Antitaurins

28 07 2010

Sils encara no

L’Ajuntament de Riudarenes, per unanimitat, es va declarar municipi antitaurí el 13 de novembre de 2006. A la nostra comarca també s’han declarat antitaurins Hostalric i Tossa. Sils encara no ha debatut el tema.

.

Anuncis

Accions

Informació

3 responses

5 03 2010
.Bloc

28 07 2010
PARLAMENT CATALUNYA

El Parlament debat avui la prohibició de les corrides de toros enmig d’una gran expectació

Ha arribat un dia clau en la història de la tauromàquia a Catalunya. El Parlament debat avui la prohibició de les corrides de toros amb la incògnita de quin serà el resultat de la votació. Tant els protaurins com els antitaurins veuen possible guanyar la partida, però la veritat és que els encarregats de decantar la balança seran els diputats de CiU i PSC, que tenen llibertat de vot. Un altre al·licient de la votació és que serà pública, és a dir, que es podrà saber quina ha estat l’opció de cada diputat. El debat ha aixecat una expectació mediàtica enorme, amb la presència de 14 mitjans de comunicació internacionals a la cambra i més de 300 periodistes acreditats.

L’atenció mediàtica de la votació d’avui al Parlament pot resultar sorprenent, si es té en compte que les Canàries van prohibir els toros el 1991 sense tant rebombori. El cas és que seguiran la votació periodistes francesos, nord-americans i alemanys, entre d’altres, de mitjans de tan ressò com la BBC o la CNN. Tot i això, els 300 periodistes acreditats encara es queden curts si es comparen amb els més de 500 que van seguir l’aprovació de l’Estatut.

El debat començarà a les 10 del matí i el podreu seguir en directe i minut a minut al 3cat24.cat.

El debat d’avui suposa el final del camí de la iniciativa legislativa popular (ILP) que és l’origen de tot plegat i que va presentar 180.000 firmes a favor de prohibir les corrides.

De moment l’únic que se sap del cert és que els diputats d’ERC (21) i els d’ICV-EUiA (12) votaran a favor de la prohibició, mentre que els del PPC (14) i el Grup Mixt (3) ho faran en contra. Això són 33 vots a favor i 17 en contra. Falta saber què faran els 48 diputats de CiU i els 37 del PSC.

Alguns ja han dit que s’absentaran del ple, com ara Francesc Sancho i Xavier Pallarés, que protestaran per la decisió del PP de portar al Consell de Garanties Estatutàries la regulació dels correbous, fet que impedeix que aquesta legislatura es pugui aprovar el blindatge legal d’aquesta tradició.

“A priori”, la majoria de diputats del PSC votaran en contra de prohibir les corrides i la major part dels de CiU hi votaran a favor. Això fa pensar que la balança es decantarà de la banda dels antitaurins, però les absències i la llibertat de vot fan preveure una votació renyida.

Si finalment prospera la prohibició, entrarà en vigor l’1 de gener del 2012. Ara per ara, l’única plaça de toros activa a Catalunya és la Monumental.

Font: http://www.3cat24.cat/noticia/788326/politica/El-Parlament-debat-avui-la-prohibicio-de-les-corrides-de-toros-enmig-duna-gran-expectacio

9 08 2010
CORREBOUS VIDRERES

La polèmica encetada arran de la prohibició de les corrides de toros arriba als correbous:
http://www.3cat24.cat/noticia/804727/catalunya/La-polemica-encetada-arran-de-la-prohibicio-de-les-corrides-de-toros-arriba-als-correbous

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: