Dia zones humides

9 02 2011

2011:

Fotos superiors: Temporània i pàgina oficial de l’estany de Sils

2009:

Anellament, Observatori Vell

113

112

114

115

Llegiu també: Estanys de Sils


Accions

Informació

11 responses

28 01 2009
Buf

Com es pot inaugurar quelcom que ja existeix de fa temps? La ruta de l’Observatori Vell existeix des que es va construir el mateix Observatori, no? I com es pot voler inaugurar quelcom que té com a component principal un observatori en un estat nefast?

28 01 2009
Buf

No tot són crítiques dolentes. La millora dels camins i l’escampada de bancs han estat bones accions.

2 02 2009
Bloc

Dilluns 02 de febrer de 2009
Diari de Girona

Sils Celebració del Dia Mundial de les Zones Humides amb nova ruta

La celebració d’ahir va anar acompanyada de la inauguració d’una nova ruta per l’estany del municipi i amb la presentació d’una publicació que mostra els espais aquàtics de la comarca de la Selva, entre els quals hi ha l’estany de Sils. Aquest estany constitueix una zona humida de característiques úniques a Catalunya. Bona part d’aquesta singularitat és pel seu clima humit i per la marcada inversió tèrmica.

Font: http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009020200_3_312147__Comarques-Sils-Celebracio-Mundial-Zones-Humides-nova-ruta

– – – – –

dilluns, 2 de febrer de 2009

Creen una nova ruta per l’estany

ACN. Sils.
L’Ajuntament de Sils va celebrar ahir el Dia Mundial de les Zones Humides –que es commemora avui– amb la inauguració d’una nova ruta per l’estany del municipi i amb la presentació d’una publicació que mostra els espais aquàtics de la comarca de la Selva. Aquesta publicació també recull els projectes que s’han dut a terme per preservar aquests espais. La celebració es va fer al centre cívic i a l’estany mateix. La nova ruta transcorre a través de zones boscoses i camps, fins arribar a la zona de l’observatori vell, on es troba la llacuna temporal. Paral·lelament, l’estany de Sils ha estat escollit per la Societat Espanyola d’Ornitologia com a punt on exposar el seu material i celebrar, així, el Dia Mundial de les Zones Humides en territori català.

Font: http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3466767

– – – – –

Selwa. Edició especial zones humides

“Els espais naturals aquàtics de la comarca de la Selva: experiències de millora ambiental i social”

Les zones escollides i que trobareu a la publicació són: l’Estany de Sils, la zona humida de la Camparra, els Amaradors de Salitja, el parc de Sa Riera de Tossa i les ribes de la Tordera a Hostalric i Fogars de la Selva. En quatre d’aquests cinc espais que apareixen a la guia el Consell Comarcal de la Selva hi ha participat mitjançant l’Escola Taller o Tallers d’Ocupació.

Us podeu descarregar la publicació al següent enllaç:

http://www.selva.cat/selwa/wp-content/plugins/wp-downloadMonitor/user_uploads/publicacio_espais_naturals_baixa_resolucio.pdf

Font: http://www.selva.cat/selwa/?p=537

9 02 2009
2009

humides

humides2

El proper 1 de febrer de 2009 celebrem a l’Estany de Sils el Dia Mundial de les Zones Humides. En aquesta ocasió, a les 10 del matí es presentarà la publicació “Els espais naturals aquàtics de la comarca de la Selva”, realitzat pel projecte SELWA, del Consell Comarcal de la Selva.

A continuació es convidarà als assistents a un aperitiu i, tot seguit, es procedirà a la inauguració de la ruta de l’Observatori Vell, un nou itinerari per visitar l’Estany de Sils, senyalitzat gràcies al Taller d’Ocupació del Consell Comarcal de la Selva i de l’ajuntament de Sils. Aquesta ruta transcorre a través de zones boscoses i camps, fins a arribar a la zona de l’observatori vell, als terrenys propietat d’AccióNatura, on es localitza la llacuna temporal. Durant el recorregut, aquesta entitat explicarà la importància de la custòdia del territori per a la conservació de l’Estany de Sils. Un cop arribem a l’observatori vell, podrem comprovar com es realitza un anellament científic, gràcies al col·lectiu Bisaroca, que ens mostraran la importància faunística d’aquella zona de l’espai natural.

L’activitat tindrà lloc al Centre Cívic, a partir de les 10h el proper diumenge 1 de febrer. Us hi esperem!

Més info: aquí.

Font: http://www.estanydesils.cat

24 01 2010
.Bloc

dissabte 30/01/2010
JORNADA DE VOLUNTARIAT ESTANY DE SILS

Jornada de voluntariat per col·locar suports de fusta per a les aus i amfibis de l’estany

Hem quedat a les 10h a la passera d’entrada a l’estany. Cal portar botes i roba per embrutir.
Aquesta actuació permetrà afavorir l’estada d’aus i amfibis proporcionant-los llocs per reposar.
En cas de pluja s’anul·larà l’activitat.
Organitza Bisaroca i l’Ajuntament de Sils.

diumenge 07/02/2010
PLANTADA POPULAR D’ARBRES A LA RIERA VALLCANERA

A les 10.30h a la riera Vallcanera (a l’alçada de l’antiga paperera).
Plantada oberta a tothom per reforestar el tram restaurat de la riera Vallcanera.
Aquesta activitat és per a tots els públics i hi haurà esmorzar per a tothom. Cal inscripció prèvia al 972 16 82 85 o al Centre Cívic.
En cas de pluja el mateix dia o l’anterior la plantada es farà el diumenge 14.
Organitza Temporània i l’Ajuntament de Sils.

Font: http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Pages_RightMenu/Agenda.aspx

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Catalunya celebra el “Dia de Les Aigues Humides”

Com cada any, el dia 2 de febrer és el “Dia Mundial de les Aigües Humides”. Associacions ambientals preparen les seves agendes amb activitats durant la setmana entorn a aquest esdeveniment

El Dia de les Zones Humides es celebra el dia 2 de febrer amb motiu de l’aniversari de la signatura del conveni de Ramsar (1971). Aquest tractat internacional té per objecte la conservació i l’ús racional de les zones humides i dels seus recursos. L’objectiu d’aquesta celebració és posar consciència en que tots estem interconnectats dins d’una conca hidrogràfica i de saber que les nostres accions repercuteixen a tots els que vivim a prop de les aigües. Partint d’aquesta idea, les activitats que es celebren arreu Catalunya, pretenen promoure el coneixement del patrimoni natural de les zones humides, fomentar l’estudi del seu entorn i divulgar els valors més singulars de Catalunya i que justifiquen la seva protecció i conservació per a les generacions futures.

Agenda d’activitats

Limnos: Xerrades pel Dia Mundial de les Zones Humides 2010 Dissabte 7 de febrer de 2010 a les 16.30h.

Ajuntament de Sils:

* Jornada de voluntariat per col·locar suports de fusta per a les aus i amfibis de l’estany. Dissabte 30 de gener a les 10.00h.
* Plantada Popular d’Arbres a la Riera Vallcanera. Dissabte 7 de febrer a les 10.30h.

Consell Comarcal del Pallars Sobirà: Excursions des de Boï, Espot i Senet. Descobrir els estanys gelats. Dissabte 30 de gener a les 9.30h.

Font: http://xarxanet.org/ambiental/noticies/catalunya-celebra-el-dia-de-les-aigues-humides

24 01 2010
Carpí
9 02 2010
2010

2010:

* Jornada de voluntariat per col·locar suports de fusta per a les aus i amfibis de l’estany: dissabte 30 de gener a les 10.00h.
* Plantada Popular d’Arbres a la Riera Vallcanera: diumenge 7 de febrer a les 10.30h.

Us informem de dues activitats que tindran lloc a Sils les properes setmanes en motiu de la celebració del Dia Mundial de les Zones Humides que se celebra el 2 de febrer (vegeu el cartell adjunt).

La primera és una jornada de voluntariat per col·locar suports de fusta a les illetes i marges de l’estany. L’objectiu és que les aus i els amfibis tinguin espais per a reposar lliures de vegetació a la vora de l’aigua. Serà el dia 30 de gener a les 10.30h a la passera d’entrada a l’estany.

La segona és una plantada popular d’arbres de ribera a la riera Vallcanera. Aquesta riera ha estat objecte d’un projecte de restauració que ha comportat l’eliminació de l’abundant flora al·lòctona existent. La plantada popular és amb l’objectiu de reforestar els marges d’un tram de la riera amb vegetació pròpia com són freixes, salzes i gatells. Aquesta activitat és per a tots els públic i edats, hi haurà esmorzar per a tothom però cal inscripció prèvia al 972168285, estany@sils.cat i al Centre Cívic de Sils.

Laia d’Armengol i Catà
Responsable Estany de Sils

Ajuntament de Sils
Centre d’Informació de l’Estany de Sils
Plaça Estació s/n
17410 Sils

Telèfon: 972 16 82 85
Fax: 972 85 36 17
e-mail: estany@sils.cat

Font: http://estanydesils.blogspot.com

24 01 2011
PLANTADA I BONSAIS 30G

30/01/2011

PLANTADA POPULAR D’ARBRES EN MOTIU DEL DIA DE LES ZONES HUMIDES
A la sèquia de Sils (a l’alçada dels cavalls) a les 10.30 h.
Cal inscripció prèvia al Centre Cívic de Sils, 972 85 39 13 i estany@sils.cat.
Organitzen: Ajuntament de Sils, Temporania i ADF.

Font: web municipal

Plantada d’arbres en motiu del Dia de les Zones Humides

El diumenge 30 de gener celebrem el Dia de les Zones Humides amb una plantada de freixes de fulla petita en una parcel·la de la zona de l’estany.

Aquell cap de setmana també es podrà visitar la mostra de bonsais de l’Associació Masia Can Florenci al Centre d’Informació de l’Estany de Sils.

La plantada serà el diumenge 30 de gener a 2/4 d’11 h a la sèquia de Sils (a l’alçada dels cavalls). És una activitat per a totes les edats i hi haurà esmorzar per tothom però cal inscripció prèvia al 972168285, al Centre Cívic o a estany@sils.cat.
En cas de pluja el mateix dia o l’anterior la plantada es farà el diumenge 6 de febrer.

La mostra de bonsais es podrà visitar al Centre d’Informació de l’Estany de Sils el divendres 28, dissabte 29 i diumenge 30 de gener de 9 a 14 h. Està previst que també es pugui visitar a les tardes, amb un horari no confirmat.

Font: http://www.estanydesils.cat/index.php?module=noticies&id=e7719e97765b00e2597e31490a79f555&lang=cat

29 01 2011
PLANTADA AJORNADA

La Plantada Popular d’arbres a l’estany s’ha ajornat per la pluja. La nova data és el diumenge 6 de febrer al mateix lloc i hora. Aquelles persones que desitgin apuntar-se, ho poden fer fins el dijous 3 de febrer al 972 16 82 85, al Centre Cívic o a estany@sils.cat.

Font: http://www.facebook.com/pages/Estany-de-Sils/127890653068

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Benvolguts i benvolgudes,

Per causa de la pluja s’ha ajornat la plantada popular a l’Estany de Sils fins el dijous 6 de febrer.
Per tant, us convidem a la plantada popular d’arbres que tindrà lloc el diumenge 6 de febrer a 2/4 d’11 h del matí a l’estany en motiu del Dia de les
Zones Humides. El lloc de trobada serà la sèquia de Sils, al cantó de la zona dels cavalls (vegeu mapa adjunt).

És una activitat per a totes les edats i hi haurà esmorzar per a tothom. És necessària inscripció prèvia al Centre cívic de Sils, al 972 16 82 85 o a
estany@sils.cat fins el dijous 3 de febrer.

Atentament,

Laia d’Armengol i Catà

Tècnica de l’Estany de Sils
Ajuntament de Sils

Centre d’Informació de l’Estany de Sils
Plaça Estació s/n · 17410 Sils
972 16 82 85 · estany@sils.cat

Font: http://estanydesils.blogspot.com/2011/01/plantada-popular-lestany-de-sils-nova.html

9 02 2011
PLANTADA DE 100 FREIXES

Plantada Zones Humides 2011
La plantada que es va realitzar el passat 6 de febrer en motiu del dia de les Zones Humies va aplegar una cinquantena de voluntaris de totes les edats. Es van aconseguir plantar un centenar de freixes en una finca privada amb l’objectiu de recuperar una freixeneda, un hàbitat de l’estany que està cada cop menys present.

Font: Facebook de Temporania,http://www.facebook.com/pages/Temporania/263030484091?v=wall

Una nova freixeneda aconseguida entre tots i totes

El passat diumenge 6 de febrer vam celebrar el dia de les zones humides amb una plantada popular a l’estany on hi van participar 50 persones que van fer molta feina i van plantar 100 freixes de fulla petita.

L’objectiu era fer créixer una freixeneda allà on antigament hi havia hagut una plantació de pollancres per tal de recuperar un hàbitat natural de l’estany.

Tots els participants van ser premiats amb un bon esmorzar i la il·lusió d’haver posat el seu granet de sorra a la millora de l’estany.

La plantada va ser organitzada per l’Ajuntament de Sils amb la col·laboració de l’ADF Farners – Argimont – Sils i Temporània.

Aquesta actuació s’emmarca en el projecte de recuperació d’hàbitats que està desenvolupant l’Ajuntament de Sils amb el suport de “la Caixa” i la Diputació de Girona i que es basa en establir acords amb propietaris de l’estany per restaurar les seves parcel·les.

Font: http://www.estanydesils.cat/index.php?module=noticies&id=e16a0c9c6960c427c5b266a14431b1cb&lang=cat

9 02 2011
zzz

n hi ha algun que amb una pala a les mans necessita el llibre d instruccions o estaven de practiques per el proper boom inmobiliari del 2050

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: