Rotonda de Mallorquines

15 01 2011

Hi ha un projecte avançat o tot és un bluff o un conte preelectoral?.Tindrem aviat nova rotonda a Mallorquines?. Algunes fonts consideren dubtoses les informacions facilitades pel grup local IdS o pel Diari de Girona. Llegiu els comentaris i opineu.

2011:

2008:

icona.gif La rotonda de Mallorquines a la C-63 no s´estudiarà fins que s´arrangi la GI-555

E.B, Sils.
La rotonda per entrar a la urbanització de Mallorquines per la C-63 no serà una realitat, almenys fins que no s’acabin les obres de millora de la GI-555 que té previstes la Generalitat. Aquest és el missatge que el conseller de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP), Joaquim Nadal, va transmetre a l’alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS), en l’última trobada que van tenir els dos polítics.

De fet, segons Martí Nogué, aquesta rotonda s’hauria d’haver demanat ja quan es va aixemplar la C-63 fa tres anys, però l’antic equip de govern no ho va fer i ara, el conseller Nadal va dir-li que “ja havia passat el tren per Sils” i que per tant, s’haurien d’esperar per després de les obres de millora de la GI-555.

Un altre dels arguments del Departament de Política Territorial i Obres Públiques és que aquesta nova rotonda estaria massa propera a l’altra i això tampoc és bo.

La llar d’infants, a Mallorquines

Finalment, l’alcalde va explicar que va insistir al conseller en el fet que actualment s’està urbanitzant l’altra banda de carretera i a més, que d’aquí a un any hi haurà la nova llar d’infants en aquell indret i per tant, és necessari.
De tota manera, un cop estigui acabada la remodelació de la GI-555, Generalitat i Ajuntament tornaran a parlar, ja que la remodelació ajudarà a descongestionar el nucli.

Diari de Girona, 23 març 2008

Anuncis

Accions

Informació

3 responses

10 01 2011
NOU GIRATORI

TINDREM UN NOU GIRATORI A L’ACCÉS A LES MALLORQUINES

Finalment, les negociacions dutes a terme pel nostre equip d’IdS/PM han donat el seu fruit i podem anunciar que recentment hem rebut el projecte per a la construcció d’un nou giratori a l’entrada de la urbanització de les Mallorquines (prop de Can Maurici), un projecte pressupostat en 302.636’42 euros i aprovat per tal que pugui ser inclòs en el proper pressupost del departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat.
Ara –després de les eleccions del 28 de novembre– tot dependrà de la sensibilitat del nou govern que es formi i de les seves prioritats, però és de suposar que les obres ja projectades es respectaran. En tot cas, no fa cap mal que els silencs tinguem coneixement que tot és a punt per a una obra llargament esperada.

Quan es van fer les obres de millora de la C-63 el govern municipal d’aleshores, de CiU, va sol·licitar que s’hi inclogués la rotonda o giratori de l’entrada de la urbanització de Can Cabirol (gasolinera). És ben cert que es tractava d’un indret perillós i que calia trobar-hi una solució. Incomprensiblement, però, no es va demanar o potser no es va defensar amb prou fermesa la construcció d’un segon giratori a l’entrada de la urbanització de les Mallorquines. Això causà una molèstia als veïns d’aquella zona que van deixar de poder-hi entrar venint de Sils ni sortir en direcció a Riudarenes. Es va argumentar que no podia fer-se una nova rotonda per la distància entre la de Mallorquines/ Riudarenes (hostal) i la de la Can Cabironl/gasolinera. Això ha resultat que no era cert, ja que s’ha comprovat que no hi ha cap normativa que estableixi una distància
mínima entre giratoris.

Així doncs, amb el projecte ja elaborat, en el moment en què la Generalitat inclogui a la programació i dugui a terme les obres que hi estan previstes, els veïns dels diversos nuclis de Sils tindrem més facilitats per desplaçar-nos i per accedir a la zona de la urbanització de les Mallorquines i al Camp d’esports, així com per accedir, a l’altra banda, a la zona de l’institut de secundària i de l’escola nova des de la C-63, i per sortir-ne, sense haver de fer les voltes que fins ara fem.

Facilitar la vida a les persones i als col· lectius, i no pas complicar-la, és el que toca fer a les administracions públiques i als seus responsables. Molt sovint les coses no avancen per motius molt diversos, que no són imputables a ningú o que són causats per mil imponderables; en altes ocasions, però, és la manca de voluntat política el que endarrereix o impedeix tirar endavant millores útils. Des d’IdS/PM vam creure des del primer moment que calia abordar aquesta mancança i no hem deixat d’insistir-hi sempre que ha estat oportú (i quan no ho era també) davant els dirigents i tècnics de la conselleria d’Obres Públiques. A la fi ens han escoltat i podem dir amb satisfacció que, si les coses no es torcen per motius que serien difícils d’explicar, tindrem un nou giratori, una nova rotonda d’accés a les Mallorquines i a la nova zona urbanitzada dels centres educatius.

http://ids-pmpersils.blogspot.com/2011/01/tindrem-un-nou-giratori-lacces-les.html

QUADERN DE SILS
http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Shared%20Documents/ElQuadernDeSils/Quaderns%20n%2070%20web.pdf

http://ids-pmpersils.blogspot.com/2011/01/proper-ple-ordinari-municipal-dijous-13.html

13 01 2011
DEPENDRÀ DE...

Sils tindrà una nova rotonda d´accés a les Mallorquines des de la C-63
Les obres de millora de la GI-555 condicionaven la creació d’aquest nou giratori que ara sí que es preveu fer

L’actual giratori de la GI-555 es troba a prop del nucli de Mallorquines.
Carles Colomer

SILS | E.B.
La rotona per entrar a la urbanització de les Mallorquines de Sils per la carretera c-63 pot ser una realitat aviat, després que l’ajuntament de Sils hagi rebut a finals d’any el projecte de construcció d’aquest nou giratori, que es farà a prop de Can Maurici i que està pressupostat en uns 302.000 euros.

Tot i això, el grup d’Independents de Sils (IdS) al govern en aquesta població selvatana, assegura en el darrer butlletí Quaderns de Sils, que ara amb el canvi de govern a la Generalitat de Catalunya la seva execució dependrà de “la sensibilitat del nou govern que es formi i de les seves prioritats, però és de suposar que les obres ja projectades es respectaran” i recorden que és una obra “llargament esperada” a la població.

I és que fa dos anys, es va assegurar a l’ajuntament que no es faria aquesta nova rotonda fins que no s’acabessin les obres de millora de la GI-555, la carretera que va de Sils fins a Hostalric, que té previstes el Govern i que encara no s’han executat.

A banda, el grup d’IdS recorda que és un rotonda que s’ha aconseguit recuperar perquè quan es va millorar la C-63 l’aleshores govern de CiU “no va lluitar” i recorden que llavors, es mantenia l’argument que era una rotonda que estava massa pròxima a un altre giratori d’accés a la carretera GI-555, que es troba al final de la C-63 i que desvia el trànsit cap a Riudarenes o Girona.

Font: http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/01/11/sils-tindra-nova-rotonda-dacces-mallorquines-des-c-63/457368.html

15 01 2011
FALS?

Informacions procedents del bloc de Vallcanera, fent referència a un debat del ple 13 de gener de 2011:

¿La Gran mentira sobre la famosa rotonda de entrada a Mallorquinas, publicada en el QUADERN de Sils nº 70 y en Diario de Girona?

~

Él portavoz de CiU, en el Pleno Municipal de hoy día 13 de enero de 2011, deja con el culo al aire al Alcalde Socialista de Sils, diciéndole que utiliza el CUADERN de Sils, para mentir sobre la rotonda de Mallorquinas y decirles a los Vecin@s, que las negociaciones, llevadas acabo por el PSC de Sils han dado su fruto y podemos anunciar que reciente mente hemos recibido el Proyectó para la construcción de la nueva rotonda de entrada, a la Urbanización.
~
Según el portavoz de CiU, en el Pleno de hoy, no existe ningún proyectó sobre la rotonda de Mallorquinas y lo que se a publicado tanto en el CUADERN de Sils como en el Diario de Girona es falso.
~
El portavoz de CiU también le pregunta al Alcalde de Sils, quien de su grupo municipal, es él que escribe en el CUADERN, de Sils, el Alcalde Socialista de Sils le pregunta si esta firmado, como no esta firmado lo a podido hacer cualquiera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: