009
Rosa Maria

Comentari a l’article d’incivisme
No se pas si mai podrem veure cap mena de canvi en el comportament cívic d’aquesta població . Ja no és tan sols en l’apartat del reciclatge que está tan poc contemplat pels nostres veïns (i veïnes) Es la manca de respecte pels llocs comuns, (p.exemple els carrers). Sense anar mes lluny, ja que erem als contenidors de l’escola: tots els qui os hi acosteu, podreu observar només fent una ullada, la quantitat de papers, envoltoris, restes de menjar etc. o sigui brutícia que tant nens com adults deixen anar sense cap mirament per tota la zona, a la via PÚBLICA (de tots).
Després d’observar repetidament que a aquest carrer, en el qual hi ha no menys d’una vintena d’habitatges, només UN sol veí acostuma deixar el seu paquet els dies de recollida de reciclatge , em vaig adreçar a l’Ajuntament per tal de demanar si podíen repartir alguna mena d’informació sobre aquesta qüestió tal com es va fer ja fa alguns anys quan es va començar la campanya. Em vàren respondre que era tema del Consell Comarcal que són els qui havien editat els tríptics originals amb les indicacions oportunes i díes de recollida etc. etc.
La persona que em va atendre em va dir… que parlés amb el Consell ! !
Ja no és nomes la mandra i la manca de respecte de la gent envers els llocs comuns. Ës també la desídia de les entitats oficials que s’hauríen de fer càrrec de promoure aquesta mena d’assignatura que tenim tan oblidada.

25 06 2009
.Bosses reutilitzables

BOSSES REUTILITZABLES
Després d’haver posat un punt de repartiment de bosses reutilitzables al mercat el passat divendres 19 de juny, a partir d’ara i fins el 15 d’agost es podran recollir a la deixalleria els dimecres i dissabtes de 9h a 13h i el divendres de 17h a 20h.
Per a més informació us podeu dirigir al telèfon 972168285 (Centre d’Informació de l’Estany)

http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Pages_RightMenu/Noticies.aspx

28 09 2009
SOS

si aquet primer contenidor es el del SES DE SILS, cal que els/les mestres afegeixin al seu ideari la idea de les tres erres (reciclar, reutilitzar, reduir). Evitant donar un mal exemple als alumnes. Els/les profes del SES han de saber que al poble hi ha una deixalleria.

29 09 2009
Mare

A mi em va sorpendre que en una festa al CEIP Verdaguer, amb pares i alumnes, els gots de plàstic i les ampolles de vidre anessin a les escombraries, el curs passat

24 11 2009
.Bosses i oueres

27/11/2009
REPARTIMENT DE BOSSES DE PA I OUERES REUTILITZABLES

REPARTIMENT DE BOSSES DE PA I OUERES REUTILITZABLES
El divendres 27 de novembre de 9 h a 14 h hi haurà un punt d’informació al mercat municipal de Sils on es repartiran bosses de pa i oueres reutilitzables als/a les ciutadans/es que s’hi acostin.

Aquesta acció s’emmarca dins la campanya “Aposta pel consum sostenible” del Consorci Mediambiental de la Selva, del que forma part l’Ajuntament de Sils.

24 11 2009
Dominique

Però, perdoneu eh, jo no ho entenc, si ens passen per casa a recollir la brossa que no és deixalla normal! Ens recullen a la porta de casa: Plàstics, vidre, cartró, tot el que és reciclable, excepte la orgànica i la deixalla no reciclable.

A part ens van repartir, ja fa temps, unes petites o mitjanes, papereres de color marró només per a la brossa orgànica, i tenim pocs, però en tenim, alguns contenidors, per exemple, un a la plaça dels Esports.

De tant en tant, posen alguns contenidors repartits pel poble per a les restes de poda, on es poden portar restes de jardí, gespa, etc.

Una vegada al mes passen a recollir el mobles i andròmines velles. Només cal que les deixem la nit abans, no després ni el mati anterior, al costat dels contenidors.

En els contenidors normals, els verds, els de tota la vida, allà només hem de llençar allò que no és ni vidre, ni cartró, ni paper, ni plàstic, ni metall: per exemple, la pols d’escombrar, papers amb oli que hagin estat en contacte amb aliments (una base de magdalenes o similar), compreses, tampons i bolquers (perquè això no és orgànic), allò que no hagi d’anar al contenidor marró i tot el què consta en els tríptics que se’ns va fer arribar.

Hauríem també de reciclar l’oli de cuina en garrafes i dur-lo a la deixalleria de tant en tant, encara que ens faci mandra. Conec un amics d’un altre poble que s’ho reparteixen un cop cada dues setmana entre tres famílies i així no es fa tant pesat.

Tot això depèn de cadascú, però hi ha una certa part de la recollida que ens la posen “bastant” fàcil, malgrat és evident que podria ser molt millor. I com diu la Rosa Maria, tornar a recordar les coses, perquè sempre és bò, jo sempre haig d’estar preguntant-me “això va aquí? això va allà?”, perquè segur que hi ha molta gent a qui li passa el mateix i perquè sempre n’hi ha d’altres que s’afegiran al carro.

Tot això, a part de ser una qüestió ecològica, de consciència cívica i imparable – els nanos ho estan aprenent, almenys en la teoria i en assignatures, a l’escola – té un altre component:

Per què els ajuntaments i les comarques fan l’esforç en aquesta matèria? A part de que siguin consistoris més o menys conscienciats amb la qüestió, perquè costa calés no fer-ho i, en conseqüència, ens toca les butxaques a tots. Va per quotes. Se’ls penalitza sinó es recicla bé en el municipis. Vaja, que les tones de “merda” que generem la població es pesen en diners.

Si algú dels nostres veïns no recicla no només no té consciència cívica vers als seus i els nostres fills, el seu futur i aquest planeta, és que li importa una rave els diners dels impostos que paguem tots plegats i que es desviaran a pagar la porqueria que generem i no cap a d’altres qüestions més importants.

Però, és clar, si hi ha gent a qui no li importa llençar un paper a terra davant l’escola o un altre lloc o deixar el “regalet” del gos diari a les voreres que tots trepitgem, com n’hi haurà d’altres que es conscienciaran sobre aquest tema?

20 03 2010
.Orgànica

Reclicla l’orgànica, 19 març, 17 abril:

15 04 2010
.17 abril, Festa de la Orgànica (amb esmorzar)

21/04/2010
PUNT INFORMATIU DE L’ORGÀNICA A MALLORQUINES

Recull el teu kit de l’orgànica i resol els dubtes sobre recollida selectiva al punt informatiu que hi haurà al camp de futbol de Mallorquines de dos quarts de 6 a les 8 de la tarda.

22/04/2010
PUNT INFORMATIU DE L’ORGÀNICA AL NUCLI
Recull el teu kit de l’orgànica i resol els dubtes dobre recollida selectiva al punt informatiu que hi haurà al pavelló de les 5 a les 8 de la tarda.

24/04/2010
PUNT INFORMATIU DE L’ORGÀNICA A VALLCANERA
Recull el teu kit de l’orgànica i resol els dubtes sobre recollida selectiva al punt informatiu que hi haurà al matí a l’antiga seu social.

24/04/2010
PUNT INFORMATIU DE L’ORGÀNICA A LES COMES
Recull el teu kit de l’orgànica i resol els dubtes sobre recollida selectiva al punt informatiu que hi haurà a la tarda al Parc de les Comes.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

17/04/2010
FESTA DE L’ORGÀNICA
A la plaça dels Esports.

11h. Esmorzar popular
11.30h. Jocs i tallers
12.30h. Animació infantil
Hi haurà un inflable per als/a les més menuts/des.

Recull el teu kit de l’orgànica i resol els dubtes sobre recollida selectiva al punt informatiu que hi haurà durant tot el matí.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Font: http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/default.aspx

20 05 2010
.Kit orgànica

KIT DE L’ORGÀNICA

El 20 d’abril va començar la recollida de la matèria orgànica a Sils. Si t’has quedat sense kit de l’orgànica, el pots anar a buscar a la deixalleria de Sils.
A la deixalleria també podràs comprar paquets de bosses reutilitzables pel preu d’1 euro.

Recorda que l’horari de la deixalleria és:

HORARI D’ESTIU (del 15 de juny al 15 de setembre)
* Dimecres de 09:00 a 13:00h.
* Divendres de 17:00 a 20:00h.
* Dissabtes de 09:00 a 13:00h.

HORARI D’HIVERN (del 16 de setembre al 14 de juny)
* Dimecres de 10:00 a 14:00h.
* Divendres de 15:00 a 19:00h.
* Dissabtes de 10:00 a 14:00h

http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Pages_RightMenu/Noticies.aspx

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: