Policia

28 06 2010

Policia Municipal i Mossos

guardiamunicipal.jpg

Informació:

Anuncis

Accions

Informació

28 responses

13 03 2008
.Arxiu de notícies

guardiamunicipal.jpg

icona.gif La Generalitat aprova que Arbúcies, Sils i Caldes de Malavella tinguin policia local
Els tres municipis van sol·licitar-ho argumentant la manca de Mossos a la comarca

DdeG, Barcelona.
La Comissió de Policia de Catalunya, l’òrgan col·legiat consultiu superior en matèria de coordinació entre els Mossos d’Esquadra i les policies locals, va donar ahir llum verda a la creació de cossos de policia local a Caldes de Malavella, Arbúcies i Sils. Els tres municipis ho havien sol·licitat argumentant el creixement de població que s’ha esdevingut en els darrers anys i les mancances en el desplegament dels efectius dels Mossos d’Esquadra. La comissió, presidida pel conseller d’Interior Joan Saura, va aprovar ahir convertir els cossos de vigilants municipals que ara tenen aquests municipis en cossos policials; que tindran més àmplies atribucions –els vigilants no porten armes ni tenen competències per multar ni tramitar denúncies, ni per fer controls vials als carrers del municipi.

Davant aquestes peticions, el Departament d’Interior va elaborar informes de viabilitat i ha conclòs que els municipis compleixen els requisits mínims necessaris per crear un cos de policia local. Cadascun tindrà un mínim de sis agents i un cap, unes dependències amb entrada independent a l’Ajuntament, un servei d’atenció de 24 hores durant els 365 dies de l’any, vehicles equipats convenientment, i al Generalitat es compromet a enviar els agents que seleccioni a fer el curs de formació bàsica de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Les reivindicacions dels municipis de la Selva interior per tenir policies locals, però, no acaben aquí. Sant Hilari Sacalm ha estat el darrer en apuntar-se a la iniciativa, però la seva petició, que tot just ha estat ratificada per ple fa escassos mesos, no ha entrat encara a aquesta convocatòria de la Comissió de Policia de Catalunya. La Selva interior considera, en general, que els Mossos que presten servei a Santa Coloma de Farners són massa pocs per poder garantir un servei de seguretat òptim. Els costos de muntar un cos de policia local, tot i que elevats, no han fet enrere els municipis.
Picabaralles i consens
Tot i que en general la necessitat d’un cos de policia local és una postura compartida per governs i oposicions, en alguns casos el joc polític ha portat alguns municipis a situacions rocambolesques a l’hora de decidir si la petició es tirava endavant o no. A Caldes, en un primer moment l’oposició, majoritària al ple, va tombar la proposta del govern d’ERC en considerar que l’assumpte no s’havia consensuat. Finalment, l’acord es va prendre per majoria, però va ser la oposició qui va proposar l’acord al ple.

En el cas d’Arbúcies, el fet de ser un dels termes municipals més grans i dispersos de la Selva va provocar que fos la pressió veïnal la que portés l’Ajuntament a abordar l’assumpte de la seguretat. Van ser els ciutadans, segons el govern del passat mandat, qui demanava més seguretat i prestacions ja que per posar una denúncia s’ha de recórrer 28 quilòmetres fins a la comissaria dels Mossos a Santa Coloma.

A Sils, el procés ha estat consensuat. A Sant Hilari, l’oposició de CiU es va mostrar contrària perquè va considerar que el procés serà llarg i car i que cal apostar pel desplegament dels Mossos d’Esquadra.

DdG, 7 març 08

icona.gif Ara per ara, només cinc municipis de la Selva compten amb cossos de policia locals. Són Blanes, Lloret, Tossa, Santa Coloma de Farners i Anglès. Els tres primers municipis tenen la singularitat de ser destinacions turístiques i conformen a més una àrea policial bàsica encapçalada per la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Blanes. Els problemes, però, estan a la Selva Interior. El desplegament dels Mossos a mitjan anys 90 va propiciar la reconversió de les policies locals en cossos de vigilants, en considerar que el cos autonòmic ja cobria les necessitats de seguretat. La manca endèmica d’efectius, agreujada pel desplegament a Barcelona -i la fugida de Mossos cap a destinacions més favorables o allà on se’ls requeria- van fer pensar els municipis que potser valia la pena recuperar les competències de seguretat per a les mans municipals. Altres municipis han apostat també per la mancomunació de forces, com ara Anglès i els municipis del Ter-Brugent.

DdG, 7 març 08

policia.jpg

Del Vell Bloc: Cos de vigilants o Policia local?

.
Enviat a El vell Ajuntament el 18 Mar 2007
.
icona.gif 1. L’Ajuntament de Sils preveu reconvertir la policia en un cos de vigilants i s’organitza una recollida de signatures per evitar-hoL’oposició i alguns sectors del poble temen que pugui augmentar la inseguretat ciutadanaANNA PUIG . Sils’Ajuntament de Sils preveu aprovar avui en el ple la reconversió de la policia local en un cos de vigilants. L’oposició i alguns sectors del poble temen que pugui augmentar la inseguretat i han iniciat una recollida de signatures per evitar-ho. Per l’alcalde, Joaquim Rovira (CiU), el canvi de policia a vigilants redueix el cost econòmic i permetrà augmentar la plantilla i donar servei les 24 hores del dia -ara no es pot fer perquè només hi ha dos agents contractats.Fins fa un mes, la policia local de Sils estava formada per dos agents. Dos d’ells van plegar i ara l’Ajuntament es planteja reconvertir el cos en vigilants. Segons va explicar l’alcalde, Joaquim Rovira (CiU), així és més econòmic augmentar la plantilla i permet donar un servei de 24 hores. «Després de consultar diversos ajuntaments hem arribat a la conclusió que és més apropiat tenir vigilants que policies i, a més, no ens agrada la idea que vagin armats», va explicar. Per Rovira, és més interessant tenir un cos ampli i una vigilància continuada durant tot el dia i adverteix del risc de contractar més policies. «S’han de formar a l’escola de Mollet i, després que estiguin ensenyats, es corre el risc que marxin a treballar a poblacions més grans», va dir. Segons el seu parer, la diferència de serveis entre un cos i l’altre és mínima i destaca que hi ha el suport dels Mossos d’Esquadra per situacions especials. No opina el mateix el grup Independents de Sils, a l’oposició, pels quals és necessari mantenir la policia i augmentar la plantilla. Per aquest motiu ahir van iniciar una campanya de recollida de signatures entre els veïns per presentar-les avui en el ple que ha de debatre i aprovar la substitució del cos. «És evident que la policia dóna més seguretat que els vigilants i volem que la gent se sensibilitzi amb aquesta qüestió», va manifestar Neus Gené, portaveu dels independents, segons la qual, la policia de Sils ha d’estar formada, com a mínim, per quatre agents.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=-715251
27.11.2003.

icona.gif 2. L’oposició de Sils recull 500 firmes en 24 hores en contra de la reconversió de la policia local en un cos de vigilants

Els veïns assisteixen al ple per xiular la decisió que pren el govern

ANNA PUIG . Sils

El grup Independents de Sils, a l’oposició, va presentar, ahir en el ple, mig miler de signatures en contra de la reconversió de la policia local en un cos de vigilants. Els veïns que omplien de gom a gom la sala d’actes van xiular els regidors del govern (CiU), que van ser els únics que van votar a favor d’aquest punt, i van reclamar un esforç econòmic més gran de l’Ajuntament per evitar aquesta mesura. L’alcalde, Joaquim Rovira, va assegurar que «el poble estarà segur les 24 hores del dia».

La sala d’actes de l’ajuntament de Sils presentava ahir una imatge inusual. A diferència del que passa habitualment, un gran nombre de veïns van assistir al ple i molts d’ells van haver de seguir-lo a peu dret. Però la decisió de l’equip de govern no va variar malgrat que el públic manifestés el seu descontentament i que l’oposició presentés més de 500 signatures, recollides en poc més de 24 hores. El grup independent va qualificar la decisió d’error greu i va demanar a l’equip de govern que retirés la proposta per tal de realitzar una consulta popular. «La seguretat ciutadana és primordial i no té preu i per això cal meditar aquesta decisió», va manifestar la portaveu independent, Neus Gené. Els membres del seu grup van acusar l’alcalde de retallar despeses en aspectes essencials com ara la policia local. «I en canvi vostè s’ha apujat el sou un 70%», van manifestar. Pels independents, CiU ja està incomplint el seu primer punt del programa electoral, en el qual prometia incrementar la policia local. Al seu parer, les places que ara hi ha vacants es podrien cobrir fàcilment perquè hi ha molts aspirants. L’alcalde, Joaquim Rovira, va assegurar que la decisió s’ha pres després de fer consultes exhaustives a tots els nivells institucionals i va recriminar l’oposició perquè, segons va dir, havia desinformat el poble. «La policia i els vigilants fan gairebé les mateixes funcions. Els Mossos han d’assumir les que els pertoquen i a partir d’ara Sils tindrà un servei de seguretat ampli, amb sis vigilants, i les 24 hores del dia», segons Rovira.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=-716228
28.11.2003

icona.gif 3. A contracorrent

Els ajuntaments gironins tornen a apostar per incrementar el cos de la policia. Coincidint amb l’arribada dels Mossos d’Esquadra, entre 1993 i 1998 van desaparèixer onze policies locals, la majoria de les quals es van reconvertir en cos de vigilants, i també es va produir una reducció de les plantilles. Però darrerament s’ha capgirat la tendència i, els darrers tres anys, 29 municipis han convocat places d’agent municipal. Malgrat això, l’alcalde de Sils sosté que la majoria de pobles de la Selva han fet el procés que ara s’inicia al seu municipi.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=-715253
27.11.2003

icona.gif 4. Propostes ICV – EUiA

Proposem recuperar el cos de Policia Local. Ja que la majoria absoluta de CiU va convertir-lo en un cos de vigilants amb quasi nules competències. Cal una policia local amb competències legals per tal de combatre l’increment de la delinqüència i per fer front a les necessitats de seguretat d’una població en creixement (podria rebre denúncies i ja no caldria anar a Sta. Coloma, veieu el detall de competencies a la nostre WEB). També cal reclamar un major nombre d’efectius de Mossos d’Esquadra per tal de millorar el servei a la Comarca de la Selva. Així mateix, considerem necessari incrementar la cooperació entre ambdós cossos de seguretat, ara limitada per la naturalesa jurídica de l’actual cos de vigilants. Retornem la dignitat als Agents de la Policia Local !

Font: Pla de Govern publicat al bloc d’ ICV – EUiA, 1 març 2007
http://laveudesils.blogspot.com

Llegiu també: Vigilant de Sils assalta per error la seu dels vigilants de Vidreres

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
icona.gifDenuncien per falsificació de documents i prevaricació el cap dels guàrdies de Sils. L’acusen d’autoritari però ell diu que només posa ordre. Un agent i un exagent han denunciat el cap de la guàrdia municipal de Sils, Joaquim Murlà, per prevaricació, falsedat i destrucció de documents públics. Paral·lelament, el sindicat CCOO va fer públic ahir que hi ha malestar entre la plantilla per l’autoritarisme de Murlà, que nega totes les acusacions i diu que ell només posa una mica d’ordre …

Laura Juanola (Sils), El Punt Digital a Vilaweb, 20 abril 2006

Font: http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=1851853

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

icona.gif Condemnen a 2 anys el policia local de Sils acusat de voler estafar un veí. L’agent, que no exerceix, va acceptar els fets i es va conformar amb la pena que va demanar el fiscal. L’agent de la policia local de Sils Narcís Corbera Fauria, que ara no exerceix, va admetre ahir davant del tribunal de la secció quarta de l’Audiència, que l’octubre del 2003 va intentar estafar 4.000 euros a un veí de la localitat al qual li havia demanat la llibreta d’estalvis i el carnet d’identitat. El tribunal va condemnar l’acusat a dos anys de presó i a pagar una multa de 1.080 euros per un delicte de temptativa d’estafa en concurs amb un altre delicte de falsificació de documents. La defensa havia demanat l’absolució considerant que, quan van passar els fets, l’acusat estava afectat pel consum de drogues.

L’acusat va acceptar els fets i la condemna que va sol·licitar el fiscal davant del tribunal de la secció quarta de l’Audiència, després que l’acusació pública hagués rebaixat la seva petició inicial de 3 anys de presó i multa de 6.480 euros per delicte de temptativa d’estafa en concurs amb un altre delicte de falsificació de documents oficials i mercantils, a dos anys de presó i multa de 1.080 euros com a autor dels mateixos delictes.

L’acusat va admetre que el 9 d’octubre del 2003 va anar a casa d’un veí del poble i aprofitant que aquell li tenia confiança perquè coneixia la seva condició d’agent de la policia local, li va demanar que li entregués el seu carnet d’identitat i la seva llibreta d’estalvis perquè havia d’efectuar unes gestions amb la documentació.

El veí va entregar aquella documentació a l’agent i aquest, quan la va tenir, va posar una fotografia seva sobre el carnet d’identitat del veí i en va fer una fotocòpia. Posteriorment, l’acusat es va dirigir a una entitat bancària de Girona amb la intenció de retirar diners de la llibreta d’estalvis del veí.

Per fer-ho, l’acusat va confeccionar un justificant que acreditava que havia perdut el seu carnet d’identitat original i per la qual cosa s’havia d’identificar amb una fotocòpia. A les oficines bancàries i després de presentar aquells documents, l’acusat va demanar que li entreguessin 4.000 euros en efectiu amb càrrec a aquell compte i va omplir i va signar el formulari de la sol·licitud. Però les comprovacions que va efectuar l’empleada encarregada de la caixa el van delatar i no va poder retirar els diners.

Situació desesperada

La defensa, que finalment es va adherir a la petició del ministeri fiscal, inicialment havia demanat l’absolució de l’acusat considerant que aquest, quan es van produir els fets, era consumidor habitual de cocaïna, cosa que li produïa uns trastorns de la personalitat, els quals es veien agreujats per una problemàtica de tipus personal que l’estaven afectant.

Aquestes circumstàncies que estaven afectant l’acusat feien, a criteri de la defensa, que la seva imputabilitat a efectes penals fos considerada pel tribunal com a nul·la o molt limitada.

Per aquest motiu, de manera alternativa, l’advocada de la defensa demanava que en el cas que el tribunal estimés que l’acusat era culpable dels delictes que se li atribuïen, li fos aplicada la circumstància eximent completa de responsabilitat criminal d’alteració psíquica, o bé la circumstància atenuant molt qualificada, també d’alteració psíquica en el moment que va cometre els fets delictius.

Fidel Balés (Girona), El Punt Digital a Vilaweb

Font: http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=1808282

dijous, 31 de gener de 2008
icona.gif «Assalt» policial a la seu dels vigilants de Vidreres

ANNA PUIG. Vidreres
Un dissabte a la nit de fa unes setmanes una persona va saltar una tanca i va esbotzar una porta de la seu dels vigilants de Vidreres. No hi van robar res ni es va fer cap destrossa. L’assaltant no era cap lladre ni un brètol sinó un agent dels vigilants de Sils.

En el ple de Vidreres que es va celebrar dimarts passat, arran d’una pregunta d’ERC, es van saber els detalls d’aquesta estrambòtica història. La nit dels fets, el vigilant de Vidreres, que estava sol de servei, es va començar a trobar malament. Va decidir anar al CAP però a l’hora de marxar es va oblidar de tancar els llums del local dels vigilants, que està situat als baixos de les antigues casernes. Els metges li van recomanar que se n’anés a casa ja que no estava en condicions de continuar treballant. I el vigilant així ho va fer.

Habitualment, els vigilants de Sils i Vidreres estan en contacte en els serveis nocturns perquè normalment estan sols a cadascun dels seus municipis. Aquests contactes periòdics per telèfon serveixen per coordinar actuacions en cas que algun dels dos agents necessiti un cop de mà. Doncs aquella nit, el vigilant de Sils, seguint aquest protocol no escrit, va trucar al seu company de Vidreres. Com que no li responia a les trucades, es va preocupar i va decidir anar fins a Vidreres. En arribar al local dels vigilants va veure que els llums estaven oberts i que el company continuava sense donar senyals. Li va semblar sospitós i va decidir assaltar el local. Va saltar una tanca i va esbotzar una porta del darrere. Un cop a l’interior va veure que ningú estava en perill.

L’alcaldessa de Vidreres, Ruth Rosique, va explicar que un dels errors havia estat no canviar el missatge del contestador del mòbil que porten els vigilants per tal que tothom sabés que ningú estava de servei. Va afirmar que una situació com aquesta és imprevisible però que es prendran mesures perquè no es repeteixi. L’oposició va reclamar que es reforci la plantilla de vigilants perquè el municipi és gran i no donen l’abast. Rosique va contestar que aquest any està previst contractar-ne dos més.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2720357

17 05 2008
ERIMERIO

el any 90 ja es previa el que podria passar, tot i aixi l’Ajuntament de Sils va se dels últims a descrea un cos policial que ara semble que te el dessit de recuperar. però si alehores no es va mantenr io intentar mantenir, sembla tot sigui ara fruit de l’especulació, perquè si no!
Amb quines competencies; quines tasques diferents a les actuals desenvoluparien, quins acords se odrien establir amb gobernació, per què ?per continuar sent auxilirs del mossos val la pena assumir els costos.
o es que en el paquet hi ha un traspas economic important de la Generalitat.
com sempre tot aixó fa pudor.

24 09 2008
Bloc

dimecres, 24 / setembre / 2008
Les noves policies locals de la Selva, sense atribucions 7 mesos després de ser creades

Els tres nous cossos de policia local de la Selva comencen a prendre forma però de moment, els seus agents no tenen les atribucions: no poden dur pistola ni detenir delinqüents. De fet, des que la Comissió de Policia de Catalunya va donar llum verda a la creació dels cossos de policia de Caldes de Malavella, Arbúcies i Sils a principis del mes de març d’aquest any, els canvis no s’acaben de notar pel que fa a oferir més serveis a la ciutadania, ja que els tres muncipis fins ara disposaven de servei de vigilants municipals i les funcions no han variat. De fet, tal i com va explicar la regidora de Governació de Caldes de Malavella, Anna M. Sàbat (PIC), es tracta d’un procés lent i llarg “i de moment actuen amb poques diferències”. Alguns exemples de la manca de noves atribucions són que encara no porten armes, no tenen competències per multar ni tramitar denúncies ni per fer controls de trànsit.
De tota manera, el que sí han fet pobles com Arbúcies i Caldes durant aquests set mesos és donar el tret de sortida al cos de policia local, convocant un concurs d’oposició de places. A Arbúcies, tot i que falta la resolució per decret d’alcaldia del concurs per validar-lo, el concurs l’han guanyat tres antics vigilants i un policia d’un altre municipi. A Caldes, on s’han ocupat quatre places i des de prinicipis de mes, el cos ja està constituït com a tal.
Dels que han obtingut la plaça, dos de Caldes i un d’Arbúcies van començar dilluns el curs de formació bàsica de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, per on han de passar tots els vigilants municipals que han obtingut plaça per tal d’exercir d’agent local. De tota manera, a Arbúcies, per tal de comandar la policia, s’ha optat per contractar externament un caporal procedent de la plantilla de la policia de Tossa de Mar; a Caldes en canvi, es mantindrà com a cap l’actual dels Vigilants.
Tot i que encara no exerceixen com a policies locals, en el que sí ja es nota l’existència d’aquest nou cos de seguretat tant a Caldes com a Arbúcies és amb els seus automòbils, ja que s’han adaptat amb nous colors i porten els rètols de “Policia Local”. De tota manera, el regidor de Governació d’Arbúcies, Josep Carripiço, va explicar que en el cas d’Arbúcies tot i que encara oficialment no té policia local; el que ja es començar a notar és amb “un canvi en com afrontar els problemes”, ressalta el regidor. Els cossos policials de Caldes i Arbúcies es preveu que en un parell d’anys puguin funcionar a ple rendiment, un cop formats tots els seus agents.

Més lentitud a Sils
El cas de Sils és diferent: si bé fa uns vuit anys encara tenien cos de policia local i llavors, es va transformar en vigilants, ara s’ha fet a la inversa; en el cos de vigilants ja hi havia tres agents de policia i segons l’alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS), aquests ja ho són i per tant, ja tenen la formació feta.
De tota manera, perquè els agents de Sils comencin a actuar com a policia local cal encara convocar el concurs d’oposició de cinc noves places i un cop estiguin aprovades, “automàticament ja seran agents de policial local”, ressalta el regidor de Governació, Joan Cot (IdS); que augura que fins a finals d’any o a principis del vinent, no serà possible i que per tant serà un procés llarg.

Diari de Girona

24 12 2008
.Bloc

La creació del cos de policia s´encalla perquè l´oposició tomba el pressupost
En aquests moments hi ha tres agents de policia i la resta són vigilants.

E.BATLLE
Els tres nous cossos de policia local de la Selva -Arbúcies, Caldes de Malavella i Sils- comencen a prendre forma però de moment, n’hi ha un, el de Sils, que ha vist com se li compliquen les coses. En concret, l’Ajuntament no podrà seguir amb la tasca de conversió del cos de vigilants municipals en policia local, ja que el pressupost de 4,4 milions d’euros per a l’exercici 2009 no s’ha aprovat, a causa del vot contrari dels grups de l’oposició, ICV-EUiA, AMS i CiU, que van deixar en minoria l’equip de govern d’IdS.

Aquesta frenada en sec de la conversió de la policia silenca suposa aturar en primer lloc, la convocatòria de cinc noves places d’agent de policia, que preveia celebrar-se abans de l’estiu vinent i, en conseqüència el procés d’aprenentatge d’aquests agents a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, lloc on han de passar tots els vigilants que obtenen plaça per tal d’exercir d’agent local (…)

Dimecres 24 de desembre de 2008
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008122400_3_305623__Comarques-creacio-policia-sencalla-perque-loposicio-tomba-pressupost

11 03 2009
.Maçanet

El vigilant de Maçanet que va denunciar l´alcalde va ser expedientat el mateix dia
L’agent també ha denunciat el cap dels vigilants municipals per prevaricació, coacció i usurpació de càrrec públic

L’enfrontament ha provocat malestar entre una part de la plantilla de vigilants i els ciutadans.

MAÇANET DE LA SELVA | MARTÍ SANTIAGO
El passat dilluns, el cap dels vigilants municipals de Maçanet de la Selva va obrir un expedient informatiu a cinc agents del cos per no atendre les seves ordres. Entre els agents expedientats es troba el que va interposar el mateix dia una denúncia per prevaricació contra l’alcalde de la vila, Alfons Soms (PSC). Sobre la denúncia, el coordinador dels vigilants assegura que és un “moviment dissuasiu” d’aquest agent en resposta a l’expedient informatiu, “una venjança”, ja que es tracta d’un dels agents contra els quals van manifestar-se una cinquantena de persones fa dues setmanes a la plaça de l’Ajuntament.

El cap dels vigilants explica que va citar tota la plantilla el passat divendres per reunir-se a la comissaria. Cinc agents no es van presentar ni van donar explicacions quan el coordinador els ho va demanar verbalment. “Em van dir que essent una ordre verbal no m’ho havien d’explicar”, exposa el superior. A més, acusa el vigilant denunciant de ser una persona “conflictiva, que s’extralimita en les seves funcions i que invesitga els delinqüents pel seu compte”. Tot i això, reconeix que mai ha tingut proves per obrir-li un expedient disciplinari. “Les úniques proves que tenim és que els ciutadans es queixen”, afirma. “Des dels jutjats, quan escolten el seu número de placa s’enfilen per les parets però de moment no s’ha pogut provar res”, apunta el cap. El cert, però, és que aquest vigilant ha estat ?denunciat vuit vegades i ha quedat absolt en tots els judicis de les acusacions que se li atribuïen.

Amb tot, el cap dels vigilants municipals explica que si en algun moment no s’han tramitat les denúncies pertinents es deu a un error d’aquest agent. El coordinador sustenta la seva afirmació al·legant que aquest vigilant formula malament les denúncies i les tramita per procediments que no li corresponen, ja que les cursa “a través d’organismes que no tenen competència”. És en aquest punt que el cap considera una “derrota personal” el fet que l’agent “no s’hagi reconduit com els altres” un cop se l’hi ha explicat el funcionament de les ordres i normes.

El guàrdia que va denunciar l’alcalde el passat dilluns, també va interposar una denúncia contra el coordinador del cos del vigilants municipals per prevaricació, coacció i usurpació de càrrec públic.
El vigilant acusa el cap de tractar despectivament la plantilla i coaccionar tot el cos amb frases com: “Que sàpigues que dimarts a l’Ajuntament hi haurà comissió de govern per fer els llocs de funcionari de carrera de vigilant municipal i no passareu molts de vosaltres, ja me n’encarregaré jo. L’alcalde m’ha dit que posi jo mateix cinc noms en un paper, o sigui que vosaltres mateixos”.
Denuncia també el vigilant que el coordinador dels agents “usa uns galons reglamentaris de caporal quan en realitat és un agent coordinador del cos”. Per aquest fet considera el denunciant que el seu superior usurpa un càrrec públic.

Cessament il·legal
A més, afegeix el denunciant que el febrer es va cessar “de forma il·legal” un company del cos a causa de les seves “queixes insistents per la imposició d’un quadrant totalment il·legal en el qual es realitzaven més hores de les establertes per llei i sense cap tipus de vacances durant l’any”.
En aquest sentit, el coordinador posa en entredit el requeriment del vigilant afirmant que no és la primera vegada que denuncia un Ajuntament.

En efecte, aquest mateix vigilant reconeix que va denunciar l’Ajuntament de Sils quan ell era agent d’aquesta localitat. Explica, però, que en cap cas poden relacionar-se ambdues denúncies, doncs la de Sils la va interposar per una mala senyalització dins l’edifici municipal que acull el consistori i que li va provocar una caiguda per la qual va haver d’estar de baixa durant tres mesos degut a que van haver de realitzar-li un injert a la cama. L’accident es va produir mentre l’agent intentava apagar un incendi i va haver d’entrar a l’Ajuntament a buscar un extintor per tal de poder sofocar-lo.

Dimecres 11 de març de 2009
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009031100_3_319355__Comarques-vigilant-Maanet-denunciar-lalcalde-expedientat-mateix

2 07 2009
.Concurs 2 places

Aprovació admesos i exclosos, tribunal i fixació dates concurs oposició lliure 2 places agent policia local. Expd. 2009/471. (format PDF):

http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Shared%20Documents/Taulell%20anuncis/Edicte%20admesos%20i%20exclosos.pdf

19 07 2009
.Bloc

Endreçant el bloc; comentaris copiats d’un altre article:

18 07 2009 josep (08:36:11) A VEURE SI QUAN CONVOQUIN LES PLACES DE POLICIA A SILS HO FAN NETAMENT. DESDE L’AJUNTAMENT ENS DIUEN (LA SENYORA QUE RECULL LES INSTANCIES)QUE LES PLACES JA ESTAN DONADES I QUE NO CAL QUE ENS PRESENTEM! QUINA VERGONYA!

18 07 2009 LNC (10:40:07) Exacte, quina vergonya!!
Endreçant el bloc, comentaris procedents d’una altra pàgina

18 07 2009 sisi (12:21:39) Això també passava amb les altres places que convoquen a l’ajuntament…… Com per exemple les places d’ administratives???????!!!!!!!!!!

18 07 2009 ANONIM (16:37:48) SISI: Això ha passat sempre i en totes les places que ha convocat l´Ajuntament 18 07 2009 rafael (17:07:44) la secretaria no diu que ja estan donades, diu que l’Ajuntament , ja te 5 vigilants que ja son funcionaris

18 07 2009 LNC (18:15:12) http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Shared%20Documents/Taulell%20anuncis/Bases2agentsPLocal.pdf
http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Shared%20Documents/Ocupació/Inst.pdf

24 07 2009
Dani

L´oposició de Sils ultima un pacte i prepara una moció de censura contra l´alcalde (IdS)

ICV, AMS i CiU volen crear un tripartit al consistori i el convergent Francesc Anoro es posiciona com a futur batlle

SILS E.BATLLE
L’oposició de l’Ajuntament de Sils, formada pels grups CiU, AMS i ICV, està ultimant un pacte entre les tres forces que pugui permetre presentar una moció de censura contra l’alcalde, Martí Nogué, i el seu govern del grup Independents per Sils (IdS), que està al capdavant del consistori en minoria amb quatre dels set regidors, segons va confirmar ahir el president de CDC a la Selva Interior, Narcís Junquera.
La possibilitat d’una moció de censura no és un fet nou a Sils, ja que fa prop d’un any hi va haver moviments per dur-la a terme, però llavors es va abortar per manca de suport dels convergents. Junquera explica que els impulsors de l’actual moció de censura contra Nogué són els grups d’AMS i ICV i llavors CiU s’hi hauria sumat.
Tot i això, per ara no està decidit el funcionament d’un possible nou govern ni tampoc el seu cartipàs, però el que sí ho està és que “CiU serà qui tindria l’Alcaldia”, al ser-ne el grup majoritari amb tres regidors -AMS compta amb dos edils i ICV també- i per tant, Francesc Anoro es convertiria en el nou alcalde de Sils pels propers dos anys.
Aquesta moció de censura que s’està coent des de fa poc, assegura Junquera, es fa “amb molta il·lusió per part de tots” i el que l’hauria provocat, explica el president de CDC a la Selva Interior, és que des de l’òptica de l’oposició “l’Ajuntament està saturat i que ha de tirar endavant i la moció de censura, va molt seriosament”.
D’altra banda, Junquera assegura que en els propers dies es podria signar l’acord entre les tres forces i presentar la moció de censura, que podria dur aquest tripartit al govern de Sils.

Escenes de molta tensió
En els darrers mesos, el govern de Sils s’ha topat amb diversos esculls a causa de la forta oposició dels grups d’ICV i AMS especialment i darrerament, fins i tot per part de CiU. En alguns plenaris s’han viscut algunes escenes que demostren que no hi ha bona entesa entre els grups que formen la corporació municipal. Entre les més recents hi ha la que va protagonitzar l’edil d’ICV Albert Miralles i l’alcalde, Martí Nogué. Aquesta es va produir enmig d’un ple i per diverses divergències entre ambdós a l’hora d’exposar un tema sobre el nou planejament urbanístic i sortides de to de l’edil d’ICV, finalment, l’alcalde va expulsar-lo del plenari. Aquest fet, posteriorment, va provocar que en el darrer plenari CiU ho critiqués i instés els edils a comportar-se.
D’altra banda, un altre fet molt significatiu d’antagonia entre govern i oposició va ser durant el plenari de pressupostos: l’oposició en bloc va rebutjar el nou compte per al 2009 i en un ple celebrat al cap de cinc mesos, es va poder aprovar per l’abstenció de CiU.
A tot això, se li sumen les crítiques de l’oposició ple rera ple per “manca d’informació per part de l’equip de govern” sobre molts temes que van a ple i del dia a dia.

26 12 2009
.Bloc

Divendres 25 de desembre de 2009
Diari de Girona

Mossos i policies de la Selva interior posen en comú la seva metodologia

SANTA COLOMA DE FARNERS | DDG
Els Mossos d’Esquadra i els cossos de policies municipals i vigilants de la Selva interior han celebrat recentment una jornada de treball a la comissaria de Santa Coloma de Farners per tal de posar en comú i aproximar les respectives maneres de treballar. La finalitat ha estat enfortir la coordinació de tots aquests cossos en qüestions relacionades tant amb la seguretat ciutadana com la seguretat del trànsit. Les reunions tindran lloc de forma anual.
Comandaments de l’Àrea Bàsica Policial de la Selva Interior i efectius de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial de Girona dels Mossos van reunir-se al matí amb representants dels cossos de vigilants dels municipis d’Amer, Breda, Fogars, la Cellera de Ter, Maçanet, Riells i Viabrea, Sant Hilari Sacalm, Vidreres i Vilobí d’Onyar. A la tarda va tenir lloc la sessió de treball amb les policies locals de les poblacions d’Anglès. Arbúcies, Caldes de Malavella, Hostalric, Sils i Santa Coloma de Farners.

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/12/25/comarques-mossos-policies-selva-interior-posen-comu-seva-metodologia/377618.html

31 05 2010
.Mossos

Expedienten un altre inspector per no treballar el dia després de la nevada
Diumenge, 30 de maig de 2010 19:51

La Divisió d’Afers Interns (DAI) dels Mossos d’Esquadra es podria cobrar una altra víctima en relació amb la gran nevada que va col·lapsar Catalunya 8 de març i els dies posteriors. La cap de la Selva Interior està en el punt de mira perquè l’endemà de la gran nevada no es va presentar al seu lloc de treball i no ho va comunicar a cap superior. Es tracta de la inspectora Yvonne Valero, a qui han obert un expedient disciplinari segons ha pogut saber l’ACN. Yvonne Valero és el segon comandament de les comarques de Girona a qui Afers Interns ha expedientat. El primer va ser l’inspector Ferran Gómez, cap de la comissaria de Figueres.

La Divisió d’Afers Interns dels Mossos d’Esquadra ha obert un nou expedient disciplinari a un comandament de les comarques de Girona per la seva actuació en la gran nevada del dilluns 8 de març i els dies posteriors. La persona investigada és la inspectora Yvonne Valero, que és cap de l’Àrea Bàsica Policial de la Selva Interior, ubicada a Santa Coloma de Farners. Segons l’expedient, el dimarts 9 de març, un dia després de la gran nevada, la inspectora Valero no es va presentar a la comissaria i no va justificar la seva absència a cap dels comandaments superiors. La cap dels Mossos a la Selva Interior tampoc va ser a la comissaria el dia anterior, quan la neu va col•lapsar Catalunya, ja que es va quedar atrapada per la nevada quan sortia de la festa de la policia local de Sant Feliu de Guíxols en qualitat de convidada. Tot indica però, que l’expedient disciplinari no tindrà en compte aquest fet anterior. Les fonts consultades només han concretat que l’expedient s’està estudiant i que es resoldrà en un període de temps indeterminat.

L’Àrea Bàsica Policial de la Selva Interior ha estat comandada per la inspectora Yvonne Valero des de finals de 2008 i té la comissaria ubicada a Santa Coloma de Farners. D’ella en depenen els municipis d’Amer, Anglès, Arbúcies, Breda, Brunyola, Caldes de Malavella, la Cellera de Ter, Fogars de Tordera, Hostalric, Maçanet de la Selva, Massanes, Osor, Riells i Viabrea, Riudarenes, Riudellots de la Selva, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Hilari Sacalm, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Sils, Susqueda, Vidreres i Vilobí d’Onyar.

La Divisió d’Afers Interns (DAI) dels Mossos d’Esquadra és una unitat que depèn directament de la Direcció General de la Policia (DGP) i investiga les activitats il·lícites, les pràctiques delictives o contràries a l’ètica professional dutes a terme pels membres del Cos. La DAI és qui duu a terme la instrucció dels expedients disciplinaris i les investigacions necessàries per determinar els fets i les persones que en són responsables. Aquest és el segon expedient disciplinari que Afers Interns ha obert a un comandament de les comarques de Girona en relació amb la seva actuació en la gran nevada del mes de març.

Segon expedient disciplinari

La primera víctima de la Divisió d’Afers Interns va ser l’inspector Ferran Gómez, que era el cap de l’Àrea Bàsica Policial de Figueres i de qui depenia la seguretat ciutadana de la Jonquera, que va quedar col·lapsada a causa del tall de la circulació rodada a la frontera. L’inspector Gómez va ser fulminantment suspès de sou i feina només dos dies després de la gran nevada. Les primeres mesures cautelars van ser la retirada de la placa i la pistola per un mes, però nou dies després es va fer marxa enrere i se li van tornar. Això sí, se’l va canviar de destí. De Figueres a Barcelona. En canvi, en el cas d’Yvonne, fins ara no s’ha aplicat cap mesura cautelar. L’expedient disciplinari de Ferran Gómez també està encara pendent de resolució.

ACN

Font: http://www.9diari.es/index.php/catalunya/catalunya-societat/10604-expedienten-un-altre-inspector-per-no-treballar-el-dia-despres-de-la-nevada-

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Una mossa de gala fa obrir un prostíbul per refugiar-hi conductors,
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/03/11/mossa-gala-obrir-prostibul-refugiar-hi-conductors/392866.html

Els mossos gironins i la nevada,
http://www.mossosonline.com/noticies-d-interes-policial-f34/els-mossos-gironins-i-la-nevada-t866.htm#8422

27 06 2010
.Pistola elèctrica

Costa uns 1.500 euros

Diumenge 27 de juny de 2010

L´Ajuntament de Sils compra una pistola elèctrica per a la policia local
És el segon cos de policia gironina que admet aquest tipus d’armes a més de Blanes, i l’equip de govern ho justifica perquè estalvia el revòlver
01:57

SILS | E.PADILLA
La tenen des de fa un mes i el regidor de seguretat ciutadana, Joan Cot (IpSp-PSC), assegura que encara no s’ha usat. El cos de policia local de Sils disposa d’una pistola elèctrica, una Taser X26, idèntica a les dues que té la policia local de Blanes. Es tracta d’una arma no letal molt reputada entre els agents de les forces de l’ordre, però que genera desconfiança entre els polítics fins al punt que, tot i que se sospita que una vintena de policies catalanes en tenen -segons un informe d’Amnistia Internacional, que pretenia abolir-ne l’ús-, a Girona tan sols Blanes n’ha admès la tinença i el seu ús en almenys dues ocasions -una d’elles va ser fa un any quan un desequilibrat es va tancar amb dues catanes a un pis del carrer de l’Esperança. Els Mossos d’Esquadra en tenen almenys set, però no s’usen a l’espera d’informes que avalin que no tenen efectes perniciosos.

Les Taser són pistoles que disparen dos arpons que funcionen com electrodes capaços de generar una intensitat d’uns dos microamperis a una potència de 50.000 volts, que és transmesa per uns cables que connecten els arpons amb l’arma i tenen una extensió d’uns set metres. Un tret de Taser causa dolor agut i immobilitat durant uns cinc segons, prous com perquè els policies redueixin el detingut amb seguretat. Una bateria de cotxe té 12 volts de potència i una intensitat de 40 amperis, cosa que fa que esdevingui, en teoria, més letal que una Taser, segons destaca un informe sobre pistoles elèctriques elaborat per instructors de tir de l’Associació Espanyola d’Instructors de Tir Policial (AEITP).

L’argument fonamental dels policies en favor d’aquestes armes és que, en cas de procedir a la detenció d’una persona alterada i agressiva, eviten recórrer a l’arma de foc. Així ho va exposar el cos de Sils al seu consistori i Cot, que deixa clar que es va tractar d’una decisió tècnica del cos i no pas política, considera que “és una bona cosa perquè pot estalviar la pistola”. Fa dos anys, el Fòrum de Seguretat de Catalunya va organitzar a Girona una jornada sobre aquestes armes on caps de policia local van defensar el seu ús, admetent però que tenen un difícil encaix dins la llei -tot i que no estan prohibides, els cossos estatals no n’usen- i que poden comportar problemes a l’hora de justificar el seu ús davant un jutge.

El cas d’un esquizofrènic a Malgrat de Mar el 2008 va revifar el debat sobre les Taser. Va intentar agredir un agent amb un pic i aquest el va disparar, causant-li la mort a l’acte. Es va considerar que un tret de Taser hauria evitat el fatídic desenllaç.

Font: http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/06/27/lajuntament-sils-compra-pistola-electrica-policia-local/415317.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Clique la imatge per a veure-la més gran:

28 06 2010
.Desfibrilador

#5 – Alèxia el día 28-06-2010 a las 00:44:48
La meva pregunta és la següent: Que pasa amb les persones que porten un Desfibrilador implantat?! Pot ser igual de mortal que una arma… Això també s’hauria de tenir en compte, no?!

#4 – josep el día 27-06-2010 a las 22:54:23
a Sils ja fa temps que van canviar a Policia, el que no ha actualitzat la pagina web

#3 – agent el día 27-06-2010 a las 16:20:08
Senyor Raul mira’t la llei de policia de Catalunya la qual diu Mossos i Policia Local listillooooooooo……Segur que tú ets un VS.

#2 – xíspalo el día 27-06-2010 a las 13:02:06
si aguessin de reduir un familiar meu per detenir-lo, tant de bo fos amb una d´aquestes eines i no pas amb un arma de foc. Totalment a favor del taser

#1 – Raül el día 27-06-2010 a las 07:29:27
La pàgina web oficial de l’ajuntament cita guàrdia municipal, no Policia Local, és a dir vigilants municipals i les seves competències estan molt ben definides en la llei de policia de Catalunya. ¿Des de quan un simple vigilant pot portar i utilitzar una pistola Taser si no la fan servir ni les autoritats (mossos) per la seva perillositat?

Font: comentaris a l’article del DdG,
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/06/27/comarques-lajuntament-sils-compra-pistola-electrica-policia-local/415317.html

28 06 2010
zzz

els municipals encara no han demanat un vehicle anfibi i un rifle d alta precissio?
ja sabeu lo que teniu que demanar als reis l any vinent.

28 06 2010
.Taser X26


.
El seu ús està autoritzat generalment en nivells d’amenaça molt inferiors al que requereix l’ús d’armes de foc, apareixent en ocasions en el nivell immediatament superior a les ordres verbals.[1] El taser ha rebut fortes crítiques per part d’organitzacions de drets humans [1][2] així com per la Comitè de les Nacions Unides contra la Tortura, que va dictaminar que l’ús d’armes táser pot constituir una forma de tortura.

(…)

Arguments a favor

* El Táser genera en buit 50.000 volts, però en contacte amb la persona cau a 400 volts amb un corrent de 0,0021 amperes el que ho fa no-letal per se. Aquesta postura ha estat sostinguda per un estudi del Institut de Medicina Legal de Màlaga en Quaderns de Medicina nº 35 de 2004

Tenen la consideració d’arma no letal per la poca intensitat de la descàrrega produïda, entre 3 a 5 dt.. ” L’efecte letal del corrent elèctric depèn de la intensitat, no del voltatge.”

Arguments en contra

* 269 persones van morir entre 2001 i 2007 després de rebre descàrregues per armes Taser per part de la policia, en 39 dels quals l’autòpsia va determinar el Taser com a possible contribuent. En alguns casos, les morts han estat atribuïdes a la restricció física i estrès durant l’arrest (amb i sense Taser) al fenomen anomenat “Sudden Death Following Restraint” com va ser el cas del passatger Dziekanski a Canadà.

* Al marge del seu letalidad, l’ús del táser produeix un fort dolor en la persona objectiu sense deixar grans marques, per la qual cosa la policia pot emprar-la com a arma de tortura encoberta:
El problema de les Taser és que es presten de forma inherent a cometre abusos, ja que són fàcils de portar i fàcils d’utilitzar, i poden infligir dolor físic equivalent a una enrampada a nivell cos amb només prémer un botó i sense deixar senyals importants. Va haver-hi fins i tot persones a les quals se’ls van aplicar descàrregues per no complir una ordre policial després d’haver quedat incapacitades per una primera descàrrega.
* A causa del seu no letalidad, l’arma ha estat utilitzada en situacions en les quals no hagués estat justificat l’ús d’armes de foc.
* Les armes táser han estat emprades contra persones malaltes sota els efectes d’atacs, a causa dels quals no podien respondre a les ordenis de la policia, així com contra ancians amb demència i nens.
* El 90% de les persones que sofreixen un atac Taser estan desarmades en el moment de l’atac.
* Un estudi de la Canadian Broadcasting Corporation va demostrar que almenys un 10% de les armes Taser lliuraven més potència de la qual devien.

Font: http://ca.wikilingue.com/es/Taser

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
dimecres 28 de novembre de 2007
PISTOLA “TASER” CARGA ELÈCTRICA

L’empresa nord-americana Taser Internacional es dedica a fabricar armes que “no maten” a la gent per als cossos de policia, els serveis de seguretat privats i per al mercat d’armes de autoprotecció. Un dels productes estrella de la marca és la pistola Taser “X 26”, un arma de descàrregues elèctriques que té un enorme èxit als Estats Units i Canadà. En comptes de llançar bales, aquesta pistola expulsa dues fletxes, subjectes a un cable, que traspassen la roba del destinatari, s’insereixen en la pell del mateix i tot seguit desprenen una descàrrega elèctrica.

La tècnica és tan refinada que, encara que les fletxes quedin enganxades en la roba, el destinatari rep igualment els electroxocs, ja que la descàrrega arriba a els 50.000 volts (però només té una intensitat de 16 miliamperis per a no danyar l’organisme) i ataca al sistema nerviós, deixant paralitzat el cos per un breu espai de temps. La víctima no pot controlar els seus músculs, es queda inconscient i es desploma.

Però, no és tot or el que rellueix… Encara que l’arma ja estigui en circulació i s’hagi usat, fins al moment els estudis que s’oferixen en els informes de l’empresa Taser no són del tot creïbles i ni de bon tros convincents. Totes les investigacions que s’han efectuat fins al dia d’avui s’han fet sobre cossos sans, que, en principi, no han sofert cap tipus de dany intern després de rebre una descàrrega elèctrica feble de 16 miliamperis. Però, què succeeix amb aquelles persones que en el moment de l’atac estan sota l’influx de medicaments o de drogues, o que pateixin d’una malaltia crònica o del cor? “Molts experts prediuen que una descàrrega d’aquest tipus pot augmentar el risc d’un atac cardíac en aquestes persones”, comenta Amnistia Internacional (l’ONG en pro dels drets humans), mentre que per a la marca Taser, aquesta circumstància s’interpreta com un mer risc marginal que òbviament cal tenir en compte.

Però els dubtes augmenten. Com podem estar segurs que l’agent en qüestió no apunt als ulls o als genitals del perseguit? No pot succeir que el criminal es lesioni greument al desplomar-se després de rebre la descarrega elèctrica? O que al perdre el control dels seus músculs posi en perill la vida d’una tercera persona? I, no pot succeir també que, al ser inofensiva, la Taser s’utilitzi amb lleugeresa? “Pel seu maneig fàcil i per la simple possibilitat de fer molt dany, sense el risc de matar, amb una simple apretada de gallet, la pistola de electroxocs està dissenyada per a l’abús”, es torna a dir des d’Amnistia Internacional advertint que “a Estats Units, la Taser es va utilitzar contra joves desobedients, contra persones desarmades, contra deficients mentals i borratxos, contra criminals que volien fugir i contra persones que només havien discutit amb la policia”.

Les investigacions d’Amnistia Internacional mostren com la pistola Taser s’ha convertit, amb diferència, en l’arma més usada en les comissaries nord-americanes i canadenques que permeten l’ús de la mateixa. En aquestes accions, en les quals s’aplica una descàrrega elèctrica contundent, la taxa de mortalitat no sol ser alta, però també és veritat que amb tant tir pugen les possibilitats de ferir a terceres persones per errors en la mira o per contacte elèctric a través de materials transmissors. A continuació es mostren alguns exemples, que estan en els informes d’Amnistia Internacional, perquè el lector es pugui fer una idea de la situació que es viu en Estats Units i Canadà. Els casos següents han estat recollits d’articles de premsa, informes policials i altres fonts fiables i estan en la pàgina web de la citada ONG.

Font: http://telamamaria.blogspot.com/2007/11/pistola-taser-carga-elctrica.html

28 06 2010
pedro

Los Municipales solamente piden que les cambien las cubiertas de los veiculos y sobre todo las de recambio.

28 06 2010
Jofre

Aquest argument d’en Cot que la compra de la pistola és una decisió tècnica del cos i ell es renta les mans és un argument penós. Per què elegim i paguem als polítics si ja tenim als tècnics?

28 06 2010
Un de la Professió

Mireu la majoria de gent que opina sobre aquesta arma, és gent que no es dedica aquesta professió. Jo soc Policia (no de Sils, pero si que visc a Sils) i el que podrieu fer, els que sou del poble, és intentar parlar amb alguns dels agents del poble o fins i tot amb el Caporal del cos i que us expliquin com s’els ha multiplicat la feina (em refereixo a feina “conflictiva”, detencions, baralles, robatoris, etc..) aixi poder us donarieu compte de la necesitat de anar amb mitjans a l’hora de treballar al carrer (la veritat és que dubto que us donin aquesta informació, pero si ho voleu intentar… tot i llavors poder tindreu por de sortir al carrer). Tothom que porta un arma Taser, ha passat per un curs i en aquest curs els han disparat un tret de Taser. El que troboo vergonyos és que l’Ajuntament faci anar als policies sols amb el perill que comporta. Jo em negaria a anar sol a qualsevol servei, mai saps com acabara i anant sol, estas venut. A cas quant els “bombers” van a apagar un foc van sols? aixo si que és una vergonya!!

1 07 2010
altre de la professió

aquest que critiquen son els que despres demanen resultats, com diu el company, la gent no sap com s’ha multiplicat la feina, i com diu el dit no es poden matar elefants amb tiraxines

8 07 2010
Hector

muy importante que el alcalde de Sils y el señor Cot no ordenen a los guardias que utilizen esta arma si el alcalde vuelve a expulsar al señor Miralles de un pleno como hizo hace unos meses

8 07 2010
Mar

No sóc de la professió, però, sincerament, els admiro… cada dia posen en perill la seva vida per uns altres, el “nostre” Ajuntament els fa patrullar sols, no hi ha suficient caixa per a contractar a nous policies? Potser si algú es baixes el sou…

Tinc la sort de coneixer a més d’un Policia que patrulla pels carrers de Sils, he vist les imatges de les proves que fan per a poder portar una Taser, abans de disposar d’ella, la proven, en el seu propi cos, per tant, són conscients del que tenen entre les mans.

Ara hi han molts comentaris i escrits de si la Taser pot matar o no, però, no una pistola amb bales, què fa? acariciar?

Bona nit,

8 07 2010
antonio.

Con el dinero que ha valido esta pistola eléctrica, lo primero que tendrían que haber hecho este Equipo de Gobierno de Ineptos, es ponerles las cubiertas a los coches de la Policía Local que las tienen degastadas y sobre todo las de recambio.

9 07 2010
Anònim

De pistoles elèctriques ni idea, però fa unes setmanes em van trencar el vidre del cotxe i em van robar uns objectes, vaig trucar a la policia local pel tema de la denúncia per a l’asseguradora, en trenta minuts tenia el cotxe inspeccionat amb fotografies i sortia de l’oficina de la policia local amb la meva denúncia, un servei molt correcte, ja tocava que l’ajuntament solucionés el tema de les denúncies.

4 10 2010
SILS ENVIA UN AGENT

La demarcació té 4,6 policies per cada 1.000 habitants
El cos policial dels Mossos d’Esquadra és el que té més efectius a les comarques gironines amb 1.699 agents, les policies locals en tenen 900, la Guàrdia Civil 460 i la Policía Nacional cap a 349
04/10/10 02:00 – girona – Òscar Pinilla

Les comarques gironines tenen una ràtio de 4,6 policies per cada 1.000 habitants. Dels prop de 3.450 agents policials que hi ha en tota la demarcació de Girona, 1.699 formen part dels cos dels Mossos d’Esquadra, 900 de les policies locals dels municipis gironins, 460 de la Guàrdia Civil i cap a 349 de la Policía Nacional. Aquests efectius han de cobrir una població de 747.782 habitants, segons les darreres dades oficials del padró.

Per anar corregint el dèficit de policies a la demarcació, el curs de formació bàsica policial 2010/2011 de la 24a promoció d’agents dels Mossos d’Esquadra a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya ja ha començat amb 1.293 alumnes. Aquests rebran la formació bàsica policial per convertir-se en mossos d’esquadra i policies locals que al proper mes de juny reforçaran la presència policial a tot el territori català. Dels 1.293 alumnes del curs bàsic policial corresponent a la 24a promoció d’agents, 809 són aspirants a mossos d’esquadra. D’aquests 809 alumnes, 599 (el 74 %) són homes i 210 (el 26%) són dones. La resta, 484 alumnes, són aspirants a policies locals de 121 municipis de tot Catalunya. D’aquests, 33 agents de 18 municipis gironins cursaran els estudis. Enguany, els municipis que envien més agents són Castell-Platja d’Aro, Figueres, Girona, Lloret de Mar i Santa Coloma de Farners, amb tres agents de cada poble. Pel que fa a la resta d’ajuntaments gironins, Anglès, Arbúcies, Begur, Cadaqués, la Jonquera, Llagostera, Llançà i Sils, només envien un agent; i Caldes de Malavella, Hostalric, Olot, i Sant Feliu de Guíxols, n’envien dos.

(…)

http://avui.elpunt.cat/noticia/article/24-puntdivers/4-divers/311470.html

4 10 2010
2 PLACES, 27 PRESENTATS

ACTA DEL CONCURS OPOSICIÓ LLIURE PER LA PROVISIÓ DE 2 PLACES D’AGENTS DE LA POLICIA LOCAL (28 setembre 2010):

http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Shared%20Documents/Taulell%20anuncis/Acta%202%20Polis%20Locals.pdf

12 01 2011
XERRADES ESCOLES

14/01/2011
XERRADA: INTERNET SEGURA
A les 17.30 h a l’Escola Jacint Verdaguer.
Organitza l’AMPA de Sils i Mossos d’Esquadra.

09/02/2011
XERRADA: DROGUES
A l’Institut de Sils a les 17.30 h.
Organitza l’AMPA de Sils i Mossos d’Esquadra.

Font: web municipal

6 04 2011
ALCOHOL I DROGA
Successos

Realitzen més de 200 proves d’alcoholèmia en una nit en un macrocontrol a Girona

GIRONA, 6 Abr. (EUROPA PRESS) –

   Els Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb la Policia Local de Sils (Girona), van realitzar la nit de dissabte passat un total de 234 proves d’alcoholèmia en un macrocontrol de seguretat en diverses carreteres de la zona.

   En total, 35 conductors van donar positiu, i la majoria no van superar el límit penal, mentre que les tres proves de drogues realitzades van donar positiu i comportaran una denúncia administrativa.

   Aquest dispositiu es va dissenyar després de detectar que en gran part dels accidents que han ocorregut últimament a la zona, els conductors havien consumit alcohol, i per l’augment d’infraccions comeses per conductors ebris.

Font: http://www.europapress.cat/successos/noticia-successos-realitzen-mes-200-proves-dalcoholemia-nit-macrocontrol-girona-20110406182810.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Enxampen en una sola nit 35 conductors beguts i tres positius per drogues a Sils
Els Mossos hi han constatat un repunt dels accidents relacionats amb la conducció sota substàncies tòxiques

DDG Un total de 234 lectures d’alcoholèmies, 35 de positives; tres positius per drogues i sis vehicles que intentaven escapolir-se per camins rurals, els conductors dels quals, sense excepció, van donar positiu a l’hora de bufar en l’etilòmetre. Aquest és el balanç del macrocontrol que els Mossos d’Esquadra, amb la participació de la policia local de Sils, van efectuar entre el dos i el tres d’abril a carreteres de Sils, Mallorquines i Caldes de Malavella.

Els agents responsables del control del trànsit i de la investigació dels accidents havien detectat, d’un temps ençà, que en gran part dels sinistres de circulació que succeeixen en aquesta zona hi jugaven un paper capdal l’alcohol i les drogues. També s’ha constatat un augment de les infraccions comeses per conductors sota els efectes de substàncies tòxiques. Per això, efectius de Trànsit, amb el suport d’agents de seguretat ciutadana de la comissaria de Santa Coloma de Farners, efectius de Recursos Operatius (ARRO), agents de la brigada canina i també efectius locals de Sils, va afectuar una tongada extraordinària de controls en aquesta zona, propera a una popular discoteca molt freqüentada els caps de setmana.

Així, dels 35 positius d’alcoholèmia, sis van ser de caire penal: és a dir, els conductors presentaven taxes superiors a 0,60 mil·lilitres d’alcohol per litre d’aire expirat, cosa que representa la comissió d’un delicte contra la seguretat en el trànsit. Les 26 alcoholèmies restants marcaven entre 0,25, el màxim per posar-se al volant, i 0,60.

Font: http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/04/07/enxampen-sola-conductors-beguts-tres-positius-drogues-sils/477939.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Successos
243 proves d’alcohol en una nit a Sils
També es van fer 3 proves de drogues

2011-04-07, Redacció

Els Mossos van desplegar aquest dispositiu de seguretat ciutadana i viària extraordinari pel fet que gran part dels accidents que es produeixen a la zona, on hi ha una gran discoteca, són causats per l’alcohol i les drogues.

La policia també havia constatat un augment de les infraccions comeses per conductors sota els efectes de begudes alcohòliques a la zona de Sils, Mallorquines i Caldes de Malavella. Davant d’aquests fets, els responsables de l’Àrea Territorial de Trànsit de Girona van establir un seguit de controls de drogues i alcohol a la C-63, la GI-555 i la N-II.

Dels 234 controls d’alcoholèmia, 199 van donar negatiu, mentre que de tota la resta 26 van comportar una denúncia per la via administrativa i 6 l’obertura de diligències penals per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit.

Pel que fa a les proves de drogues, totes positives, van comportar una denúncia administrativa.

A més, una patrulla va detectar sis vehicles que van intentar escapolir-se per camins rurals per tal d’evitar els controls. Tots els conductors van donar positiu en la prova d’alcohol.

Font: http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=4966

7 04 2011
DENÚNCIES

La Policia Local de Caldes crea un sistema per consultar dades i agafar denúncies des del cotxe pensat per pobles petits

11:44 07.04.2011

Caldes de Malavella (ACN).- La Policia Local de Caldes de Malavella (Selva) ha creat un sistema per consultar dades i agafar denúncies des del cotxe pensat específicament per a municipis petits. El dispositiu, pioner a les comarques gironines, es basa en un ordinador portàtil i una connexió a Internet sense fils. Mitjançant un programari ideat pel caporal i un dels agents, la policia pot connectar-se a la centraleta, consultar dades en temps real i també agafar denúncies. “El poble té 60 quilòmetres quadrats d’extensió i, abans, calia tornar a comissaria o trucar als Mossos d’Esquadra per fer la gestió”, concreta el caporal en cap Xavier Muñoz. Altres policies de pobles veïns, com Sils o Hostalric, ja s’hi han interessat.

Font: http://www.vilaweb.cat/acn/societat/3870570/20110407/policia-local-caldes-crea-sistema-consultar-dades-agafar-denuncies-cotxe-pensat-pobles-petits.html

12 04 2013
ponce

Me parece maravilloso que se aya creado un arma como esta
quisiera comprar una para mi uso personal por la enorme inseguridad que abrasa a mi nacion Venezuela
si es posible responder a mi correo luisponce0972@hotmail.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: