Cas Millet

23 10 2009

091005web

Eleccions municipals 2007, Riudarenes. La llista de CiU a Riudarenes està encapçalada per l’alcaldable Jordi Ros i Rabert; en el número 11 hi figura l’ històric militant de Convergència Democràtica, Xavier Millet (Francesc Xavier Millet i Tusell).

Octubre 2009. Xavier Millet declara a l’Avui que no tots els Millet mereixen ser anomenats Bitllet. Xavier, el segon de cinc germans dels Millet Tusell, ha volgut parlar per defensar el bon nom de la família i deixar, d’una vegada per totes fora del cistell, la poma podrida, el quart germà.

El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha qualificat de ‘xoriço denominació d’origen de la burgesia catalana’ a Fèlix Millet. Font

Un altre membre de la burgesia catalana considera que és injust que s’aprofiti el cas Millet per atacar la burgesia. La capacitat de mecenatge que ha marcat la trajectòria pública de Leopoldo Rodés, al marge de la seva exitosa carrera com a empresari en la publicitat i les finances, va tenir un daltabaix personal al juliol quan va descobrir que Fèlix Millet havia administrat fraudulentament els diners de la Fundació Orfeó-Palau, de la qual Rodés és membre de la comissió executiva. A diferència d’altres patrons, no té inconvenient a parlar en públic, en una entrevista d’El Periódico. Font

Seguint la recerca d’algun col·laborador del bloc, sabem que Fernando Rodés Vilà (fundador i vocal de la Fundació Natura) és el fill del Leopoldo Rodés Castañé ( empresari, Creu de Sant Jordi 1999, que va col·laborar en el pagament dels 3.000 milions de les antigues pessetes, preu del nou iot Fortuna que un grup d’empresaris monàrquics van regalar al rei Joan Carles I). Una de les activitats més representatives de la Fundació Natura és el projecte de restauració ambiental de l’antic Estany de Sils, en execució des de 1998. Font

Fotos i imatges:

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Dol molt que ara a tots els Millet ens diguin «bitllet»
CONFESSIÓ

“Sóc el primer a reconèixer que el meu germà és un malalt” DENÚNCIA · “Es fa dir Fèlix i no Fèlix Maria pel prestigi del pare, però ha embrutat el seu nom i això no ho acceptem” DESIG · “Que pagui pel mal fet i els altres intentarem oblidar-ho com més aviat millor”
Jordi Panyella

Font: Xavier Millet sostenint una carta amb l’arbre genealògic de la família: “Quina cul-pa tenen tots els Millet de tenir un cosí o oncle així?“, es lamenta. E. KELELE / CAF

Per primer cop des que va saltar l’escàndol de l’espoli del Palau de la Música un Millet surt a donar la cara de forma pública. Xavier, el segon de cinc germans dels Millet Tusell, ha volgut parlar per defensar el bon nom de la família i deixar, d’una vegada per totes fora del cistell, la poma podrida, el quart germà.

L’opinió pública clama perquè el jutge tanqui el seu germà a la presó sense més demora. ¿Ho compartiu?

No comparteixo gens aquesta opinió perquè naturalment és el meu germà i veure’l a la presó no és una cosa que em vingui de gust, una altra cosa és quan hi hagi una sentència. Estem parlant de presó preventiva i crec que ara no podria donar-se cap dels supòsits que la justifiquen. També cal veure fins a quin punt tot aquest rebombori és efectivament espectacular o si està motivat per determinat tipus d’interessos que també crec que hi són. Tot això no treu que el que ha fet és inacceptable, inadmissible.

En confessar que s’ha embutxacat molts diners la gent ja l’ha condemnat i és per això que no entén que no se’l tanqui de seguida.

¿Quan es tanca algú a la presó per què és, per castigar o per regenerar-lo? Quan jo estudiava dret penal, ja fa molts anys, em deien que es tancava la gent a la presó per regenerar. En aquest cas, una persona que ha reconegut tot el que ha fet em sembla molt bé que pagui el que hagi de pagar, però de què li serveix a la societat castigar-lo?

El seu germà ja va estar en presó preventiva pel cas Renta Catalana…

Sí, molt poc temps.

El cas ha provocat molts damnificats; el Palau, l’Orfeó, la mateixa societat catalana, però la família Millet també n’és víctima…

Evident. S’ha carregat el nom Millet completament. Hi ha Millets que han fet coses ben fetes, però ara l’únic que destaca és el mal que ell ha causat. La generació d’ara, la que surt de l’avi, del seu i el meu, en som més d’un centenar que portem aquest nom, però només n’hi ha un que ha delinquit.

Penseu també en el vostre pare i en el mal que això fa al seu llegat?

Sí. A més, en Fèlix Millet era el meu pare, ell es diu Fèlix Maria i així figura a la partida de naixement. Després es va canviar el DNI, però en Fèlix Millet Maristany és el pare, en Fèlix Maria Millet Tusell és ell, té un fill que és diu Fèlix Millet Vallès i un nebot, Fèlix Millet Pujol, que viu a Madrid i té molts problemes, pobre, i ara fins i tot es vol canviar el nom. En Fèlix Maria es va canviar el nom per posar-se tot el prestigi i honor que tenia el pare. I això els germans ho respectem si no embruta el nom, però si el taca com ha fet no ho acceptem de cap de les maneres.

Us noto molt dolgut…

Que parlin d’en Fèlix Maria Millet com el que sigui, no tinc res a dir-hi, callo i ho accepto. Ara, que d’aquí resulti que tots els Millet ara siguem bitllets i que als néts a l’escola els hi diuen allò i allò altre, dol molt.

Amb ell hi heu parlat?

No.

¿I no teniu ganes de preguntar-li per què ha fet tot això?

No, perquè jo ja ho sé. Tota la gent afí a mi saben el que penso del meu germà. Sóc el primer a reconèixer que és una persona que està malalta.

¿I amb la resta de germans n’heu parlat? Com han reaccionat?

De forma diferent. El gran, que està molt fotut físicament, també ho veia a venir. De les germanes, la petita és la més afectada, perquè estava molt unida a en Fèlix Maria. I teniu una explicació? És evident que ha fet mal al Palau de la Música i que també ha fet mal a Catalunya. Però la seva finalitat no és fer mal al Palau ni al país, sinó aprofitar-se’n en benefici de la seva persona, per satisfer el seu ego.

Què es pot fer per restituir el nom de la família Millet?

Insisteixo que el que és greu és que cada dia es diuen inexactituds que no saps on porten i que afecten els altres familiars. Em sap molt greu, per exemple, que es digui que el meu pare va ser franquista. Cal que ell pagui pel mal fet i la resta intentar-la oblidar com més aviat millor.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 23. Dijous, 22 d’octubre del 2009. Font

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Fèlix M. Millet i Tusell (1935) és fill de Fèlix Millet i Maristany (1903-1967) i, per tant, és nét de Joan Millet i Pagès (1860-1911), el germà del qual, Lluís Millet i Pagès (1867-1941), va ser el mític fundador, al costat d’Amadeu Vives, de l’Orfeó Català, el 8 de setembre de 1891, com una societat coral i de cultura musical. Tanmateix, Joan Millet va ser el promotor-gerent de l’Orfeó entre el 1893 i el 1901, com també ho fou després, amb el nom de president i durant 17 anys, el seu fill Fèlix, que a més va ser un important mecenes de la cultura catalana en les èpoques dures del franquisme a través de la institució clandestina Benèfica Minerva (de la qual, per cert, era secretari Josep Benet). En fi, que l’actual Fèlix Millet pertany a la branca de la família, diguem-ne, dels negocis, mentre que l’artística es va estroncar el 1981 amb la substitució de Lluís Millet i Loras com a director artístic per S. Johnson. Sigui com sigui, Fèlix Millet i Tusell està vinculat a la burgesia catalana cotonera, que també va endinsar-se en les finances, i que amb els seus diners van alçar empreses culturals notables, entre elles el Liceu, l’Ateneu Barcelonès, Òmnium i, és clar, l’Orfeó.

Article d’ Agustí Colomines. Font

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Fèlix M. Millet i Tusell. Càrrecs i premis.

Càrrecs

En espera de què dimiteixi o el facin dimitir, ostenta ò ha ostentat els següents càrrecs:

* President de l’Orfeó Català (des d’octubre 1978 i fins 2009 per dimissió arrel de l’escàndol del Palau de la Música Catalana)
* President de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana (1990 – 2009 per dimissió arrel de l’escàndol del Palau de la Música Catalana)
* President de la Fundació Esmen (1992)
* Vicepresident del Consorci del Palau de la Música Catalana i President del Comitè Executiu del mateix (1983 – 2009 per dimissió arrel de l’escàndol del P.M.C.)
* Vicepresident de la Societat del Gran Teatre del Liceu (1980)
* President del Consell Editorial de Revista Musical Catalana (1984)
* Vicepresident Fundació FC Barcelona (des de la seva creació l’any 1994 – 2009 per dimissió arrel de l’escàndol del P.M.C.)
* President de l’Agrupació Mútua del Comerç i la Indústria, MARPF (Juny 2006 i fins 2009 per dimissió arrel de l’escàndol del P.M.C.)
* President de la Fundació Agrupació Mútua del Comerç i la Indústria (Juny 2006 i fins 2009 per dimissió arrel de l’escàndol del P.M.C.)
* President d’AMCI HABITAT (5 febrer 2007)
* President de Bankpyme (10 octubre 2007 i fins 2009 per dimissió arrel de l’escàndol del P.M.C.)
* President d’Agrupació Bankpyme Pensiones, EGFP, SA (en representació d’Agrupació Mútua)
* President d’AMCI BD 2008, SL (en representació d’Agrupació Mútua)
* President d’AMCI REHABILITACIÓ, SL (en representació d’Agrupació Mútua)
* President d’AMSYR AGRUPACIÓ SEGUROS Y REASEGUROS, SA (en representació d’Agrupació Mútua)
* Vocal de DINAMIA CAPITAL PRIVADO SCR, SA (en representació d’Agrupació Mútua)
* President de GRUPO MGO, SA (en representació d’AMCI HABITAT)
* President de INVERPYME SCR, SA (en representació d’Agrupació Mútua)
* President de SANITARIA MÉDICO QUIRÚRGICA DE SEGUROS, SA (SANIMED) (en representació d’Agrupació Mútua)
* President de SEGUROS LATINA, SA (en representació d’Agrupació Mútua)
* President de TRANSPORT SANITARI DE CATALUNYA, SL (en representació d’Agrupació Mútua)
* Membre del Patronat de la Fundació del Gran Teatre del Liceu i de la seva Comissió Executiva (1994)
* Membre de la Fundació Pau Casals
* Membre de la Fundació Güell
* Membre de la Fundació del Teatre Fortuny (Reus) (1995)
* Membre de la Fundación Independiente
* Membre de la Fundación Bayer (abril 2000)
* Patró de la Fundació del Conservatori del Liceu (Maig 1996)
* Patró de la Asociación Española de Fundaciones (maig 2003)
* Patró de la Fundació Jaume Aragall (7 de maig de 2003)
* Membre Consell Assessor Institut Catalunya Futur (juny 2003)
* Vicepresident d’Honor de l’Associació Amics de Lluís Domènech i Montaner (desembre 2000)

Premis

En espera que li siguin retirats un per un, encara és beneficiari dels premis següents:

* L’any 1981 li va ser concedida la Corbata d’Isabel la Catòlica com a President de l’Orfeó Català.
* El 10 de desembre de 1998 li va ser concedida la Clau de Barcelona.
* El 7 de juliol de 1999 li va ser concedida la Creu de Sant Jordi per la Generalitat de Catalunya.
* Distingit com a Senyor de Barcelona (2004) – atorgat el dia 10 novembre 2005
* Distingit amb la Cruz de Oro per l’AEFE (Agrupación Española de Fomento Europeo) – atorgada el dia 8 de març de 2008
* Distingit com a Confrare d’Honor per la Confraria del Cava Sant Sadurní – 25 de juny de 2008
* Distingit com a Conciutadà que ens honora – 9 de juliol de 2008

Font: Viquipèdia

Anuncis

Accions

Informació

4 responses

23 10 2009
Anti-xoriço

Noies i nois dels blogs silencs, que tal una campanya blocaira per exigir al presumpte xoriço Millet que retorni el títol de “Conciutadà que ens honora” i donar-li oficialment al nostre benvolgut zzz, silenc honorable on els hagi ???

23 10 2009
zzz

en el seu estimat poble apart de fans del sr millet(tambe en soc, aquest home era el veritable antisistema), tambe hi ha algun que d altre conegut del sr millet, com ho diria el sr millet…………tants caps………..tants barrets

26 10 2009
Creu de Sant Jordi

17 06 2010
Ja era hora!

Presó sense fiança per a Fèlix Millet i Jordi Montull pel cas de l’hotel del Palau de la Música
Actualitzat a les 20:51 h 17/06/2010
La jutgessa que investiga el projecte urbanístic de l’hotel del Palau de la Música ha decretat presó sense fiança per a Fèlix Millet i Jordi Montull, acusats dels delictes continuats de tràfic d’influències i apropiació indeguda. Després de la visteta posterior a les declaracions judicials de Millet i Montull, la jutge ha atès la petició de la fiscalia i ha decidit enviar a la presó els dos imputats, que fins ara estaven en llibertat amb càrrecs, amb l’obligació de comparèixer mensualment al jutjat, pel saqueig confés del Palau de la Música. Encara no se sap a quin centre penitenciari aniran, però s’especula que podria ser la Model.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: