Sopar gastronòmic

20 06 2010

round-icon-small 2010:


round-icon-small 2009: el segon dissabte de juliol, dia 11, tindrà lloc el Sopar Gastronòmic Local …

round-icon-small 12 juliol 2008:

Cliqueu la foto superior per veure més fotos del sopar

Fotos 15è Sopar Gastronòmic de Sils

El dissabte a la nit varem assistir al 15è. sopar gastronòmic de Sils,organitzat pel col·lectiu més que reconegut de La cuina de Sils,gastronòmicament és va poder tastar diferents cassoles de rostits i guisats molt bons. Abans de l’àpat,a darrera on hi havia la cuina,ens van explicar una mica el funcionament del sopar i del col·lectiu,les cassoles que cuinen els participants han de ser de 6 racions (però que s’hi puguin fer 12 tastets,ja que les taules són de 12 p.

Quan arriba l’hora de començar el sopar és fa el sorteig de les cassoles,érem 47 taules i a cada taula li tocaven dues cassoles,en una llista de 47 parelles (ajunten un rostit amb un guisat normalment) s’escolleix un numero a l’atzar que serà la tria de cassoles que menjaran a la taula numero 1,seguidament i seguint la llista de cassoles i l’ordre de taules és distribueixen la resta. Una de les integrants del col·lectiu més gran, de més de 90 anys!!! i en actiu,va escollir el numero 25, així doncs a la taula numero 1 li va tocar la parella de cassoles numero 25, a la nº2 la 26, a la nº3 la 27…etc fins a la nostra la taula nº37 que ens va tocat la cassola nº17 (ànec rostit i espatlla de xai guisada…més un cassola extra de conill amb verduretes degut a la coneixença d’una persona de la taula amb l’organització,fantàstic…). La vetllada va ser molt agradable,amb un detall emotiu quan el col·lectiu va celebra el 60è aniversari d’en “Xicu”, anima mater de la Cuina de Sils…Aquesta feina de recuperar les receptes de sempre,de divulgar la cuina de les àvies, etc té molt de valor però sobretot el fet de recuperar la cuina,la gastronomia i el menjar com un acte social…malgrat ser més de 500 persones al sopar aquest té l’aire d’un “sopar d’amics” amb el sentit més bo del terme,un sopar entre coneguts, on les cuineres s’acosten a les taules on han anat a parar les seves cassoles per demanar que els hi ha semblat a la gent…una experiència per repetir. Perquè la part del “safareig” també és important!!!.Potser no sabran mai que és el nitrogen líquid, ni les deconstruccions, ni les baralles entre patums dels fogons… els cuiners i les cuineres de Sils tant sols cuinen, a poc a poc, per agradar als que ho tasten, amb molt de gust i carinyo, com ho han fet sempre les nostres àvies.

Article publicat a Farcint la faixa i a La Cuina de Sils

Les Cuineres de Sils celebren el quinzè Sopar Gastronòmic Local

Cap dels assistents sabrà quin menú menjarà fins que es faci el sorteig de les cassoles durant el sopar
SILS | DDG

El col·lectiu grastronòmic Les Cuineres de Sils celebraran el proper 12 de juliol per quinzena vegada consecutiva el Sopar Gastronòmic Local. L’àpat tindrà lloc al pavelló municipal del poble a les 10 del vespre i els tiquets es podran adquirir a partir de dia 28. El sopar té com a especial que ningú sap el que es trobarà a taula ja que per endavant només es té el tiquet i un cop allà se sortegen les cassoles entre els assistents a la vetllada.

Per tant, dels típics plats tradicionals de les silenques tant els pot tocar menjar peus de porc amb cargols com vedella amb salsafins, o calamars farcits, entre altres especialitats. Uns plats que han fet famoses aquestes cuineres de grastronomia tradicional arreu del país. El preu del sopar és de 25 euros i de 14, per als menors de 12 anys. Els llocs de venda i reserva de tiquets és el Centre d’Interpretació dels Estanys, situat a l’estació de Renfe, de quatre a sis de la tarda el dies laborables i de 10 a una del matí, els dissabtes. La vetllada al pavelló s’acabarà amb una sessió de ball a càrrec del conjunt musical Boogie Woogie.

Font: DdG, 18 juny 08

Receptes de les cuineres:

Llegiu la secció: Cuines

Anuncis

Accions

Informació

3 responses

2 07 2009
.11 juliol

Sopar Gastronòmic Local

aces Jul 01, 2009

El proper dia 11 de juliol (segon dissabte), com ja és tradicional, es durà a terme el 16è Sopar Gastronòmic.

Amb aquesta data al cap, les cuineres i cuiners ja comencen a pensar què oferiran en aquesta edició, i els que hi vulguin venir, ja cal que no oblidin les dificultats per aconseguir tiquets.

Enguany, està previst que hi vingui Oretta Zanini de Vita. Aquesta senyora és la persona de més coneixements en tot allò que fa referència a la pasta italiana i el motiu de la seva presència és el d’organitzar, en un futur no gaire llunyà, unes jornades de formació amb ella com a mestra, de com es fa la pasta casolana, la tradicional pasta italiana. Esperem que tot plegat vagi bé.

http://lacuinasils.blogspot.com/2009/07/sopar-gastronomic-local.html

……………………….

Sopar Gastronòmic Local

aces Jun 03, 2009

Com en edicions anteriors, el segon dissabte de juliol, dia 11, tindrà lloc el Sopar Gastronòmic Local al nostre municipi.
(…)

Per la vostra informació, i si vos interessa venir-hi només al Sopar, vos puc dir que:

* Els tiquets es posaran a la venda al Centre de Interpretació dels Estanys (Estació Renfe) del dia 29 de juny endavant, amb vendes de quatre unitats per comprador i el cost del tiquet serà de 27 Euros.

*L’horari de venda serà: els dissabtes de 10 a 13 hores i els dies feiners de 16 a 18 hores…

http://lacuinasils.blogspot.com/2009/06/sopar-gastronomic-local.html

2 07 2009
.Sopar 2007

De l’arxiu del Bloc
Notícies i comentaris del sopar de 2007:

Sopar gastronòmic 2007

1. El col·lectiu La Cuina de Sils posa avui a la venda els tiquets per al proper sopar

DDEG, SILS.

El col·lectiu La Cuina de Sils posa a la venda, avui a partir de les 10 del matí, els tiquets pel proper Sopar Gastronòmic Local, que es celebrarà el proper dia 14 de juliol a Sils, en la que serà la catorzena edició del sopar. El lloc de venda és al centre de l´estació de Renfe. L´organització posa a la venda un centenar de tiquets, limitats a quatre per persona i les cues es comencen a formar a partir de les set del matí per poder aconseguir un dels tiquets. Els organitzadors lamenten no poder donar cabuda a tots aquells que pretenen assistir-hi, i al mateix temps estan satisfets de l´èxit de la convocatòria.

Enguany l´entitat ha estat escollida per la prestigiosa revista alemanya Brigitte Woman, que ha dedicat un reportatge en el més de juliol parlant de l´entitat i el sopar. A la tardor, la revista Saveur de Washington publicarà un treball elaborat l´any passat del Sopar Gastronòmic, amb entrevistes amb les dones i organitzadors. Aquest any serà present al sopar una productora Suïssa, que va coincidir amb el col·lectiu a l´encontre internacional Slow Food de Turí,per preparar un reportatge per a la televisió.

Per l´entitat selvatana, s´ha obert un nou camp més enllà de la nostra comarca i ara arriben moltes mostres d´interès pel grup gastronòmic impensable anys enrere.

Diari de Girona, 30/06/2007

2. El sopar gastronòmic de La Cuina de Sils se celebrarà el pròxim 14 de juliol

A.P.. Sils.
El col·lectiu La Cuina de Sils ja prepara una altra edició del Sopar Gastronòmic Local, que aquest any arriba a la catorzena edició. Se celebrarà el pròxim 14 de juliol. Ahir es van posar els tiquets a la venda i, com és habitual, es van exhaurir ràpidament. La dificultat per trobar plaça per aquest sopar fa que les cues per adquirir tiquet comencessin a les 7 del matí. Aquest any, la revista alemanya Brigitte Woman ha dedicat un reportatge de sis pàgines parlant de l’entitat i el sopar. A la tardor, la revista Saveur, de Washington, en publicarà un treball semblant, a partir de les entrevistes i fotografies que van prendre en el sopar de l’any passat. En aquesta edició, hi haurà una productora Suïssa que té l’encàrrec de preparar un reportatge per a la televisió d’aquest país.

El Punt, 1 juliol 07

3. Dos comentaris crítics copiats de la secció Fem Propostes!

Maria diu,
el 27 de Juny del 2007 a les 17:31

Soc una integrant de les cuineres de la Cuina de Sils, tots els anys per al sopar gastronomic tinc problemes per la taula. Hi ha anys que tenim que ser 12 per poder aconseguir taula (2006), aquest any ja no. Hi ha cuineres que mai tenen problemes amb les taules i n’hi han d’altres que si que en tenen.

M’agradaria que tornesin a tenir les taules llargues que fan més festa i més poble i la gent es relaciona millor.

Aquesta es la meva queixa: que no hi hagi cuineres de primera i cuineres de segona, i no hi hagi favoritisme amb els tickets, que tots formem part de la cuina de Sils.

Rosalia diu,
el 27 de Juny del 2007 a les 18:18

A vegades em pregunto, perquè, quan es fa unes activitats en el poble, sempre hi ha d´haver unes persones que han de fer i desfer-s´ho a la seva manera. Em refereixo a la cuina de Sils. Es diu que hi han 90 cuiners/eres i jo em pregunto: Tots son iguals? o uns nomes surten a les fotos i van a viatges, i els altres ajuden a certes persones quan aquestes no arriben a realitzar el treball? Em sembla que si hi ha 90 persones a l´entitat hauriem d´escoltar una mica a tothom i que la gent poguès moure´s amb més tranquil.litat i més armonia.

Sopar gastronòmic: Perquè hi ha gent que sempre van a la mateixa taula i d´altres em d´anar com a una persona li roti la gana?. Molta gent ens estem decidint no fer cassola aquest any! Ja us ho fareu les que sempre treballeu!!!!!!!!!!!!!!!.

4. Un comentari de rèplica:

filla de cuinera diu,
el 26 de Agost del 2007 a les 20:25

Nomès voldria donar les gràcies en Xicu, ja que personalment, he vist a la meva mare en una certa edat, tinguès l´entusiasme i les ganes de que en Xicu o la Merçè ( la seva cap ) la truquin per telèfon per anar algun lloc amb la cassola a les mans. La veritat que per ella no és un esforç fer una cassola, sinò una alegria . Quan arriba dels llocs, t´explica les anècdotes,la gent que ha conegut…. Vaja com un nen/a petit/a que t´explica una vivència amb aquella cara d´alegria.

De veritat Xicu, moltes gràcies i que tinguis molta força per tirar endevant, si més no saps que tens molts amics que estem disposats a ajudar-te. Has fet reviure a moltes dones que amb les seves edats no haguèsssin viatjat ni conegut ni viscut tantes vivències.

Una amiga

Font: http://silsdelaselva.bloc.cat/post/6213/174064

19 06 2010
.10 juliol

17è SOPAR GASTRONÒMIC LOCAL
A les 10 del vespre al Pavelló de Sils.
Seguidament, ball a càrrec del grup QUÈ TAL.

Reserves i vendes a partir del 25 de juny al Centre d’Informació de l’Estany de Sils (estació RENFE) els dissabtes de 10h a 13h i els dies laborals de 16h a 18h.
Telèfon 972 16 82 85.

Organitza La Cuina a Sils, ESplai Sant Llop i La Cuina Jove.

Font: http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/_wpresources/DiputacioGirona.WebParts/1.0.0.0__f7edde02d6b23424/EventDetails.aspx?idSite=5a780967-2957-4ea3-8664-3fa30913341b&txtLocation=location&txtBegin=Inici&txtEnd=Fin&idWeb=89ae8a81-d81b-45be-a359-cd57a9bf7bc5&idList=237&view=All%20Events&idItem=237&lcid=3082

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Cuineres de Sils,
https://silsdelaselva.wordpress.com/2010/03/31/les-cuineres-de-sils/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: