Ordenances fiscals

25 10 2009

impostos

Ordenances fiscals de Sils

Font: http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Pages_LeftMenu/Ordenances.aspx

[25/10/2009]

Anuncis

Accions

Informació

3 responses

25 10 2009
.Oposició tomba ordenances IdS

Dissabte 24 d’octubre de 2009
Diari de Girona

L´oposició de Sils tomba les ordenances per l´augment del preu de l´aigua en un 1,8%
Els impostos i taxes del 2009 es prorrogaran per a l’any que ve perquè l’alcalde (IdS) no els vol tornar a dur al ple i no se’n crearan de nous

SILS| E.BATLLE

Els tres grups de l’oposició a l’Ajuntament de Sils, AMS, CiU i ICV, han tombat les ordenances fiscals per a l’any 2010 que va presentar l’equip de govern d’IdS, que està en minoria amb quatre regidors davant dels set que hi ha a l’oposició. En concret, el motiu que va dur els grups de l’oposició a emetre una votació negativa és l’augment de la taxa de l’aigua.

I és que, tal com explicava ahir el regidor d’ICV Albert Miralles, “es passava a augmentar el preu un 1,8 per cent, quan l’any passat ja es va apujar”. L’any passat la taxa veure incrementat el preu en uns 50 euros, fet que equivalia a un 4 per cent d’augment respecte al 2008.

Ara, segons relatava ahir l’alcalde Martí Nogué (Ids), es preveia apujar en un 1,8 per cent per poder “quadrar les despeses i els ingressos previstos per a aquest any i tenir un mínim de fons de reposició per a la xarxa, tal com ens aconsella un informe dels serveis tècnics”.

Sils va instal·lar l’any passat una planta descalcificadora d’aigua al municipi i, per això, segons recorda l’alcalde, es va veure incrementada la taxa. Tant per a CiU, ICV i AMS, aquesta pujada no estava justifica i, per aquest motiu, van votar-hi en contra.

Taxes i impostos prorrogats

Que les ordenances fiscals s’hagin tombat per l’oposició no només representa que es mantindran els preus de l’any passat, ja que l’alcalde no preveu tornar-les a presentar en ple per tornar-les a votar, sinó que les taxes noves que es creaven per a l’any vinent no es facin efectives. Entre elles, hi ha la de legalitzar la situació dels gossos perillos de 20 euros a l’any i la de fer pagar 100 euros als amos de gossos que els abandonin al carrer.

De fet, tal com recordava ahir Miralles amb la resta d’impostos i taxes, que enguany es congelaven per la crisi, els tres grups de l’oposició i estaven d’acord, així com en crear aquestes taxes; però en no poder-se “fer una esmena i votar-la sobre la taxa de l’aigua”, al final van decidir votar en contra i, per tant, es tomben la totalitat dels impostos i taxes previstos per al 2010.

En el ple de dijous també es va aprovar el compte general per al 2008, que va prosperar tot i ser rebutjat amb anterioritat també per l’oposició, amb els vots a favor d’IdS, l’abstenció d’AMS i CiU i el contrari d’ICV.

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/10/24/comarques-loposicio-sils-tomba-ordenances-laugment-preu-laigua/365367.html

9 11 2010
IMPOSTOS 2011

El BOP de 10 novembre de 2010 publica l’Edicte d’aprovació provisional de la modificació de les ordenances fiscals per a 2011, a Sils. A l’edicte no s’esmenta en quina quantitat o percentatge s’han modificat els impostos i les taxes municipals:

https://ssl4.ddgi.cat/bopV1/pdf/2010/215/2010215015996.pdf

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Ordenances fiscals que es modifiquen:

10.01 Ordenança fiscal general de gestió i recaptació dels ingressos municipals de dret públic.
11.01 Ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre béns immobles.
11.03 Ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica.
21.01 Ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la prestació de serveis administratius.
21.02 Ordenança fiscal reguladora de la taxa del servei en cementiris municipals
21.03 Ordenança fiscal reguladora de la taxa pel subministrament d’aigua potable.
21.05 Ordenança fiscal reguladora de la taxa de clavegueram.
21.06 Ordenança fiscal reguladora de la taxa per recollida, tractament i eliminació d’escombraries i altres residus urbans.
21.07 Ordenança fiscal reguladora de la taxa per la retirada de vehicles abandonats o estacionats defectuosament o abusivament a la via pública.
21.08 Ordenança fiscal reguladora de la taxa per la tinença, captura i manutenció d’animals domèstics.
22.01 Ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació de serveis mitjançant la utilització de les instal.lacions municipals.
22.02 Ordenança fiscal reguladora de la taxa per ocupacions del subsòl, el sòl i la volada de la via pública.
22.03 Ordenança fiscal reguladora de la taxa per entrada de vehicles per les voreres i les reserves de via pública per aparcament, càrrega i descàrrega de mercaderies de qualsevol classe.
22.05 Ordenança fiscal reguladora de la taxa per aprofitament especial del domini públic local, a favor d’empreses explotadores de serveis de subministraments d’interès general.
30.05 Ordenança fiscal reguladora del preu públic per a la prestació del servei d’accés a la xarxa inalàmbrica municipal de Sils.

8 01 2011
IMPOSTOS I TAXES 2011

Ordenances fiscals 2011, publicades al BOP de Girona:

Quant hem de pagar per… Béns immobles, vehicles, expedició de documents, fotocòpies, bústies, nínxols, inspeccions d’infraccions, llicències d’obres, tala d’arbres, inhumacions i exhumacions, clavegueram, piscina municipal, pista de tennis, llar d’infants, mercat del divendres, etc, etc.

Cliqueu aquí:

https://ssl4.ddgi.cat/bopV1/pdf/2010/244/2010244018263.pdf

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: