Feminisme

26 11 2010

25 novembre 2010:

25 novembre 2010.

04-26

Anuncis

Accions

Informació

11 responses

9 03 2009
.8 de març

diumenge, 8 / març / 2009
8 DE MARÇ A SILS
UN DIA DE DENUNCIA I TAMBE UN DIA DE FESTA
UN TEMPS PER LLUITAR I UN TEMPS PER GAUDIR
VISCA EL 8 DE MARÇ !!


http://laveudesils.blogspot.com/2009/03/8-de-marc-sils.html

7 03 2010
.Cristina Simó

NI MACROPROSTÍBULS, NI MICROPROSTÍBULS

La doble cara de la moneda. S’acosta el 8 de març, i parlarem de ciutats educadores en valors d’igualtat, de ciutats habitables per a les dones… i per altra banda, es permetrà la venda al major de dones, de les altres… licitant la construcció de macroprostíbuls .

Mentre que la venda al detall, els microprostíbuls permissiva fins el moment, potser, per ser més discreta i integrada en el medi, també forma part de l’altra cara de la moneda.

No hem de parlar de compra de sexe, perquè la prostitució no és sexe, és tot el contrari, violència de gènere i submissió, és l’esclavitud del SXXI. Quina educació sexual transmetem a la joventut, si ho avalem? Pel contrari, sexe és plaer, és la relació lliure entre dues persones i no la submissió i la vexació d’un sobre l’altre.

Hem de suposar, que aquelles persones i “col•lectius” que equiparen la prostitució a un treball legal estaran satisfetes amb els macrroprostíbuls, doncs en la seva lògica, generen nous llocs de treball, evidentment per a les altres, les immigrants, les sense papers, les excloses…

No és un debat simple ni fàcil, però avui, a Catalunya, en els ajuntaments, estem patint les conseqüències de l’ambigüitat del reglament de 2002 que regula la instal•lació de clubs d’altern. Ho pateixen els alcaldes que lluiten contra l’establiment, en el seu municipi, de macrocomerços de la prostitució.

Recentment hem viscut el cas de l’alcalde de La Jonquera, un dels primers que ha tractat d’acotar la prostitució, que després de lluitar abrivadament contra aquest sagnant fenomen a les carreteres de la comarca, no només ha acabat per llançar la tovallola, sinó que es veu obligat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a acceptar la construcció d’un macroprostíbul de 100 habitacions en el seu municipi.

També l’alcalde de Mataró s’enfronta a la decisió judicial d’haver d’acceptar dos prostíbuls de 30 i de 50 habitacions, després de negar els permisos tot i que el regidor del Maresme està disposat a arribar fins les últimes conseqüències per tal de minvar la presència d’aquest tipus d’instal•lacions a la seva ciutat. Un altre cas és el de l’alcalde de Cabrera de Mar, imputat per denegar la llicència per a un prostíbul i avui es troba a un pas del banc dels acusats.

Es fa impossible reduir el fenomen de la prostitució en els municipis de Catalunya. La llibertat comercial i de negocis permet que qualsevol instal•lació que compleixi els requisits de seguretat, salubritat, soroll, etcètera, pugui instal•lar-se entre nosaltres, sense que ningú no pugui impedir- ho. El tancament d’aquest tipus d’instal•lacions en el Baix Llobregat, fa uns mesos, va ser suposadament conseqüència d’haver infringit la llei en matèria d’estrangeria.

Poc, a poc, Catalunya s’està convertint en el prostíbul d’Europa. El paradís de l’explotació sexual… atraient el tràfic de dones, la delinqüència i les drogues a les nostres localitats.

Hem de fer una crida a la solidaritat amb els alcaldes de Catalunya que lluiten per eradicar la prostitució en els seus municipis, oposant-se a la construcció de prostíbuls i exigir que es derogui el decret de 2002, de regulació dels locals d’altern a Catalunya, que fomenta la proliferació de persones en situació d’explotació sexual i va contra els principis establerts en el conveni de Nacions Unides del 1949 contra el tràfic i trata de persones en explotació sexual.

Cristina Simó
Regidora de ICV-EUiA-EPM a l’Ajuntament de Sils

Font: http://laveudesils.blogspot.com/2010/03/ni-macroprostibuls-ni-microprostibuls.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Llegiu també:

· Prostitució a Sils:
https://silsdelaselva.wordpress.com/2008/08/19/prostitucio-a-sils/

· 8 de març al ple ordinari de 4 de març:
https://silsdelaselva.wordpress.com/2010/03/06/ple-4-marc/#comment-7595

http://laveudesils.blogspot.com/2010/03/8-de-marc-al-ple-ordinari-4-marc.html

23 11 2010
25N, VIOLÈNCIA DE GÈNERE

25 de novembre,
Dia Internacional contra la violència de gènere:

24 11 2010
zzz

una iniciativa molt mona, pero perque no es concentren a la gi555 amb la camera de fotos enlloc d una espelma i retraten als puteros

24 11 2010
Linda

ZZZ: Esto lo podrias hacer tú, porque por lo que se ve tienes experencia.

25 11 2010
AVUI, DIA INTERNACIONAL...

11 dones mortes a Catalunya

S’han organitzat actes a la majoria de poblacions de la Selva i el Maresme

2010-11-25, Redacció/ El Dia Internacional contra la Violència envers les Dones va ser designat l’any 1999, en record del brutal assassinat, l’any 1960, de les germanes Mirabal, activistes polítiques de la República Dominicana.
Des de fa 11 anys, doncs, es commemora aquesta jornada, amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la conveniència d’eradicar aquesta xacra i recordar les víctimes que han patit situacions de violència.

En aquesta línia, i com cada any, els municipis de la Selva i el Maresme han organitzat una sèrie d’actes.

Un dels més destacats són les Jornades contra la Violència que el Consorci de Benestar Social de la Selva fa avui i demà a Santa Coloma de Farners.

Al llarg de tot el dia hi haurà diferents ponències sobre violència de gènere, una taula de testimonis i un taller sobre teràpia de shock.
Demà divendres, d’altra banda, tindrà lloc una Jornada de Treball sobre la violència a les famílies.

A Blanes, aquesta tarda, la Plataforma de Dones del municipi ha organitzat un recital de poesia (18:30h) i una concentració davant l’Ajuntament (20h).

D’altra banda, i fins el proper dilluns, al vestíbul de la Biblioteca Comarcal es pot visitar l’exposició fotogràfica d’Olga Teira sobre violència.
La fotògrafa ens recorda la conveniència d’educar des de la infantesa per eliminar la tendència violenta d’alguns homes.

A la plaça de l’Ajuntament de Lloret de Mar, a les 20h, la periodista Rita Marzoa farà la lectura del manifest contra la violència masclista. I a les 20:30h, a la sala de plens, tindrà lloc una sessió ordinària del Consell de Dones de Lloret.

Paral.lelament, al Centre Cívic del Rieral hi ha una exposició de paraigües amb frases contra la violència envers les dones del concurs de frases de l’edició anterior.
També, durant tota la setmana, l’associació L’Aurora fa la performance ‘Targeta vermella als maltractes’ pels carrers més cèntrics de la població.
El lema guanyador per il.lustrar els actes d’aquest any és “Stop: es pot”.

A la sala d’actes de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, a partir de les 20h, es fa l’acte institucional, amb lectura del manifest i una taula de testimonis. Tot seguit actuarà la Jove Orquestra de la Selva, que interpretarà un recital de peces musicals relacionades amb dones.

A les 19h es farà un minut de silenci davant l’Ajuntament Sils, en record de les víctimes. Tot seguit tindrà lloc l’encesa d’espelmes i la lectura del manifest.

A la comarca del Maresme, concretament a Pineda de Mar, a les 12h es fa l’acte institucional a la plaça de Catalunya, amb concentració ciutadana i lectura del manifest.
Aïda LLauradó, agent d’Igualtat de l’Ajuntament de Pineda, comenta convé invertir recursos en la prevenció, però també en ‘recuperar’ les dones maltractades.

També a Pineda, a les 18h, a la biblioteca Serra i Moret, doble sessió de l’Hora del Conte, on s’explicaran “La Laura estels” i “En Pere patena”.
Paral.lelament, durant tota la setmana, a la biblioteca municipal es pot visitar una exposició de cotnes infantils per a la coeducació.

A la Sala Mozart de Calella hi ha sessions de cinefòrum, amb la projecció de la pel.lícula “Amador” (passis: 18:15h, 20:15h i 20:30h). A les 22h hi haurà un col.loqui a càrrec d’Andrés Marí.

Dissabte (27) a les 19h, a la plaça de l’Església, acte institucional: lectura del manifest, poesia, dansa i música contra la violència de gènere.

Al Centre Cultural de Malgrat de Mar, a les 16h, es fa també una sessió de videofòrum sobre el documental “Niñas de hojalata”.

Dissabte (27) a les 19h, al Centre Cultural, representació de l’obra de teatre “3, 2, 1… ZERO Contra la violència de gènere”, a càrrec de la Companyia La Jarra Azul. Tot seguit es llegirà el Manifest del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, i després es farà un col.loqui.

A Tordera, aquest divendres (26) a les 21h, al teatre Clavé, hi haurà una xerrada de Margarida Camprubí, doctora en psicologia i especialista en temes de gènere. Tot seguit, a les 21:30h, es passarà la pel.lícula “Mujeres de El Cairo”.

Destacar també, a la ciutat de Girona, l’acte institucional a les 13h, a la plaça Pompeu Fabra 1 (davant el nou edifici de la Generalitat), on el director del Festival Temporada Alta, Salvador Sunyer, farà la lectura del manifest. En acabar, es faran uns minuts de silenci per les víctimes.

Viktorya, Cristina, Fatna, Farida, Mònica, Andrea, Laila, Nikauris, Sabrina, Saida i Maria Dolores…
Són les dones que han mort aquest any a Catalunya, víctimes de la violència de gènere.

Gairebé 10.000 denúncies en un any

Prop de 10.000 dones han denunciat haver estat víctimes de violència de gènere aquest any.

Coincidint amb el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, el sindicat UGT ha elaborat un informe enfocat en l’àmbit laboral que assegura que el 77% de les víctimes són actives laboralment.
Amb aquesta efemèride també s’han conegut altres xifres, com ara que s’ha incrementat un 46% des del 2007 el nombre de dones que denuncien i després abandonen el procés judicial.

Per això, la UGT ha reclamat més implicació del món laboral amb les víctimes de la violència de gènere. El sindicat creu que aquests casos s’han d’abordar de manera integral més enllà de mesures momentànies per fer front a l’agressió.

El sindicat recorda que l’any passat prop de 13.000 dones van ser ateses per aquest tipus de violència.

Manifest 25 de novembre 2010

El 1999 l’Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 25 de novembre com el DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES. La violència contra les dones i les nenes constitueix un problema de proporcions pandèmiques. Almenys una de cada tres dones al món ha patit maltractaments, ha estat forçada a mantenir relacions sexuals o ha sofert algun tipus d’abús al llarg de la seva vida.

Aquesta data commemora el brutal assassinat, el 1960, de les germanes Mirabal, activistes polítiques de la República Dominicana i significa, també, el reconeixement i el recordatori que els drets de les dones són drets humans. Per això, s’insta els governs, les organitzacions internacionals i les ONG a que aquest dia realitzin activitats amb la finalitat de conscienciar la ciutadania envers la greu vulneració dels drets humans que suposa la violència contra les dones.

És en aquest context que les institucions públiques de Catalunya, el govern de la Generalitat, les diputacions i els ajuntaments renovem el nostre compromís per una vida lliure de violència envers dones i nenes i expressem el nostre condol per la mort de:

Viktorya, Cristina, Fatna, Farida, Mònica, Andrea, Laila, Nikauris, Sabrina, Saida (la seva filla i el seu fill), i María Dolores, víctimes de la violència masclista a Catalunya al llarg d’aquest any 2010. I volem, un cop més, expressar públicament que continuarem esmerçant tots els esforços i recursos necessaris per aconseguir, amb la complicitat de tota la societat catalana, avançar cap a la total eliminació de la violència contra les dones.

Si bé és cert que a Catalunya hem avançat molt els darrers anys , que gaudim de noves eines i comptem amb més instruments per fer front a aquesta problemàtica, sabem que continuen subsistint determinats comportaments, imatges i estereotips que contribueixen a fer possible, encara, la violència masclista i que, malgrat els esforços institucionals, d’organitzacions –especialment les de dones i feministes i altres moviments socials- i de moltes persones a títol individual, aquestes conductes estan massa generalitzades, són sistemàtiques i es generen i es reforcen mútuament.

Per això som conscients que només un canvi de models simbòlics farà minvar, en profunditat, les opressions i discriminacions contra les dones. Però també sabem que aquest canvi només pot tenir lloc si reconeixem la incidència que té la cultura de la violència en les nostres vides i tenim la capacitat de canviar-la. Aquest és el canvi cultural necessari, una veritable revolució que, més enllà de l’aplicació de les lleis i de determinades polítiques, s’haurà de produir en l’àmbit de les relacions socials i personals.

En aquestes últimes dècades, i gràcies a les transformacions culturals i socials empreses pels feminismes i assumides per les polítiques de dones i d’igualtat, cada cop són més els homes que diferencien clarament entre masculinitat i masclisme i que tenen l’horitzó de compartir amb les dones les diferents dimensions de la vida personal, familiar, social, política, econòmica i cultural.

Perquè la violència masclista és cosa de totes i tots es fa necessari que els homes afrontin amb valentia un doble canvi en el pla personal i també en el social. Per una banda, el rebuig als esquemes patriarcals rígids i dualistes. Per l’altra, han d’aprendre a reinventar les formes de relació amb l’altre sexe i demostrar que assumeixen, com ja ho estan fent molts, que les relacions han d’estar fundades en vincles que preservin el respecte, l’autonomia i la llibertat. Perquè tenim el convenciment que la llibertat de dones i homes és una riquesa que obre un món nou.

Per això avui, les institucions públiques de Catalunya, el govern de la Generalitat, les diputacions i els ajuntaments, tot renovant el nostre compromís, volem incidir en la necessària implicació individual de totes les persones de la nostra societat en l’eradicació de la violència masclista i, conjuntament, construir ponts perquè les properes generacions vagin perdent els referents d’una cultura destructiva front una altra que promogui noves formes de relació entre les dones i els homes, basades, fonamentalment, en el respecte a la vida, als Drets Humans.

25 11 2010
ESPELMES

Foto de l’acte celebrat a Sils:

26 11 2010
DONES PER LA IGUALTAT

Informació procedent del bloc d’ICV-EiA sobre l’acte convocat per les Dones per la Igualtat a Sils:
SILS,25 DE NOVEMBRE, DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLENCIA DE GÈNERE
Volem felicitar a DONES PER LA IGUALTAT A SILS, per l’èxit de la convocatòria.
Una cinquantena de persones han assistit a l’acte convocat per elles, en contra de la violència de gènere. Una xacra que s’ha d’eradicar.
Perquè com deien a la seva convocatòria:
“Ens neguem a ser-ne còmplices amb el nostre silenci”
Animem a la plataforma de dones per la igualtat a Sils a seguir treballant per anar aconseguint dia a dia un poble més igualitari i solidari.

Font: http://laveudesils.blogspot.com/2010/11/25-novembre-dones-per-la-igualtat-sils.html

26 11 2010
CRISTINA SIMÓ, REGIDORA

– Cristina Simó Alcaraz, regidora de l’Ajuntament de Sils. Diplomada en Magisteri. Mestra de la Generalitat.
http://laveudesils.blogspot.com

– Mitin central en el marco de la Fiesta del PCE 2010. Intervienen

José Luis Centella (Secretario General del PCE)
Daniel Morcillo (Secretario General del PCE-PCM)
Julio Setien (Alcalde de San Fernando de Henares, IU)
José León (Secretario General de UJCE)
Cristina Simó (Secretaría de Mujer PCE),– A Sils és necessari un Consell de Dones,
http://laveudesils.blogspot.com/2008/01/comentari-cristina-sim-consell-de-dones.html

– Als governs locals, estem lluny de la paritat,
http://www.psuc.org/content/view/5302/35/

– El Burka, una reflexión desde la izquierda. Cristina Simó Alcaraz, Secretaria Mujer PCE / 03 jun 10
http://www.nodo50.org/pce/secretarias/secmujer/pl.php?id=3952

– Cristina Simó i Ryanair,
https://silsdelaselva.wordpress.com/2008/08/05/cristina-simo-i-ryanair/

28 11 2010
Anònim

http://www1.izquierda-unida.es/node/6833
Cristina Simó
Membre presidencia federal IU

28 11 2010

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: