Ple 6 maig

6 05 2010

Que no consti en acta:


Fonts no sempre dignes de crèdit informen informalment del ple municipal del passat dijous 6 de maig. Es veu que hi van assistir el secretari, l’alcalde i nou regidors, 11 persones de públic i dos guàrdies municipals que no van haver d’intervenir. A la sala de plens hi ha els retrats del rei borbó, d’en Montilla i les fotos de 21 alcaldes penjats a la paret ( però amb dos marcs buits, sense foto). S’aprova una moció perquè a l’ajuntament s’hi consumeixin aigües, begudes, cerveses i vins etiquetats en català. Dels pisos de lloguer per a joves, n’hi ha un que ha quedat buit.

On anirà la nova biblioteca municipal?. L’alcalde diu que no hi ha més terrenys d’equipaments que els de l’altre costat de l’Estació de la Renfe. L’Anoro diu que és un lloc molt lleig, a l’altre costat de la via, amb les escoles i els estudiants de Sils a una banda i la biblioteca a l’altra. Més tard, un ex-regidor assegut entre el públic li recriminarà a en Miralles el seu vot a favor de la proposta del grup de l’alcalde, argumentant que aquell descampat de l’Estació és un bon lloc per a fer-hi aparcaments i fires, i que s’han de consolidar obres i serveis ja existents en lloc de fer-ne de nous. En Miralles diu que si la zona de la grua, a l’altre costat de l’Estació, és zona verda, doncs com és que s’ha convertit en un aparcament. A en Manzano d’AMS tampoc li agrada la ubicació de la nova biblioteca. L’alcalde acusa CiU d’haver deixat tan poc espai municipal per a equipaments, quan ells governaven el poble durant més de 20 anys. Tots i totes a favor de la moció d’eliminar els macroprostíbuls de Catalunya.

En Miralles es queixa que a l’ordre del dia hi falten 5 mocions presentades per ICV i que això és una alcaldada. L’alcalde diu que ja va felicitar a la gent que va col·laborar amb motiu de la nevada i que altres 4 mocions es van presentar fora d’hora. La construcció de la nova Escola de primària està en llista d’espera. La regidora Margarida pregunta sobre escoles, patis i barracons del clot de Mallorquines. Pel que fa al nou Institut, l’alcalde insisteix en l’argument que si s’aprovés el POUM hi haurien terrenys per a construir-lo.

En Miralles li pregunta directament a l’alcalde Nogué si té algun interès personal en el tema del POUM, considerant que les terres de l’alcalde s’han revaloritzat amb la darrera versió del POUM del senyor Listosella. No ha d’intervenir la guàrdia municipal. Tampoc en Xicu entén la urgència del POUM que té en Nogué. Sospitem. Sospita el que vulguis. Quan hàgim de parlar del POUM en parlarem, de tots els que han (hem) sortit guanyant, i no miro a ningú.

En Manzano pregunta què passarà amb la piscina, a l’estiu, si comencen les obres del gimnàs. També pregunta què passa amb les obres abandonades a l’edifici del darrera de l’Ajuntament, amb voreres ocupades. S’ha actuat, diu l’alcalde. En Miralles a l’alcalde que què li sembla l’escrit de queixa veïnal referent al carrer del Nyap. Que ja es contestarà als veïns i l’habitual no comment.

L’alcalde ha parlat amb en Frade sobre la situació de Vilaró. Si hi podem fer alguna cosa. El secretari abandona la sala i un veí de Vallcanera li fa unes quantes preguntes a l’alcalde i al senyor Cot, regidor de governació, via pública, obres i serveis i medi ambient. Que no consti en acta.


Ple Dia : Dijous 6 de maig 2010,
Caràcter : Ordinari
Hora : 19.30hores.

ORDRE DEL DIA

I.- PART RESOLUTIVA

PROPOSTES DE SECRETARIA :

1.-Aprovació de l’acta de la sessió anterior.
2.- Donar compte de decrets i acords de Junta de Govern Local.
3.- Explicacions de les gestions, reunions i actes que l’alcalde i regidors han participat.

PROPOSTES DE LA COMISSIÓ INFORMATIVA GENERAL :

4.- Moció a favor de fomentar l’avenç de l’ús social del català en els àmbits competencials del municipi
5.- Manifest dels municipis de la comarca de la Selva respecte mobilitat i suport a l’Ajuntament de Massanes
6.- Rectificació de l’Inventari a 31/12/2009. PG 2010/441.
7.- Bases particulars procés adjudicació pisos de lloguer immoble C/. Girona, 1. PG 2010/500.
8.- Rectificació de l’acta de les operacions de delimitació entre els termes municipals de Vidreres i Sils.
9.- Aprovació inicial de l’Ordenança municipal de circulació, Exp 2010/490.
10.- Aprovació inicial projecte Construcció biblioteca i arxiu municipals, Exp 2010/503.
11.- Bonificació fiscal ICIO obres mòduls SES de Sils. PG 2010/395.
12.- Bonificació fiscal ICIO mòduls prefabricats escola Mallorquines Est. PG 2010/396.
13.- Delegació a favor del C. Comarcal de la Selva de la gestió recaptatòria ingressos dret públic municipals i encàrrec de la gestió
14.- Moció d’ICV-EUiA-EPM: No volem macropostíbuls, derogació del Decret de 2002
15.- Torn de paraules

Font: webspobles.ddgi.cat
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Anuncis

Accions

Informació

4 responses

7 05 2010
uno del pleno

segun las preguntas del poum el alcalde Marti Nogue podria hacerse 40 casas mas con su poum que com el poum de covergencia. El no lo desmintio. Eso puede ser mucho dinero. Eso explica las prisas para aprovar el poum, aprovechando que ahora es alcalde y el año que viene quien sabe?

9 05 2010
.Macroprostíbuls

MACROPROSTÍBULS-DEROGACIÓ DEL DECRET 217/2002

S’APROVA PER UNANIMITAT DE TOTS ELS GRUPS, LA MOCIÓ PRESENTADA PEL GRUP MUNICIPAL DE ICV-EUiA-EPM DE L’AJUNTAMENT DE SILS
NO VOLEM MACROPROSTÍBULS,DEROGACIÓ DEL DECRET 217/2002

El Grup Municipal de ICV-EUiA-EPM de l’Ajuntament de Sils,
Exposem:
Des dels municipis parlem de ciutats educadores en valors d’igualtat, de pobles i ciutats habitables per a les dones… i per altra banda, es permetrà la venda al major de dones, licitant la construcció de macroprostíbuls .
No és un debat simple ni fàcil, però avui, a Catalunya, en els ajuntaments, estem patint les conseqüències de l’ambigüitat del reglament de 2002 que regula la instal•lació de clubs d’altern. Ho pateixen els alcaldes que lluiten contra l’establiment, en el seu municipi, de macrocomerços de la prostitució. Recentment hem viscut el cas de l’alcalde de La Jonquera, un dels primers que ha tractat d’acotar la prostitució, que després de lluitar abrivadament contra aquest sagnant fenomen a les carreteres de la comarca, no només ha acabat per llançar la tovallola, sinó que es veu obligat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a acceptar la construcció d’un macroprostíbul de 100 habitacions en el seu municipi. També l’alcalde de Mataró s’enfronta a la decisió judicial d’haver d’acceptar dos prostíbuls de 30 i de 50 habitacions, després de negar els permisos tot i que el regidor del Maresme està disposat a arribar fins les últimes conseqüències per tal de minvar la presència d’aquest tipus d’instal•lacions a la seva ciutat. Un altre cas és el de l’alcalde de Cabrera de Mar, imputat per denegar la llicència per a un prostíbul i avui es troba a un pas del banc dels acusats.
Es fa impossible reduir el fenomen de la prostitució en els municipis de Catalunya. La llibertat comercial i de negocis permet que qualsevol instal•lació que compleixi els requisits de seguretat, salubritat, soroll, etcètera, pugui instal•lar-se entre nosaltres, sense que ningú no pugui impedir- ho. El tancament d’aquest tipus d’instal•lacions en el Baix Llobregat, fa uns mesos, va ser suposadament conseqüència d’haver infringit la llei en matèria d’estrangeria.
Poc, a poc, Catalunya s’està convertint en el prostíbul d’Europa. El paradís de l’explotació sexual… atraient el tràfic de dones, la delinqüència i les drogues a les nostres localitats.

Per tot això, el Ple de l’ajuntament de Sils pren els següents acords:
1.- Fer una crida a la solidaritat amb els alcaldes de Catalunya que lluiten per eradicar suprimir la prostitució en els seus municipis, amb la seva oposició a la construcció de prostíbuls.
2.- Traslladar al govern de la Generalitat de Catalunya l’exigència de que es derogui el decret de 2002, de regulació dels locals d’altern a Catalunya, que fomenta la proliferació de persones en situació d’explotació sexual i va contra els principis establerts en el conveni de Nacions Unides del 1949 contra el tràfic i trata de persones en explotació sexual.
3.- Passar còpia d’aquesta moció a tots els grups del Parlament i al Govern de la Generalitat de Catalunya. Així mateix, a la Federació i a l’Associació de Municipis de Catalunya.

Sils, 6 de maig de 2010

Font: http://laveudesils.blogspot.com/2010/05/macroprostibuls-derogacio-del-decret.html

11 05 2010
.Macroprostíbuls

Sils demana per unanimitat que es derogui el decret que permet instal·lar prostíbuls

SILS | E.B./DDG

El ple de Sils ha demanat per unanimitat que es derogui el decdret del 2002 sobre la regulació dels locals d’altern a Catalunya i que permet la instal·lació de macropostíbuls i que fomenta, com assegura el grup d’ICV de Sils en la moció que va presentar en ple, “la proliferació de persones en situació d’explotació sexual i que va contra els principis establerts en el conveni de Nacions Unides del 1949 contra el tràfic i tracta de persones en explotació sexual”.
Aquesta moció que va passar pel ple de la setmana passada va aconseguir el suport de tots els grups i també tenia l’objectiu: “fer una crida a la solidaritat amb els alcaldes de Catalunya que lluiten per eradicar suprimir la prostitució en els seus municipis amb la seva oposició a la construcció de prostíbuls”, fet que s’ha pogut plasmar a la Jonquera (Alt Empordà) o Mataró (Maresme), on els batlles s’han enfrontat a la justícia per aquest tema.
I és que per ICV, “es fa impossible reduir el fenoment de la prositució” ja que al seu parer, la llibertat per instal·lar negocis amb tots els requisits legals, fa que no es puguin evitar la instal·lació de prostíbuls. I titlla d’ambigu el reglament del 2002 que regula la instal·lació de clubs d’altern. Aquest acord pres en el ple s’enviarà al Parlament al Govern de la Generalitat i a la Federació i l’Associació de Municipis de Catalunya.

Font: http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/05/11/sils-demana-unanimitat-que-derogui-decret-que-permet-installar-prostibuls/405135.html

27 05 2010
.Biblioteca nova

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: