Dia de l’Aigua

1 01 2011

Dia Mundial de l’Aigua a SilsAccions

Informació

3 responses

19 03 2011
22 DE MARÇ

Dia Mundial de l’Aigua a Sils

El 22 de març és el Dia Mundial de l’Aigua, data declarada per l’Assemblea General de les Nacions Unides. La celebració d’aquest dia té l’objectiu de fomentar la sensibilització ciutadana envers la gestió de l’aigua com a bé patrimonial que és vida i contribueix a la productivitat econòmica i al benestar social.

Enguany l’Estany de Sils ha estat escollit com a exemple significatiu de custòdia dels ecosistemes fluvials pel projecte de recuperació d’hàbitats que l’Ajuntament de Sils, amb la col·laboració d’Acciónatura i el suport de la Diputació de Girona i “la Caixa”, està duent a terme des del 2010.

Programa:

9:30 a 11:30h Sortida guiada pels Estanys de Sils (punt de trobada al Centre d’Informació de l’Estany de Sils).
12:00 a 13:30h Plantada popular d’arbres (gentilesa de Forestal Catalana)
16:00 a 17:00h Inici de l’acte del Dia Mundial de l’Aigua; Lliurament de diplomes a les entitats de custòdia del territori en l’entorn fluvial; Plantada simbòlica d’arbres.

Per a més informació consulteu el web de l’Agència Catalana de l’Aigua.

http://www.estanydesils.cat/index.php?module=noticies&id=515971b0893d604d89a45520fc0ec2c2&lang=cat

Fulletó:

http://aca-web.gencat.cat/aca/documents/ca/dia_mundial_de_laigua_2011/Fulleto_Dia_Mundial_Aigua_a_Sils.pdf

Més informació:

http://aca-web.gencat.cat/aca/appmanager/aca/aca?_nfpb=true&_pageLabel=P1220754461208201240586&profileLocale=ca

23 03 2011
CAMINATA I PLANTADA

El SELWA participa en les activitats del Dia mundial de l’aiguA

El passat dimarts 22 de març el SELWA va participar en les activitats commemoratives del Dia mundial de l’aigua organitzades a l’Estany de Sils. Les activitats, que es varen centrar en caminades guiades, per a escolars i adults, i en plantades d’arbres a l’Estany, es varen realitzar amb la participació de diverses entitats: projecte SELWA, Agència Catalana de l’Aigua, Ajuntament de Sils, Acció Natura, Fundació Emys i Escola Forestal Casa Xifra. Durant la tarda es varen reconèixer diferents iniciatives de custòdia del territori amb la presència de diferents personalitats.

Les activitats es varen iniciar a les 9:30h del matí, on es varen fer les visites guiades per a 71 alumnes de l’escola de Sils …

Font: http://www.selva.cat/selwa/aigua/el-selwa-participa-en-les-activitats-del-dia-mundial-de-laigua/

26 03 2011
CONSERVACIONISTES

L’AJUNTAMENT, CONSERVACIONISTA

En motiu del Dia Mundial de l’Aigua, l’Agència Catalana de l’Aigua ha reconegut un total de dotze entitats pels seus projectes de custòdia de l’entorn fluvial i el foment del voluntariat. A l’acte, desenvolupat a l’estany de Sils el 22 de març, també es va organitzar una plantada popular d’arbres i una visita guiada per l’estany.

Aquesta edició del Dia Mundial de l’Aigua, organitzada per l’ACA, s’emmarca dins del seu Programa de custòdia del territori per a la restauració, gestió i conservació de l’entorn fluvial (2006-2010).

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Leonard Carcolé, van ser els encarregats de lliurar els diplomes acreditatius a les dotze entitats conservacionistes catalanes:

Posteriorment, i amb el suport de la Direcció general de Medi Natural, es va lliurar un arbre representatiu de ribera a cada entitat, per a, finalment, fer una plantada conjunta entre totes les entitats guardonades i la resta d’entitats presents.

Font: http://www.xarxanet.org/ambiental/noticies/laca-reconeix-el-treball-de-12-entitats-en-el-dia-mundial-de-laigua

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: