Aiguat

17 08 2010

Denúncia al DdG:

L’alcalde Nogué recomana que els veïns de Sils es paguin, de la seva butxaca, instal·lacions perquè la claveguera pública no els porti aigües residuals i fecals a les seves cases, en cas de pluja. “No es pot dubtar dels tècnics”, diu l’alcalde. No sabem si en Nogué s’ha dignat a mirar la foto publicada pel Diari de Girona:

El pou del carrer Països Catalans per dins, on es pot veure les tres canonades d’entrada i una de sortida.

Veïns de Sils denuncien que el pou de Can Cabirol no funciona bé

L’Ajuntament destaca que cap clavegueram podria haver assumit la gran quantitat d’aigua que va caure el dilluns en molt poc temps

SILS | JORDI VERA

Diversos veïns del barri de Can Cabirol de Sils denuncien que el pou de registre situat al carrer dels Països Catalans no funciona correctament i quan es produeixen pluges importants provoca inundacions destacables als diferents carrers de la zona. El passat dilluns en va ser un exemple, tot i que asseguren que no es tracta de la primera vegada que pateixen aquest problema al barri. Des de l’Ajuntament es va destacar que cap pou podria haver engolit la quantitat d’aigua que va caure en l’aiguat de dilluns.

Segons els veïns, el problema ve derivat perquè les canonades d’entrada aporten molta més aigua de la que pot assumir la de sortida. De fet, exposen la seves raons en un escrit, en el qual expliquen que els genera dubtes “l’existència d’un pou de registre on les canonades entrants aporten molta més aigua que la canonada de sortida, quan plou de veritat com va passar el dilluns”. “Això explicaria algunes inundacions que han patit els veïns des de fa un any ençà”, afegeixen en el document.

El pou es troba a la part més fonda del carrer Països Catalans, al bell mig del carrer, prop de la cruïlla amb el carrer Ponent, i segons els veïns ha de recollir aigua d’una important zona del barri. En concret el pou consta de tres canonades de sortida i només una d’entrada i això és el que podria portar els problemes.

També es queixen que en alguna ocasió l’aigua ha entrat a les cases per la mateixa canonada de sortida, però en sentit contrari. “Durant l’aiguat, l’aigua sortia per la tapa del registre, cap a l’exterior, i circulava pels carrers en lloc de fer-ho per la xarxa subterrània; en alguns casos, l’aigua entra a les cases per la mateixa canonada, en sentit contrari”, denuncien els veïns del barri.

Els veïns es pregunten, doncs, si les inundacions van ser únicament causades pel gran xàfec o es tracta d’un defecte de la xarxa de Sils. “¿Tot és culpa de la gran tempesta o és que la xarxa de clavegueres de Sils no funciona com cal? ¿Per què algunes cases de Can Cabirol, en carrers situats a la part alta del poble han sofert inundacions, amb intervenció de vehicles de bombers per poar l’aigua, en alguns casos?“, es pregunten els veïns en l’escrit.

Finalment, els veïns es queixen també dels importants desperfectes i pèrdues materials que han hagut de patir. A banda dels perjudicis per les empreses asseguradores. A més, asseguren que algunes persones de la zona s’han hagut de “construir obres especials, pagades de la seva butxaca, per impedir que l’aigua de la claveguera pública no entri cap a casa seva”.

Per la seva part, des de l’Ajuntament es va voler destacar que els aiguats del passat dilluns van ser molt excepcionals. “Quan hi ha pluges d’aquest tipus, els claveguerams no poden engolir tota l’aigua que cau. Ni aquest ni cap clavegueram pot assumir la quantitat de litres que van caure dilluns. Sortosament no va durar molts minuts”, va explicar l’alcalde de Sils, Martí Nogué.

L’Alcalde va destacar que la instal·lació és relativament nova. “Es tracta d’un pou relativament nou i vull pensar que els tècnics que el van dissenyar ho van fer correctament“, va explicar Nogué. En referència a les crítiques sobre les diverses canonades de sortida i d’entrada d’aigua, l’alcalde va defensar la tasca dels tècnics, en qui diposita la seva confiança. “No és pot dubtar dels tècnics. Si està fet així, és perquè la canonada de sortida sigui capaç d’absorbir l’aigua”, va comentar Nogué. Tot i això, l’alcalde va aclarir que no es pot dissenyar un clavegueram tenint en compte les pluges del dilluns.

Finalment, l’alcalde va recomanar la instal·lació de mecanismes per evitar que l’aigua entri a les cases. “Hi ha mecanismes tècnics pensats perquè l’aigua no entri a les plantes baixes. Hi ha veïns d’aquesta zona que tenien molt problemes similars, que s’han instal·lat aquest tipus de mecanismes”, va explicar Nogué. “Jo com a alcalde, els aconsello que s’ho instal·lin“, va afegir.

Font: Diari de Girona, 12/08/2010

Com tenim el clavegueram?

1. Clavegueram al barri de Can Cabirol de Sils, dilluns 9 agost 2010. Les fotos mostren detalls de l’al·lucinant pou de registre situat a la part més fonda del carrer Països Catalans, al bell mig del carrer. En aquesta zona s’han inundat alguns soterranis (no és la primera vegada) i els bombers han hagut d’intervenir.

Durant l’aiguat, l’aigua surt per la tapa del registre, cap a l’exterior, i circula pels carrers en lloc de fer-ho per la xarxa subterrània; en alguns casos, l’aigua entra a les cases per la mateixa canonada, en sentit contrari. Fonts dignes de crèdit asseguren que els veïns ja havien advertit, fa mesos, a la màxima autoritat local de com havia quedat aquest pou de registre després de la construcció de la nau industrial popularment coneguda com a Nyap de Sils. Continuarà …

2. Més fotos de l’aiguat. Si en teniu més i les voleu publicar, ens les podeu enviar a la nostra adreça de correu electrònic: @


Anuncis

Accions

Informació

9 responses

10 08 2010
Jofre

Inundació a la sala La Laguna de Sils i la Brigada amb fregones i cubells traient l’aigua bruta i aquesta foto d’aquest gran “pou de registre” surrealista que caldria saber quin tècnic municipal va autoritzar (entra molta més aigua de la que pot sortir i està situat en un punt força estratègic que recull molta aigua).

¿Tot és culpa de la gran tempesta o és que la xarxa de clavegueres de Sils és que no funciona com cal? ¿Inundacions a Can Cabirol, en carrers situats a la part alta del poble?

Què vol dir això que els embornals o forats de desguaç del carrer de La Laguna van quedar tapats? I el CAP? I …

I si demà plou un altra vegada?

10 08 2010
TROMBA D'AIGUA

Després de la tempesta
Arbres trencats, conreus malmesos i danys a habitatges, efectes de l’aiguat a la Selva

Arbres arrencats de soca-rel, camps de conreu malmesos, xemeneies esfondrades o teulats aixecats pel vent. Aquest és el panorama que l’aiguat que ha caigut aquest dilluns ha deixat a la comarca de la Selva. En algunes poblacions han arribat a caure 100 litres per metre quadrat i això ha provocat danys tant en el mobiliari urbà, com en les explotacions agràries i les cases particulars. A Riudarenes una família ha vist caure literalment la xemeneia dins de casa i una altra, que viu al centre de la població, té el teulat malmès. Un pagès de la mateixa població, Josep Duran, ha perdut un 10% del camp de blat que ha quedat tombat per l’aigua i també ha patit danys a l’hort, sobretot en tomates i pebrots.

ACN | DDG L’intens aiguat que va caure aquest dilluns al vespre, acompanyat de rauxes de vent i –en alguns casos- calamarsada, ha deixat danys a les poblacions de l’interior de la Selva. La tempesta va descarregar en poca estona sobre diversos municipis, i va fer anar de corcoll els Bombers d’una banda a l’altra, ajudant els veïns a qui se’ls havien inundat els baixos i garatges o que havien patit desperfectes a casa seva.

A Sils (Selva), l’aiguat va comportar talls de llum intermitents. La zona que en va sortir més malparada va ser el nucli de Vallcanera, on segons explicava l’alcalde, Martí Nogué, es van arribar a acumular gruixos d’aigua «d’un pam i mig». A més, una plantació de 200 pollancres propera a la carretera ha quedat molt malmesa, amb nombrosos arbres esqueixats i alguns –fins i tot- arrencats de soca-rel.

Entre els municipis que també han patit destrosses hi ha Riudarenes, on alguns arbres del centre del poble van caure. A més, pels voltants de la població, es poden veure nombrosos pollancres malmesos, alguns dels quals van arribar a caure al mig del camí i van haver de ser retirats pels membres de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de la zona.

Un dels seus membres, en Josep Duran, que és propietari del Mas Gelats Vell, explica que no havia vist «mai que els pollancres es tombessin d’aquesta manera». Duran té una granja de vaques, i ahir també va haver d’anar a corre-cuita per aixoplugar el bestiar i renovar-li el pinso, que va quedar completament xop.

«Va caure molta aigua de cop, i aquest matí ens hem hagut de passar molta estona netejant-ho tot», explica. Una mica més enllà del seu mas, Josep Duran també hi té una plantació d’unes deu hectàrees de blat de moro, un 10% de les quals s’han malmès i han quedat ajagudes per la pluja i el vent. «Ara el blat de moro estava florit i esperàvem que posés la panotxa, però la tempesta ha aixafat bona part dels marges i a dins el sembrat també hi ha zones on els cops de vent es van deixar notar», explica.

A més de fer mal als conreus, horts particulars de la zona també van patir els efectes de l’aiguat. En una part del poble, fins i tot, va caure calamarsada, i va destrossar els tomàquets i pebrots que s’hi cultiven.

Xemeneia a dins de casa

La tempesta també va fer danys a habitatges. La família de la Lola Vila, que viu al carrer Iu Pascual, va veure com –literalment- una xemeneia els queia a dins de casa. Aquest matí encara estaven netejant la destrossa, i tenien tota la runa de l’estructura apilonada a l’entrada.

«Estàvem al menjador i vam sentir un soroll molt fort», explica Vila. I afegeix: «Primer el vam confondre amb un tro, però seguidament va començar a caure aigua del sostre i vam veure que havia caigut la xemeneia; vam anar a demanar ajuda als veïns per treure la runa, perquè ens feia por que el sostre del menjador caigués».

Un cobert d’uralita situat al carrer Major també es va despendre i la força del vent va empènyer els blocs fins a la casa del davant. L’uralita va malmetre teules del teulat de l’habitatge, va abonyegar la canonada i va provocar destrosses al cotxe d’en Salvador Soler, el propietari de la casa. Avui encara explicava que li havia quedat ‘tota l’entrada i el balcó’ ple de runa.

Pal de la llum trencat

A Riudarenes, la tempesta també va partir en dos un pal d’electricitat, i va deixar part del poble sense llum durant força estona. Aquest migdia, els operaris estaven a la zona mirant com reparar-lo. A més, a Sils també hi va haver uns 1.700 abonats que es van quedar sense llum a conseqüència d’una avaria.

A Vidreres, per exemple, l’Ajuntament va decidir tancar el pas pels rierols i les rieres davant la gran quantitat d’aigua que va caure en poca estona. Tot i que els problemes més importants es van registrar en la mobilitat (la N-II va haver de tallar-se i els trens entre Maçanet i Girona no podien circular per arbres caiguts), el rastre de fulles per terra i de reguerons de fang avui encara és evident en aquests municipis.

Font: http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/08/10/despres-tempesta/424877.html
~

Els serveis d´emergència retiren els arbres caiguts a la carretera de Sils a Hostalric. CARLES COLOMER per al Diari de Girona

~

1. Llavors el tren va iniciar el seu recorregut aturant-se en totes les estacions, “a Sant Celoni van dir que els que anaven a Sils baixessin”, i, finalment a dos quarts d’una va arribar a Passeig de Gràcia. Total, cinc hores i quart i d“explicacions, ni una”.

Font: http://avui.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/205157.html

2. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha alertat de la previsió de nous xàfecs i tempestes per a la tarda de dimarts al Pirineu i el prelitoral, i que a partir de dimecres s’iniciï un nou episodi que s’allargui fins al cap de setmana.

Les tempestes de dilluns va ser de forta intensitat i es van acumular importants quantitats a Molló (118,3 litres per metre quadrat), Sils (Selva) (80), Beget (65), Fornells de la Selva (59,8) i Santa Coloma de Farners (45).

Font: http://www.europapress.cat/societat/noticia-generalitat-alerta-previsio-mes-tempestes-catalunya-20100810134525.html

3. A partir de quarts de set de la tarda, la intensa pluja que ha caigut a Sils i a les urbanitzacions properes ha inundat baixos i garatges. Durant una bona estona, els veïns i els Bombers han anat de corcoll fent anar galledes per treure la nombrosa aigua acumulada i netejant amb escombres i rasclons els rastres de terra i fang que han quedat als paviments. El carrer on hi ha el centre cultural ‘La Laguna’ ha quedat cobert per dos pams d’aigua en poca estona, perquè els embornals han quedat tapats.

Font: http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=4463

ADF FARNERS – ARGIMONT – SILS
4. Pluges i temporals als nostres municipis PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 09 de agost de 2010 21:21

Aquesta tarda, poc després de les sis, un gran percentatge dels voluntaris de la nostra A.D.F., hem sortit a causa del gran temporal de vent, pluja i llamps.

Tot ha començat per l’avís d’una columna de fum provocada per un llamp a la part de Santa Coloma, i seguidament, arbres caiguts, accidents de vehicles, garatges inundats, brancades obstruint el pas dels camins i un munt de sortides que ens han ocupat fins a altes hores de la nit.

Font: http://www.adf131.org/adf/noticies/87-pluges-i-temporals-als-nostres-municipis

5. Sils va ser l’únic municipi, segons Endesa, que va registrar avaries en el subministrament elèctric. Una línia es va avariar i va deixar sense llum des de les sis de la tarda fins al vespre uns 1.700 abonats. Tanmateix, també hi va haver múltiples apagades a altres localitats, però eren degudes al mecanisme d’autoprotecció que tenen les línies elèctriques i que les desconnecta en cas de fenòmens meteorològics adversos.

A la via ferroviària entre Girona i Maçanet hi van caure diferents arbres i pals de telèfon a partir de tres quarts de vuit del vespre, un fet que va obligar a tallar el pas de trens entre les dues localitats. El tram de Sils, per la seva banda, va ser un dels més afectats a causa de la caiguda d’una catenària, un incident que va requerir el treball de cinc dotacions de Bombers. Els viatgers van ser evacuats i, per tal de no perjudicar els horaris, a partir de les vuit del vespre es va habilitar un servei d’autobús entre Maçanet i Girona.

Múltiples incidències
Santa Coloma de Farners, Riudarenes, Vidreres i Maçanet de la Selva van ser les localitats més afectades per inundacions i petits incidents com ara caigudes d’arbres, que a Vidreres van causar desperfectes a alguns cotxes. Sostres afectats, baixos i pàrquings perjudicats per l’aigua i una inundació al CAP de Sils van ser les incidències més remarcables.

Font: http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/08/10/pluja-tomba-arbres-pals-telefon-tallar-tren-maanet-caldes/424701.html

6. Moltes sortides dels bombers
10/08/10 02:00 –

Els bombers van rebre ahir més de quaranta avisos, sobretot per baixos inundats i arbres tombats, motius pels quals van fer una vintena de sortides entre dos quarts de vuit del vespre i les nou. A banda dels incidents a l’N-II i a la línia de Renfe, els Bombers de la Generalitat també van actuar per problemes que es van produir sobretot als municipis selvatans de Sils i Vidreres, tot i que també a Caldes de Malavella, Santa Coloma de Farners i Maçanet de la Selva. A Sils, es va haver d’actuar a la carretera de les Mallorquines (Gi-555). A més, era difícil transitar en altres punts de la demarcació, com ara a l’autopista AP-7 a l’altura de Sant Gregori i a la C-35, on la visibilitat per als conductors era molt reduïda.

Pel que fa a la situació a la ciutat de Girona, la pluja sobtada d’ahir a la tarda va provocar el tall momentani del pas per sota la via del tren a tocar d’Hipercor. A més, un llamp va originar un petit foc que va cremar una vintena de metres quadrats de matoll al sector de Montilivi.

Font: http://avui.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/205109.html

7. Talls d’electricitat a Sils

La tempesta ha tingut també conseqüències sobre el servei de subministrament elèctric. A Sils, uns 1.700 abonats van estar sense llum ahir al vespre. L’avaria va afectar sobretot les urbanitzacions de Vallcarnera i Les Mallorquines. Segons ha explicat l’alcalde de Sils, Martí Nogué, en molt poca estona van caure grans quantitats d’aigua i de pedra. Els baixos d’alguns edificis van quedar inundats, entre ells el centre cultural La Llacuna.

Font: http://www.lamalla.cat/infolocal/girona/article?id=394813

8. Una tromba d’aigua a Girona atrapa 150 persones en un tren

Una forta tromba d’aigua, que ha escombrat les comarques de Girona des del Ripollès fins al Baix Empordà, ha complicat aquesta tarda la mobilitat, amb talls de tren i de carreteres, despreniments de roques i reducció de la visibilitat en nombroses vies.

La incidència més greu s’ha registrat a Sils (Selva), on la tempesta ha provocat la caiguda d’uns arbres sobre la via del ferrocarril i ha deixat atrapats a l’interior d’un Talgo uns 150 passatgers, ha informat Renfe. La companyia ha traslladat els viatgers fins a Barcelona per carretera. Els afectats anaven en un Talgo que circulava en sentit Barcelona i que ha quedat bloquejat a tot just dos quilòmetres de l’estació de Sils.

S’espera l’arribada d’una grua aquesta mateixa nit per retirar els troncs que hi ha sobre la via. Tècnics d’Adif valoraven aquesta nit els desperfectes i no descartaven que s’hagués vist afectada la catenària, cosa que faria que la reparació requerís un cert temps. La línia interrompuda uneix Barcelona amb la frontera francesa per Portbou.

Inundacions, pedra i talls de llum

També a Sils s’han produït inundacions, que han afectat la urbanització de Vallcanera i la de Les Mallorquines, on a més hi ha hagut problemes de subministrament elèctric, segons ha manifestat l’alcalde, Martí Nogué.

El batlle ha explicat que, en molt poca estona, ha caigut una gran quantitat d’aigua i pedra i que s’ha acumulat en gruixos d’un pam. El centre cultural La Llacuna ha resultat totalment negat, així com els baixos de diversos edificis pròxims.

A Vidreres, l’ajuntament ha decidit tallar el pas de vehicles per les rieres de la població com a mesura de prevenció en vista que anaven molt plenes, ha indicat l’alcaldessa, Ruth Rossique.

A la urbanització Can Carbonell de Caldes de Malavella s’han repetit els problemes d’inundacions de soterranis i baixos. En total, durant els minuts de més intensitat de la tempesta, els bombers de la Generalitat han rebut 25 avisos de ciutadans afectats.

60 litres d’aigua en pocs minuts

La pluja, que en localitats com Tregurà de Baix (Ripollès) ha descarregat gairebé 60 litres d’aigua en pocs minuts, també ha abatut un arbre de grans dimensions sobre la carretera N-2, a l’altura de Caldes de Malavella, fet que ha obligat els Mossos d’Esquadra de Trànsit a tallar el carril de la via en sentit Barcelona. Entre les 19.30 i les 20.30 hores, el Servei Català del Trànsit ha restringit la velocitat per mala visibilitat a l’autopista AP-7 i les autovies C-35 i C-31.

A Camprodon, una esllavissada de roques ha afectat la GIV-5264, que ha estat temporalment tancada al trànsit. Els bombers han obert un carril al voltant de les 22.00 hores, cosa que ha permès habilitar un pas alternatiu per als vehicles

Font: http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/20100809/pluja-vent-tallen-via-del-tren-entre-girona-macanet-selva/428499.shtml

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

9. A causa de les pluges i el vent
Interromput el tren entre Girona i Maçanet de la Selva
Renfe habilita autobusos per transportar els passatgers de la línia Barcelona-Portbou

EP El vent i les pluges que han caigut en les últimes hores a la província de Girona han obligat a tres quarts de vuit del vespre a interrompre el trànsit ferroviari entre Girona i Maçanet de la Selva per arbres en les vies, han informat a Europa Press fonts de Renfe.

Segons els Bombers de la Generalitat, els arbres es localitzen al quilòmetre 185 de la línia, entre Sils i Caldes de Malavella, a la comarca de la Selva, on les pluges de les últimes hores han provocat que els Bombers rebin una vintena d’avisos fins a un quart de nou del vespre, i que hi hagi visibilitat reduïda i arbres caiguts en algunes carreteres.

Renfe habilitarà un servei d’autobusos entre Girona i Maçanet per transportar els passatgers de trens de Mitja Distància de la línia Barcelona-Portbou. També es pot veure afectat el Trenhotel Barcelona-París.

La majoria d’avisos que han rebut els Bombers es refereixen a baixos inundats a la comarca de la Selva. La meitat procedeixen de la capital comarcal, Santa Coloma de Farners, i set de Sils, mentre que la resta es reparteixen entre Vidreres, Riudarenes i Maçanet de la Selva. També han registrat avisos de Fornells de la Selva, al Gironès.

Segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT) en la seva pàgina web, el trànsit es desvia a la carretera N-II direcció Barcelona a l’altura de Caldes de Malavella per la caiguda d’un arbre.

També s’ha de circular amb precaució perquè la pluja fa que la visibilitat sigui reduïda entre els quilòmetres 60 i 87 de l’autopista AP-7, i entre el 83 i el 100 de la carretera C-35.

A més, la carretera GIV-5264 està tallada per despreniments a l’altura de Camprodon, al Pirineu gironí.

Font: http://www.diaridegirona.cat/girona/2010/08/09/interromput-tren-girona-macanet-selva/424683.html

11 08 2010
GALLEDES I RASCLONS

A Sils nombrosos baixos i garatges van quedar inundats

Galledes i rasclons a Sils

A partir de quarts de set de la tarda, la intensa pluja que va caure a Sils (la Selva) i a les urbanitzacions properes va inundar baixos i garatges. Durant una bona estona, els veïns i els Bombers van anar de corcoll fent anar galledes per treure la nombrosa aigua acumulada i netejant amb escombres i rasclons els rastres de terra i fang que va quedar als paviments.

A Sils, per exemple, el carrer on hi havia el centre cultural ‘La Laguna’ va quedar cobert per dos pams d’aigua en poca estona, perquè els embornals van quedar tapats. Una de les veïnes, l’Enriqueta Brugués, de 76 anys, explicava que es va estar gairebé dues hores traient aigua. ‘Mentre plovia érem a dins de casa, però un cop hem vist com ha quedat tot, les galledes d’aigua anant amunt i avall no han parat’, relatava.

‘El garatge se m’ha quedat ple d’aigua, i hem hagut de treure-la amb un rascló’, explicava. Uns metres més enllà, un operari municipal s’afanyava a treure l’aigua que s’havia acumulat al centre cívic. Per sort, com que la pluja va durar poca estona, el material que hi havia a dins –com ara les cadires- es van poder salvar. Això sí, un cop l’aigua anava escolant-se cap al carrer empesa per l’escombra, al terra hi quedava un rastre evident de fang.

A l’altre costat de carrer, el lloc que va rebre més va ser el garatge d’un edifici. Allà, els Bombers del parc de Maçanet de la Selva (Selva) van haver de fer servir un motor de gasoil connectat a una mànega per poder anar traient l’aigua, que arribava ben bé fins a mitja cama.

Entre els veïns que van ajuar a treure aigua hi havia en David Fernández, de 31 anys. Viu en una banda del carrer i no va poder ni aparcar el cotxe al arribar. ‘He deixat el cotxe a dalt perquè ja ho he vist tot ple d’aigua; he vingut corrents cap aquí a fer coses i a destapar els embornals, que estaven plens de pedres, fang i fulles’, va explicar.

Font: http://www.aragirona.cat/noticia/25950/les-fortes-pluges-tallen-la-n-ii-a-caldes-de-malavella-i-el-transit-ferroviari-entre-macan

11 08 2010
CONREUS AFECTATS

Hortes i conreus afectats per la gran tempesta, a Sils. Cliqueu per a veure la foto més gran:

Camp de blat de moro

Camp inundat

Carbasses de Competició

Hort Mas Brugues

Camp de mongetes

Font:
El meu 3cat
http://www.3cat24.cat/pnoticies/1024SearchCGU.jsp?text=Sils&category=

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

La pluja destrossa el blat de moro i el gira-sol a la Selva

El servei meteorològic preveu més xàfecs i tempestes per als pròxims dies
Arbres arrencats de soca-rel, molts camps destrossats i danys en habitatges són els principals efectes de l’aiguat

La tempesta de dilluns a la tarda ha destrossat bona part de la collita de blat de moro i de gira-sol de la comarca de la Selva, on el sindicat Unió de Pagesos calcula que hi ha unes 3.000 hectàrees afectades pel temporal. En algun cas els camps de gira-sol han quedat arrasats, i pel que fa al blat de moro alguns propietaris han arribat a perdre el 80% de la collita. També han quedat afectats els productes de l’horta, sobretot la tomata. El sindicat JARC ha demanat ajuts al Departament d’Agricultura per pagesos afectats. Els municipis on hi ha hagut més destrossa són Santa Coloma de Farners, Caldes de Malavella, Sils i Riudarenes, on també hi ha molts habitatges amb danys materials.

A banda dels conreus i dels habitatges, la tempesta –l’aiguat va anar acompanyat de molt de vent i calamarsa– va arrencar arbres de soca-rel, i sobretot han rebut danys les plantacions de pi i pollancre. Precisament, la caiguda de branques i arbres va fer que dilluns a la tarda s’hagués de tallar la carretera N-II en un sentit, i també va quedar interrompuda la línia de tren entre Maçanet de la Selva i Girona. Ahir ja estaven restablerts tots els serveis.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu més tempestes. Una altra pertorbació afectarà des d’avui a la tarda la part est del país, i l’episodi de tempestes es podria allargar tota la setmana. Baixaran les temperatures

Font: http://avui.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/11-mediambient/205341-la-pluja-destrossa-el-blat-de-moro-i-el-gira-sol-a-la-selva.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
3.000 hectàrees destrossades
Demanen indemnitzacions per la tempesta a la Selva

GIRONA, 11 Ago. (EUROPA PRESS)

Unió de Pagesos ha demanat a la Conselleria d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) que faci una valoració detallada dels danys produïts per la tempesta que dilluns va destrossar 3.000 hectàrees de diferents poblacions de la comarca de la Selva.

El sindicat pretén, així, que la pagesia afectada rebi indemnitzacions justes. En concret, Unió de Pagesos demana per als damnificats l’exempció de l’Impost de Béns Immobles (IBI) de rústica, la reducció de l’import de quotes de la Seguretat Social i l’adequació de la fiscalitat de l’IRPF a les pèrdues que es comptabilitzin.

La tempesta d’aigua, vent i pedra de dilluns passat va afectar els municipis de Santa Coloma de Farners, Riudarenes, Sils, Caldes de Malavella i Vidreres en gran mesura, però també Maçanet de la Selva i Llagostera.

En el que respecta a Caldes de Malavella i Vidreres, la pluja va destrossar entre el 70% i el 100% del cultiu de gira-sol, mentre que a Sils les pèrdues de tomàquets, mongetes, carbassa i blat de moro van arribar al 50% després que en tan sols mitja hora caiguessin 80 litres per metre quadrat.

A Riudarenes també es va perdre el 80% de la collita de blat de moro i a Vallcanera la tempesta va bolcar pins de fins a 60 centímetres de diàmetre, la caiguda dels quals va provocar el tall de les carreteres en diversos punts.

Font: http://www.europapress.cat/economia/noticia-unio-pagesos-reclama-govern-indemnitzacions-per-tempesta-selva-2010081118

18 08 2010
CARRER MAJOR

9 Dies despres del temporal de pluja el carrer Major continua estan ple de sorra. Algu sap de qui depen la neteja dels carrers??? haurem d’esperar que un motorista o ciclista caigui per poder deixar-ho ben net???

Del facebook

18 08 2010
Can Cabirol

Martí, m’imagino que l’origen d’aquet clavegueram que s’ha quedat obsolet l’hauríem de buscar als anys 80 quan el teu antecessor, en Quimet, era alcalde de Sils i -al mateix temps- promotor de la societat anònima de “Can Cabirol” que va iniciar la urbanització; ja saps, yo me lo guiso yo me lo como.

Però, pel que fa a aquest “pou” que surt a la fotografia del diari de Girona, aquí ja hi ets tu com alcalde. ¿No serà que quan vau autoritzar aquesta nau de polígon industrial coneguda com a Nyap, no serà que a més de “oblidar-vos” d’aplicar les normes urbanístiques -ja saps, estudi de detall, projecte únic de parcel.la, estudi de mobilitat, tema de l’altell, etc., etc.- … no serà que també vau fer un nyap amb les clavegueres de la zona, obrint els carrers i afegint noves canonades d’entrada sense preveure per on sortiria l’aigua quan plogués de veritat?

Martí, ¿quina empresa recomanas perquè vingui a instal.lar-nos aquestes instal.lacions tan fantàstiques que dius, perquè l’aigua amb fang, cagarros i pixums de les clavegueres de Sils no ens entrin al garatge, als soterranis i als baixos el dia que plogui “massa” a Sils i perquè el carrer Ponent no sigui una riera cada vegada que plou “massa”?. En saps alguna que ho faci bé de preu?

20 08 2010
Anonimous dixit

El diàmetre de les canonades és, per normativa, proporcional a la superfície de terreny a desaiguar. És evident que si la canonada provinent del Nyap és d’un determinat diàmetre, si sumem dues recollides més en el famós pou, la sortida hauria de ser de diàmetre igual o superior.
Pel que sembla a la fotografía això no és així, i tot i que no es pot concloure de manera taxativa sense tenir les dades a la mà, visualment sembla que hi ha alguna cosa que falla en aquest pou.

20 08 2010
Veïns

En resposta a Anonimous dixit,

Normativa?, ja sabem per on es passen alguns la normativa en aquet poble, en determinades ocasions.

Avui que no plou, aixeca la tapa de registre i contempla el pou. Compte amb els dits. Calcula, grosso modo, que quan plou fort, entren unes 35 unitats d’aigua però només en poden sortir unes 15. Resultat, cada vegada que plou molt:

– surt l’aigua (de pluja i residual) per la tapa del pou de registre, cap al carrer (el carrer Ponent, entre altres, es converteix en una riera o claveguera a cel obert)

– les canonades públiques queden colapsades i porten l’aigua cap a les canonades de les cases, en sentit contrari (l’aigua de pluja i residual entra a soterranis i plantes baixes)

No és normal que s’inundin cases d’un barri relativament alt com aquest. I no estem parlant d’un pou secundari: imagina’t la gran extensió de parcel·les, cases i carrers del barri que van a desaiguar en aquest punt.

I quan vingui el senyor de l’asseguradora a mirar els desperfectes del soterrani, amb olor de merda inclosa, se li ha d’ensenyar aquest pou i que vagi a veure a l’alcalde o als serveis tècnics locals; tots ells estan assabentats de la problemàtica, des de fa un any, quan ja hi van haver inundacions. Un cop avisats, ¿han vingut a inspeccionar el pou?

Mentrestant el senyor alcalde (enginyer tècnic industrial i sotsinspector del cos de bombers de la Generalitat) diu que “no es pot dubtar dels tècnics” (?), que el pou és relativament nou (?) i ens recomana que ens paguem alguna instal·lació especial per que no entri la merda de la canonada pública cap a les canonades de les nostres vivendes (!).

15 09 2010
PINS MALALTS

El temporal de pedra de l´agost fa malbé els pins

Carles Colomer

Des de la urbanització de la Goba de Vidreres fins a Santa Coloma Residencial hi ha arbres amb la copa seca. Gairebé 5 quilòmentres de llargada separen Vidreres de Santa Coloma i amb una àrea d’una amplada de pins de 400 metres es pot veure com els arbres queden secs de la copa a causa de la pedra que va caure el 9 d’agost en aquestes localitats, assegura el batlle de Sils, Martí Nogué. Un fet que ha alertat veïns creient que s’havien cremat alguns arbres i, en canvi, sols és que s’estan assecant i alguns morint per la pedra i aigua que van caure a inicis d’agost. Un fet que el batlle de Sils ha observat i que s’entén pels pins de més pobles.

Font: http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/09/15/temporal-pedra-lagost-malbe-pins/432398.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Llegiu també: Aiguat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: