Escola Els Estanys

10 10 2010

Escola Els Estanys de Sils. 14 setembre 2010, bateig de la geganta Marcelina; més fotos clicant aquí.


30 octubre 09, la nova escola celebra la castanyada; més fotos clicant aquí.

IMG_1569

12 d’agost de 2009: arriben els nous barracons, aularis o mòduls prefabricats del CEIP 9 de Sils:

barraconsceip9

barraconsceip9a

professoresceip9

300

El CEIP 9 de Sils és una escola de nova creació que per al proper curs 2009/2010 comptarà amb dos grups: un de P3 i un de mixt de P4/P5. La seva ubicació és provisional a l’Avinguda Barceloneta s/n a la població de Sils.


Accions

Informació

29 responses

31 03 2009
mare

M’havien dit que també hi hauria un grup de P5. Algú ho sap amb certesa?

1 04 2009
Joan

Els que vam anar a la reunió ens va quedar clar que si s’inscrivien prou nens de P5 i podien fer un grup amb P4, és a dir, que quedés un grup mixte de P4 i P5, aquest grup tiraria endavant. Per tant hi hauria un grup de P3 i un altre de P4/p5.

1 04 2009
mare

Gràcies per l’aclariment. Esperem que aquest grup mixte no faci endarrerir al de P5.

1 04 2009
Mercè

No us preocupeu segur que les mestres faran bé la seva feina. Ànims a tots! I enhorabona pel poble de Sils.

2 07 2009
anonim

no vaig poguer anar a la reunio sobre l’escola nova quin sera al catering de la nova escola ??

14 07 2009
Pares preocupats

Sabeu quelcom sobre el servei d’acollida matinal al Ceip 9.

Es farà?, preu, quants nens, si hi haurà subvenció, etc…

Creiem que la nova AMPA del Ceip 9 de Sils hauria de tenir clara la idea que els alumnes i les famílies dels dos ceips han de tenir prestacions similars i preus idèntics en temes com servei matinal, monitors, menjador, etc.

Les subvencions s’han de repartir de tal manera que anar al Ceip 9 situat en barracons i lluny del centre del poble, no sigui “un luxe”. Hauríem de començar amb bon peu i idees clares aquest nou camí.

Pares

18 07 2009
.Gina, Anna, Sònia i Carme

CEIP 9 DE SILS

Sils ha crescut en nombre d’habitants i això ha provocat la necessitat d’una segona escola d’Educació Infantil i Primària. Aquesta nova escola, que provisionalment es dirà CEIP 9 de SILS, neix amb 4 mestres i 44 alumnes. D’aquests alumnes, 19 són de P3 i 25 d’un grup mixt de P4 i P5. Aquest grup mixt, però, farà la major part de la franja horària dividit en dos grups, un de 12 i l’altre de 13 alumnes.

El projecte d’escola aposta i té com a objectiu fonamental l’aprenentatge de llengües en edats primerenques. Sense oblidar la prioritat del català com a llengua vehicular i d’aprenentatge a l’escola, la llengua castellana s’introdueix mitjançant cançons i jocs a P3 amb una durada de mitja hora setmanal, i la llengua anglesa amb una durada de 4 hores i mitja setmanals. D’aquestes hores, 3 hores i mitja es dedicaran al projecte d’anglès i la resta a rutines diàries. Pensem que l’exposició a diferents llengües des del primer any d’escolaritat obre un ventall de possibilitats i d’avantatges per a l’infant.

D’una banda, estimula els processos mentals i enriqueix les estructures lingüístiques, alhora que afavoreix el reconeixement i la posterior capacitat per a reproduir una diversitat extraordinària de sons. D’altra banda, aquesta exposició afavoreix també l’acceptació i tolerància d’altres realitats culturals en un món cada cop més globalitzat.

“I live in a vegetable garden” és un projecte d’ensenyament-aprenentatge de continguts d’educació infantil des de totes les àrees curriculars: llenguatge verbal, llenguatge matemàtic, descoberta de l’entorn, descoberta d’un mateix, llenguatge musical i llenguatge visual i plàstic. Atès el moment psicològic de l’alumne d’educació infantil, que veu el món en un tot i aprèn globalment, és dins d’aquesta globalitat que se li han d’oferir com més oportunitats millor per adquirir coneixements i llenguatge. El punt de partida és l’hort de l’escola i la seva relació amb el món que envolta l’infant. Les unitats es basaran en activitats de manipulació i experimentació en què la comunicació oral jugui un paper imprescindible.

Amb la voluntat d’impartir tots els aprenentatges de manera globalitzada, totes les activitats i experiències estaran relacionades amb aquest projecte. Per portar-ho a terme hem organitzat totes les àrees curriculars entorn de l’enunciat: “El meu poble”. A partir d’aquí tot, o quasi tot, girarà al voltant de l’observació, l’experimentació, la manipulació i la visualització de l’entorn més proper del mateix nen, que és el seu poble: Sils.

Amb el compromís de treballar per a la sensibilització del respecte al medi ambient, l’escola engegarà el projecte d’escola verda.

El CEIP 9 de SILS té un Projecte Educatiu clar:

– Escola participativa, activa i innovadora. Cal que els nens i les nenes se sentin actius i siguin capaços d’anar desenvolupant eines i recursos per conèixer el món que els envolta, iniciant-se en l’ús d’estratègies per fer una exploració activa, pensant i raonada per elaborar explicacions que hi donin sentit i que ho puguin fer amb la confança que seran reconeguts, valorats i ajudats en aquest camí.

– Escola per a la diversitat. Els mateixos companys i les persones adultes del seu entorn són part essencial del seu aprenentatge. L’intercanvi amb ells, la comunicació, l’empatia i la representació donen informació i ofereixen altres punts de vista que permeten ampliar i ajustar el propi raonament i construir de manera conjunta un coneixement més adaptat al context: aprendre compartint amb els altres. És per això que es promouran activitats interaula i activitats en petit grup.

– Escola solidària, tolerant i educadora en els valors. Volem potenciar la solidaritat entre els membres que composen l’escola per tal d’aconseguir una millora del grup col•lectiu. Entenem que d’una escola fonamentada en el valor de la col•laboració de tots els seus membres, en sortiran ciutadans disposats a ser solidaris, disposats a ajudar els altres. Per tant, des de l’escola potenciarem activitats per aprendre a conviure, a col•laborar, a respectar, a construir, a defensar, a millorar i a avançar.

– Escola compromesa amb el medi ambient. Volem una escola que sensibilitzi el respecte al medi ambient. Des del centre es promou una alimentació saludable, el reciclatge, la reutilització i l’estalvi d’energia.

– Escola dialogant i oberta als pares i al seu entorn. En la convivència familiar s’inicia l’educació dels infants i es fan els primers aprenentatges, però quan els infants entren en el món escolar la responsabilitat es comparteix; per això cal un lligam entre escola i família, per tal que les nenes i els nens tinguin ple suport i un acompanyament coherent i eficaç en el seu desenvolupament personal i social.

L’equip de mestres del CEIP 9 de Sils tenim molta il•lusió per portar a terme aquest projecte. Sabem que hi haurà moments difícils però també sabem que amb el treball i la perseverança ho podrem aconseguir. Aquest és el nostre compromís.

GINA, ANNA, SÒNIA I CARME

Font: Quadern de Sils 64, juny 2009

16 08 2009
Bloc

Diumenge 16 d’agost de 2009
Diari de Girona

Comencen a col·locar els mòduls de la ´polèmica´ nova escola de Sils

SILS/RIELLS I VIABREA | E.BATLLE

Aquesta setmana han començat a arribar els barracons de la futura nova escola de Sils que se situarà a l’avinguda Barceloneta. Es tracta d’un centre que ha dut molta polèmica a Sils, ja que després de nombroses manifestacions i tota mena de mobilitzacions per part de pares i polítics, el Departament d’Educació va reconsiderar la seva decisió de no fer el centre per a aquest nou curs escolar i va optar per començar-la a fer funcionar amb mòduls prefabricats. Cal recordar que l’equip docent ja es va presentar als pares, i va ser llavors quan Educació va decidir fer marxa enrere, però la pressió va obligar a rectificar les seves intencions. Aquest nou centre ajudarà a reconduir la situació de saturació que viu el centre escolar Jacint Verdaguer.

D’altra banda, Riells i Viabrea (…)

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/08/16/comarques-comencen-collocar-moduls-polemica-nova-escola-sils/350880.html

16 08 2009
Dominique

Perdoneu per la meva tossuderia, però el Jacint Verdaguer, segueix estant saturat, massificat i les seves obres pendents.
Només es recondueix la saturació a parvulari i benvinguda sigui la mesura! Però no cedim en l’ampliació de l’altra escola.
Recordem-ho!
Salutacions a totes les famílies de la Nova Escola.

17 08 2009
Mare

Per fi ja han arribat els aularis. Del tot nous no ho són pas!
Aquests d’educació ja els hi val i després surt el senyor Maragall parlant de l’exel.lència!
Bé donem confiança en l’equip de mestres i en el projecte que portaran a terme. Estem molt il.lusionats i els donarem totel nostre suport.

17 08 2009
Anònim

Ànims que totes les noves escoles d’aquest país comencen així. Un bon projecte educatiu és el que compte.

17 08 2009
Mark

Algú confiava en els socialistes? Jo no!

Qui sap si amb els 2.800€ que Madrid roba a cada català cada any amb la complicitat del tristpartit d’esquerdes es podrien fer meravelles…

17 08 2009
dani

Mark cuando CIU apoyaba al PP en Madrid tambien decias lo mismo no soi del psc soi anti psc.

18 08 2009
Mark

Ah si CiU tampoc ofereix res gaire millor. Del PP ja ni en parlo… Ja vaig dir que no penso votar cap partit present al Parlament.

Ara bé, que Catalunya i España anaven millor fa uns anys amb uns altres al davant crec que tothom ho veu eh.

PD. Jo també sóc anti-psc. Partit que governa mentre la majoria de catalans no els vol!

18 08 2009
Anònim

El que realment importa és que a Silshi haurà una segona escola per a la nostra mainada. Ah! I serà escola pública i no privada concertada que és el que van promoure durant molts anys els que van manar durant anteriorment.
Nop dic que els que ara ho facin molt bé però tampoc els anteriors.

18 08 2009
Mark

El que hi ha són barracons. Abans es construïen centres edificats, grans i amb espaiosos patis. Per sort sembla que Sils atrau el talent docent!

D’escola privada-concertada no en sé res… per tant no dic res.

26 08 2009
Bloc

Dimecres 26 d’agost de 2009
Diari de Girona

Sils té instal·lats els mòduls del nou CEIP

Els barracons del nou ceip de sils ja estan instal·lats. Ara, els operaris estan treballant en el condicionament de l’espai que ocupen. El CEIP encara no té un nom identificatiu fins que no es constitueixin tots els òrgans específics que el gestionaran. La nova escola és una llarga reivindicació de l’actual CEIP Jacint Verdaguer.

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/08/26/comarques-sils-installats-moduls-ceip/352812.html

22 09 2009
.Inici de curs

EL CEIP 9 DE SILS APUNT PER INICIAR EL CURS!

Des que el dia 2 d’agost els aularis que composen la nova escola van arribar tothom s’ha posat les piles perquè el 14 de setembre els nens puguin iniciar el curs amb total normalitat. Tècnics, mestres d’obres, lampistes, representants municipals i professores del centre hi han posat tot hi més per aconseguir-ho.

L’edifici està format per dues aules, una per al grup de P3 i una per al grup mixt de P4/P5. Hi ha també dues aules més petites per a poder realitzar els desdoblaments dels grups-classe i així poder atendre d’una manera més individualitzada als alumnes.

Cada grup té els seus lavabos adaptats segons les seves necessitats. L’edifici disposa d’una sala de professors i d’un despatx de direcció. L’escola ofereix servei de menjador i per aquesta finalitat hi ha un menjador i un espai de magatzem i office. Hi ha una zona considerable que forma el hall de l’escola que estarà reservada per a les activitats que requereixin més espai. Com no pot faltar en cap escola hi ha un espai exterior per jugar: el pati. El pati està dividit en diferents zones perquè l’alumne/a se senti agust i segur. Hi ha la zona del sorral per jugar amb les pales i galledes, la zona del circuit per poder desenvolupar la psicomotricitat de l’alumne/a, la zona de les muntanyes de sorra per poder fer-hi túnels, la zona de la pilota i la zona de joc lliure.

En aquest espai exterior hi trobem l’hort i l’espai natura. La intenció és començar a treballar amb el projecte de l’hort a partir del mes d’octubre. L’espai natura està situat al costat de l’hort i facilita que l’alumne/a treballi a l’exterior si el temps ho permet.

El dissabte 5 de setembre es va organitzar una trobada amb tots els pares de l’escola per ajudar a la posta en marxa del centre.

Mentre uns pintaven, altres posaven la tanca de l’hort, altres organitzaven el sorral, altres pintaven el mural de “Benvinguts al centre” i altres organitzaven les jardineres.

Tota aquesta activitat va anar acompanyada d’un petit esmorzar.

Agraïm d’entrada el suport que hem rebut de l’escola Jacint Verdaguer. La direcció del centre ens ha facilitat els seus espais per poder treballar durant tot el mes de juliol i material per engegar el nou curs. Agrair els ànims que hem rebut dels professors del SES. Agrair, també, el suport de l’Ajuntament de Sils que ha col.laborat en aportació econòmica i material. I especialment donem les gràcies al pares que formen la junta de l’AMPA per la tasca que porten a terme i a tots els pares de l’escola per haver confiat en aquest nou projecte. A tots ells moltes gràcies.

Que tinguem un bon inici de curs!

GINA, ANNA, SÒNIA I CARME MESTRES DEL CEIP 9 DE SILS

Font: Quadern de Sils, setembre 2009

1 10 2009
.CIP Els Estanys de Sils

La nova escola ha passat de dir-se CEIP 9 de Sils a dir-se CIP Els Estanys de Sils, per la qual cosa han hagut de canviar l’adreça web. A partir d’ara els trobareu a:

CIP Els Estanys de Sils:
http://blocs.xtec.cat/cipelsestanys/

2 10 2009
zzz

no se qui ha sigut el “lumbreras” pero aquest cole si volen posar un nom d una zona humida esta al costat dels jonquets , perque em sembla molt que els estanys estan a l altre costat del poble, o potser m equivoco, no se.
resumint aixo es el cole de mallorquines i lo demes son collonades, com si li voleu posar cole del tibidabo o cole d en patufet

10 10 2009
Mare

L’escola encara no té nom. El nom ha de ser consensuat entre pares, mestres i ajuntament. Cip Els estanys és una proposta que sembla que agrada a tothom. Aquest primer triemstre de curs tots, pares, alumnes, mestres i ajuntament, és a dir tota la comunitat educativa haurem de posar-hi nom definitivament. De totes maneres poden sortir altres propostes.

10 10 2009
Pare

El nom està bé ni que sigui per compensar aquest nom franquista que encara porta “La Laguna de Sils”

5 04 2010
.Ens enfruitem

25 06 2010
.AMPA

NOVETAT,
Pàgina web de l’AMPA del CIP Els Estanys de Sils:
http://ampacipestanys.webgarden.es/

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Galeria de fotos,
http://ampacipestanys.webgarden.es/menu/galeria-de-fotos

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Pàgina web del del CIP Els Estanys de Sils:
http://blocs.xtec.cat/cipelsestanys/

25 06 2010
.Acampada 2010

10 10 2010
4 XERRADES

CICLE DE XERRADES:

L’adolescència: llibertat i límits
(per a famílies amb infants de 12 a 16 anys)
Quan: dimecres, 13 d’octubre a les 20h
Lloc: INSTITUT de SILS


Bones pràctiques per a l’educació en família

(per a famílies amb infants de 3 a 12 anys)
Quan: divendres, 22 d’ octubre a les 20h
Lloc: ESCOLA JACINT VERDAGUER

Els canvis. La sexualitat i l’afectivitat en l’adolescència (per a famílies amb infants de 12 a 16 anys)
Quan: dimecres, 10 de novembre a les 20h
Lloc: INSTITUT de SILS

Jugant s’aprèn a viure. El joc com a eina educativa . (per a famílies amb infants de 3 a 12 anys)
Quan: dimarts, 30 de novembre a les 17.30h
Lloc: ESCOLA ELS ESTANYS

Font: http://ampacipestanys.webgarden.es/

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Escola Els Estanys,
https://silsdelaselva.wordpress.com/2009/10/30/nou-ceip-de-sils/

Escola Jacint Verdaguer:
https://silsdelaselva.wordpress.com/2010/05/09/ampa-i-ceip/

Institut de Sils:
https://silsdelaselva.wordpress.com/2010/07/14/ses-de-sils/

11 10 2010
DEL FACEBOOK

Del facebook:

… esta feta pels nens de l’escola els estanys de sils
Visca la Marcelina !!!
Ara falta en Marcelino, a veure qui s’anima

http://ca-es.facebook.com/people/Sils-de-la-Selva/1393235654

30 11 2010
Anònim

Bona tarda.

Sovint es fan xerrades a l´institut o a l´escola Els Estanys i quan sortim és fosc, tant que ni veiem el final de la vorera, el cotxe aparcat o la mà del fill que tenim al costat; així doncs, es tracta d´un problema de seguretat.

Què hi podriem fer per tal de disposar d´il.luminació almenys en aquestes dates convingudes?

Gràcies.

Una mare amb inquietuds per la millora en el nostre municipi.

12 03 2011
LIPDUB

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: