Escola Jacint Verdaguer

9 05 2010

AMPLIACIÓ DEL JACINT VERDAGUER:

Inversió: 1.318.879,07 €

Acabament: juliol 2011

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Una nota de premsa de la Generalitat, de 9 maig 2010, informa que l’empresa pública GISA ha adjudicat les obres de nova construcció o grans ampliacions de 13 centres docents. En concret, es tracta de 3 noves construccions i 10 grans ampliacions. Un dels 13 centres educatius és l’Escola Jacint Verdaguer de Sils:

Obres de reforma i ampliació a 2 línies

Espais ampliats: gimnàs, vestidors, AMPA i instal.lacions, 3 aules, 1 aula de plàstica i lavabos, menjador de l’edifici d’educació infantil (75 m2)

Previsió acabament: Juliol 2011

Nombre d’alumnes: 450

Inversió: 1.318.879,07 €

Font: http://premsa.gencat.cat

7251-100420

round-icon-small Més informació:

Anuncis

Accions

Informació

17 responses

24 06 2009
Bloc

Endreçant el bloc. Unifiquem en un sol article els temes relacionats amb l’AMPA i el CEIP Jacint Verdaguer, recuperant aquests comentaris:

1. AMPA, CEIP, TIC i TAC.

Volia donar una notícia diferent, que de tant en tant va bé, enmig de tant merder:

L’AMPA, seguint amb el projecte TIC, TAC, Toc, Toc! d’innovació tecnològica a l’escola, junt amb el pressupost que té el CEIP Jacint Verdaguer, aquest divendres rep nou material.

Us en faig un recordatori breu del que s’ha anat fent perquè us feu una idea del “paisatge tecnològic” mínim (a part de fotocopiadora, càmeres, llapis digitals, materials àudio-visuals, etc. …) del qual disposa l’escola:

– Fa 4 anys: Compra d’una Duplicadora (similar a una fotocopiadora però amb més capacitat i còpies més econòmiques) per ús general del centre

– Fa 3 anys: Donació de 30 ordinadors i una impressora làser per l’aula d’informàtica del centre

– Fa 2 anys: Compra de 6 ordinadors + 1 impressora i escàner per la biblioteca amb les taules necessàries per poder treballar

– L’any passat: l’AMPA fa una inversió en 4 pissarres digitals junt amb 1 comprada pel centre distribuïdes una per cicle, una a parvulari i una a la biblioteca

– Aquest any s’afegeix al projecte l’anomenat nou material: Compra 26 torres de PC junt amb el centre que adquireix les pantalles, arriba tot en breu amb tot el programari necessari per començar a treballar.

Esperen que això ajudi a millorar l’accés a les TIC/TAC dels nens i nenes en tenir el material informàtic més a mà, ja que aniran repartits per les classes i molts d’ells es distribuiran també a l’edifici de parvulari.

Pensen que, hi ha altres mancances, però cal estar al dia i en quan arribin al nou SES o a l’Institut, hauran de treballar en aquest context tècnic i entre 525 nens, tenir una vuitantena d’ordinadors a l’escola és el mínim que es pot tenir.

Font: Escola i membres de la Junta de l’AMPA

Siau

Dominique, 26 de març 2009

~

2. MASSIFICACIÓ AL CEIP:

Pep, tens raó en quant a la massificació, però no t’enganyis, les aules sí són antigues, d’acord, però per això precisament són tot el contrari del que comentes: Eren àmplies i lluminoses, però donada la contínua entrada d’alumnat es van construir envans mitjaners per duplicar-ne la cabuda. Sinó hagués passat això les aules esponjarien prou.

Si teniu ocasió de visitar-la en una jornada de portes obertes podreu veure encara alguna de les que no van estar partides i, de debò, que fan prou goig. Podem pensar que podrien treure els grans armaris encastats, però s’haurien de dotar amb mobiliari nou, i aquests no estan tant malament…

Mira, i mentre escric, més creix la meva indignació, sóc una ex-membre de l’AMPA, de fa molt poc, crec que la meva quota social i personal amb l’escola i el poble, després de sis anys, està, de moment, coberta. Més endavant, ja veurem. Per tant, ara, parlo sense la pressió de dir coses que puguin ser inconvenients, malgrat no m’he frenat mai gaire. Tampoc no hi ha cap secret per amagar, la gestió i opinió ha estat transparent i les reunions mensuals són obertes a les famílies que hi vulgui assistir.

Pep, hem de tenir en compte una cosa prou important i que sembla que ningú recordi, a part de la construcció de la nova escola i del SES, s’han paralitzat les obres d’ampliació del Jacint Verdaguer, de les quals fins i tot ja s’havia fet l’estudi geotècnic amb les cates oportunes en els terrenys on s’havia d’engrandir l’edifici. Se’ns va dir que tot estava a punt, que s’iniciaven ja. Estava previst afegir una gran aula polivalent, aules i despatxos, un lloc fixe i petitó per l’AMPA, per poder atendre als socis i fer-ne un espai social i de relació, i d’aquesta manera poder deixar lliure els m2 ocupats actualment per la sala de mestres, l’aula d’educació especial i els minúsculs despatxos d’ara.

Tampoc s’han fet les obres en el sostre i la lluerna de l’escola. Tornarem a tenir aules inundades? Cada vegada que plou apareixen enmig del hall d’entrada cubells, papereres i cares de patiment en l’equip directiu, els mestres, les dones de la neteja i els pares i mares de l’AMPA.

Com podeu veure, la paralització de les obres en qüestions socials i bàsiques com l’ensenyament (per no anomenar-ne d’altres), es un problema que ens afecta moltíssim a tots. És una vergonya. I expresso amb tota la meva veu que és un problema que té a veure amb TOTS els ciutadans i els grups polítics, amb tots els colors que ens representen, no hi ha manera de solucionar-ho.

El meu fill té ara set anys, fa 2n, la seva classe té 24 nens i el seu curs va ser un dels primers en triplicar-se. Va tenir una mestra a P3, una de diferent a P4 i una altra a P5, totes noves i acabades d’arribar a l’escola: on va quedar el seguiment continuu del nen durant l’etapa de parvulari? Els nens van ser separats a P5 en diferents grups, canviant de relacions, amics, etc. i el van fer en l’antic barracó del patí de primària separat de l’edifici de parvulari… Sense comentaris. Ara són tres classes de segon que estan replens, a punt de complir amb la quota de 25 + 3 en qualsevol moment, perquè tal com diu en Pep, la matrícul·la és viva.

En el seu mateix cicle, els 3rs, són a punt a punt de tripiclar-se, 6 cursos per fer treballs de cicle? Com? Quan? On? En quina aula? Si els segons no hi caben junts ni a la biblioteca, l’espai més gran! Con no vagin al pavelló…

A veure, no em tinc per imbècil, potser algú altre sí i és probable que tingui raó, però veig que aquesta escola és, com a màxim de dues línies. He viscut en diversos llocs, en ciutats grans, enmig d’un bosc i en ciutats mitjanes. He vist créixer una de les ciutats de forma brutal en només 5 anys, passant de 20.000 habitants a 80.000, no ens ho podíem creure i a casa vam pensar que havíem aprés la lliçó.

La meva filla gran va haver de fer la primera escolarització en una escola gran, amb molts cursos, però aquell centre tenia espais adequats per encabir els nens. Si l’escola és de diverses línies té lloc suficient per a què els nens facin el seu curs amb normalitat. La de Sils no pot encara que ho intenti.

Quan vam arribar a Sils ja fa 6 anys, vam calcular que el creixement trigaria entre 8 i 10 anys, per les característiques que “semblava” tenir l’entorn, es venien més cases en totes les altres poblacions per ser més assequibles, per tenir més comerç, per tenir “centre” de poble, per tenir més centres socials i altres característiques. Vam creure també que el creixement no seria de cop sinó una mica més lent, no tant gran i que s’expandiria cap a les urbanitzacions.

Premisa per escollir població i per ordre: Escola, Centre d’Assistència Primària i accés al transport públic. L’escola que vam trobar va ser un 1r curs amb 16 alumnes, un CAP petit però adequat i amb possibilitats de creixement i una parada de Renfe on paraven els trens!

Si no fos per aquesta crisi preocupant fins i tot per la pròpia població silenca, que en gran part viu de la construcció i empreses afins, els nostres càlculs no eren tant errats, l’única pífia però espectacular, ho haig de reconèixer, va ser l’inici dels edificis del centre del poble. Em pregunto aleshores, si nosaltres vam fer pronòstics, si després vam observar i més tard vam confirmar, no hi ha cap ment pensant que afrontés el què estàvem veient a casa i la resta de conciutadans, que TOT es saturaria?

Ara ja, la meva filla gran, té 12 anys, l’any que ve entra al SES de Sils, pel qual vam lluitar l’any passat i seguirem fent-ho en anys successius i no sé, diguem-ne que vaig intuint, vaig tement, que els meus fills, tots dos, acabaran els cursos d’ESO en barracons, perquè no hi veig la voluntat, no hi veig el necessari.

Insisteixo, com a ciutadans, què “#x*@#!*” podem fer, de debò, perquè de reunions, amb inspectors, subdelegats, delegats i de manifestacions, personalment i altres del meu entorn, en tenim el cul pelat.

Però no patiu no, que les obres del Nyap tiren endavant…

Dominique, 23 de març 2009

~

3.

Hola a tots!

De tant en tant una queda gratament sorpresa i contenta amb les coses què rep a casa des de l’escola.

Avui la meva filla de sisè, la que entrarà l’any que ve a l’institut, la què està en plena pre adolescència i, per tant, com per a totes les mares i pares, és font d’atenció donada l’edat en la què està a punt d’entrar, m’ha portat un àlbum de treballs que m’ha agradat molt: s’anomena Tècniques d’estudi i Tutoria.

De fet no tots els treballs són ben bé de tècniques d’estudi, algunes sí com les de planificació horària o les de plantejar-se com distribuir-se les assignatures segons la dificultat. La resta, gairebé tots, han estat de tutoria i m’han satisfet molt les preguntes i les situacions en què obligaven als alumnes a pensar en circumstàncies quotidianes sobre consum, televisió, els conflictes, la pròpia imatge, com els veuen els altres… Les respostes que els demanaven els han fet reflexionar, gratar i investigar el propi esperit crític.

Jo conec el cas de 6è B, no puc comentar l’altre 6è, per tant felicito a en Sixte per aquesta perla que els ha plantejat i perquè els ajudarà en el seu pas a l’institut.

De tot cor, gràcies.

Dominique, 22 de juny 2009

24 06 2009
.Canvis a la Junta de l'AMPA

ELS QUE QUEDEM ALS QUE SE’N VAN…

Publicat per ampajvsils in General, escola, Benvinguda – 23 Jun, 2009

Benvolgudes famílies,

Divendres passat en la reunió mensual de l’AMPA finalment es van acomplir els avisos que des de feia mesos el nostre president anava fent explícits: com ja molts podreu deduir, sí, en Marcel Sallent deixa la presidència de l’AMPA. També marxa una bona part de la Junta.

No volem dir coses errònies i dels motius us en explicarà millor ell mateix, però si que volem recollir el que ell mateix ha anat expressant: que va entrar per estar-hi 2 anys i que ja en portava cinc, que cal renovar-se, que calen altres pares i mares, tenir altres idees, tenir diversitat i anar canviant i tenir altres projectes per els que lluitar.

En aquests moments de recomposició, volem donar-te públicament les gràcies Marcel, a tu en especial, però mai oblidant a tots aquells que juntament amb tu heu tirat endavant tota la feinada que ha suposat tots els projectes que heu engegat. Però no només per això t’estem sincerament agraïts si no per la teva capacitat i competència, per el teu saber fer, per la teva implicació, honestedat i coherència, per la teva claredat i practicitat, per la teva proximitat i lideratge, i….. buf… per moltes coses que segur quedaran en nosaltres.

Volem que surtis per la porta gran, en braços i donant la volta al “pati”. Desitjar-te molta sort i que la il•lusió t’acompanyi en el teu nou camí, i allà on vagis puguis dur a terme tots els nous projectes que et plantegis.

Ens queda una gran herència del vostre pas per l’AMPA, de tot l’equip de persones que heu estat al peu del canó durant aquests cinc anys i volem que aquesta empremta que heu deixat, quedi marcada en el decurs de les properes juntes que vagin sorgint. Intentarem seguir els vostres passos, fins allà on siguem capaços. De ben segur que us tindrem al costat quan us necessitem. Per poder-ho fer confiem que comptarem amb el suport i col•laboració d’altres pares i mares d’aquesta Associació.

Moltes gràcies a tots i totes!

Atentament,

Sils, 22 de juny de 2009

Font: http://ampasils.bloc.cat/post/7251/259815

10 03 2010
.Calçotada, 14M

CALÇOTADA
diumenge, 14 / març / 2010 10:00 a FARNERS

Diumenge 14 de març, torna la calçotada a Farners. T’hi apuntes?

Preu: 5€ (calçots, salsa, caliu i taula). La resta ho portes tu.
Últim dia pagament: dimecres 10

Si vens, recorda que també has de portar-te les cadires!

Ampa CEIP Jacint Verdaguer

Font: http://www.facebook.com/event.php?eid=349595474037

18 03 2010
.Casalet de Setmana Santa

CASALET de SETMANA SANTA

Inici: dilluns, 29 / març / 2010 a les 07:45
Final: dimarts, 6 / abril / 2010 a les 17:00
Lloc: CEIP JACINT VERDAGUER
Descripció
Ve la setmana santa i tenim que treballar.
Si no podeu deixar els fills enlloc, teniu el casalet de setmana santa el 29, 30 i 31 de març i el 1 i 6 d’abril.

INSCRIPCIONS:

– Dimecres 24 de març de 16h a 17h
– Dijous 25 de març de 17h a 18h

Font: http://www.facebook.com/event.php?eid=10150146634615018

26 03 2010
.Web CEIP

Nova web, renovada, del CEIP Jacint Verdaguer,
http://sites.google.com/site/jacintverdaguersils/

Tots els mestres,

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Album Picasa,
http://picasaweb.google.com/webjverdaguer

29 04 2010
.Alimentació

Sessions de teatre per fomentar l´alimentació ecològica a l´escola

SANTA COLOMA DE F. / SILS | DDG
L’escola Jacint Verdaguer de Sils va viure aquest dimarts la primera sessió de teatre destinada a fomentar l’alimentació ecològica als centres escolars de la Selva. Una acció que està destinada a complementar la campanya que duu a terme el Consell Comarcal per introduir aquest tipus d’aliments. Aquesta és una primera sessió de teatre i en els propers mesos se’n faran en d’altres escoles selvatanes. Aquesta és una campanya que es va iniciar fa un mes en un total de 46 centres d’educació infantil i primària i les sessions de teatre són una acció promoguda pel Consell Comarcal de la Selva i l’empresa Scolarest. A partir d’ara es duran a terme a tots els centres escolars on gestionen el menjador del centre i segons fonts del Consell, està tenint una molt bona acollida.

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/04/29/sessions-teatre-fomentar-lalimentacio-ecologica-lescola/402516.html

9 05 2010
.Reformes, 1.318.879,07 €

Més d’un milió d’euros per a reformar el Jacint Verdaguer:

Adjudicades les obres de 13 centres educatius, amb una inversió de 29,5 M

L’empresa pública GISA ha adjudicat les obres de nova construcció o grans ampliacions de 13 centres docents per valor de 29.296.503 euros. En concret, es tracta de 3 noves construccions i 10 grans ampliacions.

Els 13 centres educatius tindran capacitat per a 5.345 alumnes. A continuació es detalla cada una de les obres adjudicades:

Sils
Escola Verdaguer
Obres de reforma i ampliació a 2 línies
Espais ampliats: gimnàs, vestidors, AMPA i instal.lacions, 3 aules, 1 aula de plàstica i lavabos, Menjador de l’edifici d’educació infantil (75 m2)
Previsió acabament: Juliol 2011
Nombre d’alumnes: 450
Inversió: 1.318.879,07 €

Nota de premsa de 9 de maig de 2010

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=35754

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Professores i professors:

Font: http://sites.google.com/site/jacintverdaguersils/

9 05 2010
.Espais

25 06 2010
.Fi de curs

10 10 2010
4 XERRADES

CICLE DE XERRADES:

L’adolescència: llibertat i límits

(per a famílies amb infants de 12 a 16 anys)
Quan: dimecres, 13 d’octubre a les 20h
Lloc: INSTITUT de SILS


Bones pràctiques per a l’educació en família

(per a famílies amb infants de 3 a 12 anys)
Quan: divendres, 22 d’ octubre a les 20h
Lloc: ESCOLA JACINT VERDAGUER

Els canvis. La sexualitat i l’afectivitat en l’adolescència (per a famílies amb infants de 12 a 16 anys)
Quan: dimecres, 10 de novembre a les 20h
Lloc: INSTITUT de SILS

Jugant s’aprèn a viure. El joc com a eina educativa . (per a famílies amb infants de 3 a 12 anys)
Quan: dimarts, 30 de novembre a les 17.30h
Lloc: ESCOLA ELS ESTANYS

Font: http://ampacipestanys.webgarden.es/

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Escola Els Estanys,
https://silsdelaselva.wordpress.com/2009/10/30/nou-ceip-de-sils/

Escola Jacint Verdaguer:
https://silsdelaselva.wordpress.com/2010/05/09/ampa-i-ceip/

Institut de Sils:
https://silsdelaselva.wordpress.com/2010/07/14/ses-de-sils/

14 01 2011
AVUI XERRADA

XERRADA DELS MOSSOS D’ESQUADRA SOBRE INTERNET SEGURA

divendres, 14 / gener · 17:30 – 19:30

ESCOLA JACINT VERDAGUER (biblioteca) – SILS

Es tracta d’una proposta de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra que coordinats amb el Departament d’Educació, ens ofereix aquesta xerrada informativa i preventiva sobre Internet segura per a la protecció del menor, d’interès als professors, i familiars d’alumnes de 3er de primària fins 4rt d’ESO, que complementen algunes de les actuacions que venen realitzant amb els alumnes dels centres educatius.
DIVENDRES 14 de GENER a les 17’30 hores
ESCOLA JACINT VERDAGUER (biblioteca)

Font: Facebook

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨´

http://www.gencat.cat/mossos/serveis/consells/InternetSegura/index.html

18 01 2011
orena palomo ramos

es el millor cole de la historia deveriau vindre

12 02 2011
CASALET SETMANA BLANCA

Casalet de Setmana Blanca

Benvolguts Pares i Mares

L’AMPA ORGANITZA UN CASALET per la setmana blanca!

INSCRIPCIONS LA SETMANA VINENT a l’escola:
– DIMECRES 16 de febrer de 16’30 a 17’30h
– DIJOUS 17 de febrer de 17’30 a 18’30h

aqui podeu trobar informació sobre el Casalet de setmana Blanca que organitzem pels nostres fills i filles

Font: http://ampajacintverdaguer.wordpress.com

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Nou bloc de l’AMPA:

http://ampajacintverdaguer.wordpress.com

25 03 2011
7 ABRIL, JORNADA ESPORTIVA

9 04 2011
JORNADA ESPORTIVA

Vídeo:

15 06 2011
AMPLIACIÓ

L'escola Jacint Verdaguer de Sils es va crear fa trenta anys.<br/>

L’escola Jacint Verdaguer de Sils es va crear fa trenta anys.
 carles colomer

SILS | E.BATLLE

L’escola Jacint Verdaguer de Sils, que està oberta des de l’any 1981, a partir de l’any vinent es convertirà en un centre escolar de dues línies. El motiu és que aquest centre no tenia encara tot l’equipament necessari per ser-ho. Aquestes obres van començar durant aquest curs escolar i entre els espais que es preveuen nous hi ha: l’ampliació de diferents espais del centre tant a l’edifici d’infantil com el de primària i quant a la creació de nous espais hi ha la d’un espai polivalent sobre l’actual pista, així com també la d’un menjador.
Aquestes són unes obres que es preveuen acabar cap a principis de l’any vinent i per tant, el curs 2012-2013, el centre ja seria de dues línies si no es produeix un retard en els treballs d’ampliació. El cost total d’aquests treballs està pressupostat en uns 1,3 milions d’euros.
Aquest és un centre escolar que ha vist com la saturació d’alumnes s’anava esponjant ja que la segona escola de Sils es va posar en marxa fa dos cursos i després de moltes protestes dels pares i mares davant dels responsables d’Educació i per tant, al centre Jacient Verdaguer el nombre d’estudiants s’ha vist reduït.

Més barracons al CEIP i SES
És en aquest nou centre, conegut ara amb el nom del CEIP els Estanys al qual ara han arribat més barracons, tal com marca el calendari establert amb Educació per introduir un nou curs de primària en les instal·lacions prefabricades. El mateix ha passat al SES Sils, l’institut on també es va ampliant quant a nombre de mòduls prefabricats a l’espera d’un edifici d’obra. Pel que fa a la nova escola, l’alcalde Martí Nogué (IdS) recorda que ja hi ha els terrenys cedits a Educació, però lamenta que de moment no hi hagi data per al nou edifici d’obra.

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/06/15/amplien-lescola-vella-sils-convertir-centre-dues-linies/494788.html

23 06 2011
JOCS D'AIGUA, 21 JUNY

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: