Activitats dones

25 11 2009

Cicle d’activitats

  • Manifest CiU, AMS i ICV.
  • Defensa personal femenina; clica la imatge.
  • Cicle d’activitats sobre dones.


Anuncis

Accions

Informació

7 responses

17 11 2009
.Curs bàsic, 15 D

Bon dia, els MAKIS amb 7 col·laborem en la organització d’aquest 1er curs Bàsic. Us agrairíem féssiu públic el programa en els vostres Blogs o Webs per tenir-ne la màxima difusió. Gràcies i fins la propera.

makissils@gmail.com
http://makissils.blogspot.com/
http://picasaweb.google.com/makissils

Al nostre blog trobareu les activitats realitzades i els divertits articles dels nostres cronistes. Un Maki mai abandona

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

1er CURS BÀSIC DE TÈCNIQUES EN DEFENSA PERSONAL FEMENINA

Amb l’objectiu d’aprendre una sèrie de tècniques de defensa personal encaminades a preservar la integratitat davant agressions violentes,
POLICIA LOCAL de SILS

organitza el

1er CURS BÀSIC DE DEFENDA PERSONAL FEMENINA.

Dia 15 de Desembre a les 20h
al Pavelló Municipal d’Esports de Sils

Inscripcions gratuïtes al telf. 647 46 34 88
Només es permetrà l’accéss a les persones inscrites (places limitades)

Hi col·laborem:

L’AJUNTAMENT i MAKIS amb 7

http://makissils.blogspot.com/2009/11/1er-curs-basic-de-tecniques-en-defensa.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Makis amb 7:

https://silsdelaselva.wordpress.com/2009/10/05/makis-sils/

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

25 11 2009
.CiU, AMS i ICV

dimarts 24 de novembre de 2009
DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES,

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES,
ELS TRES GRUPS MUNICIPALS CiU, AMS i ICV–EUA-EPM DE SILS

Manifestem que la violència masclista és un fenomen històric, universal i estructural, que esfonamenta en el patriarcat com a sistema estructurador de les relacions socials desiguals entre homes i dones. Aquesta violència constitueix un dels principals atacs contra els drets de les dones, una mina contra la seva llibertat i autonomia. És, de fet, la violència més freqüent i camuflada, el “crim encobert més extens del món”, tal i com ha afirmat l’Organització de les Nacions Unides.

La violència envers les dones, es representa de formes molt diverses: violacions, assetjaments sexuals i laborals, en el sexisme publicitari, en el tràfic de dones i nenes, en la prostitució,en la mutilació genital, en la feminització de la pobresa, en la marginació de la política, en la invisibilitat de les nostres aportacions, en l’eliminació de la nostra Història, en els matrimonis concertats, en la desigualtat salarial, en la imposició del burka…

Aquest 25 de novembre de 2009, els tres grups municipals de l’oposició CiU, AMS i ICV-EUiA-EPM de Sil ,volem expressar, una vegada més, la nostra condemna rotunda envers totes les formes de violència masclista, i la voluntat d’esmerçar els nostres esforços i recursos per seguir avançant en la seva eradicació.

La Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista, aprovada fa poc més d’un any al Parlament de Catalunya, constitueix un gran pas en la lluita
contra aquest tipus de violència, atès que aporta noves eines i més instruments per fer front a aquesta problemàtica, així com una concepció àmplia del
concepte i els àmbits on actua, permetent la comprensió del fenomen en la seva extensió.

Tanmateix, som conscients que encara ens queda molt camí per recórrer. A Catalunya en el darrer any ja han mort 10 dones a mans de les seves parelles o exparelles. Les morts, però, tan sols són la violència visible de tota la violència. Des que es va iniciar des del Consell Comarcal de la Selva el programa per a l’abordatge integral de les diferents manifestacions de la violència masclista en 2004, el nombre de dones derivades víctimes de violència masclista ha estat de 414 de les quals 79 han estat en el darrer any . Per això, cal que incidim en la consciència social per tal que ningú faci bandera del masclisme.
Els ajuntaments que són l’Administració més propera a la ciutadania, viuen amb intensitat i moltes vegades amb impotència aquest tipus de violència, per això són ells que poden detectar-la de manera més directa.

És per això, que són els Ajuntaments els que en primera instància s’han d’implicar en donar resposta a aquesta situació de les dones, per arribar a aconseguir en un futur poder declarar que els nostres municipis siguin efectivament llocs exempts de Violència de Gènere.

Per tot el que hem exposat els Grups Municipals de CiU, AMS i ICV-EUIA-EPM proposen al Ple de l’Ajuntament que s’adoptin els següents

ACORDS:

1. Fomentar una educació basada en valors tals com la igualtat, la tolerància, el respecte i la no discriminació, que permeti posar fi als rols basats en la desigualtat, la intolerància i en la subordinació de gènere, implicant a tota la Societat.

2. Que aquest Ajuntament a través d’adherir-se al programa per a l’abordatge integral de les diferents manifestacions de la violència masclista del Consell Comarcal de la Selva conegui i estudiï les situacions de violència de gènere a què s’enfronten moltes dones per elaborar un Pla integral local contra la violència de gènere i obrir una partida específica dins dels Pressuposts Municipals anuals.

3. Que l’ajuntament mantingui campanyes permanents, incloent els mitjans de comunicació, dirigides a denunciar tot tipus de discriminació i violència per raó de sexe.

4. Que l’ajuntament sol•liciti al Govern de l’estat espanyol, l’augment de les partides destinades a transferències a les Corporacions locals per a actuacions conjuntes contra la violència de gènere, en desenvolupament de les actuacions recollides en la llei 3/2004.

5. Demanar al Govern de l’estat espanyol reformes en la Llei Integral del 2004, atès que no ha suposat la solució al conflicte ni la dissuasió dels maltractadors. , instant-lo a la modificació de la llei sobre violència de gènere, a fi que aquesta s’abordi de manera transversal i amb majors recursos econòmics.

6. Enviar aquests acords al President de la Generalitat de Catalunya i de l’Estat Espanyol, i als Grups del Parlament de Catalunya i a les Corts Generals.

7. També adherir-se al manifest signat per: L’Institut Català de les Dones, les diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona,la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques.

Sils, 25 de Novembre de 2009.

Font: http://laveudesils.blogspot.com/2009/11/dia-internacional-contra-la-violencia.html

25 11 2009
Xica

Volen una Xica cuinera al capdavant de les cuineres de Sils !.
No al patriarcat a Sils !.

30 11 2009
dones a Sils no ni han

Còpia d’un comentari publicat a un altre article:

A on eren les dones i els seus companys ahir a les 7 del vespre que a la laguna varen fer un concert de cançons de dones per dones.Vergonyos de Sils hi habia 13 persones a escoltar un concert fantastic i de gratis.A Sils hi han dones compromesas,entre elles,a on eren les 100 cuineres ò es que necesiten el seu ambaixador per sortir de casa seva, les mares i pares dels nens que van a l’ escola de musica de Vidreres a aixo si quan fan ells una actuació a Sils anemi que si no hi ha gent s’ho agafan malament, les corals dels jubilats,tampoc era tan lluny, calia trebasar el carrer i la Silene mira que son colla i escoltar com ho fan els altres tambe a vegades ba be. Si repasem les entitats ni ha moltes. Als de Sils decideix a on eren ? no hi habia ningu,ha pro diumenge anen tots a fer l’anec inclos yo . Soms un poble que no ens mereixem res.

30 11 2009
Visca el barça

A on erem tots i totes a les 7 del vespre? Mooooooooooooooooooooooolt fàcil! A qui se li acut posar una activitat cultural, per molt bona que sigui, quan fan el Barça Madrid 😉 😉

30 11 2009
Una

¿El regidor Taverner d’IdS vol competir en feminisme amb la Cristina d’ICV i organitza un concert de dones a la mateixa hora que el Barça-Madrid?

Taverner: ¿quants euros t’has gastat en organitzar l’acte on han assistit 13 persones?

30 11 2009
Una que va assistir

Més bé encara! els homes ja estaven entretinguts i a aquelles hores ja van venir sopats i tot !!!
I pels fills/es podien triar, algun nen vaig veure també al concert… ara, si em dius que plovia, que feia mandra sortir…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: