Vidreres

16 10 2009

Els nostres veïns


round-icon-small Anteriors:

Una moció de l´oposició porta l´equip de govern de Vidreres a congelar els sous dels regidors

L’alcaldessa, Ruth Rosique (PSC), diu que ja tenia previst implantar la mesura

VIDRERES | S.FARRERÓS

Els regidors de Vidreres van acordar en el ple extraordinari d’ahir al vespre congelar els seus sous el que queda de legislatura. La decisió va arribar després d’una moció presentada per Convergència i Unió (CiU) -actualment a l’oposició- per tal de prendre mesures dins la mateixa corporació local davant l’actual situació de crisi econòmica.

L’alcaldessa de Vidreres, Ruth Rosique (PSC), ja havia pres anteriorment, abans que l’oposició presentés la moció, aquesta decisió, diu, i per això es va sumar sense “més entrebancs” a la proposta feta pels convergents.

Així, a més de l’alcaldessa, els regidors van resoldre congelar els sous, les dietes i les retribucions als diferents grups. La moció presentada per CiU també contemplava altres actuacions per tal de fer front a la problemàtica econòmica actual.

Entre aquestes mesures destaquen, per exemple, la d’incloure en les ordenances fiscals una sèrie d’excempcions i bonificacions sobre els principals impostos i taxes per a aquelles persones i col·lectius que estan més afectats per aquesta recessió econòmica.

També es preveu facilitar el fraccionament del pagament dels rebuts a aquelles persones que ho sol·licitin prèviament. I, fins i tot, per tal d’estalviar el màxim possible, es reduirà la despesa de les partides destinades a publicitat i propaganda.

Les ordenances
En el ple d’ahir al vespre també es van aprovar les ordenances fiscals per al proper 2009. Els diferents impostos s’apujaran una mitjana d’un 4,5%, tres dècimes menys del que s’ha apujat aquest any l’índex de preus al consum (IPC), ja que com va explicar la mateixa alcaldessa “cal ser coherents amb el moment de crisi en el què ens trobem”.

L’impost que més s’apujarà serà el de l’aigua. Que les ordenances no pugessin més del que ho havia fet l’IPC també era una de les peticions que CiU feia en la moció presentada ahir al vespre.

21 octubre 2008
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008102100_3_293693__Comarques-mocio-loposicio-porta-lequip-govern-Vidreres-congelar-sous-dels-regidors

Llegiu també:

Anuncis

Accions

Informació

8 responses

22 10 2008
LNC

A Sils el podrien congelar d’acord als dels anys 2006, al cap i a la fi ja crien perdius, contracten proveïdors amics (i amiga) i no tenen dedicació exclusiva. No crec que els ingressos totals del nostre govern baixin gaire.

25 10 2008
·Vidriol

Nou ajuntament, estrenem alcaldessa

dimarts, 19 juny, 2007 per vidriol

El passat dissabte es va formar el nou ajuntament sortit de les urnes i es va votar com a alcaldessa a la cap de llista del PSC, Ruth Rosique. . Amb els 4 vots del PSC, 3 de CiU i el sorpresiu vot d’en Manuel Valdivieso (PCCA), que ho va justificar manifestant que com l’havia votat l’exigiria més.

Van quedar a la oposició 2 regidors d’ERC, 2 de EpV , 1 de PCCA i 1 de GdP.

En la ronda de parlaments van ser palesos els fluixos i mancats de contingut discursos de l’alcaldessa entrant i de la cap de llista per CiU, Gloria Selis. (quina legislatura ens espera!)

Sens dubte van ser molt més lluïts els parlaments dels quatre grups de la oposició on va ser manifesta la falta de política d’esquerres del PSC, i van ser advertits de la temptació de fer càrrecs de confiança a ‘amics’ en lloc de a tècnics capacitats.

Però el que més em va sorprendre va estar la cara d’en Jaume Figueras que semblava que l’havien deixat a l’oposició, no sé com expressar-ho…, com si li haguessin pres l’alcaldia.

Vidriol

Categories: Política
Una Resposta a “Nou ajuntament, estrenem alcaldessa”

1.
el 09 ago. 2007 a les 16:431bacona

Estimat Vidriol: no et sorprengui la cara d´en Jaume Figueres. Al cap i a la fi és com si estigués a l´oposició, per alló que diuen els nostres veins del país del costat ” Tiran más dos tetas que un par de carretas “…………
A mi una de les cares que més m´ha sorprès ultimament és la del Sr. Tomás (el secretari ) no sé sempre amb mitja rialleta extranya cap a l´esquerra del seu seient.

Comencem a analitzar cares?
Bacona

Font: http://www.vidreres.eu/?p=7#comment-8

16 10 2009
.Centre Cívic

El Centre Cívic de Vidreres és un gran dinamitzador social i cultural
dimecres, 14 d’octubre de 2009
14:19 Montse Esteba Articles – Societat

Entrevista a Jaume Torroella, director de programes de l’àrea de serveis a la comunitat de l’Ajuntament de Vidreres

El Centre Cívic Francesc Llobet i Gibert de Vidreres és un espai en el que diàriament hi bull l’activitat. Aquest equipament municipal va començar les seves primeres passes el curs 1992-1993 i molt modestament, a poc a poc, s’ha consolidat com un dels Centres Cívics més vius de les comarques gironines. Diàriament, al Centre Cívic, hi passen coses, i hi han de passar, ja que són més de 70 les activitats que s’ofereixen. Enguany s’han matriculat 628 persones i els alumnes són 813, ja que es donen casos en què una mateixa persona fa diverses activitats.

Jaume Torroella (Diplomat en Magisteri (Educació Musical), llicenciat en Pedagogia, màster en Diagnòstic i Intervenció neuropsicopedagògica, professor superior de Música (saxofon i flauta/jazz) i tècnic superior especialista en Informàtica de Programació per a la Gestió Empresarial) va començar a treballar per l’Ajuntament de Vidreres l’any 1993, coincidint amb el naixement del Centre Cultural situat a sobre de la Caixa de Girona. Ho va fer com a professor de l’Escola Municipal de Música. Des de l’any 2004 és tècnic d’educació de l’Ajuntament de Vidreres i la seva feina consisteix en coordinar, des del Centre Cívic i en el Centre Cívic, tots els programes referents a cultura, educació, joventut i acció social.

Jaume Torroella, en què consisteix aquesta coordinació?
En pensar, organitzar i algunes vegades executar el programa o buscar al professional que s’haurà de posar al capdavant. La meva intervenció és des de l’inici del programa fins que aquest és una realitat.

Tots els alumnes del Centre Cívic són de Vidreres?
Del poble són més del 60% del total,a continuació tenim un número important d’alumnes que són d’un radi pròxim com ara Sils, Maçanet de la Selva o d’urbanitzacions de Lloret de Mar i Caldes de Malavella, i finalment també en tenim de poblacions que estan més lluny com ara Blanes, Santa Coloma de Farners, Arbúcies, Sant Hilari Sacalm o Girona.

Com és que ve gent de tant lluny?
Perquè el servei al seu poble està saturat o bé no existeix. Sobretot són persones interessades en l’Escola d’Adults.

Té molts usuaris l’Escola d’Adults?
Aquest curs té més de 250 alumnes. Després ve l’Escola Municipal de Música amb poc més de 200.

Tenim entès que l’Escola Municipal de Música és de les més importants de les comarques gironines…
Així és. A part de ser de titularitat municipal, està autoritzada com a centre depenent de la Generalitat on es fan estudis oficials de música. També destaca el programa d’intercanvis que es fan i que han portat diverses formacions de l’escola a Argentina, Mallorca, Santa Coloma de Queralt o el que es farà properament a França, concretament a Espéraza en el marc dels contactes culturals que es fan amb motiu de l’agermanament de Vidreres amb aquesta població de la Catalunya Nord.

L’any 1992 el Centre Cívic va començar amb 50 usuaris i en un pis de l’Avinguda Costa Brava. Com ha anat evolucionant el Centre fins a l’actualitat?

Varen començar a iniciativa d’en Joan Castillo, que encara dirigeix el projecte com a cap d’àrea, amb 4 a o 5 professors i aquest curs en tenim més de 70. Això ha estat conseqüència de l’augment de l’oferta ja que cada any s’introdueixen noves possibilitats culturals, educatives i de formació. També ha estat important l’obertura a alumnes d’altres punts del territori. Destaca també l’actual l’edifici del carrer Orient amb capacitat per assumir les necessitats de professors i alumnes. La difusió del centre ha estat molt per boca a orella, i l’èxit de la seva consolidació ha estat perquè hem anat creixent a poc a poc, amb maduresa.

Anant a la pàgina web de l’Ajuntament de Vidreres podem veure totes les activitats que es duen a terme al Centre Cívic i veiem que moltes d’elles són diferents i innovadores respecte a d’altres centres de comarques…

Tenim una coral de “veus negres” formada íntegrament per joves negres que venen a cantar al Centre Cívic. Hem introduït l’aprenentatge del llenguatge de signes, la restauració de mobles, la cobla, pilates… La nostra oferta queda dividia en els següents apartats: escola d’arts plàstiques, arts escèniques i de promoció de la salut, escola de música, escola d’adults, joventut i l’EOC que és l’espai d’orientació cultural per a nenes i nenes de 3 a 5 anys.

També teniu activitats gratuïtes?
Sí, i no és cap casualitat, ja que són les adreçades a joves de 12 a 18 anys. D’aquesta manera els volem donar alternatives al seu temps de lleure i a l’hora enriquir el seu aprenentatge personal.

Com funciona el programa que impulseu d’intercanvi de llibres reutilitzables?
Enguany hem fet la cinquena edició. El curs 2008-2009 hi ha hagut, a través d’aquesta campanya, un estalvi de 79.000 euros en llibres de text de 3er de primària a 4art. d’ESO. La crisi econòmica actual s’ha fet notar també en aquesta iniciativa ja que aquest any hi ha hagut un 30% més de participació en relació a l’any passat. S’han reutilitzat més de 1.700 llibres, tot un èxit.

Els professionals del Centre Cívic participeu en la gestió, coordinació o col·laboració dels diversos esdeveniments que s’organitzen al poble al llarg de l’any i que no són pocs…
Efectivament, i ho fem sota els paràmetres d’un principi molt bàsic: respectar i potenciar la xarxa social. Intervenim, col·laborem o fem aportacions en la gestió del teatre municipal, en les diferents festes que s’organitzen com ara la Festa Major, el Ranxo, la Fira de Tractoristes, la Cavalcada de Reis, el Ludibasquet, les jornades de primavera i de tardor, que són educatives, en la Festa Petita…

El Centre Cívic també acull activitats organitzades per altres cultures?
Sí, sí, aquest espai acull esdeveniments com ara la presentació de l’Agenda Llatinoamericana, l’alfabetització, xerrades o la festa del final del Ramadà. Responem totes les demandes que ens fan arribar les entitats o persones que viuen al poble. En realitat, la interculturalitat és això, la normalització.

Quan hem començat aquesta entrevista dèiem que al Centre Cívic Francesc Llobet i Gibert de Vidreres, cada dia passen moltes coses i certament és així, ja que l’interès per la cultura, per l’educació, per la formació i el creixement personal planen entre professors i alumnes d’aquest equipament que s’ha convertit, sense cap mena de dubte, en el principal punt de dinamització social i cultural de Vidreres. Això ha estat i és possible gràcies a la feina de l’equip de professionals que hi treballa i a l’excel·lent resposta dels usuaris.

Fotos: Centre Cívic Francesc Llobet

Font: http://www.somlaselva.cat/index.php/societat/222-el-centre-civic-de-vidreres-es-un-gran-dinamitzador-social-i-cultural

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Dues fotos de l’article:


22 10 2009
.Expedient regidor

Dijous 22 d’octubre de 2009
Diari de Girona

Vidreres obre un expedient al regidor de Medi Ambient pels contractes a La Copa
Vol aclarir els vincles de Jordi Pruneda amb la cooperativa i si les adjudicacions han estat correctes

Foto:
Jordi Pruneda, a la dreta, al costat de l’alcaldessa, Ruth Rosique (PSC)

carles colomer

VIDRERES | TAPI CARRERAS
L’Ajuntament de Vidreres ha obert un expedient informatiu al tinent d’alcalde de Medi Ambient, Jordi Pruneda (EPV-ICV), per l’adjudicació de diferents contractes, l’any 2007, a la cooperativa La Copa SCCL quan encara era el president del Consell Rector d’aquesta empresa.

La Junta de Govern Local de Vidreres va encarregar el 16 d’octubre de l’any 2007 la redacció d’un pla de gestió municipal de residus i del plec de prescripcions tècniques per a la recollida de residus municipals i la neteja viària de la població a la cooperativa La Copa SCCL. A la Junta de Govern hi va assistir Pruneda, segons consta a l’acta d’aquell dia. Es van adjudicar els dos estudis per 6.960 euros i 2.900 euros, respectivament.
L’adjudicació conjunta d’aquests dos encàrrecs es va fer després que l’Ajuntament de Vidreres hagués demanat pressupost a tres societats. A més de La Copa SCCL, s’hi van presentar les empreses Rocamare i Minuartis, que tenien propostes més cares econòmicament.

En la data de l’adjudicació dels dos estudis (16 d’octubre de 2007), el tinent d’alcalde de Medi Ambient de Vidreres, Jordi Pruneda, era el president del Consell Rector de l’adjudicatària, segons consta al llibre d’inscripció de Societats Cooperatives, al qual ha tingut accés Diari de Girona. No seria fins setmanes més tard quan en una assemblea general extraordinària celebrada el 5 de novembre del 2007 es decidiria un relleu en els diferents òrgans de La Copa SCCL i Pruneda en quedaria desvinculat. El certificat de l’acta d’aquella assemblea es va lliurar al Registre de Cooperatives del Departament de Treball el 21 de febrer de 2008 i el relleu va quedar validat al registre el 13 de març de 2008.

Mentre el Consell Rector de la Cooperativa encara no estava registralment renovat, la Junta de Govern de Vidreres va aprovar el 6 de febrer de l’any 2008 el pagament d’una factura de 696 euros per la redacció d’un plec de condicions per a la instal·lació de plaques solars fotovoltàiques. El 3 de juny del 2008, amb Pruneda registralment fora del Consell Rector de la cooperativa, l’Ajuntament va aprovar pagar les factures per a l’elaboració d’un altre encàrrec que havia fet a La Copa SCCL. En aquest cas, es van pagar 626,40 euros per un estudi per implantar la recollida de la fracció orgànica. No consta la data de l’encàrrec dels dos estudis tot i que, òbviament, van ser abans de la data on es va aprovar pagar la factura.

L’expedient consistirà a determinar el grau de vinculació de Pruneda amb la cooperativa quan es van adjudicar els diferents estudis. Probablement es demanarà documentació al Departament de Treball. També s’ha demanat al regidor que aporti la documentació que consideri necessària per defensar-se.

L’adjudicació dels diferents contractes i estudis ambientals a una empresa vinculada al propi regidor de l’àrea ha causat molt malestar en l’equip de govern, format pel PSC i EPV-ICV. Hi ha alguns representants socialistes que són partidaris que Pruneda deixi el seu càrrec, però aquest no està disposat a fer-ho.
Fruit dels resultats electorals el govern està en minoria i aquest assumpte pot acabar fent trontollar l’estabilitat del govern que per si mateix ha de lluitar habitualment per aconseguir el suport extern d’altres formacions per tirar endavant les iniciatives que impulsa.

Font: http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/10/22/vidreres-obre-expedient-al-regidor-medi-ambient-pels-contractes-copa/364923.html

22 10 2009
zzz

Srta Esther, con la foto de este sr. no tiene ninguna camiseta?

23 10 2009
LNC

“L’expedient consistirà a determinar el grau de vinculació de Pruneda amb la cooperativa quan es van adjudicar els diferents estudis. ”

Només cal mirar els estatuts de la coopertativa…. Per cert en Miralles treballa a la PRIVADA, no com els bombers….

ICV, és una merda, certament, però l’Albert té una cosa que compensa: Honestedat.

I a Sils, fins ara s’ha fet curt d’aquesta cosa. Esther passa’m una camiseta de l’Albert !!!

23 10 2009
zzz

Srta Lnc aixo de treballar esta molt be, pero la majoria dels que treballen a la PRIVADA intenten recolocarse a la PUBLICA.
Srta Esther para mi una camiseta del sr Felix Pillet que este hombre si que sabe

30 08 2010

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: