Càrnies Vilaró

31 01 2011

Fotos superiors: 1 , 2

Pobres porcs, clicant la imatge …

 


Accions

Informació

42 responses

18 05 2007
.Càrnies Vilaró de Sils

Articles i comentaris procedents del Vell Bloc:
http://silsdelaselva.bloc.cat/post/6213/147876

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Indústries Càrnies Vilaró de Sils estendrà les exportacions a la Xina

L’empresa ha tancat el 2007 amb una facturació de més de 200 milions d’euros

IMMA BOSCH ACN. Sils
Indústries Càrnies Vilaró, de Sils, estendrà aquest any les exportacions a l’Àsia i s’acabarà d’implantar a l’antiga Unió Soviètica. L’empresa que ja dedica el 60 per cent de la producció al mercat exterior, vol introduir-se a països com la Xina i Corea, i enfortir la seva presència a mercats com Ucraïna. Vilaró va tancar el 2007 amb una facturació de més de 200 milions d’euros i la seva intenció és «continuar creixent», sobretot si l’empresa càrnia de Sils aconsegueix comprar l’escorxador Primayor de Mollerussa, que després de quatre mesos encara està pendent de la sortida de la interlocutòria judicial que li ha de donar llum verd.

Indústries Càrnies Vilaró dedicada a l’especejament, té actualment una plantilla de 300 treballadors a Sils i de 150 a un escorxador de Granollers que va adquirir ara fa set anys. És una de les principals empreses del sector carni. Actualment sacrifica i processa uns 5.000 porcs. L’empresa va tancar el 2007 amb una facturació de més de 200 milions d’euros, dels quals 120 milions corresponen a les vendes fetes en mercats exteriors. «Som una empresa netament exportadora, com ho demostra que més del 60% de la producció es ven a l’exterior», va dir el director general de Vilaró, Javier Frade.

En aquests moments, el grup es troba plenament implantat a la Unió Europea on és líder a l’Estat en vendes de carn de porc a països com ara Dinamarca, Alemanya, el Regne Unit, Grècia i Hongria. A més, l’empresa també té presència a Rússia. I per aquest 2008 la intenció és continuar creixent en exportacions. «Cada any obrim nous mercats, a través de l’anàlisi i la investigació d’aquells en què estem autoritzats i ens interessa entrar-hi», va dir Frade. La intenció de Càrnies Vilaró és estendre’s durant els propers mesos a l’Àsia i arribar a països com la Xina i Corea i també es vol reforçar la presència en mercats com el d’Ucraïna i la resta de països de l’antiga Unió Soviètica com ara l’Uzbekistan i l’Azerbaidjan.

El creixement de facturació de Càrnies Vilaró està condicionat també a l’adquisició de l’escorxador Primayor, que el gener va presentar expedient de regulació d’ocupació. Els administradors judicials ja van anunciar que autoritzen la venda a Vilaró i ara la compravenda està pendent de la sortida de la interlocutòria judicial que l’avali. El problema és, però, que la vaga de funcionaris de justícia que ha tingut lloc a diferents punts de l’Estat ha tingut ressò a Segòvia, on Primayor té la seu central. Això ha comportat que el procés s’endarrereixi.

Mentre espera que surti l’acta, Càrnies Vilaró envia cada dia uns 2.000 porcs a sacrificar a Mollerussa, en virtut del conveni que es va signar per assegurar la pervivència de l’escorxador i que els treballadors puguin continuar treballant.

Font: El Punt, 27 de maig 2008

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Frade Gobeo, 300 milions de gestió anual

Indústries Càrnies Vilaró és una de les empreses dirigides pel grup gironí Frade Gobeo. Aquest grup s’ha especialitzat en assumir la direcció general d’empreses que s’enfronten a la problemàtica de la successió familiar o perquè l’empresari vol delegar el seu càrrec. Va néixer el 1986 de la mà dels germans Iñaki i Javier Frade, gestionen una facturació anual superior als 300 milions d’euros i compta actualment amb una plantilla de 32 executius interns que dirigeix actualment a 14 empreses. A més d’Indústries Vilaró, el grup també gestiona el Palau Moxó de Barcelona; el Matadero Salida 13 de Granollers; Embotits Turon, de les Preses; Kokoa i la Fábrica de Chocolate de Barcelona, Construccions Narcís Matas, de Verges; Trans Sarrià de Sarrià i Àrids i Transformats de Sant Mori, entre d’altres.

Font: El Punt, 27 maig 08

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Els administradors judicials, a favor de la venda de Primayor a Càrnies Vilaró de Sils

S’ha acordat que mentre no hi hagi el document oficial es farà un conveni perquè es pugui continuar treballant a Mollerussa

IMMA BOSCH AGÈNCIES. Sils
Els administradors judicials que gestionen la crisi de l’escorxador Primayor de Mollerussa van anunciar ahir que en les pròximes setmanes autoritzaran la venda de l’empresa a Càrnies Vilar, de Sils, societat que ja fa mesos que s’havia interessat en l’adquisició. D’aquesta manera, segons va informar el sindicat UGT, «l’expedient de regulació d’ocupació plantejat fa uns dies i referent a una suspensió temporal dels contractes de la plantilla no s’acabaria executant». Durant la reunió també es va acordar entre les parts que mentre no estigui enllestit el document oficial que materialitzarà la compravenda de l’escorxador se signarà un conveni contracte a partir del qual de forma temporal es treballarà a moltura a l’escorxador de Mollerussa (…)

El Punt, dimarts 29 de gener de 2008

Projecte d’ampliació

El propietari de Càrnies Vilaró, Xavier Frade, no ha volgut fer declaracions sobre l’adquisició de Primayor. L’acord entre les dues empreses ja es va tancar fa un parell de mesos.

Per a Vilaró, l’adquisició de l’escorxador Primayor representa l’ampliació de la capacitat productiva de la planta de Sils i, segons ha anunciat en diverses ocasions el mateix Xavier Frade, no hi ha intenció de tancar cap de les dues plantes, «només seria ampliació i no trasllat». La intenció de Vilaró és desenvolupar un projecte d’ampliació perquè a les actuals plantes de què disposen a Sils no hi ha possibilitat de creixement. A Sils es treballa amb una planta que es va dissenyar per a 500 porcs al dia i «ara s’està treballant amb 5.000».

El Punt, dimarts 29 de gener de 2008

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

1. Industrias Cárnicas Vilaró, Història, tecnologia.

Història

Industrias Cárnicas Vilaró S.A. es constitueix com a societat anònima el 26 d’abril de 1976 pel nostre fundador Antonio Vilaró Casas, sota el nom d’Antonio Vilaró S.A. La nova empresa dóna resposta a una necessitat creixent per part del sector turístic de serveis i productes de major qualitat, derivada del boom del turisme, a Espanya en general i a la Costa Brava en particular, dels anys seixanta. En poc temps guanya un reconegut prestigi en el seu àmbit d’actuació, la qual cosa li permet créixer amb certa celeritat. Aquell any es construeix la seva primera planta productiva a Sils, Girona.

* Al 1989 amplia les seves instal·lacions amb la construcció d’una nova planta d’elaborats carnis, principalment productes ultracongelats (IQF), dotada dels més moderns mitjans productius i tecnològics, cosa que ens ha permès oferir productes de 1a qualitat.
* Al 1991 és una de les primeres plantes espanyoles a aconseguir l’homologació per al comerç intracomunitari sota el número E10.04170/GE CEE.
* Al 1996 es produeix un canvi en la direcció de l’empresa, amb el qual aquesta perd el caràcter familiar i esdevé una empresa 100% professionalitzada. Això provoca un canvi en els principis bàsics estratègics que guiaven l’evolució de la companyia entre els quals cal ressaltar el canvi en l’orientació comercial de l’empresa que evoluciona progressivament cap a una globalització total en el nostre àmbit de presència. Avui dia considerem la Unió Europea com el nostre mercat domèstic i hem reforçat notablement els esforços realitzats per entrar en tercers països independentment del continent al qual pertanyin. És una màxima en l’empresa: Volem ser presents a tots els països del món on estiguem autoritzats per estar-ho?
* Al 2001 es produeix una nova ampliació amb la construcció d’una nova planta de producció destinada a escorxador en una àrea industrial molt propera a Barcelona i a peu d’autopista que ha estat dotada de les més modernes instal·lacions. Això ens permet assegurar que disposem d’un dels escorxadors més moderns. Avui Industrias Cárnicas Vilaró S.A. és una de les empreses més importants i reputades del sector al nostre país, present permanentment a tots els països de la Unió Europea i regularment en 4 dels 5 continents del món. Un excepcional equip de joves professionals realment ben formats ha aconseguit el que fins al dia d’avui hem realitzat, i ens trobem preparats per afrontar els reptes que el futur ens ofereixi.

http://www.vilaro.com/inici.php?secc=info_h〈=cat

Tecnologia

La tecnologia del sacrifici comprèn tots els treballs que es realitzen en el curs de l’obtenció de la carn, en el qual la mecanització ha assolit un elevat nivell. El procés del sacrifici es distribueix en: Atordiment, Dessagnament, Escaldament i pelada, Eviscerament i Especejament de la canal. Vilaró practica un sacrifici en línia contínua de propulsió ininterrompuda de les canals a través del tren de degollament i dessagnament. En la cadena de treballs, es divideixen les tasques en seccions d’actuació simultània. Al llarg de la cadena trobem recintes d’inspecció amb totes les garanties necessàries per al reconeixement de canals i òrgans. La refrigeració és una operació tecnològica bàsica per allargar el temps de conservació dels aliments peribles, ja que aconsegueix reduir el desenvolupament dels microorganismes, fins que s’arriba a la temperatura mínima de creixement per sota de la qual es paralitza totalment el desenvolupament dels gèrmens. El mètode utilitzat és la refrigeració polifàsica, que és un perfeccionament de la refrigeració de xoc en fer que la temperatura ambient no augmenti progressivament, sinó que es mantingui constant durant un termini determinat, per després elevar-se. La paraula grega “higieinos” comprèn els conceptes de sa, net, íntegre, correcte i probe. Nosaltres mantenim tots aquests conceptes en les relacions existents entre Tecnologia i Higiene i no reduïm aquesta última a una microbiologia aplicada basada en la determinació de paràmetres quantitatius referents a espècies microbianes d’importància rellevant.

http://www.vilaro.com/inici.php?secc=tecnologia〈=cat

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

2. La direcció d’Indústries Càrniques Vilaró

Javier Frade Gobeo es va fer càrrec de la direcció d’Indústries Càrniques Vilaró, de Sils, quan aquesta empresa va fer suspensió de pagaments el 1993. Aquell any l’empresa va obtenir un total de 16 milions d’euros de vendes, xifra que es va situar en el 2005 en els 160 milions i preveu una facturació per al 2007 de 200 milions. «Tenim creixements durant cinc anys consecutius per sobre del 30%», diu. Actualment, l’empresa, té una producció de 22.000 porcs setmanals i compta amb 240 treballadors a Sils i uns noranta a Granollers.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2172566
28/11/2006

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

3. Indústries Càrnies Vilaró de Sils estudia obrir una planta a Polònia o Hongria

O.P./ACN, SILS/BARCELONA

Indústries Càrnies Vilaró amb seu a Sils i dedicada al sacrifici, escorxament i a l´ultracongelat de carn de porc, es plantejar l´obertura d´una planta a Polònia o Hongria per acostar la producció als països de l´Est, un dels mercats de destí que vol treballar la companyia gironina. Vilaró assegura que l´estratègia de la companyia a curt termini és augmentar les vendes a França i Rússia a través d´una redefinició de l´estratègia comercial en aquests països, així com créixer en els països de l´est d´Europa i consolidar la seva posició en els mercats actuals. No obstant, la firma càrnia creu que la gran oportunitat del creixement futur se centra en els mercats asiàtics, principalment al Japó i Corea, així com també a Sud-àfrica. La seva presència en aquests territoris es concretarà a principis de 2008.

Així ho van assegurar ahir els responsables de la companyia en una presentació a Barcelona. Càrnies Vilaró preveu facturar aquest exercici més de 200 milions d’euros, davant dels 185 milions d’euros obtinguts el 2006.

Pel que fa a projectes més recents, el comercial de la companyia David Mollà va explicar que han establert una «joint venture comercial» amb una empresa georgiana que els permetrà expandir-se a Rússia, on fins ara no tenien una posició «gaire significativa».

Per la seva banda, el director general d’Indústries Càrnies Vilaró, Javier Frade, va assegurar que són una empresa de «referència» en l’àmbit estatal, mentre que en el marc europeu es va definir com a «autèntics nans». Els principals països productors europeus són Dinamarca i Alemanya.

Amb l’entrada dels nous països de la UE les «variables competitives» han canviat «substancialment», va afirmar Frade. I va afegir que fins ara el valor diferencial d’una companyia era la mà d’obra, perquè en costos no es podia competir, però ara, ja no val el producte a un preu raonable sinó la marca Vilaró, la qual, segons el seu entendre, ha de diferenciar un producte d’alta qualitat. Frade va afegir que «com més gran és el grau de globalització de l´empresa, més alta és l´especialització i més valor afegit s´aporta al client i, en conseqüència, s´obté un major benefici».

Primera exportadora de l´Estat

L’any 2006 la companyia gironina ocupava la primera posició en el rànquing de les principals exportadores de carn de porcí del territori espanyol, i la quarta en producció de carn, per darrere d´El Pozo de Múrcia, Vall Companys de Lleida i Grupo Jorge de Saragossa. El 2006 la companyia va facturar un total de 185 milions d’euros dels quals el 40% -80 milions d’euros- van procedir de les vendes al mercat espanyol, i el 60% restant -105 milions d’euros- de les exportacions.

Indústries Càrnies Vilaró va ser fundada per Antoni Vilaró l´any 1976 i va créixer ràpidament gràcies a demanda del sector turístic de productes de qualitat. L´any 1989 duu a terme la primera ampliació de les seves instal·lacions amb la construcció d´una nova planta d´elaborats carnis, principalment productes ultracongelats, i l´any 1991 esdevé una de les primeres firmes de l´Estat espanyol a obtenir l´homologació per al comerç intracomunitari.

L´any 1993 l´empresari Antoni Vilaró demana a Iñaki i Javier Frade -fundadors de la firma Frade Gobeo, Direcció General d´Empreses-, un estudi de la seva empresa. Frade Gobeo, després d´analitzar la situació empresarial de la companyia, constata que allò que necessita la càrnia no és simplement una anàlisi, sinó un director general que supleixi la carència d´un successor al capdavant de l´organització i gaudeixi de la confiança del patró. Javier Frade s´incorpora a Càrnies Vilaró com a director general l´any 1993.

L´any 2001, la companyia escomet una nova ampliació amb la construcció d´una nova planta de producció destinada a escorxador, ubicat a Granollers (Matadero Salida 13). El 2003, la companyia va impulsar un pla d’inversió, de 15 milions d’euros, per a ambdues plantes el qual finalitzarà a principis del 2008, actuació que permetrà arribar als 30.000 sacrificis a la setmana, davant dels 24.000 actuals. L’empresa disposa d’una plantilla de 300 treballadors.

Diari de Girona, DIJOUS, 21 DE JUNY DE 2007 Edició digital n. 2728

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

4. Indústries Càrnies Vilaró de Sils exportarà al Japó i Corea el 2008

M.A. LUQUE. Barcelona

L’empresa Indústries Càrnies Vilaró, amb seu a Sils i que es dedica al sacrifici, l’escorxament i ultracongelats de carn de porc, exportarà al Japó i Corea a principis de l’any que ve. Amb aquesta estratègia expansiva cap a l’Àsia, que en el futur inclourà la Xina i les Filipines, aquesta companyia pretén obrir nous mercats per combatre els efectes de l’entrada a la Unió Europea dels països de l’Est.

Indústries Càrnies Vilaró és la primera empresa exportadora del sector carni de l’Estat amb vendes a fabricants de xarcuteria de França, la Gran Bretanya, Itàlia, Alemanya, Portugal, Grècia, Dinamarca i Holanda. El director general de la companyia, Javier Frade, va assegurar que amb l’aparició dels països de l’Est caldrà apostar pel «valor afegit i vendre la marca Vilaró». A més, Frade va indicar que està «investigant» la possibilitat de construir una planta a Hongria o Polònia per competir més a prop amb els líders del sector, d’Alemanya i Dinamarca. De moment, ja ha establert una aliança comercial amb una empresa georgiana per expandir-se a Rússia.

L’empresa va facturar l’any passat 185 milions, dels quals un 60% són d’exportacions. Frade espera que el 2007 se superin els 200 milions. La companyia ha invertit 15 milions d’euros en les plantes de Sils i Granollers.

El Punt, 21 juny 2007

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

9 Respostes a ‘Càrniques Vilaró’

Retroenllaç a ‘Càrniques Vilaró’.

1. un veí diu,

el 17 de Maig del 2007 a les 21:37

😉 No poso en dubte que sigueu una “gran indústria” i pionera en la matèria en alguns conceptes. Però com bé describiu l’empresa des de la seva fundació, ha sofert canvis i creixement, i això en qualsevol país de la Unió Europea segur que ubicaria aquest tipus d’empresa al POLÍGON INDUSTRIAL del poble. No és de rebut, anar fent ampliacions dins el casc urbà. !!!!!!!!!!!!!!!

2. Mark diu,

el 18 de Maig del 2007 a les 13:49

La veritat la indústria ha de tenir alguna raó de pes per no desplaçar-se fora del nucli urbà que a mi se m’escapa…

Està ubicada just en un punt on es podria crear un entorn natural que fes de pulmó d’aquella zona que està quedan sobre-edificada… Un parc que unís l’Estació de Trens, La Sala La Laguna, el Centre Cívic i la nova (espero) Zona Comercial dels pisos podria ser molt positiu.

3. carmeta diu,

el 18 de Maig del 2007 a les 14:09

Doncs per desgracia i per culpa del nou POUM aprovat per CiU en els terrenys que ara ocupen les carniques Vilaró hi van un regitzell de pisos…consulta-ho al POUM.

4. carmeta diu,

el 18 de Maig del 2007 a les 14:14

Y encara un altre cosa, els terrenys on ara hi ha el parquing de Vilaró, els va cedir un particular per fer-hi zona verda…i ja veus com han acabat!

5. CRISTINA SIMÓ diu,

el 18 de Maig del 2007 a les 14:14

MARK, PERSONALMENT M’AGRADA MOLT LA TEVA IDEA, ÉS UNA PROPOSTA MOLT ATRACTIVA. PERÒ S’HAURIA D’ESTUDIAR MOLT BÉ, PER POGUER GARANTIR LA CONTINUITAT D’AQUESTA ACTIVITAT ECONÒMICA A SILS I EL MANTENIMENT DE TOTS ELS LLOCS DE TREBALL.

6. CRISTINA SIMÓ diu,

el 18 de Maig del 2007 a les 14:19

CARMETA, GRÀCIES PER DONAR UNA RAÓ MÉS PER LA RETIRADA D’AQUEST POUM DE CIU.
FINS ARA ICV-EUIA SOM L’ÚNIC GRUP QUE DEMANEM LA RETIRADA DEL POUM.

7. Mark diu,

el 18 de Maig del 2007 a les 14:49

Evidentment Cristina, només ho llençava com a idea general sense buscar més enllà… el que dius és ben cert.

8. pepet diu,

el 18 de Maig del 2007 a les 18:57

Aquesta vegada estic completament d’acord amb tu Mark, es una idea brillant,
Cristina , jo i altre gent també volem la retirada del POUM no sou pas sols,

9. Dominique diu,

el 18 de Maig del 2007 a les 19:06

Hola,
em confesso poc coneixedora del tema. Podríeu explicar-me si us plau, això que algú va cedir els terrenys perquè fossin zona verda?

La proposta de’n Marc em sembla molt assenyada, estan en una situació òptima per efectuar una actuació així.

29 05 2008
LNC

Una administració local competent estaria oferint solars millor ubicats dins del municipi, més propers a les vies de comunicació, a canvi dels que té l’empresa en lloc de buscar problemes amb l’empresa per tal de garantir el llocs de treballs i l’orgull per Sils que representa aquesta empresa exemplar.

10 09 2008
Bloc

El jutjat autoritza la compra de l’escorxador Primayor de Mollerussa a Càrnies Vilaró de Sils per 7,3 MEUR
Actualitzat a les 19:30 h 09/09/2008

Girona.- El jutjat ha autoritzat Càrnies Vilaró de Sils (Selva) la compra de l’escorxador Primayor de Mollerussa per 7,3 milions d’euros (MEUR). La sortida de l’auto judicial, que la vaga de funcionaris de Justícia va retardar, permet a la càrnia de Sils tancar els darrers serrells de l’operació i adquirir la planta. De fet, en espera que sortís l’auto, Vilaró enviava cada dia 2.000 porcs a sacrificar a Mollerussa, en virtut del conveni contracte que es va signar per assegurar la pervivència de l’escorxador. El director general de Vilaró, Xavier Frade, ha explicat que ‘s’està ultimant l’operació financera’ i que es preveu que l’adquisició sigui un fet a finals de setembre o principis d’octubre.

http://www.3cat24.cat/noticia/310522/selva/El-jutjat-autoritza-la-compra-de-lescorxador-Primayor-de-Mollerussa-a-Carnies-Vilaro-de-Sils-per-73-MEUR

El jutjat autoritza Vilaró a comprar l´escorxador de Mollerussa

GIRONA | ACN/DDG
El jutjat ha autoritzat a l’empresa Càrnies Vilaró de Sils la compra de l’escorxador Primayor de Mollerussa per 7,3 milions d’euros. La sortida de la interlocutòria judicial, que la vaga de funcionaris de Justícia havia retardat, permet a l’empresa càrnia de Sils tancar els darrers serrells de l’operació i adquirir la planta.
De fet, en espera que sortís la interlocutòria, Vilaró enviava cada dia 2.000 porcs a sacrificar a Mollerussa, en virtut del conveni contracte que es va signar per assegurar la pervivència de l’escorxador. El director general de Vilaró, Xavier Frade, ha explicat que “s’està ultimant l’operació financera” i que es preveu que l’adquisició sigui un fet a finals de setembre o principis d’octubre.
La compravenda de l’escorxador de Mollerussa permetrà que aquestes instal·lacions puguin sortir de la crisi en què es troben immerses d’ençà que el gener passat es va presentar l’expedient de regulació d’ocupació. Indústries Càrnies Vilaró, dedicada a l’especejament, té actualment una plantilla de 300 treballadors a Sils i de 150 a un escorxador de Granollers que va adquirir ara fa set anys, i és una de les principals empreses del sector carni. Actualment sacrifica i processa uns 5.000 porcs i va tancat el 2007 amb una facturació de més de 200 milions d’euros, dels quals 120 corresponen a les vendes fetes en mercats exteriors. Enguany preveu estendre les exportacions a l’Àsia i implantar-se a Rússia.

DdG, Dimecres 10 de setembre de 2008
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008091000_3_286264__Comarques-jutjat-autoritza-Vilaro-comprar-lescorxador-Mollerussa

24 12 2008
.Mollerussa

Càrnies Vilaró de Sils firma la compra d´un escorxador a Mollerussa
L’operació, valorada en 7,3 milions d’euros, es farà efectiva a mitjan gener

GIRONA | DDG
Indústries Càrnies Vilaró, de Sils, prendrà el control de l’escorxador de Primayor a Mollerussa a mitjans del mes de gener. Segons avançava ahir el diari lleidetà La Mañana, l’acord es va formalitzar davant de notari divendres passat a Barcelona. Vilaró ha comptat amb el suport d’un conglomerat d’entitats financeres, entre les quals hi ha l’ICF, per finançar una operació valorada en 7,3 milions d’euros.

Quan falten encara uns petits serrells, la plantilla de Mollerussa seguirà percebent les nòmines per part de la direcció de Primayor, empresa en suspensió de pagaments. Una vegada solucionats els serrells administratius, els 67 treballadors de la planta del Pla d’Urgell passarà a formar part de la companyia de Sils.

En delcaracions al rotatiu lleidetà, representants del comitè d’empresa van valorar com a molt positiu l’acord, “ja que garanteix el manteniment dels llocs de treball i l’activitat de la planta”. De tota manera, els representants dels treballadors van recordar que la direcció de Primayor “encara ens deu diners, com la paga extra de juny, la de desembre i un 30% de la nòmina de març”.

Vilaró va garantir un pla d’inversió a un o dos anys vista per modernitzar i millorar les instal·lacions, el que implicarà un increment de la plantilla actual. Aquesta iniciativa permetrà, segons van indicar fonts de l’empresa gironina “treure a l’escorxador de l’obsolescència permanent en la qual es troba”.
Actualment, l’escorxador de Mollerussa sacrifica entre 1.600 i 1.700 porcs diaris.

Dimecres 24 de desembre de 2008
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008122400_5_305648__Economia-Carnies-Vilaro-Sils-firma-compra-escorxador-Mollerussa

23 01 2009
.Iñaki Frade

Iñaki Frade substituirà Mariona de Puig a la presidència de la patronal Pimec Girona
L’actual presidenta va accedir al càrrec fa poc més de dos anys en substitució de Lluís Batista

Foto: http://media.epi.es/www.diaridegirona.es/media/fotos/noticias/646×260/2009-01-30_IMG_2009-01-23_01.10.37__27_1.jpg.jpg

GIRONA | DDG
Iñaki Frade serà el nou president de Pimec Girona en substitució de Mariona de Puig. El relleu a la cúpula de la patronal arriba sense que De Puig -empresària vinculada al sector dels recursos humans- hagi esgotat el seu mandat, ja que va substituir Lluís Batista ara fa poc més de dos anys.

Frade, impulsor amb el seu germà Javier de l’empresa Frade Gobeo -dedicada a facilitar directors generals a pimes-, també es professor de Direcció Estratègica a la Universitat de Girona i es va incoporar fa pocs mesos a la comissió executiva de Pimec Girona.
D’origen basc, Iñaki Frade va arribar a Banyoles amb 18 anys amb una beca de la Federació Espanyola de Rem. Frade acumula una àmplia experiència professional. A banda de la consultoria, va treballar en la reorganització de diferents empreses, com l’escorxador Norfrisa, on van implementar un nou sistema de producció, o Friusa. També del sector carni -Antoni Vilaró- va arribar als germans Frade la proposta de fer el salt a la direcció general de l’empresa.

Aquella primera experiència va resultar molt positiva i avui, Frade Gobeo, compta amb un grup de 10 directors generals i de 15 directors adjunts o funcionals, que formen un grup homogeni que s’enriqueix de les experiències mútues i de les sinergies que generen les pròpies empreses.

Frade Gobeo dirigeix l’activitat d’empreses com Indústries Càrniques Vilaró (Sils), Matadero Salida 13 (Granollers), Embutidos Turon (les Preses), Construccions Narcís Matas (Verges), Trans Sarrià (Sarrià), Àrids i Transformats (Sant Mori), o ?Vialegis (Barcelona, Madrid i Girona).

En un article d’opinió recent, publicat a Diari de Girona, Frade alertava que “la falta de liquiditat acompanyada de la parada immobiliària amb més d’un milió d’habitatges sense vendre, es trasllada a situacions de crisis en determinades empreses, les quals reajusten els seus objectius i estructures organitzatives, entrant en el cicle perniciós de més atur, menys demanda, reajustament empresarial, més atur, menys demanda, reajustament empresarial i així successivament”.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009012300_5_310252__Economia-Frade-substituira-Mariona-Puig-presidencia-patronal-Pimec-Girona
Divendres 23 de gener de 2009

28 05 2009
.Importadors russos

Dijous, 28 de maig de 2009 – 10:59h
Agricultura
El DAR potencia les relacions amb Rússia per afavorir les exportacions de carn porcina catalana

Un total de 9 empresaris del sector porcí rus viatjaran a Catalunya, a través de PRODECA, per buscar intercanvis comercials
Rússia és un dels mercats de destinació amb més projecció de futur per a les empreses catalanes del sector porcí

A principis del mes de juny 9 empresaris del sector porcí rus es desplaçaran a Catalunya per visitar les grans empreses del sector català amb la finalitat de buscar possibles intercanvis comercials. PRODECA, empresa pública depenent del departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), ha organitzat aquesta missió comercial inversa.

Aquesta activitat, que es desenvoluparà del 7 al 13 de juny té com a objectius prioritaris mantenir la relació comercial entre empreses catalanes i compradors russos, establir contacte entre importadors russos i empreses catalanes que vulguin comerciar directament, i mostrar la fortalesa del sector porcí (també d’alguna empresa de boví) a Catalunya.

Amb aquesta missió es pretén també que els importadors russos puguin tenir una visió directa de les instal·lacions i els processos, a més de la potència de la indústria catalana i el tracte personalitzat amb els productors.

El perfil de les empreses catalanes de porcí que exporten a Rússia és molt divers. Es troben empreses que hi disposen de filial comercial, altres que realitzen exportacions directament a importadors russos, i altres que hi exporten a través d’operadors europeus.

La gran majoria de les empreses russes que visitaran Catalunya ja són importadores de carn de porcí, i algunes de boví, i bona part d’elles volen treballar en origen. Durant la seva estada a Catalunya, els importadors russos tenen previst realitzar el següent programa de visites:

(…)

Dijous, 11 de juny
08:30 hores Industrias Carnicas Vilaró (Sils)

(…)

Per finalitzar la missió comercial, els empresaris russos es reuniran el divendres 12 de juny, amb el conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, per mantenir una reunió de treball, en la qual s’analitzaran les visites i els contactes realitzats i les oportunitats de generar negoci amb les empreses catalanes.

D’altra banda, la trobada ha de servir per ampliar els ponts de diàleg amb Rússia, sobretot després de l’aparició de la grip A a Mèxic i els EUA i, del tancament parcial de les fronteres que el govern rus va aplicar a les importacions de porcí espanyol. Malgrat que el sector porcí català pràcticament no s’ha vist afectat per aquesta decisió, des del DAR es considera que ara és el moment per estrènyer les relacions amb aquest país i crear vincles sòlits que permetin a Catalunya continuar essent un dels proveïdors tant per a la indústria càrnia com per als punts de venda de consum de Rússia. A la reunió també hi assistiran representants de les principals associacions vinculades al sector porcí català.

Rússia és un dels mercats de destinació amb més projecció de futur per a les empreses catalanes del sector porcí. Es tracta d’un país que va importar 80.000 tones de carn i 10.000 tones més de productes elaborats de porcí des d’Espanya, l’any 2008. Pel que fa a Catalunya, les importacions de carn de porcí el 2008 es van xifrar en 20.000 tones, a les quals cal sumar 3.200 tones de productes elaborats.

http://www20.gencat.cat/portal/site/SalaPremsa/menuitem.342fe4355e0205d607d7ed42b0c0e1a0/?vgnextoid=f60f88c0b0549010VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=f60f88c0b0549010VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=detall&contentid=d338633247681210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD

5 06 2009
.Carn directa al consumidor

Carn directament al consumidor
05/06/09 02:00 – Salt – MÒNICA CABRUJA

El grup carni Vilaró de Sils, especialitzat en carn de porcí, ha optat per simplificar el recorregut que fa el producte fins que arriba al consumidor final i obrirà el 12 de juny un establiment, situat al polígon la Maret de Salt, on es podrà trobar una gran varietat d’oferta. Es tracta del primer punt de venda d’aquestes característiques que obre el grup, tot i que la intenció és que si els resultats són els esperats sigui el primer d’una cadena. «Volem oferir molta qualitat i preus més reduïts, atenent a la demanda que hi ha en aquests moments a la societat», va explicar ahir el director general del grup, Javier Frade.

Millors preus

El nou establiment tindrà 800 metres quadrats de superfície, 400 dels quals es destinaran a la venda al públic. La inversió que s’ha fet és de 340.000 euros. A més de carn, es podran comprar productes elaborats i complements i també hi haurà una fleca. S’obrirà al públic el dijous i el divendres, de dos quarts de deu del matí a dos quart de deu de la nit, i el dissabte, de dos quarts de deu del matí a dos quarts de nou del vespre. Els dies que estarà tancat al públic es destinaran a la preparació de comandes. «Hem intentat que el funcionament sigui amb els mínims costos per tal de poder vendre els productes als millors preus possibles, amb marges de beneficis petits i intentant que el consumidor trobi molt bones ofertes», va indicar Frade. El nou establiment, que s’inaugurarà amb un acte oficial que s’està preparant pel proper dia 11 de juny, tindrà una plantilla de sis persones.

Vilaró Industrias Cárnicas SA és el tercer grup carni de l’Estat espanyol i líder en exportació en el sector. El grup disposa de tres plantes de producció, on treballen unes 500 persones. A Sils hi ha la central, on s’elaboren productes carnis, i les altres dues plantes són a Granollers i a Mollerussa. Aquesta última planta la van comprar el desembre del 2008. El grup Vilaró exporta prop del 70% de la producció, a països europeus i també a asiàtics i a les Antilles franceses. L’any passat la facturació va ser de 220 milions i aquest any es preveu un creixement amb l’adquisició de la nova planta. Les vendes del grup no han resultat afectades per la crisi i té un creixement constant de llocs de treball.

Darrera actualització ( Divendres, 5 de juny del 2009 02:00 )

http://www.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/45178-carn-directament-al-consumidor.html

10 06 2009
Bloc

Dimecres 10 de juny de 2009
Diari de Girona

Càrnies Vilaró crea una cadena d´establiments per vendre directament al públic
El productor gironí inaugurarà demà la seva primera botiga a Salt, amb prop de 400 metres quadrats de sala de venda i preus molt competitius

GIRONA | DDG

De l’excorxador a la nevera del consumidor. Indústries Càrnies Vilaró de Sils, una de les principals empreses de l’Estat dedicada al sabrifici, especejament i ultracongelació de carn de porc, ha fet un pas més en la seva estratègia de diversificació. Quan encara no fa ni mig any que va tancar la compra d’un nou escorxador a Mollerussa -el tercer després dels de Sils i Granollers- ara tira endavant una aposta per arribar directament al consumidor final: una botiga pròpia de venda de carn fresca, que complementarà amb altres productes alimentaris.

El director general de Vilaró, Javier Frade, explicava ahir que el nou concepte de negoci respon a una “demanda social”, que busca “preus més econòmics en moments de crisi”. “Nosaltres volem traslladar el preu del productor a l’àmbit detallista”, explicava.

D’aquesta manera, tota la carn de porcí provindrà de les plantes de Vilaró, mentre que els productes elaborats seran de clients de la càrnia de Sils, que oferiran “preus molt ajustats”.

La intenció de la companyia és obrir més establiments de venda al públic, i crear una cadena. No obstant això, les botigues sempre estarien situades prop d’alguna de les plantes de Vilaró, per “minimitzar el cost logístic”. D’aquesta manera, els futurs establiments de Vilaró estarien situats a l’àrea de Barcelona, a les comarques del Segrià o l’Urgell i prop de l’àrea urbana de Girona.

La de Vilaró no és la primera experiència d’un productor que aposta per una cadena de venda al detall. Un cas similar seria el de Guissona, amb gran implantació a Catalunya. No obstant això, el model presenta algunes diferències. “Guissona aposta per botigues més petites, de proximitat i situades al centre de les ciutats, fet que encareix els costos. Nosaltres optem per situar-bos més a la perifèria, amb establiments més grans i horaris d’obertura concentrats en tres dies”, explica Frade.

L’establiment de Vilaró a Salt estarà situat al polígon La Maret, prop de l’Espai Gironès. La intenció és obrir de dijous a dissabte, els primers dies en horari de 9.30 hores a 21.30 hores, i el tercer tancant a les 20.30 hores. “Els altres dies estarem preparant el producte, perquè sigui sempre el màxim de fresc”, afegeix el director general de la companyia. A banda de carn de porcí, a l’establiment s’hi trobarà carn fresca d’altres espècies, elaborats carnis, i aliments complementaris, com lactis i pa.

Un sector que no nota la crisi

Els productors d’aliments bàsics són un dels sectors que millor estan suportant la crisi. “Potser el producte més car costa més de sortir, però hi ha més demanda del més econòmic”, diu Frade.

Vilaró, que és la primera companyia de l’Estat en exportacions de carn de porcí, va tancar l’exercici passat amb una facturació de 220 milions d’euros, fet que suposa un creixement del 10% respecte de la xifra de negoci de l’any anterior.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009061000_5_337229__Economia-Carnies-Vilaro-crea-cadena-destabliments-vendre-directament-public

23 08 2009
.Bloc

Càrnies Vilaró preveu facturar un 15% més aquest 2009 i concentrarà el creixement a la planta de Mollerussa
ACN / Xavier Pi
Sils
Ult. Act. 22/08/2009 11:08

Indústries Càrnies Vilaró S.A., amb seu a Sils (Selva), preveu facturar un 15% més aquest any 2009 i concentrarà el creixement a la planta de Mollerussa, que va adquirir aquest gener passat. El grup especialitzarà la planta lleidatana cap al mercat estatal, i també hi tindrà línies d’exportació concretes. Entre aquestes es troben les vendes a Corea, ja que Mollerussa disposa de l’autorització preceptiva. Càrnies Vilaró té una plantilla de 600 treballadors i l’any passat va facturar 220 milions d’euros (MEUR). Dins els seus plans estratègics es troba també l’obertura de deu noves botigues de venda directa al públic en els propers tres anys, com la que ja té a Salt (Gironès).

Indústries Càrnies Vilaró és una de les principals empreses del sector carni estatal dedicada al sacrifici i a l’especejament de porcí. Amb més de trenta anys d’experiència, aquest grup ocupa el segon lloc en el rànquing estatal d’empreses exportadores d’aquesta carn.A més de les plantes de Mollerussa i Sils, Càrnies Vilaró també compta amb un escorxador a Granollers. El grup té una plantilla global de 600 treballadors i diàriament sacrifica i processa 7.000 porcs. L’any passat, Vilaró va tancar l’exercici amb una facturació de 220 MEUR, una xifra que aquest any preveu incrementar en un 15%.Segons ressalta el director comercial de l’empresa, David Mollá, aquest creixement vindrà marcat per la planta de Mollerussa. ‘I és que el nostre nivell de producció està creixent gràcies a l’adquisició d’aquest nou escorxador i sala de desfer’, indica. L’estratègia de Càrnies Vilaró passarà per especialitzar la planta -que sacrifica i processa- cap a les vendes estatals, tot i que també tindrà línies d’exportació específiques.’La més important serà la de Corea, ja que actualment l’escorxador lleidatà disposa de l’autorització necessària per vendre a aquest país asiàtic’, ressalta Mollá. Tot i això, la major part de la producció que es destinarà a l’estranger sortirà de la planta gironina.Des de Sils es processen els porcs que se sacrifiquen a l’escorxador de Granollers, i actualment ja se n’exporta el 70% de la producció a més de vint països. ‘Podríem dir que Europa, en un concepte ampli, és el nostre mercat domèstic; tot i que també tenim presència a altres països com Rússia, Filipines o els Estats Units’, explica el director comercial.El grup carni gironí es troba plenament implantat a la Unió Europea, on ven la producció a majoristes industrials o grans cadenes de supermercats. Entre els països on exporta hi ha França, Anglaterra, Alemanya, Grècia, Polònia o Suècia.

Deu noves botigues en tres anys

Aquest passat mes de juny, Càrnies Vilaró va obrir una nova estratègia de negoci: la venda directa al consumidor. Per això, va inaugurar un punt de venda directa al polígon La Maret de Salt, amb l’objectiu de simplificar el recorregut que fa el producte fins a arribar al consumidor.’Som fabricants, i això ens permet minimitzar la cadena de distribució; d’aquesta manera, el porc que ha passat per Granollers el dijous, el divendres es processa a Sils i la mateixa tarda ja pot estar a la venda’, indica el director comercial. I hi afegeix: ‘D’aquesta manera, amb la venda directa, minimitzem la cadena de distribució i oferim més qualitat al consumidor’.L’estratègia de Càrnies Vilaró S.A. és la d’obrir deu botigues d’aquestes característiques en els propers tres anys. ‘El nostre objectiu és el d’ubicar aquestes botigues a prop de les nostres plantes de producció per seguir la lògica de minimitzar la cadena de distribució’, ressalta David Mollá.

http://www.avui.cat/cat/notices/2009/08/carnies_vilaro_preveu_facturar_un_15_mes_aquest_2009_i_concentrara_el_creixement_a_la_planta_de_mol_69433.php#

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/08/22/comarques-carnies-vilaro-preveu-facturar-aquest-2009/352196.html

10 12 2009
.Bloc

Càrnies Vilaró vendrà carn amb descompte als aturats
L’empresa gironina Càrnies Vilaró vendrà carn amb un 10% de descompte als aturats, discapacitats, pensionistes i famílies nombroses.

La iniciativa, que arrencarà el proper mes de gener, s’inclou dins un acord social que la càrnia ha signat amb el sindicat UGT. Durant una setmana al mes, Vilaró oferirà aquests descomptes a la seva botiga de venda directa situada a Salt (Gironès). El director general de l’empresa, Xavier Frade, ha ressaltat que la intenció és estendre la iniciativa arreu del territori a mesura que s’obrin noves botigues. Per la seva banda, la secretària general de la UGT a Girona, Dolors Bassa, ha destacat la importància que té ‘aquest acord social per als col·lectius més desafavorits’.

‘La idea neix derivada de la demanda social que reclama carn a preu de productor, i enteníem que ara és el moment oportú per portar-ho a terme’. El director general de Càrnies Vilaró ha resumit, amb aquestes paraules, quin és l’objectiu de l’acord social que s’engegarà a partir del 2010.

La venda de carn amb descomptes per a determinats col·lectius, els més tocats per la crisi, es posarà en marxa a la botiga de venda directa que Vilaró va inaugurar fa uns mesos a Salt (Gironès). L’establiment obre des de dijous fins dissabte, i als seus lineals es poden trobar al voltant de 400 referències, entre carn fresca i productes elaborats.

Cada tercera setmana de mes, els col·lectius que s’han inclòs dins l’acord tindran un 10% de descompte en tots els productes que es vénen a la botiga. Per accedir a les reduccions, els aturats, els pensionistes, els discapacitats i els integrants de famílies nombroses s’hauran d’identificar presentant el DNI i la targeta corresponent.

Estendre-ho a noves botigues

L’acord rubricat entre la càrnia i el sindicat estableix que, inicialment, es portarà a terme una prova pilot de sis mesos de durada. Si passat el mes de juny es veu que la iniciativa funciona, aleshores es prorrogarà. A més, tot i que de moment Vilaró només disposi d’una botiga a Salt, la intenció de l’empresa també és la d’estendre aquests descomptes a mesura que vagi obrint-ne de noves.

En aquest sentit, Frade ja ha anunciat que en els propers mesos s’obrirà un nou local, i que segurament a mitjans del 2010 ja hi haurà una tercera botiga en funcionament. De moment, l’empresa ja està visitant locals a Figueres, Palafrugell (Baix Empordà) i a les ciutats de Sabadell i Terrassa, que poden ser susceptibles d’acollir noves botigues.

‘La nostra filosofia és la de portar carn fresca al consumidor i abaratir els costos logístics; per això, escollim indrets que estiguin a prop dels nostres centres de producció’, ha concretat Frade. Càrnies Vilaró disposa d’escorxadors i plantes de desfer a Sils (Selva), Granollers i Mollerussa.

El director general també ha precisat que els descomptes del 10% que s’aplicaran per als col·lectius desafavorits també suposaran que, pràcticament, la càrnia vengui els productes ‘a preu de cost’.

Importància social

La secretària general de la UGT a les comarques gironines, Dolors Bassa, ha ressaltat la importància d’aquest acord social. ‘Fins ara, els pactes que signàvem beneficiaven a afiliats de la UGT; però ara ha arribat el moment de trencar aquesta barrera i estendre aquests acords més enllà’, ha ressaltat Bassa.

ACN / Redacció | Actualitzat el 10/12/2009

http://www.naciodigital.cat/gironainfo/noticia/11244/carnies/vilaro/vendra/carn/amb/descompte/aturats

19 03 2010
.Suspensió pagaments

Cárnicas Vilaró presenta concurs de creditors i arrossega a la baixa el preu del porc

LLEIDA, 19 Mar. (EUROPA PRESS) –

L’expedient de concurs de creditors presentat per la gironina Cárnicas Vilaró, amb un actiu de 124 milions d’euros i un passiu de 99, va arrossegar ahir a la baixa el preu del porc a Mercolleida, on la cotització va caure 4,7 cèntims d’euro per situar-se en 1,07 euros.

“Durant els últims mesos, dins de l’actual entorn de crisi financera i restricció creditícia, l’empresa ha patit una contínua retirada de fons de finançament per part d’algunes entitats financeres, fet que ha anat paral·lelament rebaixant les seves disponibilitats de liquiditat”, assegura la companyia amb seu a Sils.

Cárnicas Vilaró té tres escorxadors a Catalunya en què sacrifica 7.000 porcs diaris. A la planta de Sils s’hi sumen l’escorxador de Granollers (Barcelona) i el de Primayor de Mollerussa, adquirit el 2008.

Font: http://www.europapress.cat/economia/noticia-agro-carnicas-vilaro-presenta-concurs-creditors-arrossega-baixa-preu-porc-20100319112644.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Divendres 19 de març de 2010, Diari de Girona

Càrnies Vilaró de Sils presenta suspensió de pagaments
El grup, amb un passiu de 99 milions d’euros, compta amb una plantilla de 600 treballadors

Foto: Sala de desfer d’una de les plantes de Càrnies Vilaró.acn

GIRONA | O.PUIG Càrnies Vilaró va sol·licitar ahir al Jutjat del Mercantil de Girona el concurs de creditors, amb un actiu de 124 milions d’euros i un passiu de 99 milions d’euros. L’empresa assegura que s’ha vist abocada a la situació concursal per la restricció de crèdit que ha patit per part d’algunes entitats financeres. Vilaró, amb una facturació anual superior als 200 milions d’euros, compta amb tres plantes productives i 600 treballadors, que no es veuran afectades per l’expedient concursal. La companyia és una de les principals empreses del sector carni estatal dedicada al sacrifici i a l’especejament de porcí. Amb més de trenta anys d’experiència, aquest grup ocupa el segon lloc en el rànquing estatal d’empreses exportadores d’aquesta carn.

La companyia va explicar ahir que ha patit “una contínua retirada de fons de finançament per part d’algunes entitats financeres, fet que ha anat, paral·lelament, rebaixant les seves disponibilitats de liquiditat”. Per aquest motiu, “i després d’haver esgotat totes les vies disponibles per intentar reconduir la situació” ha sol·licitat el concurs (antiga suspensió de pagaments). La finalitat és “salvaguardar la seva integritat patrimonial així com per sortir en defensa dels interessos de tercers davant aquesta migració de capital”.

En un comunicat difós ahir al vespre, Càrnies Vilaró assegura que “està previst que aquesta situació sigui transitòria i duri el menor temps possible, amb l’únic i exclusiu fi de poder disposar d’un període perquè l’estructura financera de l’empresa sigui reordenada i d’aquesta manera pugui continuar amb el desenvolupament dels plans previstos”.

A banda de treballar en l’obertura de nous mercats internacionals, la companyia va informar que “s’han iniciat dos nous projectes joint venture estratègics d’aliança amb dos grups d’empreses relacionades”. Aquests projectes busquen “crear condicions complementàries adequades que reforcin la viabilitat de l’empresa i assegurin el seu desenvolupament futur”.

En els últims anys, la càrnia gironina havia impulsat un ambiciós pla de creixement, que va portar-la, a finals de 2008, a invertir 7,3 milions en la compra de l’escorxador que Primayor tenia a Mollerussa. A banda d’obrir nous mercats, ?l’any passat també va obrir a Salt la seva primera botiga de comerç al detall amb productes carnis i d’alimentació a “baix preu” i va anunciar la seva intenció de crear una cadena d’uns 10 establiments en 3 anys.

A mitjan 2009, Càrnies Vilaró preveia tancar l’exercici amb una facturació d’uns 250 milions d’euros. Amb plantes a Sils, Mollerussa i Granollers, el grup té una plantilla global de 600 treballadors i diàriament sacrifica i processa uns 7.000 porcs.

El director comercial de l’empresa, David Mollá, explicava que el creixement futur de Vilaró vindria de Mollerussa, que volica especialitzar en les vendes estatals, i línies d’exportació específiques, com les del mercat coreà.

Exporta el 70% del producte

Tot i això, la major part de la producció que es destina a l’estranger sortirà de la planta gironina. Des de Sils es processen els porcs que se sacrifiquen a l’escorxador de Granollers, i actualment ja se n’exporta el 70% de la producció a més de vint països. Amb una àmplia presència ala UE (exporta habitualment a França, Anglaterra, Alemanya, Grècia, Polònia o Suècia) també arriba a Rússia, Filipines o els Estats Units.

Font: http://www.diaridegirona.cat/economia/2010/03/19/carnies-vilaro-silspresenta-suspensio-pagaments/394497.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Càrnies Vilaró de Sils sol·licita concurs de creditors

06:5619.03.2010

Sils (ACN).- L’empresa Càrnies Vilaró, amb una plantilla de 600 treballadors i presència en una vintena de països, ha sol·licitat un concurs de creditors aquest dijous. El grup, que els darrers anys havia desenvolupat una expansió important, té un actiu de 124 milions d’euros i un passiu de 99 milions. En un comunicat, l’empresa atribueix la situació a la restricció de crèdits de les entitats bancàries a causa de la crisi i espera aconseguir que la situació sigui ‘transitòria’. La companyia és una de les principals empreses càrnies estatals, la segona en volum d’exportació, i es dedica al sacrifici i a l’especejament de porcí.

Font: http://www.vilaweb.cat/acn/ultima-hora/3704439/carnies-vilaro-sils-sollicita-concurs-creditors.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Divendres 19 de març del 2010, El Punt

Càrnies Vilaró presenta concurs de creditors a causa de la retallada de fons de les entitats financeres
Preveu que serà transitori, fins a reordenar l’estructura econòmica de l’empresa
19/03/10 02:00 – Girona – anna puig

Foto: La planta d’especejament de Càrnies Vilaró, a Sils. Foto: ACN

Indústries Càrnies Vilaró, amb seu a Sils, ha presentat la sol·licitud de concurs de creditors al jutjat mercantil de Girona a causa de la restricció de fons d’algunes entitats financeres, que li ha comportat problemes de liquiditat. L’empresa ha fet aquesta petició amb un actiu de 124 milions d’euros i un passiu de 99 milions. I, segons manifesta en un comunicat, la previsió és que aquesta situació sigui «transitòria» amb la finalitat que l’estructura financera de l’empresa es «reordeni».

Indústries Càrnies Vilaró és el tercer grup carni de l’Estat espanyol i líder en exportació en el sector –actualment és present en més d’una vintena de països–. El grup disposa de tres plantes de producció –la seu central és a Sils–, on treballen unes cinc-centes persones.

Segons afirmen en el comunicat, «l’empresa ha patit una contínua retirada de fons de finançament per part d’algunes entitats financeres, fet que ha anat rebaixant les disponibilitats de liquiditat». Afirmen que s’han esgotat totes les vies possibles per intentar reconduir la situació però que s’ha optat pel concurs de creditors «amb la finalitat de salvaguardar la integritat patrimonial de l’empresa, així com per sortir en defensa dels interessos de tercers» davant aquesta reducció de capital.

Vilaró preveu que el concurs de creditors no comportarà en cap cas el tancament de l’empresa i que no caldrà fer cap expedient de regulació d’ocupació sinó que és «transitori» i durarà «el menor temps possible». L’objectiu, afirmen, és continuar desenvolupant, un cop se superi aquest dèficit de liquiditat, els plans d’expansió i els projectes previstos de penetració en nous mercats.

Projectes de futur

El grup carni Vilaró té la seu central a Sils, on s’elaboren productes carnis, i les altres dues plantes de què disposa estan situades a Granollers i a Mollerussa. Aquesta última la van adquirir el desembre del 2008. El grup Vilaró exporta prop del 70% de la producció a països europeus i també a asiàtics i a les Antilles franceses. Actualment disposa d’una de les instal·lacions més modernes i productives de l’Estat, «certificades per les més exigents agències de qualificació d’assegurament de la qualitat i homologades per a l’exportació a la majoria de països tercers».

Un dels seus darrers projectes ha estat l’obertura d’una superfície comercial de carn fresca a Salt; poc temps després ja havien rebut una vintena de peticions per obrir franquícies. Dins els plans de l’empresa hi ha l’expansió d’aquest tipus d’establiments. Així mateix, s’han iniciat dos nous projectes estratègics d’aliança amb dos grups d’empreses relacionades amb el sector. «Uns projectes concebuts per a crear condicions complementàries adequades que reforcin la viabilitat de l’empresa i assegurin el seu desenvolupament futur», acaben dient en el comunicat.
Darrera actualització ( Divendres, 19 de març del 2010 02:00 )

Font: http://www.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/149126-carnies-vilaro-presenta-concurs-de-creditors-a-causa-de-la-retallada-de-fons-de-les-entitats-financeres.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Cárnicas Vilaró, firma propietària de Primayor, suspèn pagaments amb deutes de 99 milions
L’actiu és de 124 milions i el concurs s’ha produït per la “restricció creditícia”

Foto: Javier Frade, tercer per l’esquerra, en una visita a l’escorxador de Mollerussa.

Indústries Càrnies Vilaró, propietària de Primayor de Mollerussa, ha sol·licitat al jutjat mercantil de Girona la situació legal de concurs de creditors amb un actiu de 124 milions d’euros i un passiu de 99, segons va informar ahir la companyia. El seu director, Javier Frade, va atribuir la decisió a un context de restricció creditícia i com una mesura que va qualificar de defensa a favor de la companyia. En aquest sentit, va anunciar que Cárnicas Vilaró continuarà amb la seua activitat i el sacrifici de porcs, encara que va admetre que la setmana que ve hi haurà un descens significatiu de l’activitat, mentre en preveu una recuperació substancial en unes dos setmanes.

La companyia va explicar que durant els últims mesos, en l’actual entorn de crisi financera i restricció creditícia, l’empresa ha patit una contínua retirada de fons de finançament per part d’algunes entitats financeres, fet que ha anat rebaixant, paral·lelament, la seua disponibilitat de liquiditat. Davant d’aquesta situació i després d’haver esgotat totes les vies disponibles per intentar reconduir la situació, l’empresa, amb la finalitat de salvaguardar la seua integritat patrimonial així com per defensar els interessos de tercers davant d’aquesta migració de capital, s’ha vist obligada a sol·licitar l’esmentat concurs de creditors.

En aquest sentit, preveu que la situació concursal sigui transitòria i duri el menor temps possible per disposar d’un període perquè la seua estructura financera sigui reordenada i pugui desenvolupar-se amb els plans de desenvolupament previstos.

La firma va recordar l’expansió que ha tingut en l’última dècada, inclosa la compra de Primayor de Mollerussa formalitzada a finals del 2008 i ratificada després a començaments del 2009, així com les inversions en les seues diferents instal·lacions.

Finalment, va apuntar que ha iniciat dos nous projectes jointventure estratègics d’aliança amb dos grups d’empreses relacionades ideats per reforçar la viabilitat de l’empresa i assegurar el seu futur desenvolupament.

Cárnicas Vilaró compta amb una plantilla d’una seixantena de persones al seu escorxador de Mollerussa, l’antiga Primayor. De fet, va adquirir la planta lleidatana com a via de futur per a l’escorxador, afectat per la suspensió de pagaments del grup Primayor a què pertanyia.

A principis de l’any 2009 va anunciar que havia començat a fer inversions en la sala de sacrifici lleidatana. En aquell moment, la companyia amb seu a Sils, havia anunciat un desemborsament d’entre 14 i 15 milions d’euros a Mollerussa, que comprenia tant la compra com les inversions.

Font: http://www.segre.com/noticies/detall-de-la-noticia/article/carnicas-vilaro-firma-propietaria-de-primayor-suspen-pagaments-amb-deutes-de-99-milions/199/

19 03 2010
.Comentaris al DdG

Comentaris a un article del Diari de Girona:

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
31 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 23:36:36
Doncs mireu, jo he sigut alumne dels germans Frade i estic molt content de les ensenyances rebudes. Espero que se’n surtin. Ja ho han dit ben clar: la culpa és dels amics banquers.
Autor: agrait

30 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 21:25:09
Si la segona empresa càrnica exportadora del pais no cosegueix financiació, tot i empleant 600 treballadors i fen-se càrrec de empreses arruinades, que poden esperar la resta del sector?. Sempre heu remat contra corrent i el que heu obtingut a estat amb professionalitat i molt d’esforç, i per aixó us desitjo coratge per salvar l’áctual situació!
Autor: ManelG

29 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 20:21:55
No acabo d´entendre els comentaris que emeteu, doncs demostreu poca sensibilitat pels treballadors d´una empresa que tan sols ha presentat concurs de creditors que siginifica reestructuració empresarial i no mort de les empreses. Per altra banda podrieu dirigir els vostres comentaris a qui a tant ens està ahogant que són els banquers que sentats al seu banc dia a dia van fent més mal a més i més gent. A més, crec que sobran les al.lusions personals doncs sigui qui sigui l´empresari sense ells no hi hauria llocs de treball com els que ofereixen i comencem a pensar en que tot sigui temporal i tothom pogui seguir en el seu lloc, molts de vosaltres haurieu de pensar abans de fer els comentaris
Autor: punt de reflexió

28 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 19:25:46
Pues hazte vegetariano. Quién te crees que ha manipulado la carne que venden en las carnicerias o en los restaurantes???
Autor: Sois unos racistas

27 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 19:18:44
Ni ser president de Pimec ha salvat a aquests nois de fer-hi el més gran del ridiculs. La cabra sempre tira al monte!
Autor: Tant sant fot

26 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 19:13:45
suspensio de pagaments ?? avui acabo de veure que han obert una botiga dels seus productes a figueres, quants dies durarà?
Autor: figueres

25 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 18:23:08
Aquesta empresa té un futur molt “negre”.
Autor: Jaume

24 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 18:21:02
Ostres, i jo que comprava carn a la botiga de Salt. Arà veient qui la manipula no penso fer-ho mai més.
Autor: per mi podeu tancar

23 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 18:19:54
I tots els de la foto, tornarán al seu pais ????
Autor: Xicu

22 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 18:15:53
A l’escorxador de Mollerussa i treballen 45 catalans.
Autor: pep

21 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 18:00:01
a vilaro africans a batalle chinos a juia romanos on son els sindicatas ara els politics els hi diguin que consumeixin que comprin pisos cotches i que vajin al corte ingles aupaaa la dicnitat laboral
Autor: al lorooooooooooo

20 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 17:28:48
jo soc autonom de carniques no crec que hagi sigut pels gastos del personal estem cobrant com 50 añs enrradera com alafrica i amb condicions infrahumanes
Autor: lorenzo castillo cano

19 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 17:20:58
tots aquets que critique la foto,que pensau veuri,el jugadors del girona,ells fan el relax al camps del riudarenas.
Autor: anti racista

18 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 16:59:35
Voleu dir que no és una foto de Càrnies Wiyambo a Burundi? Heu barrejats els jpeg.
Autor: Maleïda informàtica

17 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 16:55:10
Els germans Frade i els acòlits….vaja una xacra. Quan l’economia creix tots els consultors externs van bé, quan l’economia s’estanca queda clar quins són els bons i quins són paràssits. Torneu-vos-en a remar a l’estany de Banyoles i deixeu treballar als professionals.
Autor: Nova raça de sangonera.

16 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 15:49:56
Iñaki Frade després va fen xerrades de com es lidera una empresa !! Te nassos la cosa !
Autor: Pere de Girona

15 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 14:30:53
ah por cierto…. Viva africa ehh!! bonita foto 🙂
Autor: Ivan

14 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 14:27:47
Yo solo espero que mi cuñado no se quede sin faena…. sino que se preparen!
Autor: Ivan

13 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 14:15:29
Era d’esperar. És el que passa quan es gestiona una empresa sense entendre-hi res de res…
Autor: wq

12 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 13:16:23
Jo també he treballat a Vilaró, i amb el camp de concentració et quedes curt, allò és un infern. Pel que fa als treballadors el companyarisme no existeix al contrari si et poden putejar ho faran, allà a callar i treballar.
Autor: Agencia EFE

11 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 12:12:33
Vaig treballar en aquet lloc…era com un camp de concentració.
Autor: m.v.p.

10 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 12:07:17
aquesta es la especialitat dels embaucadors germans Frade Gobeo , dirigents de VILARO
Autor: xiki-xiki

9 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 11:57:24
Perquè en la notícia no surt el cognom FRADE- ni es relaciona amb el president de la patronal?.NO serà que el comentari 2 és cert? Li estan fent publicitat a una emprea en fallida.AMb _Juncà de Bnyoles passava el mateix.
Autor: COpet

8 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 11:46:04
jospe a espanya sempre s han fet feines bones i dolentes i s havien fet sense la gent de fora. el que passa es que els empresaris per L UNICA raó que els agefen a ells es pe que surten mes barats. I aquesta feina será molt dura es clar, com la d estar a una cuin d un restaurant, com estar 12 hores de seguretat, com estar de cambrer, com fer d nstalador de linies de telefonia o tantes d altres. Aixo si et dic, prou racisme, del empresaris cap els treballadors espanyols i prou ingnoramcia per part teva. Ja em diras quan et camviin a tu per un d aquests a veure quina cara fas. Dir-li a la gent que no saben que es treballar nomes demostra que no tu has treballat de veritat mai a la teva vida
Autor: ai que ignorant

7 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 11:45:05
Bé si foten el camp i s’entornen
Autor: Jo

6 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 11:22:39
Que la voldrieu fer vosltres aquesta feina? es molt dura…no sabeu el què és treballar incrèduls. prou racisme…
Autor: jospe

5 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 10:59:18
Em sembla us heu equivocar de foto i heu ficat una d una empresa d africa no? No se per que aixó es noticia per que d espanyols ben pocs es quedaran sense feina segons es veu a la foro. ahir mateix parlava amb un pmpresari que es queixava que el govern nomes ajuda estrangers i ell els hi lloga a tots aixis. Aixis ens va.
Autor: Quina decepció

4 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 10:33:44
Jo….,ni un español en la foto,los otros 500 que son,chinos?
Autor: salfo

3 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 09:53:39
La foto se hizo en Africa,en alguna de sus plantas carnicas,lo digo por no ver ni un español en la foto
Autor: pol

2 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 09:40:23
Senyors del ddg, menys complaença amb uns administradors que han portat la seva societat ha presentat concurs de creditors!! Sembla que els hagin ofert un espai publicitari o simplement una transcripcio del seu comunicat (que si obertura de 10 establiments, joint ventures, compra de l’empresa de mollerussa…). Darrera de l’administracio d’aquesta macroempresa hi ha molt per gratar. Mes periodisme d’investigació si-us-plau i menys “cortar i pegar”.
Autor: critic

1 – Comentari enviat el dia 19-03-2010 a les 08:32:08
tots els industrials del sector els sorprenia que aguantesin tan temps ja que la direccio no mes es dedica ha cremar empreses la darrera a les preses
Autor: arseni

Font: edició digital del Diari de Girona [20 març 2010]

http://www.diaridegirona.cat/economia/2010/03/19/carnies-vilaro-silspresenta-suspensio-pagaments/394497.html

19 03 2010
.Paradoxa agroalimentària

19 març 2010: El mateix dia que la premsa publica la suspensió de pagaments de l’empresa agroalimentària Vilaró (ubicada a Sils), la Generalitat publica una nota de premsa on s’afirma que “el sector agroalimentari ha resistit millor la crisi econòmica que la resta de sectors industrials“. Una altra empresa de Sils, Anetos, participa al saló Alimentària’10:

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

19-03-2010 11:10

Barcelona esdevindrà la capital europea de l’alimentació durant una setmana

Un total de 111 empreses catalanes participen a Alimentaria’10 amb el suport del DAR

S’ha augmentat en un 40,5% la representació d’empreses catalanes sota el paraigües de Prodeca (…)

El sector agroalimentari resisteix a la crisi

El sector agroalimentari és el primer sector industrial a Catalunya i en el conjunt d’Espanya. De fet, és líder sobre la resta de sectors en volum de vendes netes amb 18.000 milions d’euros l’any 2008 i amb un 15,7% en el complex industrial català. D’altra banda, cal tenir present que l’agroalimentari és el segon sector en nombre d’ocupats, amb més de 200.000 llocs de treball directes i indirectes. A més, tot el que representa la indústria auxiliar (logístic, packaging) genera 60.000 llocs de treball més.

A més, Catalunya és el clúster agroalimentari més important d’Europa. Així ho evidencien els estudis de l’Observatori de Clusters de l’Escola Econòmica d’Estocolm. L’Observatori conclou que som el territori europeu amb més capacitat per generar activitat econòmica i ocupació al voltant del sector agroalimentari. Un sector que a més, comparat amb la resta de països europeus i del món, està també al capdavant tant en productivitat com en competitivitat.

Davant aquestes dades no ens ha d’estranyar que el sector agroalimentari hagi resistit millor la crisi econòmica que la resta de sectors industrials. Així, segons dades de l’Índex de Producció Industrial (IPI), el sector de l’alimentació només ha caigut un 0,1%, mentre que la caiguda total de l’Índex l’any 2009 ha estat del 21%. Pel que fa a l’ocupació del sector agrari, aquesta ha estat positiva (3,2%) i la de la indústria només ha baixat un 3%. En total, el sector ha reduït l’ocupació en un 0,4% mentre que la indústria catalana ha registrat una caiguda del 10%. Finalment, la demanda d’aliment només ha minvat un 0,7% i la taxa de cobertura ha millorat en 4 punts percentuals en relació al 2008, tot i que han baixat les exportacions (9,3%) i les importacions (14,4%).

Alimentaria, aparador mundial del sector agroalimentari

El saló Alimentaria, un dels aparadors mundials del sector de l’alimentació i les begudes més important, se celebra cada dos anys (…)

Empreses participants:

(…) Distribucions Alimentícies Anetos / Derivats lactis / Sils (Selva)(…)

Font: Generalitat de Catalunya
http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=29841

19 03 2010
Anònim

Vull fer una reflexió:
Tots estem d’acord que la tendència ha de ser que les empreses vagin sortint dels nuclis i es col.loquin als pol.ligons. Hem de pensar que les empreses que estan avui dins del cascs urbans en altres temps havien estat fora. Els creixements urbanístics els han anat rodajant fins a quedar encerclades. Cal doncs un respecte per aquelles activitats que han donat al poble una estabilitat econòmica i uns llocs de treball durant molts anys. Avui més que mai cal ajudar a aquestes empreses perque garanteixin els llocs de treball i donar-los les màximes facilitats per seguir amb les seves activitats.

22 03 2010
.Uns porcs

22/3/2010
ZONA FRANCA

Uns porcs
XAVIER SALVADOR

El porc cotitzava a 1,12 euros per quilo a la llot-
ja de Bellpuig dimecres. L’endemà, el preu havia baixat 4,7 cèntims d’euro. La raó d’aquest abaratiment sob-
tat del preu és que 24 hores abans s’acabava de saber que Industrias Cárnicas Vilaró, empresa catalana del sector amb seus a Sils, Granollers i Mollerussa, havia presentat davant el jutjat la sol·licitud de concurs de creditors, d’insolvència.

Vilaró mata cada dia 7.000 porcs. Els trosseja, els prepara, els congela, etcètera i els ven. Encara que és un rànquing sense glamur, és el primer exportador espanyol de porcí.

Stricto sensu, no li va malament el negoci. En aquests temps de crisi ha complert les directrius dels savis i dels manuals d’autoajuda empresarial: internacionalització (diversificar a altres mercats) i enfortiment del múscul amb més dimensió. Ara, Vilaró ven per tot Europa el porc espanyol –o català, com prefereixin– i a més a finals del 2008 va rescatar Primayor, l’escorxador de Mollerussa, de la seva insolvència finançant l’operació, de 7,3 milions d’euros, amb un crèdit en què participaven, entre altres bancs, el públic Institut Català de Finances (¿estava despistat Castells?).

La companyia va vendre més que abans en un any de crisi com el 2009, en concret va millorar el 3%. ¿Què passa, doncs, perquè algú que fa bé els deures, que compta amb 600 empleats i que, en definitiva, funciona en el seu negoci nuclear es declari insolvent? És ben clar, és un dubte per a què l’estudiïn els futurs directors financers que es formen en les universitats o que agafen embranzida laboral a Esade i IESE.
La raó no és cap altra que la sobtada retirada del crèdit bancari. Les entitats que finançaven el circulant –amb pòlisses de crèdit i descompte de vendes internacionals–, l’expansió exterior de Vilaró i les recents inversions no volen continuar prestant diners al projecte. I això va passar ràpidament i inopinadament. En absència de bancs responsables, els encarregats de mantenir les canonades de la plaça de Sant Jaume s’han posat mans a l’obra i intentaran utilitzar l’ICF o intervenir per remuntar la situació. Però l’exemple de Vilaró és paradigmàtic dels temps que corren.

Font: http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=697961&idseccio_PK=1009

23 03 2010
zzz

El Sr Xavier Salvador ho explica molt be, pero pero, els bancs deixen diners per guanyar diners i per els futurs iluminats de esade lo seguent:
els bancs mai deixen diners quan saben que no es poden tornar.

23 03 2010
Anònim

Això de Vilaró no està clar si es una estratègia empresarial o una crisi de debò, que el negoci de la carn tira bé

23 03 2010
A zzz

Els bancs van deixar diners per comprar cases a gent que ara no paga o no pagarà…

23 03 2010
Mònica

Sembla que també la fàbrica que tenen a Mollerussa va malament…

Vacances forçades per als treballadors de Cárnicas Vilaró Mollerussa a l’espera de nous proveïdors:

http://www.bondia.cat/component/content/article/101-economia/9686-vacances-forcades-per-als-treballadors-de-carnicas-vilaro-mollerussa-a-lespera-de-nous-proveidors?utm_source=twitterfeed&utm_medium=hellotxt.

24 03 2010
zzz

a veure si visita mes el casino i menys esade, la banca siempre gana……

24 03 2010
.ERO Mollerussa

Vacances forçades per als treballadors de Cárnicas Vilaró Mollerussa a l’espera de nous proveïdors

Escrit per ACN
Dimarts 23, Març de 2010 20:11

Foto: Treballadors de la planta de Mollerussa / ACN

Els treballadors de l’escorxador Cárnicas Vilaró de Mollerussa hauran de començar dijous unes vacances forçades a l’espera que es formalitzi l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) temporal que s’ha presentat a treball i la plantilla pugui anar de forma rotativa a l’atur.

La situació es deu a la baixada de la producció que ha vingut precedida per la suspensió de creditors del grup gironí a causa de la falta de liquiditat per poder pagar als proveïdors. El president del comitè d’empresa de la planta de Mollerussa, Pedro Zorrilla, ha dit després de reunir-se amb el president del grup, Javier Frades, que hi ha bones expectatives per recuperar els proveïdors en breu.

Els membres del comitè d’empresa de la planta de Cárnicas Vilaró, l’antiga Primayor, de Mollerussa s’han reunit aquest dimarts a la tarda amb el president del grup gironí, Javier Frades i altres directius de l’empresa donada la situació de suspensió de crèdit anunciada la setmana passada. La trobada s’ha allargat durant més d’una hora però ja abans de començar, Frades s’ha dirigit als mitjans allí presents pronosticant que aniria bé i que havia vingut a Mollerussa per solucionar problemes.

Una vegada ha finalitzat la reunió, Frades no ha volgut fer declaracions a la premsa, ha reiterat que la trobada ha anat bé i s’ha remès als responsables del comitè i del sindicat UGT per tal de rebre explicacions del contingut de la reunió. Llavors, el president del comitè d’empresa de l’escorxador, Pedro Zorrilla, ha explicat que sembla ser que de les tres plantes del grup, la de Mollerussa podria ser la menys perjudicada per la situació que s’ha donat.

En aquest sentit, ha assenyalat que davant l’actual falta de treball, dijous els treballadors s’hauran de començar a agafar vacances de forma rotativa mentre s’agilitza l’autorització de l’ERO temporal per tal que es formalitzi el més aviat possible i els treballadors puguin tenir “temporalment” les espatlles cobertes econòmicament parlant. Zorrilla ha dit que l’ERO es formalitzaria per un període temporal d’un any i segons el responsable del sector de l’agroalimentació de la UGT, Antonio Rodríguez, intentaran que els treballadors no superin els quatre mesos a l’atur.

Font: http://www.bondia.cat/component/content/article/101-economia/9686-vacances-forcades-per-als-treballadors-de-carnicas-vilaro-mollerussa-a-lespera-de-nous-proveidors?utm_source=twitterfeed&utm_medium=hellotxt

25 03 2010
.Vacances forçades

La situació de Cárnicas Vilaró de Mollerussa obliga a fer vacances forçades als treballadors

Empresa i treballadors confien tornar ben a aviat a l’activitat laboral

Els treballadors de l’escorxador Cárnicas Vilaró de Mollerussa hauran de començar aquest dijous, dia 25, unes vacances forçades a l’espera que es formalitzi l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) temporal que s’ha presentat a Treball.

L’ERO portarà a la plantilla, formada per seixanta treballadors, de forma rotativa a l’atur. La situació es deu a la baixada de la producció que ha vingut precedida per la suspensió de creditors del grup, amb seu a Sils (la Selva), a causa de la falta de liquiditat per poder pagar als proveïdors (…)

Font: http://www.vilaweb.cat/noticia/3706440/situacio-carnicas-vilaro-mollerussa-obliga-vacances-forcades-treballadors.html

8 04 2010
.ERO temporal

Càrnies Vilaró presenta un ERO temporal a les plantes de Sils i Mollerussa per un període màxim de quatre mesos

ACN // 08.04.2010

Sils (ACN).- L’empresa Càrnies Vilaró ha presentat un expedient de regulació d’ocupació (ERO) temporal que afectarà a tota la plantilla de la planta de Sils (Selva), uns 250 treballadors, i a la seixantena que hi ha a la de Mollerussa, durant un període màxim de quatre mesos aplicable durant un any. Es faran rotacions i l’activitat no s’aturarà, segons han explicat des del comitè d’empresa, que veuen amb bons ulls aquesta mesura, ja que suposa mantenir tots els llocs de treball. L’empresa, que va sol·licitar una suspensió de creditors per la falta de liquiditat per poder pagar als proveïdors, ho atribueix a la baixada de la producció.

http://www.acn.cat/webACN/detallNoticia.do?idNoticia=540914

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Divendres 9 d’abril del 2010
El Punt

Els 250 empleats de Càrnies Vilaró de Sils aniran a l’atur durant 4 mesos i per torns
La mesura arriba pocs dies després de la presentació de concurs de creditors per falta de liquiditat
09/04/10 02:00 – Sils – anna puig / acn

Els 250 treballadors de la planta de Sils de Càrnies Vilaró aniran a l’atur per un període màxim de quatre mesos, de manera rotativa i aplicable al llarg d’un any. L’empresa fa menys d’un mes que va presentar concurs de creditors, davant la retallada de fons de les entitats financeres, i ara ha fet aquest expedient de regulació d’ocupació (ERO) de suspensió temporal de feina, que ja ha estat aprovat. El comitè d’empresa veu amb bons ulls aquesta mesura, ja que suposa no aturar l’activitat i mantenir els llocs de treball. D’altra banda, Optimus de Girona ha presentat un ERO de reducció de jornada que ha afectat tota la plantilla.

Càrnies Vilaró ha tingut una baixada en la producció. La falta de liquiditat per la restricció de crèdit de les entitats financeres ha provocat que no es pugui pagar els proveïdors i, sense matèria primera, l’activitat ha baixat. Així, si fa uns mesos es mataven uns 5.000 porcs diaris, ara la xifra s’ha reduït a 1.500.

Segons el comitè, l’empresa ja va explicar als treballadors la possibilitat de presentar un ERO quan es va sol·licitar el concurs de creditors. De fet, el mes de febrer ja es va obligar els treballadors a agafar vacances obligatòries en espera que es formalitzés l’expedient de regulació. Ara ja està aprovat i afecta els 250 treballadors en plantilla a Sils i una seixantena de la planta de Mollerussa. Uns i altres aniran de manera rotativa a l’atur, en funció de la producció i sense que l’activitat s’aturi. Aquest procés es pot allargar fins a dotze mesos, però el comitè manté que l’empresa no té intenció d’arribar a aquest límit. Tot anirà en funció de la manera com evoluciona l’activitat.

Concurs de creditors

La sol·licitud de concurs de creditors es va presentar a mitjan mes de març. Càrnies Vilaró va assegurar que la mesura no comportarà de cap manera el tancament de l’empresa i, en aquell moment, s’assegurava que no hi hauria cap ERO. Es qualificava la situació de «transitòria» amb la finalitat que l’estructura financera es reordenés.

Càrnies Vilaró és el tercer grup carni de l’Estat espanyol i líder en exportació en el sector; actualment és present en més d’una vintena de països europeus i asiàtics i un 70% de la seva producció va destinada a l’exterior. El grup disposa de tres plantes de producció –la seu central és a Sils, i les altres dues són a Granollers i Mollerussa–, on en total hi treballen unes 500 persones.

Font: http://www.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/156173-els-250-empleats-de-carnies-vilaro-de-sils-aniran-a-latur-durant-4-mesos-i-per-torns.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Divendres 09 d’abril de 2010

A mitjan del març, Vilaró va presentar un concurs de creditors al jutjat mercantil de Girona amb un actiu de 124 milions d’euros i un passiu de 99 milions. La direcció va lliurar la setmana passada al Departament de Treball l’Expedient de Regulació d’Ocupació, amb el qual preveu suspendre temporalment el contracte al total de la plantilla de Sils -també aplica un ERO a la planta de Mollerussa- per un període màxim de quatre mesos i dins d’un termini d’un any. D’aquesta forma, l’activitat a la planta no cessarà, però hi haurà menys personal treballant i, mentre duri el període de suspensió, els empleats cobraran l’atur.

La companyia ha informat que el seu principal problema no és que hagi disminuït la feina, sinó que els resulta impossible mantenir el mateix ritme d’activitat sense el suport que rebien dels bancs fins fa unes quantes setmanes.

Font: http://www.diaridegirona.cat/economia/2010/04/09/presenten-expedients-regulacio-docupacio/398396.html

9 04 2010
Anònim

En canvi, sí que hi ha préstecs milionaris per als corruptes:

En plena crisi financera i amb l’aixeta del crèdit per a les empreses tancat, el Banc de València, propietat del Grup Bancaixa i dirigit per l’expresident de la Generalitat Valenciana, José Luis Olivas (PP), ha concedit un préstec a l’exmandatari balear Jaume Matas per pagar part de la fiança que aquest últim ha abonat per eludir la presó pel cas Palma Arena.

L’entitat creditícia ha prestat 1,5 milions d’euros a Matas, la mitat de la quantia a què ascendeix la xifra demanada per mantindre’s en llibertat. El banc, en un comunicat, ha justificat la mesura «tant per l’antiguitat [de Matas] com a client i, sobretot, per les garanties reals i personals» que ha oferit.

El Banc de València confia que el préstec serà cancel·lat en una «termini curt».

9 04 2010
.del DdG

Comentari enviat el dia 09-04-2010 a les 13:11:29

Els espanyols haurem de marxar d espanya es veu que a casa nostra els empresaris s han forrat a costa de tots i a qualsevol cost. ara que els diners no hi els arriven per pagar totes les inversions que han fet ( comprant pisos i tal ) doncs ara han de tancar empreses i passar-li al mort al desgovern i aquest a la vegada sortira diguent que aixó ho paguen ells quan en realitat ho pagar-a el poble a base de posar mes multes i altres invents
Autor: Rafa Girona

Font: http://www.diaridegirona.cat/economia/2010/04/09/presenten-expedients-regulacio-docupacio/398396.html

9 04 2010
.Matas sí té crèdit

6 10 2010
A PLE RENDIMENT

La plantilla de Càrnicas Vilaró a Mollerussa es manifesta per la manca de treball
Asseguren que les plantes de Sils i Granollers funcionen a ple rendiment mentre a Mollerussa no hi ha feina.

La plantilla de l’escorxador de Cárnicas Vilaró a Mollerussa ( l’antiga Primayor ) s’ha manifestat aquest dimecres pels carrers de la capital del Pla d’Urgell per denunciar novament que estan mancats de treball i per exigir solucions de viabilitat a l’empresa. Des del comitè d’empresa han alertat que porten des del juliol en una situació d’atur temporal. Així mateix, han lamentat que les altres dos plantes de Vilaró, la de Sils (Gironès) i la de Granollers, estan funcionant a ple rendiment i no entenen perquè a Mollerussa no hi envien porcs a matar. A més, es pregunten on han anat a parar els diners que l’Administració va posar per reflotar la planta quan va deixar de ser de Primayor.

http://www.naciodigital.com
http://www.segre.com

6 10 2010
MOLLERUSSA EN LLUITA

Treballadors de Càrnies Vilaró es manifesten a Mollerussa
Denuncien que la feina que podria acabar amb el tancament de l’escorxador es deriva a altres plantes de l’empresa

X. Santesmasses – Segre
| Mollerussa

Els treballadors de l’escorxador Càrnies Vilaró de Mollerussa demanen a la direcció de l’empresa que els doni una resposta definitiva a l’aturada temporal que arrosseguen des del passat mes de juliol. Aquest dimecres, la plantilla ha protagonitzat una manifestació pels carrers de Mollerussa per exigir a l’empresa una solució definitiva i denunciar la feina que podria acabar amb l’aturada s’està derivant a les plantes que Vilaró té a Sils i Granollers, fins al punt de saturar aquesta última, segon han assegurat els treballadors.

Mentrestant, la situació de la seixantena els treballadors de Mollerussa empitjora dia a dia perquè molts estan acabant la prestació d’atur. A més reclamen saber on han anat a parar els diners i les ajudes que l’administració va facilitar a Vilaró quan va adquirir l’antiga Primayor per tal d’evitar-ne el tancament.

La marxa de protesta d’aquest dimecres ha transcorregut pacíficament pel centre de Mollerussa fins arribar a la plaça de l’ajuntament. Allí el responsable del sector de l’agroalimentació d’UGT, Antonio Rodríguez, ha llegit un manifest en què ha denunciat que l’escorxador porta quatre anys vivint una situació d’incertesa laboral. Per la seua banda l’alcaldessa de Mollerussa, Teresa Ginestà, ha expressat el seu suport als treballadors.

Font: http://www.segre.com/index.php?id=225&tx_ttnews%5Btt_news%5D=90857&tx_ttnews%5BbackPid%5D=685&cHash=96d0d38e66

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

VÍDEO:

[video src="http://www.segre.com/fileadmin/multimedia/videos/WEB_MANI_VILARO.flv" /]

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

14 10 2010
MANCA DE FEINA
15 10 2010
MANIFESTACIÓ A SILS?

Mig centenar de treballadors de Vilaró tallen la carretera davant l’excorxador per reclamar feina

Pla d’Urgell Economia
Escrit per ACN
Divendres 15, Octubre de 2010 16:44

Gairebé una cinquantena de treballadors de l’escorxador de Cárnicas Vilaró de Mollerussa han tallat la carretera que uneix la capital del Pla d’Urgell amb Torregrossa, davant de la planta, aquest divendres al matí en protesta per la situació d’aturada de l’empresa des de fa dos mesos.

En tot aquest temps, treballadors i sindicats han reclamat informació del procés, però segons denuncien, l’empresa no els ha donat cap explicació. Reclamen saber si hi ha algun pla de viabilitat per salvar l’escorxador. Segons el secretari d’agroalimentació de la UGT a Lleida, Antonio Rodríguez, si en un mes no es troba càrrega de treball “caldrà buscar un nou comprador durant el novembre”, i sinó, “tancar”.

El responsable del sector a la UGT s’ha mostrat sorprès de les declaracions que aquest dimecres publica el diari Segre, del conseller d’Agricultura, Joaquim Llena, en què assegura estar “desencisat” després de confirmar-se el tancament de Cárnicas Vilaró de Mollerussa.

Segons Antonio Rodríguez, el responsable de l’empresa, Joan Canals, els ha dit que “no hi ha cap intenció de tancar la planta mentre se segueixi buscant càrrega de treball”. Segons Rodríguez, “l’empresa té el tancament com a última opció”.

Malgrat això, el líder sindical entén que “no queda gaire temps” per trobar càrrega de treball, segons ell, aquest mes d’octubre. “Si al novembre no es troba un altre comprador que pugui portar feina a la planta haurem d’acceptar un tancament”, ha dit.

 

Protestes a Sils o Granollers

Mentrestant, els treballadors han anunciat que cada dijous es reuniran a la planta, i que possiblement aniran a protestar a les plantes de Vilaró a Sils o Granollers, probablement el dia que es puguin reunir amb els administradors judicials, trobada per la qual segueix sense haver-hi data després de dos mesos d’aturada.

Aquest divendres bona part de l’actual plantilla -l’altra part va ser acomiadada amb un expedient de regulació d’ocupació- ha tallat la carretera entre Mollerussa i Torregrossa durant una hora amb pancartes reclamant una solució a l’empresa abans del 30 de novembre. La UGT assegura que la situació “és desesperant” pels treballadors de l’escorxador.

 

Notícies relacionades:

La plantilla de Vilaró vol matar aquest mes

La plantilla de Cárnicas Vilaró de Mollerussa protesta per la manca de feina

Càrnies Vilaró presenta un ERO temporal a Mollerussa i Sils per un període màxim de 4 mesos

Vacances forçades per als treballadors de Cárnicas Vilaró Mollerussa a l’espera de nous proveïdors

20 10 2010
MOLLERUSSA

Vilaró posa en venda la l’escorxador de Mollerussa

L’empresa espera traspassar la gestió abans que finalitzi aquest 2010

La planta que Càrniques Vilaró a Mollerussa tancarà de forma indefinida fins que l’empresa gironina trobi un comprador que es faci càrrec de l’escorxador i la seixantena de treballadors de la plantilla. En una reunió amb el comitè d’empresa, els propietaris van explicar que no tornarà a haver-hi càrrega de treball, tot i que els van assegurar que cobraran les nòmines endarrerides. L’empresa de Sils havia adquirit la planta de la capital del Pla d’Urgell el 2008 per un valor de 7 milions d’euros.

Finalment l’escorxador que Càrniques Vilaró té a Mollerussa serà venut o, si d’aquí a finals d’any no es troba comprador, tancat de forma definitiva. Aquest és el futur que li espera a la planta de la capital del Pla d’Urgell després de la reunió entre la direcció i el comitè d’empresa celebrada a Sils. Els propietaris van traslladar als treballadors que no hi hauria més càrrega de treball, és a dir, no es matarà més porcs, segons ha explicat el secretari d’Agroalimentació de la UGT a Lleida, Antonio Rodríguez.

L’empresa gironina prioritza així el treball a les altres dues plantes que posseeix, a Sils i Granollers, les quals treballen a un rendiment aproximat del 100%.

Negociacions en marxa
Rodríguez ha avançat que l’empresa està mantenint contactes amb possibles compradors, tot i que no han volgut donar noms per evitar filtracions. Des de Vilaró, però, s’ha assegurat que pagaran les nòmines endarrerides als treballadors, els quals porten sense treballar des del passat 27 de juliol, després que l’empresa aprovés una suspensió temporal de contractes.

Des del comitè d’empresa han assenyalat que una de les condicions que posen en la venda de la planta és que es mantingui els llocs de treball de la seixantena de persones de la planta. Tampoc tenen previst realitzar noves manifestacions ja que no volen interferir en el procés de venda.

Dos anys a Mollerussa
Càrniques Vilaró ha estat a la capital del Pla durant dos anys després d’adquirir la planta al 2008 per 7 milions d’euros. En els últims mesos, els treballadors havien realitzat diferents concentracions i manifestacions demanant que més feina i que no es tanqués la planta. S’ha de recordar que abans que Vilaró, quan Primayor era el propietari, ja va haver-hi problemes laborals a l’escorxador.

Publicat 20/10/2010 15:07h

Font:
http://www.lamalla.cat/infolocal/lleida_pirineus/article?id=413784

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

http://www.segre.com/detall-de-la-noticia/article/carniques-vilaro-posa-a-la-venda-lescorxador-de-mollerussa/

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

La gerencia de Cárnicas Vilaró opta por vender la planta de Mollerussa

Lleida – Maria Creixell 2010-10-20

La dirección de Industrias Cárnicas Vilaró aceptó ayer, en una reunión en Sils con los administradores concursales del matadero de Mollerussa, que la mejor opción actualmente es vender la planta a otra empresa. Después de varios meses en las que el matadero del Pla d’Urgell ha estado sin actividad y en los que los empleados han venido reclamando carga de trabajo, ayer finalmente la gerencia de Vilaró admitió que no pueden garantizar la viabilidad de la planta de Mollerussa, según explicó el responsable del sector agroalimentario de UGT, Antonio Rodríguez.

A partir de aquí, los administradores concursales centrarán su tarea en encontrar un comprador que pueda sacar adelante la actividad de matanza y despiece de cerdos. El plazo fijado es de un par de meses, “hasta finales de año”, indicó Rodríguez, ya que como más tiempo pasa más paro consumen los trabajadores.

Con esta decisión parece que la empresa cárnica ha puesto por fin las cartas sobre la mesa y ha hecho pública su preferencia por las plantas de Granollers y Sils, donde el volumen de producción está cerca del 100%, como ya manifestaron los empleados de Mollerussa.

Por ahora, los administradores no han dado pistas sobre posibles ofertas o compañías que se hagan cargo del matadero del Pla d’Urgell, aunque, según reconoce Rodríguez, hasta que no se concreten las negociaciones no se darán más datos sobre el futuro de la planta.

Por su parte, los trabajadores de Mollerussa han dejado a un lado las protestas, en vistas a una posible resolución del conflicto. Aún así, reconocen que aceptarán la venta, “siempre y cuando se mantengan los puestos de trabajo”, añadió el responsable de UGT.

En 2008, después de que se levantara el concurso de acreedores al que se acogió Proinserga, la propietaria del matadero de Primayor, Industrias Cárnicas Vilaró adquirió por siete millones de euros la planta de la capital del Pla d’Urgell.

Posteriormente, en marzo de este año, Vilaró presentó un concurso de acreedores por un pasivo de 99 millones de euros. A esta situación se unió un Expediente de Regulación de Empleo (ERE) temporal, que todavía afecta al matadero de Mollerussa.

El próximo paso será la posible compra de la explotación por una tercera empresa o bien el cierre de la misma. En cualquier caso, los administradores se han comprometido a pagar los atrasos de los convenios, finalizó Antonio Rodríguez.

Font: http://www.lamanyana.es/web/html/lanoticia.html?id=101105&seccio=Econom%EDa&fecha=2010-10-20&sortida=00:00:01

14 01 2011
MOLLERUSSA

La plantilla de Cárnicas Vilaró demana la mediació del nou ajuntament de Mollerussa per superar la crisi

L’alcalde Marc Solsona assegura que no defugiran el problema perquè també implica la ciutat

Els representants del comitè d’empresa de l’escorxador Cárnicas Vilaró de Mollerussa s’han reunit aquest divendres amb el nou alcalde de la ciutat, el convergent Marc Solsan. La trobada ha servit per informar-lo sobre la situació de crisi que pateix l’escorxadors després d’estar tancat durant mesos per l’aplicació d’un expedient de regulació d’ocupació (ERO) i amb tota la plantilla a l’atur. Antonio Rodríguez, representant sindical d’UGT, ha explicat que els treballadors han demanat a l’Ajuntament que faci de mediador amb els administradors concursals i l’Administració. L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, s’ha compromès a no defugir el problema ‘perquè no és només un tema empresaria, sinó també de ciutat’.

El nou equip de govern de l’Ajuntament de Mollerussa, format per CiU i ERC, després de la dimissió de la socialista Teresa Ginestà, ha rebut aquest divendres el comitè d’empresa de Cárnicas Vilaró després que aquests així els ho demanessin per tal de traslladar-los la situació de crisi per la qual està passant la plantilla, de prop d’una seixantena de treballadors.

Després de la reunió, el responsable del sector agroalimentari de la UGT a Lleida, Antonio Rodríguez, ha explicat que l’objectiu de la trobada era el de buscar la complicitat de l’equip de govern a l’hora de trobar sortides a la viabilitat de l’escorxador, aturat des de fa mesos per la falta de treball, després que els propietaris traslladessin a l’estiu tota la producció a una planta que tenen a Sils. Rodríguez ha demanat a l’Ajuntament mediació entre els administradors concursals de la planta i l’Administració. Així mateix, també ha demanat si poden ajudar-los a aclarir si realment hi ha un comprador interessat en la planta del Pla d’Urgell. Rodríguez ha remarcat respecte a l’Ajuntament que ‘confiem plenament que faran la seva feina pel bé de Mollerussa’.

Els treballadors de l’escorxador de Mollerussa es troben en una situació d’atur temporal per la falta de treball a la planta. El seu temor és que l’ERO que actualment hi ha establert finalitzi -acaba el 6 d’abril – sense abans haver trobat una sortida a la viabilitat de la planta. Això faria perdre tots aquests mesos d’atur als treballadors i la situació per moltes famílies s’agreujaria encara més.

Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha assegurat que l’Ajuntament no defugirà dels problemes de l’escorxador de la ciutat ja que ‘no només és un tema empresarial sinó també de ciutat’ amb nombroses famílies a l’atur en uns moments de greu crisi econòmica. Per aquest motiu, ha volgut traslladar confiança al comitè d’empresa i els ha assegurat mediació amb l’Administració del Govern. Així mateix, s’ha compromès a descobrir si realment hi ha alguna empresa interessada en comprar la planta de Mollerussa i sí es així a lluitar perquè es conservin els llocs de treball amb els treballadors actuals.

Alguns rumors apunten a un possible comprador, però que aquest no voldria quedar-se amb l’actual plantilla. Solsona ha remarcat que aquest ‘és un dels mals de tot el procés’, i per això tampoc ha volgut entrar a valorar massa al detall aquesta possibilitat.

L’any 2008 Cárnicas Vilaró va adquirir per set milions d’euros l’escorxador de Mollerussa. Posteriorment, al març de 2010, Vilaró va presentar un concurs de creditors per un passiu de 99 milions d’euros i un ERO.

Font: http://www.araponent.cat/noticia/14527/la-plantilla-de-carnicas-vilaro-demana-la-mediacio-del-nou-ajuntament-de-mollerussa-per-su

24 01 2011
TANCADA MOLLERUSSA

Mollerussa
Tancada dels treballadors de Càrnies Vilaró per exigir la continuïtat de la plantilla

Actualitzat a les 12:47 h 24/01/2011

Tot i que els administradors concursals els han negat el permís, una trentena de treballadors s’han tancat a l’escorxador de Càrnies Vilaró. Protesten contra la possible venda de l’empresa i per exigir la continuïtat de la plantilla, ja que temen que una altra firma reprengui l’activitat però amb nous treballadors. El tancament serà indefinit fins a tenir garantia que es mantindran tots els llocs de treball.

La trentena de treballadors de Càrnies Vilaró s’han concentrat davant les portes de la fàbrica i han tallat la carretera de Torregrossa durant uns minuts. Després, tot i la prohibició dels administradors concursals, han saltat la tanca i han accedit a les instal·lacions, on inicien una tancada que serà indefinida fins que els garanteixin que es mantindran tots els llocs de treball.

Afectats per un ERO temporal que finalitza a l’abril i sense feina ni sou des del passat mes d’agost, els 58 treballadors volen evitar que els actuals propietaris es venguin l’empresa i tota la plantilla es quedi definitivament al carrer. Temen que una altra firma reprengui l’activitat però amb nous treballadors.

Càrnies Vilaró va adquirir l’any 2008 l’escorxador de Mollerussa, quan ja travessava una difícil situació. El mes de març passat, Vilaró va presentar un concurs de creditors i, posteriorment, a l’agost, va aprovar un expedient de regulació d’ocupació (ERO) temporal que afecta tota la plantilla fins al proper mes d’abril. Càrnies Vilaró compta amb un total de 600 treballadors en les seves plantes de Mollerussa, Sils i Granollers.

Font: http://www.3cat24.cat/noticia/1034286/lleida/Tancada-dels-treballadors-de-Carnies-Vilaro-per-exigir-la-continuitat-de-la-plantilla

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

L’empresa ha ofert trasllats a les plantes de Sils i Granollers, però la plantilla no els accepta perquè no van acompanyats de cap compensació per als afectats, segons el comitè. “És absurd: veiem passar camions i camions de porcs de Lleida per l’A-2 camí de Girona”, deia lacònica una treballadora.

Font: http://www.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/361345.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Els 57 treballadors de Càrnies Vilaró ocupen l’escorxador de Mollerussa. L’administració concursal ha anunciat a la plantilla el final definitiu de l’activitat. L’empresa ha concentrat la producció a Sils i a Granollers

Els treballadors temen que una altra empresa estigui interessada en la compra de l’escorxador però que el vulgui sense la plantilla que hi treballava fins ara. De moment, l’empresa guarda silenci. El president del comitè d’empresa, Josep Maria Mené (UGT), acusa el propietari de Càrnies Vilaró d’haver-se beneficiat d’ajuts públics per comprar l’escorxador de Mollerussa el 2009, llavors, per ara tancar-lo després d’haver concentrat la producció a Sils i a Granollers. La crisi a Vilaró va començar al març amb la declaració del concurs de creditors. A l’abril es va aplicar un ERO temporal a Sils i Mollerussa per atendre la baixada de la producció. Però no va ser suficient, i el 28 de juliol l’empresa va comunicar als treballadors de Mollerussa el cessament temporal de tota l’activitat. A la plantilla hi ha sobretot homes i dones de 40 i 50 anys. Ahir passaven l’estona jugant al dòmino i fent cartells. Les nits són ara fredes al Pla d’Urgell, però pensen fer la tancada “fins que faci falta”.

LA FRASE
La compra de l’escorxador va ser una enganyifa; es van aprofitar dels ajuts i ara ens deixen tirats
Josep Maria Mené

Font: El Punt

28 01 2011
MANIFESTACIÓ A SILS

Protestes dels treballadors de Cárniques Vilaró pel tancament del centre de Mollerussa
divendres, 28 de gener de 2011 16:02

Treballadors de Cárnicas Vilaró viatjaran fins als centres de Sils i Granollers per denunciar el tancament de Mollerussa

La UGT denuncia que la companyia ja té comprador per a l’escorxador lleidatà, però que el vol vendre sense la plantilla per treure’n la màxima rendibilitat

El Comitè d’Empresa de Cárnicas Vilaró ha convocat per a demà dissabte 29 de gener, a les 10 h., una assemblea de treballadors per acordar les propers mobilitzacions en contra de la decisió de la companyia de tancar la planta de Mollerussa.

Després que la plantilla estigués afectada des del passat mes d’agost per un ERO temporal, amb suspensió de treball i sou, el passat dimecres la direcció de Cárnicas Vilaró va presentar un ERO d’extinció per al tancament de la planta.

Des de la UGT de Catalunya portem temps denunciant que Cárnicas Vilaró té ja un comprador per a la planta, però que vol evitar la subrrogació de la plantilla per així vendre l’escorxador treient-ne la màxima rendibilitat.

En l’assemblea de demà es convocarà els treballadors per viatjar el proper dilluns, 31 de gener, fins els altres centres de treball, a Sils i Granollers, per denunciar la seva situació i exigir que l’escorxador lleidatà prossegueixi amb la seva activitat. Els treballadors, que es desplaçaran amb autocars, tenen previst concentrar-se davant del centre de Sils a les 10 hores. D’allà emprendran el viatge fins a Granollers, on es concentraran davant de l’escorxador a les 13 h, aprox.

Tanmateix, els membres del Comitè d’Empresa continuaran amb el seu tancament indefinit a les instal·lacions de Mollerussa, que ja fa cinc dies que dura, i hi tornaran un cop acabin les concentracions de dilluns.

Font: UGT de Catalunya
http://www.ugt.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=2775:protestes-dels-treballadors-de-carniques-vilaro-pel-tancament-del-centre-de-mollerussa&catid=56:agroalimentari&Itemid=69

~

29 01 2011
Tere

jo també dono soport al tancament dels treballadors de Vilaró-Mollerussa

31 01 2011
MOLLERUSSA A SILS

Empleats de Càrnies Vilaró entren a la força a la planta de Sils per protestar pels acomiadaments
Una cinquantena de manifestants llencen petards i criden consignes contra els propietaris de l’empresa
ACN – Sils La Selva Dilluns, 31.1.2011. 12:55

Una cinquantena de treballadors de Càrnies Vilaró de Mollerussa s’han traslladat aquest dilluns fins les instal·lacions que l’empresa té a Sils (Selva) per protestar contra el tancament de la planta lleidatana que deixarà sense feina 58 persones. Els treballadors han entrat a la força al pati de l’empresa on han llençat petards i han cridat consignes contra la direcció i els administradors concursals a qui acusen de tenir un comprador per a les instal·lacions de Mollerussa amb la condició de no mantenir la plantilla. L’empresa ha hagut d’avisar els Mossos perquè els manifestants han entrat dins les naus on han tornat a llençar petards i han fet xivarri davant la mirada perplexa dels treballadors.

Les protestes dels treballadors de l’escorxador de Mollerussa van començar tan bon punt van conèixer la notícia que l’empresa tancava les portes i els deixava a l’atur. Un grup dels treballadors ja fa una setmana que està tancat, de manera indefinida, dins la fàbrica per fer pressió i evitar el tancament , malgrat l’expedient d’extinció de contractes ja està presentat als jutjats. Dins les mesures de pressió, una cinquantena de treballadors de l’empresa càrnia del Pla d’Urgell s’han desplaçat aquest matí fins a Sils i Granollers per protestar a les altres dues plantes que Vilaró té a Catalunya.

La primera protesta s’ha fet a la fàbrica de Sils, on hi treballen pràcticament 200 persones. Els manifestants han arribat a dos quarts de deu del matí, fent sonar botzines i llençant petards. Malgrat tractar-se d’una propietat privada, els manifestants han obert la porta d’accés i han entrat amb les pancartes fins al pati de la fàbrica sota la impotència del personal de la fàbrica. Fins i tot s’ha alertat als Mossos d’Esquadra per tal que estiguessin amatents davant l’actitud dels manifestants.

Després de més de 20 minuts de fer xivarri al pati de la fàbrica, els treballadors -pancartes en mà- han decidit entrar fins les naus de la planta per seguir protestant al costat mateix de la resta de treballadors de l’empresa, que estaven manipulant carn a les línies de producció. Quan els manifestants han entrat a la fàbrica, la resta de treballadors no es podien creure el que veien. Cridant consignes com ‘Vilaró a la presó’ o ‘Vilaró estafador’ els treballadors de Mollerussa han explicat a crits a la resta de companys que els estaven ‘explotant i enganyant’ (tant les plantes de Granollers com la de Sils estan sota un procés concursal).

‘Hem de lluitar pels nostres llocs de treball, Vilaró ha tingut ajudes i ha fet poca inversió a Mollerussa’, ha afirmat el portaveu del comitè d’empresa, Josep Maria Mené. Els treballadors de la planta del Pla d’Urgell asseguren que senten ‘enganyats’ perquè quan Vilaró es fa ver càrrec de l’escorxador -al febrer del 2009- els va prometre ‘fer una expansió’ i ara, dos anys més tard, els ha anunciat que tanca la fàbrica.

Mané ha retret a la direcció que tingui ‘dues plantes que treballen a ple rendiment’ i, en canvi, es prengui la decisió de tancar l’escorxador de Mollerussa deixant 58 persones a l’atur. ‘Per això lluitarem fins al final’, ha declarat. Malgrat encara no s’han començat a negociar indemnitzacions, el portaveu del comitè ha avançat que no pensen acceptar les condicions mínimes, és a dir, 20 dies per any treballat.

El portaveu dels treballadors també ha retret als administradors concursals que, fins fa pocs dies, se’ls havia explicat que hi havia un comprador interessat en la planta. En canvi, segons el comitè, ara se’ls nega que hi hagi cap comprador i, per tant, els treballadors sospiten que els amos es volen vendre la planta sense que el nou propietari hagi de mantenir la plantilla existent.

Malgrat l’entrada per la força dins les instal·lacions, no hi ha hagut incidents remarcables i, a les 11 del matí, els treballadors lleidetans han pujat a l’autobús per anar cap a Granollers on també es manifestaran davant les instal·lacions de l’escorxador de Vilaró.

Font: http://www.aragirona.cat/noticia/54604/treballadors-de-carnies-vilaro-de-mollerussa-irrompen-a-la-planta-de-sils-en-rebuig-als-ac

3 02 2011
UGT TEM QUE SILS...

La UGT tem que Càrnies Vilaró també tanqui les plantes de Sils i Granollers. El sindicat alerta que els administradors concursals de la companyia tenen en compte aquesta possibilitat

GIRONA/LLEIDA | EFE/DDG

Les plantes que Càrnies Vilaró té a Sils i Granollers travessen una difícil situació econòmica i podrien acabar tancant, de la mateixa manera que la de Mollerussa, segons UGT, que assegura que així els ho han comunicat els administradors concursals de la companyia.

El comitè d’empresa de la planta lleidatana de Vilaró va mantenir ahir una primera reunió amb els responsables judicials de l’empresa per negociar les indemnitzacions pel tancament d’aquest escorxador, on treballen 58 persones.

A la reunió, que va acabar sense acord, els administradors van proposar indemnitzar la plantilla amb 20 dies per any treballat, que és el mínim que fixa la llei i que el comitè considera del tot insuficient, segons va explicar el seu president, José María Mené (UGT).

Els representants sindicals van recordar que des que Vilaró va adquirir a Primayor Food la planta de Mollerussa, l’any 2008, els salaris de la plantilla s’han anat retallant, de manera que han exigit una major indemnització que permeti compensar d’alguna manera aquesta situació. No obstant això, segons Mené, els responsables de la companyia es neguen per ara a augmentar les indemnitzacions ja que, asseguren, les plantes de Sils i Granollers també corren perill i, en cas de tancar, hauria d’oferir als treballadors les mateixes condicions econòmiques pels acomiadaments.

http://www.diaridegirona.cat/economia/2011/02/03/ugt-tem-que-carnies-vilaro-tanqui-plantes-sils-granollers/462805.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

http://www.araponent.cat/noticia/15337/una-nova-reunio-entre-administradors-concursals-i-comite-de-carnies-vilaro-acaba-sense-aco

Els administradors investiguen el destí del crèdit de l’ICF a Vilaró
Els treballadors de la càrnia de Mollerussa acomiaden el gerent i els representants judicials llançant-los ous

Els administradors concursals de l’escorxador de Càrnies Vilaró de Mollerussa van confirmar aquest dimecres que han obert una investigació sobre la gestió del crèdit d’uns 12 milions d’euros que l’empresa va rebre de l’Institut Català de Finances quan va adquirir la planta el 2008. Com va avançar SEGRE aquest diumenge, part dels diners havien de ser utilitzats per redreçar l’escorxador i tirar endavant una sèrie d’inversions que, dos anys després, han quedat en no res, segons fonts coneixedores del cas. Un incompliment que, segons UGT, va servir perquè la càrnia destinés els fons per cobrir deutes a les plantes que té a Sils i Granollers en lloc d’apostar per l’escorxador de Mollerussa…

http://www.segre.com/index.php?id=225&tx_ttnews%5Btt_news%5D=102860&tx_ttnews%5BbackPid%5D=685&cHash=5c8e6a624f

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

L’ICF va donar un crèdit milionari a Vilaró, que va incomplir les inversions. UGT denuncia que el va utilitzar per cobrir deutes a Girona en lloc d’apostar per Mollerussa

http://www.segre.com/detall-de-la-noticia/article/licf-va-donar-un-credit-milionari-a-vilaro-que-va-incomplir-les-inversions/

8 02 2011
COMITÈS

Front comú d´empleats de Càrniques Vilaró

GIRONA | DDG
Els comitès d’empresa dels centres de Càrniques Vilaró a Sils i Granollers han elaborat un comunicat conjunt per solidaritzar-se amb els treballadors de la planta de Mollerussa -afectats pel tancament del centre-. El document també mostra la seva preocupació per les formes usades en la negociació per part del comitè de Mollerussa ja que consideren que “perjudica greument la imatge de Vilaró”. El comunicat, a més, defensa la viabilitat de l’empresa.

http://www.diaridegirona.cat/economia/2011/02/08/front-comu-dempleats-carniques-vilaro/463901.html

Suport a Vilaró dels comitès d’empresa
08/02/11

Els comitès d’empresa dels centres de Càrnies Vilaró a Sils i Granollers han emès un comunicat en què manifesten el seu suport a l’empresa, en concurs de creditors. També se solidaritzen amb la plantilla de Mollerussa, que perdrà la feina pel tancament de la fàbrica, però els recriminen “les formes utilitzades en la negociació”. Es refereixen, sobretot, a les protestes que van fer fa una setmana a Sils i Granollers. En el primer cas, van entrar a la fàbrica i van escridassar els companys. “Entenem la seva situació, però això no justifica actituds xenòfobes, vandàliques i insultants”, diuen. Afegeixen que l’empresa va oferir als empleats de Mollerussa un lloc de treball a Sils o Granollers i que no entenen el seu “menyspreu”.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/367505.html

9 02 2011
COMUNICAT COMITÈ SILS

Comunicat dels representants dels treballadors de Càrnies Vilaró de Granollers i Sils
09/02/11 02:00 – REPRESENTACIÓ DELS TREBALLADORS DELS CENTRES DE CÀRNIES VILARÓ DE GRANOLLERS I SILS

En la relació a la situació concursal per la qual travessa l’empresa i en particular l’expedient d’extinció presentat al centre de treball de Mollerussa, des del comitè d’empresa del centre de Sils i de Granollers volem deixar constància del nostre posicionament en relació als fet ocorreguts recentment.

1r) Volem solidaritzar-nos amb la difícil situació que estan vivint els companys de la planta de Vilaró a Mollerussa.

2n) Som conscients que nosaltres podem arribar a estar en una situació similar, degut a l’estat concursal en què ens trobem immersos tots els centres, però creiem que l’única manera de poder sortir endavant i deixar enrere aquesta greu situació, conservant així els nostres llocs de treball, és lluitant i defensant Vilaró fent viable la continuïtat de l’activitat.

3r) Som coneixedors que durant les negociacions entre el comitè de la planta de Mollerussa i l’empresa s’ha ofert la possibilitat, a tots els treballadors de la planta, d’entrar a formar part de les plantilles de Sils o Granollers. D’aquí la nostra estupefacció davant el menyspreu i la falta de respecte que des del comitè de Mollerussa se’ns ha traslladat cap a la resta de companys. Entenem la difícil situació per la qual travessen, però això no justifica per res les seves actituds xenòfobes, vandàliques i insultants dirigides a la resta de companys i treballadors de Vilaró.

4rt) Traslladem la nostra preocupació sobre les formes emprades per part del comitè de Mollerussa, ja que entenem que perjudica greument la imatge de Vilaró i, per tant, la futura viabilitat de la resta de centres de treball del grup que componen més de 300 treballadors.

Font: http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/367658.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

17 02 2011
MANIFESTACIÓ A GIRONA

Els treballadors de Vilaró Mollerussa aniran a manifestar-se davant dels jutjats de Girona
Demà divendres està previst que el comitè d’empresa doni per finalitzada la tancada que mantenen a l’escorxador des del passat 24 de gener

La plantilla de l’escorxador de Càrnies Vilaró de Mollerussa traslladarà novament les seves reivindicacions en contra del tancament de la planta a Girona. Ho farà demà divendres al davant dels jutjats de la capital gironina donat que és allí on es va presentar l’expedient de tancament de l’escorxador de la capital del Pla d’Urgell. Així mateix, fonts de la UGT han assegurat que quan demà divendres retornin de Girona ja donaran per finalitzada la tancada que mantenen a l’escorxador des del passat 24 de gener perquè consideren que ja han aconseguit l’objectiu de fer visible les seves reivindicacions i a més estan ‘esgotats’ després de tants dies.

Imatge de la planta a Mollerussa

Durant les més de tres setmanes que ha durat la tancada a Vilaró Mollerussa els treballadors han portat a terme diversos actes de protesta, sobretot quan han tingut lloc les reunions entre el comitè d’empresa i els administradors concursals. Aquestes reunions s’han fet sempre a la planta de Mollerussa i normalment amb la presència del gerent del grup Vilaró.

Així mateix, els treballadors ja es van traslladar a comarques gironines durant aquestes tres setmanes de tancada i van anar a portar les seves reivindicacions als escorxadors de Sils i Granollers. No entenen el motiu pel qual aquests dos escorxadors de Vilaró sí que tenen rendibilitat i el de Mollerussa no. A més, denuncien la desaparició de 4,5 milions d’euros dels 12 que la Generalitat va concedir via crèdit al grup per tal d’invertir a Mollerussa quan van adquirir la planta.

El temps de reivindicacions per a la plantilla de Vilaró s’esgota, ja que el pròxim 24 de febrer acaba el període de consultes de l’expedient de tancament. Així mateix, la setmana que ve es preveu la darrera trobada amb els administradors concursals, amb els quals no aconsegueixen arribar a cap acord per les indemnitzacions dels 58 treballadors que es quedaran al carrer, ja que no accepten els vint dies per any treballat que els ofereixen. Tot i que està previst donar per finalitzada la tancada demà divendres, els treballadors no descarten portar a terme més accions reivindicatives al llarg de la setmana que ve.

Font: http://www.araponent.cat/noticia/16408/els-treballadors-de-vilaro-mollerussa-aniran-a-manifestar-se-davant-dels-jutjats-de-girona

19 02 2011
DE MOLLERUSSA A GIRONA

Protesta dels empleats de Vilaró de Mollerussa
Una cinquantena de treballadors de l’escorxador de Mollerussa es van concentrar davant el jutjat mercantil de Girona i van parlar amb el jutge
19/02/11 02:00 – girona – Imma Bosch

Els treballadors ahir al matí davant el Jutjat Mercantil de Girona. Foto: I.BOSCH.

Una cinquantena de treballadors de la planta que Càrnies Vilaró té a Mollerussa es van concentrar ahir davant el jutjat mercantil de Girona per protestar per la decisió de la companyia amb seu a Sils de tancar la planta de Mollerussa. Amb crits de “Vilaró a la presó” i “Volem justícia”, els treballadors van protestar per la indemnització que els ofereix l’empresa –vint dies per any treballat– i van assegurar que presentar-se a Girona era l’últim recurs que els quedava. Durant quatre setmanes alguns dels empleats de la planta de Mollerussa han estat tancats a l’empresa i diumenge, segons va dir ahir Josep Maria Mené, portaveu del comitè, acabaran la tancada.

Un grup de cinc treballadors van actuar de portaveus dels empleats i van entrar al jutjat, on els va rebre el jutge degà Hugo Novales. A la sortida, Mené va assegurar que havien pogut exposar les seves reivindicacions i va comentar que els havia sorprès que el jutge els expliqués que el termini de la negociació no s’acaba el 24 de febrer com ells creien, sinó que hi ha temps fins al 9 de març. Mené va dir que exposar les reivindicacions al jutge pot ser una manera de pressionar els administradors concursals i l’empres

Font: http://www.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/372635.html

23 03 2011
ACORD

Càrnies Vilaró i la plantilla de Mollerussa arriben a un acord

Escrit per Omar Serra

Dimecres 23, Març de 2011 07:30

Els administradors concursals de Càrnies Vilaró i l’advocada que representa els treballadors de la planta de Mollerussa van arribar a un acord que posa fi al conflicte laboral després de mesos de negociacions i protestes.

En una reunió al Departament de Treball, la representant del Comitè d’Empresa va acceptar els 20 dies per any treballat i una indemnització conjunta de 150.000 euros.

El secretari general de la Federació Agroalimentària de la UGT, Antonio Rodríguez, va explicar que es considerarà l’antiguitat i l’edat dels treballadors i que rebran entre 1.800 i 3.000 euros. D’aquesta forma, podran cobrar dos mesos d’atur perduts. L’acord serà aprovat aquest dimecres pel Comitè d’Empresa.

Rodríguez va assenyalar que acceptar la proposat era l’única opció que els quedava i va afegir que en els pròxims mesos podria aparèixer un comprador per la planta de Mollerussa. En aquest cas hipotètic, el representant sindical va dir que pressionaran perquè part dels 58 antics treballadors de Vilaró entrin a treballar-hi.

 

Notícies relacionades:

Tensió a Vilaró Mollerussa després que responsables del grup vagin a l’escorxador per retirar material

La plantilla de Vilaró de Mollerussa seguirà la protesta

El conflicte de Vilaró continua sense solució

Treballadors de Càrnies Vilaró de Mollerussa entren a la força a la planta de Sils

Font: http://www.bondia.cat/component/content/article/101-economia/14975-carnies-vilaro-i-la-plantilla-de-mollerussa-arriben-a-un-acord

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: