TAV, AVE

21 01 2010

silsiriudarenes.jpg

  1. Tall a la N-II
  2. Ministra Álvarez i N-II
  3. Obres a la N-II
  4. Desdoblar la N-II entre Sils i Caldes
  5. TGV i Sils
  6. Entre Sils i Riudarenes
  7. Salut, accidents
  8. Els morts de la GI-555
Anuncis

Accions

Informació

2 responses

21 01 2010
.Bloc

dilluns, 27 d’octubre de 2008

El 80% de les obres del TAV entre Maçanet de la Selva i Sils ja estan executades

La infraestructura més singular és un viaducte de 691 metres

ANNA PUIG. Maçanet de la Selva
Les obres del TAV entre Maçanet, Riudarenes i Sils ja estan enllestides en un 80%, segons ha informat Adif, empresa pública que depèn del Ministeri de Foment. Aquest tram té una longitud de 5,6 quilòmetres i la infraestructura més singular és un viaducte de 691 metres, del qual ja s’ha fet la meitat de la plataforma.

+ La plataforma del TAV al terme de Sils gairebé està completada. Foto: JOAN SABATER

Els treballs ara s’estan centrant en l’acabament del viaducte, que fa 691 metres de longitud i 14 d’amplada. La infraestructura està formada longitudinalment per 28 bigues prefabricades, sobre les quals s’instal·len tretze peces denominades martells. Tots aquests elements han hagut de ser col·locats amb l’ajuda de grues de gran tonatge.

En la darrera fase de construcció del viaducte, els treballs es concentraran a acabar la plataforma i, posteriorment, s’hi posarà la capa d’impermeabilització, les canalitzacions de drenatge i aparells de dilatació, entre altres elements complementaris. Un cop s’hagi completat el viaducte, es faran les proves de càrrega, tant estàtica com dinàmica.

TRAMS ACABATS
Adif ja dóna per acabades les obres de la plataforma del TAV dels trams Sant Celoni-Riells i Viabrea, Riells i Viabrea-Massanes i Sils-Riudellots. A part, es troben en la recta final els treballs entre Massanes i Maçanet de la Selva. Així, Adif ja ha adjudicat les obres de muntatge de la via des de la Roca fins a Riudellots de la Selva. Aquesta actuació té un cost d’11,5 milions d’euros i s’utilitzaran 200.589 metres de carril, 10.877 metres de vies auxiliars i 1.263 travesses de formigó pretesat, a part de diversos aparells complementaris per a la via.
Altres obres que s’han executat en aquest tram per a altres instal·lacions ferroviàries són espais per a avançament i estacionament de trens a Riells i Viabrea i a Vilobí.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3043952

21 01 2010
.Bloc

El Ministeri de Foment ha anunciat l’expropiació d’unes 85 parcel·les en el tram Maçanet – Sils del Tren d’Alta Velocitat. En concret, es tracta d’una regulartizació de patrimoni de les finques perquè s’ha hagut de fer una franja d’ocupació més gran de de la prevista, segons fonts d’Adif. El projecte de modificació delt tram i que ha provocat l’expropiació fa referència a el canvi en dos viaductes així com la millora del riu Esplet a Riudarenes.

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/01/14/comarques-grup-teatral-mirall-estrena-hibrid/380867.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: