Vilobí d’Onyar

6 10 2009

round-icon-small Vilobí, municipi de la Selva limítrof amb Sils. El president del club de futbol Vilobí CF, Josep Panella Gubau, és també (en representació de Foncie SL) el promotor de la nau industrial (vulgarment, Nyap) on finalment s’ha instal·lat el polèmic supermercat Consum de Sils. Hi ha un projecte de construir, a la zona alta de la mateixa parcel·la de Sils, en data indeterminada, una segona superfície comercial.

busquetsalcaldevilobi

Foto superior: l’alcalde de Vilobí és en Joan Busquets i Sitjà (CiU), que té una empresa anomenada Construccions Busquets Vilobí SL. A Hostalric s’han aixecat veus discordants pel que fa a l’adjudicació de determinades obres públiques a l’empresa de l’alcalde de Vilobí (octubre 2009).També es notícia que l’alcalde Busquets, deixarà el càrrec a meitat de mandat, a finals de l’any 2009.

vilobi2

round-icon-small Dimarts 6 d’octubre de 2009, Diari de Girona

Hostalric adjudica una obra a l’empresa de l’alcalde de Vilobí

Foto, Carles Colomer: Imatge dels veïns assistents en el ple d´ahir.

Els polèmics treballs, amb un pressupost de més d´un milió d´euros, podrien començar en pocs meso …

Nota de l’administració del bloc: la notícia apareix tallada en aquest punt, per una errada tècnica a la web del DdG.

Font: http://www.diaridegirona.cat

round-icon-small Adjudicar el concurs convocat per a l’execució de l’obra titulada obres del projecte de rehabilitació del local polivalent municipal, a l’empresa Construccions Busquets Vilobí SL pel preu de 1.613.700,00 € amb subjecció al plec de clàusules administratives particulars, el plec de prescripcions tècniques, el projecte aprovat i les propostes tècniques presentades pel contractista.

Font: http://www.webgipal.net/hostalric

round-icon-small Dimarts 29 de setembre de 2009, Diari de Girona

L´alcalde de Vilobí, Joan Busquets (CiU), deixarà el càrrec després de 6 anys. El batlle convergent abandona la política per dedicar-se a la seva empresa i està previst que la segona tinenta d’alcalde en sigui el relleu.

Foto, Marc Martí: L’alcalde Joan Busquets

VILOBÍ D’ONYAR | E.BATLLE

L’alcalde de Vilobí d’Onyar, Joan Busquets (CiU), deixarà el seu càrrec a meitat del mandat i després d’estar sis anys al capdavant d’aquest Ajuntament selvatà i com a cap de llista de CiU en aquest municipi. Els motius pels quals el batlle ha decidit renunciar al seu càrrec, segons fonts de la Federació Nacionalista a la comarca de la Selva, són principalment que el batlle vol dedicar-se plenament als seus negocis privats.

Aquest fet, per tant, provocarà que aquest alcalde, que es va presentar per primer cop en unes eleccions el 2003, ara hagi de buscar-se un relleu. Fonts convergents asseguren que si no hi ha cap canvi, el càrrec passarà a mans d’Olga Guillem (CiU), l’actual segona tinenta d’alcalde i regidora de Cultura, Educació i Poble de Sant Dalmai.

Joan Busquets ahir no va voler parlar de la seva dimissió però tot sembla indicar que el ple de successió es farà en dos mesos, tal i com apunten fonts de CiU. Aquestes també afirmen que la decisió de l’alcalde de Vilobí de deixar el seu càrrec és un tema que ja se’ls havia comunicat durant aquest estiu passat.

En aquests moments els regidors de l’equip de govern de CiU de Vilobí, que es troben al capdavant d’aquest ajuntament en majoria absoluta, es troben configurant el nou cartipàs, ja que caldrà repartir-se novament les regidories: les que duia l’alcalde Joan Busquets (Alcaldia, Relacions Institucionals, Administració i Règim Interior), les de la nova alcaldessa i de les que s’ocuparà el nou edil que entri. Si no hi ha canvi, segons les llistes de les eleccions municipals de l’any 2007, la nova regidora hauria de ser Núria Casals.

Olga Guillem per la seva banda, ahir no va voler fer declaracions sobre el seu futur com a nova alcaldessa de Vilobí d’Onyar. Tant Busquets com Guillem van assegurar que quan hi hagi el canvi s’informarà. L’alcalde de Vilobí va inaugurar la setmana passada el nou consultori mèdic de la localitat, un acte públic que podria ser una de les seves últimes aparicions públiques com a alcalde de Vilobí.

Busquets es va presentar com a primer cop a cap de llista de CiU a Vilobí d’Onyar l’any 2003. De fet, ell era el successor de Ramon Rovira, que va ser batlle encapçalant la candidatura de CiU, entre 1979 i 2003. Fins llavors, Busquets era el delegat local de CiU però, mai havia sigut regidor en aquest Ajuntament de la Selva.

Font: http://www.diaridegirona.cat


round-icon-small El PSC apoya una consulta soberanista en Vilobí d’Onyar. El pleno municipal lo aprueba con los votos de CiU y dos listas independientes vinculadas a ERC y PSC

EUROPA PRESS – Girona – 25/09/2009 13:31

El pleno municipal de Vilobí d’Onyar (Girona) ha aprobado con los votos de CiU y dos listas independientes vinculadas a ERC y PSC la celebración de una consulta independentista en la localidad, como la que se hizo el 13 de septiembre en Arenys de Munt (Barcelona).

De este modo, a diferencia de lo que ha ocurrido en otros ayuntamientos, en este caso la ‘lista blanca’ próxima al PSC no se ha abstenido ni rechazado la consulta, sino que ha votado a favor.

No se trata del primer caso en el que, a nivel local, concejales socialistas o de Progrés Municipal rompen con el posicionamiento del partido ante las consultas. En Santa Coloma de Farners (Girona) el gobierno municipal, donde participan los socialistas, defienden la celebración de una consulta en la localidad, que debería promover una entidad privada.

Vilobí d’Onyar es una población de casi 3.000 habitantes situada en la comarca del Gironès y de sus nueve ediles, seis son de CiU, dos de Tres Pobles – Acord Municipal— y otros dos de Independents per Vilobí-Progrés Municipal.

Font: http://www.publico.es

Anuncis

Accions

Informació

17 responses

7 10 2009
zzz

aquest era el que va organitzar el famos macrobingo del aeroport, enlloc del superotonda ens podia haver possat un casino, els ludopates li hauriem agrait

7 10 2009
.De CiU al PSC

Dissabte 21 d’abril de 2007, Diari de Girona

L´exalcalde de CiU Ramon Rovira lidera una llista adscrita al PSC

DDEG, VILOBÍ D´ONYAR

L´històric Ramon Rovira torna a la política municipal. Qui va ser alcalde de Vilobí d´Onyar, encapçalant la candidatura de CiU, entre 1979 i 2003, ha decidit presentar-se com alcaldable a la llista d’Independents per Vilobí d’Onyar-Salitja-Sant Dalmai-PM, adscrita al PSC. Rovira, de 62 anys, encapçalarà una llista «formada per una combinació de gent jove amb molta il·lusió per fer noves coses pel municipi i per gent d’experiència».

Rovira s´enfrontarà a les urnes als que van ser els seus companys de partit durant 24 anys. Les eleccions de 2003, les primeres en què els veïns de Vilobí no tenien l´opció de triar Rovira com alcalde, van tornar a ser guanyades per CiU amb majoria absoluta, si bé perdent un regidor respecte els comicis de 1989. Si el sorgiment d´un partit proper al PSC a Vilobí ja podia haver estat motiu de preocupació per CiU, el fet que el seu cap de llista sigui un històric amb el pes de Rovira no deu ser, per suposat, cap motiu d´alegria.
Segons sembla, Ramon Rovira trobava a faltar la política. Després de 24 anys fent d´alcalde, els quatre que ha pasat allunyat de l´Ajuntament deuen haver estat difícils de suportar.

Es dóna la circunstancia que l´actual alcalde, Joan Busquets, i el propi Rovira, van pactar la successió d´aquest. Quan Rovira va anunciar que deixava la plolítica, Busquets, que era el delegat local de CiU, va acordar amb aquell una «solució de consens» per al seu partit, de cara a les eleccions municipals que estaven a punt de celebrar-se. O sigui que en la configuració de la llista convergent de 2003 i en la pròpia condició d´alcaldable de Busquets hi va tenir força influència la figura de Rovira, que pràcticament va ser el seu valedor. L´exalcalde torna ara disposat a enfrontar-se als seus antics companys.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2667_3_195908__Comarques-Lexalcalde-Ramon-Rovira-lidera-llista-adscrita

Foto: http://unaltrevilobiespossible.bloc.cat/gallery/9849/previews-med/9849-66265.jpg

7 10 2009
.Obra pública

Algunes adjudicacions d’obra pública a l’empresa de l’alcalde convergent de Vilobí d’Onyar:

La buena situación en el mercado y la ambición de mejorar y de aprender nos ha impulsado a crear sinergias con otras empresas del mundo de la construcción. Así pues, hemos establecido colaboraciones y participaciones con las siguientes empresas:

Empresas del Grupo:

Construccions Busquetes Vilobi, SLU
Sinergia Interiors, sl
Cartro-Guix Vilobi, SLU

Empresas Associadas

Paviments Estampats de Girona, SL
Bricoceramic, SL
Formigons Alsina, SL
Xavier Alsina, SA
Giromix, SL
Riudetrans, SA

http://www.busquetssitja.com

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Palafolls:

Adjudicar provisionalment a l’empresa CONSTRUCCIONS BUSQUETS VILOBÍ, S.L.U. l’obra “Ampliació de la Llar d’Infants municipal amb dues noves aules”, per un import de 183.300,00 euros i 29.328,00 euros d’IVA.

Palafolls
ACTA DE LA JUNTA DE GOVERN LOCAL
Caràcter: Ordinari
Data: 29 de juliol de 2008

http://www.palafolls.cat/biblioteca/items/1301/080729JG.pdf

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Arbúcies:

Per Decret de data 2 de setembre de 2008 l’Alcaldia ha acordat adjudicar a CONSTRUCCIONS BUSQUETS VILOBÍ, SL el contracte, per procediment negociat amb publicitat, per les OBRES DEL PROJECTE EXECUTIU DEL CENTRE DE LES ARTS ESCÈNIQUES NAUS AYATS, 1A FASE, per l’import de 253.000,00 €, IVA inclòs.

http://www.arbucies.cat/uploads/20080926/Adjudicacio_obres_naus_ayats_1a_fase.pdf

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Riudellots:

Contractació de les obres de construcció de 21 nínxols pel cementiri municipal
S’ha adjudicat la construcció d’un mòdul de 21 nínxols per al cementiri
municipal a l’empresa Construccions Busquets Vilobí SL per un import total de 15.841,23 €.

http://www.riudellots.cat/ajuntament/bims/2008/2008-06.pdf

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Sant Hilari Sacalm:

Obra:Construcció centre d’educació infantil 1er cicle de Sant Hilari Sacalm.
Empresa: Construccions Busquets Vilobí, SLU.
Certificació núm. 4
Import: 216.346,37 €

http://www.santhilari.cat/uploads/File/JGL/ju070509.pdf

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Lloret:

Número d’expedient: 1600/07.
Dependència en la qual es tramita l’expedient: Departament d’Educació. Servei de Contractacions i Subministraments.
Objecte del contracte: obres a l’escala d’emergència al CEIP Esteve Carles de Lloret de Mar (La Selva).
Tipus de contracte: obra.
Tramitació: ordinària.
Forma: negociat derivat d’un concurs desert.
Pressupost base de la licitació: 93.623,13 euros, IVA inclòs.
Data d’adjudicació: 30 de novembre de 2007
Contractista: Construccions Busquets Vilobí, SLU.
Nacionalitat del contractista: espanyola.
Import d’adjudicació: 93.600,00 euros, IVA inclòs.

http://www.derecho.com/l/dogc/anunci-pel-qual-fan-publiques-diverses-adjudicacions-definitives-contractes-departament-d-educacio-25-01-2008/

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Riudellots de la Selva

El consistori adjudica la construcció de l’Espai Jove per 500.830 euros
19/08/09 02:00 – Riudellots de la Selva – J.C

L’Ajuntament de Riudellots ha adjudicat definitivament el contracte per a l’execució de les obres de l’Espai Jove a l’empresa Construccions Busquets Vilobí. L’import d’adjudicació de l’obra és de 431.759 euros, i, amb els 69.060 euros més d’IVA, arriba als 500.830 euros. El preu total del contracte és de 626.039,09 euros. Aquest equipament s’emplaçarà a l’antic menjador escolar, un edifici que està situat a l’entrada de la població, just davant del consistori. L’Espai Jove respon a una demanda dels joves de Riudellots mitjançant les idees que van fer arribar al govern municipal a través del pla local de joventut. Aquesta demanda va ser escoltada pel consistori, que va començar els tràmits per crear aquest centre.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/6-urbanisme/72284-el-consistori-adjudica-la-construccio-de-lespai-jove-per-500830-euros.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Calldetenes:

Pavelló poliesportiu municipal. S’aprovà en el Ple Extraordinari del 18 de gener de 2008 el pressupost
d’execució d’obres per un import de 852.000 € per a l’empresa Construccions Busquets Vilobí,
S.L.U. El Consell Català d’Esports subvencionarà una part important de la inversió.

http://www.calldetenes.info/imgs/parlem_ne/8.pdf

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

7 10 2009
zzz

aquest senyor era el paleta oficial de conveniencia( perdo convergencia), tots els coles(quan es feien com deu mana) i poliesportius de les rodalies els havia fet ell i es un senyor que ha creat llocs de treball i ha ajudat a la integracio de la gent que ha arrivat de d altres paisos , subministrant lis una gaveta i una paleta, una especie de mecenes de lA ONG toxanes sense fronteres…….

7 10 2009
Anònim

zzz: una pregunta obligada, ¿amistats, relacions, lligams, negocis entre els dos homes de Vilobí i en Quimet de Sils? Crec q em van dir que el poliesportiu d’aquí de Sils el va fer en Busquets de Vilobí. I després va venir la rotonda de la benzinera i el Nyap.

24 anys d’alcalde el Rovira a vilobí i 28 el d’aquí … eren parents?

8 10 2009
Anònim

zzz: de ben segur q tens més admiradores i admiradors que detractors, tu tranquil !

i la meva pregunta?

8 10 2009
zzz

Sr Anonim o eren parents, els de Vilobi son una familia rica amb terres, el d aqui res d res.
Si vol tambe li dire que va fer el de Vidreres.
Pero no hi cap lligam entre aquests dos senyors en l afer nyap, son dos empresaris forts i allo es pecata minuta per menjar dos.
Lo de admiradors i admiradores per la eva educacio m es indiferent, em limito a comentar coses…………pero es veu que hi h gent molt cabrejada……i nomes dic alguna de les coses “que es poden dir”

8 10 2009
zzz

Perdo no son parents

10 10 2009
Npi

senyor zzz,

això ho ha escrit vostè (m’ha semblat veure el seu lèxic)?:

Al Sr. (sic) Fèlix Millet el podem rebatejar com Feliç Bitllet; ja li va bé elnou nom!

http://www.3cat24.cat/noticia/409444/catalunya/Grans-fortunes-tracte-de-favors-ajudes-a-partits-i-assetjament-sexual-en-el-sumari-del-cas-Millet

10 10 2009
Anònim

Millet assetjava sexualment ?

10 10 2009
zzz

Srta Npi aixo no ho he escrit jo, pero esta molt ben dit

10 10 2009
zzz

Sr o Sra Anonim no en tinc n idea, pero aquest home era capaç de tot i lo trist del cas es que la majoria de les fundacions tenen elements d aquest tipus, despres em diuen perque em posso amb els srs. de la funda cio natura.
Hi ha hagut escandols en la creu roja, la aecc(cancer),etc etc

10 10 2009
zzz

Srta Npi si vol tambe li pot dir en felix pillet, aquest li escau mes be , perque serveix per definir totes les seves “habilitats”

10 11 2009
.Joan Busquets al DdG

Dimarts 10 de novembre de 2009
Diari de Girona

L´alcalde de Vilobí adjudica un contracte a una empresa de la qual és conseller
Ho va fer amb un decret d’alcaldia i mitjançant un procediment negociat sense publicitat
A més, les obres del local polivalent s’han fraccionat en tres pressupostos

ADJUDICACIÓ DE CONTRACTES
L’alcalde de Vilobí d’Onyar, Joan Busquets (CiU), va adjudicar un contracte d’obres a una empresa de la qual ell és conseller delegat mitjançant un procediment negociat sense publicitat. Com que l’import no arribava a 200.000 euros un decret d’alcaldia va ser suficient perquè el pogués atorgar sense consultar-ho al plenari. Finalment els treballs els farà una altra mercantil.

L’alcalde de Vilobí d’Onyar, Joan Busquets (CiU), va adjudicar les obres per a realitzar la connexió d’aigua de Vilobí amb Salitja a l’empresa ASSA, Hidràulica i Electricitat SL, de la qual és conseller delegat i ho va fer a través d’un decret d’alcaldia i sense necessitat de consultar-ho al ple. Com que els treballs en qüestió eren inferiors a 200.000 euros va obrir un procediment negociat sense publicitat en el qual va convidar tres empreses per valorar-ne els pressupostos. Curiosament en dues d’aquestes societats mercantils (ASSA i Xavier Alsina SA) hi tenia interessos l’alcalde perquè hi figura com a conseller delegat. A més, van ser les que van presentar els pressupostos més baixos: ASSA 197.628 euros i Xavier Alsina 209.908 euros.

El pressupost presentat per ASSA representava una rebaixa de només el 5% respecte a la quantitat inicial d’adjudicació, que era de 218.655 euros. El cap de l’oposició, Ramon Rovira (PM), ja va qüestionar en el ple de juliol aquesta rebaixa al·legant que és molt minsa si es té en compte que “la mitjana de baixes que ofereixen les empreses constructores en les subhastes d’obra pública voregen el 30%”. Rovira també va considerar poc ètica aquesta adjudicació.

Malgrat tot, la situació ha canviat en el decurs dels dies i finalment serà una altra empresa sense relació aparent amb el batlle la que faci la connexió d’aigua. Preguntat al respecte Busquets ha esmentat que el contracte amb ASSA s’ha anul·lat després que aquesta no presentés el pla de seguretat pertinent.

El sistema de realitzar procediments negociats sense publicitat també ha permès que el batlle fraccioni en tres pressupostos diferents les obres del local polivalent de Sant Dalmai per adjudicar-les a tres empreses. La suma dels tres contractes ascendia a 578.930 euros.

En aquesta ocasió la societat Xavier Alsina SA també va ser convidada per presentar un pressupost dels acabats exteriors i les obres a la carretera tot i que finalment no va ser escollida. Sobre això l’alcalde assegura que el fraccionament no respon a voluntats personals i s’escuda en el pla d’obres per justificar-ho.

A banda d’això, Busquets ha manifestat que probablement dilluns que ve, 16 de novembre, tindrà lloc el ple extraordinari on formalitzarà la seva dimissió d’alcalde per poder dedicar-se plenament als seus negocis privats.

Font:http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2009/11/10/lalcalde–vilobiacute-adjudica–contracte-empresa-qual-eacutes-conseller/368870.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

14 comentaris a l’article anterior:

14 – Comentari enviat el dia 10-11-2009 a les 13:19:41
I si investiguen les obres que l’empresa del Sr. Batlle ha fet, durant molt anys al Aeroport de Girona, algú d’aquesta empresa i del Aeroport podria acabar a la presó per prevaricació i comissions il.legals… Podria ser. De porqueria n’hi per tot arreu. A veure qui té pevrots per investigar-ho. La oposició? No crec que ho faci, algun d’ells sembla que també té coses semblants en un restaurant a prop del Aeroport. Si busquen trovaran.
Autor: Serrabusquets

13 – Comentari enviat el dia 10-11-2009 a les 12:59:44
m’agrada perquè els que el van votar en el seu moment son ara els que reneguen contra ell
Autor: apa doncs

12 – Comentari enviat el dia 10-11-2009 a les 12:44:21
Rocacorba, como estamos en un pais, España, te guste o no, yo escribo y hablo en la legua oficial, como es de derecho y obligacion, como otros tantos millones que vivimos en Cataluña (España). Conec, escric i parlo perfectament la llengua cooficial.
Autor: Javi

11 – Comentari enviat el dia 10-11-2009 a les 11:29:44
Estic totalment d’acord amb el comentari #8. Els ajuntaments haurien d’estar formats per professionals en cadascun dels àmbits o regidories (urbanisme, sanitat, socials, etc.) . I el Batlle escollit per votacions democràtiques personals amb llistes obertes. Ara està farcit de tinyetes que només roben i miren pels seus interessos sense cap escrúpol ni ètica, per cert substantiu que no existeix en el seu diccionari. Tot hi que cal dir, que en cap cas crec sigui el 100% dels seus components, ni molt menys. Però els honestos crec són els primer interessat en netejar aquesta púrria.
Autor: Enric

10 – Comentari enviat el dia 10-11-2009 a les 11:10:34
Bueno, finalment ja surten els draps bruts del ajuntament de Vilobi, era box populi que aquest senyor era el “Julian Muñoz” de les comarques gironines. A Vilobi fa tres anys que estem esperant el POUM, i esclar com que el senyor alcalde estava ocupat amb la urbanització de la zona del camp de futbol que es a on ell hi tenia interessos doncs a la resta del poble que s’esperin, com que ell no hi te terrenys no li interessa, i el senyor regidor de urbanisme dient mentides a tothom qui li pregunta sobre el POUM. Enrredant a tothom vaja… tipic dels politics. En fi, paciencia a veure si be algú decent que ho arregli una mica.
Autor: Un de can Bells

9 – Comentari enviat el dia 10-11-2009 a les 10:45:37
si invstigussin l’ajuntamnt de vilobi, es trobrien amb un altre cas malaya, santa coloma de gramanet etc, vaja com tota la corrupcio q va sortint ulimament sobre els ajuntaments. A mi em van arribar a explicar q aquest alcalde inclus no et deixaba construir a meny q contractessis a la seva empresa
Autor: blackmysteri

8 – Comentari enviat el dia 10-11-2009 a les 10:30:01
Què curiòs que plegui “voluntàriament”. Què més hi ha per esbrinar? I Construccions Busquets? Què ha fet a Vilobí durant el seu mandat?? Cal que la política estigui gestionada per professionals de les Ciències Polítiques, amb sous regulats. No pot ser que qualsevol papanates pugui exercir d’alcalde. És massa responsabilitat com per deixar-ho en mans inexpertes i fàcilment corruptes.
Autor: Això no hi ha qui ho pari

7 – Comentari enviat el dia 10-11-2009 a les 10:01:02
Cal fer esment a tots aquest emigrants, que encara no dominan la llengua pròpia del Pais, que actualment es donen classes de català gratuitas. Es molt important, quan es va a un altre Pais, respectar les senyes d’identitat, tradicions, historia, dret Civil, i per sobre de tot, la llengua pròpia del país. Amb una mica d’interès, això es pot resoldre.
Autor: Rocacorba

6 – Comentari enviat el dia 10-11-2009 a les 09:23:38
por etica deberia dimitir de su cargo.
Autor: Aratron

5 – Comentari enviat el dia 10-11-2009 a les 08:35:08
En mica en mica, es demostra que tots aquest “politiquillos” i “demòcrates de pacotilla”, són uns pocavergonyes i caragirats !
Autor: Enric

4 – Comentari enviat el dia 10-11-2009 a les 08:20:34
NO HI HA UN PAM DE NET. Agradi o no aquesta frase, ja no creiem en cap politic. Tots van per la pela, i ja seria hora que revissessin tots i cada un dels ajuntaments.
Autor: Eloy

3 – Comentari enviat el dia 10-11-2009 a les 08:15:36
como juan palomo: YO ME LO GUISO Y YO ME LO COMO
Autor: ANTICORRUPTO

2 – Comentari enviat el dia 10-11-2009 a les 07:58:11
los funcionarios deberian denunciar anonimamente los casos de corrupcion… porque si no se convierten en complices del delito.
Autor: Iah

1 – Comentari enviat el dia 10-11-2009 a les 07:46:37
ya van saliendo los casos de corrupcion…. en los ayuntamientos gerundenses.
Autor: Schatiel

Font: Diari de Girona, lectura efectuada a les 15.50 del 10/11/2009
http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2009/11/10/lalcalde–vilobiacute-adjudica–contracte-empresa-qual-eacutes-conseller/368870.html?pCom=1#EnlaceComentarios

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Dimarts 10 de novembre de 2009
Diari de Girona

La llei de contractes del sector públic

La llei de contractes del sector públic especifica en el segon apartat de l’article 161 que “s’han de publicar anuncis de conformitat amb el que preveu l’article 126 quan el valor estimat sigui superior a 200.000 euros, si es tracta de contracte d’obres”. D’acord amb això l’alcalde tenia cobertura legal per realitzar un procediment negociat sense publicitat per tal d’adjudicar el contracte per realitzar els treballs de connexió d’aigua entre Vilobí i Salitja en una de les empreses a les quals està vinculat.

vilobí d’onyar |ddg

Preu del contracte adjudicat
Inicialment les obres s’havien adjudicat a l’empresa ASSA Hidràulica i electricitat SL i en tenir un cost inferior a 200.000 euros l’adjudicació es va poder fer per decret d’alcaldia mitjançant un procediment negociat sense publicació.

S’ha anul·lat el contracte perquè el contractista havia de portar el pla de seguretat i no es va presentar, per això serà una altra empresa qui faci les obres de connexió”

El pla d’obres permet fraccionar els contractes i es fa amb la voluntat que amb empreses de Vilobí es pugui donar feina a la gent del poble, igual que fa el pla Zapatero”

Font: http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2009/11/10/llei-contractes-del-sector-public/368871.html

17 11 2009
.Busquets plega

Dimarts 17 de novembre de 2009
Diari de Girona

Busquets (CiU) plega dient que podria ser “incompatible” contractar la seva empresa
Olga Guillem (CiU) esdevé la primera alcaldessa de Vilobí i l’exalcalde afirma que el municipi s’ha transformat en sis anys

Foto: Joan Busquets (CiU), a l’extrem de la imatge, i la nova alcaldessa, Olga Guillem (CiU), prometent el càrrec.

carles colomer

E.BATLLE/DDG

La sala d’actes de Can Roscada es va omplir ahir amb una setantena de vilatants de Vilobí d’Onyar que esperaven el ple de renúncia al càrrec d’alcalde de Joan Busquets (CiU) i l’elecció de la primera alcaldessa de la història del municipi, Olga Guillem (CiU). Ambdós punts del plenari van transcórrer amb total normalitat i Joan Busquets es va acomiadar de la seva carrera política, que l’ha tingut durant sis anys al capdavant del consistori, fent balanç de les actuacions dutes a termes pel seu govern i va destacar que “s’ha millorat la qualitat de vida dels tres nuclis, dels quals podem gaudir”.

Alhora va donar explicacions al poble sobre la notícia que va avançar Diari de Girona fa pocs dies de l’adjudicació provisional d’un contracte de menys de 200.000 euros a l’empresa ASSA, Hidràulica i Electricitat SL, de la qual és conseller. En concret, Busquets va detallar els passos pels quals havia passat l’expedient de la connexió d’aigua de Vilobí amb Salitja i va destacar que el 21 de juliol se’n va fer l’adjudicació provisional, que el 18 d’agost es va requerir documentació a l’empresa i que al final “es resolgué el contracte per incompareixença de l’adjudicatària”, de la qual és conseller delegat.

I va afegir que “no ens enganyem, m’adono de la possibilitat d’incompatibilitat i això que havia aconseguit una rebaixa d’un 10% i una d’un 20% per millores, que representava un 30% de baixa del cost de sortida”, va remarcar l’alcalde sortint. També va relatar que finalment es va optar per donar al següent licitador una audiència de 10 dies per si es podia igualar l’oferta i, finalment, a 21 d’octubre, “vam rebre una oferta igualant la del primer oferent” i que, finalment, s’adjudicà a aquesta.

Crítiques a la renúncia

Des de l’oposició, el cap del grup Tres Pobles -AM, Joan Miquel, va criticar que Busquets “abandoni el vaixell quan han anat durant sis anys les coses bé i ara, que vénen temps difícils, crec que hauria d’haver acabat el mandat”. Ramon Rovira, portaveu d’Independents per Vilobí, Salitja i Sant Dalmai- PM, l’altre grup de l’oposició, també va mostrar el desacord del seu grup envers la dimissió i va recriminar que “ara caldria acabar l’any i mig que li queda perquè ara als que queden els deixa el més díficil, fer coses amb molts menys ingressos; caldria que continués”.

Els dos grups de l’oposició es van abstenir en la investidura de la nova alcaldessa, Olga Guillem, que fa sis anys que es dedica exclusivament a la política municipal i porta les àrees de Cultura, Educació i la segona tinença d’alcaldia, àrees que es modificaran quan s’aprovi el nou cartipàs, que està ultimant el consistori. Abans de ser batllessa era administrativa i també s’havia dedicat a l’estètica.

L’alcaldessa, després de rebre la vara de mans de Busquets, va prometre el seu càrrec i va assegurar que era “molt feliç de representar el municipi” i va destacar que “treballaré de valent amb humilitat i respecte”. La plaça de regidor que deixa Busquets l’ocuparà la número vuit de CiU, Núria Casals.

Font: http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/11/17/busquets-ciu-plega-dient-que-podria-quotincompatiblequot-contractar-seva-empresa/370154.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Dimarts 17 de novembre de 2009
Diari de Girona

Vilobí només està endeutat un 23%

Després del ple de renúncia, Joan Busquets va explicar que a partir d’ara es dedicarà a la seva activitat privada, centrada en el negoci de la construcció. I va destacar que una de les coses que li hauria agradat poder inaugurar és l’Oficina de Turisme que s’està fent a l’antiga Casa del Mestre, així com poder haver aprovat el nou Planejament d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que s’ha vist subjecte en el temps a canvis per culpa de la proximitat amb l’aeroport i d’infraestructures com ara l’Eix Transversal.

D’altra banda, el batlle dimissionari va voler destacar que un municipi com Vilobí “amb tot el que s’ha fet en el passat només té un endeutament, a dia d’avui, d’un 23%”. Alhora va desitjar sort a la nova alcaldessa i d’ella va destacar que és “treballadora i dialogant”

vilobí |e.b.

Font: http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/11/17/vilobi-nomes-endeutat-23/370155.html

18 11 2009
Pau

Es retira de la vida política el “paleta oficial de Conveniència i Unió” de les comarques gironines, en terminologia del tertulià silenc ZZZ, ciutadà que ens honora.

2 05 2011
SENSE TELÈFON

Roben un quilòmetre de cable de coure a Vilobí d’Onyar i deixen sense telèfon uns 600 veïns

Actualitzat a les 11:30 h 02/05/2011

Vilobí d’Onyar (ACN).- Uns lladres han aprofitat la foscor de la nit per endur-se un quilòmetre de cable de coure dels pals telefònics del municipi de Vilobí d’Onyar (Selva), la nit de dissabte. Segons ha explicat l’alcaldessa de la població, Olga Guillem, el robatori ha deixat sense telèfon uns 600 veïns, tot i que està previst que aquest dilluns ja tornin a tenir línia telefònica. Per aquest motiu, l’alcaldessa ha demanat més presència policial ja que aquests furts s’estan convertint en una pràctica habitual. Des de principis d’any hi ha hagut gairebé una vintena de robatoris de cable de coure dels pals telefònics de diverses poblacions de les comarques gironines, per un valor de més de 41.000 euros.

http://www.3cat24.cat/noticia/1178046/selva/Roben-un-quilometre-de-cable-de-coure-a-Vilobi-dOnyar-i-deixen-sense-telefon-uns-600-veins

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: