110 kv prop de l’Estany

2 12 2010

78

Plànol : Connectivitat

L’Ajuntament de Sils s’ha assabentat aquesta setmana que el pla d’infraestructures elèctriques del govern inclou la construcció d’una línia de 110 kv que uniria la seva subestació amb la de Riudarenes. La línia comportaria la construcció de diverses torres d’entre 10 i 30 metres depenent dels casos, i en el tram més proper a Sils passaria molt a prop dels estanys i de la zona de futur creixement de la població, amb la qual cosa comportaria força perjudicis al municipi.

L’alcalde, Martí Nogué (IdS-PM), va explicar que aquesta línia té com a única finalitat el transport d’electricitat sobrant de Riudarenes cap a pobles del Maresme i la Selva més litoral, amb la qual cosa s’hi va mostrar absolutament en contra.

Nogué va assegurar que l’Ajuntament farà tot el possible perquè la línia no es faci, ja que no aporta cap benefici a Sils i sí molts perjudicis, i que si no es pot evitar s’intentarà que es faci soterrada. Tot i això, l’alcalde de Sils va voler deixar clar que aquest projecte elèctric tot just és a les beceroles, i va prometre que el consistori faria tot el que fos al seu abast per aturar-lo. Sils no vol la línia que enllaçaria la seva subestació amb la de Riudarenes.

Font: J.C.. Sils, El Punt, diumenge, 30 de novembre de 2008

Llegiu també: MAT prop de Sils

Anuncis

Accions

Informació

2 responses

6 12 2008
Bloc

Sils s´oposa al pas d´una línia 110 kW que limitarà amb els estanys
La infraestructura enllaçarà la subestació elèctrica del municipi amb una de nova a Riudarenes

SILS / RIUDARENES | E.BATLLE
L’Ajuntament de Sils s’oposa a la construcció d’una línia elèctrica de 110 quilowatts (kW) al municipi, infraestructura que el govern de la Generalitat preveu en el Pla de l’energia 2006-2015. Fa pocs dies, el Departament de Medi Ambient va notificar al consistori la possibilitat de la seva instal·lació, per tal de transportar l’electricitat sobrant de la subestació de la línia de molt alta tensió (MAT) des de Riudarenes cap a pobles del Maresme i la Selva marítima.

De moment no hi ha data per la seva execució, però el traçat ja està definit. La línia elèctrica partirà des d’una nova subestació que es construirà a Riudarenes, al costat de la futura subestació de la MAT de 400 kW i, des d’allà, creuarà la carretera de Massanes (GI-555) i s’enfilarà cap a Sils, en direcció a la subestació elèctrica que té el municipi. En total, la línia farà uns dos quilòmetres de longitud. Durant aquest tram, passarà “al límit dels estanys, una zona inundable“, però no en terrenys protegits, segons l’alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS).

El batlle considera que la línia “si és necessària, que encara s’ha de demostrar, ha de ser soterrada”. El projecte, però, preveu que estigui soterrada només en alguns trams i, en canvi, a tocar dels estanys i a prop de l’església s’hi edificarien torres de 10 fins a 30 metres d’alçada.

L’Ajuntament de Sils ha enviat aquesta setmana un informe a Medi Ambient on es plasmen les principals demandes envers aquest projecte. Nogué considera que si la línia s’ha de fer, s’ha de soterrar “a la zona dels estanys”.

Des de Riudarenes, l’alcalde, Narcís Colomé (CiU), no es va mostrar crític amb la instal·lació d’aquesta línia, ja en els “400 metres de trajecte és soterrada i travessa la carretera”. De tota manera, el batlle va recordar, que Riudarenes vol que la MAT transcorri pel corredor del tren d’alta velocitat.

Divendres 05 de desembre de 2008
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008120500_3_302269__Comarques-Sils-soposa-duna-linia-limitara-estanys

2 12 2010
IMPACTE AMBIENTAL

Sils. Medi Ambient obliga a fer l´avaluació d´impacte ambiental a la línia de 110 kV

La memòria del projecte no valora com pot afectar l’espai dels Estanys ni l’impacte paisatgístic

EVA BATLLE

El projecte de construcció d’una línia elèctrica de 110 quilowats (110 kV) entre de la subestació de Sils i una de nova a Riudarenes haurà de passar pel tràmit de l’avaluació d’impacte ambiental, segons ha decidit el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat.

L’objectiu d’aquesta nova infraestructura és transportar l’electricitat sobrant de la subestació de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) des des Riudarenes cap a pobles del Maresme i la Selva Marítima, una infraestructura inclosa en el pla d’Emergia 2006-2015 de la Generalitat. Aquesta línia però que va rebre el rebuig de l’Ajuntament de Sils, perquè tot i que el seu traçat no estava definit ara fa dos anys, la seva previsió és que s’ubiqués al límit de l’espai protegit dels Estanys de Sils.

Per tot això, Medi Ambient ha decidit que cal fer el tràmit de l’avalució d’impacte ambiental perquè la memòria ambiental que acompanya el projecte “no valora les possibles afectacions indirectes a l’espai natural dels Estanys de Sils” i també perquè aquesta infreastructura pot suposar “un increment significatiu en l’impacte sobre el paisatge, tenint el compte que a la zona ja existeixen altres liníes elèctriques d’alta tensió”.

La consellera també destaca que “el projecte genera incerteses ambientals que no estan suficientment documentades”, i que per això caldrà duu-lo a l’avalució d’impacte ambiental i, a més, haurà d’incloure la subestació elèctrica que Red Electrica preveu construir a Riudarenes per així “valorar ambientalment els efectes de la suma d’ambdós projectes”.

Per tot això, es demana que el Govern aporti noves alternatives al projecte que millorin la integració al paisatge; posar mesures correctores per minimitzar l’impacte visual a la urbanització de Mallorquines i del sector de l’església; s’afectin al mínim les zones forestals i l’avifauna que circula per la zona dels Estanys, entre d’altres.

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/12/02/medi-ambient-obliga-lavaluacio-dimpacte-ambiental-linia-de110-kv/449818.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

No MAT Riudarenes:
https://silsdelaselva.wordpress.com/2008/04/08/no-mat/

MAT prop de Sils,
https://silsdelaselva.wordpress.com/2008/10/13/mat-riudarenes/

Estanys de Sils,
https://silsdelaselva.wordpress.com/2008/09/01/estanys-de-sils/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: