Sils, decideix

10 12 2009

13 desembre 2009. Consulta sobre la independència de Catalunya. Han votat 823 silencs i silenques (un 20,77% del cens), dels quals un 93% ho han fet a favor de la independència de Catalunya. Font: Sils decideix

Resultats: 1 , 23| En directe | Darreres notícies al bloc


Fotos: Sils, diumenge 13 desembre 2009

Foto: Vot anticipat, matí del divendres 11 al mercat.

Foto: debat del divendres 11 (Sils decideix)

ESTÀ D’ACORD QUE LA NACIÓ CATALANA ESDEVINGUI UN ESTAT DE DRET, INDEPENDENT, DEMOCRÀTIC I SOCIAL, INTEGRAT EN LA UNIÓ EUROPEA?

round-icon-small Darreres informacions: el llistat d’entitats silenques que donen suport a la consulta creix per moments. Una de les poques entitats que es troben a faltar és l’Associació d’Empresaris i Comerciants de Sils (ACES). Entre les adhesions més recents cal destacar les dues AMPES (CEIP Jacint Verdaguer i CIP nou) i l’Asociación de Vecinos Centro Cívico Social y Cultural de Vallcanera Park (ACCSC).

El divendres 11 s’ha organitzat un debat a Sils, amb la participació del periodista Vicent Sanchís (foto), entre d’altres personalitats. Publiquem també el programa d’activitats que acompanyaran la consulta del diumenge 13. Consulteu els dos cartells:
round-icon-small Benvolguts/des companys/es. Totes i tots ens hem de felicitar per l’èxit del Consell Plenari que vam celebrar ahir. Ara toca que el dia 13 de desembre sigui un èxit i escrivim una pàgina més de la nostra història com a poble. Us adjuntem algunes fotos de la reunió del Consell Plenari de la Consulta sobre la Independència. Moltes gràcies.

arenys24oct-13

arenys24oct-14

arenys24oct-15

Fotos: © Sils, decideix

  • 24 octubre: representants de Sils decideix acudeixen al Consell Plenari de la Coordinadora per la Consulta sobre la Independència celebrat a Arenys de Munt.
  • 21 octubre: Primera Trobada Informativa; Sils decideix convoca les entitats silenques, polítics i particulars per a informar-los de la proposta de referèndum.

referendum

Sils, decideix: 13 desembre 09

Sils decideix vol organitzar un referèndum sobiranista a Sils, el 13 desembre. Es demana que les entitats del poble donin suport a la iniciativa per tal de constituir la plataforma definitiva en una reunió que es celebrarà el 21 d’octubre ….

round-icon-small Comunicat, 25 octubre:

Benvolguts silencs i silenques:

El passat dimecres dia 21 d’octubre vam celebrar una reunió informativa on van assistir representants de tots els partits polítics municipals, representants d’entitats del poble i veïns en general i on vam poder explicar l’ideari de la Plataforma Sils, decideix. El nostre objectiu és que aquesta consulta:

– Ens permeti exercir el dret a opinar que creiem que té qualsevol persona i que en el nostre cas ens és negat.
– Que sigui un acte de democràcia i de llibertat d’expressió.
– Sigui una festa popular on tothom hi col·labori independentment del sentit del seu vot.
– Un acte cívic on totes les idees i col·laboracions seran benvingudes, sense prejudicis d’origen, cultura o llengua.
– Ens faci reflexionar sobre la situació actual de Catalunya dins Espanya.

En la mateixa reunió es va crear la Comissió Ciutadana Promotora formada per veïns i veïnes del poble, motivats per l’ideari de la Plataforma, que ja està treballant per poder convocar en Referèndum tots els ciutadans de Sils el proper 13 de desembre.

Dissabte 24 d’octubre, representants de la Comissió vam assistir a la reunió de totes les Comissions Promotores del Referèndum a Arenys de Munt. Un total de 105 poblacions de tota Catalunya estaven representades en aquella reunió per més de 450 representants de totes les Comissions. En aquella reunió vam presentar i debatre els estatuts del Consell Plenari de la coordinadora per la consulta per la Independència, que finalment van ser aprovats. Per altra banda, ens van aportar eines per ajudar-nos a tirar endavant el projecte de celebrar la consulta en els àmbits més importants com són:

– Campanya de participació i suport d’entitats.
– Premsa i comunicació.
– Logística, infraestructures i seguretat.
– Coordinació, distribució de voluntaris i funcionament de la jornada electoral.

S’ha de tenir clar que no és una agregació de consultes locals sinó una consulta nacional que es celebra per fases; per tant, tots hem de complir les mateixes regles per poder sumar resultats.

Finalment, us fem saber que la Comissió de la Plataforma Sils, Decideix, necessita la col.laboració de tothom per tal de poder celebrar aquesta consulta. Si voleu col.laborar podeu contactar amb nosaltres per e-mail al correu silsdecideix@gmail.com o pel facebook Sils Decideix.

round-icon-small Comunicat 17 octubre:

Bon dia a tothom!

Us volem proposar a assistir a la Primera Trobada Informativa que farem el proper dimecres 21 d’Octubre a les 21.30h al Centre Social i Esportiu de Mallorquines. L’objectiu d’aquesta reunió és poder exposar el projecte per fer un Referèndum a Sils per poder exercir el dret a opinar. No volem posicionar-nos en cap direcció, totes les opinions són vàlides i reflexen la realitat del nostre poble. Per tirar endavant aquesta fita volem aconseguir el màxim suport de totes les entitats i estaments polítics municipals.

En la reunió de dimecres ens podrem conèixer, parlar-ne tots plegats, conèixer les opinions de tothom, saber amb quina col.laboració a títol individual podem comptar un cop conegut el projecte… tothom serà benvingut!!
L’objectiu és poder celebrar a Sils una gran festa popular per la democràcia i el dret a opinar!!
Esperem trobar-nos tots plegats el proper dimecres.


Moltes gràcies

Sils, decideix

round-icon-small Comunicat, 14 octubre 2009:

Bona tarda a tothom:

Com ja us vam fer saber la setmana passada estem intentant de crear una base de gent i entitats que promoguin un referèndum a Sils pel proper 13 de desembre. Però això caldrà el suport, adhesió i ajuda del màxim de persones i entitats.

La idea és aconseguir mobilitzar al màxim els ciutadans i ciutadanes de Sils i en especial entitats, perquè participin en una gran festa popular on l’objectiu final sigui la llibertat democràtica sobre el dret a decidir i a opinar, estiguin a favor del sí o del no.

Organitzar un referèndum d’aquestes característiques demana molt de recolzament i també una estructura que ho tiri endavant. Per això cal en primer lloc crear-la; en aquest cas la proposta seria muntar una plataforma on es pugui adherir el màxim d’entitats i particulars, que permeti a la vegada mobilitzar, coordinar i gestionar les tasques que comporta aquesta convocatòria.

Per això us volem demanar directament el vostre suport , que ho parleu amb els vostres associats i així us pugueu definir com a entitat abans del 21 d’octubre, data en la que us proposem una reunió per crear aquesta plataforma.

Restem a l’espera de que ens feu arribar la vostra opinió.

Moltes gràcies!

Sils decideix

silsdecideix@gmail.com

round-icon-small Comunicat, 8 octubre 2009:

Benvolguts silencs i silenques,

Sils decideix és actualment l’embrió d’una plataforma que vol aconseguir pel nostre poble el dret a exercir la Democràcia i poder opinar en Referèndum sobre l’Autodeterminació de Catalunya el proper 13 de desembre.

Aquest embrió sorgeix de converses informals entre ciutadans i ciutadanes de Sils; no prové de cap grup polític municipal. Volem unir totes les entitats i associacions del municipi, sense excloure els grups polítics ni l’aportació de qualsevol habitant del nostre poble a nivell particular, amb un sol objectiu: Permetre a tots els silencs i silenques exercir el dret a la Democràcia i opinar, en aquest cas, sobre el dret a l’Autodeterminació de Catalunya.

Confiem rebre el suport de totes les entitats, sense cap exclusió, del nostre Ajuntament i de tothom qui estigui interessat en col·laborar per aconseguir aquesta fita.

Si voleu posar-vos en contacte amb nosaltres ho podeu fer a través del nostre correu electrònic silsdecideix@gmail.com o des del facebook Sils decideix.

Anuncis

Accions

Information

296 responses

14 09 2009
.Bloc

Arenys de Munt
Almenys 60 municipis catalans aposten per fer consultes com la d’Arenys
13/09/2009

Arenys de Munt ha obert un camí amb la seva iniciativa de preguntar a la població si està o no a favor de la independència de Catalunya que podrien seguir altres municipis. Així ho creu l’alcalde de la població, Carles Móra, i els fets el ratifiquen. Almenys 60 municipis catalans estudien fer consultes, segons ha avançat el president de l’Entesa pel Progrés Municipal i alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega. No ha revelat quines són aquestes alcaldies, tot i que ha assegurat que n’hi ha de tots els partits catalans menys del PP.

El líder de l’Entesa ha explicat que les consultes no les convocaran els ajuntaments, perquè legalment no poden, sinó que ho faran a través d’entitats cíviques. L’EPM es presenta en coalició a les eleccions municipals amb ICV i EUiA i té 12 alcaldies i representació en 83 municipis.

Hores abans d’aquest anunci, el republicà Uriel Bertran havia avançat que les entitats que advoquen per l’autodeterminació de Catalunya tenen previst coordinar-se amb els ajuntaments catalans que vulguin convocar consultes sobiranistes.

http://www.3cat24.cat/noticia/404245/altres/Almenys-60-municipis-catalans-aposten-per-fer-consultes-com-la-dArenys

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
La regidora de Sils, la metgessa Maria Josep López, és una de les signants del Manifest d’alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores pel Dret a Decidir:

Font: Plataforma Decidim! Manifest de càrrecs electes locals
http://www.decidim.cat/index.php?option=com_adhesions#L

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Manifest:

Els alcaldes, alcaldesses, regidores i regidors sotasignants tenim la convicció que la nació catalana es troba en una cruïlla històrica indefugible. Després de gairebé trenta anys del restabliment de les llibertats democràtiques, les limitacions del marc polític i jurídic vigent pel que fa a la concreció de noves formes d’autogovern i de relació amb l’Estat han quedat prou palesades davant el conjunt de l’opinió pública. Són cada vegada més els sectors socials i econòmics que, partint de sensibilitats ideològiques diverses i de problemàtiques immediates ben diferenciades, reclamen la necessitat d’avançar democràticament cap al lliure exercici del dret a decidir.

Ja no es tracta únicament de la resolució d’un plet nacional de fondes arrels històriques. El que està en joc amb vista als propers anys és la mateixa possibilitat de bastir amb prou garanties d’èxit un model català de benestar – nacionalment integrador, socialment cohesionat i econòmicament pròsper -, en un marc internacional cada vegada més interconnectat i sotmès a les transformacions constants pròpies de la moderna societat del coneixement.

El dret a decidir, doncs, està estretament vinculat a les expectatives de millora de les condicions de vida individuals i col·lectives dels ciutadans i les ciutadanes de la nostra nació. Alhora, però, representa també la culminació més completa, acabada i plena de la idea de democràcia.

Els alcaldes i les alcaldesses, així com el conjunt dels càrrecs electes locals, som dipositaris de la sobirania popular. Hem estat votats i escollits per a representar la nostra societat i, en conseqüència, tenim l’obligació de fer-nos ressò de les necessitats i els anhels del conjunt de la ciutadania.

És per això que, conscients de la legitimitat política que ens atorga el nostre paper als ajuntaments i de la responsabilitat col·lectiva que tenim en l’actual moment històric, els alcaldes i les alcaldesses sotasignats manifestem el següent:

* Les necessitats i els reptes de futur de la societat catalana exigeixen que els nostres ciutadans i ciutadanes es puguin pronunciar lliurement sobre tots els aspectes que afecten la seva vida col·lectiva.

* El dret a decidir és un exercici eminentment cívic i democràtic que ha de ser reclamat i defensat des de totes les institucions que emanen de la voluntat popular i, molt particularment, des dels ajuntaments com l’administració més propera a la ciutadania.

I, en conseqüència, i en qualitat de nucli impulsor del moviment d’alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores pel dret a decidir, ens comprometem a treballar per

1. articular un ampli moviment d’alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores en favor del dret democràtic del poble català a decidir lliurement el seu futur; obrint un procés de diàleg i col·laboració amb càrrecs electes locals dels diferents territoris dels Països Catalans per avançar en aquest mateix objectiu.
2. contribuir a generar un clima d’opinió favorable al dret a decidir al si del municipalisme català.
3. realitzar activitats d’afirmació nacional i democràtica adreçades al conjunt de la ciutadania, amb l’horitzó d’obtenir el ple reconeixement del dret del poble català a decidir lliurement el seu futur.
4. fomentar dinàmiques obertes, participatives, socialment integradores i individualment respectuoses en el procés d’avenç cap a l’exercici del dret a decidir.
5. ajudar a fer conèixer internacionalment la reivindicació del dret a decidir del poble català a partir de contactes institucionals amb autoritats locals d’Europa i d’arreu del món.
6. emplaçar activament les administracions locals superiors i el Parlament de Catalunya per tal que es duguin a terme les iniciatives necessàries per tal que es reconegui institucionalment el dret del poble català a decidir lliurement el seu futur.

Font: Plataforma Decidim! Manifest de càrrecs electes locals
http://www.decidim.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=2

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Decidim.cat dóna suport a la consulta popular sobre la independència de Catalunya convocada a Arenys de Munt
dijous, 03 setembre 2009

Decidim.cat obre un procés de reflexió al si del municipalisme català per tal de promoure una consulta similar a la d’Arenys de Munt a favor de l’autodeterminació als nostres ajuntaments. El moviment d’electes locals felicita Arenys de Munt per haver assolit una unitat d’acció democràtica.

El municipi d’Arenys de Munt (El Maresme), és el primer municipi de Catalunya on es celebrarà una consulta popular per a l’autodeterminació sobre la independència de Catalunya a partir de la iniciativa del Moviment Arenyenc per l’Autodeterminació.

Aquesta iniciativa va ser recolzada de forma majoritària pel Ple Municipal, òrgan de màxima representació al consistori. Des de Decidim.cat, moviment que aglutina a més de 1.200 càrrecs electes d’arreu dels Països Catalans (amb presència de més de 170 alcaldes/sses i 450 municipis) tenim com a objectiu promoure la consciència nacional i el reconeixement i exercici del dret democràtic d’autodeterminació del poble català.

Per aquest motiu doncs, donem ple suport a la decisió democràtica presa pel consistori d’Arenys de Munt en la realització de convocatòria de la Consulta Popular. Entenem que l’àmbit municipal és el més proper a la ciutadania i el que pot accedir millor a un procés participatiu on els tots els ciutadans expressin lliurement la seva opinió i és per això que els felicitem.

Volem també felicitar la unitat d’acció que ha aconseguit de forma majoritària el consistori arenyenc que igual que Decidim.cat pensem és la única manera d’avançar de la Nació Catalana cap a la seva plena sobirania nacional.

A partir de la iniciativa doncs d’Arenys de Munt, des de Decidim.cat obrirem un procés de reflexió i debat al si del municipalisme català per tal de promoure una estratègia d’acció unitària per fer una consulta popular en els nostres ajuntaments que faci avançar el poble català cap a l’autodeterminació de forma unitària, participativa i de radicalitat democràtica.

http://www.decidim.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=16:noticia&catid=1:noticies&Itemid=3

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Maria Josep López i Dolcet
Sils (Selva) 1973
Membre de la Comissió Sectorial de Sanitat d’ERC a Girona.
Membre de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària.
Llicenciada en Medicina per l’UAB. Metgessa.
Coordinadora de l’Àrea Bàsica de Salut de Sils, Vidreres, Maçanet de la Selva i Riudarenes.
Candidata a diputada per la demarcació de Girona, en el lloc número 11, a les eleccions al Parlament de Catalunya 2006.

http://fitxers.esquerra.cat/arxius/fedgirona/candidatura2006foto.pdf

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

14 09 2009
Bloc

Després de l’experiència d’Arenys de Munt, altres municipis catalans s’interessen per fer consultes semblants. A Sils, la metgessa Maria Josep López i Dolcet és un dels càrrecs electes locals que han signat el Manifest d’alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores pel Dret a Decidir.

En efecte, la plataforma Decidim.cat, a més de donar suport a la consulta popular sobre la independència de Catalunya convocada a Arenys de Munt, ha obert un procés de reflexió al si del municipalisme català per tal de promoure una consulta similar a la d’Arenys de Munt a d’altres ajuntaments.

14 09 2009
LNC

15 09 2009
zzz

Srta Lnc el sils antic (com voste diu, jo li dic el sils autentic) te una dita ………..home de molts oficis……………..pobre segur.
Aquesta sra. metgessa que te tants carrecs, ja tindra temps de fer tanta feina?
Perque la relacio de la medicina amb la politica es una mica dificil, tenim l exemple dels dos pobles del costat que no sabies si anaves al metge o a l ajuntament……….l excepcio deu ser el sr.Jordi Pujol perque aquest no tenia cap CAP per atendre.

15 09 2009
zzz

em fa MOLTA GRACIA lo de marca blanca d ERC, si algu es llegeix la tapa del danone podria dir……………no treballem per d altres marques

16 09 2009
PI

I A SILS TAMBE

26 09 2009
.No toca

Els alcaldes gironins, a favor de la consulta d’Arenys

Els representants de setanta ajuntaments gironins opinen sobre la possibilitat d’un referèndum sobre la independència
18/09/09 02:00 – EL PUNT

La majoria d’alcaldes de les comarques gironines consultats veurien bé que al seu municipi es fes una consulta sobre la independència de Catalunya com la que es va fer a Arenys de Munt. Tot i que molts deixen clar que ells com a alcaldes no impulsarien cap consulta en aquest sentit, afirmen que no s’oposarien a una consulta democràtica sobre el futur de Catalunya.

Veuria bé que al seu municipi es fes una consulta com la d’Arenys de Munt?

MARTÍ NOGUÉ (IDS-PM)
alcalde de sils
«No veig ni bé ni malament que una entitat vulgui fer una consulta popular. Però crec que potser no toca»

ALCALDE DE SANTA COLOMA
«Ho veig molt bé i estic segur que ho farem. Hi ha hagut moviments amb diverses entitats. És la base de la democràcia»
NARCÍS COLOMÉ (CiU)

ALCALDE DE RIUDARENES
«No em semblaria pas malament. En principi, que jo sàpiga no hi ha moviments al poble, però els hi donaríem suport»
XAVIER CRESPO (CiU)

ALCALDE DE LLORET
«Sí, hi donaria suport. Crec que la democràcia porta implícita la llibertat d’expressió, i, en aquest cas, la consulta»
LLUÍS GUINÓ (CiU)

http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/82284-els-alcaldes-gironins-a-favor-de-la-consulta-darenys.html

6 10 2009
.Mocions als plens

Santa Coloma de Farners:

Política. divendres, 18 de setembre de 2009, 15:40

Els regidors del PSC de Santa Coloma de Farners, a favor d’una consulta independentista
Se salten les directrius del partit i anuncien que donaran suport a un plebiscit juntament amb els seus socis de govern, CiU i ERC

Els regidors del PSC de Santa Coloma de Farners s’han saltat les directrius del partit i en el darrer ple van assegurar que donarien suport a una consulta per a l’autodeterminació de Catalunya. D’aquesta manera, els tres grups de l’equip de govern (ERC, CiU i PSC) donaran suport a una consulta que, segons l’alcalde convergent,

Antoni Solà, ja s’està organitzant per part d’entitats privades i que comptarà amb el suport de l’equip de govern a través d’una moció en un ple. El portaveu del grup municipal del PSC, Rafael Reixach, ha al·legat a temes “molt personals” la decisió presa pel conjunt del grup socialista i ha animat a altres municipis a afegir-se a la iniciativa que s’ha encetat amb la consulta d’Arenys de Munt.

http://www.racocatala.cat/noticia/20528/regidors-psc-santa-coloma-farners-favor-duna-consulta-independentista

El PSC impulsa una consulta a Santa Coloma de Farners

En el cas de Santa Coloma de Farners els regidors de PSC no han seguit les ordres del seu partit a nivell català. En el ple del passat dilluns, els tres grups que formen l’equip de govern (CiU, ERC i PSC) van expressar la seva voluntat de donar suport a ‘qualsevol iniciativa’ que sorgís d’entitats de la ciutat per fer una consulta popular sobre la independència de Catalunya. L’alcalde, Antoni Solà (CiU), ha avançat que saben que hi ha entitats que treballen en aquesta línia i ha afirmat que, si alguna entitat encapçala la iniciativa, l’equip de govern proposarà una moció al ple per donar-hi suport.

Una actitud que contrasta amb el missatge que llançat des de la seu del PSC al carrer Nicaragua ja que la direcció dels socialistes catalans a nivell nacional no dóna suport a les consultes independentistes. En declaracions a l’ACN, el portaveu del grup municipal del PSC, Rafael Reixach, ha justificat la seva actitud perquè es tracta d’un tema ‘molt personal’ i ha afegit que tots els membres del partit al consistori estan d’acord en impulsar una consulta. Reixach també ha animat més municipis a sumar-se a la iniciativa que ha protagonitzat Arenys de Munt.

http://www.directe.cat/article/la-multiplicacio-de-les-consultes-fa-que-carrecs-locals-de-ciu-psc-i-icv-actuin-al-marge-d-16576

Vilobí d’Onyar:

El PSC apoya una consulta soberanista en Vilobí d’Onyar. El pleno municipal lo aprueba con los votos de CiU y dos listas independientes vinculadas a ERC y PSC

EUROPA PRESS – Girona – 25/09/2009 13:31

El pleno municipal de Vilobí d’Onyar (Girona) ha aprobado con los votos de CiU y dos listas independientes vinculadas a ERC y PSC la celebración de una consulta independentista en la localidad, como la que se hizo el 13 de septiembre en Arenys de Munt (Barcelona).

De este modo, a diferencia de lo que ha ocurrido en otros ayuntamientos, en este caso la ‘lista blanca’ próxima al PSC no se ha abstenido ni rechazado la consulta, sino que ha votado a favor.

No se trata del primer caso en el que, a nivel local, concejales socialistas o de Progrés Municipal rompen con el posicionamiento del partido ante las consultas. En Santa Coloma de Farners (Girona) el gobierno municipal, donde participan los socialistas, defienden la celebración de una consulta en la localidad, que debería promover una entidad privada.

Vilobí d’Onyar es una población de casi 3.000 habitantes situada en la comarca del Gironès y de sus nueve ediles, seis son de CiU, dos de Tres Pobles – Acord Municipal— y otros dos de Independents per Vilobí-Progrés Municipal.

Font: http://www.publico.es

Vidreres:

Moció aprovada al ple amb els vots de ERC, ICV, CiU i el GDP
Vidreres | 30 setembre 2009

Caldes de Malavella:

Caldes va aprovar la moció per majoria absoluta, amb 10 vots a favor de la PIC (5), de CiU (3) i ERC (2) i 3 abstencions (una de la PIC a títol individual, PSC i ICV-EUiA
Caldes de Malavella | 29 setembre 2009

Llagostera:

El ple aprova la moció
Llagostera | 04 octubre 2009

Lloret:

El ple aprova la moció després de substituir el terme independència per autodeterminació
Lloret de Mar | 29 setembre 2009

Tordera:

El ple aprova la moció amb els vots de CiU, MAT i ERC
Tordera | 25 setembre 2009

Hostalric:

Moció aprovada per majoria absoluta, amb abstencions de l’alcalde (CiU) i d’un regidor d’ICV i un vot negatiu del PSC
Hostalric | 29 setembre 2009

Continuarà …

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

http://www.decidim.cat/
http://www.referendumindependencia.cat/
http://www.directe.cat/

8 10 2009
Bloc

Enviat al correu del bloc per la plataforma Sils decideix:

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Benvolguts silencs i silenques,

Sils, decideix és actualment l’embrió d’una plataforma que vol aconseguir pel nostre poble el dret a exercir la Democràcia i poder opinar en Referèndum sobre l’Autodeterminació de Catalunya el proper 13 de desembre.

Aquest embrió sorgeix de converses informals entre ciutadans i ciutadanes de Sils; no prové de cap grup polític municipal. Volem unir totes les entitats i associacions del municipi, sense excloure els grups polítics ni l’aportació de qualsevol habitant del nostre poble a nivell particular, amb un sol objectiu: Permetre a tots els silencs exercir el dret a la Democràcia i opinar, en aquest cas, sobre el dret a l’Autodeterminació de Catalunya. Confiem rebre el suport de totes les entitats, sense cap exclusió, del nostre Ajuntament i de tothom qui estigui interessat en col·laborar per aconseguir aquesta fita.

Si voleu posar-vos en contacte amb nosaltres ho podeu fer a través del nostre correu electrònic silsdecideix@gmail.com o des del facebook Sils decideix.

8 10 2009
Sils decideix

Està d’acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?

8 10 2009
LNC

Ii*iI

8 10 2009
Silenca

Ara toca que tots ens posem les piles. Organitzar un referèndum popular és només possible amb la col.laboració de totes les seves entitats i per descomptat l’Ajuntament. A veure com respira aquest ajuntament i si tots plegats som capaços de cel.lebrar una gran festa!!!

9 10 2009
PI

Els partits polítics de Sils estan dormirs o que les passa, ja es hora de convoca el referendo VISCA CATALUNYA

9 10 2009
Esther

Vamos haber que hacen estos Independiente de Sils.
Estos que ha hora van de Socialistas, en esta ultimas Elecciones que hemos tenido en el pueblo bien que llevaban la carpeta del PSC para que los vecinos lo vieran y supieran a quien votar porque no le faltaron las agallas de poner en su papeleta de candidatos IDS-PSC porque sabían de sobra que no les votaba nadie.

Por este motivo pusieron IDS-PM, de esta manera no se les veía tanto el plumero lo más lamentable fue que en su candidatura llevaban a personajes Contratistas de ex Socialistas, que si sus trabajadores no votaban lo que ellos querían seguro que los echaban a la calle.

A uno de estos contratista lo pillaron diciéndoles a un grupo de vecinos de Vallcanera a quienes tenían que votar porque si no los votaba a ellos no le daba más chatarra.

Vamos haber si hacen honor a su nombre Independientes de sils.

VISCA CATALUNYA Y VISCA SILS VALLCANERA Y TODA LAS PERSONAS DE BUEN VIVIR.

9 10 2009
Silici

Sí, hi estic d’acord.

Els polítics dormen en els afers que interessen al poble, fins que aquest els treu la son de les orelles. Només estan desperts en allò que els toca directament com a particulars, en benefici propi. També en aquest cas ha de ser el poble qui els ha de fotre un clatallot i enviar-los cap a casa.

9 10 2009
Buf

Evidentment votaré que sí, com quelsevol català / catalana amb dos dit de front i ben informat/da.

Cada dia España, roba 60 MILIONS D’EUROS a Catalunya (equival a 12 escoles o 8 hospitals). Cada any, España es queda 3.000€ de cada català / catalana que no tornen en inversions ni serveis.

La N-II està parada, RENFE no funciona, les Escols estan saturades i els Hospitals també. Es pengen medalles per la nova T1 de l’Aeroport del Prat que ha trigat anys a estar operativa, quan amb el que ens roben se’n poden fer 13 cada any! Hem de pagar autopistes…

9 10 2009
zzz

Sr o sra buf , si voste tingues una font d ingressos tant valuosa la deixaria anar?

9 10 2009
Buf

Sr o Sra zzz, per aquest motiu que em dius, entre d’altres, vull marxar corrents. Amb els meus diners. Tu no?

És més, me la repampimfa si ells no ens volen deixar marxar perquè això, com perfectíssimament diu Joan Carretero de Reagrupament, només depèn de nosaltres. No m’han demostrat res perquè els tingui el més mínim respecte i fer-los cas. I a sobre em roben! Lladres!

9 10 2009
zzz

sr o sra buf, soc un home molt practic jo tinc una altre teoria, voste es fixa com els xinessos han comprat el mon, pues soc partidari de seguir la mateixa tecnica amb espanya.
No digui que roben agafis la vida mes esportivament i ho califiqui com una donacio per ajudar al desenvolupament de spain

9 10 2009
Buf

Tant pràctic que té teories… Les teories no són més que simplificacions de la realitat que, portades a la realitat, són erràtiques i queden curtes.

Jo tinc idees com a solucions a problemes. I el meu problema és que en el meu dia a dia observo com això no tira, o encara pitjor, retrocedeix. Només cal mirar el nostre poble. Imagini’s 3000€ x 5000 habitants = 15M€.

Si he de seguir la tàctica Xinesa populista de creixement de població bestial “apaga i vámonos” que diuen. Més insostenible no pot ser. És el sistema mediocre dels polítics mediocres que hem d’aguantar, de moment. Això és insostenible.

Ara provem d’agafar la vida més esportivament. (Encara més?). Jo cada dia “jugo partits” i faig equip amb gent de tots els bàndols sense cap problema. Però fer esport sense honestedat ni àrbitres ni reglament ni pressupost… merda! Ah, no, que tenim el Tribunal Constitucional de fireta. I la intocable Constitució que hi ha qui no hem votat mai. També la merda d’estatut que no serveix per a res. Què ens queda? Oh, les misèries del finançament que no canvien res.

Però encara pot ser més emocionant el partit. Li queda una pujada d’impostos. Li queda pagar el deute (quin deute?) de la generalitat amb l’Estat. Li queden els accidents a la N-II que no volen desdoblar. Li queden els retards de RENFE. Li queda fer cua a l’Hospital. Li queda veure nens amuntegats a les escoles mentre a Extremadura regalen els portàtils. Li queda…

A mi em preocupa més l’entorn immediat. Oviedo em preocupa tant com Niça.

I, per ara, només li he parlat de l’economia. Si vol fer negocis ha de millorar.

9 10 2009
silenca

Sr.zzz, desde quan Catalunya és una ONG?? Crec que hem ajudat prou al desenvolupament d’Spain i ho trobo fantàstic, però això ha repercutit que hem perdut la ordinalitat en relació PIB i Serveis. O sigui que si sóm els tercers en aportar a l’estat en relació als habitants, estem per sota la mitjana de serveis rebuts per habitant. És gaire normal això?? És ser gaire pràctic això? ….i a més ens hem de sentir que som uns garrepes i ens deixen verds per les Espanyes profundes. Qui té ganes de seguir així? I les coses com siguin, la pela és la pela però el motiu més gran per voler trencar cadenes amb Espanya és per aquesta sensació de esclavitud, de sentir-te dins un país que no és el teu, que no t’hi sents representat ni hi tens cap feeling. Coi, que tens molt clar que ets català i prou!

9 10 2009
Buf

És que jo no vull viure a a tercera comunitat autònoma de España -dir Spain em sembla un tant estúpid tenint en compte que és un país que no sap parlar English-, jo vull viure al tercer país d’Europa en renda per càpita.

9 10 2009
LNC

És més senzill: Catalunya hem de poder de ser allò que volem ser: Catalans i Catalanes lluires i sobirans.

Visca Vallcanera, Visca Sils i Visca Catalunya !

10 10 2009
zzz

Srta Buf voste parla d economia i la tactica xinesa es economia no demografia, ells venen uns productes i amb els diners d aquests productes es dediquen a comprar paisos sencers.
No li faria gracia comprar Espanya?
tambe s ha deixat que els donen un txec per anar al cole i els dentistes per els nens son gratis, lo de les peonades no cal dir ho, lo de les subvencions de bruseles fa anys que dura(n estan fins el gorro d enviar diners per tot) i en quan a que voste viura al tercer pais amb la renda mes alta, em sembla molt que s equivoca(a mi ja m agradaria), si voste es dedica a viatjar regularment per europa veura que els “españolitos” apart de tenir fama de ganduls, corruptes i fiesteros , no estan gaire ben considerats enlloc i profesionalment deixen bastant que desitjar en tots els ambits(sempre hi han excepcions)

10 10 2009
zzz

Srta Silenca , catalunya desde la epoca del inutil “fernando el catolico” nomes ha fet que pagar i totes les revoltes que hi han hagut sempre han tingut un fons economic……………….tambe vam financiar la guerra del general Franco

10 10 2009
zzz

srta lnc exacte , visca tothom i com diria la esther la gente de buen vivir , jo li afegeixo la gente que vive bien

10 10 2009
Buf

Sr. zzz dóna la impressió que ha canviat d’opinió… ara ja és independentista?

Pel que fa a Xina, primer dir que no en tinc un gran coneixement. No sé exactament quins països ha comprat. Potser que m’ho aclareixi. Però pobrets no deuen estar tant bé si emigren a llocs com Sils.

Pel que fa a viure al 3r país més ric del món… jo no ho asseguro que hi visqui. Dic que vull i la meva proposta comença per la independència. De cap altra manera ho veig possible. Però això, en tot cas, dependrà del que decideixin la resta de catalans i catalanes. Crec cegament en l’eficiència de la democràcia, però la respecto. Si els meus veïns voten submissió, pagar, manca de serveis, i govern contrari a la meva cultura, poc podré fer, ho hauré d’acceptar.

10 10 2009
Anònim

Volem ser independents per dignitat, per democràcia, pq no som gossos lligats a un pal, NO per l’egoisme de viure en un país ric.

10 10 2009
INDEPENDENTISTA

Vull, volem ser independentista per poder dir que sóc d’ un petit i bonic país que es troba al costat d’espanya. Vull, volem tenir passaport català i no haver d’explicar cada dos per tres, fora de catalunya, per què parlo un idioma diferent de l’espanyol.

10 10 2009
zzz

srta buf soc realista, no un somiatruites.
en quan als xinesos han comprat gran part de sudamerica per plantar els cultius que necessiten per alimentar el seu personal i d africa per extreure els minerals necessaris per la seva industria i el fet de que en tinguem una petita representacio a sils es normal…………..aqui vivim molt be.
com deia un home de la noblesa catalana………tot lo que no es firma a Madrid……no val

10 10 2009
zzz

Crec que encara faltan dos generacions per poder donar aquests pas de l independencia.
Com deia el sr:heribert Barrera(s el va criticar en el seu dia) l inmigracio dels ultims anys ha sigut un pas enderrera cap a l independencia i tenia tota la rao, perque vostes es fixin quina es la llengua comu de l emigracio i aixo els treura de dubtes.
Com deia un home sabi………..una cosa es lo que m agradaria……..l altre lo que hi ha

10 10 2009
Buf

Em dóna més raons per voler-la. Si ens encantem potser després d’aquestes dues generacions que diu qui sap què serà això que avui anomenem Catalunya.

Gràcies per la info de Xina, però m’agradaria alguna font solvent. Jo de Xina conec que s’ha dedicat a devaluar la seva moneda en favor del dòlar per poder incrementar les exportacions i créixer. Més vendes –> més inversió als EUA per apreciar el dòlar mentre aquells anaven demanant crèdit. I així ha anat.

Si creus que un país com Espanya té cap possibilitat de fer el que dius fa Xina segueix somiant. Espanya i el seu president són la riota del G-20 + 1 (i fixi’s amb el +1).

10 10 2009
LNC

Buf, negar que la Xina ha estat en un procés d’industrialització i afimar que el seu creixement és financer, és incorrecte.

El que diu el Sr. ZZZ és que Espanya no es donarà la indepèndència, no que ell no la vulgui. La resta diem que ens cal que doni res, que el drets s’agafen.

Sr. ZZZ, a fer pais i fer campanya per la consulta a Sils, és el nostre dret 😉

10 10 2009
Buf

Jo no nego el procés industrialitzador de la Xina. Si afirmo que han crescut per les exportacions importantíssimes als EUA -i també UE-. Amb aquests diners finançaven bancs americans, cosa que devaluava la moneda de Xina, perquè deixessin diners als “imperialistas” -que diu aquell- i seguissin comprant producte xinès. Era creixement recíproc fins que ha petat.

Està clar que ara mateix España no donarà llibertat a cap territori. Però jo em veig obligat a fer-ne propaganda. M’omple de felicitat ser un radical independentista -tal com ens defineixen- en comptes de ser un radical unionista.

10 10 2009
LNC

“M’omple de felicitat ser un radical independentista -tal com ens defineixen- en comptes de ser un radical unionista.”

M’agrada.

10 10 2009
Anònim

Nois i noies de la Plataforma pro referendum a Sils, ¿ja heu fitxat al Jordi Tardà? No sé si pot ser d’ajuda per la causa. Avui l’hem vist donant voltes pel Motor Toys. Qui ho deu tenir clar deu ser la doctora, ¿no?

11 10 2009
Finançament

Si algú creu que el nou finançament és bo -no ho és, es tracta d’espoli fiscal com sempre amb l’afegit de la pujada d’impostos- aquí veurà de què serveixen les promeses i pressupostos: (Font. Diari AVUI)

FOMENT INCOMPLEIX LA INVERSIÓ PREVISTA EN RODALIES I AUTOVIES

Legislatura rere legislatura, any rere any i ministre rere ministre, la història es repeteix. És igual qui mani i les promeses que faci, que les inversions previstes sempre arriben tard a Catalunya. El 2009 no ha estat una excepció. Segons revelen els pressupostos del 2010, que aquests dies es debaten al Congrés de Diputats, l’execució que el ministeri de Foment ha fet del pressupost d’aquest any és mínima.

Una de les partides més grans del pressupost del ministeri és la que es vehicula a través de la Societat Estatal d’Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT). Dels 782 milions d’euros que el pressupost de l’any passat destinava a Catalunya, només se n’invertiran 255 abans de final d’any. Es tracta només del 32% dels diners previstos, un incompliment que recorda els temps de Magdalena Álvarez o el PP al capdavant de Foment.

El suposat impuls que havia de donar a les inversions a Catalunya el número 2 del PSOE, Pepe Blanco, ha quedat només en una declaració d’intencions. En el gruix d’obres que s’havien de vehicular a través del SEITT n’hi ha de molt simbòliques, com l’esperada millora del servei de Rodalies o el desdoblament de la N-II a Girona. Ni l’una ni l’altra, però, han rebut els diners necessaris per tirar endavant les obres previstes.

… més: http://www.avui.cat/cat/notices/2009/10/foment_incompleix_la_inversio_prevista_en_rodalies_i_autovies_74383.php

11 10 2009
Bloc

Facebook de Sils decideix:

http://ca-es.facebook.com/people/Sils-Decideix/100000348441870

Catalunya té prohibit el dret democràtic a fer referèndums i és per això, que dins la llei, entitats privades de molts pobles catalans el proper 13 de desembre faran una consulta popular sobre la Independència de Catalunya.

Imatge:

14 10 2009
.Entitats ... 21 oct

Comunicat de Sils decideix enviat al bloc

Bona tarda a tothom:

Com ja us vam fer saber la setmana passada estem intentant de crear una base de gent i entitats que promoguin un referèndum a Sils pel proper 13 de desembre. Però això caldrà el suport, adhesió i ajuda del màxim de persones i entitats.

La idea és aconseguir mobilitzar al màxim els ciutadans i ciutadanes de Sils i en especial entitats, perquè participin en una gran festa popular on l’objectiu final sigui la llibertat democràtica sobre el dret a decidir i a opinar, estiguin a favor del sí o del no.

Organitzar un referèndum d’aquestes característiques demana molt de recolzament i també una estructura que ho tiri endavant. Per això cal en primer lloc crear-la; en aquest cas la proposta seria muntar una plataforma on es pugui adherir el màxim d’entitats i particulars, que permeti a la vegada mobilitzar, coordinar i gestionar les tasques que comporta aquesta convocatòria.

Per això us volem demanar directament el vostre suport, que ho parleu amb els vostres associats i així us pugueu definir com a entitat abans del 21 d’octubre, data en la que us proposem una reunió per crear aquesta plataforma.

Restem a l’espera de que ens feu arribar la vostra opinió.

Moltes gràcies!

Sils Decideix
14 octubrer 2009
silsdecideix@gmail.com

14 10 2009
Anònim

Es mullaran les nostres entitats¿¿¿???; diuen que els Makis de ben segur; l’Atletic Silenc també, que porten l’estelada en algun dels seus símbols; la metgessa Maria Josep i AMS no poden dir que no; les Cuineres d’en Xicu també, que segur que són molt catalanistes de debó; qui més? ¿¿¿???

16 10 2009
Pescaire

Diuen que si l’alcalde Nogué va dir que “no veig ni bé ni malament que una entitat vulgui fer una consulta popular però crec que potser no toca”, ara sembla que s’ho ha repensat.

Diuen que ara només queda contactar amb en Miralles pel que fa a grups polítics, que els altres tres han de que sí.

16 10 2009
Anònim

S’ho ha repensat? No, ha trucat per telèfon al PSC pruvincial 😉

17 10 2009
. Trobada, 21 oct

Comunicat de Sils, decideix:

Bon dia a tothom!

Us volem proposar a assistir a la Primera Trobada Informativa que farem el proper dimecres 21 d’octubre a les 21.30 h al Centre Social i Esportiu de Mallorquines. L’objectiu d’aquesta reunió és poder exposar el projecte per fer un Referèndum a Sils per poder exercir el dret a opinar. No volem posicionar-nos en cap direcció, totes les opinions són vàlides i reflecteixen la realitat del nostre poble. Per tirar endavant aquesta fita volem aconseguir el màxim suport de totes les entitats i estaments polítics municipals.

En la reunió de dimecres ens podrem conèixer, parlar-ne tots plegats, conèixer les opinions de tothom, saber amb quina col.laboració a títol individual podem comptar un cop conegut el projecte… tothom serà benvingut!!

L’objectiu és poder celebrar a Sils una gran festa popular per la democràcia i el dret a opinar!!

Esperem trobar-nos tots plegats el proper dimecres.

Moltes gràcies

Sils, decideix

18 10 2009
Un que vol opinar...

Deixem de criticar, si un va dir això o allò o que si les entitats es mullaran o no??
No crec que donar suport al dret a opinar sigui mullar-se gaire. Donar suport al Referèndum és simplement això. No vol dir que estiguis a favor del si o del no.
I si això tots ho tenim clar, a ningú li farà por “mullar-se” perquè no s’esquitxarà ni una mica. Tothom hi és convidat, els que pensin que si i els que pensin que no. Si no fos així vaja merdeta de referèndum que fariem. El “Referèndum dels amics que pensen com jo”!! O sigui que endavant amb les cuineres, els Makis i els de les Sevillanes. Els petanqueros i la bitlla catalana, l’alcalde, l’oposició i el capellà si fa falta!!
És la festa de tots, i és això…Una festa!!! per demostrar i exercir el dret a opinar!!! Qui ens pot negar això??? I qui tingui res a dir …ja ho sap dimecres al Centre Social de Mallorquines a les 21.30 serà benvingut.

18 10 2009
Buf

M’agrada molt l’escrit de “Un que vol opinar”. Tothom que voti el que li sembli, però que voti. Jo no criticaré a ningú perquè voti que no, abans ho faria amb un que no opini.

18 10 2009
un altre

Qui vullgui votar que voti, el que no vullgui votar que no voti i el que vullgui votar que voti el que vullgui!!!!
Així ha de ser!!

A mi també m’agrada també molt el que has dit “un que vullgui opinar…”, així hauria de ser!

Vinga! ànims per tirar endavant aquesta iniciativa!!

18 10 2009
LNC

Excate, volem votar… animeu-vos a participar !

18 10 2009
jo

Ja em sembla be que la gent voti el que vulgui, pero ja veureu que sortirà la lnc que dira que els vots que surtin son d’en Miralles i ell votarà que no tal com va dir l’altre dia al sortir de l’escola.

Ja m’ho sabreu dir mes endevant

18 10 2009
LNC

No, jo… això és el que fa IDS per celebrar els vots al ZP:

http://ids-pmpersils.blogspot.com/2008/03/visca_10.html

🙂 🙂 🙂

Que teniu Mirallitis la colla d’IDS !!!!! 😉

18 10 2009
un que vol opinar....

Doncs si és això el que pensa …que voti que no!!! Visca la llibertat d’opinió!!

18 10 2009
Buf

I quin mal hi ha que voti que no? Cap! Les seves raons tindrà perquè sol tenir les coses clares. M’agradaria que les exposés.

Ara bé, aviso que ja no em té com a potencial votant perquè jo crec que els municipis mentre depenguem d’España aniran cada cop a pitjor, sense recursos i amb limitacions per lleis estatals.

18 10 2009
un que vol opinar....

És que sembla que a Vallcanera, o més aviat a l’associació de veïns de Vallcanera no ha acabat d’entrar massa bé el tema referèndum…i és clar…tot aquest sector és el seu target de vots. És que un bon polític no fa el que creu que ha de fer sino el que li pugui donar més vots!!!!

18 10 2009
un altre

Em sembla que l’has ben encertada,

ja ha començat la campanya electoral!!!!!

i res és gratuït…

18 10 2009
un altre

Sempre he estat proper a iniciativa,
mai he estat independentista, més aviat al contrari
no sé si votaré si sí o si no
però…
no puc amb l’amb l’atac que s’està fent a tort i a dret contra Catalunya,
i el problema és que no hi veig cap sortida, cada vegada anem a pitjor, des la falta de respecte a la particularitat i diferència d’aquesta terra, a la seva llengua, als que hi viuen, als que ens manen i hem votat perquè facin la política que volem nosaltros, a les nostres lleis, a la nostra economia, a l’expoli dels nostres recursos;
i el pitjor de tot, tots els que vivim a Catalunya ens sentim o no catalans, ens sentim espanyols o no hem passar a ser ciutadans de segona i això no m’agrada, no m’agrada gens…

18 10 2009
un que vol opinar....

Una cosa bona que pot tenir el referèndum, és que pot fer reflexionar a la gent del que vol per ell mateix, la família i el seu país. I ens convida a participar en una iniciativa política sense polítics, només ciutadans d’aquest poble que volen opinar. Crec que tothom hauria de donar una llicó als polítics i participar en el referèndum per demostrar que si que ens interessa el bé del nostre país però ara com ara, la seva actitud no és responsable amb qui els ha votat. Un cop a la poltrona acaba decidint el cap de partit i ells acatant les ordres com uns xaiets….. o prenen les decisions prioritzant la poltrona que la decisió en si….que canvien d’opinió segons si manen o estan a l’oposició….que abans de sentir-los parlar ja pots preveure cadascun què opinarà…..i després es pregunten perquè hi ha abstenció……demostrem que aquest poble no és abstencionista, demostrem que per una vegada volem opinar i decidir sense tenir-los que triar a cap d’ells!

18 10 2009
LNC

Vallcanera vol la consulta i si tenim urnes a Vallcanera millor, com sempre que hi ha consultes, les demanem.

Si també, com sempre no les posem, anirem a Sils a votar. Jo votaré que Sí, que estic d’acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea.

19 10 2009
un altre

pot ser és la única sortida…

19 10 2009
Buf

Què més voldria jo que acomodar-me i viure bé sense haver de fer cap gran canvi, però és que no donen altra sortida. El federalisme és impossible i tot i que era la meva idea fa anys que la vaig abandonar.

19 10 2009
Esther

Y el Alcalde Socialista Martí Nogué que dice a todo esto se define o no se define o se téndra que definir primero el Monseñor Narcis.

20 10 2009
un altre

Crec que tots haurien de recolzar la iniciativa; personalment tindré seriosos dubtes sobre les intencions d’aquells que no ho facin…

Recolzar-ho és un acte de democràcia i de llibertat d’expressió, perquè els ciutadans de Catalunya puguin dir el que pensin, si és que SI o si és que NO.

20 10 2009
VISCA!!!

VISCA CATALUNYA I L’ESTAT FEDERAL! VISCA LA TERCERA REPUBLICA SOLIDARIA A L’ESTAT ESPANYOL!!!.
I NO LA FATXENDA DE LA “NACIÓ” D’ESPANYA DEL BORBÓ!!!.

20 10 2009
VISCA JA!!!

MOLT BÉ!! JO VULL REFERENDUM PER LA III REPÚBLICA!!. A VEURE QUINA PLATAFORMA LA CONVOCA JA!!!.

21 10 2009
Anònim

III República amb només dos diputats al Congrés?
Més fàcil la República Catalana.

21 10 2009
Buf

Si vols la III República mou-te per ella. Però jo em decanto més per la República Catalana per abandonar una cosa tan carca i vella com la família reial.

21 10 2009
pedro

Buf de mientras que vivas en un pueblo de facha tus sueños nunca se aran realidad.

La República Catalana nunca la con seguiréis por culpa de vosotros mismo

21 10 2009
VISCA JA!!!

No se de quins diputats en parles. Però tot es començar no?. El PSOE-PSC en el seu ideari també tenen com a model d’estat la República Federal. I crec que són més de dos. No?.

21 10 2009
zzz

Sr Pedro el pueblo de fachas donde es?

21 10 2009
Anònim

Els dos diputats: Llamazares i JOan Herrera.
El PSOE: monàrquic, de la bandera bicolor i viva España.
La república federal espanyola: una utopia del segle XIX amb café para todos.
Visca la República Catalana, a Sils i a Badia del Vallès!

21 10 2009
Anònim

Una mica de memòria històrica:
La República va ser el regim polític que ens va permetre l’accés al sostre més alt de llibertat, igualtat d’oportunitats i democràcia real de la nostra història, que va significar un gran avanç en tots els sentits, a pesar de tantes incomprensions i obstacles.La II Republica Espanyola va ser democràcia, cultura, laicisme, progres i justicia social.
I Pel vostre coneixement han estat molts, els càrrecs públics de IU que han vingut impulsant des del 26 de juliol de 2007 mocions als ajuntaments per exigir l’obertura d’un Procés Constituent per la III República, i en aquest sentit, s’ha vist com a moviment polític històric la feina de la Xarxa de Municipis per la III República.

21 10 2009
Anònim

La República Catalana o el Principat de Catalunya?. Parlem d’utopies?.
No seria més just fer un referendum que permeti decir als pobles com volen organitzar-se?. Així tothom podria expresar-se!. No?.

21 10 2009
Endavant !!!

A la trobada informativa de Mallorquines, l’Isabel i l’Enric ens han informat de la feina que cal fer.

Entitats i particulars, donem el màxim suport a SILS, DECIDEIX !!!

silsdecideix@gmail.com

http://ca-es.facebook.com/pages/SILS-DECIDEIX/152614426563

22 10 2009
Anònim

La doctora Maria Josep López i Dolcet, una de les signants del Manifest pel Dret a Decidir, ¿ha donat el seu suport actiu al referendum de Sils o s’ho està pensant?

Diuen que ahir no hi era a la reunió informativa.

22 10 2009
.Girona decideix

Dijous 22 d’octubre de 2009
Diari de Girona

Girona donarà suport a la consulta independentista
Serà la primera capital catalana a celebrar el referèndum amb el vot favorable de l’Ajuntament

Foto:
La comissió Girona decideix es va donar a conèixer ahir.

acn

GIRONA | ACN/DDG

El ple de Girona del 10 de novembre aprovarà una moció per donar suport la convocatòria d’una consulta independentista. La consulta la promou la comissió cívica “Girona decideix” que es va presentar ahir al migdia. D’aquesta manera, Girona es convertirà en la primera capital catalana que aprova per ple donar suport aquesta iniciativa. CiU, ICV i ERC -que sumen 13 regidors- ja van avançar que hi donaran suport. La força majoritària, el PSC, va dir que no es pronunciarà fins que tingui la moció. PSC i PP, que hi votarà en contra, sumen només 12 regidors. L’objectiu de la comissió és ara sumar com més adhesions millor d’entitats i grups polítics de la ciutat per fer la consulta a principis del 2010. La comissió cívica Girona decideix (http://www.gironadecideix.cat) la integren l’Ateneu d’Acció Cultural (ADAC), Òmnium Cultural i el casal independentista El Forn.

De moment, la comissió té clar que la moció -que encara ha de redactar- anirà al ple del 10 de novembre i també que veuen massa justa la data del 13 de desembre per celebrar la consulta independentista. “No sabem encara quina serà la data escollida per fer-la”, va dir el portaveu d’El Forn, Biel de Montserrat. “De moment volem fer una crida a les entitats perquè se sumin a la proposta i tingui un suport majoritari”, va manifestar De Montserrat.

Des dels partits, el portaveu de CiU, Carles Puigdemont, ja va avançar que la seva formació hi donarà suport i va dir que caldrà treballar perquè “surti bé i tingui suport majoritari”. Des d’ICV, la número tres a l’ajuntament, Núria Terés, també va dir que el vot de la seva formació serà positiu perquè “és una proposta que prové de les entitats i que, a més, té una finalitat positiva”. Des d’ERC, el regidor Miquel Poch també ha confirmat que la seva formació hi donarà “ple suport”.

L’equip de govern està format per PSC, ERC i ICV. En aquesta ocasió, l’aliança dels republicans i els ecologistes amb CiU, a l’oposició, permetrà que la moció prosperi. Aquesta conjugació de vots també es va produir el setembre del 2008, quan ICV va donar suport a una moció presentada per CiU i ERC per penjar una estelada “en un lloc destacat”. Va ser la primera vegada en 30 anys que el PSC no va poder tombar una moció.

http://www.diaridegirona.cat/girona/2009/10/22/girona-donaragrave-suport-consulta-independentista/364897.html

22 10 2009
Jordi

Hola,

he vist que esteu montant una consulta us passo informació de la xerrada informativa que es fa a Arenys el proper 24/10.

Salut!!!
: Consulta sobre la Independència
Fecha: 21 de octubre de 2009 18:29:57 GMT+02:00
Para: Consulta sobre la Independència
Asunto: Convocatòria i Ordre del dia Consell Plenari del 24 d’octubre a Arenys de Munt.

Benvolguts/des companys/es,

Per mitjà d’aquest correu electrònic us convoquem formalment a la reunió del Consell Plenari de la Coordinadora per la Consulta sobre la Independència i us fem arribar l’ordre del dia. Esperem que ens puguem trobar el proper dissabte a Arenys de Munt.

ORDRE DEL DIA DEL CONSELL PLENARI DE LA COORDINADORA PER LA CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA

Població: Arenys de Munt

Data: 24 d’octubre del 2009

Hora: a partir de les 4 de la tarda

Lloc: Sala Municipal ( Rbla. Francesc Macià, 59)

Participants: totes les Comissions Ciutadanes Locals organitzadores de consultes que hi vulguin participar, juntament amb totes aquelles entitats, associacions, formacions polítiques, sindicats, sindicats estudiantils, que vulguin incorporar-se a la Coordinadora.

Acreditacions: a partir de 2/4 de 4 fins a les 4 al vestíbul de la Sala Municipal de l’Ajuntament d’Arenys de Munt.

ORDRE DEL DIA:

1. Benvinguda a càrrec de l’alcalde d’Arenys de Munt, Carles Móra.

2. Presentació dels representants, amb veu i vot, de cada una de les entitats participants.

3. Debat i aprovació, si s’escau, del reglament de funcionament del Consell Plenari.

I. Al Consell Plenari de la Coordinadora de la consulta sobre la independència de la nació catalana hi podrà participar qualsevol Comissió Ciutadana Local organitzadora de la consulta, entitat, associació, formació política, sindicat, sindicat d’estudiants,.. que hi vulguin participar.

II. Atès l’elevat número de participants previst en els Consell Plenaris, només tindrà veu i vot un representant per Comissió Local o entitat que hi participi. Aquest representant actuarà en la presa de decisions a títol individual, per tant haurà de disposar de la confiança d’aquells a qui representa. Les decisions preses no seran revocades ni podran ser endarrerides per ser consultades.

III. En el torn de paraules: cada representant participant només disposarà de 2 minuts per torn de paraula.

IV. El Consell Plenari es reunirà el tercer dissabte de cada mes.

V. El Consell Plenari triarà un Secretariat que serà el responsable de redactar l’acta de cada Consell i de convocar i elaborar un Ordre del Dia del proper Consell.

VI. La Coordinadora es dotarà d’una Comissió tècnica que assessorarà, ajudarà, farà propostes i informarà del aspectes tècnics necessaris per organitzar una consulta. Cada Comissió Local és lliure d’assumir o adaptar aquestes propostes a les seves particularitats especifiques.

VII. El Consell Plenari podrà crear una Coordinadora Nacional que estigui integrada per membres del Consell Plenari, de dimensió més reduïda, per poder resoldre les qüestions més urgents que puguin aparèixer.

4. Debat i aprovació, si s’escau, dels objectius fundacionals de la Coordinadora per la Consulta sobre la Independència.

Objectius:

1. La Consulta sobre la Independència de la Nació Catalana que s’organitzarà a molts municipis de la nostra nació té per objectiu demostrar al poble català i a tots els pobles del món que la nostra nació està preparada per afrontar l’exercici del dret a l’autodeterminació i la independència política, malgrat els obstacles i impediments que posa l’estat espanyol.

2. Quan es consideri acomplert aquest primer objectiu, la Coordinadora impulsarà la convocatòria d’un referèndum nacional d’independència amb caràcter vinculant que haurà de ser promogut per la pròpia Coordinadora, la ciutadania i pels agents socials i polítics. Si la independència fos proclamada de forma unilateral per part dels nostres representants polítics, el referèndum tindrà un caràcter ratificatori d’aquesta proclamació d’independència.

3. Tot aquest procés es fonamenta en l’autoorganització de la societat civil i en l’autoreconeixement del poble català com a nació i com a subjecte polític. Per això, les xarxes socials i ciutadanes que ara es constitueixen, o que es puguin constituir en el futur, seran la base sobre la qual s’ha d’apuntalar i defensar democràticament el procés d’independència de la nació catalana que ara comença.

5. Ratificació de la creació d’una Comissió Tècnica Nacional. Crida a la incorporació de totes aquelles persones que puguin i vulguin col·laborar de forma voluntària en aquesta Comissió.

6. Debat sobre la creació d’una Coordinadora Nacional que estigui integrada per membres del Consell Plenari, i votació de la seva composició en el cas de considerar-se convenient la seva creació.

7. Presentació i debat dels serveis i les infraestructures que podrem compartir totes les Comissions Ciutadanes Organitzadores locals que ho considerin oportú.

· Llistat dels municipis que celebraran la consulta el 13 de desembre; sistema informàtic comú per portar el control de la participació i la validació de la identitat del votant; central de compres de material logístic i de campanya; material per a les campanyes genèriques: de participació, porta a porta i vot anticipat; assessorament i formació en el territori i altres…

8. Presentació i debat de les diferents propostes d’actuació a nivell local en quatre àmbits prioritaris

1. Campanya de participació, porta a porta, vot anticipat i suport d’entitats. Fonts d’ingressos.

2. Premsa, comunicació

3. Logística i infraestructures i seguretat

4. Coordinació, distribució de voluntaris, tasques dels responsables d’àrea i funcionament de la jornada electoral.

Seria convenient, per tant, que els/les responsables locals d’aquestes quatre àrees: Coordinació, Campanya, Premsa i Comunicació, i Logística, poguessin assistir al Consell Plenari i participar cadascun d’ells/elles en els respectius grups de treball.

Nota: Les esmenes als punts 3 i 4 de l’Ordre del Dia s’haurien d’enviar com a màxim el 23 d’octubre a l’adreça de correu electrònic: info@referendumindependencia.cat.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Aquesta és la convocatòria per dissabte.

Sergi Mir
Caldes de Malavella-Catalunya
iPhone

Inicio del mensaje reenviado:

De: Consulta sobre la Independència t
Fecha: 21 de octubre de 2009 18:29:57 GMT+02:00
Para: Consulta sobre la Independència t
Asunto: Convocatòria i Ordre del dia Consell Plenari del 24 d’octubre a Arenys de Munt.

Benvolguts/des companys/es,

Per mitjà d’aquest correu electrònic us convoquem formalment a la
reunió del Consell Plenari de la Coordinadora per la Consulta sobre
la Independència i us fem arribar l’ordre del dia. Esperem que ens
puguem trobar el proper dissabte a Arenys de Munt.

ORDRE DEL DIA DEL CONSELL PLENARI DE LA COORDINADORA PER LA
CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA

Població: Arenys de Munt

Data: 24 d’octubre del 2009

Hora: a partir de les 4 de la tarda

Lloc: Sala Municipal ( Rbla. Francesc Macià, 59)

Participants: totes les Comissions Ciutadanes Locals organitzadores
de consultes que hi vulguin participar, juntament amb totes aquelles
entitats, associacions, formacions polítiques, sindicats, sindicats
estudiantils, que vulguin incorporar-se a la Coordinadora.

Acreditacions: a partir de 2/4 de 4 fins a les 4 al vestíbul de la S
ala Municipal de l’Ajuntament d’Arenys de Munt.

ORDRE DEL DIA:

1. Benvinguda a càrrec de l’alcalde d’Arenys de Munt,
Carles Móra.

2. Presentació dels representants, amb veu i vot, de cada una d
e les entitats participants.

3. Debat i aprovació, si s’escau, del reglament de
funcionament del Consell Plenari.

I. Al Consell Plenari de la
Coordinadora de la consulta sobre la independència de la nació catal
ana hi podrà participar qualsevol Comissió Ciutadana Local organitza
dora de la consulta, entitat, associació, formació política,
sindicat, sindicat d’estudiants,.. que hi vulguin participar.

II. Atès l’elevat número de
participants previst en els Consell Plenaris, només tindrà veu i vot
un representant per Comissió Local o entitat que hi participi. Aque
st representant actuarà en la presa de decisions a títol individual,
per tant haurà de disposar de la confiança d’aquells a qui
representa. Les decisions preses no seran revocades ni podran ser en
darrerides per ser consultades.

III. En el torn de paraules: cada
representant participant només disposarà de 2 minuts per torn de par
aula.

IV. El Consell Plenari es reunirà e
l tercer dissabte de cada mes.

V. El Consell Plenari triarà un S
ecretariat que serà el responsable de redactar l’acta de cada
Consell i de convocar i elaborar un Ordre del Dia del proper Consell.

VI. La Coordinadora es dotarà
d’una Comissió tècnica que assessorarà, ajudarà, farà
propostes i informarà del aspectes tècnics necessaris per organitzar
una consulta. Cada Comissió Local és lliure d’assumir o adaptar
aquestes propostes a les seves particularitats especifiques.

VII. El Consell Plenari podrà crear u
na Coordinadora Nacional que estigui integrada per membres del Conse
ll Plenari, de dimensió més reduïda, per poder resoldre les
qüestions més urgents que puguin aparèixer.

4. Debat i aprovació, si s’escau, dels objectius fundacionals
de la Coordinadora per la Consulta sobre la Independència.

Objectius:

1. La Consulta sobre la Independència de la Nació Catalana que
s’organitzarà a molts municipis de la nostra nació té per
objectiu demostrar al poble català i a tots els pobles del món que l
a nostra nació està preparada per afrontar l’exercici del dret a
l’autodeterminació i la independència política, malgrat els
obstacles i impediments que posa l’estat espanyol.

2. Quan es consideri acomplert aquest primer objectiu, la
Coordinadora impulsarà la convocatòria d’un referèndum
nacional d’independència amb caràcter vinculant que haurà de ser
promogut per la pròpia Coordinadora, la ciutadania i pels agents soc
ials i polítics. Si la independència fos proclamada de forma unilat
eral per part dels nostres representants polítics, el referèndum tin
drà un caràcter ratificatori d’aquesta proclamació
d’independència.

3. Tot aquest procés es fonamenta en l’autoorganització de la
societat civil i en l’autoreconeixement del poble català com a
nació i com a subjecte polític. Per això, les xarxes socials i
ciutadanes que ara es constitueixen, o que es puguin constituir en e
l futur, seran la base sobre la qual s’ha d’apuntalar i defensar
democràticament el procés d’independència de la nació catalana
que ara comença.

5. Ratificació de la creació d’una Comissió Tècnica
Nacional. Crida a la incorporació de totes aquelles persones que pug
uin i vulguin col·laborar de forma voluntària en aquesta Comissió.

6. Debat sobre la creació d’una Coordinadora Nacional que
estigui integrada per membres del Consell Plenari, i votació de la s
eva composició en el cas de considerar-se convenient la seva creació.

7. Presentació i debat dels serveis i les infraestructures que
podrem compartir totes les Comissions Ciutadanes Organitzadores loca
ls que ho considerin oportú.

· Llistat dels municipis que celebraran la consulta el
13 de desembre; sistema informàtic comú per portar el control de la
participació i la validació de la identitat del votant; central de c
ompres de material logístic i de campanya; material per a les campan
yes genèriques: de participació, porta a porta i vot anticipat; asse
ssorament i formació en el territori i altres…

8. Presentació i debat de les diferents propostes d’actuació a
nivell local en quatre àmbits prioritaris

1. Campanya de participació, porta a porta, vot anticipat i sup
ort d’entitats. Fonts d’ingressos.

2. Premsa, comunicació

3. Logística i infraestructures i seguretat

4. Coordinació, distribució de voluntaris, tasques dels respons
ables d’àrea i funcionament de la jornada electoral.

Seria convenient, per tant, que els/les responsables locals d’aquest
es quatre àrees: Coordinació, Campanya, Premsa i Comunicació, i
Logística, poguessin assistir al Consell Plenari i participar cadasc
un d’ells/elles en els respectius grups de treball.

Nota: Les esmenes als punts 3 i 4 de l’Ordre del Dia s’haurien
d’enviar com a màxim el 23 d’octubre a l’adreça de correu
electrònic: info@referendumindependencia.cat

23 10 2009
Anònim

El que ha de fer la doctora Maria Josep es apartar-se de les temptacions nogueristes i donar suport a la plataforma Sils, decideix… que són gent molt maca i necessiten tot el nostre recolçament per la molta feina que tenen per endavant si volen fer el referundum, com a festa de participació democràtica.

24 10 2009
Esther

copiado de la pagina de vallcanera park.

Presuntamente el Señor Joan Carretero esta detras de esta Plataforma del Referéndum del Si o del No

Sr. Joan Carretero según el Sondeo de su presunta Plataforma del Referéndum valla sacando de los Pueblos y Barrios de Catalunya usted y su grupo decidirán si monta el Partido Político o no lo montan.¿NO?

¿Este eslogan, de que si Crees en el derecho Democrático para decidir, sobra ya que si no estuviéramos en una Democracia esta Plataforma no podría hacer este Referéndum?

Estos no son ¿tontos? primero sondean para ver si los frutos del Referéndum les son buenos para montar un nuevo Partido Político Catalanista y si no que España nos siga robando, 21.000 millones de euros, no Sr. Joan Carretero.

Porque según usted Sr. Joan Carretero “España nos roba cada año 21.000 millones de euros”

24 10 2009
zzz

Srta Esther los del sr Pillet los cuentan? si no los cuentan carretero……..y manta.

24 10 2009
Buf

Dir que el gran Joan Carretero està darrere de les plataformes pel sí o no sense tenir-ne ni idea frega l’estupidesa. Amb la feinada que té a bastir les bases de l’associació independentista i democràtica de veritat, Reagrupament, no pot estar per organitzar els referèndums. Té prou feina a preparar discursos per l’audiència que omple recintes cada setmana -l’últim acte aplegà unes 350 persones a Terrassa- i escoltar el poble, cosa que no fan els altres partits.

Segon punt, el partit ja està constituït. Serà l’instrument que utilitzarà l’associació per tirar endavant l’únic projecte ambiciós i interessant a les properes eleccions a Catalunya.

Passem al tema democràtic. Un país similar a república bananera com aquest no sé quin tipus de democràcia té, bastant limitada. L’única diferència amb les repúbliques bananeres és que aquí a sobre hem d’aguantar la Casa Reial successora de Franco. Un país tan democràtic que prohibeix els referèndums així com el suport de l’Administració Pública. Així que s’han de fer des de la societat civil i sense que tinguin validesa jurídica. Un país que deixa manifestar partits falangistes. Un país amb una Constitució intocable que no deuen haver ni votat a favor ni el 50% dels ciutadans amb dret a vot a dia d’avui. Un país en que els partits enganyen, malgasten els diners, es burlen dels ciutadans i a sobre amb prepotència -de moment-.

I de tontos ja t’asseguro que no en són gens. Molt més formats i llestos que els sapastres de Montilla i ZP o Rajoyo. Diuen i defensen el que pensen, no com en Mas i en Puigcercós.

I és cert, España roba cada any 21.000€, incompleix el que pressuposta per catalunya i a sobre insulta.

Mentrestant el PSOE prefereix l’unionisme perquè així té dos parlaments on enxufar-hi la seva gent.

Dir les coses clares molesta a certa gent, però són la veritat. I ja m’agrada que el critiquis, és el segon pas de l’èxit. Primer se’ns ignora. Després se’ns critica. I al final guanyem!

Al Novembre presentació de RCat a Santa Coloma de Farners!

24 10 2009
Buf

Disculpeu un error. A l’acte a Terrassa eren més de 400 persones, que no ho havia dit bé. Això no ho porta cap altre partit sense pagar un sopar. I aquí encara pagaves la voluntat.

24 10 2009
Esther

Sr. Buf esto de decir las cosas claras lo dira por lo transparente que son los del PSC-PSOE-INDEPENDIENTES DE SILS ¿NO?

Entoces cuando el Alberto Miralles dice las cosas claras sobre el Pueblo porque sale usted y las critica.

Por este motivo molesta tanto que el Miralles diga las cosas claras y las llame por su nombre.

Depaso preguntele usted al Sr. Martí Nogué y al Sr. Jon Cot, donde han enchufado a su Colla de Colaboradores y alguna muguer de sus compañeros Bomberos.

24 10 2009
Buf

Jo no defenso al PSOE de Sils simplement perquè no m’agrada la majoria d’accions que porten a terme. I respecto mol l’opinió d’en Miralles amb el qual coincideixo en força qüestions.

Si m’has de desacreditar, fes-ho bé.

24 10 2009
Esther

Te pido disculpas yo no intento desacreditarte.

24 10 2009
reagrupat

Sr/a Esther:
Els comentaris que vostè fa….tenen cap base? Té alguna font d’informació que li passi aquestes bajanades? o potser va dient com a certes les coses que circulen per la seva imaginació??
Jo sóc reagrupat, o sigui, militant del nou partit Reagrupament.cat. Vaig estar al congrés a Barcelona i en cap cas es va parlar dels referèndums. L´únic que han dit, un cop s’ha reunit la junta directiva, és que Reagrupament està a favor dels referèndums que es faran els propers mesos per consultar sobre el dret de Catalunya a decidir.
Si us plar Sr/a Esther. Conecti’s a la web: http://www.reagrupament.cat i a la columna de més a la dreta veurà tots els actes propers que farà el partit i més avall pot veure la foto de Carretero amb un triangle d’aquells que vol dir “play” ..fagi un click i podrà veure una entrevista que li fan a TV Lleida on explica clarament els objectius del partit. L’objectiu de Reagrupament és fer el referèndum un cop es declari la independència de Catalunya , de forma unilateral, per ratificar la decisió. En tots els referèndums que es faran aviat no hi pinten res!!
Li demano, si us plau, entri a la web i miri aquesta entrevista. Li agradarà. I si vol el 20 de novembre estarà a Santa Coloma de Farners i podrà escoltar-lo en directe i preguntar-li tot el que cregui convenient.

24 10 2009
De Sils

Doncs nosaltres pensem votar MIRALLES a les municipals del 2011, vagi sol o amb gent que ara està a AMS. I al referendum sobiranista pensem votar amb un SÍ ben gran, malgrat que en Miralles probablement votarà que NO. Cada cosa al seu lloc. En Miralles va dir-ho molt clar a la reunió convocada per Sils decideix: ell està d’acord amb fer el referendum en nom de idea de que tota “participació ciudadana” es bona.

De Mallorquines, de Vallcanera, de King Park, de Sils de tota la vida o nouvinguts de tota mena: a votar SÍ o NO el 13 de desembre.

24 10 2009
Anònim

¿Algún sap pq no hi havia cap representant de l´Atletic Silenc a la primera trobada informativa convocada per “Sils, decideix” ??

25 10 2009
.Sils a Arenys

Dissabte 24 octubre, representants de Sils decideix acudeixen al Consell Plenari de la Coordinadora per la Consulta sobre la Independència celebrat a Arenys de Munt. Esperem que ens donin detalls de la reunió.Sils és un dels 100 municipis on es preveu celebrar la consulta sobiranista el pròxim 13 de desembre.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

El 13 de desembre
La Jonquera, Palau Santa Eulàlia i Roses faran una consulta independentista

La coordinadora espera celebrar una consulta sobre la independència a tot Catalunya a l´abril.
Cent municipis catalans faran una consulta independentista el pròxim 13 de desembre.

ACN Així ho ha comunicat la coordinadora sobre la independència en acabar aquest dissabte el consell plenari celebrat a Arenys de Munt.

La comarca on es faran més consultes sobiranistes, un total de 21, és Osona. Una xifra que representa gairebé una quarta part del total. La segona comarca amb més municipis adherits és el Pla de l’Estany, on se n’hi faran onze. Al Vallès Oriental se n’hi faran deu i al Maresme vuit. Agafant la xifra de municipis que té el país -946, segons l’Idescat- s’obté que un 10,57% del total votaran per la independència de Catalunya d’aquí més o menys un mes i mig.

Se celebraran referèndums a 24 de les 41 comarques que té Catalunya, més de la meitat. A la que se n’hi faran més és a Osona. Concretament a Santa Eugènia de Berga, Taradell, El Brull, Sant Pere de Torelló, Sant Vicenç Torelló, Alpens, Vic, Sant Quirze Besora, Santa Maria Besora, Montesquiu, Sora, Vidrà,l’Esquirol, Roda de Ter, Tona, Santa Eulàlia de Riuprimer, Prats de Lluçanès, Lluçà, Olost, Manlleu i Perafita.

Al Pla de l’Estany, onze municipis faran consulta. Són Banyoles, Porqueres, Palol de Revardit, Serinyà, Sant Miquel de Campmajor, Camós, Cornellà de Terri, Esponellà, Crespià, Vilademuls i Fontcoberta.

Al Vallès Oriental es farà consulta sobiranista a deu municipis: Sant Pere de Vilamajor, Sant Celoni, Les Franqueses del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Llinars del Vallès, Cardedeu, Tagamanent, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Palautordera i Sant Esteve de Palautordera.

Al Maresme es farà consulta popular a Canet, Arenys de Mar, Masnou, Sant Pol de Mar, Argentona, Tiana i Vilassar de Dalt.

Al Bages se celebrarà a Sallent, Monistrol de Montserrat, Callús, Navàs i Castellbell i el Vilar.

Al Vallès Occidental es farà consulta a Sant Cugat del Vallès, Castellbisbal, Gallifa i Sentmenat.

A l’Urgell es farà consulta a Tàrrega, a Castellserà, a Bellpuig i a Agramunt.

A les Garrigues podran votar els veïns de les Borges Blanques, d’Arbeca, de Juneda i de Fulleda.

Pel que fa a la Garrotxa faran consulta Besalú, Argelaguer, Maià de Montcal i Ridaura.

A la Selva es farà consulta popular a Santa Coloma de Farners, Arbúcies, Sils i Caldes de Malavella.

Al Solsonès es farà a Solsona i a Clariana de Cardener. Al Berguedà, a Berga i a Puig-Reig. Al Pla d’Urgell a Linyola, el Palau d’Anglesola i a Ivars d’Urgell. Al Segrià a Alcarràs i a Corbins.

A la Noguera, a Ponts. Al Baix Empordà a Torroella de Montgrí i a Jafre. Al Gironès, a Cassà de la Selva i a Celrà.

A l’Alt Empordà, a la Jonquera, a Roses i a Palau Santa Eulàlia.

Al Baix Camp, a Montbrió del Campi i Almoster. A la Conca de Barberà, a les Piles. Al Tarragonès, a Constantí. A l’Alt Penedès, a Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia.

Al Baix Penedès, a l’Arboç i al Garraf, a Vilanova i la Geltrú.

Font: emporda.info, diumenge 25 d’octubre de 2009
http://www.emporda.info/comarca/2009/10/25/jonquera-palau-santa-eulalia-roses-faran-consulta-independentista/58764.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

La coordinadora espera celebrar una consulta sobre la independència a tot Catalunya a l´abril

La coordinadora de la consulta sobre la independència espera poder celebrar a l’abril o al maig del 2010 una consulta sobre la independència a tot Catalunya.

PERE FRANCESCH · ACN

Així ho ha explicat un dels seus portaveus Josep Manel Ximenis, qui ha recordat que ‘les consultes en aquest país són totes consultives i no n’hi ha cap que sigui vinculant i aquestes tampoc ho poden ser, excepte les organitzades per entitats privades i associacions’, ha indicat. El també membre de la coordinadora i parlamentari d’ERC, Uriel Bertran, ha anat més enllà i ha declarat que ‘quan aquest procés avanci s’haurà d’apel·lar a la comunitat internacional perquè reconegui un referèndum vinculant d’independència política’.

A partir de les quatre de la tarda s’ha reunit a l’Ajuntament d’Arenys de Munt el Consell Plenari de la coordinadora de la consulta sobre la independència. En aquesta s’ha destacat que 100 municipis portaran a terme la consulta d’independència el 13 de desembre.

Ximenis ha fet aquest dissabte una valoració positiva de l’acte i ha assegurat que és ‘una demostració d’unitat’. Acte seguit, ha admès que ‘hi havia la proposta de crear una Permanent Nacional que era un òrgan reduït, però s’ha demanat la supressió del punt entenent que les decisions importants ja s’han pres i es celebrarà una reunió cada mes’.

En aquest context, ha dit que el futur ‘és esperançador’. ‘El primer objectiu era poder votar 100.000 persones de la nació catalana en consulta i ara podem dir que podran exercir el dret de vot 1.500.000 ciutadans’. ‘Estem desbordats i si es pot portar a terme en condicions no tenim que descartar intentar que a l’abril o al maig fer una consulta a tot Catalunya’, ha afegit.

El també membre de la coordinadora i parlamentari d’ERC, Uriel Bertran, ha destacat que l’independentisme ha passat de ser un discurs teòric a un concepte pràctic. ‘El nivell de participació del 13 de desembre serà el determinant per demostrar que estem preparats per exercir el dret a l’autodeterminació’, ha assenyalat. Bertran ha assegurat que en aquell moment ‘hi haurà una responsabilitat social i política per convocar el referèndum vinculant d’independència política si el procés té una participació elevada’.

‘Quan aquest procés avanci i es demostri que és un èxit’, ha dit Bertran, ‘és evident que haurem d’apel·lar a la comunitat internacional perquè reconegui un referèndum vinculant d’independència política’. ‘L’Estat no en voldrà sentir a parlar, però l’important és que la comunitat internacional reconegui el referèndum vinculant d’independència política’, ha assegurat.

140 entitats d’un total de 115 pobles

L’alcalde d’Arenys de Munt i un dels portaveus de la coordinadora de la consulta sobre la independència, Carles Móra, ha destacat que ‘feia temps que no es veia un esdeveniment semblant’. ‘Les entitats, associacions i plataformes han passat molt per damunt de la dinàmica política’, ha recalcat. ‘Han vingut 140 entitats d’un total de 115 pobles i esdevé un èxit rotund. Estem contents perquè la última forma de tirar endavant el país és a través d’aquesta participació de la ciutadania’, ha dit.

En aquest sentit, Móra ha apuntat que ‘el moviment social fa que tothom es posi les piles i s’estigui treballant de valent i s’impliqui i defineixi un programa de futur’. ‘Les plataformes tenen una actitud de transparència i cohesió que feia temps que no es donava en el país’. En aquest context, ha afirmat que ‘hi ha ganes i il·lusió per dir prou en no tenir en compte la veu de la gent’.

‘Pensem que hi haurà un abans i un després de trobades amb les plataformes, les entitats i les associacions perquè es demostra que és el poder del poble que passa per davant de tothom’. ‘Estem recuperant l’esperit de l’Assemblea de Catalunya, que no negava la independència i estem fent honor a aquesta Assemblea que va mantenir el sentit de unitat’, ha recalcat. ‘La unitat ens farà avançar i independents’, ha afegit.

Referèndum vinculant

Entre els objectius de fundacionals de la coordinadora per la consulta sobre la Independència, que s’han aprovat aquest dissabte, hi ha ‘demostrar al poble català i a tots els pobles del món que la nostra nació està preparada per afrontar l’exercici del dret a l’autodeterminació i la independència política, malgrat els obstacles i impediments que posa l’estat espanyol’. ‘Quan es consideri acomplert aquest primer objectiu’, segueix, ‘la Coordinadora impulsarà la convocatòria d’un referèndum nacional d’independència amb caràcter vinculant que haurà de ser promogut per la pròpia Coordinadora, la ciutadania i pels agents socials i polítics’. ‘Si la independència fos proclamada de forma unilateral per part dels nostres representants polítics, el referèndum tindrà un caràcter ratificatori d’aquesta proclamació d´independència’.

‘Tot aquest procés’, continua en el tercer punt dels objectius, ‘es fonamenta en l’autoorganització de la societat civil i en l’autoreconeixement del poble català com a nació i com a subjecte polític. Per això, les xarxes socials i ciutadanes que ara es constitueixen, o que es puguin constituir en el futur, seran la base sobre la qual s’ha d’apuntalar i defensar democràticament el procés d´independència de la nació catalana que ara comença’.

Font: emporda.info, diumenge 25 octubre 2009
http://www.emporda.info/comarca/2009/10/25/coordinadora-espera-celebrar-consulta-sobre-independencia-catalunya-labril/58766.html

25 10 2009
Esther

Les tengo que pedir disculpas a los de la Plataforma, primero que no es un Referéndum, si no una Consulta.

Pero en los containes de basuras la nota informativa pone Referéndum en vez de una Consulta popular.

En fin disculpas a todos aquellos que se sintieran aludidos, yo lo respeto como cualquier otra Consulta que se haga, un saludo para todos.

25 10 2009
un altre

Té raó, faltaven les cometes: “referendum”

Ester tant que estimes Catalunya, defensa-la, si us plau!, i no posis més pals a les rodes, que ja en tenim prous…

25 10 2009
Buf

No considero a l’Esther precisament cap pal a les rodes. És més, la considero participativa. Disculpes acceptades. 😉

25 10 2009
un altre

i tant que ets participativa Esther

25 10 2009
un altre

gràcies per la informació

25 10 2009
Esther

Buf: un saludo para ti y para todos.

25 10 2009
.Comunicat, 25/10/09

Nota informativa, diumenge 25 octubre 2009:

Benvolguts silencs i silenques:

El passat dimecres dia 21 d’octubre vam celebrar una reunió informativa on van assistir representants de tots els partits polítics municipals, representants d’entitats del poble i veïns en general i on vam poder explicar l’ideari de la Plataforma Sils, decideix. El nostre objectiu és que aquesta consulta:

– Ens permeti exercir el dret a opinar que creiem que té qualsevol persona i que en el nostre cas ens és negat.
– Que sigui un acte de democràcia i de llibertat d’expressió.
– Sigui una festa popular on tothom hi col·labori independentment del sentit del seu vot.
– Un acte cívic on totes les idees i col.laboracions seran benvingudes, sense prejudicis d’origen, cultura o llengua.
– Ens faci reflexionar sobre la situació actual de Catalunya dins Espanya.

En la mateixa reunió es va crear la Comissió Ciutadana Promotora formada per veïns i veïnes del poble, motivats per l’ideari de la Plataforma, que ja està treballant per poder convocar en Referèndum tots els ciutadans de Sils el proper 13 de desembre.

Dissabte 24 d’octubre, representants de la Comissió vam assistir a la reunió de totes les Comissions Promotores del Referèndum a Arenys de Munt. Un total de 105 poblacions de tota Catalunya estaven representades en aquella reunió per més de 450 representants de totes les Comissions. En aquella reunió vam presentar i debatre els estatuts del Consell Plenari de la coordinadora per la consulta per la Independència, que finalment van ser aprovats. Per altra banda, ens van aportar eines per ajudar-nos a tirar endavant el projecte de celebrar la consulta en els àmbits més importants com són:

– Campanya de participació i suport d’entitats.
– Premsa i comunicació.
– Logística, infraestructures i seguretat.
– Coordinació, distribució de voluntaris i funcionament de la jornada electoral.

S’ha de tenir clar que no és una agregació de consultes locals sinó una consulta nacional que es celebra per fases; per tant, tots hem de complir les mateixes regles per poder sumar resultats.

Finalment, us fem saber que la Comissió de la Plataforma Sils, Decideix, necessita la col.laboració de tothom per tal de poder celebrar aquesta consulta. Si voleu col.laborar podeu contactar amb nosaltres per e-mail al correu silsdecideix@gmail.com o pel facebook Sils Decideix.

Sils, decideix

27 10 2009
Decidim

Dubtes resolts. Diuen que l’Athlètic Silenc col·laborarà activament amb Sils decideix. Només faltaria !!!

29 10 2009
.Reunió, avui dijous a les 21 hores

Reunió avui al Centre Cívic de Sils decideix a les 21 hores

Hola !

Dijous començarem a posar fil a l’agulla i a treballar per poder fer una consulta popular sobre la Independència a Sils. Necessitem l’ajuda de tothom per poder aconseguir-ho si volem que aquest referèndum tingui èxit.
T’esperem aquest dijous 29 d’ Octubre al Centre Cívic a les 9h. del vespre.
No hi pots faltar!!
Ens agradaria ens confirmessis l’assistència!
Fins dijous!

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
silsdecideix@gmail.com

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Nou cartell:

http://1.bp.blogspot.com/_iNoF4PxZ0vQ/SujQF373g0I/AAAAAAAAF_s/SAGW8grCNqo/s400/13dsi.bmp

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

30 10 2009
Anònim

Algú de la plataforma ens pots explicar com va anar la reunió d’ahir al Centre Cívic?
Qui és mulla a favor d’organitzar la consulta sobiranista?

Els Makis que pugen muntanyes amb banderes estelades?
El Silenc?
Les Cuineres?
En Taberner a títol particular?
Els nois i noies que porten l’Esplai Sant Llop?
L’Esbart Dansaire El Cabirol?
La doctora i regidora d’ERC, signant d’un manifest de càrrecs locals?
Els Comerciants de l’ACES?
La gent de Vallcanera?
En Xicu Anoro, convergent catalanista?
En Miralles, sí a la consulta però votant no?
Les Sevillanes?
La parròquia cedint locals el dia de la consulta?

30 10 2009
BROWN

Lamento no sér seguidista i dir amen a tot el que s´está fent en favor de la consulta sobre el l´independisme. D´entrada jo no soc independista. Penso que la solució ès la República federal Ibèrica. Aquesta idea de independisar-se
d´Espanya, només ens pot portar a una situaciò com la de la antiga Iugoslavia, que de ser un pais respectat en els temps d´en Tito, avui no son res i han donat un espectacle vergonyós. Se que a molta gent lo que dic, no li semblará bé, pero ja tinc molts anys, viscut moltes situacions difícils i hem considero amb autoritat per dir lo que penso, perque jo me l´he jugat en temps dificils i estat perseguit per separatista, quan dir lo que pensaves era un delicte, no com ara que tothom pot dir la seva, gracies a que gent com jo vàrem jugar-nos la llibertat. Salut i República

30 10 2009
Buf

Jo també he pensat en la República Federal Ibèrica. La idea no és gens dolenta, i geogràficament és excepcional. Però si s’hi pensa bé és impossible de dur a terme. España no hi té cap interès. I si encara hi penses més veus que no té cap sentit en el marc de la Unió Europea que si fa no fa tendeix a ser la República Federal on cada nació acabarà tenint el seu Estat i Parlament.

Però respecto molt l’opinió. Ara bé, si t’adonessis que és impossible d’assolir aquesta opció cap on tires: ESP o CAT?

30 10 2009
LNC

Jo vull una rèpublica catalana a Europa, el nacionalisme espanyol ibèric és un invent per reclamar Portugal i Gibraltar mentre s’ocupen Ceuta i Melilla i es compren les Illes canàries

30 10 2009
un que vol opinar...

Posar l’exemple d’un país que s’aguantava unit gràcies a un dictador i respectat gràcies a les armes….què voleu que us digui, prefereixo ser un no res lliure…. i, no puc parlar de Bòsnia, Croacia, Kosovo, Sèrbia…però els Eslovens, ho sé de primera mà, estan millor que mai. Se senten uns més a la UE, estan al nivell de tants països europeus, són lliures per fer i decidir, la seva economia funciona, la llengua i cultura assegurades i valorades…..no crec que cap eslovè (més d’un 90% va votar en referèndum a favor de la independència) vulgui tornar als temps d’abans.
Crec que molta gent creu que això del referèndum és una “xarlotada”, que no serveix de res…..diga-li als Lituans, Eslovens, Kosovars, Eslovacs, letons i tants més…..qui ho diria fa 20 anys que el panorama de països canviaria tant?? El problema és que els propis catalans no ens ho creiem…..el problema és que encara hi ha gent que té por que vinguin els tancs….però per l’amor de Déu!! Si Kosovo tenia en contra a Russia i la UE se li va posar a favor!! Ningú de la UE tolerarà que ens envaeixin per una decisió que surti de les urnes!! Catalans!! desperteu d’una vegada!!! Ara és l’hora i la majoria està mig adormida!!!
I tots aquells “a-polítics”, que recordin que en aquest referèndum no es vota a cap polític, votem una idea, una il.lusió.

30 10 2009
Un

Sí que hi deu haver por. Estem en un Estat espanyol ple de tabús pocs democràtics. Esperem que en aquest poble de Sils no hi hagi d’aquests i aquestes que molta estelada per a pujar muntanyes o per posar al balcó l’onze de setembre, però que a l’hora de la veritat no faran res per donar suport a la gent que vol muntar la consulta. Potser ens trobarem que les Sevillanes o gent de Vallcanera es mullaran més a favor de la consulta democràtica que alguns “del poble” que van de catalanistes i que a l’hora de la veritat arrosaran les espatlles. Espero equivocar-me.

I deu haver alguna explicació però encara no entenc per què ni la doctora Maria Josep ni en Xicu de les Cuineres no han anat a cap reunió, ni que sigui com a particulars o oients.

República federal espanyola?: una utopia que mai ha existit. Va ser la Segona República Espanyola, que no era federal, només autonomista, la que va empresonar al president Lluís Companys ( pena de 30 anys de presó).

30 10 2009
Esther

Yo quiero la republica de Vallcanera y el proximo viernes estare hay…….. en el Centro Cívico para lo que haga falta, despues de esta consulta podremos hacer algunas más como el caso del NYAP y otros…………

30 10 2009
Buf

Esther, es poden fer tantes consultes com es vulgui, però hi ha d’haver molta gent a darrera que les promogui, per voluntat o per llei. Anem a passos, la primera serà aquesta.

31 10 2009
.115

Dissabte 31 d’octubre de 2009
Diari de Girona

Consultes en una trentena de localitats

BARCELONA | EUROPA PRESS/DDG

Al voltant de 115 municipis de Catalunya, entre els quals una trentena de gironins, celebraran una consulta sobiranista el 13 de desembre com la que es va fer a Arenys de Munt (Barcelona) el 13 de setembre passat, segons va informar ahir la coordinadora que agrupa diferents organitzacions que estan impulsant aquesta iniciativa. Per ara, no participarà en la iniciativa cap capital provincial ni les grans ciutats situades a la conurbació de Barcelona, amb l’excepció de Sant Cugat del Vallès i Premià de Mar.

En el cas de les comarques gironines, segons la coordinadora, organitzaran consultes el 13 de desembre entitats de Banyoles, Porqueres, Palol de Revardit, Serinyà, Sant Miquel de Campmajor, Camós, Cornellà de Terri, Esponellà, Crespià, Vilademuls, Fontcoberta; Besalú, Argelaguer, Maià de Montcal, Ridaura, Santa Coloma de Farners, Arbúcies, Sils; Torroella de Montgrí, Jafre; Cassà de la Selva, Celrà, Sarrià de Ter; la Jonquera, Roses, Palau de Santa Eulàlia i Ripoll. A Llagostera també es prepara una consulta per a aquest dia.

A les consultes podran votar tots els més grans de 16 anys que viuen en aquests 115 municipis. En total, 623.000 persones seran cridades a les urnes, tot i que el nombre de localitats que faran aquesta iniciativa podria incrementar-se.

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/10/31/comarques-consultes-trentena-localitats/366736.html

1 11 2009
.Vidreres

Desde Vidreres decideix per l’autodeterminació dubtem que es pugui cel.lebrar la consulta el dia 13 de desembre, per la proximitat d’aquesta data tot i així treballarem el màxim possible per fer-la el dia

Vidreres Decideix Per L’autodeterminació

Queda pràcticament consolidada la entitat “Vidreres decideix per l’autodeterminació” ( a falta d’un portaveu i coordinador general). A totes les comissions ja hi ha gent amb ganes treballant per poder portar a terme una consulta popular a Vidreres on s’hi formuli la següent qüestió: Està d’acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?

Logotip: http://profile.ak.fbcdn.net/v222/989/48/n100000422745041_3421.jpg

Facebook: http://www.facebook.com/people/Vidreres-Decideix-Per-Lautodeterminacio/100000422745041

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Vidreres:

https://silsdelaselva.wordpress.com/2009/10/16/vidreres/

3 11 2009
.Farners

Tots els regidors del PSC de Santa Coloma de Farners voten a favor d’una consulta independentista al municipi
03/11/2009

Santa Coloma de Farners (ACN).- Els tres regidors del grup municipal del PSC a Santa Coloma de Farners han votat a favor de realitzar una consulta independentista al municipi desobeint les ordres de la direcció del partit. El ple de l’ajuntament ha aprovat aquest vespre, per unanimitat, donar suport a l’entitat ‘la Sega, 1640’ en l’organització d’una consulta sobre la independència de Catalunya que es farà el proper 13 de desembre. El portaveu del grup socialista, Rafel Reixach, ha remarcat que la llibertat d’expressió ‘està per davant de tot’ i fins i tot ha dit que l’ajuntament hauria de poder cedir instal·lacions municipals per acollir aquesta consulta. Reixach havia donat llibertat de vot als seus regidors.

http://www.3cat24.cat/noticia/416547/selva/Tots-els-regidors-del-PSC-de-Santa-Coloma-de-Farners-voten-a-favor-duna-consulta-independentista-al-municipi

4 11 2009
Un altre

Aquest “Un” que sense saber si alguns que pugen muntanyes donaran suport o no, ja els titlla de ganduls i hipòcrites, hauria de esperar un xic abans de parlar i si resulta que no donen suport, llavors parla, vas un xic accelerat i així no es guanyen adeptes

6 11 2009
.Avui, convocatòria

Avui divendres 6 de novembre, 21.30 al Centre Cívic
Tornem a tenir reunió a les 21.30 AL CENTRE CÍVIC.

VINE A COL.LABORAR EN ALLÒ QUE PUGUIS!

ET NECESSITEM I T’HI ESPEREM AMB MOLTES GANES!!!
I si pots porta algun amic que també s’hi pugui afegir.

Tractarem els següents punts:

– Conèixer el suport de les entitats
– Conèixer suport de les formacions polítiques.
– Segons el suport valorar si tirem endavant la consulta.

En cas afirmatiu:

– Repartiment papers per 1ª Bustiada.
– Explicació de material i merchandaising
– Tema local per fer les eleccions i NIF.

Sils decideix

6 11 2009
.Arbúcies

ENTITATS IMPULSORES I ADHERIDES A LA CONSULTA A ARBÚCIES

1- PENYA BARCELONISTA
2- GRATANÚVOLS
3- GEGANTERS I GRALLERS
4- SOARPAL
5- GREMI RESTAURANTS I HOTELS ARBÚCIES
6- UNIÓ BOLETAIRES ARBÚCIES
7- CATIFAIRES
8- ACAPS
9- AGRUPACIÓ SARDANISTA
10-CLUB HÒQUEI
11-EL FORAT DEL DIJOUS
12-COL.LECTIU ARBUCIENC per la LLENGUA
13-CORAL VEUS BLANQUES LUTHIANA
14-PLATAFORMA PEL DRET A DECIDIR D’ARBÚCIES
15-XARXA
16-NIUS
17-ATENEU POPULAR L’ARBOÇ
18-RANDEMOT
19-AGRUPACIÓ BOMBERS
20-SOCIETAT PESCA RIERA DE LES TRUITES
21-ASSOCIACIÓ DE VEÏNES I VEÏNS DEL CARRER CAMPRODON
22-EPA
23-ERC
24-CUPA
25-IA
26-CiU
27-COORDINADORA OBRERA SINDICAL
28-GRUP XIVARRI
29-CASAL CUBÀ
30-CLUB PATÍ ARBÚCIES

i altres pendents de ratificar-ho.

http://tecadarbucies.blogspot.com/

6 11 2009
jo penso...

Ai anonim que sents tocar campanes i no saps d’on venen???
Tu creus que els locals de la parroquia servirant per fer aquesta consulta?
Em sembla que t’hauries d’informar i mira en comptes de fer tantes preguntes xk no hi vas avui a 2 kuars de 10 i t’enteres de les coses??

6 11 2009
Buf

La Parròquia no pot ser cedida perquè l’Església gironina ho ha prohibit mostrant un tarannà poc o gens democràtic, apartat del poble. Però vaja, no cal fer-hi res allà.

8 11 2009
.Informacions

FULL INFORMATIU SILS DECIDEIX 8-11-09

Arran la negativa de l’Estat espanyol per permetre consultar al poble sobre el dret a decidir i seguint l’exemple d’Arenys de Munt, més de cent municipis de Catalunya s’han coordinat per a promoure el 13 de desembre una consulta popular d’aquest tipus.

A Sils s’ha constituït la Plataforma , que amb el suport de les diferents entitats locals, de tots els grups polítics que formen el consistori i dels particulars que s’han adherit a la plataforma, es portarà a terme la consulta per la independència de Catalunya.

Tres són els motius bàsics per a promoure-la:

1. Estimular la consulta ciutadana perquè se’ns reconegui el dret a decidir el nostre futur com a poble.

2. Estimular la participació ciutadana, de manera democràtica, fent una crida a opinar sobre un tema cabdal per a molts ciutadans, independentment del sentit del seu vot.

3. Fer d’aquest acte una festa democràtica, on se celebri la llibertat d’expressió i s’obri una porta a noves consultes que en el seu dia puguin tenir un caràcter vinculant.

Perquè és un dret i és el nostre dret

Font: http://silsdecideix.wordpress.com/2009/11/08/full-informatiu-sils-decideix-8-11-09/

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

S’APROVA PER UNANIMITAT AL PLE LA MOCIO A FAVOR DE LA CONSULTA POPULAR PER LA INDEPENDÈNCIA

Dijous 5 de novembre de 2009 al ple de l’ajuntament, es va aprovar per unanimitat la moció que es va presentar per donar suport a la realització d’una consulta popular a Sils per la independència.
Els 4 grups municipals van estar d’acord en que es tirés endavant i per això volem agraïr a tots els grups polítics haver-nos donat suport al votar a favor de la realització de la consulta popular per la independencia a Sils.

El seu suport ens legitima encara més davant tot el poble per realitzar la consulta i ens anima a dedicar-hi tot l’esforç necessari perquè tingui èxit.

Esperem que ells també, com a entitats democràtiques, ens ajudin a motivar a tot el poble a participar en aquesta consulta, tant si estan a favor del si com del no.

Font: http://silsdecideix.wordpress.com/2009/11/08/saprova-per-unanimitat-al-ple-la-mocio-a-favor-de-la-consulta-popular-per-la-independencia/

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
DEBAT SOBRE LA INDEPENDÈNCIA A SANTA COLOMA DE FARNERS
14 novembre

10 11 2009
.Dissabte 14, Farners

Sils Decideix

Dissabte 14 de novembre: Jaume Renyer i la Montserrat Nebrera protagonitzaran el primer acte programat dins la campanya per la consulta popular per la independència a Santa Coloma. Dos professionals de vàlua contrastada exposaran arguments a favor i en contra de la independència del nostre país. L’acte tindrà lloc a Santa Coloma de Farners al Cercle Jove a les 8 del vespre.

Us hi esperem a tots!!

10 11 2009
.Girona

Girona és la primera capital catalana que vota a favor de celebrar una consulta sobiranista
10/11/2009

Girona s’ha convertit en la primera capital catalana que celebrarà una consulta per la independència. El ple municipal ha aprovat aquest dimarts al vespre una moció proposada per la comissió Girona Decideix i defensada per Esquerra, amb els vots a favor dels sis regidors de CiU, els quatre republicans i els tres d’Iniciativa-Verds. Els deu edils socialistes s’hi han abstingut, mentre que el PP hi ha votat en contra. L’aprovació té lloc després de llargues negociacions amb el grup socialista. Aquest retard fa pràcticament inviable que la consulta se celebri a Girona el 13 de desembre, com es farà a més de 140 municipis catalans.

http://www.3cat24.cat/noticia/418665/politica/Girona-es-la-primera-capital-catalana-que-vota-a-favor-de-celebrar-una-consulta-sobiranista

11 11 2009
SPOT CURT 1

11 11 2009
SPOT CURT 2

11 11 2009
SPOT CURT 3

13 11 2009
decidim, decidir

“Catalunya s’està movent, suau, suau, suau…, però no para de moure’s i cada vegada son més els que defensen aquesta consulta, que és del tot seriosa i popular.

No és important el resultat, el que compta és la participació!!! Que hi participi el màxim de gent.”

“VINE A VOTAR EL 13 DE DESEMBRE!
DECIDIM, DECIDIR!
perquè és un dret i és el nostre dret”

http://silsdecideix.wordpress.com/

13 11 2009
.Divendres 21.30

Informacions de Sils decideix:

Demà tornem a tenir reunió. Alerta, que no ho fem al Centre Cívic. A partir d’ara les reunions es continuaran fent els divendres a les 21.30 al Centre Esportiu i Social les Mallorquines (Camp de futbol).

Per la reunió de demà, aquest serà l’ordre del dia:

– Estat actual del suport de les d’entitats.
– Inici coordinació dels actes de la jornada electoral: definició activitat, logística, horari i duració.
– Debat/ acte a Sils.
– Logística: local, gestió material necessari, recollida de suport econòmic.
– Com millorar els canals de comunicació amb la ciutadania (percepcions errònies). Estimular la participació.
– Preparació text per la propera bustiada.
– Precs i preguntes. Informació a nous assistents.

Per poder començar a preparar ja un programa d’activitats per al dia 13, voliem demanar a les entitats que participareu, que començeu a definir les vostres preferències horàries així com les necessitats a nivell logístic per fer-la

Moltíssimes gràcies per la vostra col.laboració!!!

Sils, decideix

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Catalunya s’està movent, suau, suau, suau…, però no para de moure’s i cada vegada son més els que defensen la consulta popular per la independència, qué és del tot seriosa, popular i democràtica, que defensa el dret a decidir de la ciutadania sigui quin sigui el seu vot .

Si vols saber-ne més o dir la teva vine a les reunions que es fan divendres al local social i esportiu Mallorquines a les 21.30h o entra a l’enllaç del bloc de la plataforma Sils, decideix:

http://silsdecideix.wordpress.com/

A SILS, VINE A VOTAR EL 13 DE DESEMBRE!
Vota Sí, vota No, vota en blanc, però vine a votar.

DECIDIM, DECIDIR!
perquè és un dret i és el nostre dret

PASSA-HO! REENVIA AQUEST CORREU AL MÀXIM DE PERSONES!
MOLTES GRÀCIES!

Sils, decideix

16 11 2009
.Sevillanes de Sils

Dilluns 16 de novembre del 2009
El Punt

L’associació cultural de sevillanes de Sils animarà la consulta sobre la independència
15/11/09 02:00 – Sils – j.c

Associació cultural de sevillanes de Sils va ser de les primeres entitats del municipi a donar suport als impulsors de la consulta sobre la independència. La portaveu de la plataforma impulsora, Isabel Farré, assenyala que els membres d’aquesta associació participaran en les activitats que es faran el mateix dia 13 per promoure la consulta ballant sevillanes a la zona on hi hagi la taula electoral. Els actes, però, no es limitaran a les sevillanes, sinó que també hi hauran sardanes, xocolatada i pica-pica. Farré explica que s’està cercant local i que han obtingut la resposta negativa de la parròquia i que l’Ajuntament no sembla gaire disposat a llogar cap local municipal, tot i el suport del plenari a la consulta. És per això que s’està cercant algun local privat que tingui una bona situació i amb una amplitud d’espai important a l’exterior.

Farré també explica que durant tot el procés d’organització i difusió de la consulta s’intentarà ser «el màxim neutral», i no fer campanya per una opció o altra sinó únicament per a la participació, que és el que els impulsors d’aquestes consultes consideren més important. Farré també assenyala que «tots els beneficis que es puguin fer en els actes aniran per la Marató», que se celebra aquest mateix dia.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/103926.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Dilluns 16 de novembre del 2009
El Punt

Com una taca d’oli
Al voltant de cent vint mil gironins podran votar en cinquanta municipis el 13-D si volen la independència de Catalunya

Cent vint mil gironins majors de 16 anys podran votar el proper 13 de desembre en les fins ara 51 consultes sobre la independència que hi ha previstes a les comarques gironines. Tres capitals de comarca (Banyoles, Santa Coloma de Farners i Ripoll) i altres municipis importants com Roses, Cassà de la Selva i la Jonquera són en aquesta primera onada de consultes que tindrà continuïtat l’any vinent amb grans ciutats com Girona, Figueres, Blanes i Salt. La llista de consultes per al 13-D encara és provisional i segurament augmentarà considerablement els propers dies, ja que hi ha pobles que estant treballant en aquest sentit però que encara no ho han decidit o confirmat oficialment. De moment uns cent seixanta pobles de tot Catalunya faran consulta el 13-D.

En almenys cinquanta pobles de les comarques gironines, els seus ciutadans podran votar el proper 13 de desembre si estan d’acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea. El llistat encara no és definitiu i pot tenir força més incorporacions i fins i tot alguna baixa, a causa de la complexitat que requereix l’organització. Les ciutats més importants pel que fa al nombre de possibles votants són Roses i Banyoles, que entre totes dues n’apleguen més de trenta mil. El poble més petit que farà la consulta és Palau de Santa Eulàlia, on aproximadament un centenar de persones tindran dret de vot.

Per comarques, el Pla de l’Estany és la més activa, ja que tots onze municipis faran consulta. A la Garrotxa, són dotze les consultes; a l’Alt Empordà, set; al Gironès, set; a la Selva, quatre; al Ripollès, quatre; al Baix Empordà, tres, i a la Cerdanya gironina, dos més.

Eix democràtic

Els organitzadors de les consultes tenen clar que no volen que es repeteixi el que va passar a Arenys de Munt, on pràcticament tothom que va anar a votar ho va fer per la independència (només hi va haver 61 vots negatius). Precisament per això destaquen que es tracta d’una consulta «sobre» la independència i no «per a» la independència, com es va anomenar a Arenys. En els cartells de campanya per donar a conèixer les consultes els lemes van en aquest sentit. En un es pot llegir 13-D Consulta sobre la Independència, Vota!, en un altre el lema és 13-D Consulta sobre la Independència, que no decideixin per tu, Vota!, i en l’altre s’hi llegeix 13-D Consulta sobre la Independència, Independència? Tu decideixes! Vota!.

L’eix sobre el qual volen que pivoti tot el procés no és la independència, sinó el dret democràtic a decidir. És per això que una de les tasques que es duen a terme és intentar trobar la col·laboració o acceptació de sectors que en principi no tenen com a objectiu o voluntat la independència de Catalunya, però que sí que accepten que els catalans tenen dret de decidir lliurement i democràticament el seu futur. La tasca logística més complicada i en la qual encara s’està treballant en la majoria dels municipis és la recerca de locals adients per poder dur a terme les votacions. La majoria encara estan en procés de cerca, i les possibilitats són locals municipals, d’entitats o de particulars.

Observadors estrangers

Les consultes compliran amb un protocol que assegurarà la fiabilitat i seguretat que requereix qualsevol procés democràtic per poder ser homologat per observadors internacionals. Per votar caldrà presentar el DNI que demostri que es viu allà on es vol votar o també un certificat d’empadronament. La demanda dels organitzadors per tal que vinguin observadors internacionals ja ha rebut les primeres respostes positives. L’eurodiputada Frieda Breopels, del partit Nieuw-Vlaamse Aliantie (N-VA) de Flandes, ha confirmat a la Coordinadora per la Consulta sobre la Independència que el seu partit enviarà un bon nombre de càrrecs institucionals a participar com a observadors internacionals el 13 de desembre. També Corsica Libera i Indipendentzia Repubrica de Sardigna han confirmat que hi enviaran representants, mentre que Sinn Féin i l’Aliança Lliure Europea hi han donat suport i estudiaran si hi envien membres. Aquests observadors es distribuiran per totes les comarques on es voti.
Les ciutats grans, l’any vinent

Girona, Figueres, Blanes i Salt són quatre de les cinc grans ciutat gironines que ja han anunciat que faran la consulta a principi de l’any vinent, segurament cap a la primavera. A Lloret, hi ha hagut algun petit moviment per intentar tirar endavant una plataforma que endegui el procés però tot està encara molt a les beceroles i, per les característiques de la ciutat és una tasca complicada.

Girona Decideix ja va anunciar que la intenció era celebrar la consulta a l’abril, coincidint possiblement amb Manresa. A Figueres, on ja s’ha constituït la plataforma. al principi s’havia parlat del 28 de febrer, però també la podrien fer coincidir amb la de Girona, tot i que no hi ha res en ferm. A Salt, també s’han mostrat partidaris de fer coincidir la consulta amb la de Girona. Altres poblacions que faran al consulta el 2010 són Palafrugell, Castelló d’Empúries, l’Escala, la Bisbal i Palamós, que en principi parlen de final de febrer. Agullana, Breda, Caldes, Fornells, Hostalric, Vidreres, Vilobí, Palau-sator, Llançà, Peralada, Sant Pere Pescador, Vilabertran, Vilamaniscle, la Vall d’en Bas i les Preses també estan entre els municipis que ja tenen la consulta decidida per a principi de l’any vinent. Aquesta llista s’ampliarà en les properes setmanes.
Darrera actualització ( Diumenge, 15 de novembre del 2009 02:00 )

Cartell: http://www.elpunt.cat/imatges/28/67/baixa/780_008_2867896_836870ad442acbf573946c792e071c00.jpg
Mapa de municipis gironins: http://www.elpunt.cat/imatges/28/68/alta/780_008_2868989_c3899b76cb19ab848e390299581ecb1d.jpg

http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/104157-com-una-taca-doli.html

16 11 2009
Pipo

Resposta negativa de la parròquia: aquests capellans cada vegada més reaccionaris !!!!

Es veu que un propietari va deixar el seu local al centre del poble però quan va olorar que la consulta era sobiranista va dir que res de res, que ell era català del PP i que no volia saber res de separatistes (d’entrada va dir que sí perque pensava que la consulta era per a fer fora l’alcalde) !!!!

16 11 2009
zzz

sr Pipo si voste s esperava una resposta diferent es que no sap en quin poble viu.
En quan a ser catala i del pp, en aquest poble n hi ha una nutrida representacio o es pensa voste que antigament tots els falangistes , els del requetes o els que anaven a colores eren emigrants del sud d espanya?

16 11 2009
Anònim

sí, sí, jo també conec un silenc de pura cepa, del poble de tota la vida, que es forofo del pp i, encara pitjor, hincha del real madriz, no diré la seva professió

16 11 2009
Esther

ANONIMO: Esto de tirar la piedra y esconder la mano es lo que se suele hacer en este pueblo digo el pecado pero no el pecador.

Por este motivo y por muchos más hacen con nosotros lo que les da la gana

A estos requetes ya les va bien que los ciudadanos de pueblo sigan como en los años 50 y 60.

Dormidos a ellos les da igual que el Alcalde sea el Concejal de Urbanismo y que sus terrenos en el próximo POUM salgan muy veneficiados y encima el pueda Votar a favor de la recalificación de sus terrenos.

Un saludo para Usted ZZZ.

19 11 2009
.Avui 19 a les 9

Sils Decideix

AVUI DIJOUS 19 de Novembre a les 21h REUNIÓ de la COMISSIÓ al Centre Social i Esportiu de Mallorquines. Tothom hi és convidat!!

(del Facebook)

20 11 2009
.Aquest divendres, no

ALERTA! AQUEST DIVENDRES NO HI HA REUNIÓ

Posted on 19 Novembre 2009 by silsdecideix

Aquesta setmana la reunió es passa a dijous dia 19 de novembre a les 21h al Centre Social i Esportiu Mallorquines
Per tant divendres 20 no hi haurà reunió.

http://silsdecideix.wordpress.com/2009/11/19/alerta-aquest-divendres-no-hi-ha-reunio/

20 11 2009
.Bisbes, alcaldes i TV3

Els ajuntaments poden cedir els locals
Posted on 19 Novembre 2009 by silsdecideix

15/11/09 02:00 – J. COLOMER

Alfons López Tena, exvocal del Consell General del Poder Judicial espanyol, està coorganitzant des de Vic les consultes que es faran a la comarca d’Osona el dia 13 de desembre. Tena defensa que les consultes són «absolutament legals» i que, per això, els ajuntaments poden cedir, en principi, qualsevol local per a la seva celebració. Tena explica que el que va passar a Arenys de Munt és que l’advocat de l’Estat espanyol va esperar a pocs dies abans de la celebració de la consulta per forçar-ne la «suspensió cautelar», al·legant urgent necessitat. D’aquesta manera, la consulta no es pot fer, tot i ser legal, ja que, en espera del judici, se suspèn cautelarment. Per això Tena explica que Osona Decideix, que organitzarà entre una trentena i una quarantena de consultes, no ha demanat cap local públic, ja que «es corre el risc que una mesura cautelar ho paralitzi». Tena vaticina que si l’Estat espanyol vol entrar en aquest joc no farà res fins pocs dies abans del 13 de desembre. Tena també constata que a Arenys de Munt es va cometre un error, que va ser prendre un acord de ple per cedir un local, cosa que no es fa mai.

«La prova que la consulta és legal és que el govern espanyol no la va impedir», remarca Tena. L’advocat també constata que la repercussió d’aquestes consultes és «evident», ja que «es veurà què pensa la gent». «Quan la gent vota, sempre té efectes», considera Tema. També afirma que, a Osona, al mateix temps s’ha fet una tasca de treballar amb tots els sectors socials, fossin o no favorables a la independència, com ara el bisbat. «El que ha passat a Girona, no ha passat aquí», assenyala Tena, en referència a la prohibició de cedir espais parroquials per a la realització o organització de les consultes.

http://silsdecideix.wordpress.com/2009/11/19/els-ajuntaments-poden-cedir-els-locals/

Què passa a TV3?
Posted on 19 Novembre 2009 by silsdecideix

Us haureu fixat que TV3 fa com si no estes passant res a Catalunya aquests dies?

Com ja sabeu el proper 13 de desembre (13-D), mes de 150 municipis catalans, amb les mateixes normes i criteris, faran la consulta, per poder sumar tots plegats i expressar a la comunitat internacional, quina és la voluntat d’aquest país i una gran quantitat de pobles ho estan preparant per al 2010.

Els mitjans de comunicació escrita, en fan un ressò discret, però els grans mitjans corporatius de ràdio i televisió, obvien aquests fets.

Per què TV3 no informa a la ciutadania de totes les activitats que s’estan fent arreu de Catalunya a l’entorn de les consultes sobiranistes del 13-D?

Perquè TV3 no genera debat?

Serà per consignes que coarten la llibertat dels professionals dels mitjans informatius?

Si voleu preguntar-ho directament…

comunicacio@ccma.cat
premsa@tv3.cat
direccio@tv3.cat
politica@tv3.cat

http://silsdecideix.wordpress.com/2009/11/19/que-passa-a-tv3/

20 11 2009
Pescaire

Es diu pel poble que malgrat que un senyor de Sils i del PP no va voler cedir el seu local i el bisbe de Girona tampoc està d’h…… de cedir el local parroquial, la plataforma Sils decideix ja ha trobat un local molt macu i molt cèntric. I que tenen molts col·laboradors i col·laboradores i una bona llista d’entitats adherides que aviat publicaran. Felicitats.

21 11 2009
.La Cellera, també

la cellera de ter
La consulta sobre la independència es farà el 13-D

21/11/09 02:00 – La Cellera de Ter – J.C

Els habitants de la Cellera podran votar el proper 13 de desembre si volen que Catalunya sigui un estat independent integrat a la UE. Entitats del municipi s’han organitzat per realitzar la consulta en aquesta data. D’aquesta manera, la Cellera es converteix en el cinquè municipi de la Selva que farà la consulta d’aquí menys d’un mes. Els altres són Sant Hilari, Arbúcies, Santa Coloma i Sils. Aquesta tarda mateix hi ha una reunió a la sala de dalt del centre per organitzar la consulta.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/106654.html

23 11 2009
.Entitats i suports

Suports

La Comissió Sils, Decideix, que promovem la consulta popular sobre la independència a Sils pel proper 13 de desembre, hem sol·licitat el suport de les entitats de Sils.

Aquest suport està basat en la premissa bàsica de la Comissió: recolzar la consulta i no pas el sentit del vot que pugui tenir cadascú. Suport que vol mostrar a tothom que l’exercici del vot popular és un dret democràtic, un acte lliure i pacífic, i que vol potenciar únicament la implicació, la reflexió, la participació i la responsabilitat individual davant la vida col·lectiva.

El suport que s’ha demanat i que cada entitat ha triat en quin grau ho feia, ha estat a 3 nivells:

– suport moral
– realització d’activitats per al dia 13 de desembre
– suport actiu

Tirar endavant una consulta com aquesta no és fàcil i necessita del màxim suport per part de tothom. Qualsevol suport és benvingut, sigui d’una entitat com a títol individual.

LLISTAT D’ENTITATS QUE DONEN SUPORT A LA CONSULTA:

Agrupació Defensa Forestal Farners – Argimont-Sils
Agrupació Sardanista Francesc Mas Ros
Associació de Jubilats i Pensionistes de Sils
Associació Recreativa i Cultural “La Laguna” (i grups depenents com Coral Silene, grup Xivarri…)
Associació de Veïns les Mallorquines
Asociación Cultural Sevillanas de Sils
Associació Lúdica Gent amb 7 de Sils (MAKIS amb 7)
Club Athlètic Silenc
Club Bitlla Catalana Mallorquines-Sils
Esbart Dansaire El Cabirol
Esplai Parroquial Sant Llop de Sils
i els quatre grups polítics municipals:

AMS
CIU
ICV-EU
IDS-PM

MOLTES GRÀCIES A TOTHOM!!

Font: http://silsdecideix.wordpress.com/vine-a-votar/

23 11 2009
Anònim

I les Cuineres ?

26 11 2009
Dominique

No sé ben bé on posar aquest comentari, crec que aquí és el fil més adequat.

Algú ha vist l’editorial conjunta d’avui publicada per 12 diaris catalans i a la qual s’han adherit no sé quantes ràdios, sobre l’escandalós retard i l’obstruccionisme del Tribunal Constitucional en quan a la sentència referent a l’Estatut de Catalunya?

Els programes de radio i TV en van plens. S’anomena “La dignitat de Catalunya”. Està tothom comentant-ho, a bones i a males. Ens sentirem dir el nom del porc, ja veureu.

Aquesta editorial és un fet històric, aconseguir que dotze diaris es posin d’acord per emetre una mateixa opinió és inaudit. Però ja hi ha veus que diuen i critiquen maniqueísticament aquest fet, anomenant-ho una declaració i demostració del “pensament únic” present a Catalunya.

Opino que la dignitat catalana està per sobre de la qüestió, molt per sobre, què es demostrarà de moltes altres maneres i crec que també en la resposta que donarem davant la sentència, tot depenen de com resultarà de castrat el ja prou retallat Estatut, que ha passat pel procés parlamentari de Catalunya i el de l’Estat Espanyol.

La dignitat també està en el fet de la votació del 13 de desembre, en el fet del “Dret d’anar a votar”. Què vol dir que ens prohibeixin anar a votar sobre quelcom? És un dret democràtic. Fixeu-vos que el quit de la qüestió, tal i com argumenta la plataforma és la paraula “SOBRE” i no “PER” la independència de Catalunya.

Anem a votar, sigui quin sigui el sentit del nostre vot, siguem DIGNES.

26 11 2009
Dominique

El nou Club Esportiu Sils, Secció de patinatge també dóna suport a aquesta iniciativa des del primer dia de la seva fundació. Surt en la llista modificada.

Sigui quin sigui el sentit del nostre vot. Anem a votar, siguem dignes!

26 11 2009
.Llista actualitzada

Llista actualitzada d’entitats

LLISTAT D’ENTITATS QUE DONEN SUPORT A LA CONSULTA:

Agrupació Defensa Forestal Farners – Argimont-Sils

Agrupació Sardanista Francesc Mas Ros

Associació de Jubilats i Pensionistes de Sils

Associació Recreativa i Cultural “La Laguna” (i grups depenents com Coral Silene, grup Xivarri…)

Associació de Veïns les Mallorquines

Asociación Cultural Sevillanas de Sils

Associació Lúdica Gent amb 7 de Sils (MAKIS amb 7)

Club Athlètic Silenc

Club Bitlla Catalana Mallorquines-Sils

Club Esportiu Sils, secció de Patinatge

Esbart Dansaire El Cabirol

Esplai Parroquial Sant Llop de Sils

i els quatre grups polítics municipals:

AMS
CIU
ICV-EU
IDS-PM

MOLTES GRÀCIES A TOTHOM!!

Font: http://silsdecideix.wordpress.com/vine-a-votar/

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Comentaris:

* Club Esportiu Sils, a Novembre 23rd, 2009 a 23:19 Dit:

Ens resulta impossible fer cap esdeveniment de la nostra activitat degut al muntatge previ de l’escenari, l’ocupació de l’espai i el tipus d’activitat sardanista que es farà al pavelló, però tal i com vàrem conversar ja fa uns dies, teniu el ple suport moral dels socis del nou club :

CLUB ESPORTIU SILS, Secció de Patinatge.

Salutacions i molta força!!

* BITLLA MALORQUINAS- SILS, a Novembre 24th, 2009 a 07:17 Dit:

es imposible fer una activitat per el dia 13 perque tinc gent de altres poblacions i associacions que si fan una activitat, pero teniu el suport moral del nostre club

AE BITLLA MALLORQUINAS-SILS

FORÇA CATALUNYA PAIS DE EUROPA

Font: http://silsdecideix.wordpress.com/vine-a-votar/

26 11 2009
Anònim

I les Cuineres de Sils ?

26 11 2009
.Dignitat

La dignitat de Catalunya

Després de gairebé tres anys de lenta deliberació i de contínues maniobres tàctiques que han malmès la seva cohesió i han erosionat el seu prestigi, el Tribunal Constitucional pot estar a punt d’emetre sentència sobre l’Estatut de Catalunya, promulgat el 20 de juliol del 2006 pel cap de l’Estat, el rei Joan Carles, amb el següent encapçalament: «Sapigueu: que les Corts Generals han aprovat, els ciutadans de Catalunya han ratificat en referèndum i Jo vinc a sancionar la llei orgànica següent». Serà la primera vegada des de la restauració democràtica de 1977 que l’alt tribunal es pronuncia sobre una llei fonamental ratificada pels electors.

L’expectació és alta.
L’expectació és alta i la inquietud no és escassa davant l’evidència que el Tribunal Constitucional ha estat empès pels esdeveniments a actuar com una quarta Cambra, confrontada amb el Parlament de Catalunya, les Corts Generals i la voluntat ciutadana lliurement expressada a les urnes. Repetim, es tracta d’una situació inèdita en democràcia. Hi ha, no obstant, més motius de preocupació. Dels 12 magistrats que componen el tribunal, només 10 podran emetre sentència, ja que un (Pablo Pérez Tremps) està recusat després d’una espessa maniobra clarament orientada a modificar els equilibris del debat, i un altre (Roberto García-Calvo) ha mort. Dels 10 jutges amb dret a vot, quatre continuen en el càrrec després del venciment del seu mandat, com a conseqüència del sòrdid desacord entre el Govern i l’oposició sobre la renovació d’un organisme definit recentment per José Luis Rodríguez Zapatero com el «cor de la democràcia». Un cor amb les vàlvules obturades, ja que només la meitat dels seus integrants estan avui lliures de contratemps o de pròrroga. Aquesta és la cort de cassació que està a punt de decidir sobre l’Estatut de Catalunya. Per respecte al tribunal –un respecte sens dubte superior al que en diverses ocasions aquest s’ha mostrat a si mateix–, no farem més al·lusió a les causes del retard de la sentència.

Avanç o retrocés
La definició de Catalunya com a nació al preàmbul de l’Estatut, amb la consegüent emanació de símbols nacionals (¿que potser no reconeix la Constitució, al seu article 2, una Espanya integrada per regions i nacionalitats?); el dret i el deure de conèixer la llengua catalana; l’articulació del Poder Judicial a Catalunya, i les relacions entre l’Estat i la Generalitat són, entre altres, els punts de fricció més evidents del debat, d’acord amb les seves versions, ja que una part significativa del tribunal sembla que està optant per posicions irreductibles. Hi ha qui torna a somiar amb cirurgies de ferro que tallin de soca-rel la complexitat espanyola. Aquesta podria ser, lamentablement, la pedra de toc de la sentència.
No ens confonguem, el dilema real és avanç o retrocés; acceptació de la maduresa democràtica d’una Espanya plural, o el seu bloqueig. No només estan en joc aquest o aquell article, està en joc la mateixa dinàmica constitucional: l’esperit de 1977, que va fer possible la pacífica transició. Hi ha motius seriosos per a la preocupació, ja que podria estar madurant una maniobra per transformar la sentència sobre l’Estatut en un verdader tancament amb pany i forrellat institucional. Un enroc contrari a la virtut màxima de la Constitució, que no és sinó el seu caràcter obert i integrador. El Tribunal Constitucional, per tant, no decidirà únicament sobre el plet interposat pel Partit Popular contra una llei orgànica de l’Estat (un PP que ara es reaproxima a la societat catalana amb discursos constructius i actituds afalagadores).

Els pactes obliguen
L’alt tribunal decidirà sobre la dimensió real del marc de convivència espanyol, és a dir, sobre el més important llegat que els ciutadans que van viure i van protagonitzar el canvi de règim a finals dels anys 70 transmetran a les joves generacions, educades en llibertat, plenament inserides en la complexa supranacionalitat europea i confrontades als reptes d’una globalització que relativitza les costures més rígides del vell Estat nació. Estan en joc els pactes profunds que han fet possible els 30 anys més virtuosos de la història d’Espanya. I arribats a aquest punt és imprescindible recordar un dels principis vertebradors del nostre sistema jurídic, d’arrel romana: Pacta sunt servanda. Allò pactat obliga.
Hi ha preocupació a Catalunya i cal que tot Espanya ho sàpiga. Hi ha alguna cosa més que preocupació. Hi ha un creixent atipament per haver de suportar la mirada irada dels que continuen percebent la identitat catalana (institucions, estructura econòmica, idioma i tradició cultural) com el defecte de fabricació que impedeix a Espanya assolir una somiada i impossible uniformitat. Els catalans paguen els seus impostos (sense privilegi foral); contribueixen amb el seu esforç a la transferència de rendes a l’Espanya més pobra; afronten la internacionalització econòmica sense els quantiosos beneficis de la capitalitat de l’Estat; parlen una llengua amb més marge demogràfic que el de diversos idiomes oficials a la Unió Europea, una llengua que, en lloc de ser estimada, resulta sotmesa tantes vegades a un obsessiu escrutini per part de l’espanyolisme oficial, i acaten les lleis, per descomptat, sense renunciar a la seva pacífica i provada capacitat d’aguant cívic. Aquests dies, els catalans pensen, sobretot, en la seva dignitat; convé que se sàpiga.

Som en vigílies d’una resolució molt important. Esperem que el Constitucional decideixi atenent les circumstàncies específiques de l’assumpte que té entre mans –que no és sinó la demanda de millora de l’autogovern d’un vell poble europeu–, recordant que no existeix la justícia absoluta, sinó només la justícia del cas concret, raó per la qual la virtut jurídica per excel·lència és la prudència. Tornem a recordar-ho: l’Estatut és fruit d’un doble pacte polític sotmès a referèndum.

Solidaritat catalana
Que ningú es confongui, ni malinterpreti les inevitables contradiccions de la Catalunya actual. Que ningú erri el diagnòstic, per molts que siguin els problemes, les desafeccions i les contrarietats. No som davant d’una societat feble, postrada i disposada a assistir impassible al deteriorament de la seva dignitat. No desitgem pressuposar un desenllaç negatiu i confiem en la probitat dels jutges, però ningú que conegui Catalunya posarà en dubte que el reconeixement de la identitat, la millora de l’autogovern, l’obtenció d’un finançament just i un salt qualitatiu en la gestió de les infraestructures són i continuaran sent reclamacions tenaçment plantejades amb un amplíssim suport polític i social. Si és necessari, la solidaritat catalana tornarà a articular la legítima resposta d’una societat responsable.

Publiquen també aquest text El Periodico, La Vanguardia, Avui, El Punt, Diari de Girona, Diari de Tarragona, Segre, La Mañana, Regió 7, El 9 Nou, Diari de Sabadell i Diari de Terrassa.

http://www.avui.cat/cat/notices/2009/11/la_dignitat_de_catalunya_79407.php
http://www.lavanguardia.es/politica/noticias/20091126/53831123016/la-dignidad-de-catalunya.html
Etc.

26 11 2009
.Omplir el Forum

Necessitem un cop de força social i mediàtic per donar un impuls a la Consulta. És per això que volem OMPLIR EL FORUM, el proper diumenge 29 de novembre a les 12:00h, que té una capacitat per 3.500 persones. Omplir-lo no és fàcil, i per això us necessitem a tots i totes.

Més informació a: http://silsdecideix.wordpress.com/2009/11/16/omplir-el-forum-el-29-de-novembre-acte-nacional-dinici-de-campanya/

PASSA-HO!!!

26 11 2009
.16 anys

A SILS, EL 13 DE DESEMBRE ANIRÉ A VOTAR

SI TENS 16 ANYS I RESIDEIXES A SILS (hi estàs empadronat)
SI TENS UN DOCUMENT QUE HO ACREDITI:
– DNI
– o certificat de residència expedit per l’Ajuntament

DONCS POTS VENIR A VOTAR EL 13 de DESEMBRE

Vindràs?

(del facebook, Sils decideix)

27 11 2009
Buf

Aquest estatut (en minúscules) no val per res i menys en un estat poc democràtic que només respecta les lleis que li convenen. Ja se’l poden confitar els que el van fer que la gent espavilada anem per altres vies més de mans lliures.

Visca Catalunya!

27 11 2009
.Què necessites per a votar

PROCÉS ELECTORAL.
Què necessites per venir a votar?

Posted on 25 Novembre 2009 by silsdecideix

Davant la proposta feta per la nostra plataforma de dur a terme la consulta, com es farà a més de 150 pobles de Catalunya, volem fer els següents aclariments;

1. La pregunta que es planteja és la mateixa en tots els pobles on es duu a terme la consulta.

2. Poden votar totes les persones del municipi majors de 16 anys que hi estiguin empadronades.

3. Com a conseqüència , per a poder votar caldrà justificar la residència al poble, amb el DNI corresponent o amb un certificat de residència expedit per l’Ajuntament. També podran votar les persones estrangeres que presentin aquest certificat de residència.

4. Després de la votació el vostre DNI serà inscrit, a través d’un programa informàtic, en un centre de dades que recollirà la informació de tot Catalunya, amb la finalitat d’evitar duplicitats en el vot i es farà constar, el fet d’haver votat, en el consegüent llibre de registre en el qual haureu de signar.

5. En diferents poblacions, no sabem a quines, s’espera la presència d’observadors internacionals.

6. Hi pot haver interventors en les diferents meses electorals.

7. Properament us informarem del local on es celebrarà la votació.

US HI ESPEREM! 13 DE DESEMBRE : VOTEU-HI!

Font: http://silsdecideix.wordpress.com/2009/11/25/proces-electoral-que-necessites-per-venir-a-votar/

27 11 2009
.Bloc

PROPERA REUNIÓ DIVENDRES 27 DE NOVEMBRE A LES 21’30 AL CENTRE SOCIAL I ESPORTIU MALLORQUINES

(del facebook)

27 11 2009
.Un cop de mà

El Sils Decideix ha enviat un missatge als membres de JO TAMBÉ VULL COL·LABORAR AMB “EL REFERENDUM” A SILS.

——————–
Assumpte: S.O.S. Consulta

S.O.S.!!! NECESSITEM COL.LABORADORS QUE NO SIGUIN ÚNICAMENT VIRTUALS!!!

Qui podria donar un cop de mà el 13D: participar en torns de les meses, suport a l’organització de les activitats i logistica en general?
Si no pots venir a les reunions de divendres i pots donar un cop de mà escriu-nos al Fcbk o bé a silsdecideix@gmail.com.

ET NECESSITEM!!!
——————–

28 11 2009
.Makis i Marató 13D

ACTIVITATS DESEMBRE 2010

L’Associació makis amb 7, el proper diumenge 13 de desembre a les 10h del matí davant del CAP de Sils, donarem la sortida de tres marxes populars de suport a la Marató de TV3, i dins de les activitats, del referèndum SILS DECIDEIX.

Aquestes dues activitats, tindran la sortida simultàniament. La secció de BTT, realitzarà una pedalada popular pels Estanys de Sils i les contrades de Maçanet, amb un recorregut de 20 Km, apta per tothom que tingui una mínima preparació física. Per tal de poder portar a terme aquesta pedalada, és obligatori l’us del casc.

La secció de Nordik Walking, també a les 10h, davant del CAP, realitzarant una marxa nòrdica pels voltants de Sils (més informació Makis Nordik Walking). També la secció d’atletisme, (Corredors Sils Makis) a la mateixa hora i de davant del CAP, portaran a terme una marxa per Sils.

El preu de la inscripció d’aquestes dues marxes, el mateix dia, és voluntari i anirà destinat al 100% a la Marató de TV3.

US HI ESPEREM!!

Els Makis amb SILS DECIDEIX i LA MARATÓ DE TV3.

Totes les seccions dels makis volem donar suport i desitjar molta sort als corredors Sergi U, Francesc S. i J.R. que participaran a la marató de Donosti.

Recordeu companys: Un maki mai abandona!

Cartell: http://3.bp.blogspot.com/_tDBnVUXilmA/Sw-EmaBUHFI/AAAAAAAAJh4/0PRmH0AoD_Y/s1600/BTT+NADAL.jpg
Font: http://makissils.blogspot.com/2009/11/activitats-desembre-2010.html

28 11 2009
diego

Juan, francesc, sergi…. os envidio,ojalá pudiera estar con vosotros(no para correr el maratón, para inflarnos a birras)
¡¡¡ os deseo mucha suerte !!! SALU2. diego

28 11 2009
?

diuen pel poble, que Sils serà el primer poble on guanyi el No

29 11 2009
.Amb la Marató

SILS DECIDEIX, AMB LA MARATÓ 2009
Posted on 28 Novembre 2009 by silsdecideix

Com ja vàrem manifestar de bon principi, el fet de que la data que s’ha escollit per fer la marató de TV3, aquest any dedicat a les malalties minoritàries, coincideixi amb el de la Consulta popular per la independència, no ha de ser un fet que resti la importància de cada acte, si no tot al contrari, volem que la sumi i aprofitar les sinèrgies de cada acte per tenir-ne més ressó.

Donades totes les activitats, que les entitats col.laboradores amb la consulta han ofert, per donar impuls i animar a la gent a venir a votar el dia 13, vàrem pensar que era la situació més propícia per continuar donant suport a la Marató i poder recollir-hi fons.

Per això després de diferents gestions amb els organitzadors de la Marató, divendres 27 s’ha pogut lligar-hi la col.laboració de Sils decideix, amb el títol: ACTIVITATS AMB LA MARATÓ, amb la idea de recollir fons a través de totes les activitats que es facin aquell dia.

Tot i que no n’hi ha moltes, no és la única plataforma per la Consulta que també donarà suport a la Marató.

En aquest moment s’està acabant de lligar un programa general amb totes les entitats col.laboradores. En breu us informarem dels horaris i de totes les activitats.

Font: http://silsdecideix.wordpress.com/2009/11/28/sils-decideix-amb-la-marato/

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Activitats a la comarca de la Selva:

http://www.tv3.cat/marato/activitats/selva

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Llegiu també:

Sils amb la Marató 2008
https://silsdelaselva.wordpress.com/2008/12/14/sils-marato-tv3-14d/

29 11 2009
.Vídeo Marató

29 11 2009
.TC

29 11 2009
.Veniu a votar

COMUNICAT SILS, DECIDEIX

Per a tots i totes els silencs i silènques:

Estem en un poble petit on tothom es coneix i fa por implicar-se o fins i tot parlar sobre la consulta, ja que el sí s’interpreta únicament en una direcció i el no en la oposada, en definitiva que ens divideix.

I no és així, tot i ser una pregunta irreductiblement concreta, els motius per recolzar el sí o el no poden ser tant diversos personals i individuals que no poden estar sotmesos a cap tipus de crítica. Les motivacions poden ser molt diferents: hi haurà que no són independentistes i votaran que sí, d’altres de catalanistes que votaran que no, de castellans que votaran que sí i dels que votaran que no, dels que també es senten espanyols però votaran que sí.

Amb això volem dir que hem de respectar la posició que pugui tenir cada cadascú: no és millor el que vota que sí que el que vota que no, o a l’inrevés, en tot cas és diferent, forma part de la nostra societat i ens situa en la realitat en la que vivim. Pensem el que pensem, volem que els replantejaments que cadascú s’hagi fet davant aquesta consulta no ens divideixin si no tot al contrari, que ens permetin parlar més obertament sobre qüestions de les que fa por parlar amb l’altre.

Creiem que aquesta consulta ens pot permetre fer un pas endavant cap al respecte a la diversitat en la que vivim. També ens dona la possibilitat, donada la manca de confiança i el desencís creixent i merescut cap els nostres polítics, de posar al ciutadà al capdavant de la vida política permetent que sigui actiu i fent-lo responsable davant la vida col·lectiva.

Ja sabem, però que el resultat no serà vinculant…, i és això un impediment per fer la consulta? Creieu que no portarà enlloc? Què son unes energies malgastades o malencaminades? Doncs la veritat, el temps ho dirà. Aquest és el moment històric que estem vivint i no pas un altre, i creiem que val la pena implicar-s’hi.

Des de la Comissió organitzadora valorem doncs exclusivament la participació. El resultat en el fons no serà el més important, ja que l’avalarà el que vol la majoria de silencs i silenques, en aquests moments.

PER TANT US DEMANEM:
EL 13 DE DESEMBRE VENIU A VOTAR

Vota Sí, vota No, vota en blanc, però vine a votar!

MÉS INFORMACIÓ A http://silsdecideix.wordpress.com/

30 11 2009
dones a Sils no ni han

A on eren les dones i els seus companys ahir a les 7 del vespre que a la laguna varen fer un concert de cançons de dones per dones.Vergonyos de Sils hi habia 13 persones a escoltar un concert fantastic i de gratis.A Sils hi han dones compromesas,entre elles,a on eren les 100 cuineres ò es que necesiten el seu ambaixador per sortir de casa seva, les mares i pares dels nens que van a l’ escola de musica de Vidreres a aixo si quan fan ells una actuació a Sils anemi que si no hi ha gent s’ho agafan malament, les corals dels jubilats,tampoc era tan lluny, calia trebasar el carrer i la Silene mira que son colla i escoltar com ho fan els altres tambe a vegades ba be. Si repasem les entitats ni ha moltes. Als de Sils decideix a on eren ? no hi habia ningu,ha pro diumenge anen tots a fer l’anec inclos yo . Soms un poble que no ens mereixem res.

30 11 2009
.No votaré

Salut i República!

Algunes reflexions…permeteu-me que expressi la meva opinió pel que fa a aquesta consulta. No puc compartir-la. No l’entenc!. Els meus avis paterns catalans i materns espanyols varen lluitar i varen patir camps de concentració i vexacions per un mateix model d’estat, la República Espanyola, un model d’estat plurinacional solidari. Que ni és l’actual model d’Espanya ni la independència a Catalunya. Jo em sent-ho de tot arreu i no puc entendre separar-me. De la crisi que estem patint a Catalunya no estan absents de culpa els grans empresaris catalans i els diferents governs a Catalunya. El gran problema és el model productiu. I la lluita per canviar aquest model ha de ser la lluita col•lectiva i quanta més gent millor. Sumar i influir fins que l’Europa també canviï. I siguem una gran república federal. Votar si, és votar favorablement a la independència, votar no, és votar favorablement a l’actual estat Espanyol i votar en blanc és que tant et dona un com l’altre. Jo no aniré a votar, perquè el model que jo crec que és la República federal plurinacional i solidaria no es recull en cap de les diferents opcions. De totes maneres que tingueu sort i endavant amb la vostra consulta…

Cristina Simó Alcaraz
Regidora de ICV-EUiA-EPM de Sils.

Font: http://laveudesils.blogspot.com/2009/11/salut-i-republica.html

30 11 2009
Si votaré

Salut i República Catalana

Sense ànim de discutir alguns dels teus arguments,i respectant plenament la teva decisió com a demòcrata que ets i perquè jo també m’ho considero, voldria puntualitzar, no obstant, alguns aspectes del teu discurs reflexiu. Em sembla estranya la teva incomprensió cap a la proposta de referèndum sobre la independència, perquè com s’ha avaluat en altres comentaris i en tota la publicitat que s’està donant al fet, el que aquí es debat no és només un sí o un no a la independència, sinó el dret a opinar i decidir sobre qüestions de caire important per als ciutadans. Dret que en no està reconegut quant a certes qüestions per la Constitució espanyola , (si més no molt qüestionable quant als seus propis orígens democràtics, atès el xantatge emocional i fàctic que va suposar la sortida de la dictadura, que jo també he patit i combatut), fa que grups de ciutadans reclamin el dret a decidir què volen o no volen ser. Per tant, el que es defensa amb aquests referèndums és ni més ni menys que el dret a l’autodeterminació.
Sobre la Segona República Espanyola (el terme és plenament adient), lamento dir-te que en cap moment va reconèixer la plurinacionalitat, atès que la seva constitució no va incloure el terme nacions i sí el de poble en general i el de regions amb peculiaritats en particular. No m’ho invento jo, pots trobar una precisa explicació en un llibre que es titula “Constituciones i períodos constituyentes en España (1808-1936)” d’en Jordi Solé Tura (en aquell moment diputat del PSUC ) i Eliseo Aja professor de dret polític, també en aquell moment , a la Universitat de Barcelona., que en les pàgines 107 i 108 (articles 8 al 18) fan comentaris sobre el tema en qüestió a la Constitució espanyola de 1931.
No em queda clar tampoc que un estat espanyol com l’actual, fonamentalment bipartidista però unívoc quant a la qüestió nacional, estigui per la gran república federal europea. Pel que fa al canvi de model productiu crec que podríem compartir moltes coses, però també en podríem debatre moltes altres, fins i tot el mateix terme que avui podria ampliar-se o tenir altres connotacions. Els empresaris i governs catalans tenen moltes responsabilitats, però també els sindicats burocratitzats, subvencionats i pactistes, caldria no oblidar-ho. Per a mi és més fàcil lluitar i reclamar a un estat proper que no a un de llunyà.
T’agraeixo les teves aportacions i la teva sinceritat. Disculpa si en algun dels meus termes he pogut passar-me, no era la meva intenció, però a vegades la vehemència em pot.

Enric.

30 11 2009
Anònim

No pot ser !!!!
No ho entenc !!!!
Com pot ser que una persona, portant sigles de partit polític, es manifesti en contra d’exercir el dret de vot. Amb quina cara s’asseurà davant dels companys regidors i del poble si es manifesta contrària al vot.
Cristina, o no has escrit el que firmes (que és molt greu) o necessites una consulta a la seva mida (que encara és pitjor).
Crec més en l’argumentació de la plataforma: “el sentit del vot serà cap on vulguis, els motius del teu vot només els saps tu, però VOTA”.

30 11 2009
Jo també aniré a votar

La Cristina vol dir que ella no vol triar entre bandera estelada o bandera rojigualda, que ella el que vol es la bandera tricolor republicana. Però, nosaltres els catalans, si hem d’esperar a la III república espanyola anem apanyats en aquesta Espanya on la meitat són del PP. Els catalans no podem esperar, ja hem esperat massa, ja n’hi ha prou.

Cristina, has de fer com el Valentí Almirall que veient que Espanya no volia la república federal es va anar transformant i es va convertir en un catalanista republicà, laic, demòcrata i d’esquerres.

30 11 2009
!!!!!

Al.lucinant!!!
Cristina, acabeu de perdre un vot.

30 11 2009
!!!!!

I no pel que dius, que puc compartir sense cap tipus de recança, si no per la manca de coherència!

30 11 2009
zzz

el temps sempre acaba donant la rao………

30 11 2009
Consol

Ostres, embolica que va fort!

La veritat que aquesta consulta, sense tenir en compte la posició que cadascú pot tenir de manera legítima, està mostrant com és en el fons cada persona…

Pel que es queixa tant: no has pensat que potser les dones estaven treballant!!! ja saps, planxant les rentadores de la setmana (a moltes cases es fa al diumenge),
estant amb els seus fills fent deures o simplement jugant amb ells (ja que entre setmana no es pot),
anant a veure els avis que també ens necessiten…

No t’enfadis tant! Que l’acte no tingués afluència ni es culpa dels que no van anar-hi, ni de l’acte en sí …
La veritat es que tots fem moltes coses i també l’administració organitza moltes coses… i està clar que a tot no es pot arribar i s’ha de triar!!!

I no barregis les coses, sembla que et vagi la vida!! Pren-te les coses amb més calma o acabaràs malament!

30 11 2009
Buf

En aquest cas, Cristina, queda el vot “nul” (en aquesta votació no crec que hi hagi res nul) expresant la teva posició.

Però la República aquesta que dius és més difícil que la independència… Tindria sentit creant la República Ibèrica (amb Portugal), però des que hi ha la UE ja no en té cap.

30 11 2009
.Carta oberta

dissabte, novembre 28, 2009
Carta oberta al Sr. ZZZ
Benvolgut i estimat Senyor:

Per motius personals i professionals -que no puc fer públics per no ser titllada d’elitista pels socialistes del poble- però que he comunicat a la plataforma Sils Decideix, no podré estar present el proper 13 de desembre, el dia més important de la història democràtica de Sils: Un dia en que no és cap llei, sinó el fruit de la voluntat d’un grup de valents i valentes que conviden a joves i grans a les urnes per opinar sobre les seves preferències pel futur de la nostra nació.

Com vostè sap perfectament, la democràcia, la llibertat i els drets ens toca haver de guanyar-los cada dia, i ara em trobo que volent participar a la lluita pels drets, no puc aportar la meva ajuda, ordenant paperetes, les del Sí – que espero que siguin majoritàries-, les del No i les de l’abstenció. preparar les urnes, acreditar els i les votants, i totes aquelles tasques que permetin realitzar la consulta.

Tinc plena confiança que vostè entendrà el meu gran neguit, i és per això, que li prego que posi els seus coneixements i contactes centenaris al poble, en favor d’aquest exercici de llibertat, suplint l’ajut que jo hauria pogut aportar.

Pot fer efectiva aquesta col·laboració a les reunions periòdiques que la plataforma anuncia al seu bloc.

Moltes gràcies i rebi el meu agraïment pel temps dedicat a aquest escrit.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

3 comentaris:

Anònim ha dit…

Srta Lnc li agraeixo molt el seu oferiment, pero malauradament no crec que el dia 13(bon numero, un dels meus preferits al casino)estigui en el nostre estimat poble.

voste no dubti que les persones que s ocupen d aixo ho faran molt be i la participacio ciutadana crec que pot arrivar a un 60% i crec que una gran part dels votants seran la gent gran i sap perque sempre voten? sempre tenen por de marxar d aquest mon i deixar coses per fer, suposo que es una cosa logica de la condicio efimera de la vida.

Srta a part de coneixer gent de per aqui, tambe conec gent de d altres llocs i alguns que son dels seus ideals i entre ells un en concret que es un dels que dirigeix tot el tema que a vostes els te ilusonats, em deia:

suposo que a Sils guanyara el si i jo li vaig dir ……….si deixessin votar nomes a la gent que te ganes de fer coses segur que guanyaria el si, pero com que aquesta votacio no es una consulta que serveixi per el que el dia 14 es pugui ser independent, la majoria de la gent que votaria el NO, no anira a votar.

Reflexio: quan voste sigui velleta (jo ja fara anys que estare enterrat) aquest pais la gent haura perdut les vinculacions tradicionals de consangueneitat amb la peninsula i despres hi haura catalans d arrel que els seus cognoms acabaran amb la lletra Z(ja veu que aquesta lletra serveix per moltes coses)i aquests son els que faran decantar la bascula, pero mentre aixo no arrivi (el meu amic, em diu que soc pesimista) no crec que tot aixo serveixi per res.

30/11/09

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Anònim ha dit…

Srta el meu regal per el dia 13:

com que voste es independendista i de vallcanera, li dire una cosa que no crec que coneixi (el nom no el puc dir).

un vei de vallcanera va portar a catalunya la biblioteca d un president de la ge neralitat desde l exili en epoca del generalissimo.

ja veu si tenien gent important a vallcanera fa anys……

30/11/09

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Anònim ha dit…

Srta, suposo que ja ha llegit lo que ha escrit la srta cristina simo i com voste podra comprovar, lo que jo vaig escriure es va fer abans de la seva declaracio(del tot respectable)la qual cosa em dona la rao en determinat punt.

No vull desilusionarla, pero com voste anira comprobant durant el pas dels anys……….els politics son politics i sempre intenten agradar a qui els vota, encara que fent apologia de l abstencio ens mostren el cami que tenim que seguir la majoria quan els que es presentin a unes eleccions siguin ells.

30/11/09

Font: http://losilenc.blogspot.com/

30 11 2009
Anònim

Observo discrepàncies en el grup ICV de Sils: l’Albert ens diu que la consulta és bona perquè fomenta la democràcia participativa i la Cristina ens fa apologia de l’abstenció …

30 11 2009
.Activitats Marató 13D

SILS
ACTIVITATS AMB LA MARATÓ

13/12/2009

Diverses activitats es donaran cita a Sils per ser solidaris amb La Marató. Aquesta població convida a tothom que ho vulgui a fer una sortida amb BTT. Però si més que la bicicleta el que prefereixes caminar, la teva activitat serà la marxa caminant. Els amants de la música trobaran també el seu racó amb el ball esbart dansaire, el ball de sevillanes, el cant coral i la cançó de Taberna. Per als més dolços hi haurà xocolatada.

Organitza: Sils Decideix
Lloc: Passeig Sant Cosme i Sant Damià de Sils

Font: http://www.tv3.cat/marato/activitats/selva

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Llegiu també:

Sils amb la Marató 2008
https://silsdelaselva.wordpress.com/2008/12/14/sils-marato-tv3-14d/

1 12 2009
LNC

Problablement, sense adonar-se la postura de la Cristina és la pròpia del nacionalisme espanyol més expansiu. Sota la idea de la república Ibèrica, hi ha un projecte unionista, que amaga realitats nacionals, com ara la basca, la catalana, la gallega, la gibraltarenya, la portuguesa i segurament l’andorrana. ( i no dubto que no implica renúncia “ibèrica” sobre Ceuta i Melilla, les Illes Balears o les Canàries tot i que segurament cediria Llívia a França )

Pel contrari – com bé apuntava l’Enric- la consulta és un acte sobre el dret a decidir, que pegunta sobre Catalunya – limitada al principat- i no sobre els Països Catalans, que seria la rèplica territorial de la postura expansionista catalanista equivalent als plantejaments de la Cristina. Per tant amb un respecte absolut a aquells territoris que un dia van ser Catalunya.

Amb tot, ha estat un acte d’honestedat, signar amb nos i cognoms i amb càrrec públic una postura amb un enfocament – al meu modest entendre- equivocat. Però estem “en campanya” i el moment és correcte per escriure lliurement i opinar al voltant de la voluntat de silencs i silenques sobre si volem que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea.

Sí, Catalunya a la Unió Europea: És la diferencia entre limitar una república ibèrica i un món on Castella – i Espanya- no vulgui imposar-se a altres nacions.

Des de la més profunda discrepància en aquest assumpte compta amb el meu vot a les properes municipals, pels mèrits en altres assumptes de l’àmbit municipal. Vull fer-ho anunciant-te que treballaré pel Sí a la consulta tant com pugui, t’agreixo que amb el teu escrit moltes persones podem donar les nostres raons per animar a votar i a votar Sí.

M’alegro molt que l’Albert no hagi signat el teu escrit, i no per evident, deixaré de fer notar la diferència entre el teu manifest i els anònims barroers i sense cap mena de raonament ni una mínima base de decència o intel•ligència que amb diferents nicks acostumen a escriure la colla d’IdS amb atacs personals a teva persona.

Un petó, i creu-me, si canvies d’opinió els teus admirables veïns i veïnes que treballen de valent per fer possible aquesta consulta agrairan el teu vot sigui del sentit que sigui. Que siguin moltes les matinades que entris en un port que els teus ulls ignoraven. 😉

Per Catalunya, la nostra nació!

1 12 2009
XTEC.CAT

LA SEGONA REPÚBLICA A CATALUNYA (1931-1936)
Per a Catalunya, la Segona República fou un període clau en la seva història.
Des del 1716, amb els Decrets de Nova Planta, Catalunya no tenia institucions pròpies, i ara, més de 200 anys després, les recuperava, per bé que en forma parcial i sota la fórmula de l’autonomia.
Francesc Macià, que havia proclamat la República Catalana dins la Federació Ibèrica, va acabar acceptant la formació d’un govern autònom, la Generalitat de Catalunya, les competències del qual foren fixades en l’Estatut d’Autonomia del 1932.
El govern català, en el que Esquerra Republicana de Catalunya fou sempre hegemònica, amb els presidents Macià (1931-1933) i Companys (1933-1940), va anar més o menys bé mentres les esquerres estaven en el govern central; i al contrari quan governaren les dretes, durant el Bienni Negre, amb greus enfrontaments amb el govern central, que li valeren la suspensió de l’Estatut i del govern autonòmic.
Cal destacar l’obra de la Generalitat republicana en les diverses matèries en les que tenia competències (educació, sanitat, infraestructures, economia, etc).
Amb la guerra civil, el govern de la Generalitat i les forces populars milicianes dels partits i organitzacions esquerranes defensaren la República, la qual cosa volia dir defensar Catalunya. Amb la derrota dels republicans en la Guerra Civil, tot es va perdre.
Catalunya tardaria quasi 40 anys a recuperar l’autonomia que tant havia costat d’aconseguir. La dictadura franquista en va ser la culpable.

http://www.xtec.net/~jbuxader/historia/temes/escat/segonarepublica-cat.htm

1 12 2009
?

Abstenció = a NO???

Si es així, ja ho diuen que guanyarà el NO!!!

2 12 2009
LNC

Sí, a canvi de cremar capellans – catalanistes- reconeixien tímidament una obvietat: la identitat nacional catalana….

Catalunya, ja hi era… molt abans i en temps pitjors per parlar de pau i contra la guerra:

2 12 2009
Buf

Abstenció = Acceptació del Resultat

2 12 2009
XTEC.CAT

Val la pena llegir…

L’Estatut de Núria (1932). Els Estatuts de Catalunya comparats

Document elaborat per la Fundació Centre de Documentació Política
http://www.cdp.es

2 12 2009
.Feixistes a Sils?

Dimecres 2 de desembre del 2009
El Punt

La Falange Española de las JONS ha convocat concentracions en 22 municipis gironins el proper dia 13 de desembre, coincidint amb la celebració de les consultes sobre la independència, sota el lema «Por la Unidad de España. No a los referéndums separatistas». El Departament d’Interior de la Generalitat ha enviat notificacions als ajuntaments dels pobles afectats demanant que informin de «les circumstàncies» dels llocs de les concentracions per decidir si les permet o si les prohibeix. Els ajuntaments tenen, a partir de la notificació, 24 hores per comunicar el seu parer a Interior. En el cas que no responguin, s’entendrà que l’informe és favorable. Falange ha demanat també a les autoritats que «disposin dels mitjans oportuns per tal d’evitar incidents».

Falange ha demanat permís per concentrar-se el 13 de desembre, entre dos quarts d’una i les dues del migdia, davant dels ajuntaments de Banyoles, Santa Coloma, Ripoll, Viladrau, Esponellà, Crespià, Vilademuls, Fontcoberta, Besalú, Argelaguer, Maià de Montcal, Ridaura, Arbúcies, Sils, Torroella de Montgrí, Jafre, Cassà de la Selva, Celrà, Sarrià de Ter, la Jonquera, Roses i Palau de Santa Eulàlia. El Departament d’Interior ha notificat aquesta demanda de Falange als ajuntaments afectats, que han de comunicar en un termini de 24 hores les «circumstàncies del lloc de concentració» per decidir després si permet o no la celebració d’aquests actes.

Falange, en la seva petició de permís, afirma que aquestes «reunions» previstes s’inscriuen en una campanya que el partit realitza a escala estatal «en defensa de la unitat de la Nació Espanyola», i per això el lema de les concentracions serà: «Por la Unidad de España. No a los referéndums separatistas». En aquesta mateixa petició, el partit espanyolista afirma que preveuen que les concentracions convoquin «uns 40 o 50 simpatitzants i amics». També assenyala que no disposaran de cap mesura de seguretat, i «prega» a les autoritats que «disposin dels mitjans oportuns per tal d’evitar incidents». En la petició formal d’autorització, Falange també relata com està previst que siguin aquests actes: «Els actes seran estàtics, però es llegirà un manifest mitjançant equip de megafonia i s’aclamaran les consignes aprovades per l’organització. Així mateix, es repartiran fulls volants per informar els qui allà s’hagin congregat».

A banda dels 22 municipis gironins, els falangistes també han demanat concentrar-se en desenes de municipis més de Catalunya.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/110788.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Foto: Concentració de Falange Española de las Jons el dia de la consulta a Arenys de Munt. Foto: ORIOL DURAN.

2 12 2009
XTEC.CAT

Val la pena llegir…

L’Estatut de Núria (1932). Els Estatuts de Catalunya comparats

http://www.tufs.ac.jp/ts/personal/hirotate/documentacion/autonomia-catalunya/estatut%201932%20(1931).pdf

2 12 2009
RAFAEL...
2 12 2009
zzz

aqui la seccio local de la falange es prou important com perque no tingui que venir la caravana de les jons.
si resucitesssssss el senyor “gay” i veies el desmadre rojillo d aquest poble li donaria un patatus.

2 12 2009
xxx

¿i no queda cap cap exalcalde franquista i exjefe local del movimiento de Sils que els pugui ordenar (que ells entenen molt lo de la jefatura) que fotin el cap del poble, si es que arriben a entrar ???

El senyor gay??? demà et pregunto qui és aquet!

apa, bona nit.

Posdata. Apa donans una pista ¿Té la foto penjada a la sala d’actes municipal???

2 12 2009
dedicat

Anims sr. zzz, no es deixi arrossegar per la desídia del seu nom, desperti de la seva son, val la pena sentir-se viu!

“Ja sabem, però que el resultat no serà vinculant…, i és això un impediment per fer la consulta? Creieu que no portarà enlloc? Què son unes energies malgastades o malencaminades? Doncs la veritat, el temps ho dirà. Aquest és el moment històric que estem vivint i no pas un altre, i creiem que val la pena implicar-s’hi.”

3 12 2009
avh

No votaré, porque creo que estamos preparando la campaña a Carretero. Y yo no me voy a dejar manipular. Y ahora mirad lo que habéis conseguido, que gentuza como los fachas se acerquen a nuestro municipio. ¡Visca catalunya i visca Sils libre de fachas y manipuladores!.

3 12 2009
.III República

Quince cargos públicos catalanes encabezan un manifiesto con el que se adhieren a la Red de Municipios por la Tercera República presidida por Antonio Romero
Se constituye la Red de Cargos Públicos de Cataluña por la Tercera República

Quince cargos públicos catalanes encabezan un Manifiesto mendiante el que se constituye la XARXA DE CÀRREGS PÚBLICS DE CATALUNYA PER LA III REPÚBLICA (Red de Cargos Públicos de Cataluña por la Tercera República) y piden la apertura de un Proceso Constituyente.

Los firmantes, que se unen así a la Red de Municipios y Cargos Públicos por la Tercera República, presidida por Antonio Romero, señalan que “A los 78 años de la proclamación de la II República ya se ha abierto en todo el Estado Español un importante proceso de reivindicación de la cuestión republicana, el camino hacia la III República, más tras la promesa de una reforma constitucional.”

Los firmantes hacen un llamamiento “al conjunto de hombres y mujeres de izquierdas, republicanos, socialistas, comunistas, libertarios, feministas, alternativos, ecologistas, demócratas, a defender la memoria y los valores de la república, los trabajadores / as y de la paz. Por eso desarrollamos una estrategia unitaria para apertura de un proceso constituyente”.

Los cargos públicos que lideran la iniciativa son los siguientes:

Antonio López Rodríguez Regidor de Mollet del Valles (Bcn)

Angel Pla Reche Regidor de Santa Coloma de Gramanet (Bcn)

Jordi Alonso Fumadó Regidor de La Llagosta (Bcn)

Ivan Serrano Regidor de Abrera (Bcn)

Alfonso Salmeron Regidor Hospitalet de Llobregat (Bcn)

David Rodriguez Director General de la Generalitat de Catalunya

Albert Miralles Regidor de Sils (Girona)

Cristina Simon Regidora de Sils (Girona)

David Vicioso Regidor del Prat de Llobregat (Bcn)

Idoia Banxench Regidora ICV-EUIA Viladacans (BCN)

Joan Segado Cano Regidor EuiA-Bloc Olesà

Georgina Muñoz Gil Regidora Olesa de Monserrat

Salvador Prat Asensio Regidor Olesa de Monserrat

Joan Salmeron i Crosas Regidor del Grup Municipal d’EUiA-ICV de Blanes

Francisco Martínez Fernández Regidor del Grup Municipal d’EUiA-ICV de Blanes

XARXA DE CÀRREGS PÚBLICS DE CATALUNYA PER LA III REPÚBLICA

Els/les sotasignants càrrecs públics de Catalunya ens adherim a la XARXA ESTATAL DE CARRÈGS PÚBLICS PER UN PROCÉS CONSTITUENT CAP A LA III REPÚBLICA

Als 78 anys de la proclamació de la II República ja s’ha obert a tot l’Estat Espanyol un important procés de reivindicació de la qüestió republicana, el camí cap a la III República, més després de la promesa d’ una reforma constitucional.

Els republicans de tota condició compromisos amb els ideals de Justícia, Llibertat, Igualtat i Fraternitat, hereus del llegat social, cultural i emancipador de la II República, hem de manifestar el nostre rebuig al model d’Estat de l’actual Constitució que implica una monarquia. Tanmateix, no podem acceptar que es negui la ciutadania la possibilitat d’escollir la forma de l’Estat: Sol·licitem un referèndum sobre la qüestió republicana

L’actual Monarquia Parlamentaria no recull els ideals que defensem .Ben al contrari, al llarg d’aquesta anys mitjançant l’exercici de politiques neoliberals vivim en una societat instal·lada en la precarietat laboral, educativa i econòmica dels treballadors i treballadores. El neoliberalisme es la negació de la democràcia i atenta de forma directa contra cadascun dels meus principis republicans. Per això, ens reclamem compromisos amb la solidaritat social i la democràcia participativa com eixos i emblemes de la nostre identitat republicana.

Els sotasignants fem una crida al conjunt d’homes i dones d’esquerres, republicans, socialistes, comunistes, llibertaris, feministes, alternatius, ecologistes, demòcrates, a defendre la memòria i els valors de la república, dels treballadors/es i de la pau. Per això desenvolupem una estratègia unitària per a l’obertura d’un procés constituent, que volem construir sobre els següents pilars:

1º:-Des del reconeixement dels drets humans: civils, polítics, socials i mediambientals.

2º.- Plantegem, en el marc del model d’estat republicà, la democràcia radical i participativa, per dur-la a tots els àmbits socials, com l’economia o la cultura,profunditzant en la democràcia política.

3º.- Volem recuperar el immens valor històric, ètic i polític de l’article sisè de la Constitució Republicana de 1931 per a defendre una política de pau: “España renuncia a la guerra com instrument de política nacional”. 4º.- Apostem per un model d’estat inspirat en els valors del humanisme laic,que es basa en el principi absolut de consciencia

5º.- El valor de l’austeritat, entès como la racionalitat i la sintonia entre las necessitats socials i las aportacions pressupostaries i d’infraestructures necessàries.

6º.- La construcció d’un Estat federal republicà i solidari, que reconegui el dret d’autodeterminació i resolgui la convivència entre els diferents pobles de l’Estat.

7º.- Volem construir la Tercera República Española en el marc d’una Europa federal a partir del impuls de un autèntic procés constituent europeu, l’Europa dels ciutadans/es i dels pobles.

Font: http://www.larepublica.es/spip.php?article17589

3 12 2009
.Cases regionals

La Confederació d’Entitats Culturals Regionals de Catalunya (Cecrec) s’ha posicionat en contra de la celebració de consultes de caràcter sobiranista que diverses entitats privades sorgides de la societat civil han convocat per al 13 de desembre en 161 municipis catalans.

Les cases regionals, com a part integrant d’aquesta societat civil catalana, tenen tot el dret de prendre partit, de la mateixa manera que ho poden fer els minyons escoltes, l’associació de puntaires, el centre excursionista, el club de bitlles del poble del costat i els de l’Associació Cultural de Sevillanes de Sils, els quals han donat suport a la consulta.

La llàstima, però, és que els de la Cecrec no s’hagin posicionat a favor d’una determinada opció i hagin presentat els seus arguments, sinó que han preferit carregar contra el fet en si, la convocatòria de consultes, i ho han intentat raonar amb el discurs de la por de sempre. Segons ells, tot plegat serà “perjudicial per a la convivència pacífica”, que ve a ser el mateix que dir que els que vulguin la independència estan millor calladets.

És una llàstima, sincerament, que aquests catalans adscrits a les cases regionals creguin que tapar la boca als anhels de part de la mateixa societat de què formen part sigui un bon servei a les idees de la llibertat i la democràcia.

http://www.avui.cat/cat/notices/2009/12/consultar_es_perjudicial_diuen_80156.php

3 12 2009
Cristina i Albert ...

Cristina i Albert, heu tingut 34 anys (1975-2009) per signar un manifest republicà com aquest, però no, preferiu signar-lo ara a una setmana de la consulta sobiranista de Sils. Es que teniu ganes de boicotejar-la (com els falangistes) o què?

3 12 2009
.AMPAs

Les Ampas de Sils han decidit demanar consulta als seus socis per si l’entitat dona suport a la consulta, aleguen que és un acte democràtic i de responsabilitat individual i que en cap cas dona suport al sentit del vot.

S’ha fet arribar a les famílies una nota on es demanava si estaven d’acord o no en donar suport a la consulta. Encara no es sap quina resposta han donat les famílies.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Llistat actualitzat:

LLISTAT D’ENTITATS QUE DONEN SUPORT A LA CONSULTA:

Agrupació Defensa Forestal Farners – Argimont-Sils

Agrupació Sardanista Francesc Mas Ros

Associació de Jubilats i Pensionistes de Sils

Associació Recreativa i Cultural “La Laguna” (i grups depenents com Coral Silene, grup Xivarri…)

Associació de Veïns les Mallorquines

Asociación Cultural Sevillanas de Sils

Associació lúdico-esportiva de Sils: MAKIS amb 7

Club Athlètic Silenc

Club Bitlla Catalana Mallorquines-Sils

Club Esportiu Sils, secció de Patinatge

Esbart Dansaire El Cabirol

Esplai Parroquial Sant Llop de Sils

La Cuina a Sils

Temporània associació d’educació ambiental de la Selva

i els quatre grups polítics municipals:

AMS

CIU

IDS-PM

ICV-EU

Font: http://silsdecideix.wordpress.com/vine-a-votar/

3 12 2009
LNC

Jo votaré a l’Albert a les municpals, la consulta té tot el meu suport i demano el Sí

3 12 2009
a avh

Me parece que ves paranoias en donde no existen.
No hace falta intentar mezclar el aceite con el vinagre.
Yo votaré que sí y no votaré a Carretero, porque no son la misma cosa.
Una cosa es un partido u otro y otra es la consulta.
Que sea difícil posicionar-se o tomar partido, no te lo discuto, pero no defenderla con el argumento que das.

I a les municipals, potser faré com proposa la Cristina, com no me n’agrada cap no aniré votar…, o potser millor que m’ho pensi?

3 12 2009
Dominique

Al senyor “anònim”: Que una parella sigui parella no vol dir que hagin de pensar i dir el mateix, oi? Ni tant sols pel fet de formar part d’una mateix partit polític.

Per què? Qui decidiria per qui? Ell? ella?

A veure si aquí també es demanarà a una part que faci callar a l’altra.

Visca la discrepància i l’esperit crític.

I que vingui qui vulgui, perquè també tenen dret a fer-ho, malgrat ens pesi a tots i ens porti records desagradables. Tot i que ells, quan van ostentar el poder en plena dictadura, a la resta no ens van deixar.

En això consisteix l’estat de dret i és el que s’intenta demostrar votant, anant a contra corrent i malgrat les imposicions.

El 13 de desembre, anem a votar, sigui quin sigui el sentit del nostre vot. Pel dret a decidir. Per la democràcia.

3 12 2009
Joan Carles I

Voleu un argument per anar a votar el pròxim diumenge 13?:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Comparteixo el desitg, renovat gràcies a la foto d’aquests dos personatges, d’independitzar-me d’Espanya. No vull tenir res a veure amb aquesta gent i amb aquesta imatge. Quina caspa!

sí, ben fet! ENHORABONA!!! Perquè no li donen un premi per ser el successor de Franco, també? Ojo que et cremaras!

Que caspós…quina vergonya de pais que no vui…quin fàstic de politica arreu…sis plau vui marxa a un altre planeta….aquí “dios los cria i ellos se juntan” i “lo dejo todo atado i bien atado”….patètic…fora la monarquia vividora i ilegalització dels grups feixistes.

Heus aquí un que va fer campanya contra la constitució del 1978 i l’altre hereu de Franco. Ells s’ajunten…Cada cop em venen més ganes d’independitzar-me d’Espanya!

aquest nom de FAES d¿on surt? potser no sortirà de FAlange ESpanyola?¨

http://www.3cat24.cat/noticia/426649/politica/El-rei-rep-de-mans-dAznar-el-premi-de-la-Fundacio-FAES-pel-seu-compromis-en-la-reconciliacio-espanyola

3 12 2009
avh

¿¿¿¿paranoias????

Son paranoias los carteles que he visto en algun contenedor de basuras del pueblo donde las juventudes de JERC piden el SI por la Independencia explicitamente y no por la autodeterminación????. Esto es una disputa entre los Carretero y los de ERC tiempo al tiempo y seguro que alguno que dice que no votará en las municipales porqué no encuentra ningún partido que le guste tal vez si Carretero cosigue sembrar alguna cosilla ¿no?. Esto se llama MANIPULACIÓN.

3 12 2009
avh

Porque no haceis una consulta en Sils, para que se hagan las Auditorias despues de 28 años de Gobierno de CIU, y a la vez haceis otra consulta sobre el NYAP

3 12 2009
LNC

No, avh, es diu democràcia… tu pots votar sí a la independència de Catalunya o no i al 2011 votar qui millor creguis que pot govenar Sils. Jo votaré a l’Abert i vull la independència. No és incompatible.

Petons!

3 12 2009
QUIMET

Ah! quins records tan agradables. Qui no recorda el pacte de majestic,aquell pacte entre Jordi Pujol i José María Aznar!.
Quanta caspa!!. Potser en Jordi Pujol també en te?.
S’atrevirà a estirar de la manta en el cas “pretoria”, on són implicats els seus amics Alavedra i Plenafeta.

3 12 2009
LNC

Veus? ja estem d’acord…. jo TAMBÉ vull consulta sobre auditoies i el Nyap

3 12 2009
LNC

Ai quimet !!! qui no recorda els assassinats d’Estat de Stalin o el GAL del PSOE, en nom de l’esquerra?¿?

3 12 2009
zzz

a veure algu de vostes sap com funciona el mon real???
els hi possare un exemple contable didactic sense explicacio mitjantçant la seva inteligencia podran deduir;
el senyor millet feia auditories?
qui les feia?
que es presenta per fer una auditoria?
per si algu no ho ha entes , els hi resumire en una frase:
Lo que no es presenta………….no s audita

3 12 2009
MANELIC

Quina enveja dels petits països independents. Andorra. Que m’en dieu d’aquest pais Català, paradis fiscal, amb una constitució mediaval, sense drets socials, laborals,sindicals,….o quina enveja. Potser no és veritat que tenir un pais més petit comporta necessariament a conseguir millores en la qualitat de vida i en els drets democràtics.

3 12 2009
zzz

Tema referendum:
srta Lnc lo que li vaig dir…………..el efecte Z actualment juga en contra de catalunya , d aqui 40 anys sera diferent .
que vostes volen votar al sr Miralles em sembla molt be, pero si algu s inhibeix en un tema que interessa a la seus veiens(que vol representar) em sembla que genera una serie d interrogants sobre la seva manera de solucionar les coses.

3 12 2009
LNC

Sí. Sr, zzz, sí la diferència es que la Cristina ha tingut l’Honestedat de dir-ho. Sí, està a lluna, i és propalestina. Però és honesta, i Aquesta Honestedat és a que cal a la política de Sils ( i a la junta del silenc, apofito 😉 )

Animi’s, vostè i ella i l’amic Avh, i fem del 13-D una festa nacional de la democràcia. Les noves generacions ja farem que aquest dia de13-D sigui recordat com la llavor de la nostra recupeda història en lliberat.

4 12 2009
Esther

Señor ZZZ usted es como la Pelicula del Ilusionista, estos que tiran la piedra y esconden la mano de la cara de una vez y no juegue al ratón y al gato, usted dice mucho pero al final no dice nada, para lo que usted dice solamente hay que ir al Archivo Municipal, punto y pelota.

4 12 2009
avh

No estoi de acuerdo en que no se haga, pero que se hagan consulta para todo, lo mismo boy y voto. Y espero a que vengan los Falangista para ver quienes los reciben conjuntamente con los que tenemos en el pueblo

4 12 2009
Anònim

Aviam si la policia municipal va preparant les porres i els esprays per si s’ha de dissoldre violentament als feixistes en el cas que entrin al poble.

4 12 2009
.Altres Andalusos

La mà del PSC
El cas de Sils

Els Altres Andalusos critiquen el comunicat de les cases regionals en contra de les consultes

L’associació Altres Andalusos va fer un comunicat ahir on va expressar el seu desacord amb l’ actitud de les cases regionals sobre les consultes independentistes. El comunicat “denuncia obertament” que la Confederació d’Entitats Culturals Regionals de Catalunya (CECREC) només representa “un grup reduït de persones format pels membres de les juntes directives”, de manera que “no pot parlar en nom de les persones d’origen extremeny, aragonès, castellà-manxec, andalús o gallec que resideixen a Catalunya”.

Diverses fonts coincideixen en afirmar que darrera del comunicat de les Cases Regionals hi ha la mà del PSC.

Recordem que l’associació cultural de sevillanes de Sils animarà la consulta sobre la independència

L’associació Altres Andalusos manifesta el seu “suport exprés a les consultes sobiranistes”, ja que creu que els referèndums són “una eina d’aprofundiment de la democràcia” i servirà per “fer realitat el títol del manifest publicat per 12 diaris catalans: la dignitat de Catalunya”.

El comunicat dels “Altres Andalusos” denuncia que ‘cada vegada que la societat catalana des de la seva base social o bé representada pels partits polítics al Parlament de Catalunya fan moviments per a autoafirmar-se com a poble la serp regional desperta’, en referència a la FECAC i la CECREC.

La nota també demana que la CECREC –”amb vocació declarada d’intervenció en la política de Catalunya”– es transformi en un partit polític.

El col·lectiu Crisol, rere el manifest

El manifest contra les consultes, pactat pels presidents de totes les cases regionals de la CECREC aquest dilluns, s’ha difós a la premsa aquesta setmana, però el primer en publicar-lo, fins i tot abans que les pròpies federacions de cases regionals, ha estat el diputat del PSC Joan Ferran.

Segons ha pogut saber directe!cat el manifest s’hauria gestat al PSC a través de membres del col·lectiu Crisol -promogut per Josep Maria Sala, secretari d’àrea del Partit Socialista implicat, processat i condemnat pel finançament il·legal del seu partit pel cas FILESA-, que hauria aprofitat les entitats culturals regionals espanyoles a Catalunya per llançar un míssil contra el suport de CiU i ERC a les consultes.

Sils

L’Associació cultural de sevillanes de Sils va ser de les primeres entitats del municipi a donar suport als impulsors de la consulta sobre la independència. La portaveu de la plataforma impulsora, Isabel Farré, assenyala que els membres d’aquesta associació participaran en les activitats que es faran el mateix dia 13 per promoure la consulta ballant sevillanes a la zona on hi hagi la taula electoral. Els actes, però, no es limitaran a les sevillanes, sinó que també hi hauran sardanes, xocolatada i pica-pica. Farré explica que s’està cercant local i que han obtingut la resposta negativa de la parròquia i que l’Ajuntament no sembla gaire disposat a llogar cap local municipal, tot i el suport del plenari a la consulta. És per això que s’està cercant algun local privat que tingui una bona situació i amb una amplitud d’espai important a l’exterior.

Farré també explica que durant tot el procés d’organització i difusió de la consulta s’intentarà ser «el màxim neutral», i no fer campanya per una opció o altra sinó únicament per a la participació, que és el que els impulsors d’aquestes consultes consideren més important. Farré també assenyala que «tots els beneficis que es puguin fer en els actes aniran per la Marató», que se celebra aquest mateix dia, segons El Punt: http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/103926.html

Font:http://www.llibertat.cat/content/view/7231/29/

4 12 2009
atentament...

Al Sr. AVH…..que hagan un referendum para esto o para lo otro……hi ha una expresió que diu…si vols estar ben servit fes-te tu mateix el llit…..o sigui…..que un referèndum no es monta com aquell qui monta una sardinada…si vostè vol muntar un referèndum pels temes que més el preocupen…vostè mateix, agafi una colla d’amics o persones que tinguin les seves mateixes inquietuds i montin un referendum!! Seré dels primers a venir a votar!!
En aquest poble i en aquest país la gent té moltes inquietuds i han coincidit en que el tema de la independència de Catalunya interessa a molta gent i per això es fan els referèndums, dedicant-t’hi moltes hores, per una il.lusió. Vostè té tot el dret en reclamar referèndums pel tema que vulgui però no esperi que li montin els altres.
I referent a partits polítics darrere les consultes??? Li puc ben assegurar que això no és cert. A la Plataforma organitzadora de la consulta hi ha gent de CiU de ERC de PSC i de Reagrupament. I que els partit polítics un cop proposades les consultes es posicionin i facin campanya a favor del si o del no és totalment legal i lògic i no implica en cap cas que siguin els promotors de les consultes. Si el PP o PSC o IC no fan campanya serà perquè no els interessa. Atentament….

4 12 2009
Felicitats!!

Voldria felicitar a l’Associació Cultural de Sevillanes de Sils, per l’exemple de participació, tolerància i bon rotllo que estan demostrant. Són un exemple per a tots plegats i per a tota Catalunya. Merci!!!

4 12 2009
Dominique

M’afegeixo al raonament “Atentament”.

Els que mínimament coneixem algunes persones que han impulsat, treballat, coordinat i participat en la plataforma d’una o altra manera, hi han esmerçat esforços i les hores, en podem donar fe. Per això repeteixo el suport i les gràcies per l’esforç i les disculpes per no poder haver estat tant present com m’hagués agradat ser donats alguns assumptes personals i d’altres més socials i urgents.

El 13 de desembre, sigui quin sigui el sentit del nostre vot, anem a votar. Per nosaltres, per Catalunya i, aquesta és una opinió personal, per respecte a tota aquesta gent involucrada i tant pencaire.

Siau!

4 12 2009
QUI TROBEM A FALTAR?

Qui trobem a faltar:

– la ASOCIACIÓN DE VECINOS CENTRO CÍVICO SOCIAL Y CULTURAL DE VALLCANERA PARK !!!!
– l’Associació de Comerciants i Empresaris de Sils (ACES) !!!!
– el CF Sils !!!!
– qui més?

Vinga, que encara esteu a temps de sumar-vos als suports, en nom del dret a l’autodeterminació de les nacions i dels pobles d’Estat espanyol 🙂

LLISTAT D’ENTITATS QUE DONEN SUPORT A LA CONSULTA:

Agrupació Defensa Forestal Farners – Argimont-Sils
Agrupació Sardanista Francesc Mas Ros
Associació de Jubilats i Pensionistes de Sils
Associació Recreativa i Cultural “La Laguna” (i grups depenents com Coral Silene, grup Xivarri…)
Associació de Veïns les Mallorquines
Asociación Cultural Sevillanas de Sils
Associació lúdico-esportiva de Sils: MAKIS amb 7
Club Athlètic Silenc
Club Bitlla Catalana Mallorquines-Sils
Club Esportiu Sils, secció de Patinatge
Esbart Dansaire El Cabirol
Esplai Parroquial Sant Llop de Sils
La Cuina a Sils
Temporània associació d’educació ambiental de la Selva

i els quatre grups polítics municipals:

AMS
CIU
IDS-PM
ICV-EU

4 12 2009
Enric

Afegint-me al raonaments anteriors d’ “Atentament” i de la Dominique, vull puntualitzar que alguns dels que participem en la plataforma no pertanyem a cap d’aquests partits polítics, independentment de les nostres simpaties pels uns o pels altres.
Salut i democràcia participativa!

4 12 2009
silsdecideix

última hora: el CF Sils també dona suport i les Ampas deldel CEIP i del CIP també

Realment, això si que és un exemple de poble! A mi si que m’agrada un poble que es pot manifestar unit malgrat les diferències.

Felicitats a totes les entitats, per què han entés els motius principals de la consulta.

4 12 2009
QUI TROBEM A FALTAR?

i doncs, ara … Qui trobem a faltar?:

– la ASOCIACIÓN DE VECINOS CENTRO CÍVICO SOCIAL Y CULTURAL DE VALLCANERA PARK !!!!
– l’Associació de Comerciants i Empresaris de Sils (ACES) !!!!
– qui més? 😦

Vinga, que encara esteu a temps de sumar-vos als suports, en nom de la democràcia participativa i del dret a l’autodeterminació de les nacions, nacionalitats i pobles d’Estat espanyol.

5 12 2009
.Xocolata, Pica pica i més

“Altres” i activitats a Sils el 13D

El dia 13, ja sabeu que anirem a votar, però no només, ja que celebrarem una gran festa per la democràcia a Sils, en col.laboració de totes les entitats que ens han donat suport.

D’entrada sembla que donaran el tret de sortida d’aquesta jornada la força dels makis, que faran marxar a tothom corrents, a peu o amb bici per els nostres paratges. I mentre van arribant els nostres esportistes es trobaran les nostres internacionals Cuineres de Sils per deleitar-nos amb un bon esmorzar de xocolata desfeta. Mentre acabem de sucar el melindro, la Coral Silene ens acompanyarà una estoneta, seguit d’en Miquel Costabella amb la seva guitarra i la seva “dolça” energia. De seguit vindran les Sevillanes, exemple i orgull per tots nosaltres i després els nostres estimats bastoners de l’Esbart Dansaire, acabant la jornada matinal amb un pica pica de final, prop del local electoral.

Serà l’hora de descansar i una mica anar a dinar. I la tarda tornem a començar: tindrem la tarda jove amb diferents grups de músics propers: Diurn i el Rincón del Kaos però qui vulgui ballar sardanes podrà anar al pavelló amb l’Agrupació de Sardanistes, i el que vulgui balls de saló a la Laguna.

Això sembla gairebé Festa major!!!

Però alerta!! podem tenir alguna sorpresa d’última hora d’aquelles que no agraden gaire: que es presenti a fer una nova activitat una entitat que no ha estat convidada… Però ja se sap la millor tàctica davant de situacions com aquestes sempre serà la ignorància i evitar qualsevol enfrontament. Si voleu més informació podeu enllaçar a aquest article del diari el punt: http://go2.wordpress.com/?id=725X1342&site=silsdecideix.wordpress.com&url=http%3A%2F%2Fwww.elpunt.cat%2Fnoticia%2Farticle%2F3-politica%2F17-politica%2F110788-la-falange-te-previst-concentrar-se-en-22-pobles-gironins-contra-la-consulta-del-13-d.html

4 desembre 2009
Font: http://silsdecideix.wordpress.com/2009/12/04/altres-i-activitats-a-sils-el-13d/

5 12 2009
zzz

Srta Esther, yo no soy ningun politico, porque no me dedico a vender ilusion, y tampoco tiro piedras, porque no es mi hobbie, me limito a opinar sobre cosas que leo……..me dai gual del partido que sean, pero por lo que se ve a ud le molesta cuando me meto el partido de su amigo el de la camiseta.
en fin son mis teorias, supongo que ud tendra las suyas, la cuales respeto aun que no las comparta.
en cuanto dar la cara, eso se lo pida a los que ud vota, yo no represento a nadie, porque no pretendo ser alcalde de nadie………qui vol peix…..que es mulli el cul.
en cuanto a que mi fuente de informacion es el arxivo municipal, mire, le podria decir que la suya son las peluquerias…………….siga jugando a tenis

5 12 2009
Esther

Señor zzz, si usted dice que quien quiera peces se moje el culo, pues deje usted de tirar tantos anzuelos,
tampoco comparto yo muchas de sus teorias, a los que yo e votado hasta la fecha de hoy siempre han dado la cara en todo momento,
cosas que otros no la dan nunca y emcima venden a sus vecinos y vecinas esa es la gran diferencias, entre quien actua a favor de sus vecinos y de los que ban en contra de sus vecinos.

Un saludo y si quiere una camiseta solo tiene que pedirmela del partido que usted quiera menos del mio que ya se han agotado.

5 12 2009
zzz

srta Esther gracias por la camiseta, en razon suya tengo que decir que esta señora por lo menos se ha manifestado, espero que el resto de partidos tambien se manifiesten, pero al paso que van me temo que entre que piden permiso a sus jefes de madrid o bcn igual no les dara tiempo.
un saludo

5 12 2009
.ACCSC

Missatge enviat al bloc Sils decideix:

ACCSC Vallcanera, a Desembre 5th, 2009 a 18:17 Dit:
ACCSC de Vallcanera, tambien estaremos el 13 de diciembre con todos vosotros.

Font: http://silsdecideix.wordpress.com/2009/12/04/altres-i-activitats-a-sils-el-13d/

5 12 2009
Anònim

i la Associació de veïns de Santa Eulàlia de Vallcanera? hi heu contactat?

6 12 2009
Marga

La Asociación de Vecinos de Santa Eulalia de Vallcanera, no esta a favor de esta consulta. Independentista, nosotros somos Españoles.

6 12 2009
.Debat 11D

DEBAT SOBRE LA INDEPENDÈNCIA

VICENT SANCHÍS, periodista
Professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Ramon Llull. Director de Barça TV. Va estar també director del diari El Observador i del diari Avui.

DAVID ELVIRA, membre de Ciutadans pel Canvi (CpC)
Associació cívico-política de caràcter progressista, federal i republicanista.

PEP CRUANYES, president de la Plataforma pel Dret a Decidir

Moderarà el debat: LLUÍS COSTA
Doctor en Història, professor de Comunicació Audiovisual i Publicitat a la Universitat de Girona i Director de l’Arxiu de Sils.

DIVENDRES, 11 de DESEMBRE, 20’30 h
SALA DE PLENS DE L’AJUNTAMENT DE SILS

Font: Sils decideix

6 12 2009
.Activitats 13D

PROGRAMACIÓ D’ACTIVITATS
Sils decideix amb la Marató

DIUMENGE 13 de DESEMBRE
LLOC: passeig Sants Cosme i Damià (davant CAP)

9h PEDALADA POPULAR (20K) – Makis amb 7- BTT
9h MARXA NÒRDICA – Makis Nordik
9h MARXA POPULAR – Corredors Sils Makis

10.15h INICI XOCOLATADA – La Cuina a Sils
10.30h CANT CORAL – Coral Silene
11h ACTUACIÓ de Miquel Costabella
12h ACTUACIÓ de l’Asociación C. de Sevillanas de Sils
13h BALL DE BASTONS – Esbart Dansaire el Cabirol
13.30h PICA –PICA – la Cuina a Sils i Sils decideix

16.30-18.30h TARDA JOVE
al Passeig Diürn i El Rincón del Kaos

16.30-18.30h AUDICIÓ SARDANES
al pavelló A. Sardanista F.Mas Ros

18 a 20h BALLS DE SALÓ a la Llacuna
A.R.C. “La Laguna”

Font: Sils decideix

6 12 2009
LNC

Molt bona feina de la Plataforma, en Vicent Sanchís és un referent nacional, si voleu un dona al debat, per compensar aquest diàleg de sords entre homes – ja sabem què passa quan només parle ells- us recomano l’Esther Ponsa, entre moltes altres.

7 12 2009
.El Punt

Dilluns 7 de desembre del 2009
El Punt

Sils votarà en un local cedit per un privat prop del CAP
Les sevillanes i l’esbart dansaire animaran l’ambient al migdia

07/12/09 02:00 – Sils – jordi colomer

Un particular ha cedit un local situat davant del CAP per a la celebració de la consulta sobre la independència el dia 13 que ve. La plataforma Sils Decideix ha organitzat tot un seguit d’actes per a aquell dia, que estan vinculats també a la Marató. Sevillanes, sardanes i un esbart dansaire animaran la diada.

Els silencs podran exercir el seu dret a vot diumenge vinent en la consulta sobre la independència en un local situat davant del CAP cedit per un particular. Tot i això, qui ho vulgui podrà votar anticipadament divendres al mercat i dissabte a La Laguna, durant el ball de jubilats.

L’aspecte més destacat, però, de la diada a Sils serà l’actuació de l’Associació Cultural de Sevillanes de dotze a una del migdia davant del lloc de votació. Aquesta associació és una de les vint entitats que donen suport a la consulta, a més dels quatre partits polítics representats en el consistori municipal. Les activitats, però, no s’acaben amb les sevillanes, sinó que a la una l’esbart dansaire El Cabirol prendrà el relleu a l’animació, per deixar pas després a un pica-pica ofert per La Cuina a Sils, que al matí ja haurà ofert una xocolatada. També hi haurà altres actuacions musicals.

El dia 11 es farà un debat a la sala de plens, on, entre altres, participarà el periodista Vicent Sanchís.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/112473-sils-votara-en-un-local-cedit-per-un-privat-prop-del-cap.html

7 12 2009
som-hi

Felicitats a totes les entitats de Sils participants en aquests actes, però sobretot permeteu-me felicitar de tot cor i amb admiració a l’Entitat de les Sevillanes de Sils ja que donen una visió d’integració pel seu poble que ja voldria o necessitaria molta gent que presumeix de liberal i progressista….
Moltes persones no serien capaces de “mullar-se ” en un moviment d’aquest tipus i ells han sapigut estar a l’alçada de les circumstàncies, ja que senzillament no participant-hi i callant en feien prou i no ha estat així.
La “seva condició de “Sevillanes” ens proporciona un prejudici que a vegades és fals i aquest és un dels millors exemples que he vist últimament i una lliço per aprendre els nostres polítics : saber estar al lloc que toca quan toca.

Felicitats i endavant . Gràcies per les vostres lliçons al poble.

8 12 2009
Marga

El Ayuntamiento de Sils no les habrá dado el Censo Electoral a estos Independentistas. Ya que es totalmente, Ilegal y podrían ser DENUNCIADOS.

8 12 2009
WJG

Olé!! a les sevillanes i a tots i totes les persones que amb perseverança han aconseguit que a Sils el 13D tinguem consulta per la democràcia i la tolerància.

8 12 2009
Anònim

sí, sí ,però les botigueres i els botiguers (bé, la vostra Associació) ,tan catalans com sou, us mulleu o no us mulleu a favor de la consulta? Diu que quan els veïns del Nyap estaven recollint firmes… a moltes botigues els van oferir un bon espai per a mostrar els papers però que va haver-hi una botiga que els papers se’ls van amagar ben amagadets ,no fos que l’ajuntament s’emprenyés amb ells i perdessin unes quantes comandes ( i després van dir que ningú havia signat)

8 12 2009
.Dret a decidir

8 12 2009
.Miquel Calçada

9 12 2009
no es preocupi...

Sra Marga, no es preocupi.
No funciona amb el cens electoral.
Els del referèndum son més moderns i van amb ordinadors i un programa informàtic on s’hi posa el DNI i està conectat en xarxa amb tots els ordinadors que fan simultaneament la consulta, per impedir que ningú voti dos vegades….és que aquests de les consultes….són uns cracks!!!

9 12 2009
no es preocupi...

i no es preocupi sra Marga…..no els denunciaran…..tot i que sembla que vostè en tingui ganes……no es pot denunciar a ningú per donar el dret a la gent a opinar civilitzadament i pacíficament sobre el que es vulgui……i vostè també està convidada a opinar………i si no participa a la consulta………..després no es queixi!!!

9 12 2009
Anònim

Els que critiqueu l’ACES heu d’entendre que aquesta associació es mou només per les subvencions de l’ajuntament 😉

9 12 2009
.Nota informativa

Nota informativa
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Benvolguts Silencs,

Des de la Plataforma Sils, Decideix us volem informar dels actes que realitzarem en la recta final de les nostres actuacions:

Per començar informar-vos que es podrà realitzar el VOT ANTICIPAT el proper divendres al matí de 9 a 13h a un estand que tindrem al mercat i també el proper dissabte a la tarda (de 2/4 de 6 a 2/4 de 8 ) a La Laguna al ball dels jubilats.

També ens complauria que assistíssiu a la DEBAT-TAULA RODONA que hi haurà el proper divendres a les 20.30h a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Sils amb l’Assistència de ponents de gran nivell com Vicent Sanchís (Periodista i actual director de Barça TV i ex director de l’Avui entre altres càrrecs), Pep Cruanyes (President de la plataforma pel Dret a Decidir) i David Elvira (Ciutadans pel Canvi).

Finalment, diumenge 13 de desembre, de 9h a 20h, al Passeig Sants Cosme i Damià, a l’alçada de davant del CAP hi haurà la CONSULTA POPULAR i a més les entitats col.laboradores han organitzat tota un seguit d’actes, Cursa BTT, Marxa, Xocolatada, Actuació d’habaneres, Cant Coral, Sevillanes, Ball de Bastons, Pica Pica, Tarda jove , Sardanes i Ball que amenitzaran tota la jornada desde les 9h fins les 20h.

Esperem que participeu en la Consulta, ja que és un acte cívic, lliure i democràtic i us demanem que feu conèixer tots aquests actes a la gent de la vostra entitat, grup polític o amics per tal d’aconseguir una alta participació i fer que aquesta jornada sigui un èxit per tots els ciutadans de Sils.

També recordar-vos que la Plataforma Sils, decideix col.labora amb la MARATÓ DE TV3 i tindrem urnes per “votar” per la Marató amb les aportacions econòmiques de tothom qui ho desitgi.

Moltes gràcies i fins aviat

Sils, decideix

9 12 2009
Dominique

Recordem que el primer carnestoltes a Sils de fa ja uns temps va ser possible per l’entossudiment de l’AMPA i l’Associació de Sevillanes. El primer any no va haver cap altre associació que s’hi volgués apuntar. Les dues associacions hi van posar l’esforç i els calés perquè fos possible. Ara passat el temps, per fi és una festa instaurada al poble i és municipal, que s’organitza des de l’entitat que ha de coordinar a totes les entitats i ciutadans que ara hi participen, l’associació de Festes.

Ja fa temps que estan integrats al fet quotidià de Sils, però contínuament es troben amb l’etern prejudici d’alguns.

És una entitat que acull gent que vol ballar, adults i menuts, i prou. Que la seva activitat no s’adigui amb el que agradi a una part de persones no vol dir que “siguin” diferents. A mi no m’agrada l’escalada i no per això no em parlo ni giro l’esquena als escaladors, per posar un exemple…

Quanta gent hi ha que no sap ballar sardanes? Perquè hi ha una agrupació que es queixa que no s’hi apunta una munió de gent, sobretot els joves… Els esbarts de dansa tradicional estan plens? Personalment penso que és una llàstima, però tothom té dret a decidir, pensar el que creu convenient i escollir els seus gustos.

Felicitats a ells i als de la Plataforma per haver-se unit en aquest objectiu comú. Són un exemple per a molts municipis i moltes entitats d’aquest poble i per als que hi participarem.

El dia 13 de desembre, sigui quin sigui el sentit del nostre vot, anem a votar!
I gaudim de tots els events que s’organitzaran a Sils!

9 12 2009
Sevillanes

Anims als de les sevillanes que estan rebent pressió pel fet de col.laborar al referèndum. Diumenge estarem tots allà donant-vos suport!! Ens heu donat una lliçó a tots els ciutadans de Sils. I em comprometo a apendre a ballar sevillanes!! Olé!!

9 12 2009
Marga

Algú ens pot dir amb que diners s’esta finançant aquesta campanya de la Plataforma per a la Consulta del dia 13 i si algun grup Municipal a subvencionat i a portat diners a aquesta Plataforma, per a aquesta Consulta.

i aquest grup de les Sevillanes de Sils que és el que esperen i estan buscant a part d’actuar i fer el gran paperot el dia 13.

9 12 2009
Anònim

Marga, compara el futlletó a tot color “Parlem-ne” que CiU ens ha enviat a casa per dir-nos lo bons que són (aquests sí que tenen bons diners *) amb la propaganda que, amb molt d’esforç i amb molt poc pressupost, ha aconseguit enviar “Sils decideix” a les nostres bústies.

Participem en la consulta!!!
El diumenge tots i totes a votar !!!

* esperem que no siguin diners que en Millet va donar a la Fundació Trias Fargas 😦

9 12 2009
dolç

Marga no s’amargui!!!

I no amargui els altres, que no fan res dolent, ni ilegal!! I sino, informis una mica més, que em sembla que va una mica perduda…
VAgi vosté a buscar la informació que vol saber, segur que la troba, està molt a l’abast.

Visca la democràcia i el dret a opinar!!!
I Vivan las SEvillanas!!

9 12 2009
no es preocupi...

Sra Marga….ens pot explicar perquè li molesta tant que es faci aquesta consulta?
És capaç de reconèixer que vostè està en contra del dret a opinar democraticament??
Que potser li van més les censures i dictadures???
Probablement aquests de la plataforma han hagut de finançar la consulta en part amb diners de la seva butxaca!! O potser persones a títol personal han donat diners….o potser, fins i tot algun grup municipal ha col.laborat donant suport econòmic a la consulta….Hi ha cap problema amb això? que potser és il.legal?
I perquè li molesta que gent col.labori amb els actes del 13 de desembre? I perquè li molesta encara més que les sevillanes hi col.laborin?? Que no són catalans? Que potser no són democràtics??
Sigui sincera amb vostè mateixa i amb tots nosaltres i respongui perquè li molesta que es faci aquesta consulta, que potser fa mal a algú?
Vostè està convidada a participar-hi i respondre a aquesta pregunta:
ESTÀ D’ACORD QUE LA NACIÓ CATALANA ESDEVINGUI UN ESTAT DE DRET, INDEPENDENT, DEMOCRÀTIC I SOCIAL, INTEGRAT EN LA UNIÓ EUROPEA?

SI NO BLANC

No sé perquè preguntar això li molesta tant….

9 12 2009
Anònim

I que quedi clar que si l’Albert Miralles Güell és o va ser Secretari de món del treball del PSUC viu, que quedi clar que el PSUC viu diu que Volem que es respecti el dret dels Països Catalans i la resta de pobles del món a exercir el dret democràtic a l’autodeterminació (De bona font). Si Vallcanera dóna suport a l’Albert, el diumenge Vallcanera ha de venir a votar sí o no en aquesta consulta democràtica.

😉

9 12 2009
Vota o calla!

9 12 2009
.Canet

10 12 2009
Riudarenes-2

El que heu de fer a Riudarenes es muntar un “Riudarenes decideix”, que sou dels pocs pobles de la rodalia que encara no en teniu …

10 12 2009
.Enviaran els tancs?

Ens enviaran els tancs?
10/12/09 02:00 ramon sargatal

«Proclamo com a President del govern català, aquí, al Parlament, la independència de Catalunya…» (pàg. 278). La novel·la, interessantíssima, es titula Independència. Política ficció – 2010 i va ser escrita pel terrassenc J(osep) G(ual) Lacomba fa uns quinze anys. El seu fill no em sap dir per què hi va posar aquesta data. Sí que em diu la raó d’amagar el primer cognom: s’estimava més passar desapercebut… Amb un estil fresc i trepidant, l’autor ens explica com s’imaginava ell un supòsit d’alliberament nacional. Terrorisme urbà, aixecament dels catalans d’origen espanyol, bombardeigs per mar i aire… La típica visió de quan el mot «independència» era gairebé tabú. I així és que el pare del meu bon amic encerta la data del gran tomb sociològic sobre l’acceptació popular de la independència, però una por comprensible en la generació de la guerra l’aparta de la realitat. L’obra, tan premonitòria respecte al temps, fa, en efecte, política-ficció en el nus i desenllaç. Una macroenquesta de la UOC acaba de rebentar el mite del rebuig frontal de la Barcelona metropolitana a l’autodeterminació i, a comarques, per exemple, tenim el cas de Sils, on la gent votarà aquest diumenge amb l’Asociación de Sevillanas amenitzant el lloc de la votació. La realitat és que Espanya ens roba a tots i la gent no es mama el dit, sigui quina sigui la seva parla… Pel que fa als tancs –que J.G. fa entrar fins a la plaça de Sant Jaume–, què en direm? Ben poca cosa. Ja parla per nosaltres el Cercle Català de Negocis. La setmana passada va ser a Santa Coloma i va demostrar com s’ensorraria la borsa madrilenya si Castella ens vingués amb aquestes. Espanya quedaria aïllada del context polític i econòmic europeu. Conclusió dels empresaris? Només la por atàvica ens manté perdent tres mil euros per persona i any. Vegeu-ho a http://www.ccn.cat...

http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/113357.html

10 12 2009
.Vot anticipat demà al mercat

VOT ANTICIPAT també a SILS

DIVENDRES 11 de 9h a 13h al MERCAT I DISSABTE 12 de 2/4 de 6 a 2/4 de 8 a LA LAGUNA

Per facilitar el vot a aquelles persones que no podran fer-ho el diumenge 13, s’habilitarà una urna per a poder-ho fer anticipadament. Es podrà realitzar el VOT ANTICIPAT el proper divendres al matí de 9 a 13h a un estand que tindrem al mercat i també el proper dissabte a la tarda (de 2/4 de 6 a 2/4 de 8 ) a La Laguna al ball dels jubilats.

Font: Sils decideix
http://silsdecideix.wordpress.com/2009/12/09/vot-anticipat-tambe-a-sils/

10 12 2009
silsdecideix

Felicitats per donar la oportunitat a que tothom digui la seva!
Diuen que per Vallcanera hi ha un grup que vindrà en massa a votar que no.
Felicitats! Perquè tothom pot expresar el que sent o el que vol.

10 12 2009
LNC

No feu cas, a Vallcanera un grup important vindrà a votar que Sí. Bona font 😉

A Vallcanera sabem que si no es vota les Xibarris ens voldran marginar, com sempre, com fan ara altres amb el nou Club Esportiu Sils, que diran que el NO són nostres mentre hi ha quadres d’alcaldes del Movimiento Español a la sala de plens. Són els que pensen que saben que votarà una persona !!!

Vallcanera votarà pel Sí majoritàriament, com Sils, respectant qui voti Abstenció o No, naturalment.. però no feu cas de les Xibarris de l’ONU i el POUM 😉

Aprofito: enhorabona a la Plataforma per la seva excel.lent feina.

11 12 2009
tela

Qui voti “abstenció”??? Em pensava que abstenir-se era no votar… Cada vegada llegeixo burrades més grans en aquest blog. Tela marinera!

11 12 2009
LNC

La burrada és no saber que a tot referèndum hi ha tres paperetes Sí, No i Abstenció. És a les eleccions on l’abstenció només es pot manisfestar votant amb el sobre, votant..

De res.

11 12 2009
abstenció??

Abstenció es no votar, però després no es queixem del resultat!!
La pregunta es fàcil:
¿“ ESTÀ D’ ACORD QUE LA NACIÓ CATALANA ESDEVINGUI UN ESTAT DE DRET, INDEPENDENT, DEMOCRÀTIC I SOCIAL, INTEGRAT A LA UNIÓ EUROPEA?”
SI =>si estem d’acord, ja som prou gran per començar a autogestionar-nos.
NO => no estem d’acord, millor que ens gestionin des de Espanya, això si, amb % d’€uros que toca.
En blanc=> això ara no toca, potser si estem d’acord, o potser no, però creiem que com deia el savi Pujol, ¡això ara no toca!
Hem de VOTAR, hem de demostrar que son un poble democràtic, i que mirem el futur, bé com a pais o com una regió més d’Espanya.

11 12 2009
.Normativa

Anar a votar: Vots SI, Vots NO, Vots en blanc, Vots nuls
No anar a votar: abstenció
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
REGLAMENT ELECTORAL DE LA CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA:
http://www.referendumindependencia.cat/imatges/reg1001003_arxiu1_27-11-2009_00-41-37.pdf
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Normativa i més documents sobre la Consulta:
http://www.referendumindependencia.cat/main.asp?opc=4

11 12 2009
Atenció Atenció!!!!

http://www.elter.net/noticia/5015/falange-desisteix-convocar-concentracions-pel-13d-pero-fa-crida-poblacio-perque-manifesti

Així que demá manifestació autoritzada de la “Falange Española” creieu que vindrá algú? jejejeje

11 12 2009
LNC

Vots en Blanc= Abstenció entre l’electorat ( sigui referèndum o elecció)

No voten = Abstenció de participació. ( sigui referèndum o elecció)

De res.

11 12 2009
Felipe

Atención Atención: Esta pregunta se la tendrias que preguntar a los falangista que a fecha de hoy aun viven en el pueblo de Sils conocidos por todos, que raro que tu no los conoscas.

11 12 2009
.Berga

12 12 2009
.Crònica debat

PARLANT SOBRE LA INDEPENDÈNCIA A SILS
Posted on 12 Desembre 2009 by silsdecideix

Hem celebrat el nostre propi debat sobre la independència a Sils. La sala de Plens mai més ben dit, estava plena amb l’assistència de més de 70 persones.

Foto: http://silsdecideix.files.wordpress.com/2009/12/p1090768.jpg

Després d’algun entrebanc de trànsit dels ponents ha començat el debat amb Vicent Sanchís (al centre) , periodista i clarament definit i militant per l’opció independentista, Pep Cruanyes (a la dreta), president de la Plataforma pel Dret a Decidir i Santí Giró (a l’esquerra) membre de Ciutadans pel Canvi i defensor d’una postura federal-republicana, en el lloc de David Elvira que no ha pogut assistir.

La qualitat dels ponents ha estat indiscutible i la seva capacitat de diàleg també.

Pep Cruanyes amb un discurs molt afable ha fet èmfasi en la importància que té la consulta, per què parteix del ciutadà i de la seva participació democràtica per opinar i decidir lliurement.

Santi Giró molt dialogant ha defensat el federalisme i fins tot ha orientat una possibilitat amb una possible reforma de la Constitució. Ha mostrat certa por davant el “forat negre”, com ha dit, que pot sorgir d’aquestes consultes.

Vicent Sanchís, més punyent i mordaç ha insistit en el fet de que la independència només radica en nosaltres mateixos en el que nosaltres volem, que ens podrem equivocar o no i això serà el nostre exercici de responsabilitat, però que no depèn del diàleg ni del que pensen els altres, referint-se a Espanya. Ha desmuntat la teoria del federalisme argumentant que per ser federals hem de poder dialogar amb un igual, cosa que ha estat i serà impossible. Ha fet arrencar els aplaudiments de la sala en un parell d’ocasions.

Tots han coincidit en parlar de la consulta com una festa, una festa democràtica, una il·lusió. Han parlat de les causes que ens han portat al moment històric que vivim, del desgast que ens ha comportat el tema de l’estatut, de les dificultats que hi ha hagut, hi ha i haurà per articular-lo i de les relacions tan difícils que tenim amb Espanya i del retrocés al respecte, cosa en la que han coincidit tots tres. S’ha parlat també de la demostrada i evident millora econòmica que tindria Catalunya si fos independent.

Tot i la prudència de Giró, tots 3 han coincidit en que estem construint història, que no sabem ben bé cap a on anem però que és un espai que hem de construir entre tots.

Finalment, tant han arribat a coincidir els 3 ponents, que quan el moderador, Lluís Costa, ha demanat als 3 ponents per tancar el debat que defensessin el vot, tots 3, fins i tot Giró han expressat que si poguessin votarien que SÍ.

Això ha fet que entre els assistents quedés una mica “la decepció” de no haver pogut escoltar actituds més extremes, potser una mica més “d’espectacle”?. Cal dir que l’organització va buscar de manera exhaustiva tant polítics com periodistes que defensessin el No, i no es va trobar cap ponent que volgués venir. Podríem dir, però, veient com ha anat el debat, que a Catalunya la gent parlant s’hi entén!.

Sentim a dir que a aquestes consultes es predisposa per al Si, però des de Sils decideix que ens hem intentat mantenir neutrals, respectuós i plurals, se’ns ha fet impossible trobar ningú, i fins i tot arguments sòlids que el defensin, per tant podem dir ben fort que això no ha passat aquí.

Volem donar públicament les gràcies als 3 ponents, per la seva predisposició, col.laboració, participació i diàleg. Ha estat un plaer tenir-los entre nosaltres!

Font: http://silsdecideix.wordpress.com/2009/12/12/parlant-sobre-la-independencia/

12 12 2009
.Vindrà la tele

Ballada de sevillanes a Sils
Una associació dansarà malgrat que altres agrupacions han qüestionat la seva decisió

Foto: Votacions anticipades, ahir a Sils.

Carles colomer

SILS | DDG

L’Associació Cultural de Sevillanes de Sils ballarà demà, de d0tze a una del migdia, durant la jornada de celebració de les consultes populars, malgrat que altres grups sardanistes de la resta de l’Estat han qüestionat la seva decisió. Ells, però, tenen clar que són lliures de fer el que vulguin i per això quatre grups de sevillanes, amb gent del poble i de rodalies, ballaran en el dia de la consulta.

Mentrestant, tant a Sils com a d’altres municipis c0ntinuaven funcionant ahir les votacions anticipades. A Llagostera, per exemple, ja han votat 49 persones, mentre que a Cassà de la Selva els vots ancipitats ja superen la cinquantena. Avui continuarà encara el vot anticipat en alguns municipis, com a Torroella de Montgrí.

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/12/12/comarques-ballada-sevillanes-sils/375307.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Dissabte 12 de desembre del 2009
El Punt

Televisió de Girona farà un especial pel 13-D

Televisió de Girona farà un seguiment de la consulta popular sobre la independència de Catalunya de demà diumenge amb una programació especial en directe la mateixa nit. L’espai començarà a les nou del vespre i tindrà una durada d’una hora. El presentarà Gil Costa i inclourà un seguiment als 59 municipis de la demarcació on es durà a terme la consulta, donant una rellevància especial als municipis de l’àrea de cobertura del canal gironí. Les càmeres de TV Girona passaran per Sant Gregori, Llagostera, Cassà de la Selva, Campllong, Llambilles, Celrà, Sils, Santa Coloma de Farners, Banyoles, Palol de Revardit, Cornellà del Terri i Porqueres, entre altres. L’especial també inclourà entrevistes als organitzadors.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/13-comunicacio/20-comunicacio/114213.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Televisió de Girona:
http://www.tvgirona.tv
http://www.youtube.com/user/tvgirona

12 12 2009
.Som 3.962

Consulta sobre la independència de Catalunya
3.962 silenques i silencs amb dret de vot

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Comparativa Arenys de Munt / Sils:

Data consulta: 13/09/2009
Municipi: Arenys de Munt
Padró, majors de 16 anys: 6.500 arenyenques i arenyencs
Vots: 2.671
Participació: 41,09 %
SÍ: 2.569 (96,62%)
NO: 61 (2,29%)
BLANC: 29 (1,09%)
NULS: 12 (0,45%)
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Data consulta: 13/12/2009
Municipi: Sils
Padró, majors de 16 anys: 3.962 silenques i silencs
Participació:
SÍ:
NO:
BLANC:
NULS:

Font: http://www.referendumindependencia.cat/main.asp?opc=3
Més dades: http://www.idescat.cat/territ/BasicTerr?TC=5&V0=1&V1=17193&V3=669&V4=672&ALLINFO=TRUE&PARENT=1&CTX=F

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Qui pot votar?

REGLAMENT ELECTORAL DE LA CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA

Article 2
Seran electors tots els ciutadans majors de 16 anys que estiguin empadronats a la localitat on es fa la votació.

Article 15

Requisits per exercir el dret a vot

Per poder exercir el dret a vot els votants hauran d’acreditar la seva identitat i la residència habitual a la localitat on es porti a terme la consulta.

Acreditació de la identitat

· Els considerats ciutadans espanyols per imperatiu legal: el carnet d’identitat o carnet de conduir.
· Els estrangers comunitaris: el carnet d’identitat del país d’origen.
· Els estrangers no comunitaris residents: el document d’identitat d’estrangers residents (NIE).
· Els estrangers empadronats sense permís de residència: el passaport del país d’origen.

Tots aquests documents acrediten la identitat i l’edat de les persones, malgrat que estiguin caducats.

Acreditació de la residència

· Si consta en el document identificador l’adreça al municipi, queda acreditada.
· Si no hi consta una adreça, o és d’un altre municipi, l’elector haurà d’acreditar la seva residència exhibint a la mesa electoral el certificat o el volant d’empadronament, de data posterior a la del document identificador.

Font: http://www.referendumindependencia.cat%2Fimatges%2Freg1001003_arxiu1_27-11-2009_00-41-37.pdf

13 12 2009
:: Darreres notícies 13D

Resultats:
http://www.directe.cat/consultes
http://www.referendumindependencia.cat/main.asp?opc=3

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Consulta sobre la independència de Catalunya
3.962 silenques i silencs amb dret de vot

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
RECOMPTE FINAL:

Data consulta: 13/12/2009
Municipi: Sils
Padró, majors de 16 anys: 3.962 silenques i silencs
Participació: 823 (20,77%)
SÍ: 765 (93,07%)
NO: 45 (5,47%)
BLANC: 12 (1,46%)
NULS: 1 (0,12%)

Font: http://silsdecideix.wordpress.com/2009/12/13/recompte-final/

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

1ª crònica de la jornada electoral
Posted on 13 Desembre 2009 by silsdecideix

Hem arribat ja a l’equador de la jornada electoral i us volem fer arribar una petita crònica.

S’ha donat el tret de sortida de la jornada amb prop de 60 persones que han marxat al voltant dels estanys pedalant, corrents i caminant amb els pals de “nordik walking” amb els Makis amb 7 de Sils. A mesura que els nostres marxadors han anat arribant les Cuineres de Sils han repartit més de 300 racions de xocolata calenta, tant bona i necessària per el fred que ha fet aquest matí a Sils. Han arribat els integrants de la Coral Silene al local electoral on han escalfat la veu amb el Cant de Joia de Beethowen i després han cantat un parell d’havaneres i un emocionant segadors a l’escenari del carrer. Seguidament Miquel Costabella ha procurat escalfar-nos amb cançons de diferents cantautors com “Que tinguem sort” de Lluís Llach. Però el punt culminant del matí ha estat l’actuació de l’agrupació de Sevillanas de Sils, amb un espectacle de gran qualitat, que ha aplegat uns 250 d’espectadors que han animat efusivament en especial la última cançó que han ballat, “Amigos para Siempre”. En acabar Isabel Farré, la portaveu de Sils Decideix, ha pronunciat unes paraules d’agraïment a totes les entitats que han col.laborat però de manera especial a l’Agrupació de Sevillanas. A continuació com a contrapunt ha actuat l’Esbart Dansaire el Cabirol amb els bastoners i el grup de grallers. S’ha finalitzat el matí amb un pica pica ofert per la Plataforma i unes boníssimes truites elaborades per les cuineres de Sils.

S’han posat urnes també per recaptar fons per la Marató de TV3, amb el lema “Vota també per la Marató”.

Diversos mitjans de comunicació han cobert aquest esdeveniments.

Hem de ressaltar la presència de Rut Carandell, ex-secretària de Governació i actual vicepresidenta de Reagrupament.

Ha estat un matí molt intens, amb una fluida assistència de votants i ha transcorregut sense cap tipus d’incident. A les 14h s’havia arribat a un 13% de participació , inclòs el vot anticipat.

Font: http://silsdecideix.wordpress.com/2009/12/13/1%c2%aa-cronica-de-la-jornada-electoral/

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Sevillanes i flamenc per a la independència de Catalunya

13:3613.12.2009

Sils (ACN).- Sevillanes, flamenc, rumbes i ‘zapateados’ per a la independència de Catalunya. L’Associació Cultural de Sevillanes de Sils (Selva) ha volgut contribuir a la consulta sobiranista que se celebra aquest diumenge al municipi oferint nou actuacions en suport a la iniciativa. En total, l’entitat ha fet nou balls a l’escenari situat a tocar del local de la votació. La portaveu de la plataforma ‘Sils Decideix’, Isabel Farré, ha agraït a l’entitat el seu suport, i ha ressaltat que ‘tot i les pressions i la pèrdua de col·laboradors que ha patit l’associació’ arran de la decisió, ‘tirant endavant aquestes actuacions ens han donat una lliçó a tots i han demostrat que la convivència és possible’.

http://www.vilaweb.cat/acn/ultima-hora/3666992/sevillanes-flamenc-independencia-catalunya.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Diumenge 13 de desembre del 2009
El Punt

Els veïns de cinc municipis de la Selva votaran avui sobre la independència

Arbúcies, la Cellera de Ter, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners i Sils són els cinc municipis de la Selva que preguntaran avui als seus veïns –en total, més de 26.500– si volen la sobirania de Catalunya. A Arbúcies els votants estan cridats a l’escola Doctor Carulla, on la Taula d’Entitats Cíviques d’Arbúcies habilitarà les urnes. A la Cellera de Ter la consulta es farà al centre cultural parroquial. Més d’una vintena d’entitats del poble donen suport a la consulta, i una cinquantena de persones han participat en les assemblees organitzadores. L’escola municipal Guilleries és l’espai on podran votar els ciutadans de Sant Hilari Sacalm, entre els quals hi ha la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, d’Esquerra. L’urna per poder votar a Santa Coloma de Farners està situada a la biblioteca municipal Joan Vinyoli, on un centenar de persones ja ho han fet anticipadament. Sevillanes, sardanes i un esbart dansaire animaran la diada a Sils, on es podrà anar a votar en un local privat situat davant del CAP.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/114274.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Més informació:

Coordinadora sobre la consulta:
http://www.referendumindependencia.cat/

Sils decideix:
http://silsdecideix.wordpress.com

El Punt:
http://www.elpunt.cat/canals/politica/consulta-independencia.html

Diari de Girona:
http://www.diaridegirona.cat/especials/consultes/

Avui:
http://www.avui.cat/cat/consultes-independencia.php

3cat24:
http://www.3cat24.cat/noticia/433785/politica/Unes-700000-persones-estan-cridades-a-pronunciar-se-sobre-la-independencia-en-166-municipis

Recull de premsa internacional:
http://www.referendumindependencia.cat/main.asp?opc=2

14 12 2009
Marcel

Bon dia a tothom.

Ahir va ser el primer pas. No ens enganyem, va ser un petit pas. Però és més del que s’havia fet fins ara.

Gràcies i felicitats a totes les persones que hi han treballat, per les ganes, per la feina (molta feina i ben feta), per atrevir-se, per mullar-se i per donar la oportunitat a la gent de Sils de dir la seva.

I a tots els col·laboradors (n’hi havia molts) i entitats que van donar suport i van participar per fer d’aquest dia, una festa.

14 12 2009
Anònim

Sr. Blocaire… i les fotos de les activitats dels Makis?? I dels concerts de la tarda??

14 12 2009
.Bloc

Fotos d’altres activitats?
Envieu-nos fotos a: silscommesseremmesriurem@gmail.com

Gràcies!

Administració del bloc

14 12 2009
.943€

Recompte Marató 2009:

Amb el lema “VOTA TAMBÉ PER LA MARATÓ” des de la entitat Sils decideix i amb la col.laboració de les següents entitats: Makis amb 7, A.R.C. la Laguna (amb la Coral Silene), La Cuina a Sils, Asociación Cultural de Sevillanas de Sils, Esbart Dansaire el Cabirol i l’Agrupació Sardanista Francesc Mas Ros, hem recaptat un total de 943€ en favor de les malalties minoritaries.

Foto: http://silsdecideix.files.wordpress.com/2009/12/p1020617_sils-decideix-13d.jpg?w=468&h=624
Font: http://silsdecideix.wordpress.com/2009/12/13/recompte-marato/

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Marató 2008:

La recaptació va ser de 439,83€

Font: https://silsdelaselva.wordpress.com/2008/12/14/sils-marato-tv3-14d/

14 12 2009
.Bloc

Dilluns 14 de desembre de 2009
Diari de Girona

Sils Una jornada festiva en col·laboració amb La Marató

Foto: http://fotos.diaridegirona.cat/fotos/noticias/646×260/2009-12-21_IMG_2009-12-14_01.51.25__04_1.jpg.jpg
marc martí

Alguns municipis, com per exemple Torroella de Montgrí, van organitzar les consultes als col·legis electorals habituals, per tal de donar més seriositat a la convocatòria i facilitar les coses als electors. Altres plataformes, en canvi, van decidir col·laborar amb La Marató de TV3 per fer activitats conjuntes. Aquest és, per exemple, el cas de Sils, que va celebrar les votacions en un local situat davant del centre d’atenció primària (CAP), als carrers Sant Cosme i Sant Damià, i va comptar amb nombroses activitats compartides amb La Marató, des de marxes populars a peu o amb bicicleta fins a una xocolatada, actuacions musicals i ball de bastons, entre d’altres. També es van col·locar urnes de La Marató a la seu electoral.

Font: http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2009/12/14/sils-jornada-festiva-collaboracio-marato/375775.html

14 12 2009
Pau

Poca participació. Amb aquest 20% a Sils i 30% a la Catalunya profunda (què passarà quan es facin consultes a l’Hospitalet de Llobregat?) la independencia continua sent una utopia que no aconseguirem ni demà ni demà passat. Felicitats als organitzadors de la consulta a Sils: un treball formidable, una consulta molt ben organitzada i tot per amor a la causa.

14 12 2009
Anònim

Diu que amb ganes o sense, que ja sabem que aquests del PSC …, en Nogué va votar a la tarda no se sap amb quina papereta, com la Maria Josep que molt ERC i molt dret a decidir però poc se l’ha vist per la comissió organitzadora. Diu que en Taberner va cantar els Segadors amb la Coral i que hauria votat que “sí”. Diu que en Miralles i la Cristina estaven desapareguts, i en lloc de votar “no”, diu que no es van ni passar per les urnes ni en nom de la democràcia participativa.

Diu que CiU de Sils busca alcaldable o “alcaldabla” per les pròximes eleccions i que ja hi ha hagut alguna oferta dirigida a les noves estrelles del firmament polític de Sils que gràcies a la consulta han començat a brillar en el nostre cel polític tan ensupit i mediocre.

14 12 2009
.L'Avui

A la tres
La política deixa fora els polítics
Salvador Cot / scot@avui.cat

Des d’ahir, el catalanisme ha entrat en una fase nova. La jornada de consultes es pot intentar minimitzar tant com es vulgui, però dues-centes mil persones fent cua per votar en una consulta estrictament simbòlica no tenen precedents a Europa.

El cas és que aquests ciutadans -i els pròxims que vindran en onades successives- han interpel·lat diverses instàncies però, en primer terme, han llançat un missatge molt clar als seus propis representants. En el futur, el catalanisme polític no pot tenir com a orientació bàsica la de salvar-li les votacions a Zapatero (o al pròxim) a canvi d’una fotografia i/o una propina pressupostària. Ni podrà ajornar indefinidament els objectius per als quals el voten. Ni, menys encara, tindrà la capacitat de reclamar un compromís dels ciutadans sense correspondre-hi mai. I això val igualment per a CiU i per a ERC. S’ha acabat, definitivament, el peix al cove, tant se val si pujolista o del tripartit. D’ara endavant aquests dos-cents mil vots seran més cars, perquè el catalanisme popular ha hagut d’autoorganitzar-se com a resposta a la paràlisi estratègica dels partits polítics que l’haurien d’haver liderat. I també perquè s’ha estès la convicció que dues manifestacions massives no han servit de res per pura inacció partidista.

Però qui més haurà de reflexionar és el PSC. L’aposta federalista és un parrac estratègic que ja no serveix ni d’excusa i en algun moment hauran d’exposar públicament quina és la seva opció ideològica en el debat nacional. Han de decidir si ocupen la cadira del no en el debat que s’ha obert i, en cas de fer-ho, han d’oferir una alternativa viable per a aquest país. La inhibició formal i el boicot de baixa intensitat no serviran per aturar el creixement d’una onada sobiranista que ja no escolta allò que cal anar contra el PP. És l’hora de la política, no dels partits.

http://paper.avui.cat/article/opinio/179992/la/politica/deixa/fora/politics.html

14 12 2009
Anonimus dixit

Es diu que solament entre un 20% i un 30% dels catalans s’han mobilitzat per votar.
En cap comici la baixa participació treu legitimitat a l’aclaparador resultat. Ara, la meva reflexió, objectiva i que no vol ferir a ningú, aniria dirigida cap a qui som els catalans?
El políticament correcte és dir els que viuem i treballen a Catalunya, i com a definició és correcte. La pregunta clau és: qui som els que ens sentim Catalans abans que Espanyols?
Aquí ja intervenen clarament aspectes culturals i de llengua materna. Així doncs els que ens sentim catalans són un percentatge dels que vivim i treballem aquí (potser un 50%? potser menys?).
La majoria dels que ens sentim catalans, haig de creure, que ens hem mobilitzat el 13D, i ha quedat clar el nostre sentiment. Com és natural hi haurà també catalans que no li han donat importància a tot plegat o que sencillament no voten.

Malauradament ho tenim tant malament les minories… Ja és molt que s’hagi arribat fins a quí. Cal ser positius, estar orgullosos i considerar que és un pas més.
Ara a preparar-nos i a rebre les embestides.

14 12 2009
15 12 2009
.Bloc

Dimarts 15 de desembre de 2009
Diari de Girona

Les urnes només s´omplen fins al 20% a Sils tot i l´ambient festiu

Amb un 20,77%, Sils va ser el segon poble amb menys participació de Girona, per darrere de Roses, malgrat que va organitzar nombroses activitats, inclosa una ballada de sevillanes. En canvi, la Cellera, amb un 44,56%, va registrar la participació més elevada dels cinc pobles on es va votar. Sant Hilari, on va exercir el seu dret a vot la consellera Carme Capdevila, va registrar un 33,26%. girona | l.f.g.

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/12/15/urnes-nomes-somplen-fins-al-20-sils-lambient-festiu/375849.html

15 12 2009
Marga

Haver-hi on eren els nadius de Sils aquests que ens criden els vinguts d’enfora|fora on estaven el dia 13 quan han tingut l’oportunitat de votar i no deixar que votés nens i nenes de 16 anys més els emigrants que vergonya i de passada podeu dir-nos, si tota aquesta moguda o part d’aquesta moguda s’a pagat amb diners publico.

Nogué perquè no tens el que tenen tots els homes i el dius d’una vegada que possiblement tu i el teu grup d’Independentistes conjuntament amb CIU heu participat, el que has de fer és complir com a Alcalde amb La Constitución i posar la BANDER ESPANYOLA EN L’AJUNTAMENT INDEPENDENTISTA DE M………A.

15 12 2009
Dades Objectives

Dades objectives:
En nº de vots: 70 menys que les últimes eleccions europees.
En % : el fet que inmigrants residents i persones de 16 a 18 anys poguéssin votar a fet reduïr el % de votants comparant amb altres eleccions.
D’inmigrant no en va venir ni un (potser un) i de jovent de 16 a 18 molt pocs.

Desde la plataforma s’ha pogut informar que hi havia una consulta no vinculant però en cap cas s’ha pogut convèncer a la gent de venir a votar. No hi ha hagut campanya electoral. Ni mitjans de comunicació ni polítics han fet campanya activa per convèncer a la gent de venir a votar. Tot i així el fet que 832 persones s’hagin apropat a les urnes en un dia fred com diumenge per votar en una consulta no vinculant és un èxit aclaparador.

I qui no ha vingut a votar ha estat, catalans que tenien mandra, catalans que no volien gastar energies en una consulta no vinculant, catalans que votarien que no i catalans enrabiats amb el fet que es fés aquesta consulta i junt amb els catalans que MAI van a votar perquè són abstencionistes.

Si considerem que normalment hi ha entre un 40 i 50% d’abstenció en unes eleccions normals i oficials (llevat de les europees que va ser d’un 75%) si haguéssin vingut els que voten normalment els resultats haurien estat més o menys que el 50% hauria votat SI.

Així doncs, no estem tant lluny en què un dia, quan es faci el referèndum vinculant, guanyi el SI.
Ànims a tots, i continuem així.

15 12 2009
Responent a Marga

Sra Marga:
La Plataforma Sils,decideix ha pagat totes les despeses que ha comportat la campanya amb aportacions privades d’entitats del poble i en cap cas hem tingut ajut econòmic ni material de l’Ajuntament.
Vistos els pocs recursos econòmics hem fet una campanya d’informació que ha arribat a tots els ciutadans de Sils, hem muntat una seu electoral exemplar i moderna, amb tecnologia informàtica i hem sigut totalment rigorosos a l’hora d’acceptar votants i impedint votar veïns nostres que sabiem perfectament que vivien al poble però que el seu DNI encara constava una altra població.
D’inmigrants i jovent de 16 a 18 anys en van venir poquíssims, no digui que són aquests els que han vingut a votar.
Esperem comptar amb el seu vot el dia que el referèndum sigui vinculant.

15 12 2009
Dominique

Apa, Sra. Marga, jo no sé en quin fil es diuen coses més bèsties!

El que sap més greu és dialogar amb gent que està poc o mal informada. Quan un es preocupa de “saber”, investigar, informar-se del què, el perquè, el com, el quan, el qui i on es fan les coses es quan pot ser afí o crític constructivament davant totes les qüestions.

És evident que aquí hi ha persones que no estan gens informades de com han anat les coses. Personalment no he pogut anar a cap reunió, perquè tenia altres qüestions a resoldre, però m’he preocupat de “saber” i he participat a la meva manera i com m’ha estat possible amb la plataforma. Així que abans de dir segons què primer pregunti i segons el què li responguin, després arrasi si és necessari, però mentrestant…

Felicitats per la feina feta a tots els voluntaris i als impulsors de la plataforma, gràcies perquè ho vàreu fer enlloc de tots nosaltres. Gràcies a tots els participants en les activitats del dia 13 de desembre perquè ens vau amenitzar el matí i la tarda. Felicitats també a tots els que van, vàrem, anar a votar i vam poder demostrar que érem conscients que exercíem un dret: el de decidir.

15 12 2009
.Fotos Makis 13D
16 12 2009
Responent a Marga

Srta o Sra Marga, la veritat es que es un plaer poder comptar amb gent com vostè, que tot i que les seves fonts d’informació no son les més adients, si més no ha intentat informar-se, cosa que molts d’altres no ho han fet. Malgrat el seus poc afortunats comentaris respecte al finançament de la campanya (que moltes suors ens ha costat), li podem garantir i demostrar el restrictiu i escàs pressupost del que hem disposat. Tot i així, deu ni do la feina que hem fet, a nivell publicitari, organitzatiu, de col•laboració d’entitats, etc… i com bé li dic, “d’ENTITATS”.

Malauradament, l’Ajuntament no ha pogut col•laborar ni econòmicament i a nivell organitzatiu, d’això ja s’ha encarregat l’administració central de posar els impediments necessaris.

Però m’agradaria anar més enllà, per que aquesta consulta popular només volia copsar que en pensa el poble de Sils, i més enllà de Sils, Catalunya, sobre el nostre futur a mig i llarg termini, si volem caminar sols al nostre ritme com a nació o volem estar esperant contínuament a la resta d’Espanya. Som un matrimoni mal avingut, ells no ens poden veure, no som solidaris, només ens preocupa la “pela”, tot es més car a Catalunya quan venen de vacances, i a més a més els hi fem pagar les autopistes, en fi que som egoistes de mena. I nosaltres, l’alt percentatge de gent que ha votat (ostres el 95%….), no volem caminar amb qui desconfia de nosaltres, i ens diu insolidaris (més de 6 milions d’euros en uns dies per la Marató només a Catalunya, qui d’Espanya recapta aquests diners de forma solidaria?), i a l’hora es beneficia dels nostres impostos, d’aquests peatges que nosaltres paguem tot l’any, de tot això que comprem més car que arreu d’Espanya, d’aquest 30% que no torna a Catalunya (li sona això de la balança Fiscal i el definit generat i en increment per a Catalunya?).

Però després sortiran temes con la llengua, la cultura, la llibertat…. i en penso de tantes altres!!! Però només el que volem es caminar lliures, ja som majors d’edat i sabem com administrar-nos.

Nos ens cal un tutor que viu a 600 o 800 km (o a quasi 1000km com el Sr. de Cantabria) i que desconeix la nostra realitat, i que a més a més, per ser el nostre tutor ens cobrar el 30% dels nostres sous. Potser el meu gestor ens ho faria més barato!!

I si la llengua es un problema, doncs com a persones civilitzades demanarem que ens ho expliquin més a poc a poc, i de ben segur que parlant (per que nosaltres entenem el castellà) ens entendrem.

I per cert, la solidaritat surt de cada un de nosaltres voluntàriament, no a cop d’impostos…..

I voldria acabar com he començat Srta o Sra Marga, es un plaer comptar amb vostés per les properes consultes, al cap i a la fi, en la diversitat està l’èxit.

Una abraçada i visca Catalunya (o com diu el Montilla del Polònia Visc a Catalunya).

I recorda que si vols veure els comptes de la Consulta, només t’has d’adreçar a qualsevol integrant de la mateixa o al mail silsdecideix@gmail.com

Un independent poc radical…………

16 12 2009
Una mal pensada!

Ostres Marga! T’han donat fort, eh!.
Bé, bé… el “feudo” del nacionalisme ha parlat. Però Hospitalet on la majoria són llatinoamericans i s’estimen “la madre patria”. Ho heu pensat??. o Barcelona??. Catalunya som 6000000. Però a les grans ciutats que és on es concentra la major població no es comparteix aquest sentiment. Siguem realistes!!. Aqui ha hagut una batalla d’interesos politics, ha estat una manipilació. D’aqui veig que en Carretero ja ha fet pre campanya i CiU i ERC que tremolin perquè part del seu vot volara cap a ell!!. Ho has fet molt bé Carretero!!.I per contra pujarà el nacionalisme del PP!! Oh! quin horror. Veig en un futur Catalunya governada per CiU i PP . No seria extrany a Espanya ja va passar…

16 12 2009
Anònim

Manipilació?
Qui ens ha minipilat a Sils?
La minipiladora que es minipili bon minipiladora serà!

6 milions? tu encara estàs a l’època del Pujol!
No, ara ja som 7.365.000 o més i tot està canviant …
I si el president del Barça es presenta com a candidat per Reagrupament?

16 12 2009
APM

La veu de ” l’imperi” del nacionalisme espanyol, també ha parlat, perquè “Una mal pensada”, nacionalismes n’hi ha uns quants a les Espanyes i el castellano-espanyol n’ és un, potser actualment l’hegemònic, però això no vol dir que les coses no puguin canviar. Ningú ha dit que els processos d’emancipació nacional siguin immediats, som a l’inici, però hi ha hagut gent que ha dit prou i s’ha mobilitzat. Els que han participat en l’organització de les consultes no eren només gent de Reagrupament, hi ha hagut de CiU i d’ERC i gent no adscrita a cap grup polític, gent de base.
Tots parlem i opinem políticament, quan ho fem sobre aquests temes i evidentment tots tenim interessos polítics. Que certs individualismes relacionats amb certs partits vulguin capitalitzar un acte d’expressió democràtica com el de diumenge, mostra l’egotisme i l’egoïsme d’alguns però no desvirtua el moviment que em sembla molt més profund.
El nacionalisme del PP no cal que pugi, és al cim!. i ja fa temps!. L’ambigüitat de CiU ja la coneixem, però potser haurà de començar a posar-se les piles si no vol perdre el tren.
Quant al teu realisme, és la teva manera de veur-ho. Quan la gent se n’informi
i pugui debatre amb pros i contres sobre la capacitat de decidir sobre recursos i infraestructures, potser aquest gran percentatge sense sentiment nacional canviï.

16 12 2009
Marga

Responent a Marga:

Malauradament, l’Ajuntament no ha pogut col•laborar ni econòmicament i a nivell organitzatiu, d’això ja s’ha encarregat l’administració central de posar els impediments necessaris.

Aquestes mentint no dius la veritat.

Doncs si l’Ajuntament no ha col.laborar en res, digues-me perquè els membres de la brigada Municipal, estaven desmuntant el Local de les Votacions i de pas em dius d’on han sortit les Urnes per a les Votacions, tot això pagat amb diners Públics.

I haver-hi quants dies tardeu a treure la Publicitat que heu posat per tot Sils, el mateix també les ha de treure la brigada Municipal, i l’Ajuntament no col·labora en res.

16 12 2009
.Valoració

Després del 13D: valoració de la plataforma.

Després d’uns dies esgotadors i una vegada finalitzat l’escrutini, i amb el cap una mica més fred, ara és el moment de fer una valoració de la jornada del 13D.

Com bé sempre hem defensat no ha estat important per nosaltres l’aclaparadora victòria del sí davant del no, si no que el que més ens preocupava era el nivell de participació. Realment ens feia por de que no vingués la gent a votar ja que sentíem que no havíem arribat prou a la gent, ja què som conscients de que no és el mateix informar que convèncer. Per tant un 20’77% de vots emesos tot i que no sembla molt, ha estat un èxit i per nosaltres ha estat molt important: 823 silencs i silenques s’han desplaçat a votar malgrat no ser vinculant i malgrat la mandra que diumenge feia sortir de casa.

Però també hem de reconèixer que ens ha deixat un gust agredolç, tot i faltar-nos 70 vots per igualar les últimes eleccions europees del 2009, quan hem comprovat el que havien aconseguit altres poblacions i que a més erem la última de la comarca.

Davant d’això us animem a escampar optimisme i convèncer més gent: el dret a decidir està a les nostres mans i ens ho hem de creure. Hem de ser més, més per ser un poble heterogeni però unit, divers però cohesionat.

Tot i així, estem molt orgullosos de la gent de Sils i de les seves entitats, que malgrat les diferències, malgrat el material sensible que desperta el tema de la independència, gràcies a tots ells ha estat possible fer una gran festa democràtica i amb tant bon rollo. Tenim la sensació de que aquesta consulta ens ha unit més a tots i ens demostra el nivell de convivència, col·laboració i sobretot respecte que pot existir al nostre poble i això ens omple d’orgull i sobretot d’agraïment a tots vosaltres que heu estat al nostre costat. Sense vosaltres tot això no hagués estat possible, amb els vostres posicionaments malgrat les pressions d’alguns, amb la vostra coherència, i amb el vostre suport, en definitiva com dèiem abans, amb el vostre respecte i defensa de la llibertat a poder decidir que pot tenir cadascú, i això al marge dels polítics i la seva política.

Hi ha dos fenòmens positius molt importants que s’han produït en aquest consulta general: el gran ressò en els mitjans de comunicació: catalans, espanyols i estrangers i el fet d’haver obert un gran debat sobre el tema, que és molt viu i obliga a prendre postures, en els partits polítics i en la societat en general.

El dia 14 no ha estat un punt i final, ha estat un punt i seguit que tampoc sabem ben bé cap a on ens durà, ja que entre tots l’haurem de construir, però que no s’atura… creiem que tots plegats estem fent història!

Font: Sils decideix
http://silsdecideix.wordpress.com/2009/12/16/despres-del-13d-valoracio-de-la-plataforma/

16 12 2009
A Marga

T’has d’informar més, que tu si que dius coses que no son…
Pregunta a qui has de preguntar i et donaran la resposta!

17 12 2009
A Marga

Unes pistes perquè pensis una mica:

– no hi ha més urnes que les de l’ajuntament? Si et fixes bé, a les fotos surten unes urnes de tapa rosa, i em sembla que les de l’ajuntament no son pas d’aquest color…, no crec que les pintessin…
Però a part de la pista, diguem perquè no seria lícit usar unes urnes del poble per una entitat del poble, i a més per una consulta legal? Ai Marga!!

– i una altra pista:
“Amb el lema “VOTA TAMBÉ PER LA MARATÓ” des de la entitat Sils decideix i amb la col.laboració de les següents entitats: Makis amb 7, A.R.C. la Laguna (amb la Coral Silene), La Cuina a Sils, Asociación Cultural de Sevillanas de Sils, Esbart Dansaire el Cabirol i l’Agrupació Sardanista Francesc Mas Ros, hem recaptat un total de 943€ en favor de les malalties minoritaries.”

17 12 2009
A Marga

No t’amarguis que la vida son dos dies!!!
Viu i deixa viure als que no fan res de dolent!

17 12 2009
Responent a Marga

Marga, que et sembla si en parlem, si vens a les properes reunions de la Plataforma SilsDecideix, segur que seràs benvinguda, de fet, a l’inici de tot plegat us vàrem convidar a tots a col·laborar, tant en la creació de la plataforma com en els actes que varem preveure pel 13D (gran dia, eh?).
Per que l’objectiu principal era, es i serà la participació ciutadana, que els nostres polítics (ja siguin locals, regionals o nacionals) sapiguem que en pensem des de les bases. Creus que 5, 10 o 50 polítics a hores d’ara no saben que pensem el 30% dels catalans? Potser si l’altre 70% hagués dit la seva, ara tots plegats ho tindriem més clar. Parlem-ne, cara a cara, així segur que ens entenem.
Un independent poc radical……….

17 12 2009
Ei Marga!!

URNES: Hi ha d’altres ajuntaments que no feien consultes……
BRIGADA: La brigada va col.laborar amb muntar l’escentari etc de les entitats que van fer actes per la Marató. L’any passat també ho van fer i ningú es va queixar…
(vés a fer una ullada a les instàncies on es sol.licita el material….)

Noia, em sap greu però els teus arguments s’ensorren…..abans de parlar t’hauries d’informar….

17 12 2009
Responent a Marga

Marga? Marga? Marga? a on estàs? ah!! ja ho se, t’has quedat de pedra… ara ja no saps si venir a les reunions o no venir.
Bé, en quan ho tinguis clar, ja ho saps, sempre tindràs uns amics a SilsDecideix, estiguis o no d’acord amb la Independencia de Catalunya.
Una abraçada

17 12 2009
zzz

com deia una canço espanyola d una de les seves pelis mes mitiques……margarita se llama mi amor……….

17 12 2009
Dominique

Ja ho deia algú una mica abans, en un altre comentari, parlant la gent s’entén.
Per sort gairebé sempre és veritat, gairebé…

17 12 2009
Marga

Zzz. Defineix-te d’una vegada ets un infiltrat dels d’IDS i més fatxes, que els propis fatxes.

On heu estat posats tots ells quan els veïns i veïnes del NYAP han tingut i tenen el problema que tenen.

17 12 2009
Marga

Zzz. Defineix-te d’una vegada ets un infiltrat dels d’IDS i més fatxes, que els propis fatxes.

On heu estat posats tots ells quan els veïns i veïnes del NYAP han tingut i tenen el problema que tenen.

Perquè no heu promogut una Consulta Popular per a aquest tema com per a d’altres.

El dia que feu consultes per a tots aquests temes jo també estaré hi ha.

17 12 2009
Anònim

Bé, jo no comparteixo l’espanyolisme de “la” Marga però sí que penso que mentre uns organitzen idealistes consultes independentistes els altres van aprovant blocs del davant de l’ajuntament, Nyaps “legalitzats” a posteriori amb tot tipus d’estratagemes d’advocats molt ben remunerats amb diner públic i més blocs i més pisos al sector de darrera de la guarderia del poble a correcuita abans que arribi el POUM.

I en Taverner d’IdS molt cantar els Segadors a la seva Coral Silene però molta política reaccionaria com a membre de la junta de govern IdS.

Visca la República Catalana sense Millets, Montulls, Bartomeus, Nyaps de Sils, Estevills, Prenafetes, Coloms ni corrupteles mil !!!

( i és una vergonya que necessitem jutges espanyol de la Audiencia Nacional per a fer neteja a la nostra terra)

17 12 2009
zzz

srta Marga en aquesta vida es obligatori ser alguna cosa?
Perque dormi tranquila li dire que no soc cap infiltrat de ningu i en quan a lo de fatxa si us plau em faci la definicio de lo que aixo significa per voste i potser li podre respondre.
en quan al tema del super li podria dir que la democracia et permet castigar a qui no fa les coses be i que per lo tant quan hi hagin eleccions el poble sol passar factura.
la canço seguia fent algo aixi……..uns cognoms i acte seguit …….una chica chica pum del calibre 183…….

17 12 2009
Anònim

17 12 2009
LNC

I love Israel. Els i les fatxes odiaven i odien a Israel, un estat democràtic atacat per pobles veïns d’arrels islamistes.

Dit això, la vergonya del Nyap – 90 % culpa d’IDS 10 % de CiU – és que el poder amb enganxines i voreres, és que els veïns i veïnes han de defensar pagar contra l’ajuntament (també paguen les veïnes i els veïns) i en Nogué del canvi no té la decència de plegar.

És el Nyap-alcalde, que si hagués d’atacar Isarel per defensar l’edificabilitat de les seves parcel.les ( o un Xalet d’en Cot …) , faria un editorial al Quadern de Sils amb el lema amb l’HONESTATTATAT, L’Onu I EL pOuM resdincit.. bla, bla, bla.. i no ppublico les actes.. bla, bla, bla,

Al Bartomeu també li deiem l’alcalde dels Nyaps.

18 12 2009
Marga

Us demano disculpa a tots els que us he pogut faltar el respecte però aquests últims comentaris m’agraden més quan aprendrem tots d’una vegada a defensar conjuntament el que els Polítics del nostre Poble fan malament per omplir-se les butxaques. Senyor zzz, disculpa per allò de fatxa, i espero que dins d’un any i mig els ciutadans de Sils els passin les factura tant al PSC-IDS com a CIU

18 12 2009
A Marga

S’agraeixen les disculpes, tot i que no si anaven per a tots.
Marga fixa’t amb el que dius, ja que em sembla que els teus comentaris van en contra del que vols, com vols que estem units si tu ets la primera de posar-nos en contra?
Llàstima que la consulta per al nyap no se t’hagués ocorregut abans, segur que haguessim anat a votar molts. Però clar, amb el teu compromís, implicació i lideratge. És molt fàcil dir a la gent el que hauria de fer sense arremangar-se i donar la cara…
Una cosa no treu l’altra i es poden defensar les dues, comparar, desvaloritzar una o l’altra no va enlloc, absolutament! I cadascú és lliure de posicionar-se com li doni la gana, ens agradi una postura o una altra, ja que pot haver gent que li importi un rave el nyap, a igual que la independència.

20 01 2010
.28-F

Dimecres 20 de gener del 2010
El Punt

Sis municipis de la Selva votaran sobre la independència el 28-F
Són Breda, Maçanet, Vidreres, Riells i Viabrea, Vilobí i Anglès
20/01/10 02:00 – Maçanet de la Selva – JORDI COLOMER

Breda, Maçanet, Vidreres, Riells, Vilobí i Anglès votaran el proper dia 28 de febrer si volen que Catalunya esdevingui un estat dins la Unió Europea. Aquests sis pobles representen uns vint-i-dos mil possibles votants i fan el relleu, en aquesta segona onada de consultes, a Arbúcies, la Cellera, Sant Hilari, Santa Coloma i Sils, que ja van votar el mes de desembre de l’any passat. Caldes de Malavella, per la seva part, farà la consulta el 25 d’abril, en la tercera onada, i Amer pensa la data.

Els municipis més grans on se celebrarà la consulta són Maçanet de la Selva i Vidreres, que entre tots dos sumen gairebé onze mil possibles votants. A Vidreres, 5.478 persones podran votar, i la plataforma impulsora de la consulta té el suport de diverses entitats del municipi, i també des de l’àmbit polític, ja que Esquerra, les JERC, la Joventut Nacionalista de Catalunya i Gent del Poble han donat suport a la iniciativa.

La consulta de Maçanet té 5.481 possibles votants. La plataforma Maçanet Decideix es va constituir el mes de desembre i té el suport d’entitats del municipi.

Per la seva part, la plataforma Anglès Decideix es va presentar formalment divendres passat a la Sala Paladium, des d’on es va demanar la col·laboració dels ciutadans per aconseguir l’èxit de la consulta el proper 28 de febrer.

A Breda, el padró és de 3.174 persones, i la presentació oficial de la consulta es va fer el 13 de desembre passat. Les associacions adherides són Terra Roja, Bitlles Catalanes, JERC-Breda, Diari de Breda, Penya Blanc i Blava de Breda, U9-7KOU, l’Associació d’Amics del Castell de Montsoriu, la Colla Sardanista de Breda, l’associació de veïns i vilatans de Breda, Toc d’Argila i Volei Breda. En l’àmbit polític també hi donen suport CiU, Crida per Breda, ERC i Tots per Breda.

A Vilobí podran votar 2.403 persones, i el dia 14 de febrer es farà també una jornada de votació anticipada.

També celebrarà en principi la consulta popular el proper 28 de febrer el municipi de Riells i Viabrea. En aquest cas poden votar 2.905 persones.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/127034.html

3 02 2010
.Vilobí

Del Facebook,

VILOBÍ · SALITJA · SANT DALMAI decideix.
CONCERT PER DECIDIR!!

RECORDA:

CONCERT x DECIDIR al TEATRE !
els TRASH-KAT, ens ofereixen un concert gratuït. hi haurà taula de VOT ANTICIPAT.
DIA: divendres 5 de febrer
LLOC: teatre Can Sagrera (Vilobí d’Onyar)
HORA: 22h.
ja ho he dit però es important…GRATIS!!

T’HI ESPEREM !!

28 02 2010
.28F

28 F, Consulta sobre la independència:

Anglès
Breda
Maçanet de la Selva
Riells i Viabrea
Vidreres
Vilobí d’Onyar

Més informació:

http://www.avui.cat/cat/consultes-independencia.php
http://referendumindependencia.cat/
http://www.vidreresdecideix.cat/
http://massanetdecideix.blogspot.com/
http://www.facebook.com/group.php?gid=211149735708

1 03 2010
.Vilobí

La Vssd Decideix ha enviat un missatge als membres de el VILOBÍ · SALITJA · SANT DALMAI decideix.

——————–
Assumpte: RESULTATS DEFINITIUS:

RESULTATS DEFINITIUS:
CENS: 2.403
PARTICIPACIÓ: 859 (35,74%)
ESCRUTINI 100%:
SI: 798 (92,90%)
NO: 31 (3,61%)
BLANC: 26 (3,03%)
NUL: 4 (0,46%)
EXTRANGERS: 34 (1,41%)
JOVES <18A.: 13 (0,54%)
TENINT EN COMPTE EL CENS (SENSE IMMIGRANTS NI <18A.):
2.162. VOTS: 812 (37,55%)

UN GRAN ÈXIT!!
GRÀCIES A TOTHOM!!

Font: Facebook

Llegiu també:

Vilobí d’Onyar
https://silsdelaselva.wordpress.com/2009/10/06/vilobi-donyar/

18 03 2010
.Riudarenes

Riudarenes decideix, 25A:

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

El dissabte 27 de març es farà la presentació oficial de la Plataforma Riudarenes Decideix.

Amb aquesta jornada volem començar a engrescar a tota la gent de Riudarenes perquè el proper 25 d’abril es sumin a participar en la consulta popular sobre la independència que realitzarem en el nostre poble. Hem pensat que la jornada volem sigui informativa però que també tingui un caire festiu. És per això que després de les ponències hi haurà una arrossada popular.

Animeu-vos a venir!!!

Podeu adquirir per 10€ els tiquets per l’arrossada en els establiments del poble a partir de demà dijous 18 de març.

http://riudarenesdecideix.blogspot.com/

http://1.bp.blogspot.com/_YSr2CaK1eX0/S6FKrzbq-8I/AAAAAAAAAC4/J8J5STl–9Q/s1600-h/riudarenes+decideix2%5B1%5D.pdf+-+Adobe+Reader.bmp

14 04 2010
.Justo Molinero

Dimecres 14 d’abril del 2010
El Punt

Justo Molinero decideix
Ha tornat a deixar més d’un en fora de joc amb un seu gest catalanista i democràtic

14/04/10 02:00 – toni strubell i trueta
S’expressa en veu alta la necessitat de bastir una alternativa explícita que faci de Catalunya un lloc de llibertat

Justo Molinero, l’home que un dia va reunir un quart de milió de persones per ballar una sardana, ha tornat a donar-nos una gran alegria a molts catalans. La seva participació en un acte a favor del Dret a Decidir, a Cornellà de Llobregat, ha estat una lliçó per a molts, sobretot per als qui neguen als catalans un dret tan bàsic d’un poble com ho és el de decidir. Les seves declaracions en el sentit que cal prendre consciència que «abans rebíem pals de totes bandes, però és que avui encara en rebem» o la seva insistència que els catalans hem de ser «més cabrons» en la defensa del nostre país, m’han arribat al cor. Ell sí que representa amb dignitat l’esperit amb què la immigració ha de mostrar-se solidària amb un país que l’acull en contrast amb els que li neguen els drets històrics o s’oposen a l’exercici del seu dret a decidir.

Però no és només com a exponent d’«immigrant» exemplar que cal distingir el gest de Justo. Igual que l’Associació de Sevillanes de Sils –que per cert ballen de cine– no ha tingut por de migpartir tòpics i d’anar enfilant un camí que alguns semblen entestats a vetar als vinguts d’altres terres. El seu gest em porta al cap la magnífica entrevista feta dies enrere a l’amic Lluís Cabrera, del Taller de Músics –fill d’Andalusia– en què denunciava l’obstaculització a la integració política que en molts aspectes promou el PSC amb iniciatives com la Fundació Crisol o la Feria de Abril de Cataluña, tal com la planteja l’inefable Sr. García Prieto. Quin gran contrast entre l’actitud oberta de Justo i el nefast manifest de García Prieto contra les consultes o l’absurda posició de Montilla en qualificar-les de «contraproduents». Contraproduents, diu? En quin país normal del món trobaríem un president que considerés «contraproduent» que la gent pogués decidir? I jo responc, segurament al mateix país on s’acaba de censurar que Montserrat Armengou i Ricard Belis (Premis Dignitat 2008) puguin completar i emetre un documental de 30 Minuts sobre la temàtica República/Monarquia? Quin enorme dèficit democràtic significa tot això!

Tanmateix, no resulta menys interessant de comparar l’actitud de Justo davant les Consultes amb la d’algun partit autoqualificat de «nacionalista». Comparem-la, per exemple, amb la del president de CDC que el 13S d’Arenys de Munt va anunciar als mitjans la seva intenció de «no sortir de casa» aquell dia, subliminal galleda d’aigua freda antisobiranista allà on n’hi hagué. O no? Comparem-la, igualment, amb la rocambolesca deriva d’ERC, amb el seu darrer refús a admetre una Iniciativa Legislativa Popular al Parlament de Catalunya i amb l’intent de colar com a «dret a decidir» una llei de consultes que només podrà demanar l’opinió dels catalans prèvia consulta a Madrid. Quina classe de befa és aquesta?

Justo Molinero, doncs, ha tornat a deixar més d’un en fora de joc amb un seu gest catalanista i democràtic. En contrast amb l’actual classe política –immobilista i devota dels interessos partidistes– ha expressat el seu desig que els seus fills puguin algun dia decidir allò que no van poder decidir els seus pares. Curiosament és un desig molt semblant a l’expressat darrerament al títol d’un interessant llibre de Joan Laporta, president del millor Barça de la història. I és que en aquest país, la gent valenta està començant a moure’s i a expressar en veu alta allò que molts fa anys que intuïm: la necessitat imperiosa de bastir una alternativa explícita i valenta que faci de Catalunya un lloc de llibertat. Serà l’única manera de deixar de ser un lloc «que rep pals de totes bandes» com denuncia en Justo. Que els fills de Justo, Montilla i García Prieto se’n puguin beneficiar tots com més aviat millor.

Font: http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/157770.html

20 04 2010
TC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: