Fira Carbassa

16 10 2010

Fira de la Carbassa, Sils

2010:


15 i 17 octubre . Per veure el tríptic informatiu feu clic aquí

2009:

carbassa3

carbassa5

carbassa1

carbassa4

carbassa2

carbassa3

firacarbassa

FIRA DE LA CARBASSA 2009  Per veure el díptic informatiu feu clic aquí

17/10/2009
1a FIRA DE LA CARBASSA

1a FIRA DE LA CARBASSA

Tot el dia: Taller infantil de carbasses
8 a 10 h: Arribada de les carbasses, verificació i pesada. Instal·lació de les parades d’agricultors i artesans de la fira.
11 h: Inauguració oficial de la 1a Fira de la Carbassa
12 h: Taller de cuina de la carbassa a càrrec de les cuineres de Sils.
13 a 15 h: Maridatge de la carbassa i el vi. Degustacions de plats realitzats amb carbassa per part de restauradors de la plana de la Selva amb la participació d’un sommelier.
17.30 h: Taller de dolços amb carbassa per a petits i joves.
18.30 h: Animació i coreografia per a petits i grans, amb berenar infantil.
20 h: Clausura, gran encesa de carbasses i lliurament de premis a les carbasses guanyadores i del concurs gastronòmic.
21 h: Audició d’alumnes de l’Escola de Música de Sils – Vidreres

http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/default.aspx

Anuncis

Accions

Informació

36 responses

14 10 2009
Bloc

14 10 2009
.228 kg

Cartell:

http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Shared%20Documents/Agenda/firacarbassa%20diptic%202.pdf

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Una carbassa de 228 quilos guanya el concurs de la fira d’Esponellà

El veí de Sils Pere Bosch va ser el guanyador ahir del concurs de carbasses, en la modalitat de la carbassa més gran, amb un exemplar de 228 quilos de pes. Aquest concurs és un dels principals atractius de la Fira de la Carbassa d’Esponellà, que es va fer ahir i que ja ha arribat a la seva setena edició. Pel que fa a la categoria de carbasses del municipi, va guanyar Xavi Darnés amb una de 135 quilos.

En la fira un total de divuit restaurants van presentar diversos plats elaborats amb la carbassa com a ingredient, fent-ne tastets perquè els visitants en poguessin menjar. A més, també es va fer un concurs de cuina, centrat aquest any en la truita de carbassa o carbassó. Altres concursos que es van fer per la fira van ser el de fanalets de carbassa i el millor arranjament d’aquesta hortalissa.

També van participar en la fira diverses parades, que només podien vendre carbasses i derivats. Si bé a primera hora del matí el mal temps feia preveure dificultats en el desenvolupament de la fira, finalment el dia es va arreglar i totes les activitats es van poder fer amb tota normalitat.

Font: El Punt, edició Comarques Gironines

Oriol Mas, 03-10-2005

14 10 2009
.752 kg

18 10 2009
.Poca participació (DdG)

Diumenge 18 d’octubre de 2009, Diari de Girona

Sils celebra la primera Fira de la Carbassa

Poca participació a la fira de la carbassa, ahir es va inaugurar oficialment la fira. Hi va tenir lloc un taller infantil de carbasses, la instal·lació de les parades dels agricultors i artesans de la fira, diversos tallers de cuina i la gran encesa de carbasses i el lliurament de premis als guanyadors del concurs gastronòmic.

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/10/18/comarques-sils-celebra-primera-fira-carbassa/364100.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Diumenge 18 d’octubre del 2009, El Punt

La primera fira de la carbassa

18/10/09 02:00 – Sils – J.C

La zona esportiva de Sils va acollir ahir la primera fira de la carbassa. De bon matí, van arribar les primeres carbasses, que van ser verificades i pesades, i es van instal·lar les parades dels pagesos i artesans. A les onze, es va fer la inauguració oficial i, al migdia, les Cuineres de Sils van dur a terme un taller de cuina de la carbassa. A la una del migdia, es va fer el maridatge de la carbassa i el vi, amb una degustació de plats. Les activitats van continuar a la tarda, amb animació i berenar infantil. En la clausura es van lliurar els premis i es va fer la gran encesa.

Darrera actualització ( Diumenge, 18 d’octubre del 2009 02:00 )

http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/93426-la-primera-fira-de-la-carbassa.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=portada&utm_source=rss&utm_medium=portada&utm_campaign=rss

18 10 2009
Mare

Ahir a la tarda a la festa de la carbassa actuava un “grup” molt mediocre intentant animar a la canalla, d’aixo que se’n diu animació i coreografia per a petits i grans, amb cançons i animador en espanyol i juraria haver vist al regidor del ram de la cultura intentant animar la festa personalment amb un petit grup de nens.

¿No podrieu ser més selectius a l’hora de triar animadors infantils per a les festes del poble?

18 10 2009
jo

a aquesta mare anterior, podries dir amb exemples qui hi haguessis portat ( amb el preu al costat, que pagan els altres , demanar no costa gens )

18 10 2009
LNC

Com saps el que ha costat “jo”? i, més important, la quantitat que diguis es pot comprovar amb un document oficial tipus acta de junta de govern?

18 10 2009
LNC

I què està costant el POUM Nogué-Capdevila? i els advocats del Nyap?

Aprèn del Sr. ZZZ i dóna informació 😉

18 10 2009
Esther

No opino sobre el Tabernero si esta colla no saben lo que es una fiesta infantil.

Estos lo unico que saben es pillar más cacho y que me recalifiquen los terrenos que para eso soy el alcalde y si no te doy el Alto y te mando a la Policia y demientras el Pueblo y sus barrios hechos una porqueria cuando os despetareis y hacemos una manifestación en contra de este equipo de gobierno que esta dejando que el pueblo se muera. Y a ellos les importa un pepino

Vosotros de verdad pensais que estos cuatro más el Cura el Cordobes y la Auxiliar Administrativa saben gestionar un pueblo que les biene muy grande

solamente estan para cobra y para sacar partido de sus terrenos y de Independientes no tienen nada de nada se presentaron como PSC de Sils

se téndrian que haber presentado con el PP que es lo suyo.

Fiesta de Calabaza más bien que hagan la Fiesta de la Limpiza del pueblo y no permitir que los pequeños negocios cierren porque alfinal solamente quedaran Peluquerias y no lo digo por su candidata numero cinco.

Nuestro pueblo necesita aliciente y mucha vida por sus calles y no que parece un pueblo de los años 30

Y sobre todo señor Nogué Alcalde de Sils definase como dice el presidente de la asociación de Vallcanera park sobre el referéndum y no diga que a usted le da igual Socialista de Pacotilla.

18 10 2009
jolin....

Jolin, com estan els ànims!!
Jo crec que un dels errors de la fira era fer-la en dissabte. El matí els nens tenen activitats esportives i a la tarda esplai i altres històries. Això passa amb la gent de Sils i els de fora que podríen haver vingut.
Els encomano a repetir-la l’any que ve però crec que els sortirà millor si ho fan un diumenge. També crec que l’emplaçament és en un lloc molt tancat que no es veu desde la carretera o lloc de pas. Potser fer-ho davant l’ajuntament, al passeig hauria caçat a gent que no estava al cas.
El programa em va semblar excel.lent i molt atractiu, tant per grans com per petits. El tema de les carbasses amb la mainada estava molt bé i l’encesa molt bonica.
Sí que reconec que el grup d’animació era una bona merda però de tot se n’aprèn i l’any que ve segur que no el fitxaran. Els taller de cuina molt interessants, el que no sé si la carbassa dóna per molts anys més….
El que està bé és que algú s’hagi trencat les banyes a organitzar una fira nova, una cosa nova al poble. És bo per donar “vidilla”. Animo als organitzadors a tornar-la a fer l’any que ve. I que s’oblidin dels que critiquen per defecte. Ho fagin bé o malament sempre es queixaran. (vegi’s l’exemple anterior, que d’una festa de la carbassa ha sortit la neteja del poble, l’alcalde que hauria de ser del PP, que es tanquen petits negocis i fins i tot el referèndum!!) M’agradaria veure als que critiquen tant, com actuarien gestionant els deutes dels actuals ajuntaments….que n’arriba a ser de fàcil criticar……

18 10 2009
Buf

jolin, els deutes dels Ajuntaments són culpa dels seus gestors. Ara no defensem ni aquests ni els altres perquè se les han de veure amb els deutes quan aquest és un punt de crítica molt fort.

També és culpa dels mediocres polítics de la Generalitat i de Madrid que no transfereixen allò que toca. Si els Ajuntament han de prestar tants serveis -i ho han de fer segons el meu parer- han de disposar de més part de les recaptacions. En canvi, a Madrid que no foten res, a part de robar i enganyar, i no presten serveis -altra cosa és que ho diguin: RENFE, N-II…- els hauria de correspondre una part menor, que per mi hauria de ser del 0% amb l’independència de llacet.

I l’Alcalde i els altres regidor que formen part del sistema democràtic estan obligats a mullar-se en el tema referèndum on, simplement, diran si són demòcrates o no. Llavors que votin a favor, en contra, en blanc i que s’abstinguin, que no passa res. L’hora de mullar-se pel sí o pel no serà a les properes eleccions catalanes en que Reagrupament.Cat entrarà amb força. Aprofito per dir que la presentació de l’associació independentista i democràtica a la Selva serà a Santa Coloma de Farners al Novembre.

18 10 2009
....que bé!

jolin… que bé que hi hagi algu que hi posi una mica de seny !!!!

A mi també em va agradar, coincideixo que l’animació no va tenir èxit, però com diuen a dalt, de tot s’apren i no neix ningú ensenyat, com pretenen alguns.

És una nova activitat que també cal consolidar i per això necessita temps…

Dissabte o diumenge, tan és, lo important és que no coincideixi amb les activitats infantils, o bé integrar-les a la Fira (l’esplai a la fira buidar carbasses amb les seves criatures…). Tot i així sembla que va venir força gent…, es van acabar les carbasses fins i tot pels petits…

L’encesa, una preciositat!!

També animo a repetir la fira i tant!!!

ENDAVANT srs. de la carbassa!!!

18 10 2009
LNC

Bé per la gent voluntària de la festa. Molt malament per la jo que té informació privilegiada sobre el cost del que contracta l’ajuntament, que com bé diu l’esther bé podrien ser peperos, de fet són del PSOE, que si fa, no fa és el mateix…

18 10 2009
Buf

PP i PSOE -recordem que el PSC no existeix, només el logotip- és el mateix, però es van inventar la collonada aquesta de dretes i esquerres sense cap fonament per provocar una teòrica diferenciació de marca. Bé, ambé hi ha la diferència que al PP estan més formats, en general.

18 10 2009
a mi si

doncs a mi si EM VA AGRADAR L’ANIMACIÓ!!
de fet crec que el lloc no era el més apropiat per aquest tipus d’espectacle, ni tan sols li van posar un escenari, davant del suposat escenari tenia les carbasses i quan vam posar-nos a ballar van parar per fer berenar, enceses d’espelmes…
crec que la culpa va ser més de l’organització que es volia fer tot a l’hora i en un lloc massa gran per la poca gent que hi havia. No va ajudar gens a estar tots arreplegats.
En general crec que val la pena anar consolidant aquesta festa i ja m’agradaria a mi veure a qui es queixa com la farien ells.

18 10 2009
zzz

un dos tres responda otra vez…………sempre surt la ruperta
tinc poca informacio sobre aquesta fira, un ocellet em va dir que la van organitzar depressa i corrent, l idea no esta malament.
L any vinent es veuran els resultats, ja que les primeres fires costen d enganxar a la gent(com la fira de joguines que va ser tot un super exit…….)
Lo que no se si aquesta fira la va organitzar l orangutan market(“la mona”) que esta en tots els moviments fiesteros (de dubtosa qualitat)

18 10 2009
Pipo

Jo no sé quan costa tanta festa, s’acaba la festa major i ara la carabassa . ¿No hi haurà una mena d’hiperactivitat dels senyors “independents” (Taverner and compani) per demostrar que la gent i les entitats estan amb ells i que gràcies a ells hi ha molta vida al poble i … ? Si eés veritat que l’ajuntament va tan malament de diners com es diu, no se com s’ho faran per arribar al 2011 o com deixaran les arques municipals al 2011 i com pagaran la típica campanya pre-electoral (inauguracions de darrera hora) el 2011 . Com va el deute municipal ?

18 10 2009
jolin...

jolin quanta crítica…..anem tots una mica cremadets o què??? o és que darrera un bloc la gent deixa anar tota la bilis……com deia en Baloo al llibre de la Selva….DESENRÉDATE!!!!
Visca la festa de la Carbassa!!!

18 10 2009
a mi si

VISCA!!!!

estic d’acord amb tu jolin. Massa gent cremada veig per aquí.
I el que menys m’explico és que a sobre que van venir a la festa la veuen malament….sort que no es feia pagar jjejeje

em sembla que més d’un ha tingut moltes carbasses a la vida jejeje

18 10 2009
Esther

No todas la Entidades de Sils éstan con ellos la Asociación de Vecinos de Vallcanera Park esta más bien encontra de ellos por el hecho de que ellos siempre quieren ser los protagonistas

y lo que tendrian que hacer es dejar que todos los vecinos y vecinas participaran y fueran los protagonistas y no haria falta pagarle a nadie para hacer cualquier Fiesta en nuestro Pueblo.

Los meritos en Pólitica o en cualquier otro asunto se lo tiene que ganar uno por si solo y no acosta de los demás.

a la hora de montar una Fiesta no mires a quien a votado este vecino en las ultimas Elecciones Municipales si os dais cuenta estos PaPistas tienen a los suyos bien colocados en todos los sitios y por ultimo deciros.

VISCA LA FESTA DE LA CARBASSA Y TODAS LAS QUE ORGANICEN LOS VECINOS Y VECINAS DE SILS!!!!!!!!! SIN COBRAR!!!!

18 10 2009
Anònim

per aqui ronden molts d’Ids, psicoanalitzant a la gent que no combrega amb ells

18 10 2009
zzz

tot plegat era una festa, no cal donar mes importancia, d altres problemes hi han

18 10 2009
LNC

Jo crec que és un/a troll. Hem de tenir en compte que el seu bloc no el mira gairebé ningú a Sils i ara va del rotllo qui no s’estima IDS critica això o allò altre.

Esperem que un cop tenim un ACES tan desacreditat, la resta d’associacions no es deixin enganyar per aquest/a troll.

Bona sort a la gent de les carbasses, molts ànims i que no us aprofitin per una foto més de l’alcalde en el seu habitual abús d’imatges al quadern 😉

18 10 2009
zzz

srta Lnc te que tenir present que hi ha organitzacions que es creen perque algu pugui ser president/a, perque normalment no serveixen per res i aquest tipus de personatges es tenen que entretenir amb alguna cosa

18 10 2009
jo

quanta mala llet hi ha per aqui al veure que a Sils finalment es fan moltes coses.
Que no se us torni agra

18 10 2009
Esther

Jo dime que cosas se hacen en este pueblo, que antes no se hacian aparte la de las Calabazas.

Aparte de la misa del Gallo

18 10 2009
LNC

No t’ho creus ni tu, jo

Sr. ZZZ com sempre vostè l’ha encertada.

18 10 2009
....que bé!

jolín! aquí tot es blanc o negre:
x aquí es veu que tothom ha d’opinar en contra ja que si no ja et volen fer d’Ids, ja ja ja

18 10 2009
jolin....

Que bé! IDS??? i éto que é???

19 10 2009
Petri

Doncs a mi també em va agradar l’animació no van ser els típics pallasos, ni les marionetes de sempre. Potser calia ubicar-la en un lloc millor.
L’any vinent millor!!

19 10 2009
Esther

Podían haber puesto de Pallasos al cuarteto del Equipo de Gobierno de PSC-PSOE-Independientes de Sils.

Estos si que hubieran hecho reir a los alli asistente, por sus cabezas si que parecen Calabazas.

19 10 2009
Silici

Una idea que podria ser bona, però realitzada en un moment i lloc poc afortunats. Si es recondueix o reinventa podria donar més de si.

Ja es veurà.

19 10 2009
jolin....

jolin esther….tu a lo tuyo…….

19 10 2009
PERE

Jo… ets un dels quatre mosqueters?? oi??

4 10 2010
15 I 17 OCTUBRE

15/10/2010
XERRADA: “COM CULTIVAR UNA CARBASSA GEGANT”
A càrrec de Salvador Mogas, actual campió de Catalunya de carbasses gegants.
A 2/4 de 8 h al Centre Cívic.

17/10/2010
2a FIRA DE LA CARBASSA
Durant tot el dia, a la plaça dels Esports.
Amb tast de platets de carbassa dels restaurants de la Plana de la Selva, tallers, parades, música, etc.

http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Shared%20Documents/Agenda/FIRACARBASSAcartell.pdf

Font: web municipal

15 10 2010
15 I 17 OCTUBRE

Divendres 15 d’octubre:

– 2/4 de 8 del vespre: Xerrada “Com cultivar una carbassa gegant”, al centre cívic de Sils a càrrec de Salvador Mogas, actual campió de Catalunya de carbasses gegants.

Diumenge 17 d’octubre:

– Parades d’artesania i dels agricultors.
– De 8 a 10 del matí arribada de les carbasses, verificació i pesda.
– A la 1 del migdia Inauguració oficial de la 2a Fira de la Carbassa. A continuació tast de platets.
– A les 4 de la tarda: Taller infantil de carbasses per realitzar l’encesa de carbasses, a càrrec de Laura Soliva. A la mateixa hora Taller de cuina de la carbassa a càrrec de les Cuineres de Sils.
– A 3/4 de 6 de la tarda Berenar popular.
– A les 6 de la tarda Actuació musical de Els Groullers.
– A 2/4 de 8 del vespre Clausura, encesa de carbasses i lliurament de premis a les carbasses guanyadores i al concurs gastronòmic.

Font: http://www.selva.cat/joventut/index.php?option=com_eventlist&view=details&id=135:2a-fira-de-la-carbassa&Itemid=108

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Programa complet:

http://www.laselvaturisme.com/files/carbassa_triptic_def.pdf

Vídeo:

http://www.tv3.cat/videos/708629

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: