El Moll de l’Estació

22 11 2009

Enderrocat !


Enderroc !

33.150 €

IMG_0036-Estació

crw_0013.jpg

crw_0020.jpg

crw_0018.jpg

crw_0017.jpg

crw_0016.jpg

Anuncis

Accions

Informació

22 responses

18 06 2009
.Enderroc, 23.000€

Enderroc del Moll de l’Estació

L’Ajuntament de Sils per acord de Junta Govern Local ordinària del 18-maig-2009 va aprovar inicialment el projecte ordinari Enderroc del Moll de l’Estació amb un pressupost de 23.154,42 euros, la qual cosa es fa pública per a general coneixement. La documentació que aquest integra es podrà examinar en la Secretaria d’aquesta Corporació durant el termini de 30 dies, a partir del dia següent de la inserció d’aquest edicte al Butlletí Oficial de la Província de Girona, en compliment del que disposa l’article 235.2.c) del Decret legislatiu 2/2003 de 28 d’abril, Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.

Les persones, naturals o jurídiques que es considerin afectades per aquest projecte podran presentar les reclamacions i documents que les justifiquin dins d’aquest termini.

En el cas que no es presentin al·legacions el projecte restarà aprovat definitivament, donant- se en aquest acte per complert, d’acord amb el que disposa l’article 38 del Decret 179/1995 de 13 de juny, pel qual s’aprova el Reglament d’obres, activitats i serveis dels ens locals.

Sils, 27 de maig de 2009
Martí Nogué Selva
Alcalde

https://ssl4.ddgi.cat/bopV1/pdf/2009/113/2009113009081.pdf

————————————————————————————
Dades històriques:

divendres, 14 de febrer de 2003

Sils cobreix la mancança de sales polivalents amb l’obertura de l’estació i la Laguna

ANNA PUIG . Sils
L’Ajuntament de Sils té previst obrir properament el local de l’estació de Renfe i l’emblemàtica Laguna, les obres de reforma dels quals ja estan a punt d’acabar. També ha començat els tràmits per adquirir l’antic edifici dels mestres per convertir-lo en un hotel d’entitats. D’aquesta manera es cobreix una de les mancances històriques del municipi, que fins ara gairebé no tenia cap lloc per organitzar-hi activitats lúdiques i culturals. Els baixos de l’estació s’aprofitaran per fer-hi una sala d’exposicions dels estanys. Renfe ha cedit part de l’edifici a l’Ajuntament, que ha col·laborat en el finançament de les obres amb 72.121 euros. El consistori també ha adquirit els terrenys del moll de l’estació i els està convertint en una zona enjardinada i d’aparcament. La Laguna, un dels edificis més representatius del poble, obrirà les portes al maig. Les obres, que han costat 781.315 euros, l’han dotat d’una sala amb escenari per fer-hi concerts, teatre, cinema i tota mena d’activitats. Un projecte immediat és convertir l’antic edifici dels mestres en un espai dedicat a cobrir les mancances de les associacions del municipi.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=-467329

————————————————————————————

Una foto del Moll de l’Estació de Sils:

18 06 2009
Mark

Ja toca tirar això a terra per eliminar un perill i guanyar un espai.

27 06 2009
Puf!

doncs sí, només era, bé encara és una nosa

3 07 2009
Dominique

Doncs jo penso que és un local que es podria rehabilitar
Els edificis antics de les estacions ben reconstruïts són força bonics i grans per fer-hi funcions als municipis. Hi ha llocs on fan un servei ben pràctic.
Crec que és una pena.
Caldria donar-li utilitat

3 07 2009
Mark

És més barat tirar-ho a terra i fer-ne un de nou ben fet que no intentar arreglar aquesta piltrafa. Vegi’s exemple: La Laguna.

3 07 2009
LNC

És expert en costos de la construcció Mark?

Pq la rehabilitació acostuma a ser prou més econòmica…

3 07 2009
Dominique

Només volia dir que em sap greu veure com edificis més o menys antics, siguin més bonics o més lletjos abans no són readaptats van caient un rere l’altre.

Si veiéssiu a Barcelona el que s’anomena Parc del Clot, les naus de l’antiga estació, que eren una mica més grans que aquesta, com van quedar i tot el que s’hi fa a dins…

Amb el problema d’espai que tenim amb La Laguna que ens donem bufetades cada vegada que volem fer-hi activitats les entitats…

Ja ho entenc que nou es podria fer més gran, però els deixarien fer-lo més gran? De qui depèn?

Aquí hi ha força metres quadrats, quedaria amb força “caràcter” un cop arranjat.

L’Hotel d’entitats és una idea que no estava malament però hauríem de fer recompte de quantes associacions tenim al municipi i quantes tindrien espai
Qui tindria dret? N’hi ha que ja tenen un espai propi, però és de lloguer, n’hi ha que el tenen en propietat, d’altres tenen la seu en un espai municipal, n’hi ha que no tenen res…

Potser tirant-lo a terra i fent quelcom de diferent s’eviten el problema…

Però vaja, no engeguem un altre foc que ja n’hi ha uns quants i no dóna la mànega per a tanta foguera.

3 07 2009
Mark

LNC expert no ho sóc. Em penso que no sóc expert en res. Quan aprenc una cosa m’apareixen un parell dubtes nous normalment… I tu ets experta en costos de rehabilitacions?

Però tu que saps tan de números pots fer càlculs. Mira quan va costar rehabilitar La Laguna. Després calcula quan ha costat el nyap -sense comptar el solar-. Fas la diferència i dius el què.

Jo abans d’arreglar allò que sempre més portarà problemes i per rehabilitar-ho gairebé es procedirà a l’enderroc prefereixo La Masia de Can Cabirol. Allò sí que seria una senyora Casa d’Entitats! A l’aparcament de l’Estació sempre s’hi serà a temps…

Eh, i potser m’equivoco! 😉

3 07 2009
LNC

T’equivoques, els costos d’estructura són del 40 %, el solar un 20 % i la resta -revestiments i instal.alcions un altre 40 %, benefici industrial inclòs, segons la normativa comptable de valoració d’actius immobles quan tenen la consició d’existència. Clar que si la teva alternativa és fer un altre Nyap… realment no puc quantificar el valor estètic, però és ben segur que una nau industrial sortiria perdent de molt a la comparativa. 😉 No trobes?

3 07 2009
Mark

No entenc pas què em dius… El cost del solar no el comptis perquè ja és propietat de l’Ajuntament.

3 07 2009
Mark

I si tu vols convertir la llotja en un edifici estètic sense derruir-lo explica’m com ho faries. Jo no seria capaç.

3 07 2009
LNC

Rehabilitació. Aprofitant l’estructura (que tampoc s’ha comptar) pq tb és propietat pública: així ens queda un 60 % aprofitable 😉 i això sense comptar amb elements estètics que no es perdrien

Molt bona la idea de la Dominique. ep! és el meu parer! 😉

3 07 2009
Dominique

Ah, i sense deixar de banda la preciositat de masia de Can Cabirol, eh… Afegim, afegim!

3 07 2009
LNC

De totes aquestes coses hauria de parlar l’informe -no diponible- del POUM amagat… però què podem esperar que en penja la medalla de la recepcó de vallcanera quan ell apostava per una candiidatura que volia mantenir la EUCM… i que diu que l’ecola es mèrit de la seva tossuderia…. ?¿?? Res.. cap paraule honesta, cap transparència. De vergonya.

3 07 2009
Pere

Pel que tinc entes, al lloc que actualment ocupa l’antic moll de l’estació, si preten construir la futura biblioteca, un auditori i un espai polivalent, es tracta de un projecta que va ser presentat al PUOSC del 2008.

4 07 2009
Dominique

Doncs perfecte, és una bona idea. Però l’auditori, cal a Sils?

4 07 2009
Pere

Sí que cal, perque canti el tenor Carles Taberner Morell, mestre Industrial i Tècnic Europeu en Soldadura.

4 07 2009
Pere

M’asembla que per aprovar-ho definitivament ha de pasar per ple.

4 07 2009
4 07 2009
Dominique

….jejejejeje

12 11 2009
.Amiant

Dijous 12 de novembre de 2009
Diari de Girona

El moll de l´estació té uralita i l´enderroc val 10.000 euros més
L’Ajuntament preveia rehabilitar-lo però després d’avaluar-ne el mal estat va decidir tirar-lo a terra i construir-hi un nou edifici d’ús sociocultural

Foto: L’edifici es troba encerclat per tanques i no es permet estacionar en l’aparcament que hi ha a la zona.

carles colomer

E.BATLLE

L’Ajuntament de Sils ha iniciat aquesta setmana l’enderroc del moll de l’estació de tren de la població però poc abans, durant una revisió tècnica de l’edifici, quan el projecte ja estava enllestit, els tècnics municipals van veure que hi havia uralita al teulat d’aquest antic edifici de mercaderies.

Aquest entrebanc ha provocat, tal com explica l’alcalde, Martí Nogué (IdS), “fer un projecte especial, enviar-lo al Departament de Medi Ambient, per aquest tipus de residus” i que haurà suposat un increment de 10.000 euros en el projecte inicial, que estava valorat en uns 23.150 euros.

La uralita és un fibrociment que té l’amiant entre els seus components, una substància que es fa pols ràpidament i és cancerígena. Aquest element provoca, tal com explica l’alcalde, que s’hagi hagut de contractar una empresa especialitzada que tracti aquest tipus de residu i, alhora, ha provocat que s’hagi hagut de precintar la zona i prohibit l’aparcament en una àrea on diàriament estacionen uns 200 vehicles.

Les obres d’enderroc es preveu que tinguin una durada d’entre vuit i deu dies i mentrestant no es pot accedir en cotxe a l’esplanada de l’estació. Quan s’hagi enderrocat l’edifici que “després d’inspeccions es va decidir que era perillós i es trobava en mal estat”, mentre no s’hi construeixi cap equipament municipal en l’àrea que deixa lliure, s’hi podrà aparcar.

Equipament sociocultural

En un futur, en aquest indret on s’aixeca el moll de l’estació s’hi preveu un espai sociocultural. De moment, no està decidit el seu contingut, remarca Martí Nogué, “ja que ens vam comprometre a parlar-ne amb tots els grups tant de govern com d’oposició, i ara ens hi posarem”.

El que sí que queda clar, però, és que l’any que ve s’ha d’enllestir el projecte d’aquest equipament municipal, pel qual l’Ajuntament té una subvenció atorgada de 17.000 euros. I, d’altra banda, compta amb gairebé un milió d’euros d’ajuts de Generalitat i Diputació, inicialment per a una biblioteca i un polivalent.

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/11/12/comarques-moll-lestacio-uralita-lenderroc-10000/369205.html

12 11 2009
zzz

Lo ideal per aquest lloc , seria la creacio d un Casino, que permetria jugar a cartes(esport d amplia tradicio local) i permetria fer cursos d escacs, de croupier i de ruleta.
En cas d aburrirte sempre et quedaria la solucio de mirar el tren quan passa i evidentment els diumenges deixar als jubilats que facin el bingo.
Per impartir les classes de cartes en aquest poble hi han funcionaris i ex alts carrecs suficientment capacitats i en el tema del bingo podriem fitxar d assesor al sr de vilobi conegut com Mr Nyap.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: