Ocupació il·legal de vorera pública

26 10 2010

El Diari de Girona, el Punt Diari i el 3cat24 se’n fan ressò. Cliqueu les imatges per a ampliar-les:

23 octubre de 2010. Veïns de Can Cabirol denuncien públicament l’ocupació il·legal de la vorera del carrer Bastiments (brutícia inclosa) i afirmen que l’alcalde coneix personalment el tema. La notícia ha estat també publicada al 3cat24, portal informatiu de Televisió de Catalunya i Catalunya ràdio; cliqueu aquí.


Ocupació il·legal de vorera pública per part del supermercat ubicat a la nau industrial situada a tocar de la zona residencial de Can Cabirol de Sils, molt lluny del polígon industrial del poble.

Veïns i veïnes afirmen que l’alcalde Martí Nogué Selva (PSC-PSOE) coneix personalment aquesta problemàtica. Veïns i veïnes han demanat repetidament que es clausuri el moll de càrrega i descàrrega i que totes les maniobres i les operacions de càrrega i descàrrega de mercaderies i residus es facin al gran pati interior del negoci. Veïns i veïnes es neguen a admetre que el carrer Bastiments es converteixi en el pati del darrer del negoci del supermercat.

Les llicències que van autoritzar la construcció de la nau industrial, coneguda popularment com a Nyap de Sils, estan en mans del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 2 de Girona. La junta de govern local, assessorada per tècnics interns i advocats i assessors externs, va intentar desvirtuar la demanda judicial dels veïns creant noves llicències de legalització o regularització.

La Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona va donar l’assabentat a un estudi de detall presentat pel promotor ( Josep Panella Gubau, FONCIE, S.L.) quan la nau industrial ja estava totalment aixecada, actuació que va deixar bocabadats als veïns. Aquesta Comissió està presidida pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal i Farreras (PSC-PSOE). Contactes?. L’anterior alcalde de Sils, Joaquim Rovira i Planas, responsable de la primera llicència del Nyap, va ser vocal de la Comissió. I l’assessor urbanístic extern de l’Ajuntament de Sils, Narcís Sicart i Marfà, va ser secretari de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona.

Actualment hi ha tres mocions presentades al registre municipal en data 22 de juliol pel grup local d’ICV que s’han de debatre en un ple municipal. Text de les mocions: 1, 2 i 3.

Anuncis

Accions

Informació

2 responses

26 10 2010
VORERA OCUPADA I BRUTA

Diari de Girona, 26 octubre:

Veïns de Sils es queixen que col·loquen contenidors del supermercat a la vorera
Asseguren que és una “ocupació il·legal” i demanen que la recollida de residus es faci al pati privat

Un dels contenidors ocupant la vorera de darrere el supermercat.
Diari de Girona

SILS | E.B./DDG

Veïns de Can Cabirol de Sils asseguren que després d’un any mig l’obertura del supermercat Consum els comporta problemes perquè se’ls ocupa de forma “il·legal la vorera pública” del carrer Bastiments, que està darrere el centre comercial i, a més, se’ls omple de brutícia.

Aquest és un fet que han denunciat al consistori, asseguren i proposen que “les operacions de càrrega i descàrrega de mercaderies i residus es facin al gran pati interior del negoci”. A banda, recorden que han demanat repetidament que es clausuri el moll de càrrega i descàrrega del supermercat per les molèsties veïnals, que, al seu parer, ocasionen els camions.

L’alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS), ressalta que “els contenidors del supermercat solen ser dins del supermercat i que només es posen fora quan van a recollir els residus”; tot i això, admet que “pot ser que algun dia el camió els hagi deixat a fora i la vorera, cosa que està mal feta”. També ressalta que sap de les queixes dels veïns i que mostra d’això és que s’ha parlat “tant amb la gent del supermercat com amb els que recullen les escombraries”. Cal recordar que el supermercat Consum de Sils és polèmic perquè, al parer d’un grup de veïns, la llicència és mal donada. De fet, ho van portar al Jutjat Contenciós Administratiu i s’espera una resolució judicial.

Font: Diari de Girona,
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/10/26/veins-sils-queixen-que-colloquen-contenidors-del-supermercat-vorera/441213.html

El Punt, 26 octubre:

Queixes per l’ocupació il·legal d’una vorera
26/10/10 02:00 –

Veïns de Can Cabirol, un barri de Sils, es queixen de l’ocupació il·legal d’una vorera al carrer Bastiments. Es tracta d’una suposada ocupació per part d’un supermercat situat en una nau industrial situada a tocar de la zona residencial de Can Cabirol. Els veïns han demanat repetides vegades a l’Ajuntament que clausuri el moll de càrrega i descàrrega del supermercat i que utilitzi el pati interior de què disposa el negoci.
J.M.S.

Font: El Punt,
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/321617.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Més informació:

Nyap 2010

26 10 2010
CAN CABIROL

Amb tots els respectes, l’alcalde de Sils no diu tota la veritat al Diari de Girona: aquesta vorera està ocupada durant hores i hores depenent del dia i les taques de brutícia van en augment. Podem pensar que el contenidor és poca cosa però no és un fet aïllat. Des del primer moment que el promotor-constructor va demanar les primeres llicències del Nyap a l’ajuntament no es van mirar res de res, no sabem si per ganduleria, per negligència o perquè el promotor tenia bons amics i contactes de categoria. Després, quan es van veure el marrón judicial a sobre, van fer diverses “jugades” ben “assessorades” per a intentar “legalitzar el Nyap” seguint la política urbanística dels fets consumats.

Des del principi hi ha hagut una clara voluntat de convertir el carrer Bastiments de Sils en el pati del darrera del Nyap: camions reculant, maniobres vergonyoses en un carrer que no forma part del polígon de Can Cuca, senyals de trànsit “excepcionals”, la línia groga longitudinal contínua que es veu a les imatges, etc. – Objectiu 1: estalviar-se molts metres quadrats per a poder deixar una part de la parcel·la lliure on edificar un segon negoci. – Objectiu 2: deixar un pati lliure de camions i maniobres amb més espai pel pàrquing de la clientela. Els silencs que anem a comprar al Bonpreu de Santa Coloma veiem les diferències pel que fa a la situació del moll de càrrega i descàrrega…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: