Estació meteorològica

13 08 2010

Estació meteorològica a Sils

Observacions diàries: servmet/xom/observacio/index.html

~

Climograma de Sils: http://www.ucm.es/info/cif/plot/es-sils-.htm

Anuncis

Accions

Informació

2 responses

13 08 2010
DIÀRIAMENT

Sils posa en marxa una estació meteorològica a la zona de Can Cabirol

SILS | E.B.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i l’Ajuntament de Sils han posat en marxa un punt d’observació meteorològica a la zona de Can Cabirol. Aquest observatori permet recollir dades sobre temperatures mínimes i màximes, pluviometria i dades sobre fenòmens atmosfèrics, entre d’altres. L’encarregat de fer les observacions és un veí de Sils, Joan Vega, que diàriament prendrà les dades d’aquesta estació meteorològica i les publicarà.

Les dades preses cada dia seran enviades al SMC i, llavors, es podran consultar a través de la web http://www.meteocat.cat. L’instrumental que es troba en aquest observatori consta d’una garita de fusta i a l’interior hi ha un termòmetre de mercuri que detecta la temperatura màxima diària; un termòmetre d’alcohol per a la temperatura màxima diària i un pluviòmetre.

Aquesta estació meteorològica forma part a partir d’ara de la Xarxa d’Observadors Meteorològics de Catalunya (XOM), que permet al SMC tenir varietat climàtica de tot el país, i a partir d’ara amb dades de Sils.

Font: http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/10/08/sils-posa-marxa–estacio-meteorologica-zona-can-cabirol/361950.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Per a consultar les observacions diàries:

http://www.meteocat.com/mediamb_xemec/servmet/xom/observacio/index.html

18 11 2010
VANDALISME I BOTELLÓN

Uns brètols destrossen l´estació meteorològica de Sils

També van trencar els retrovisors de diferents cotxes que estaven aparcats a la Barceloneta

Van robar el pluviòmetre.<br/>

SILS| E.B.

Un grup de brètols han destrossat l’estació meteorològica de Sils aquest cap de setmana. En concret, han destrossat part de la tanca que envolta l’estació i a banda, han robat el pluviòmetre així com també la porta de la gàbia, on hi ha els termòmetres.
Uns fets que com explica l’encarregat de fer les observacions Joan Vega ha denunciat els fets a la Policia Municipal de Sils i assegura que en aquella zona del municipi, l’àrea de la Barceloneta, és una àrea on hi ha joves que hi passen per anar a l’estació de tren els cap de setmana quan vénen d’una zona d’oci nocturn que hi ha ubicada a les Mallorquines.
A banda d’aquestes destrosses, la nit de dissabte a diumenge, un grup de brètols també es va encarregar de trencar diferents miralls retrovisors d’un grup de cotxes que hi havia aparcats a la zona.
Aquests fets bandàlics* es van produir en un dia, que com explica l’alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS), els agents de policia patrullen amb més intensitat per aquella zona, essent dissabte, perquè s’ha detectat que el camí que va de Mallorquines a l’estació, hi ha joves que hi practiquen el “botellón” i de fet, aquella mateixa nit van haver d’intervenir en un cas d’aquests.
I afirma que alguns veïns de la Barceloneta s’han queixat en ocasions d’alguns grups de joves que molesten a la matinada fent botellón o cridant per aquesta zona habitada de Sils. Per tot això, assegura que la policia local hi patrulla més i lamenta els fets de l’estació meteorològica.

Font: http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/11/18/bretols-destrossen-lestacio-meteorologica-sils/446483.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

* bandàlics: en català normatiu, vandàlics.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: