Salut, accidents

7 10 2008

Recordem la nena atropellada l’any 2006

Nena atropellada, agost 2006

Enviat a Males notícies el 24 Ago 2006

Una nena de deu anys que anava en bicicleta mor després de topar amb un cotxe al centre de Sils. El conductor del vehicle, un jove també de Sils, no va poder esquivar la nena. Una nena de deu anys, Marina Vilar Romerales, va morir abans-d’ahir després de tenir un accident amb la seva bicicleta al centre de Sils. La nena anava a jugar en una plaça a tocar de l’ajuntament quan va xocar amb un cotxe i va caure a terra. Els metges van intentar reanimar la nena al mateix carrer i van traslladar-la amb vida a l’hospital, on va morir poca estona després. Ahir alguns veïns explicaven que el conductor no va veure venir la nena, que baixava d’un altre carrer.

L’accident es va produir a les vuit del vespre al carrer Mossèn Cinto Verdaguer, el vial que porta a les escoles. Segons alguns testimonis, la nena venia de casa seva i baixava pel carrer Joan Maragall cap a la plaça Canigó per anar a jugar amb uns amics. En una mà duia unes joguines i amb l’altra dirigia la bicicleta. Quan va arribar a la cruïlla del Mossèn Cinto Verdaguer, no va veure un Opel Astra i el xoc va ser inevitable. El vehicle va topar amb la bicicleta i la nena va picar amb el vidre del turisme i després va sortir rebotada fins a una vorera -es va fer lesions toràciques i cranials-. Fins i tot, un amic va cridar-li que no creués perquè venia un cotxe. «El conductor és un noi d’uns 20 anys, d’aquí del poble, que no anava de pressa i que no va poder esquivar la nena», explicava ahir Antònia Massas, una dona que feia de cangur tant de la víctima com del seu germà de sis anys. Segons fonts policials, el conductor no circulava de forma temerària ni tampoc sota els efectes de l’alcohol.

Els metges del CAP, que és a pocs metres, van atendre la nena al carrer i més tard va arribar la primera ambulància. Alguns testimonis asseguraven que l’ambulància medicalitzada va arribar al cap d’uns tres quarts i lamentaven aquesta espera sense que hi hagués els mitjans suficients. El director dels Serveis d’Atenció Primària, Gabriel Colldetuero, va mantenir que la feina dels professionals del CAP va ser correcta i que van estabilitzar la nena fins que va arribar l’ambulància medicalitzada al cap de mitja hora, un temps que entra dins dels paràmetres normals. La nena va ser evacuada al Trueta, on va morir cap a dos quarts de dotze de la nit.

Marc Bataller (Sils), El Punt Digital a Vilaweb, 10 agost 2005

Aquesta nena no estaria morta si els carrers fossin espais segurs lliures de cotxes, i no de la dictadura motoritzada. Ara per ara el carrer no és un espai públic, està privatitzat pel cotxe i la moto. Fem les ciutats habitables i a la mida dels més febles.

Mollet en xarxa [ web consultada el 24 agost 2006]


Accions

Information

17 responses

7 10 2008
·Ambulància

dimarts, 7 d’octubre de 2008
Maçanet tindrà ambulància les 24 hores del dia, després d’anys de reivindicacions

A. PUIG. Maçanet de la Selva

Els veïns de Maçanet de la Selva ja disposen d’ambulància les 24 hores del dia i els set dies de la setmana. L’ampliació del servei –abans era de dotze hores, de vuit del matí a vuit del vespre– arriba després d’anys de reivindicacions tant del govern municipal com dels veïns.

Segons manifesta l’Ajuntament en una nota de premsa, el servei d’ambulància durant tot el dia suposa un canvi substancial ja que, fins ara, els veïns que trucaven al 061 per una urgència a les nits havien d’esperar que els atengués una ambulància que venia de Blanes o de Santa Coloma. Ara, les urgències les atendrà l’ambulància amb base a Maçanet.

L’Ajuntament feia anys que reivindicava aquesta ampliació del servei, tenint en compte que «Maçanet és el municipi del seu entorn que fa més trucades a urgències, superat només per Santa Coloma, segons les estadístiques de què disposa el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM)», afirma.

ATENCIÓ A POBLES VEÏNS

Aquesta ambulància continuarà atenent les urgències dels municipis veïns de Caldes de Malavella, Hostalric, Massanes, Sils i Vidreres, tal com ja estava fent fins ara.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3020962

14 11 2008
·Sang

El Banc de Sang difon el calendari de donacions del mes de desembre

GIRONA | DDG
La seu gironina del Banc de Sang i Teixits ha fet públics els municipis que visitarà el desembre per recollir sang. A principis de mes, els membres de l’ens seran a Cervià de Ter, Salt, Medinyà, Cistella, La Vall de Bianya, Albons, Sant Climent Sescebes, Riudellots de la Selva, La Cellera, Sant Julià de Llor i Bonmatí, Camprodon, Vilanova de la Muga, Llers, Vilamalla i Borrassà, Blanes i Banyoles. A partir del 15 serà el torn de Garriguella, Serinyà, Sils, Peralada, Caldes, Anglès, Sant Feliu de Guíxols, Girona, Sant Pere Pescador, Cassà, Llagostera, Sarrià i Ribes de freser.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008111400_3_298086__Comarques-Banc-Sang-difon-calendari-donacions-desembre

20 12 2008
·2 morts N-II

Els dos nois que han mort en l’accident de Sils eren veïns de Santa Coloma de Farners

ACN // 20.12.2008 // 13.44 h element divisor Ref. 467545 // 0 caràcters

Sils (ACN).- Els dos nois que han mort aquest dissabte en xocar amb una furgoneta al quilòmetre 690 de la carretera N-II al pas per Sils (Selva) eren veïns de Santa Coloma de Farners, segons han informat els Mossos d’Esquadra. Les dues víctimes de nacionalitat espanyola, Javier O. B., de 23 anys i conductor del vehicle; i Abraham B. R., de 21 anys, anaven amb un Renault Clio. Arran de l’accident, que ha passat poc abans de les nou del matí, el conductor de la furgoneta, una Mercedes Sprinter, ha resultat ferit lleu. Fins al lloc del sinistre, s’hi han desplaçat tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, cinc patrulles dels Mossos, Policia Local i Serveis Sanitaris.

http://www.acn.cat/webACN/detallNoticia.do?idNoticia=467545

AMPL.- Successos.- Dos morts i un ferit en un accident de trànsit a Sils (Selva)

Sils (Selva), 20 de desembre (EUROPA PRESS)

Dos nois joves han mort i un conductor ha resultat ferit aquest matí en una col·lisió frontal entre una furgoneta i un turisme a Sils (Selva), segons han informat a Europa Press els Mossos d’Esquadra i els Bombers de la Generalitat. L’accident ha passat cap a les 8.34 hores al quilòmetre 963 de la via N-II, que correspon a Sils (Selva) i no a Maçanet de la Selva (Selva) com s’ha informat en un primer moment.

A conseqüència de la col·lisió frontal, han mort el conductor i el passatger davanter del turisme, Javier O.B., de 23 anys, i Abrahm B.R., de 21 anys. Tots dos eren de nacionalitat espanyola i veïns de Santa Coloma de Farners. El conductor de la furgoneta ha resultat ferit lleu.

En les actuacions han participat cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra, tres dotacions de Bombers, Policia Local i serveis sanitaris. El sinistre ha causat circulació amb congestions i ha obligat a donar pas alternatiu als vehicles que transiten en els dos sentits, ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT).

http://www.europapress.es/catala/noticia-ampl-successos-dos-morts-ferit-accident-transit-sils-selva-20081220140415.html

21 12 2008
·2 morts N-II

Dos nois de Santa Coloma moren en un xoc frontal a la N-II al seu pas per Sils
Una de les víctimes era jugador del C.D. Farners i el club ha suspès un partit programat per dimarts

L’accident va tenir lloc a dos quarts de nou del matí a la N-II, al seu pas per Sils.

SILS | E.PADILLA
Dos joves de Santa Coloma de Farners van perdre la vida ahir al matí en un brutal accident que va tenir lloc a la N-II al seu pas per Sils. A dos quarts de nou del matí, un cotxe ocupat per Abraham Baez, veí de Santa Coloma i de 21 anys d’edat, i Xavier Oliver -també veí de Santa Coloma però originari de Sils, on la seva família regenta un restaurant-, de 23 anys, circulaven en sentit Girona amb el Renaul Clio propietat d’Oliver quan, en prendre el revolt situat entre el nus que mena a Maçanet de la Selva i la rotonda que desvia el trànsit cap a Sils, Vidreres i Santa Coloma van col·lidir frontalment amb una furgoneta que circulava en sentit sud. El xoc va provocar la pràctica desintegració del cotxe conduït per Oliver. El conductor de la furgoneta, una Mercedes Sprinter, va resultar ferit lleu. L’accident va provocar el tancament dels dos sentits de la N-II entre les nou del matí i tres quarts de deu. Fins a les onze no es va donar pas alternatiu en els dos sentits de circulació.

Dol al futbol colomenc
Abraham Baez feia tota la vida que jugava amb els successius equips del CD Farners. Actualment, formava part del Farners B, que juga a la divisió de Tercera regional. El club va acordar ahir suspendre un partit previst per al proper dimarts contra el Lloret B en senyal de dol per la mort de Baez. Pel que fa a l’altre noi, la seva família regenta un restaurant a Vallcanera.

Fotografia:

Diumenge 21 de desembre de 2008
Diari de Girona

Font:
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008122100_3_305182__Comarques-nois-Santa-Coloma-moren-frontal-Sils

23 12 2008
veronica

que pena mas grande para la familia de esos chicos tan jovenes y mas para estas fechas. lo unico que puedo decir que deje la gente de criticarlos que ellos ya no estan entre nosotros,y no se deberia criticar sin saver lo que paso .
y al conductor de la furgoneta esperemos que salga todo bien y pueda recuperarse .

22 01 2009
.Veí de Sils

Tres morts en un accident entre dos cotxes a Caldes de Malavella (Selva)

GIRONA, 22 de gener (EUROPA PRESS)

Tres homes han mort aquesta matinada en un accident entre dos cotxes al quilòmetre 702 de la carretera N-II, a l’altura de Caldes de Malavella (Selva), segons han informat els Mossos d’Esquadra.

Les víctimes de l’accident, que s’ha produït cap a les 04.50 hores i ha obligat a tallar dos carrils de la via, són els dos conductors dels vehicles i un acompanyant. El trànsit s’ha desviat pel vial de servei.

Es tracta de dos homes de nacionalitat marroquina i veïns de Salt (Gironès), de 27 i 34 anys, i del conductor i únic ocupant de l’altre vehicle, de 32 anys i veí de Sils (Selva), de nacionalitat espanyola.

A l’accident han actuat cinc dotacions dels Mossos d’Esquadra, tres dels Bombers de la Generalitat i diverses dotacions de serveis sanitaris i manteniment de carreteres.

http://www.europapress.es/catala/noticia-ampliacio-successos-tres-morts-accident-dos-cotxes-caldes-malavella-selva-20090122200159.html

16 09 2010
XERRADA AUTOMEDICACIÓ

21/09/2010
XERRADA SOBRE AUTOMEDICACIÓ RESPONSABLE “LA FARMACIOLA”
A càrrec de Patrícia Altimir. A les 6 de la tarda al Centre Cívic de Sils.
OOrganitza el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el Col·legi de Farmacèutics de Girona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sils.

Font: web municipal

7 10 2010
8 OCTUBRE, CÀNCER XERRADA

08/10/2010
XERRADA SOBRE EL CÀNCER
A les 19 h al Centre Cívic de Sils.
Organitza AECC-Catalunya contra el càncer, col·labora l’Ajuntament de Sils.

Font: web municipal

12 11 2010
23 NOV, iNHALADORS

Xerrada sobre els inhaladors “Fem-ne un bon ús”
A càrrec de Patrícia Altimir farmacèutica. A les 18:00h a la sala polivalent del Centre Cívic de Sils.

Font: web municipal

20 03 2011
RECOLLIDA DE SIGNATURES

Recogida de firmas No queremos que nos quiten a la enfermera de Riudarenes y Sils.
Para:Institut Català de la salut

Después de 18 años atendiendo a todos los niños de Riudarenes y Sils.
La enfermera que conoce a nuestros hijos por sus nombres.
La enfermera que los trata con tanta dulzura, Simpatía y profesionalidad.
La cambian por una persona que no conoce de nada a nuestros hijos.

NO QUEREMOS QUE SE VAYA LA NATI.

Font: http://www.peticionpublica.es/?pi=P2011N7610

26 03 2011
VOLEM LA NATI

MANIFESTACIÓ:

Més de 50 pares es manifesten al CAP per evitar que facin fora una infermera
Demanen que la recol·loquin en una altra especialitat del centre i reclamen més horaris a pediatria

Els pares i mares es van manifestar a l’entrada del dispensari a les deu del matí. Carles Colomer

E.BATLLE
Un grup de pares i mares de nens i nenes de Sils es van manifestar ahir a les deu del matí davant del Centre d’Atenció Primària (CAP) de la població per intentar evitar que la infermera de pediatria hagi de deixar el seu lloc de treball a partir del dia 1 d’abril. I és que, com explica un dels manifestants, la Nati -com la coneixen al poble- serà acomiadada després que la persona que té la plaça d’infermera en aquest CAP hagi decidit reclamar-la i, per tant, ocupar-la de nou.

La Nati, explica Xavier Munill, fa vuit anys que treballa al dispensari i és una persona “que s’ha guanyat tothom, als nens, i fa molt pel poble” i per això demanen que no se la faci fora del centre sanitari sinó que es trobi una alternativa perquè s’hi quedi. Com ara situar-la en una altra especialitat o bé ampliar els serveis de pediatria, que ara es donen “només dos cops a la setmana i, en canvi, el poble ha crescut i no s’han augmentat els serveis de Salut”, ressalta Munill.
Amb pancartes de cartró, els pares i mares que es van concentrar ahir al matí davant del dispensari van cridar diversos lemes com els que es podien llegir: “pares i fills no al canvi de la Nati” o bé “no a l’acomiadament de la Nati”. Un acte reivindicatiu en què també s’hi va apropar la infermera que en aquells moments es trobava dins del CAP i va agrair-los el seu suport. A banda, els pares van reunir-se amb el director del CAP a qui van reclamar que actuïi i, segons Munill, els va dir que ho traslladaria als Serveis Territorials de Salut.

Aquest no és l’únic acte que estan duent a terme els pares i mares de Sils que porten els seus fills a pediatria sinó que també recullen firmes i ahir al matí en van recollir unes 300, ressalta Munill. Unes signatures que d’aquí una setmana s’entregaran als Serveis Territorials de Salut per tal que coneguin el descontentament dels pares i mares amb la marxa d’aquesta infermera i intercedeixin.

Font: http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/03/26/mes-50-pares-manifesten-al-cap-evitar-que-facin-fora-infermera/475075.html

RECOLLIDA DE SIGNATURES:

Recogida de firmas No queremos que nos quiten a la enfermera de Riudarenes y Sils.
Para:Institut Català de la salut
http://www.peticionpublica.es/?pi=P2011N7610

2 04 2011
READMISSIÓ INFERMERA

Sils
Tornen a reclamar que readmetin l’infermera


Carles Colomer

Una trentena de pares i mares de nens i nenes de Sils es va tornar a manifestar ahir davant del Centre d’Atenció Primària (CAP) per intentar reclamar que readmetin la infermera de pediatria al CAP. Una infermera que fa vuit anys que treballa al dispensari i és una persona que, com deien, s’ha guanyat la confiança de tots els nens i els seus pares. Aquesta és la segona concentració que fan els pares, la primera va ser divendres passat

Font: http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/04/02/sils-tornen-reclamar-que-readmetin-linfermera/476792.html

27 04 2011
RETALLADES

Professionals dels CAP recullen firmes per evitar la reunificació de serveis de guàrdia

Les enviaran als ajuntaments perquè pressionin Salut davant la previsió de canvis en les urgències de les àrees bàsiques

ANGLÈS | E.BATLLE
Les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de la Selva Interior es troben en peu de guerra davant la possibilitat que se’ls reunifiquin els serveis de guàrdia per part del Departament de Salut. Per aquest motiu, des de fa uns dies tant en els dispensaris on s’ofereix aquest servei com en d’altres ambulatoris del territori els professionals han engegat una recollida de signatures per evitar o com expliquen professionals del ram, estar més informats de quina serà la decisió final que es vol emprendre des de la Generalitat.

En les ABS d’Anglès, Breda-Hostalric i Cassà de la Selva (Gironès) és on s’està duent a terme aquesta recollida de firmes des de fa més dies i professionals de la salut l’han anat estenent per la resta del territori que inclou els dispensaris d’Arbúcies-Sant Hilari, Santa Coloma de Farners i Sils-Vidreres-Maçanet.

La recollida de signatures es fa, expliquen, perquè des de diversos fronts se’ls ha comentat la possibilitat d’aquest canvi en l’organització dels serveis de guàrdies i volen evitar que es faci d’una manera que pugui arribar a perjudicar els pacients. I és que els usuaris dels centres d’atenció primària (CAP), com ara el d’Anglès, tenen en l’actualitat després de les visites ordinàries un servei de guàrdia obert durant tot el dia i que en fan ús no solament les urgències de veïns del municipi sinó també dels pobles del voltant, que tenen els seus dispensaris tancats en aquelles hores.

Font: http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/04/27/professionals-dels-cap-recullen-firmes-evitar-reunificacio-serveis-guardia/482427.html

27 04 2011
Malpensat

Sino firmes l’atencio sera igual que al que firme, oi?

24 06 2011
2 desfibril.ladors mòbils

Dipsalut lliura 112 desfibril.ladors mòbils

.

Els han rebut equips de protecció civil, policies locals i vigilants municipals de 53 ajuntaments gironins 2011-06-23, Redacció/ Blanes i Lloret, en tindran cinc. Tossa, Arbúcies, Santa Coloma, Anglès, Caldes, Maçanet, Sant Hilari, Sils i Vidreres, dos. Als municipis amb menys població, n’hi haurà un.

A Catalunya, cada any moren entre 3.000 i 4.000 persones per mort sobtada cardíaca.

Moltes d’elles haurien sobreviscut si se les hagués intervingut a temps amb un desfibril•lador. Per això es preveu que, amb aquesta iniciativa, es pugui passar d’un 2% de persones que sobreviuen a una mort sobtada cardíaca a un 20%, segons explica Josep Marigó, és president en funcions de Dipsalut.

Es tracta d’aparells automàtics, molt senzills d’utilitzar i que, a més, compten amb una locució que va indicant a l’usuari què cal fer en cada moment. No suposen cap risc ja que monitoritzen en tot moment el pacient i només donen la descàrrega elèctrica en cas que sigui necessària. Amb la implantació d’aquests aparells arreu de la demarcació, Dipsalut vol facilitar la ràpida intervenció davant casos d’aturada cardíaca.

Tot el programa està avalat científicamente per la UdG.

A més dels DEA portables, el programa “Girona, territori cardioprotegit” suposa la implantació d’una xarxa de 500 aparells fixos situats a l’exterior dins de columnes ubicades en espais públics de concurrència o en façanes d’equipaments on s’hi practiquen activitats considerades de risc. Aquestes columnes estan connectades al 112. D’aquesta manera, de seguida que algú agafa l’aparell, s’activa el Sistema d’Emergències Mèdiques per tal que enviï immediatament una ambulància al lloc dels fets. Els DEA fixos s’implanten a 214 municipis de la demarcació.

Els ajuntament han fixat les ubicacions, i Dipsalut, paga els aparells i el manteniment.

Dipsalut també compta amb desfibril•ladors lliures que cedirà temporalment a ajuntaments o entitats en funció de necessitats puntuals o de temporada.

En total l’Organisme desplega una xarxa d’aproximadament 650 desfibril•ladors d’ús públic.

Audio
Escoltar Josep Marigó, president en funcions de Dipsalut

Font: http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=5134

Us del desfibril·lador:

http://www.gironaterritoricardioprotegit.cat/us-desfibrilador.html

26 06 2011
Anònim

ALGUIEN SAVE SI EN VALLCANERA TENDREMOS UN DEFRIBILADOR?

1 07 2011
URGÈNCIES

Esquerra reclama que es mantinguin els serveis de guàrdies en totes les Àrees Bàsiques de Salut de la Selva interior

La diputada Carme Capdevila presentarà una proposta de resolució i es presentaran mocions als ajuntaments per garantir una sanitat de proximitat i de qualitat

01-07-2011 01:13

GIRONA.- La diputada d’Esquerra Republicana de Catalunya, Carme Capdevila presentarà al Parlament una proposta de resolució per tal que es mantinguin els serveis de guàrdies en totes les Àrees Bàsiques de Salut de la comarca de la Selva interior.

El director del Servei Català de Salut, Josep Maria Pedrosa, ha anunciat que la reordenació dels serveis d’urgències a tot el país és immediata.

Aquesta mesura afecta, entre d’altres, els serveis d’urgències a la zona interior de la comarca de la Selva, i concretament a les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) d’Anglès, Arbúcies/Sant Hilari, Sils/Vidreres/Maçanet de la Selva i Breda/Hostalric i tots els consultoris que en depenen.

La diputada Carme Capdevila assegura que “aquestes distàncies fan impossible complir la ràtio de 30 minuts per a l’atenció als usuaris i pot crear un greu problema per a l’atenció d’algunes urgències que puguin originar-se als municipis afectats”. “Això perjudica greument la qualitat d’atenció sanitària a la comarca, amb un volum de població de més de 59.000 usuaris registrats en les ABS afectades” ha afegit.

Per aquest motiu, Esquerra vol reforçar aquesta iniciativa parlamentària presentant mocions als pobles afectats per tal que les autoritats municipals s’involucrin en la defensa d’una sanitat de proximitat i qualitat, i contra l’error que suposaria fer, per part del Govern, aquesta reordenació dels serveis d’urgències.

Font: http://www.teleprensa.es/girona-noticia-308504-esquerra-reclama-que-es-mantinguin-els-serveis-de-gurdies-en-totes-les-rees-bsiques-de-salut-de-la-selva-interior.html

Deixa un comentari