e-ruta

13 02 2010

Un cop superada la polèmica del borrissol dels pollancres femella, Sils estrena una e-ruta pels Estanys. Es tracta d’una ruta electrònica amb experiència interactiva tot seguint un itinerari multimèdia amb GPS i PDA, procurant no ensopegar… Mentre s’inaugura la e-ruta creixen les queixes pel funcionament de la e-sils (wi-fi municipal)

Anuncis

Accions

Informació

10 responses

4 02 2010
.Baltasar ens visita

L’alcalde i el conseller compartiran portada al pròxim Quadern de Sils? Les e-rutes són itineraris multimèdia guiats per GPS que us permetran descobrir i interpretar els secrets del nostre territori a través d’una experiència interactiva !!!

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Visita del conseller Baltasar a l’Estany de Sils

Dissabte, 6 de febrer – Inauguració de “L’e-ruta de l’Estany de Sils”

En motiu del Dia mundial de les zones humides, el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, farà una visita a l’espai protegit de l’Estany de Sils. El conseller, juntament amb l’alcalde de Sils, el president del Consell comarcal de la Selva, i el director dels Serveis Territorials de Medi Ambient i Habitatge a Girona, inaugurarà l’e-ruta de l’estany de Sils. Es tracta d’un itinerari autoguiat i interpretat a partir de la narració d’un personatge en aquesta zona humida.

http://www20.gencat.cat

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Presentació de l’e-ruta de l’Estany de Sils

L’e-ruta és una nova manera de conèixer l’Estany de Sils. Mitjançant una PDA, en Pere Porter, personatge llegendari, ens guiarà i ens explicarà la seva història i les característiques que fan de l’estany un lloc tan especial.

Per donar a conèixer aquesta nova ruta, es farà un apresentació el dissabte 13 de febrer a dos quarts d’onze del matí al Centre Cívic de Sils. Així mateix, s’han previst quatre jornades de portes obertes en què se cediran gratuïtament les PDA i es farà el recorregut amb una persona que farà de guia. Aquestes jornades seran el dissabte 13 de febrer després de la presentació i el diumenge 21, dissabte 27 de febrer i diumenge 7 de març a les onze. Per participar-hi cal inscripció prèvia al 972168285 o a estany@sils.cat.

A partir del mes de març, qui vulgui fer l’e-ruta podrà llogar una PDA al Centre d’Informació de l’Estany de Sils o bé descarregar la ruta a la seva PDA des del web de l’Associació de Turisme de la Selva (www.laselvaturisme.com).

http://www.estanydesils.cat/index.php?module=noticies&id=aebf3a496d5378bc909454c4f69d8b0f&lang=cat

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
divendres 14 de març de 2008
Contractació elaboració e-ruta Estanys
Proposta del Regidor de Governació, Via Pública, Obres i Serveis i Medi Ambient

Antecedents

– El passat 30 d’abril de 2007 es va sol·licitar una subvenció al Departament de Treball, al Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc del programa de Foment del Desenvolupament Local: estudis i campanyes per a la promoció local, concretament, per a la realització de l’estudi

Creació de productes turístics integrats per a la promoció local (Ordre TRI/125/2006, de 17 de març) i se’n va fer pública la convocatòria per a l’any 2007 (DOGC núm. 4604, de 30.3.2006).

– La finalitat d’aquesta acció és la d’elaborar una e-ruta anomenada La porta de l’infern: la travessa de l’Estany de Sils amb la finalitat de crear un producte innovador que faciliti la visita i interpretació del recurs de manera personalitzada, adaptada a les motivacions del visitant.
– Amb data 19 de novembre de 2007 es va resoldre favorablement dita sol·licitud per un import de 6.885’11.
– Informe de l’Agent per a l’Ocupació i Desenvolupament Local de data 1 de febrer de 2008 el qual fa referència a necessitat de contractar un professional perquè elabori els continguts de l’eruta mencionada.
– Pressupost efectuat pel proveïdor STOA, propostes culturals i turístiques SL per un import de 9.835’87 €, IVA inclòs.
– Informe del departament de comptabilitat de data 12-Febrer-2008 conforme hi ha suficient consignació per fer front a dita despesa.

La Junta de Govern Local, per unanimitat dels assistents, adopta el següent

ACORD :

Primer.- Contractar al proveïdor STOA, propostes culturals i turístiques, SL el servei d’elaboració dels continguts de l’e-ruta La porta de l’infern: la travessa de l’Estany de Sils, per un import de 9.835,87 € – IVA inclòs .

Segon.- Carregar la despesa a la partida 08 01 121 22707 del pressupost vigent.

Tercer.- Trametre aquest acord a l’interessat, a intervenció i a l’AODL.

http://www.webgipal.net/Sils/download/080218Cg-25060237.pdf

Font: http://ids-pmpersils.blogspot.com/2008/03/contractaci-elaboraci-e-ruta-estanys.html

6 02 2010
.Baltasar inaugura

Diumenge 07 de febrer de 2010
Diari de Girona

Els Estanys de Sils tenen un itinerari turístic electrònic guiat per GPS
El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, inaugura l'”e-recorregut”

Foto:
El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, va inaugurar l'”e-ruta” dels Estanys de Sils.

carles colomer

SILS | DDG
El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, va inaugurar ahir un itinerari turístic electrònic dels Estanys de Sils, acompanyat de l’alcalde d’aquest municipi i del president del Consell Comarcal de la Selva, Martí Nogué i Jordi Gironès, respectivament. Aquesta nova ruta s’ha concretat en un recorregut multimèdia guiat per sistema GPS, que permet descobrir els secrets de l’estany de Sils a partir d’una experiència interactiva.

La visita als Estanys de Sils també va servir per commemorar el Dia Mundial de les Zones Humides, que se celebra cada 2 de febrer. Baltasar es va desplaçar fins a Sils acompanyat de la directora general del Medi Natural, Núria Buenaventura, i del director dels Serveis Territorials de Medi Ambient i Habitatge, Emili Santos.
L’Estany de Sils és un espai natural protegit inclòs en el Pla Espais d’Interès Natural (PEIN) de Catalunya i forma part de la xarxa Natura 2000. Aquest espai està inclòs en l’inventari de zones humides de Catalunya elaborat pel Departament de Medi Ambient i Habitatge.

Un cop posada en funcionament, a partir de dissabte vinent els Estanys de Sils realitzaran una sèrie de jornades de portes obertes per donar a conèixer la nova e-ruta; una activitat que es durà a terme amb el títol de La porta de l’infern. Dissabte vinent, el recorregut es presentarà al centre cívic de Sils abans de començar la sortida; mentre que la resta de dies -21 i 27 de febrer i 7 de març-, el punt de trobada serà el Centre d’Informació de l’Estany de Sils. Els assistents a les sessions de portes obertes -que s’hi han d’inscriure- rebran una PDA i se’ls acompanyarà per la ruta. Un cop s’hagi completat aquesta sèrie de presentacions, les persones interessades a fer l’e-ruta dels Estanys de Sils hauran de llogar la PDA. Segons expliquen els seus responsables, les e-rutes utilitzen les noves tecnologies per recuperar la filosofia de l’excursionisme curiós de la segona meitat del segle XIX, aquell que buscava tant la descoberta de paisatges com el coneixement de la història i la cultura del país

Font: http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/02/07/comarques-estanys-sils-tenen-itinerari-turistic-electronic-guiat/386118.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Diumenge 7 de febrer del 2010
El Punt

Inauguren una ruta turística guiada amb un GPS per l’espai natural de l’estany de Sils
La presenten amb motiu del Dia Mundial de les Zones Humides

07/02/10 02:00 – Sils – mar vicente

Foto:
Una imatge de la visita d’ahir del conseller a l’espai natural de l’Estany de Sils. Foto: M.V.

Sils ha inaugurat una ruta electrònica guiada amb un GPS per visitar l’espai natural de l’estany, que s’ha recuperat en els últims anys. El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va ser ahir a la inauguració amb motiu del Dia Mundial de les Zones Humides, uns espais als quals el departament va anunciar que destinarà 200.000 euros aquest any.

L’itinerari interactiu que es va presentar permet als visitants conèixer la història de la zona i descobrir els espais més rellevants. La ruta electrònica de l’estany de Sils, La Porta de l’Infern, estarà disponible al centre d’informació de l’estany de Sils, on es podrà llogar una PDA, però també es pot fer servir un organitzador personal propi. Els caps de setmana vinents hi haurà jornades de portes obertes per promocionar aquestes rutes.

Aquesta iniciativa arriba després que durant la tardor passada l’Agència Catalana de l’Aigua s’encarregués de dragar un tram d’un quilòmetre i mig de la sèquia de Sils, a petició de l’Ajuntament. Aquests treballs han tingut un pressupost de 31.500 euros. A més, durant aquest any es preveu aprovar l’actuació per al dragatge del tram que falta de la sèquia, d’un quilòmetre i mig més.

L’estany de Sils es va assecar i l’any 2002, gràcies a un projecte Life, es van recuperar 14 hectàrees d’aiguamolls permanents i 17 de prats inundables (…)

Font: http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/11-mediambient/133876-inauguren-una-ruta-turistica-guiada-amb-un-gps-per-lespai-natural-de-lestany-de-sils.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
El conseller Baltasar visita l’Estany de Sils amb motiu del Dia mundial de les zones humides

Avui a les 12:17
Ha inaugurat, a més, una ruta turística en aquest espai

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, acompanyat de la directora general del Medi Natural, Núria Buenaventura, i del director dels Serveis Territorials de Medi Ambient i Habitatge, Emili Santos, ha estat avui dissabte 6 de febrer, a les 11.30 hores, a Sils (la Selva), amb motiu de la celebració del Dia mundial de les zones humides, el 2 de febrer. El conseller Baltasar ha inaugurat conjuntament amb l’alcalde de Sils, Martí Nogué, i el president del Consell Comarcal de la Selva, Jordi Gironès, un itinerari turístic electrònic de l’Estany de Sils.

La nova ruta és un recorregut multimèdia guiat per GPS que permet descobrir els secrets de l’estany de Sils a partir d’una experiència interactiva.

L’estany de Sils és un espai natural protegit inclòs en el Pla d’espais d’interès natural (PEIN) de Catalunya i forma part de la xarxa Natura 2000. Aquest espai està inclòs en l’inventari de zones humides de Catalunya elaborat pel Departament de Medi Ambient i Habitatge.

Font: http://www.facebook.com/notes/estany-de-sils/el-conseller-baltasar-visita-lestany-de-sils-amb-motiu-del-dia-mundial-de-les-zo/287304488002

Un comentari del Facebook: una ruta turistica? quina por….

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Llegiu també:

El govern estudia portar als jutjats l’exalcalde, Jordi Gironès, per irregularitats.

El govern de Riudarenes, de CiU, i l’oposició d’AIR-PSC es van intercanviar ahir a la nit acusacions d’irregularitats que afectarien la regidora d’Urbanisme, Mònica Borés (CiU), i l’exalcalde, Jordi Gironès (AIR-PSC). En un ple demanat per l’oposició per exigir a l’alcalde, Narcís Colomé (CiU), que cessés Borés per haver legalitzat una casa del seu sogre feta sense llicència, Gironès va anunciar que denunciarà l’alcalde i la regidora per «prevaricació». L’altre part estudia denunciar Gironès …

http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/6-urbanisme/132848.html
https://silsdelaselva.wordpress.com/2010/01/30/riudarenes-2/
http://www.facebook.com/group.php?gid=276218411291#!/notes.php?id=1474329237

13 02 2010
.Baltasar i Miralles als Estanys

Francesc Baltasar i Albert Miralles als Estanys, recordant vells temps:

Amb permís d’IdS, la foto també és candidata a ocupar la portada del pròxim Quadern de Sils 😉

Font: http://laveudesils.blogspot.com/2010/02/conseller-als-estanys-de-sils.html

13 02 2010
LNC

Jo anava a dir el mateix: Aquesta foto hauria de ser, per criteris informatius, la portada del quadern.

14 02 2010
zzz

al sr conseller no el vau portar a buscar cucurulles????’
als xavas(originaris de bcn) en les seves primeres visites a sils era un tradicio, portar los a caçar cucurulles…………….el new sils tambe els hi aplicaria el tema.

15 02 2010
Forever

Rutes per fer excursions amb GPS? Voleu dir que no se’n fa un gra massa?

15 02 2010
xxx

I què eren les cucurelles, si es pot saber?

15 02 2010
Esther

XXX. preguntaselo al Martí Nogué y al Joan Cot.

15 02 2010
Anònim

CUCURULLA f.

1. Capulla alta de penitent (Empordà, Camp de Tarr., Ll.); cast. caperuza, coroza. Les siluetes dels sardinalers…, llurs veles… negres i punxegudes com cucurulles de congregants, Ruyra Pinya, i, 38.
2. Paperina cònica; cast. cucurucho. Cucurulla de paper pera embolicar alguna cosa, Lacavalleria Gazoph.
3. Objecte de forma cònica en general (occ.). La cucurulla del campanar: l’agulla de la torre de les campanes (Esterri). a) Cim d’una muntanya (Borèn).
4. Cucurulles de la Mare de Déu: planta de l’espècie Dactyle glomerata L. (Ross., Conflent).
5. Cucurulles: no-res. «Saps què hi ha aquí dins? Cucurulles!»: és com dir que no hi ha res (Llofriu).
6. topon. Plaça de la Cucurulla: nom d’una placeta de la Barcelona antiga, que correspon a l’antic carrer de la Cucurella.
7. Llin. existent a Igualada i Vendrell.

Fer cucurulla: fer figa, fallar.—b) Fer cucurulla: fer campana, deixar d’assistir allà on calia anar, com a escola, a una reunió on s’estava convocat, etc.—c) Agradar a un l’ofici de cucurulla: esser un malfeiner. Es diu perquè les cucurulles només solen treballar un cop o dos cada any, en les processons de Setmana Santa i en les execucions (Aladern Dicc.).

14 05 2010
.6 €

La Junta de Govern Local de data 4 de maig de 2010 va aprovar el preu públic de 6€ pel lloguer de la PDA que oferirià el Centre d’Informació de l’Estany de Sils als visitants de la e-ruta de l’Estany de Sils.

Per la qual, s’exposa el públic un termini de 20 dies durant el qual es podrà examinar l’expedient i presentar reclamacions. Trancosrregut el termini, l’acord esdevindrà aprovat amb caràcter definitiu.

Font: http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Pages_LeftMenu/AnuncisLicitacions.aspx

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: