Nova Pèrgola

11 02 2010

Inauguració: 5/12/1986

Foto superior procedent d’un grup facebook anomenat “Jo anava a la Pèrgola i tu ?


Inauguració: 5 desembre 1986
Segons Joan Planas Artau, un dels fundadors de la vella Pèrgola
La Nova Pèrgola, continuació actualitzada de vella

Va ser l’any 1959 quan tingué lloc la inauguració de la que serà ara la vella Pèrgola. Els empresaris Joan Planas i Josep Ros en van ser els promotors, curiosament l’empresa de pintura d’aquest darrer és actualment l’encarregada de pintar els interiors del nou complex.

Joan Planas explica que aquesta nova Pèrgola esdevé “una continuació actualitzada de la vella Pèrgola, que tindrà molt exit ja que compleix moltes funcions del món de l’espectacle alhora que en el complex podran assistir gairebé gent de totes les edats”.

Segons Joan Planes, és important també el nom amb què ha estat batejat el complex, o sigui el nom de Pèrgola, donat que “fa trenta anys que es coneix, i això és un factor que cal tenir molt en compte”. La vella Pèrgola presentà en el seu temps importants novetats del camp de l’espectacle, va ser de les primeres a acollir actuacions de destacats artistes, tal i com Julio Iglesias, Manolo Escobar, el Dúo Dinámico, etc…

El complex recreatiu de la nova Pèrgola, mercès a la seva sala de festes i discoteca, sobretot podrà també introduir importants novetats del món de l’espectacle que destacaran arreu de les comarques gironines, tal i com durant la seva època ho va fer la que ara la vella, la qual “funcionarà de la mateixa manera, actualitzada en el moment”.

Segons Joan Planas cal tenir en compte també que mentre la sala de la Pèrgola vella permet acollir mil persones, la nova en podrà acollir quatre mil, fet que “és molt important en el temps actual, ja que el poder de convocatòria del camp de l’espectacle ha augmentat notablement respecte a anys anteriors”.

Font: Diari de Girona, 4 desembre 1986

Avui inaugurem

Fa trenta anys que s’inaugurà la vella, a Riudarenes

Aquesta nit, inauguració de la Nova Pèrgola

Aquesta nit tindrà lloc la inauguració del complex recreatiu la Nova Pèrgola, situat a Mallorquines, en el terme municipal de Sils, tot i que en un principi l’empresa promotora tenia previst la seva ubicació a Riudarenes, fet que no va ser posible donades les dificultats en què es trobà per assolir llicències d’obres.

L’anomenada Nova Pèrgola esdevindrà per a les comarques gironines un important complex que sens dubte contribuirà a enfortir el món de l’espectacle gironí, ja que les seves grans dimensions i serveis que ofereix difícilment es podrien trobar en un altre lloc, discoteca, sala de festes, bolera, cinema, snack, etc…

Amb l’aparició d’aquest complex, la vella Pèrgola que ja compta amb prop de trenta anys d’història romandrà destinada a partir d’ara a un servei de snack. El prestigi assolit per aquesta continuarà, però, amb la Nova Pèrgola, ja que tal com creu Joan Planas, fundador de la vella Pèrgola, la nova és una continuació actualitzada de l’altra.

Aquesta nit, doncs, tothom qui ho desitgi, i de manera gratuïta, podrà assistir a la inauguració de la Nova Pèrgola, on s’oferirà cava a tots els presents i on actuarà l’orquestra Maravella. Els assistents podran contemplar, d’altra banda, totes les modernes i atractives instal·lacions del complex en el qual ben segur aniran a partir d’ara per gaudir de l’espectacle que en ell cada cap de setmana tindrà lloc.

Actuacions de prestigiosos artistes espanyols i estrangers, sessions de cinema, música disco, jocs d’atzar, màquines electròniques etc… s’aplegaran cada setmana a la Nova Pèrgola, on a la seva vegada tots els assistents podran disposar d’un grandiós pàrking per a l’aparcament d’automòbils.

Font: Diari de Girona, 5 desembre 1986

Llegiu també: Millennium

Anuncis

Accions

Informació

4 responses

12 02 2010
.Bloc

Del Facebook:

ANYS 80 -90 QUINS DISABTES I DIUMENGES TAN MAGICS QUE VAREM VIURE A LA PERGOLA
si si si quins records una abraçada grossa a tots els que em vareu comvertir en el Discjokey mes feliç del mon, les festes del aigua … las de la escuma els concursos on regalavem de tot cotxes, bicicletes, viatges…. uf quins records la penya venia de per tot amb bus amb cotxe amb vespino… Clar que co…m vaig estar en total uns 12 o 13 anys en dos etapes han pasat tres o quatre generacions… Agg me esta entrant morrinya de recordar el aciiiiiiiiiiiid la epoca del roc catala, la del tecno o del house las revetllas, els fins de any, tanta i tanta gent a sobre de la barana de la cabina vella (sota les escales) em veig encara cantatnt sobre la pasarela de devant de la cabina las lentes
Quines nits!!!!
els cubates 500 els de wisky 700 y les aigues 300 jajaajajaj
en els 80:60000 de sou a 600 del cubata son 100 cubatas al mes

http://www.facebook.com/group.php?gid=56997946868

12 02 2010
.Bloc

13 02 2010
.Bloc

17 01 2011
LA VELLA I LA NOVA PÈRGOLA

MILLENNIUM no ens va veure creixer, si un cas nosaltres varem veure morir a la Pergola de Riudarenes (on es ara el bar Angel) per reneixer i creixer fins el que es ara.

Nosaltres som de l´epoca del spaguetti mix, Euricmics, duran duran…
Inclus varem veure com es feien entrepans al Millennium per destinar al voluntaris que apagaven el gran foc del 93.

Això pot ser que molta gent no ho sapigues.

Jo vaig ser un dels que portaba entrepans, aigua i llet als voluntaris.En aquella època era radioaficionat de 27mhz (Roland).
Espero que ben aviat tornarè pero amb mes potencia i en FM

OOOOOH LA PERGOLA VIEJA…!!!JULIET OOOOO JULIET….

Font: facebook de Sils, com més serem més riurem
http://www.facebook.com/profile.php?id=1393235654

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: