Prostitució a Sils

4 06 2010

L’Ajuntament i els veïns de Vidreres sí que actuen i la prostitució marxa del seu municipi:

Prostitutes a les carreteres de Sils

Foto superior: El crim de Sils … El moment en què el personal de la funerària s’enduia el cadàver de la dona. Foto: M. LLADÓ. Foto inferior: http://www.adn.es

L’alcalde de Caldes de Malavella ho va dir en un moment molt dur, quan s’acabava de descobrir el cadàver d’una prostituta brutalment assasinada: “És un fàstic i una vergonya que aquestes senyores siguin a la carretera. Creen mala imatge i provoquen distraccions.”

Deixant de banda la primera frase, és veritat que acabes sempre girant-hi els ulls. De dies, les prostitutes de carretera seuen en un marge de l’asfalt, en una cadira plegable. Amb el bon temps, s’estan a sota l’ombra d’un arbre o d’un parasol. Quan fa mal temps, n’hi ha que encenen foc. De vegades trobes la cadira sola, o un cotxe arranat, amb l’home que hi negocia; solen ser lletges i per sobre dels quaranta, però també n’hi ha de joves i atractives que, anant sol amb el cotxe, si les mires, et somriuen, et piquen l’ullet o et saluden.

Fa un parell de setmanes, un divendres al migdia, passant amb dos amics per la carretera de Vidreres, el conductor es va fixar en un petit menhir que hi ha arran de carretera. Encara no se sap del cert què representen els menhirs. Poden ser monuments commemoratius, imatges de divinitats adorades, delimitacions de terreny o senyals funeraris. “Heu vist com està d’herbes?”, va dir el conductor, “Gairebé no es veu, i això que és un monument.”

Després venia un revolt, i, passat el revolt, a l’entrant d’un camí de sorra que s’endinsava cap al bosc, hi havia una prostituta jove i rossa, amb brusa vermella, minifaldilla, cames encreuades i botes lluents. Una noia atractiva, amb els llavis pintats, asseguda a la cadireta plegable, tan agradable a la vista, aquell matí de primavera, que algú de nosaltres va dir: “Ara sí que es veu, el monument.”

Els últims anys, a la Selva i a l’Empordà la prostitució ha crescut molt. La legislació francesa és més estricta que l’espanyola, i clients i empresaris passen la frontera i es barregen amb els clients i empresaris d’aquí. Només cal veure els anuncis als diaris i les televisions locals.

El diumenge a la tarda, tornant, em vaig fixar si veia la noia, i no hi era.

Al cap de dos dies, el dimarts, a les vuit del matí, tres homes que passaven amb cotxe per la nacional van descobrir el cadàver d’una noia en una pollancreda de Sils. Vaig sentir-ho al telenotícies migdia. Es tractava segurament d’una prostituta, va dir el presentador, i vaig pensar si no seria la mateixa. “A la boca, hi tenia entaforat un mocador,”deia, l’endemà, el Punt. “El cadàver tenia un tall al coll i un cop molt fort al cap, a la zona del front, cosa que li havia deixat la cara mig desfigurada.” Dissabte, el diari publicava les fotografies de la morta, que la policia havia divulgat per si algú la reconeixia. Els ulls tancats, la cara plena d’ematomes, emblanquinada i rígida, com de cera. La degollació no s’hi veia, però hi havia fotografies d’un tatuatge a la pell, d’una bota descordada i del top de la morta. La publicació de les fotografies va ser determinant i l’endemà mateix la policia va detenir el pressumpte culpable, l’home que vivia amb ella.

No crec que ningú hagi dut flors a la pollancreda on van trobar el cadàver. Es deia Petronela, era romanesa, tenia vint-i-quatre anys i en realitat no era rossa, sinó morena tenyida. Segons el diari, la noia havia estat assassinada un parell de dies abans de dimarts, quan la van trobar. Si és la mateixa noia que vam veure aquell divendres i que va suscitar el comentari del monument, devia ser de les últimes coses que algú va dir d’ella en vida.

Font: El Punt, 17 de maig del 2005

Detingut a Salt després que la seva parella morís en caure per la finestra

L’equatorià Segundo Correa ja va estar pres per la mort d’una prostituta a Sils però el van exculpar

Els Mossos investiguen les circumstàncies del cas d’una noia russa que ahir a la matinada va morir després de caure des d’un segon pis a un pati interior d’un bloc a Salt. Els agents van detenir el company de la víctima, el jove equatorià Segundo Aristóbulo Correa, que tenia una ordre d’allunyament de la noia. El 2005, aquest noi ja havia estat detingut en relació amb la mort de la seva xicota, una prostituta romanesa el cos de la qual es va trobar a Sils. Correa va estar mig any a la presó i va quedar en llibertat després que els forenses van concloure que no hi havia proves per determinar que la noia hagués estat víctima d’un homicidi (…)

Sembla que la víctima era prostituta, igual que Petronela Voroneanu, una jove romanesa que havia estat la companya sentimental de Segundo Correa i que el maig del 2005 va ser trobada morta arran de l’N-II a Sils. Per aquest cas, els Mossos d’Esquadra també van detenir Segundo Correa, el qual va confessar que ell mateix havia llençat el cos de la noia en un descampat després que, l’endemà d’una nit d’excessos, se l’havia trobada morta al llit al domicili de Cassà de la Selva on vivien. El jove va estar empresonat fins al novembre d’aquell mateix any, quan el jutge el va deixar en llibertat després que un informe dels forenses va concloure que en la mort de la noia no hi havia indicis d’homicidi i que Petronela Voroneanu hauria mort per una arítmia cardíaca provocada pel consum de drogues i una activitat sexual continuada. El cas es va arxivar i, de retop, es van anul·lar els antecedents penals de Segundo Correa per aquest afer.

Font: El Punt, dimarts, 8 de gener de 2008

A l'”Entre línies” de dilluns hem volgut tractar del cas concret de l’Empordà on l’augment de la prostitució ha posat en alerta els ajuntaments, les ONG i els veïns de la zona.
El cas del cadàver d’una dona trobat dimarts passat en un descampat a prop de la carretera N-II, a Sils, i que podria ser el d’una prostituta procedent de l’Europa de l’Est, posa de manifest l’evident situació d’indefensió que viuen la majoria de noies que ofereixen els seus serveis a les carreteres. La por de ser agredides pels clients, la falta d’higiene, la precarietat a l’hora de donar un servei, el clima, el perill de provocar o patir un accident de trànsit i el control que n’exerceixen les màfies, conformen la crua realitat quotidiana d’un col·lectiu cada cop més nombrós.

A l'”Entre línies” hem volgut tractar del cas concret de l’Empordà, on l’augment d’aquesta pràctica ha posat en alerta els ajuntaments, les ONG i els veïns de la zona. Des de fa uns tres anys es constata a primera vista com cada cop més noies -es calcula que unes 500- ofereixen els seus serveis a peu de carretera o en clubs que no han deixat de proliferar. El factor de la immigració n’és un motiu genèric, però, més en concret, l’enduriment de la legislació francesa respecte a aquesta pràctica ha desplaçat el negoci a la banda catalana. Molts clients i empresaris francesos passen la frontera a la recerca de serveis sexuals i per muntar els seus clubs.

En el reportatge coneixem el cas de la Nicoleta i la Manuela, que vénen de l’est, i treballen a la carretera per poder enviar diners a les seves famílies. Majoritàriament, les noies que s’ofereixen als conductors són búlgares i russes, mentre que les romaneses, com la Laura, ho fan en clubs com el que hem visitat al terme municipal de Figueres. Aquí, a canvi de pagar el preu de l’habitació, tenen més garantida la higiene i la seguretat. D’altra banda, els Mossos d’Esquadra solen patrullar per les vies per informar aquestes joves dels perills que corren.

Un reportatge d’Eugènia Juncosa i Laura Gimeno.

Segon equip: Santi González i M. Àngels Méndez.

Font: http://www.tv3.cat, 2 maig 2005

Anuncis

Accions

Informació

21 responses

19 08 2008
Anònim

Per molts motius caldria fer fora aquestes senyores i als seus clients de les nostres carreteres i camins. PUTES AL PUTICLUB.

19 08 2008
LNC

La culpa no és d’elles, són unes víctimes de la situació, de qui fa negoci amb elles. És el problema que hi hagin tants i tants babosos.

26 08 2008
Anònim

Estic amb tu LNC, si no hi haguessin tants “babossos” no hi hauria tant de trafic ni tant d’esclavatge!!. Més del 90% de les dones prostituides a Catalunya són traficades….inmigrants i sense papers…Són les dones pobres!!.

16 10 2008
·Foragitades

dijous, 16 d’octubre de 2008
Foragitades per les obres

A. PUIG. Sils Maçanet de la Selva
Les obres de desdoblament de l’N-II a Caldes i Sils han provocat que les prostitutes es desplacin a altres punts. L’alcalde de Sils, Martí Nogué, explica que s’estan situant a la carretera de Mallorquines i a la C-63, que connecta amb Santa Coloma. «Cada cop s’estan apropant més al nucli urbà. Per això de tant en tant hi hem d’enviar els vigilants perquè tornin a endarrerir la seva ubicació», manifesta. L’alcalde de Maçanet, Alfons Soms, reconeix que darrerament, en el tram de l’N-II que passa pel municipi, ha augmentat el nombre de noies a peu de carretera. «Marxen de la zona que està en obres i com que en el nostre terme pràcticament no s’hi treballa, s’hi instal·len», afirma. Segons el seu parer, «aquest és un problema social que cal resoldre», però, d’altra banda, considera que les actuacions tampoc no poden ser extremes. «Nosaltres hem tancat un accés on s’instal·laven caravanes i, per tant, en aquest lloc tampoc hi pot haver noies. Però, a part d’això, no hem decidit prendre cap altra determinació», diu. També a Garrigàs l’alcalde, Josep Masoliver, espera que les obres de l’N-II facin marxar les prostitutes.

NOTÍCIES RELACIONADES

>Els voltants de Figueres

>No a l’entrada del poble

>A l’accés del polígon

>Martinoy admet que resoldre el problema de la prostitució no serà tan ràpid com s’havia dit

>Els pagesos tiren fems

>Mar i muntanya

>Als aparcaments

>Enginy per foragitar les noies

dijous 16 octubre 08
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3031529

12 01 2009
.Petronela

diumenge, 11 de gener de 2009

Sospitós i exculpat de dos homicidis. Suïcidi homicida

El 7 de gener, una noia russa, Oksana Motri, mor en caure per una finestra al pis de Salt on vivia. Detenen el seu company, Segundo Aristobulo Correa, un equatorià que ja va ser detingut i empresonat abans per la mort de la prostituta Petronela Voroneanu, que va llençar en un descampat de Sils, tot i que després el jutjat va concloure que no era clar que la noia hagués mort víctima d’homicidi. Correa, amb els seus antecedents, es tornava a convertir en el gran sospitós de la mort d’Oksana Motri, però, una vegada més, les proves pericials i els interrogatoris no van poder demostrar que Correa fos el responsable de la mort de Motri i se’l va tornar a exculpar. El jutjat, però, va decidir enviar-lo a judici precisament per haver trencar l’ordre d’allunyament que tenia vigent per haver maltractat Motri.

El 17 de març, Anna Moreno, una veïna del barri de la Verneda de Barcelona que havia de ser desnonada va provoca una explosió al seu pis amb suposades intencions suïcides, i de retruc va provocar la mort de dues persones més, dos germans, que vivien al mateix bloc. L’explosió es va produir al pis primer tercera del número 259 del carrer Andrade a quarts de vuit del matí, dues hores abans de l’hora fixada per executar el desnonament d’Anna Moreno, una inquilina que els veïns consideraven conflictiva perquè es negava a fer reformes i tenia el pis força brut. El foc, que es va iniciar amb gasolina i que combinat amb el gas va provocar una forta explosió, va causar danys gravíssim a l’edifici. Un centenar de veïns van resultar-ne afectats i van haver d’abandonar els pisos pels riscos d’enrunament.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3336768

3 09 2009
.Alcalde vol molestar prostitutes

Dijous 3 de setembre del 2009
El Punt

De moment, cap ajuntament ha anunciat cap ordenança específica per lluitar contra la prostitució a peu de carretera, però el consell d’alcaldes de la Selva va decidir fa mesos crear una comissió per mirar de solucionar aquest tema. L’alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS-PM), assenyala que en la pròxima reunió del consell d’alcaldes, el 15 de setembre, preguntarà quins són els resultats i els treballs que ha dut a terme aquesta comissió. Nogué afirma que no s’ha plantejat elaborar una ordenança per lluitar contra la prostitució al seu terme municipal –on aquesta pràctica està molt estesa–, però remarca que ha donat instruccions als agents de la policia local per tal que «molestin» les prostitutes que s’estiguin massa «a prop del poble» per tal de foragitar-les.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/24-puntdivers/4-divers/76768-comissio-a-la-selva.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=mesPunt+divers&utm_source=rss&utm_medium=mesPunt+divers&utm_campaign=rss

3 09 2009
LNC

Millor molestar als clients i als amos… aquest alcalde fa vergonya. Es nota que no sap res del problema i és un masclista sense solució.

3 09 2009
zzz

Srta LNC aixo es pot agafar de dos maneres:
Punt1 aquestes senyores son un servei social, que ajuden a reduir les violacions i moltes dones poden estar tranquiles perque els seus homes no les emprenyen i al cim cobren per fer una feina que al seu pais d origen fan quasi gratuitament…………srta LNC, sona dur i masclista pero es lo que hay………..perque no es pensi que son jovenetes que no sabien lo que venien a fer…………..totes venen ensenyades.
Punt2 acabar amb aixo molt facil…………1000 euros multa client………….foto a la web municipal del putero de turno……………i per ultim …………..disfressarlo de puton verbenero i a netejar carrers una horeta cada dia durant mig any …………….perque vegi lo divertit que es patrullar el carrer amb top i tanga

3 09 2009
LNC

La prostitució lliurement decidida és respectable, però n’hi ha que vénen enganyades, coaccioonades i amenaçades i aquest és el delicte. En Nogué ara a més les molestarà diu en premsa… esdir molestarà les víctimes.

Si jo vull ser prostituta tinc tot el dret però si m’obliguen és del tot intolerable que a més els policies locals em molestin per ordre de l’alcalde.

Els homes que necessiten d’aquests serveis farien millor a reconquerir el cor, perquè els cors amagats o a la vista, sempre estan ocupats i no entenen de conformisme ni de serveis obligats. És una evidència que molts homes no entenen.

L’aplicació del punt 2 estaria molt bé 🙂

3 09 2009
Veí

. El que hauria de fer l’Il·lustríssim Alcalde President de l’Ajuntament de Sils és enviar els agents de la policia local a vigilar el carrer del Nyap abans que passi alguna desgràcia. Ho considerem més prioritari que no pas molestar a les prostitutes,

http://www.3cat24.cat/elmeu3cat24/video/141237/Maniobres-de-camions-a-Sils

. Els puteros, suposant que se’ls hagi de castigar, que vinguin a netejar les taques que deixen els operaris de l’empresa Gestió Ambiental de Residus (de Llagostera) al servei del Nyap,

http://www.3cat24.cat/elmeu3cat24/foto/143643/Es-legal-el-que-passa-al-carrer-del-Nyap-de-Sils

11 04 2010
.Prostíbuls

NI MACROPROSTÍBULS, NI MICROPROSTÍBULS

La doble cara de la moneda. S’acosta el 8 de març, i parlarem de ciutats educadores en valors d’igualtat, de ciutats habitables per a les dones… i per altra banda, es permetrà la venda al major de dones, de les altres… licitant la construcció de macroprostíbuls .

Mentre que la venda al detall, els microprostíbuls permissiva fins el moment, potser, per ser més discreta i integrada en el medi, també forma part de l’altra cara de la moneda.

No hem de parlar de compra de sexe, perquè la prostitució no és sexe, és tot el contrari, violència de gènere i submissió, és l’esclavitud del SXXI. Quina educació sexual transmetem a la joventut, si ho avalem? Pel contrari, sexe és plaer, és la relació lliure entre dues persones i no la submissió i la vexació d’un sobre l’altre.

Hem de suposar, que aquelles persones i “col•lectius” que equiparen la prostitució a un treball legal estaran satisfetes amb els macrroprostíbuls, doncs en la seva lògica, generen nous llocs de treball, evidentment per a les altres, les immigrants, les sense papers, les excloses…

No és un debat simple ni fàcil, però avui, a Catalunya, en els ajuntaments, estem patint les conseqüències de l’ambigüitat del reglament de 2002 que regula la instal•lació de clubs d’altern. Ho pateixen els alcaldes que lluiten contra l’establiment, en el seu municipi, de macrocomerços de la prostitució.

Recentment hem viscut el cas de l’alcalde de La Jonquera, un dels primers que ha tractat d’acotar la prostitució, que després de lluitar abrivadament contra aquest sagnant fenomen a les carreteres de la comarca, no només ha acabat per llançar la tovallola, sinó que es veu obligat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a acceptar la construcció d’un macroprostíbul de 100 habitacions en el seu municipi.

També l’alcalde de Mataró s’enfronta a la decisió judicial d’haver d’acceptar dos prostíbuls de 30 i de 50 habitacions, després de negar els permisos tot i que el regidor del Maresme està disposat a arribar fins les últimes conseqüències per tal de minvar la presència d’aquest tipus d’instal•lacions a la seva ciutat. Un altre cas és el de l’alcalde de Cabrera de Mar, imputat per denegar la llicència per a un prostíbul i avui es troba a un pas del banc dels acusats.

Es fa impossible reduir el fenomen de la prostitució en els municipis de Catalunya. La llibertat comercial i de negocis permet que qualsevol instal•lació que compleixi els requisits de seguretat, salubritat, soroll, etcètera, pugui instal•lar-se entre nosaltres, sense que ningú no pugui impedir- ho. El tancament d’aquest tipus d’instal•lacions en el Baix Llobregat, fa uns mesos, va ser suposadament conseqüència d’haver infringit la llei en matèria d’estrangeria.

Poc, a poc, Catalunya s’està convertint en el prostíbul d’Europa. El paradís de l’explotació sexual… atraient el tràfic de dones, la delinqüència i les drogues a les nostres localitats.

Hem de fer una crida a la solidaritat amb els alcaldes de Catalunya que lluiten per eradicar la prostitució en els seus municipis, oposant-se a la construcció de prostíbuls i exigir que es derogui el decret de 2002, de regulació dels locals d’altern a Catalunya, que fomenta la proliferació de persones en situació d’explotació sexual i va contra els principis establerts en el conveni de Nacions Unides del 1949 contra el tràfic i trata de persones en explotació sexual.

Cristina Simó
Regidora de ICV-EUiA-EPM a l’Ajuntament de Sils

Font: http://laveudesils.blogspot.com/2010/03/ni-macroprostibuls-ni-microprostibuls.html

21 05 2010
.Meuques i clients

21/5/2010 Edición Impresa INTENSIFICACIÓ D’UNA ACTIVITAT POLÈMICA
El rebrot de la prostitució a la carretera irrita alcaldes i veïns

• Els residents asseguren que hi ha més dones que altres anys i que exhibeixen més els cossos
• L’arribada del bon temps afavoreix l’augment del contacte de meuques i clients a la xarxa viària

FERRAN COSCULLUELA / VIDRERES
RAFAEL MORALES / TARRAGONA

L’arribada del bon temps ha tornat a posar sobre la taula un dels problemes recurrents de les carreteres catalanes. Com cada any, l’ascens de les temperatures ha disparat la presència de prostitutes a la xarxa viària. Algunes carreteres s’han convertit en una espècie de mercat del sexe amb desenes de noies apostades a les cunetes. Un fenomen cíclic que aquest any ha anat a més i que ja ha causat les protestes de veïns i alcaldes de les poblacions més afectades.

Circular per la N-2 entre la Jonquera i Sils, desplaçar-se per la carretera de Vidreres a Lloret de Mar (C-63), transitar per la via que uneix Orriols i l’Escala (GI-623) o passar per les proximitats de Cassà de la Selva (C-65) és ara molt més perillós que fa uns mesos. Dones lleugeres de roba s’ofereixen als conductors. Alguns alleugereixen la marxa, altres ­desvien la mirada, però els més ­perillosos frenen bruscament i ­s’aturen al voral per negociar amb elles.

La prostitució a les carreteres és un problema que va més enllà de la seguretat viària. La setmana passada, 221 veïns de Cassà van dirigir una carta de protesta a l’ajuntament per l’activa presència d’un grup de noies que, segons denunciaven, treballaven a la vista de tothom en un camí pròxim al polígon industrial el Trust. L’alcalde, Carles Casanova (ERC), va explicar ahir que la policia local ha posat remei a la situació mitjançant la presència permanent d’un cotxe patrulla, un fet que ha acabat per foragitar tant les professionals com la clientela.

CONFLICTES Una situació similar s’està vivint aquests dies a Vidreres (C-63), on una desena de dones fan ballar el cap als residents de diverses urbanitzacions. «Quan van al col·legi en autocar, els nostres fills s’entretenen a comptar el nombre de prostitutes que hi ha a la carretera. ‘Pare, avui n’hi havia 14’, em deixa anar el meu fill de 9 anys quan baixa de l’autobús. Són molt petits, però ja saben què és una fel·lació, perquè des de dalt de l’autocar han vist alguna de les noies treballant als camins que hi ha al costat de la carretera», explica el Miquel Àngel, un veí de la urbanització Aiguaviva Park que ha dut a terme intenses gestions amb l’ajuntament per denunciar aquests fets.

El Miquel Àngel demana que no es reveli el seu cognom perquè tem les possibles represàlies dels proxenetes. «Tenen unes pintes que fan por. Són sis o set, una autèntica banda que es dedica a portar-les i recollir-les amb cotxes de gamma alta», afirma. Assegura que aquest any hi ha el doble de prostitutes que l’any passat. A més a més, afegeix, exhibeixen més els cossos. A vegades s’ofereixen pràcticament despullades.

PRESSIONAR EL PARLAMENT L’alcaldessa de Vidreres, Ruth Rosique (PSC), reconeix que aquesta primavera han comptabilitzat més prostitutes que el 2009, i per això considera «urgent» pressionar el Parlament perquè prohibeixi aquesta pràctica. «Les prostitutes de carretera són les més vulnerables a l’explotació. Si les noies volen ser prostitutes, almenys que els diners siguin per a elles», afirma. Rosique ultima una ordenança municipal per sancionar meuques i clients.

Aquesta mesura ha tingut èxit en municipis com Castelldefels: «En a penes un any hem posat unes 100 multes a prostitutes i el mateix nombre als seus clients», diu l’alcalde, Joan Sau (PSC). També ha funcionat a Tordera, però ha fracassat a la Jonquera.

L’alcalde de la localitat, Jordi Cabezas (CiU), admet que de les 600 multes imposades a prostitutes, no se n’ha cobrat ni una. Això sí, la trentena de clients sancionats van pagar a l’acte. Cabezas calcula que hi ha una vintena de meretrius al seu municipi, que té grans aparcaments per a camioners per la proximitat amb França. «Igual que està prohibida la publicitat, ¿per què no es pot prohibir aquesta activitat?», diu.
La prostitució de carretera no és tan visible a Tarragona. Tot i així, aquests dies hi ha més dones treballant a la N-340, entre Cambrils i Mont-roig del Camp, i a la variant de Miami Platja. L’alcalde de Mont-roig, Fran Morancho (PSC), considera que la nova comissaria de la policia local ha ajudat a foragitar-les. Morancho no ha rebut queixes dels veïns perquè les meretrius estan lluny del casc urbà.

Un altre dels focus és a la ­TV-3141, una de les vies que ­concentra més trànsit entre Cambrils i Reus. En aquesta carretera secundària també és habitual trobar algunes prostitutes al peu de la carretera. Més al nord de la capital, seguint la N-340, també n’hi ha a prop de poblacions com el Vendrell i Bellvei (Baix Penedès).

Font: http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=715624&idseccio_PK=1021

1 06 2010
.A cel obert

El silenc Ramon Rovira critica el bordell a cel obert de la carretera de Sant Celoni a Sils

Senyores que fumen i et diuen de tu

No s’embalin, que no és el que sembla. Aquí no trobaran cap experiència personal més enllà d’un viatge amb la família del Vallès Oriental a la Selva. Aquest cap de setmana, anant a casa dels pares, vam passar per la carretera que va des de Sant Celoni a Sils. És una alternativa relaxant i més agradable que la de l’autopista convencional. Això pensava, potser perquè feia temps que no hi passava, però va resultar també una experiència insòlita.

Pel cap baix vaig comptar una dotzena de noies que feien guàrdia al costat de la carretera esperant algun client que s’interessés pel producte sexual que exhibien amb generositat. Ja sé que no és cap novetat i que fa anys que aquest supermercat de la carn també funciona en indrets tan diversos com la Jonquera o l’autovia de Castelldefels, però es veu que amb la crisi l’oferta s’ha multiplicat.

Consultat en Marc, el lletrat i periodista de la família, m’explica que alguns ajuntaments han intentat acabar-ho amb mètodes diversos, però sempre amb un èxit perfectament descriptible. A l’Empordà un alcalde, cansat de tenir el rècord de puticlubs per metre quadrat, va ruixar amb desinfectant les zones on les meuques esperaven els clients. D’altres van optar per la via convencional de la multa o la denúncia, però tampoc se’n van sortir i alguns multipliquen les patrulles de la policia i com a molt aconsegueixen que traslladin la cadira de plàstic al poble del costat. La raó és que amb la llei a la mà no se’ls pot dir res si no els enganxen en plena transacció comercial, una possibilitat més aviat remota perquè, com és sabut, en aquest negoci no és habitual ni cobrar l’IVA ni que et facin un rebut.

En una societat tan reglamentada, sembla increïble que no hi hagi una norma que reguli una activitat tan sòrdida i degradant com la prostitució a les carreteres. Perquè aquí no es tracta d’agafar-se-la amb paper de fumar ni de prohibir als ciutadans que van calents d’esbravar-se com vulguin. El tema és l’ explotació de noies que s’hi amaga darrere. I de passada decidir si la imatge que es vol donar del país és la d’ un bordell a cel obert.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨


Ramon Rovira neix l’any 1960 a Sils (La Selva). Col·labora amb El Noticiero Universal, Avui i El Periodic de Catalunya fins que entra a formar part de la plantilla d’El Punt de Girona l’any 1979. El 1983 és nomenat delegat de Catalunya Ràdio a Girona. L’any 1988 passa a ser corresponsal a Madrid de Televisió Espanyola a Catalunya. S’instal·la a Girona com a delegat de TV3 l’any 1989 i un any després en passa a formar part de la secció de política. Durant els darrers 5 anys ha estat el corresponsal de TV3 a Washington. [Més tard va ser ] cap d’informatius de Televisió de Catalunya.

http://www.tripodos.com/especials/atemptat/rozas.htm

Més:

Lluny de Sils,
https://silsdelaselva.wordpress.com/2008/01/01/lluny-de-sils/

Els morts de la GI-555,
Més: https://silsdelaselva.wordpress.com/2008/03/05/els-morts-de-la-gi-555/

3 06 2010
Degradació femenina

La prostitució flagrant en totes les carreteres gironines se’ns fa evident a tots. Ahir, tornant de Girona i en girar pel desviament del Rolls, camí de la rotonda de Mallorquines en vàrem contar 7, gairebé totes amb les natges a l’aire i, l’última, amb cara de menor d’edat.

A l’altra entrada de Sils n’hi ha tres que són fixes, amb cadira, parasol i altres artil·lugis diversos.

No m’ofèn la feina que fan, m’ofèn la impunitat amb que els seus proxenetes actuen. Tots hem vist en alguna ocasió com les traslladen o bé en cotxes no gens assequibles o bé amb furgonetes. Les van deixant com trossos de carn, una a una, en cada lloc del camí, allà on els hi pertoca.

No em vull imaginar què passa si no fan l’estipulat mínim diari que se’ls hi demana.

Sento tristesa i compassió per aquestes dones i repugnància per la seva situació. Estic d’acord que podem veure imatges no desitjades i que no són aptes per als menors, però la solució no es tancar-les en un getto per no veure-les, la solució és fer-les sortir d’aquesta espiral denigrant i d’esclavatge. Dubto que la gran majoria d’elles faci aquesta “tasca” per gust.

El que queda clar és que no s’arranja perquè no es vol arreglar, perquè qui les esclavitza sap com vorejar la justícia com per a tornar a actuar. Calen més nassos per a legislar contra els veritables delinqüents i no contra elles, donar eines als agents de la Llei per fer la seva tasca, més recursos per a protegir-les si volen denunciar als seus “amos” i per als treballadors socials per poder assistir-les i fer-les sentir persones, dones no dependents.

3 06 2010
duende

Y para que esta el Equipo de Gobierno, la Policia local y los mosos de escuadra

4 06 2010
.Vidreres actua

La prostitució marxa de Vidreres
Ajuntament i veïns es mostren satisfets però hi ha noies en zones properes com Sils o Vilobí

VIDRERES | JORDI VERA La carretera que va des de Lloret de Mar a Vidreres s’ha buidat de treballadores sexuals, gairebé dues setmanes més tard que un grup de veïns de la Urbanització Aiguaviva Park es queixessin a l’Ajuntament del municipi i als mitjans de comunicació per l’augment de prostitució que s’havia produït a la zona en els darrers mesos. Així doncs, quinze dies després, passant per la carrertera en qüestió, es pot comprovar que ja no en queda cap.

Els veïns es mostren molt contents i agraïts i l’Ajuntament reconeix estar satisfet, malgrat afirmar que la tasca ha estat dura i encara no s’ha acabat. “Estem molt contents i molt agraïts als mitjans de comunicació, perquè va ser sortir i ja no hi són”, comentava un dels veïns d’Aiguaviva Park. “Tot deu haver influenciat, i la pressió dels mitjans també, però sobretot la tasca dels vigilants del municipi”, va afirmar l’alcaldessa de Vidreres, Ruth Rosique.

L’Ajuntament, en comprovar l’augment de la prostitució a les seves carreteres va demanar als vigilants que fessin torns per estar permanentment a prop de les prostitutes demanant la documentació. Rosique reconeix que van ser uns dies durs per als treballadors del municipi, que es van bolcar per fer front al problema. “Van ser sis dies, gairebé una setmana, de dijous a dijous, de molta instensitat. Vam tenir els vigilants fent torns i ara per ara les prostitutes ja no hi són”, va comentar Rosique. “És una despesa i un desgast important, però sembla que la constància i la perseverància ha donat els seus fruits”, va afegir.

Segons la mateixa alcaldessa, diumenge passat van tornar a aparèixer diverses noies treballant per la zona, però quan ho van saber els vigilants hi van tornar a anar i aquestes van marxar. “Diumenge hi va haver un rebrot, però vam enviar els vigilants i van tornar a marxar”, va comentar la primera edil de Vidreres.
Rosique es va mostrar satisfeta per la feina feta, malgrat que creu que les noies poden tornar en qualsevol moment. “Estem molt contents, però ha estat dur i no sabem fins quan pot durar la situació actual”, va afirmar.

Futura ordenança

En breu, es posarà en marxa l’ordenança municipal per la qual es multarà tant clients com treballadores sexuals i l’Ajuntament creu que així disposarà d’una eina més. Les multes per exercir la prostitució al carrer arribaran als 3.000 euros. “D’aquí molt poc aprovarem definitivament l’ordenança i tindrem una eina més per lluitar. Tot i que esperem que no calgui fer-la servir”, va explicar Rosique.

Per ara, les noies han marxat de Vidreres, però per les carreteres del voltant, on hi ha menys vigilància i, sobretot, més permisivitat, n’han començat a arribar unes quantes. Perquè el que sembla evident és que aquestes noies no han deixat de treballar. A la carretera de Sils i a la que uneix Santa Coloma de Farners i Vilobí d’Onyar se’n poden veure diverses.

Font: http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/06/04/prostitucio-marxa-vidreres/410469.html

6 06 2010
Una Silenca

Estic totalment d’acord amb l’escrit de degradació femenina i us aconsello llegir un llibre de la Gemma Lienas, titolat “Quiero Ser Puta”. És molt didactic.
Penseu una cosa si no hi ha demanda no hi ha explotació. És necessari reeducar a la població masculina que “inconscientment” esclavitza i explota a les dones.
El sexe no pot ser la compra de carn, tot el contrari el sexe és plaer, la relació entre persones iguals.
Jo no vull que cap filla nostra en un a situació de vulnerabilitat sigui induida a la prostitució, perquè les provabilitats d’ensortir-se són minimes, un cop s’entra, Ja sigui per les amenaces dels proxenetes o per la propia anulació de la propia persona.
Si regulem, estem regulant l’esclavatge de les dones, avui de les inmigrants i demà de les autoctones…

http://www.clubcultura.com/clubliteratura/clubescritores/lienas/obra/castellano_25quieroserputa.htm

9 06 2010
Degradació femenina

Evidentment “una silenca”, totalment d’acord, he demanat eines en contra dels proxenetes, els “amos”, mai la regulació i oficialització d’una situació que és l’esclavatge del segle XX i XXI. I què curiós que, en gran part, gairebé sempre, els capos del cotarro siguin homes i facin ús de l’amenaça i la força bruta, quan no de la “mort”. De tant en tant, troben cadàvers sense nom a les carretes de Girona, no només prostitutes visibles… Ningú es pregunta el per què? Ens podem imaginar quina n’és la causa. Sona molt dur, però aquest món on es mouen és així de cru i així de real = Engany, alcohol, droga, degradació i violència.

Jo tampoc vull que cap dona, ni futura dona, es vegi induïda ni abocada per algú o pels propis problemes a una vida com aquesta.

5 11 2010
ORDENANÇA DE CONVIVÈNCIA
11 01 2011
VIDRERES I SILS

Cap multa en el primer mes de prohibició del sexe a la via pública a Vidreres

L’alcaldessa afirma que la presència dels vigilants municipals al maig ha fet que les noies hagin marxat del municipi però han anat a d’altres

En aquesta zona de la benzinera d'Aiguaviva Parc se solien col·locar clients i prostitutes abans.<br/>

En aquesta zona de la benzinera d’Aiguaviva Parc se solien col·locar clients i prostitutes abans.
Carles Colomer

VIDRERES | E.BATLLE

L’Ajuntament de Vidreres no ha multat cap prostituta ni client durant el primer mes de vigència -es va aprovar definitivament el novembre- de l’ordenança de convivència ciutadana i activitats a la via pública. I és que abans que s’aprovés aquesta norma el maig, a la carretera de Vidreres a Lloret (C-63) i a la Nacional II a l’alçada del muncipi s’hi podien veure noies esperant una oportunitat de negoci a la via pública però durant aquesta primavera, com va explicar fa uns dies l’alcaldessa Ruth Rosique (PSC) l’activitat dels vgilants municipals va consistir en posar-se en zones on hi acostumaven a situar-se les noies i els clients. Un fet que va provocar que decidissin marxar i per tant, com diu l’alcaldessa, ha provocat que ja no n’hi hagi cap i que per tant, que des de l’ajuntament de Vidreres no s’hagi hagut d’imposar cal multa per practicar el sexe a la via pública, una sanció que en el cas de l’ordenança muncipal pot ascendir fins als 3.000 euros.
Tot i que la prostitució es pugui donar pràcticament per eradicadar en aquest municipi selvatà, les noies i clients que les freqüentaven a la zona de Vidreres, ara s’haurien desplaçat a municipis veïns, tal i com es pot veure al llarg de les dues carreteres, la C-63 i la N-II.
Abans que es entrés en vigor la normativa de Vidreres, hi havia una catorzena de prostitutes localitzades en les carreteres que envolten el municipi i durant una actuació dels vigilants municipals el maig, es va reduir en tres dies, en només la presència de tres noies.

Sils també multarà
L’ajuntament de Vidreres no és l’únic de la Plana de la Selva que ha decidit optar per la via de la sanció -tot i que l’ordenança té també un aspecte social- en el cas de la prohibició de la prostitució a la via pública. El consistori de Sils va aprovar el novembre una ordenança del mateix estil que Vidreres i en ella es contempla que prostitutes i clients podran ser multats amb 2.000 euros si practiquen sexe a la via pública. Aquesta norma també entrarà en vigor en breu i es començarà a sancionar. En el cas de Sils les carreteres on hi ha més presència de prostitutes és a la Nacional II, com passava amb Vidreres, i la GI-551, la carretera que va de Sils a Hostalric.

Font: http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/01/11/cap-multa-mes-prohibicio-del-sexe-via-publica-vidreres/457375.html

18 02 2011
PROSTITUTES I BOLETAIRES

Tordera sol·licita ajuda per fer fora la prostitució pel ´fracàs´ de l´ordenança.Els pobles veïns també han regulat la qüestió i les prostitutes han acabat tornant a la zona

TORDERA | JORDI VERA
L’Ajuntament de Tordera continua la seva particular batalla per intentar acabar amb la prostitució a la carretera N-II. En els darrers dies, des del consistori s’ha enviat una carta al Ministeri de Foment, una al nou conseller d’Interior, Felip Puig, i una altra al Parlament de Catalunya perquè aquestes institucions legislin sobre la qüestió i es pugui acabar amb aquesta problemàtica que afecta a diversos municipis de les comarques gironines i el maresme. “Demano a la Generalitat i a l’Estat que legisli sobre la prostitució a les carreteres, perquè des de l’Ajuntament ja no hi podem fer més. Hem fet tot el que podíem fer”, va afirmar l’alcalde, Joan Carles Garcia, que recorda que l’ordenança de civisme aprovada no ha aconseguit fer fora les noies.

Segons l’alcalde, l’ordenança va funcionar correctament en un inici, però els pobles veïns (Vidreres i Sils) també van aprovar ordenances molt similars i això ha fet que les prostitutes hagin tornat a la zona de Tordera, que va ser el primer municipi que va implantar aquesta normativa. “L’ordenança va funcionar molt al principi, però a mesura que els pobles veïns van anar aprovant les seves ordenances, les prostitutes han acabat tornant, ja que la N-II és una carretera molt atractiva perquè hi passen molt vehicles cada dia”, va explicar Garcia. “Amb el temps hem vist la ineficàcia de l’ordenança per fer fora les prostitutes. Ara hem vist que només vam aconseguir desplaçar-les”, va afegir Garcia.

El principal problema, segons l’alcalde, és que no aconsegueixen multar a les prostitutes perquè aquestes es declaren insolvents i canvien amb molta facilitat de domicili, de manera que és molt díficil fer arribar les notificacions. Tot i aquestes dificultats, l’Ajuntament ha recaptat uns 20.000 euros de les sancions aplicades amb l’ordenança en els deu mesos que està vigent. Això s’explica perquè amb els clients no hi ha cap problema per cobrar les sancions, sinó al contrari. Segons explica l’Ajuntament acostumen a pagar ràpid, perquè no arribin les notificacions. Tot i la recaptació, l’alcalde va explicar que aquest no és l’objectiu: “Però el que volem no és recaptar, sinó abolir la prostitució a les carreteres”.
Per altra banda, Garcia va aprofitar la visita del Ministre Blanco al Forum Europa de Barcelona per preguntar-li sobre la qüestió. En concret, va comparar la situació dels boletaries que s’han expulsat de les carreteres dels pirineus i li va preguntar “com resoldrà el ministeri aquesta problemàtica”. Blanco, però, no va respondre a la seva qüestió.

Font: http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/02/18/tordera-sollicita-ajuda-fora-prostitucio-pel-fracas-lordenanca/466237.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: