Nyap 2011

27 01 2011

El judici del Nyap es mou

Diari de Girona, 27 gener 2011:

El jutge manté obert el contenciós per les llicències del polèmic supermercat. L’Ajuntament havia demanat donar per tancat el procés després de la “legalització” de permisos
E.B.

La jutgessa del jutjat contenciós-administratiu número dos de Girona ha decidit continuar amb la tramitació del recurs presentat fa dos anys per deu veïns del carrer Bastiments de Sils en el què posaven en dubte la legalitat urbanística del polèmic supermercat Consum que es va construir a la zona de Can Cabirol, a tocar de les seves cases.

La jutgessa assegura que dóna per desetimada la sol·licitud del consistori de donar per acabat el procediment per desaparició sobrevinguda de l’objecte o satisfacció extraprocessal. I és que l’ajuntament ho havia demanat argumentat que en la junta de govern del 16 de el març del 2009 havia deixat sense efecte les llicències obres donades per construir aquest supermercat i llavors, va legalitzar les obres que s’hi feien segons un estudi detall presentat i un nou projecte bàsic.

Uns arguments però que no han estat suficients per paral·litzar-ho sinó que a més, la jutgessa ha decidit admetre la petició veïnal per ampliar el recurs contenciós-administratiu dels veïns contra l’acord de junta de govern del març i a més, contra un altre acord d’aquesta mateixa junta on es dóna permís per fer un aparcament en el supermercat.

En l’auto del 11 de gener d’aquest 2011, dos anys després que els veïns presentessin el contenciós-adminisrtatiu, la jutgessa dóna per obert el procés judicial i contra la seva decisió, els veïns i l’ajuntament de Sils poden presentar-hi un recurs de súplica.

Cal recordar que els veïns del carrer Bastiments de Sils abans d’anar al contenciós van denunciar en diverses ocasions al consistori que el supermercat que se’ls construïa davant de casa incomplia la normativa referent a habitages amb tolerància comercial i que el 2007, quan es va donar llicència, no es va fer cap estudi d’impacte ambiental ni cap estudi detall sobre la seva construcció.

Ahir, un portaveu dels veïns va explicar que en cap moment han estat en contra del supermercat sinó que “el nostre objectiu és denunciar unes llicències que van autoritzar la construcció d’una nau industrial al mig de Sils, enganxada a un barri residencial” i es va mostrar satisfet que la jutgessa “s’hagi adonat que l’ajuntament volia fer trampa dient que havia anul·lat les llicències, quan només el què ha fet es canviar-les”.

Font: Diari de Girona, 27 /01/2011

~

Fonts solvents informen que el judici del Nyap es mou, al jutjat contenciós-administratiu de Girona. En data 11 de gener de 2011, el jutjat refusa totes les argumentacions aportades en el seu dia per l’Ajuntament en el seu intent d’acabar amb el recurs presentat pels veïns el gener de 2009. Una fita dins d’un llarg camí.


La representació de l’Ajuntament de Sils volia tancar el judici argumentant que els veïns ja estaven satisfets extraprocessalment, considerant que la junta de govern havia substituït les llicències impugnades per unes noves llicències de legalització. Argument que els veïns sense han considerat més aviat còmic.

Recordem que la Junta de govern local ordinària de data 16 de març de 2009 va adoptar l’acord de concedir llicència de legalització de les obres situades als carrers Països Catalans, Bastiments i Av. La Selva. I que les llicències que es deixaven “sense efecte” eren les que van ser denunciades pels veïns i pels grups AMS i ICV-EUiA, a diferents nivells. Els veïns ho van veure com una mena de jugada per a legalitzar les obres del Nyap, a posteriori, seguint la política dels fets consumats.

Anuncis

Accions

Informació

4 responses

26 01 2011
Plataforma CIUtadansXSils

Nosaltres tambe haguerem donat recolsament, cosa que ciu no ho va fer. Perque?

27 01 2011
Veí de Can Cabirol

No està de més recordar que nosaltres no estem en contra de l’existència d’un supermercat. Sempre hem pensat que un altre supermercat era possible, per molts motius. El nostre objectiu és denunciar unes llicències plenes de presumptes irregularitats que van autoritzar la construcció d’una nau de polígon industrial al mig de Sils, una nau arrambada contra un carrer que formava part d’un barri residencial molt consolidat anomenat Can Cabirol. Etc, etc.

Entenem que les llicències (donades per alguns polítics locals amb el vist-i-.plau d’alguns tècnics i funcionaris municipals) estaven i estan plenes de greus i sorprenents irregularitats i per això les vam portar als jutjats de Girona.

No guanyarem diners si algun dia guanyem el recurs, no hi haurà cap tipus d’indemnització, però com a ciutadanes i ciutadans pensem que cal parar els peus a determinades actuacions dels poders públics, que no tot s’hi val i que la normativa urbanística està per a complir-la. No guanyarem diners: al contrari, n’hem hagut de posar de la nostra butxaca, mentre alguns polítics locals i alguns tècnics i funcionaris municipals que van col·laborar amb el Nyap utilitzen diners públics per a pagar advocats externs. Ignorem quants euros costa mantenir l’advocat que la junta de govern ha contractat en el recurs del Nyap, ara que l’Ajuntament de Sils està en números molt vermells. Segurament no estaven acostumats a aquesta resposta veïnal, no se l’esperaven, pensaven que tot colaria. També van pensar que si les llicències eren presumptament il·legals, només caldria fer algun tipus d’operació de maquillatge (jugada jurídica o com se li vulgui dir) per a “legalitzar” o “regularitzar” les obres un cop la nau industrial ja estava aixecada.

Algú que sap com va la cosa política ja ens va dir que si algú havia de fer justícia havia de ser el poder judicial. Desgraciadament, ja hem vist com funciona el tema en altres nivells: municipal, Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona o Servei de Protecció de la Legalitat i Assessorament de la Direcció General d’Urbanisme a Barcelona.

Endavant amb el recurs!

27 01 2011
Plataforma CIUtadansXSils

Endavant vei de Can cabirol, la teva exposició no podia ser mes acertada. Tens rao i aixó no S’ho esperaben. El que no hauria de ser es que les despesses del letigi, les tingui que asumir el poble. Perque recordem senyors que les arques municipals no son per utilitzacions personals per errors, tenen uns tecnics que son els que han de assessorar al equip en questio, i si hi han hagut negligencies, els partits als quals pertanyen que asumeixin aquesta despesa , i no el poble

28 03 2011
NYAP I MONTSENY

L’alcalde en una entrevista publicada recentment a Alcaldes.eu:

“Els veïns que hi vivien allà es van queixar perquè abans veien el Montseny i ara veuen un edifici. Hi ha hagut una mica d’enrenou, però vaja…”

Font: http://alcaldes.eu/entrevista/85/ayuntamiento-sils-marti-nogue-i-selva-alcalde-de-sils

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: