El Nyap, premi FAD 2010

28 12 2009

Avui 28, dia dels Sants Innocents, s’ha rumorejat que l’anomenat Nyap de Sils, polèmica nau industrial convertida en supermercat, hauria obtingut el prestigiós premi FAD 2010 d’arquitectura, atorgat pel Foment de les Arts i del Disseny. L’Ajuntament de Sils i el promotor de la nau industrial haurien elaborat un extens dossier mostrant l’excel·lència de l’emblemàtica obra que ha convertit Sils en un poble d’avantguarda. Els Premis FAD es van instituir l’any 1958 amb l’objectiu d’impulsar els corrents d’avantguarda i reconèixer la qualitat en els nous camins i recerques que, aleshores, apareixien com a resposta als llenguatges més tradicionals. Avui dia, el compromís de fomentar els valors de l’arquitectura i l’interiorisme en la nostra realitat sociocultural continua vigent.

320

Es comenta que el dia del lliurament del premi, Sils podria enviar una selecta representació formada pel batlle, l’arquitecte municipal i els regidors i regidores de CiU i IdS que van votar favorablement a l’hora d’atorgar les llicències d’obres i d’activitat i les posteriors llicències de legalització i regularització; també hi serien convidats l’anterior alcalde, l’assessor urbanístic extern i l’advocat extern que defensa l’Ajuntament en el plet plantejat per veïns de Can Cabirol.

Entre els detalls que haurien acabat de decidir al jurat, cal destacar la façana posterior a tocar del carrer Bastiments on s’observa un acurat tractament vegetal amb heura (Hedera helix) i la plantació d’arbres autòctons. Es comenta si el jurat hauria fet la vista grossa sobre temes espinosos com ara la situació del mur de 9 metres d’alçada a tocar de carrer (quan els veïns han d’edificar les seves cases a cinc metres de la vorera), la situació del moll de càrrega i descàrrega que obliga els camioners a efectuar complicades maniobres sovint presumptament il·legals o la més que dubtosa legalitat de la primera planta o altell situat damunt del magatzem. A hores d’ara encara no s’ha pogut confirmar la notícia.

Anuncis

Accions

Informació

6 responses

28 12 2009
LNC

Sr. ZZZ recomani’ls el Luz de Gas a aquesta colla a veure si es perden uns dies després de llegir el bloc, que a vostè li fan cas… 🙂 🙂 🙂

Ja tornaran, no pateixi 🙂 🙂 🙂

28 12 2009
Anònim

jajajajaja Molt bona aquesta!!!

Inocent, inocent!!

28 12 2009
zzz

Srta Lnc els hi podria fer una carta de recomanacio , pero segur que el senyor Fede quan els veies no els deixaria entrar i trucaria al seu germa perque els contractes per algun dels seus programes.
Encara que no m els imagino amb ampolla de xampany frances i cohiba, crec que els aniria millor anar al tango o al trauma i si volen emular al sr laporta que vagin a sopar al carballeira i de copes al solo

28 12 2009
LNC

La qüestió és que marxin un dies… vostè recomani, ells, faran la resta 😉 🙂 🙂

28 12 2009
zzz

Srta Lnc les meves recomanacions igual s els agafen al peu de la lletra, amb la qual cosa estariem molt aburrits i nomes ens deixarien de guardia a la belen esteban.
resumint lo ideal seria fer un pessebre vivent, perque els tenim tots: el nen jesus, la verge, sant josep, l ase i el bou, tambe tenim el caganer i els tres reis del mambo.
com vol voste que no aprofitem aquest tresor que tenim entre veins i els deixem marxar, res que es quedin.

28 12 2009
LNC

Jo els enviaria a l’Afganistan… estarien com a casa 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: