Parlem-ne

8 06 2010

Juny 2010


Pòlisses bancàries, dèficit de les finances municipals, sardanes i jovent, taller de percussió, terrassa del Pavelló, contractista i desperfectes, POUM i terrenys del nou Institut, la ubicació de la Biblioteca, el tractor de la brigada i els camins públics en estat deplorable i malmesos intencionadament… Parlem-ne?

CiU de Sils envia a les nostres bústies la publicació Parlem-ne on llegim, entre altres, aquestes opinions:

Per desgracia, i des que governa IDS, les coses han canviat, al nostre parer. 0 bé no han vist o no han volgut veure la magnitud de la crisi. Ens decantem per la primera opció. Aquests 3 anys que porten al govern han continuat fent en matèria econòmica com si res. No s’han adonat encara que els ingressos han baixat de manera escandalosa i les despeses corrents s’han fins i tot incrementat.

Compte! Si no es fa un gir no hi serem a temps. La mala gestió, la falta de capacitat per governar i el no saber arribar a cap pacte amb cap altre grup en cap terra… està portant l’Ajuntament de Sils a una situació econòmica límit, amb un dèficit important, falta de liquiditat suplementada per pòlisses bancàries…

Anem per feina

L’Ajuntament ens vol despistar en matèria de joventut quan, a traves la web municipal, exposa i ofereix ofertes i activitats pels joves: Anem per feina 2010, Taller de percussió, Observació nocturna d’estels, entre d’altres.

Els que si veuen estels – fins i tot de dia – són l’actual govern. A la web donen informació que genera dubtes. Es fa un resum de les dades més rellevants i, quan es clica per ampliar la informació, et trobes amb la sorpresa que no coordina una amb l’altra.

Per exemple, a la nota que ofereix feina per als Joves de 16 a 18 anys, trobem que la franja d’edat esta modificada. I quan ens interessem per la notícia del Taller de Percussió, ens trobem amb uns horaris i un preu de 20 € pel taller i en ampliar la informació ens trobem amb la sorpresa que hi ha un cartel on es diu: VOLS TOCAR EN DIRECTE PER LA FESTA MAJOR? L’horari ha variat i ha passat de ser 3 dies per setmana a 1 i de ser de 17.30 a 18.30 a ser de 20.00 a 21.30 i, a més, notem una pujada de 10 € en el preu del taller. Així és com es pensa orientar el jovent del municipi de Sils? Més aviat diríem el contrari.

Què està fent realment l’Ajuntament en matèria de Joventut ?

Trobem a faltar cursos de formació. Els Joves de Sits s’han de desplaçar als municipis veïns per tal de realitzar-los. I com han de desplaçar-se? S’han d’espavilar ells mateixos per trobar la manera, ja que el govern ni tan sols es preocupa per facilitar-los un transport.

Segons l’equip de govern, una bona fórmula de fomentar l’ensenyament i la cultura és no fer res.

Quins esdeveniments es realitzen en les àrees lúdiques/festives i culturals? Les audicions de Sardanes són una gran font de Cultura Catalana, però els Joves de Sils també volem gaudir d’un poble amb ambient, ric culturalment, amb ofertes variades i poder-les compartir amb els pobles veïns.

Quines actuacions o activitats tenen cabuda durant la festa major per els Joves? Cap.
Els joves de CiU ens estimem el nostre poble i per això lluitarem per avançar Junts !!!

Ens preguntem……

…. Si l’equip de govern pensa reclamar al contractista la reparació dels desperfectes i deficients execucions de les obres situades a l’entrada de la urbanització de Vallcanera?

…. En el cas que no s’estigués tramitant el POUM, què s’hauria de fer per ubicar un centre educatiu a Sils tenint en compte que l’actual Normativa urbanística no contempla cap zona especifica?

…. I, si es pogués fer alguna cosa, no es pot fer encara que el POUM estigui en tràmit?

….Sabeu que el pròxim i últim projecte que farà l’Ajuntament serà cobrir la terrassa del Pavelló i convertir-la en gimnàs? Sabeu qui ho va proposar en el seu programa? CiU. Ids va dir que faria un parc com el de Sant Salvador. On es?

Biblioteca

L’equip de govern de Sils, amb el suport d’ICV-EUiA-EPM, va aprovar el projecte de la nova Biblioteca i Arxiu municipal amb un cost que supera amb escreix els 220.000 euros.

El problema, a més del cost que representarà en els moments econòmics actuals, és que es vol fer l’obra a l’altre costat de l’Estació i vies, amb la conseqüent problemàtica de sorolls i perillositat que no facilitarà gens la utilització d’aquest servei. Així mateix, ocupem un espai obert que ens ofereix un munt de possibilitats per fer-hi activitats diverses, sense oblidar el servei d’aparcament que actualment fa.

Tant en el Ple en el qual s’encarregà el projecte corn en el de la sol•licitud d’ajut finalment, en el de l’aprovació d’aquest, vam dir que podrem estar d’acord amb tots ells si la ubicació de la Biblioteca fos propera als equipaments educatius: escoles, instituts … En definitiva, un lloc més proper al centre o de creixement del municipi. El que no estem d’acord és en proposar als nostres fills que se’n vagin a l’altre costat de les vies per anar a la Biblioteca.

Els camins de pagès

Sils, com molts municipis de la comarca, té inventariada una important xarxa de camins municipals, i això suposa que, per mantenir-los en condicions, cal aplicar-hi esforços, intencions i diners. No estem dient res de nou, perquè això no es exclusiu dels moments actuals; sempre ha estat així. El que passa és que, quan es fan promeses, sembla que tothom se’n recorda més de les coses.

L’any 2008, l’actual equip de govern va presentar una proposta per la compra d’un tractor i altres eines. Venia acompanyat d’un estudi econòmic, dels costos de compra, de l’amortització, etc. Uns estudis que eren això, estudis, però que ens generaven molts dubtes. Més endavant ens van dir que el tractor vell que es tenia s’acabava de trencar i calia comprar-ne un amb urgència. Se’ns va dir que properament s’incorporaria gent temporal per ajudar a la mateixa brigada. Tot plegat va fer que veiéssim les coses d’una altra forma i varem fer costat a la proposta de la compra, tot i que enteníem que potser no era el millor moment, econòmicament parlant, per fer la inversió.

“aquells dubtes que teníem no eren infundats, ja que molts dels camins municipals es troben en un estat deplorable. De res ha servit tenir les eines, ni tenir fresc en la memòria la reticència dels grups de l’oposició a la compra …”

Dos anys mes tard, ens adonem que aquells dubtes que teníem no eren infundats, ja que molts dels camins municipals estan en un estat deplorable. De res ha servit tenir les eines, ni tenir fresc en la memòria la reticència dels grups de l’oposició a la compra.Vam manifestar una altra vegada que aquesta no seria la millor opció si volem donar un bon servei, però de res va servir i avui ens trobem amb uns camins que no ens mereixem.

(…)

Desembre 2009

Parlem-ne és una publicació que CiU de Sils reparteix per les bústies del poble. En el seu darrer número de desembre de 2009 analitza la proposta de moció de censura que no ha prosperat: acusa l’equip de govern IdS del més absolut menyspreu als grups d’oposició i d’oferir lamentables espectacles que ens avergonyeixen a tots (expulsió d’un regidor?), però reconeix que CiU estava massa dubitativa pel que fa a tirar endavant la moció. Critica les medalles que l’alcalde es va posar quan al Quadern del mes de juny és diu que la tossuderia del senyor Nogué va ser determinant per aconseguir la nova escola. Dedica també una plana al Quadern de Sils, considerant que “la nostra tasca en el Consell de Redacció ha estat força nul·la” i que “no se’ns ha dit mai qui escull les fotos” i que no cal que surti sempre l’alcalde en primera plana. Malgrat aquesta aparent desavinença entre CiU i IdS, veus crítiques asseguren que “en les coses importants” (com ara l’aprovació i posterior legalització de les llicències del Nyap i l’aprovació dels pisos del Sector Central), els dos partits van ben agafats de la mà.

Llegiu també:

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: