N-II

10 03 2011

round-icon-small Dissabte 12 de març de 2011 a les 11 del matí s’ha convocat un acte pacífic per exigir el desdoblament de la N-II. Alcaldes, diputats, senadors, ciutadanes i ciutadans hi són convocats. Lloc de concentració: esplanada del restaurant Touring. El Consell Comarcal recomana que la concentració sigui pacífica i que no hi hagi cap tall de trànsit. Font: DdG.


round-icon-small Protestes de l’any 2010: Font: Bloc.

La cruïlla de Caldes, amb les obres aturades. Foto: M. LLADÓ (El Punt)

round-icon-small Tres alcaldes a la Nacional. Font: Bloc.

alcaldesnii

 1. AP-7
 2. TAV, AVE
 3. 3 alcaldes a la N-II
 4. Tall a la N-II
 5. Ministra Álvarez i N-II
 6. Obres a la N-II
 7. Desdoblar la N-II entre Sils i Caldes
 8. TGV i Sils
 9. Entre Sils i Riudarenes
 10. Salut, accidents
 11. Els morts de la GI-555
Anuncis

Accions

Informació

82 responses

1 10 2008
·Inversions

El TAV i la N-II s´emporten gairebé el 70% del pressupost de l´Estat a Girona
El Govern destinarà més de 566 milions a la demarcació, un 27% més que el 2008

LES INVERSIONS DEL 2009

La demarcació de Girona rebrà de l’Estat més de 566 milions d’euros durant l’any 2009, la majoria dels quals aniran destinats a les obres del TAV, la N-II i l’aeroport. Es tracta d’un increment del 27% respecte al 2008, tot i que ara caldrà esperar a les al·legacions que es facin abans que sigui aprovat definitivament.

GIRONA | LAURA FANALS/ANNA TARRÉS
El Tren d’Alta Velocitat (TAV) i el desdoblament de la carretera N-II són les dues principals inversions que l’Estat farà a les comarques gironines durant el 2009. En els pressupostos generals, presentats ahir, es destina una partida de 347 milions per a l’alta velocitat i més de 47 per a la carretera, d’un pressupost global de 566,3 milions per a la demarcació. Aquesta xifra suposa un augment d’un 27% respecte al 2008.

La partida més important per desdoblar la N-II és la que correspon als 3,4 quilòmetres del tram Medinyà-Orriols, que rebrà uns 20 milions d’euros. També es destinaran uns 9 milions al tram que uneix Maçanet i Sils, mentre que Tordera-Maçanet en rebrà més de 7. La resta de desdoblament que passa per l’Alt Empordà rebrà inversions menors. A més, s’hauran d’acabar de pagar els imports corresponents al trajecte entre Fornells i Caldes, finalitzats aquest any.

Pel que fa al TAV, continua essent la inversió estrella de l’Estat a Girona. Mentre que l’any passat s’hi van destinar uns 183 milions d’euros, aquest any el pressupost pràcticament s’ha duplicat i es destinaran 326 milions per a l’execució de la línia i 21 per a la construcció de les estacions. Això suposa un 61,27% del pressupost de la demarcació.

A l’aeroport, la inversió ha disminuït respecte a l’any anterior, quan el pressupost es va situar en 40,3 milions. Durant el 2009 en rebrà només 25,6, que serviran per construir un nou aparcament de vehicles, fer la nova torre de control i augmentar la capacitat de la terminal…

Dimecres 01 d’octubre de 2008
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008100100_3_290025__Comarques-semporten-gairebe-pressupost-lEstat-Girona

. . . . . . . . . . . . . . .

L’N-II tindrà partides per 27 milions

El desdoblament de l’N-II serà la segona partida més important pel 2009, després de la del TAV. Està dividit en diversos trams, i els que rebran més inversions són els que actualment ja estan en obres, per la banda de la Selva. Així doncs, el tram entre Maçanet i Sils, de 4,7 quilòmetres, rebrà 9,6 milions, i el tram entre Sils i Caldes, 3,1 milions. Els dos projectes tenen partides pressupostades fins al 2010, quan teòricament s’haurien d’acabar les obres de la nova autovia. Pel que fa al tram entre Tordera i Maçanet de la Selva, que inclou el pas per Blanes, l’any que ve tindrà una partida de 7,1 milions per començar a executar les obres. Serà a partir del 2010, però, quan rebrà una injecció més important de diners. Per aleshores està previst destinar-hi 75 milions d’euros, i 65 milions tant el 2011 com el 2012.

Pel que fa al tram de la futura A-2 a l’Alt Empordà, està dividit en quatre trams més petits. De Medinyà a Orriols s’hi destinaran 200.000 euros, i als trams Orriols-Garrigàs, Garrigàs-Pont de Molins i Pont de Molins-Agullana, 907.000 euros, 5,5 milions i 702.000 euros, respectivament. En tots els casos es tracta de la redacció dels projectes constructius, pas previ per a l’adjudicació i posterior execució de les obres. Per tant, tots els trams de l’N-II ja estan en alguna fase del procés de desdoblament.

dimecres, 1 d’octubre de 2008
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3014561

. . . . . . . . . . . . . . . .

La intensitat a la N-II supera els 26.000 vehicles diaris, un 28% més que el 2000
La xifra correspon al tram entre Tordera i Girona, on el percentatge de vehicles pesats arriba fins al 21,1% a Vidreres

UN INCREMENT CONSTANTDe moment només hi ha 8 quilòmetres de desdoblament inaugurats, però la N-II entre Tordera i Girona és transitada cada dia per més vehicles, amb un increment constant des de l’any 2000. Segons les dades oficials de l’Estat, per aquest tram passen una mitjana de 26.173 vehicles diaris, de manera que el diputat de CiU Jordi Xuclà considera que cal accelerar el ritme del desdoblament.

GIRONA | LAURA FANALS
El volum de trànsit a la carretera N-II entre Tordera i Girona no ha deixat d’incrementar-se en els darrers vuit anys i actualment es troba en una mitjana de 26.173 vehicles diaris, la qual cosa suposa un 28% més que en l’any 2001. Així ho explica el Govern de l’Estat en una resposta parlamentària al diputat gironí de CiU Jordi Xuclà, qui considera que aquestes xifres confirmen la necessitat de desdoblar la carretera a un ritme molt més elevat del que s’ha fet fins ara (en l’anterior legislatura, es van desdoblar només 8 quilòmetres al llarg dels 4 anys).

Segons les xifres fetes públiques per l’Estat, aquest tram de carretera entre Tordera i Girona compta amb cinc estacions de control de la intensitat mitjana diària (IMD) de vehicles. D’aquestes, una (la que està situada més al sud, a prop de Vidreres) és de caràcter permanent, és a dir, recull dades durant tots els dies de l’any amb aparells automàtics que tenen registradors horaris i sistema de detecció de vehicles lleugers i pesats. Tres més són estacions de cobertura, és a dir, només realitzen el registre durant un dia laborable a l’any al llarg de 16 hores, i a partir d’aquí s’extreu la mitjana. I finalment n’hi ha una de secundària, que recull les seves dades sis dies laborables l’any, un cada dos mesos.
Així doncs, segons les dades d’aquestes cinc estacions, el trànsit és més fluid al sud de la carretera (al seu pas per Vidreres i Sils) i es va fent més dens a mesura que s’acosta a Girona, on la carretera ja està desdoblada i es registra un major volum de vehicles. En canvi, el percentatge de vehicles pesats és completament diferent: se’n troben més a les estacions properes a Tordera que no pas a l’arribada a Girona ciutat.

Així doncs, el punt on hi ha una major intensitat diària de trànsit és al pas de la carretera per Riudellots de la Selva, on hi ha 36.202 vehicles per dia, dels quals només un 17,3% són pesats (és a dir, camions i tràilers). Pel segon punt de control, situat a prop del veïnat de Franciac, passen cada dia 26.104 vehicles, amb un 17,8% de pesats, mentre que pel tercer tram, a l’alçada de Caldes de Malavella, les xifres són molt similars: 26.065 vehicles/dia i un 17,3% de camions.

Els trams situats més al sud, en canvi, compten amb menys vehicles però més camions. A l’alçada de Sils, la carretera registra 21.837 cotxes cada dia (un 20,7% són pesats), mentre que a prop de Vidreres la carretera suporta cada dia el pas de 20.659 vehicles, amb un 21,1% de camions.

Urgència del desdoblament

Per al diputat que les ha demanat, Jordi Xuclà (CiU), aquestes dades “avalen la urgència del desdoblament de la N-II”. Segons va recordar, a partir dels 15.000 vehicles diaris ja es considera que una carretera s’ha de desdoblar, “i des del 2000, que n’he anat fent un seguiment, mai s’ha baixat d’aquesta quantitat”. Així doncs, assenyala que “és incomprensible que malgrat la saturació de la carretera el desdoblament continuï fent-se a un ritme tan lent”.

En la seva opinió, els plans per desdoblar la N-II i la N-260 s’han de veure reflectits en els pressupostos generals de l’Estat, i pensa que per aconseguir-ho cal certa unitat política i social, ja que en altres temes (com ha succeït recentment amb els trens al Congrés, on tots els grups s’han posat d’acord per demanar una ampliació d’horaris i freqüències) s’ha demostrat que la unió fa la força. Per a ell, incrementar el ritme del desdoblament és perfectament possible, ja que així ha succeït en altres casos: “En la carretera de Saragossa a Teruel, per exemple, es van fer 148 quilòmetres de desdoblament amb una sola adjudicació”, explica el diputat gironí.

Dilluns 29 de setembre de 2008
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008092900_21_289693__Tema-del-dia-intensitat-supera-26000-vehicles-diaris-2000

5 10 2008
·Desdoblament

diumenge, 5 / octubre / 2008
Uns decebedors PRESSUPOSTOS per a Girona

Els Pressupostos de l’Estat preveuen una inversió de 566 milions d’euros a les comarques gironines l’any vinent. Aquesta xifra suposa un increment del 27% respecte a enguany, però la major part s’ho emporten les obres del TAV, amb un 61% del total

S’han confirmat els pitjors auguris que ja analitzàvem en l’editorial del passat 18 de setembre. El Ministeri de Foment ha tornat a arraconar projectes imprescindibles des de fa anys com el desdoblament de la N-II o l’autovia A-26 entre Besalú i Figueres. Mentre en altres comunitats la construcció d’autovies o autopistes avança a un ritme d’uns quants quilòmetres anuals, aquí va a pas de tortuga. El Govern del PSOE només ha desdoblat vuit quilòmetres d’autovia, entre Fornells i Caldes, en els cinc anys que porta a La Moncloa. Els 326 milions d’euros per al TAV estan molt bé, però no són una inversió territorial. Simplement, ara toca que aquesta línia d’alta velocitat s’executi a les comarques gironines. Els Pressupostos per a l’any vinent són decebedors i enterren les il·lusions d’impulsar definitivament el desdoblament d’una de les carreteres més transitades de l’Estat com és la N-II. La inversió prevista entre Sils i Maçanet no arriba ni als vint milions d’euros; una quantitat irrisòria que allarga el final d’un desdoblament que, en el millor dels casos, no estarà abans de 2012. A la banda nord, engrunes. La inversió entre Medinyà o Agullana és insignificant. En alguns trams les quantitats no arriben ni al milió d’euros. ¿Què se n’han fet dels 45 milions d’euros que va prometre Magdalena Alvarez a principis d’any per accelerar el tram entre Medinyà i Bàscara de la N-II que s’havia d’ajudicar en breu? L’única notícia satisfactòria d’aquests pressupostos és que es comença a posar fil a l’agulla en el desdoblament de Figueres a Llançà. Una altra cosa, veient el ritme inversor i constructor a l’A-2 i l’A-26, és quan s’executarà aquesta obra. PSC i CiU s’han mostrat disposats a consensuar esmenes per impulsar el desdoblament d’aquestes dues carreteres. Està bé, però no serà suficient. És la Generalitat qui ho hauria d’exigir al Govern central.

Diari de Girona

9 10 2008
·Desdoblament aturat

dijous, 9 d’octubre de 2008
L’Estat no sap el sobrecost de l’obra de l’N-II aturada a Sils

Reconeix que és un problema i que cal una solució ràpida

ANNA PUIG. Girona
El subdelegat del govern estatal a Girona, Francesc Francisco-Busquets, sosté que encara no se sap quin és el sobrecost del desdoblament de l’N-II entre Sils i Maçanet, que està aturat perquè l’empresa no vol continuar els treballs fins que no es resolgui el dèficit pressupostari. Francisco-Busquets diu que l’Estat és conscient del problema i que es busca una solució ràpida.

Segons el subdelegat, encara no s’ha determinat exactament la xifra en què s’ha incrementat el pressupost inicial, que era de 23,3 milions d’euros. «S’han fet modificacions per atendre les demandes del territori i això ha variat els preus, fet que ha provocat que l’empresa Copcisa hagi demanat una renegociació del pressupost. I ara estem en aquesta fase, amb les obres paralitzades i buscant una solució satisfactòria», sosté. Francisco-Busquets va dir amb rotunditat que l’Estat «és conscient del problema» i que «les obres han de tirar endavant al més ràpidament possible». Continua assegurant que a l’administració estatal «no li agrada que les obres estiguin parades» però que entén «que l’empresa es queixi que s’han canviat les condicions pactades inicialment».

Francisco-Busquets no va voler determinar si l’Estat disposa o no de la partida pressupostària per fer front a aquesta despesa suplementària, que segons apunten algunes fonts podria superar el 20% del cost inicial. Tampoc va voler entrar en detalls de quant li costa a l’Estat tenir les obres aturades ni quin ha de ser el procés per reprendre com més aviat millor els treballs. «Esperem que la solució sigui ràpida», només va dir.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3023610

dimecres, 8 d’octubre de 2008
L’N-II, una altra vegada

Les obres de desdoblament de l’N-II entre Sils i Maçanet de la Selva estan aturades des de fa uns dies perquè l’empresa adjudicatària i l’Estat no es posen d’acord sobre qui s’ha de fer càrrec de l’increment de cost que ha experimentat l’obra arran de les modificacions que s’hi han anat incorporant. Ara, l’empresa no vol reprendre els treballs si no se li garanteix el cost, i tot sembla indicar que l’Estat no té cap partida pressupostària per fer front a la nova despesa. Un cop més, les obres de desdoblament de l’N-II es converteixen en un símbol de la feina mal feta. Si s’hi havien d’introduir millores, per què no es feia abans? I si finalment es va decidir introduir-les a posteriori, per què no es feia ampliant la partida pressupostària? Un cop més, torna a fer-se evident que les obres que es controlen des de lluny –llegiu-hi Madrid– són sempre una font de problemes. El més trist és que sembla que tots plegats ens hi hàgim acostumat.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3022294

dimecres, 8 d’octubre de 2008
Quatre anys per fer vuit quilòmetres

A.PUIG.

Ja no és notícia que les obres de desdoblament de l’N-II van amb retard. Per fer el tram que ja funciona com a autovia, que va de Fornells a Caldes, van caldre quatre anys d’obres per fer tan sols 8,34 quilòmetres. El 4 de març del 2004, en plena campanya de les eleccions al Congrés, el llavors secretari d’Estat d’Infraestructures, Benigno Blanco (PP), va col·locar la primera pedra del desdoblament de l’N-II entre Fornells i l’aeroport. Aquell dia, Blanco es vanagloriava que les obres estarien acabades al cap de dos anys. I en van passar gairebé quatre. Quatre anys en què aquesta carretera va ser un autèntic caos circulatori, amb canvis i desviaments constants, mala senyalització i cues interminables a les hores punta. Quatre anys en què no es va fer cas de les reiterades peticions dels alcaldes de la zona de fer gratuïta l’AP-7 entre l’aeroport i Girona durant les obres.

Actualment es treballa amb intensitat al tram Caldes-Sils. Les obres d’aquest tram van començar l’estiu del 2007 i, tot i que estava previst obrir-lo al trànsit al principi de l’any que ve, s’acumulen els retards. La darrera data que ha facilitat Foment és al final del 2009. Al tram Sils-Maçanet, les obres estan aturades. I el darrer tram a la comarca de la Selva, que és el que va des de Maçanet fins a Tordera, el projecte constructiu encara està en fase de redacció. Foment va anunciar a mitjan d’aquest any que el projecte estaria enllestit aquest setembre. Tot fa preveure que es presentarà aviat. Malgrat això, caldrà veure com es resolen els diversos contenciosos que ha presentat l’Ajuntament de Blanes, que està en contra del traçat triat per Foment perquè passarà a tocar del Vilar.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3022215

dimecres, 8 d’octubre de 2008
Paralitzen el desdoblament de l’N-II entre Sils i Maçanet perquè l’obra s’ha encarit

Es van incorporar els canvis proposats pels pobles afectats i això ha incrementat el cost inicial, de 23,3 milions, un 20%

ANNA PUIG. Maçanet de la Selva
Les obres de desdoblament de l’N-II entre Sils i Maçanet estan aturades des de fa uns dies perquè l’obra s’ha encarit. El motiu ha estat la incorporació de les modificacions proposades pels pobles afectats –Sils, Vidreres i Maçanet– després que el projecte ja estigués aprovat i adjudicat. L’obra tenia un pressupost de 23,3 milions d’euros, però, segons ha pogut saber aquest diari, amb aquests canvis s’ha apujat un 20%. Foment i l’empresa adjudicatària (la UTE formada per Copcisa i Marcor Ebro) negocien la manera de resoldre aquest dèficit econòmic. Algunes fonts apunten que Foment no té partida pressupostària per fer-hi front i que l’empresa es nega a reprendre els treballs si no hi ha una solució. Ni Foment ni la subdelegació del govern estatal a Girona van voler fer declaracions.

L’empresa Copcisa va confirmar ahir que les obres estan aturades, però no va voler donar més detalls sobre els motius. Aquest contratemps pot provocar un retard encara més important del que ja hi havia: les obres van començar aquest mes d’abril, dos anys més tard del que estava previst, ja que es van afegir al projecte les modificacions sol·licitades per Maçanet, Vidreres i Sils. Per exemple, s’ha inclòs una rotonda a l’altura del Club Margarita que enllaçarà amb el nou polígon de Maçanet; es protegirà la torre de Cartellà, situada a peu de carretera, al terme de Maçanet, construint un fals túnel i enfonsant nou metres la nova carretera; es desplaçarà el vial de serveis de la futura A2 per no afectar tant greument el pla de Vidreres, i s’ha acceptat la millora de camins veïnals.

Aquestes incorporacions es van fer un cop el projecte ja estava aprovat i adjudicat. En concret, l’adjudicació es va fer el febrer del 2006, però les negociacions entre Foment i els municipis i la posterior reforma del projecte van provocar aquest retard.Segons ha pogut saber aquest diari, l’adjudicatària i Foment estan negociant la manera de resoldre aquest dèficit econòmic que s’ha generat. De moment, l’empresa no ha decidit abandonar definitivament les obres, segons han informat algunes fonts, però tampoc estaria disposada a reprendre els treballs si abans no es consensua un acord. El problema seria que Foment no disposa de capital per afrontar aquest 20% de diferència en el cost del projecte.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3022211

10 10 2008
Bloc

divendres, 10 d’octubre de 2008
Xuclà qualifica d’«inaudit» que una empresa es planti a mitja obra

JORDI CASAS. Olot

El diputat de CiU al Congrés, Jordi Xuclà, va qualificar ahir d’«inaudit» que per dues vegades en poc temps una empresa s’hagi plantat a mitja obra en referència al desdoblament de l’N-II entre Sils i Maçanet i a l’ampliació de l’AP7. Va recordar que les comarques gironines són la zona de tot l’Estat amb menys autovies. «Hi ha un retard en la construcció, es fan de quatre quilòmetres en quatre quilòmetres, i hi ha desgovern», va dir.

Xuclà demanarà la compareixença del secretari d’estat d’Infraestructures a la comissió de Foment per demanar-li el perquè del desviament pressupostari que ha aturat les obres de l’N-II.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3024868

11 10 2008
·Desviament

Desviaran el trànsit de la N-II entre Sils i Caldes a partir de dimarts que ve
Es circularà ja pels carrils desdoblats de la futura autovia, que ja porta dos anys de retard, al llarg dels 6 quilòmetres de carretera en obres

SILS / CALDES DE MALAVELLA | DDG
Les obres de desdoblament de la carretera N-II, entre el tram de Sils i Caldes de Malavella, ocasionaran talls de trànsit la nit de dilluns a dimarts de la setmana vinent perquè es posarà en servei el desviament provisional de trànsit pel lateral de la futura autovia A2. En concert, es tallarà el trànsit en aquest tram des de les 21 hores de dilluns fins a les 7 hores de dimarts. El trànsit durant aquestes hores es desviarà per les carreteres C-35 (enllaç de N-II/Vidreres-enllaç Vidreres oest), C-63 (enllaç de Sils-enllaç Vidreres oest), GI-681 (enllaç Llagostera sud-Llagostera), GI-674 y GI-673 (Llagostera -Caldes de Malavella-N-II), segons ha informat la Delegació del Govern a Catalunya.

A partir de dimarts al matí, el trànsit que va cap a Girona o Barcelona es desviarà durant els 6,6 quilòmetres del tram entre Sils i Caldes pel vial de serveis de la futura autovia. Aquest tram d’obres de desdoblament es preveu posar en funcionament a finals de l’any 2009; tot i que ja porten uns anys de retard.

Aquest tram de desdoblament de la N-II presenta diferents punts singulars que obligaran a dotar la carretera de diferents estructures: un viaducte per resoldre el pas sobre la riera de Santa Maria, un altre pas que tren Barcelona-Portbou, la connexió amb la carretera de Mallorquines (la Gi-555), i la que mena fins a Caldes (la Gi-673). Ambdós nusos es resoldran amb passos superiors.

Les obres de desdoblament de la N-II entre Sils i Maçanet estan aturades des de fa uns dies perquè les obres s’han encarit. L’obra comptava amb un pressupost de 23,3 milions d’euros però, segons han publicat diversos mitjans aquesta setmana, s’han apujat un 20 %. El subdelegat del Govern espanyol a Girona, Francesc Francisco-Busquets, considera que estan aturades perquè l’empresa no vol seguir fent els treballs fins que no es resolgui el sobrecost del desdoblament i va anunciar que es buscarà una solució ràpida. A aquest nou retard se li ha de sumar el que ja porten les obres, que van començar el mes d’abril, dos anys més tard del que s’havia previst.

Cal recordar que en el desdoblament de l’A2 entre Fornells i Caldes de Malavella,van començar les obres el març del 2004 i van inaugura-se el 2007.

dissabte, 11 d’octubre
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008101100_3_291965__Comarques-Desviaran-transit-entre-Sils-Caldes-partir-dimarts

3 11 2008
·Xocs

Jornada d´accidents múltiples a la N-II
Un xoc entre dos camions i quatre cotxes que col·lideixen frontalment causen cues quilomètriques durant matí i tarda

SILS/MAÇANET | E.PADILLA
Dos xocs múltiples ocorreguts al tram selvatà de la N-II van donar lloc ahir a una caòtica jornada on les retencions quilomètriques en el trànsit van ser les protagonistes, tant durant el matí com pel que fa a la tarda. L’artèria principal del trànsit a les comarques gironines va romandre tallada -o bé s’hi donava pas alternatiu en un i altre sentit- entre les 10 del matí i dos quarts de dues de la tarda a causa d’un accident a l’alçada de Sils on s’hi van veure involucrats tres camions. Per la tarda, un xoc frontal entre quatre turismes al terme de Maçanet de la Selva va comportar una altra interrupció de trànsit entre quarts de set de la tarda i les vuit del vespre. En tots dos casos les cues van ser d’un mínim de dos quilòmetres en ambdós sentits, va informar el Servei Català de Trànsit.

Els sinistres van deixar un saldo de dos ferits greus i tres lleus. Els primers van ser traslladats a l’hospital Josep Trueta de Girona. Un d’ells és el conductor d’un dels camions accidentats al matí a Sils, a tocar de l’encreuament amb Mallorquines. Un xoc lateral entre un camió que transportava colònies i un altre carregat de brioixeria on s’hi va veure involucrat un tercer vehicle pesant va causar que el conductor del camió més petit, el Nissan carregat de colònies, hagués de ser rescatat pels Bombers de l’interior de la cabina ja que li van quedar les cames atrapades. L’home, Alfons C.A, va ser menat en helicòpter al Trueta.

Pel que fa a l’accident de la tarda, va tenir lloc en un punt conflictiu de la N-II: un revolt, dins el terme municipal de Maçanet, que té limitada la velocitat a 80 quilòmetres per hora i un radar a tocar. Malgrat tot, els accidents hi són freqüents. Els quatre cotxes involucrats, un Opel Astra, un Opel Kadett i dos Nissan Primera, van col·lidir frontalment per causes que ahir al vespre encara no s’havien esclarit. La conductora del Kadett va ser traslladada a l’hospital gironí en estat greu. Almenys un dels cotxes va bolcar a resultes del sinistre i els Bombers van haver-ne d’extreure el conductor.

DdG, 1 novembre 08
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008110100_3_295740__Comarques-Jornada-daccidents-multiples

22 11 2008
·Muntar la via

Adif comença les obres per muntar la via per on circularà el TAV entre la Roca i Riudellots

És un tram d’uns 49 quilòmetres en què s’utilitzaran 550.000 tones de balast

ACN. Riudellots de la Selva
L’empresa pública Adif ha començat les obres de muntatge de la via del TAV en el tram entre la Roca i Riudellots. Per al muntatge de la via en aquests 48,9 quilòmetres s’utilitzaran més de 200 quilòmetres de carril, 161.000 travesses i 550.000 tones de balast. Les obres tenen un pressupost d’adjudicació d’11.575.829,86 euros. Els pròxims treballs seran preparar el material i estendre la primera capa de balast i començar el muntatge des de la base de Sant Feliu de Buixalleu.

Les travesses es descarreguen mitjançant camions al llarg del traçat. Per a la distribució del balast es condicionaran tres zones d’acumulació, situades a la Roca del Vallès, Santa Maria de Palautordera i Riudarenes. El carril arriba a l’obra en trens d’amplada convencional i s’acumula el material a la zona de Sant Feliu de Buixalleu per transportar-los en trens d’amplada internacional fins al punt de muntatge. El procés es realitza en vàries fases. La primera és la de l’acumulació de material per, posteriorment, estendre la primera capa de balast de 20 centímetres de gruix, sobre la qual es col·loquen les travesses a una distància de 60 centímetres cada una i es munta el carril. Després de col·locar el carril, s’estén una altra capa de balast i, mitjançant maquinària especialitzada, es fan les soldadures, estabilitzacions, alliberació de tensions i el perfilat.

El tram entre la Roca i Riudellots l’executaran en via doble amb una distància entre eixos de 4,70 metres. Tot el traçat s’equiparà amb vies sobre balast. Per al muntatge de via s’utilitzaran 200.589 metres de carril, 10.877 metres de vies auxiliars, 1.263 soldadures aluminotèrmiques, 550.000 tones de balast i 161.053 travesses de formigó. El tram entre la Roca i Riudellots té una longitud de 48,9 quilòmetres i passa per Llinars del Vallès, Santa Maria de Palautordera, Sant Celoni, Gualba, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu, Hostalric, Massanes, Maçanet de la Selva, Riudarenes i Sils.

Paral·lelament, Adif ha adjudicat el contracte per a la redacció dels projectes constructius de muntatge de via i instal·lacions auxiliar en els trams entre Riudellots i Figueres.

El Punt, dissabte, 22 de novembre de 2008
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3076822

23 11 2008
·Ministra

Álvarez s´enorgulleix del desdoblament de la N-II quan les obres encara estan aturades
La ministra va enaltir ahir a S’Agaró l’esforç “sense precedents” d’invertir 13.700 milions d’euros a Catalunya

SANT FELIU DE GUÍXOLS | ACN/DDG
La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, va posar especial rellevància ahir a S’Agaró en les millores endegades pel desdoblament de la N-II fins a la frontera francesa i l’imminent inici de les obres d’ampliació de carril de l’AP-7 de Maçanet de la Selva a Girona. No obstant això, les obres de desdoblament de la N-II van pel mateix camí que els treballs del tram precedent (Fornells-Caldes) en què per construir poc més de vuit quilòmetres es va tardar quatre anys. Aviat farà tres anys de l’adjudicació dels treballs i encara no s’ha asfaltat cap quilòmetre del tram Sils-Maçanet.
Si es complís el calendari, hauran passat tres anys i mig des de l’adjudicació fins a la inauguració pel que fa al primer tram, i cinc anys pel que fa al segon, per un total de quasi nou quilòmetres. Els treballs avancen molt lentament i en un dels sectors (Sils-Maçanet) estan completament aturat des de fa més de dos mesos. L’altra cara de la moneda és la continuació de la carretera entre Sils i Caldes de Malavella, on les maquines treballen dia i nit, tot i que tampoc es veu que hagin avançat espectacularment.

L’únic tram acabat ha estat el de Caldes de Malavella i Fornells de la Selva, 8 quilòmetres de desdoblament de la N-II que van costar 48,5 milions d’euros i que van acumular un retard de dos anys. Llavors la ministra va evitar fer cap referència al retard de les obres, però en canvi en va justificar l’elevat cost per la “gran complexitat de les obres”, ja que hi ha un gran nombre d’elements especials que comporten un gran cost, malgrat que la nova carretera, inaugurada el desembre de 2007, transcorre en línia recta.

Líders en infraestructures
D’altra banda, Magdalena Álvarez va voler recordar ahir que Catalunya serà aquest 2009 la comunitat autònoma amb més inversió en infraestructures gràcies al 3.300 milions d’euros que hi destinarà el Ministeri de Foment. La responsable de la cartera d’obres públiques va detallar que “des de 2005 i fins a 2009 haurem invertit 13.700 milions d’euros, això situa la inversió a Catalunya més de mig punt per sobre del pes del PIB establert a la disposició addicional tercera de l’Estatut”, va puntualitzar durant la cloenda de la 13a Trobada d’Economia que es va celebrar a s’Agaró. Álvarez va estar acompanyada pel president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, i el secretari d’Estat d’Economia, David Vegara.

Davant dels empresaris, la ministra va detallar els projectes en matèria ferroviària, viària i aèria que estan en dansa arreu del territori català o que properament s’iniciaran. En l’apartat viari, Álvarez va posar especial rellevància en les millores endegades pel desdoblament de la N-II fins a la frontera francesa. Parlant de l’aspecte ferroviari, la ministra de Foment va incidir especialment en el tram del TGV que ha d’unir Barcelona amb la frontera francesa abans de 2012. “Hem fet un gran esforç per tenir tots els projectes ja que, en arribar al Govern, 15 dels 22 trams entre Barcelona i la Jonquera no en tenien”, va comentar Álvarez. “Ara, tots estan en obres. Unes obres que aniran al seu ritme i mirarem de complir tots els terminis”, va reiterar la ministra, que també va parlar de la importància del corredor Mediterrani entre Barcelona i València.

DdG, 23 novembre 08
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008112300_5_300037__Economia-Alvarez-senorgulleix-desdoblament-quan-obres-encara-estan-aturades

23 11 2008
buf

Fora socialistes!

27 11 2008
·3r carril AP7

Comencen les obres de la via del tercer carril de l´AP-7 entre Maçanet i Fornells

Acesa ha començat les primeres actuacions de la via del tercer carril de l’autopista AP-7 en el tram que va de Maçanet de la Selva a Fornells. Les obres es faran en diversos punts de la mitjana i de forma simultània en dos trams, el quilòmetre 72 a l’alçada de Riudellots de la Selva i al quilòmetre 77, a Sils, un cop finalitzi l’ampliació d’estructures.

ACN/DDG La Unió Temporal d’Empreses formada per Rubau i Corsán/Corvian assumirà l’execució de les obres, després que el juliol passat FCC, primera adjudicatària, va abandonar el projecte. Els treballs de preparació van començar el juny i es preveu que les obres en aquest tram finalitzin a mitjans de l’any 2010, tal com es preveia inicialment.

Els treballs d’ampliació a tres carrils en el tram que enllaça Maçanet de la Selva amb Fornells, de 18,7 quilòmetres de llargada, són la primera fase de les obres de l’autopista AP-7 a les comarques gironines, que Acesa completarà amb altres actuacions, com ara l’ampliació a quatre carrils en el tram Fornells de la Selva-Vilademuls (Circumval·lació de Girona) amb tres enllaços nous que s’afegiran als actuals de Girona Sud i Girona Nord, acompanyat de l’ampliació a tres carrils entre Vilademuls i la Jonquera.

El calendari de finalització de les obres es manté per a mitjans de l’any 2010, de forma que no es preveuen endarreriments en aquesta fase a pesar de l’abandonament de FCC el juliol passat, després d’haver resultat adjudicatària de la licitació. La Unió Temporal d’Empreses formada per Rubau i Corsán/Corvian assumirà l’execució de les obres.

Pel que fa a la construcció de la resta de trams i als enllaços nous que formen part del projecte, així com les obres que hi estan vinculades, es faran d’acord amb els avenços que es produeixin en els tràmits administratius pendents i la resolució dels processos d’informació pública previs a la licitació.

Les diferents actuacions planificades es faran en trams successius de longituds limitades, per tal d’interrompre el mínim el pas dels usuaris. En conjunt, les obres d’ampliació s’executaran de forma seqüencial per trams, de forma que l’ampliació serà progressiva al llarg de tot el període i es mantindran operatius els carrils actuals, inclosos els trams en obres.

El pressupost adjudicat per a la construcció del tercer carril entre Maçanet de la Selva i Fornells s’aproxima als 49 milions d’euros, dels 350 milions d’euros que es destinaran al projecte d’ampliació de l’AP-7 a les comarques gironines. La inversió no suposarà un increment de tarifes per a l’usuari ni tampoc l’extensió dels terminis de la concessió. Acesa posarà a la disposició dels usuaris panells informatius, butlletins d’informació i actualització de dades al web de la concessionària per donar a conèixer l’evolució del projecte.

DdG, 27 novembre 2008
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008112700_3_300917__Comarques-Comencen-obres-tercer-carril-lAP7-entre-Maanet-Fornells

17 12 2008
Bloc

dimecres, 17 de desembre de 2008

Les obres de l’N-II entre Sils i Maçanet estaran aturades com a mínim un any més. Foment haurà de tornar a adjudicar l’obra, que s’ha encarit substancialment

JORDI COLOMER. Girona

Les obres de l’N-II en el tram entre Sils i Maçanet, que es van aturar a principi d’octubre, estaran parades com a mínim un any més, segons va reconèixer ahir el subdelegat del govern espanyol, Francesc Francisco-Busquets. Les obres de desdoblament estan aturades perquè el pressupost s’ha encarit moltíssim i l’empresa adjudicatària no està disposada a assumir-lo. Ara, va afirmar el subdelegat, caldrà rescindir el contracte i tornar a iniciar tot el procés per adjudicar l’obra un altre cop.

«Anant molt bé l’obra es podrà licitar entre l’octubre i el novembre de l’any vinent», va reconèixer el subdelegat del govern espanyol. Francisco-Busquets va informar que «primer s’ha de fer la rescissió» amb Copcisa, l’actual adjudicatària, i que des del Ministeri de Foment s’assegura que «s’intentarà que s’adjudiqui l’any vinent». No obstant això, el subdelegat va reiterar que això serà així si les coses anaven al màxim de bé possible.

Francisco-Busquets va explicar que el motiu de la paralització és una desviació pressupostària important, però va treure pes a l’increment que han comportat les demandes dels ajuntaments afectats. Pel subdelegat, les desviacions més importants han estat causades per la petició de l’Agència Catalana de l’Aigua de fer uns ponts més alts, i també perquè finalment l’enllaç amb l’autopista «s’ha de fer diferent» de com s’havia projectat. Francisco-Busquets va reconèixer també que les obres «no s’han ni començat» i que de seguida hi va haver problemes entre les dues empreses adjudicatàries, Copcisa i Marcor Ebro, que havien de conformar una unió temporal d’empreses (UTE). Finalment Copcisa es va quedar sola, i un cop va conèixer la desviació pressupostària, de més del 20% sobre els 23,3 milions d’euros inicials, es va negar a assumir-la. Vista la situació, Foment ha decidit, doncs, rescindir el contracte i tornar a adjudicar l’obra, però amb el pressupost correcte.

Els alcaldes de Sils, Vidreres i Maçanet, els municipis afectats per aquest tram, havien demanat, un cop van saber que s’aturaven les obres, que aquestes es reprenguessin com més aviat millor. Les seves demandes, però, no seran satisfetes, i aquest tram de l’N-II ja acumularà, com a mínim, un any de retard. El desdoblament de l’N-II s’està fent més llarg que un dia sense pa, i per construir els vuit quilòmetres del tram entre Fornells i Caldes, l’únic que està fet, es va trigar quatre anys i s’hi van invertir gairebé 50 milions d’euros. Tot plegat va causar tant de malestar que els alcaldes convergents de Fornells i Riudellots de la Selva no van assistir a la inauguració, encapçalada per la ministra de Foment, Magdalena Álvarez. L’alcalde de Caldes, Joan Colomer (PIC), sí que hi va anar, però per expressar personalment a la ministra la seva indignació pel retard i les molèsties de les obres.

EL TRAM CALDES-SILS

Francesc Francisco-Busquets, va informar també que des del Ministeri de Foment li han comunicat que les obres del tram de l’N-II entre Caldes i Sils van bé, i que aquest estarà acabat a final de l’any vinent o com a molt tard a principi del 2010. En aquest tram no hi ha els problemes que s’han produït en el que ve immediatament després en direcció a Tordera. Tot i així, de moments’aprecia que l’actuació en aquest tram de la carretera està encara molt lluny d’arribar al final.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3195113

18 12 2008
·Obres aturades

dijous, 18 de desembre de 2008
La majoria d’alcaldes afectats pel retard de l’N-II critiquen l’actuació de Foment

Acusen el govern espanyol de planificar malament i de marginar les comarques gironines en infraestructures

JORDI COLOMER. Girona
Els alcaldes afectats per l’aturada indefinida de les obres de l’N-II en el tram entre Sils i Maçanet han reaccionat majoritàriament amb indignació a la notícia que els treballs estaran parats com a mínim un any. Molts alcaldes acusen directament Foment dels retards que acumula el desdoblament de l’N-II i lamenten que les comarques gironines estiguin, a parer seu, marginades en l’execució de grans infraestructures. Els alcaldes més crítics, de CiU, també critiquen el paper de la Generalitat en aquest afer, i la descoordinació amb el govern espanyol. En aquest sentit, el principal motiu de l’encariment de l’obra hauria estat unes modificacions exigides per l’Agència Catalana de l’Aigua un cop l’obra ja estava adjudicada a Copcisa.

L’alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS-PM), va afirmar que, tot i que s’esperaven alguna cosa així, estaven «decebuts». «Ens pensàvem que seria per un període més curt», va assenyalar. Nogué va culpar directament el Ministeri de Foment dels retards, i va destacar que amb les paraules de dimarts del subdelegat del govern espanyol, Francesc Francisco-Busquets, s’havia aclarit que les peticions dels ajuntaments no eren les causants de la majoria de la desviació pressupostària. Alfons Soms (PSC), alcalde de Maçanet, va ser menys dur, i va afirmar que «quan passen coses d’aquestes el culpable no és un». «El que sí tinc clar és que Maçanet està pagant les conseqüències d’aquest retard», va sentenciar. L’alcaldessa de Vidreres, Ruth Rosique (PSC), va demanar «paciència», i no va voler responsabilitzar ningú. Rosique va afirmar que demanaria informació al ministeri respecte d’aquest tema.

Molt més punyents van ser diversos alcaldes de CiU afectats pel retard del desdoblament de l’N-II. L’alcalde de Lloret, Xavier Crespo (CiU), va afirmar que «es menysprea Catalunya», amb execucions d’obra inferiors a les pressupostades cada any. Crespo va lamentar també la «manca de coordinació del govern de Catalunya amb el de l’Estat». L’alcalde de Blanes, Josep Trias (CiU), que també està immers en un recurs judicial pel traçat de l’N-II, va dir que amb els fets «s’està veient que la planificació de Foment està mal feta». Joan Busquets (CiU), alcalde de Vilobí, municipi que va viure en la seva pròpia carn el retard en la construcció dels únics vuit quilòmetres fets fins ara entre Fornells i Caldes, va ser molt més contundent, i va afirmar que «fa vint anys que aquesta obra hauria d’estar feta». «Foment en té la culpa, però també els polítics, que s’haurien de preocupar més a pressionar». «Els catalans som massa bona gent i potser haurem de deixar de ser-ho», va concloure.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia (CiU), va lamentar que l’enllaç amb Girona es va retardant, i va afirmar que «no pot ser» que la ministra Magdalena Álvarez vingués a inaugurar un tram de vuit quilòmetres abans de les eleccions. «Em sona a burla», va dir.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3201845

16 01 2009
.Vergonya

La N-II És la nova carretera de la vergonya

Com a “carretera de la vergonya” es va conèixer durant molts anys la via que va de Girona a Olot passant per Anglès, les Planes, etcètera. Tot i que encara de forma incompleta, aquesta via s’ha anat millorant. Ara, el qualificatiu de “vergonya” és per a la N-II.

La paralització de les obres del tram entre Maçanet-Sils, que obliguen a tornar al principi, és a dir a la redacció del projecte, és la guinda de la vergonyant actuació del Ministeri de Foment en una carretera que només ha aconseguit desdoblar vuit quilòmetres en sis anys, tot i ser una de les de més trànsit i accidentalitat de l’Estat. El 23 de desembre de 2005, Foment va adjudicar les obres a Copcisa per 23,3 milions d’euros, més d’un 30% menys que el preu de licitació. És cert que el preu d’adjudicació acostuma a ser inferior al de licitació, però probablament el ministeri, quan va escollir aquesta oferta tan rebaixada, estava sentenciant la viabilitat del projecte, com després ha succeït en renunciar-hi l’empresa adjudicatària. L’obra s’havia de construir en un termini de 30 mesos. N’han passat 37 i el més calent és a l’aigüera. Ara s’ha de reprendre tot el procés en el marc de la desesperant lentitud administrativa en aquest tipus de tramitacions. Sembla difícil que aquesta obra, que ja hauria d’estar acabada, entri en funcionament abans de quatre o cinc anys. Això sí, el ministeri, lògicament, la tornarà a incloure en les inversions gironines i les xifres quedaran maquillades a l’alça. El delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, va intentar justificar dimecres allò injustificable, dient que ara s’incorporaran les peticions dels municipis. Si tan necessàries són, per què no s’havien inclòs en el primer projecte? La veritat és que a Rangel li va tocar fer el paper d’apagafocs (deu anar amb el sou) per una vergonya de la qual ell no és el principal responsable, sinó la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, que continua restringint les inversions a Catalunya -de manera especial les corresponents al desdoblament de la N-II- davant el silenci i acatament dels diputats gironins del PSC, als quals correspon vetllar per les prioritats inversores de la seva demarcació.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009011600_4_309019__Opinio-nova-carretera-vergonya

Divendres 16 de gener de 2009

…………..

L´Estat no ha dit res del canvi de projecte de la N-II als ajuntaments de Vidreres i Sils
Els dos municipis consideren que Foment els ha de respectar les al·legacions acceptades en l’últim estudi aprovat

VIDRERES / SILS | E.BATLLE
Els ajuntaments de Sils i Vidreres van rebre ahir, amb sorpresa, la notícia sobre la decisió de l’Estat espanyol de fer un nou projecte de l’autovia A-2, a causa de l’aturada de les obres del tram que va des de Sils fins a Maçanet de la Selva al principi del mes d’octubre de l’any passat i que ara, ha fet replantejar-ne el traçat que s’havia acordat anteriorment.

Tant Vidreres com Sils van rebre la notícia, expliquen l’alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS), i el regidor d’Urbanisme vidrerenc, Jordi Pruneda (ICV), a través dels mitjans de comunicació i reclamen que sigui el ministeri de Foment, tal com van fer dimecres el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, i el subdelegat a Girona, Francesc-Francisco Busquets, al poble de Maçanet de la Selva, que “ens informin, perquè no en sabíem res, d’un projecte nou”, assegura Pruneda.

Les obres del tram que va des de Sils, passa per Vidreres i acaba a Maçanet, encara no se sap quan es reprendran però, per Nogué, “això no és el que compta ara, el que cal és que ens diguin si alguna cosa canvia”. Amdós consistoris, confien, com finalment ha passat a Maçanet de la Selva, que les al·legacions formulades al projecte aprovat anteriorment s’acceptin en el nou, perquè sinó, assegura l’edil d’Urbanisme de Vidreres, “haurem de tornar a fer tot el procés de nou, cosa que tampoc ens importaria del tot, però allargarà tot el procés”.
Tot i les crítiques, l’alcalde de Sils confia que en breu se’ls comunicarà la nova decisió de l’Estat i que es podrà saber quelcom més. De tota manera, remarca, “si no ho fan parlarem amb Vidreres per decidir què hem de fer i si cal anar a parlar amb Foment, ho farem”, remarca Nogué.
Pel que fa a les al·legacions presentades en l’anterior projecte de l’A-2, Pruneda explica que “considerem que estan incorporades, tot i que mai se’ns ha dit oficialment” i des de Sils, en canvi, es mostren confiats que no se’ls pot canviar el traçat, ja que “no tenen gaire marge de maniobra, han de seguir el que ve del tram de Caldes fins a Sils”.
El tram que s’està desdoblant a l’alçada de Caldes i que arriba fins a Sils de moment segueix en obres, tot i que avancen amb lentitud. Segons l’última informació de què disposa l’Ajntament de Sils, “s’espera acabar les obres al final d’aquest any, però cada dia es veu poc moviment a la zona”, explica el batlle.

Al·legacions amb incògnita

El desdoblament de la N-II entre Sils i Maçanet de la Selva va començar l’abril de l’any passat amb dos anys de retard perquè es va haver de reformar el projecte d’aquest tram de 4,7 quilòmetres i introduir algunes modificacions que reclamaven els pobles, i que tant Sils com Vidreres esperen que s’incloguin també en el nou projecte.
D’entre les al·legacions, Vidreres reclama una millora dels camins veïnals que la connecten amb Sils i Maçanet; que es desplaci el vial de serveis de la futura A-2 fent-lo passar al més a prop de Can Dexeus i la gasolinera per no afectar el pla de Vidreres i, en canvi, Sils reclamava un pont en el camí veïnal que l’uneix amb Vidreres.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009011600_3_309010__Comarques-LEstat-canvi-projecte-ajuntaments-Vidreres-Sils

Divendres 16 de gener de 2009

25 01 2009
Bloc

El nou projecte de la N-II inclourà les al·legacions fetes per Sils

SILS| E.BATLLE
Després que l’Estat presentés a l’Ajuntament de Maçanet fa pocs dies l’avantprojecte de desdoblament de la N-II al tram que va de Sils a Maçanet de la Selva. L’Ajuntament de Sils, que l’endemà de la presentació a Maçanet assegurava no saber res de si es canviava algun aspecte del traçat al pas pel seu municipi; afirma ara que la subdelegació del Govern a Girona, finalment, els ha informat que també -tal i com ha fet amb Maçanet- estimarà les al·legacions presentades en l’anterior projecte i “directament s’inclouran quan es redacti el projecte nou”.
L’alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS), felicita la decisió estatal i explica que a més, “l’Estat s’ha compromès a mostrar-nos el projecte mentre el redactin”. Cal recordar que s’està elaborant un nou projecte perquè les obres s’han de tornar a licitar després que els treballs es van aturar el mes d’octubre, quan l’adjudicatària va decidir no fer-se’n càrrec a causa d’un fort increment dels costos. De moment, no hi ha data per reiniciar els treballs d’aquest tram.

Diumenge 25 de gener de 2009
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009012500_3_310617__Comarques-projecte-incloura-allegacions-fetes-Sils

25 04 2009
Bloc

Foment afirma al web que les obres aturades de l´A-2 s´estan executant
La Subdelegació del Govern diu que és un error i que el nou projecte de la via està per licitar

MAÇANET DE LA SELVA / SILS | E.BATLLE

Les obres de desdoblament de la N-II, la futura autovia A-2, entre Maçanet de la Selva i Sils es troben aturades des del mes d’octubre de l’any passat, però Foment seguia mantenint a la seva pàgina web, a dia d’ahir, que aquests treballs es troben en execució. A més, tal com posa en el seu web (Fomento.es), aquestes dades estarien actualitzades del dia 23 d’abril, és a dir, només fa tres dies.
Davant tot això, des de la Subdelegació del Govern a Girona asseguren que s’ha de tractar d’un error i que els treballs segueixen aturats, ja que s’està treballant en el nou projecte d’aquest tram, que està pendent de licitar.

Cal recordar que la paralització de les obres va sortir a la llum l’octubre de l’any passat i que aleshores, el subdelegat del Govern a Girona, Francesc Francisco-Busquets va explicar el motiu pel qual es van haver d’aturar les obres: tot és degut a una desviació del pressupost, que va provocar que l’adjudicatària Copcisa deixés les obres a mig fer. I, per tant, això va suposar que no se seguissin els treballs i, alhora, va obligar l’Estat a redactar un nou projecte, que ara, recollirà les al·legacions dels pobles per on transcorrerà aquest tram de la futura autovia A-2 (Sils, Vidreres i Maçanet de la Selva).

El segon error en cinc mesos

Aquest no és el primer error d’aquest ministeri amb les obres de la Nacional II al tram que va de Sils fins a Maçanet de la Selva. En concret, sense anar més lluny, el 22 de desembre de 2008, Foment també assegurava en una resposta d’una pregunta formulada pel diputat de CiU Jordi Xuclà que en aquest tram que afecta la comarca de la Selva s’estaven executant els treballs de desdoblament de la via i que es preveien finalitzar durant aquest 2009.

Uns fets que van escandalitzar el diputat gironí, així com els alcaldes de les poblacions afectades, que veuen com aquesta via que s’havia d’inaugurar a finals d’any -segons les primeres previsions de Foment- ara està paralitzada i encara, sense data per reprendre-les.
En aquests moments, a la comarca de la Selva hi ha un tram de desdoblament de la futura autovia A-2 en execució, el que va de Caldes de Malavella fins a Sils, de 4,7 quilòmetres i es podria inaugurar a finals d’aquest any o a principis del que ve, segons les previsions de l’Estat. Per altra banda, hi ha el tram de Tordera i Maçanet, del qual tot just s’ha donat a conèixer aquest any el seu traçat i que encara s’ha de licitar. I finalment, s’ha de destacar que sols n’hi ha un d’inaugurat, el 2007, el que va de Fornells de la Selva (el Gironès) fins a Caldes de Malavella i que va trigar quatre anys a acabar-se i va costar 48,5 milions d’euros.

Dissabte 25 d’abril de 2009
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009042500_3_328349__Comarques-Foment-afirma-obres-aturades-sestan-executant

18 05 2009
.N-II Sils-Maçanet

L´Estat ja té llest el nou projecte de la N-II de Sils a Maçanet set mesos després
Aquest tram està aturat pel seu sobrecost i es preveu tornar a licitar en breu perquè a finals d’any puguin reiniciar-se els treballs.

MAÇANET/SILS | E.BATLLE

El Ministeri de Foment té el nou projecte de la futura autovia A-2 entre els municipis de Sils i Maçanet de la Selva sobre la taula però encara no s’ha donat a conèixer als ajuntaments afectats (Sils, Maçanet de la Selva i Vidreres) ni tampoc ha arribat a la Subdelegació del Govern a Girona, assegura l’assessor de la subdelegació Martí Palahí.

Aquesta nova proposta de Foment arriba set mesos més tard que les obres de desdoblament de la N-II -futura A-2- d’aquest tram selvatà s’aturessin per un sobrecost de les obres, que va desembocar en què l’adjudicatària Copcisa abandonés els treballs que s’havien iniciat en aquest territori i va provocar que l’Estat optés per refer de nou el projecte de tot aquest sector.
Tot i que no es coneix com serà el nou desdoblament de l’autovia, el que sí va avançar Palahí és que en breu es preveu posar a licitació i adjudicar les obres de desdoblament i que la intenció de l’Estat és reiniciar els treballs el més aviat possible, abans de finals d’any.

Informació als ajuntaments

Mentre els treballs resten encara aturats, tècnics del Ministeri de Foment s’han entrevistat amb els ajuntaments afectats per escoltar les seves demandes així com explicar-los alguns dels canvis que s’introduiran en aquest nou traçat. De fet, una de les coses que va avançar l’Estat en una compareixença pública el gener, és que el nou projecte inclourà més demandes dels ajuntaments afectats que les que s’havien previst en el primer projecte.

Pel que fa al cost d’aquest tram, en un inici s’havia pressupostat en 23,34 milions d’euros però llavors, es va incrementar de tal manera -no s’ha fet pública mai la diferència en el cost inicial i el final- que l’adjudicatària va otpar per deixar els treballs a mig fer.
Ara amb el nou projecte es preveu una nova xifra però, de moment es desconeix.

Pel que fa a l’últim tram de la futura autovia A-2, el que va de Maçanet de la Selva fins a Tordera i que té 11 quilòmetres de longitud, va sobre el temps establert, va assegurar el representant de la Subdelegació i que per tant, a partir del segon semestre d’aquest any es preveu veure-hi ja màquines treballant. Es tracta de l’últim sector per iniciar els desdoblament i també el més complicat a causa de a l’orografia.

Aquesta setmana s’han iniciat treballs de reasfaltatge de la N-II de Sils a Maçanet de la Selva. Es tracta d’unes obres de condicionament de la via, previstes mentre durin les obres de desdoblament de la futura A-2, que en aques tram -vegin imatge al fons- encara es troben aturades. Abans d’aquests treballs, també se n’han realitzat en un altre tram que va a Tordera.

Dilluns, 18 maig 09
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009051800_3_332894__Comarques-Manteniment-Reasfaltatge-Selva

20 05 2009
.Afectació de béns

Dimecres 20 de maig de 2009 Contacti amb diaridegirona.cat | RSS
Diari de Girona

Últimes actes d´ocupació de la futura A-2 al tram Sils-Maçanet

SILS / MAÇANET DE LA SELVA| E.B.
El Ministeri de Foment durà terme els dies 9 i 10 de juny l’aixecament de les darreres actes prèvies a l’ocupació dels terrenys per on s’està desdoblant la N-II, la futura A-2, en concret les del tram que va de Sils a Maçanet de la Selva. Es tracta d’una afectació de béns poc rellevant, segons la Subdelegació del Govern a Girona, que s’ha de fer a causa d’alguna petita modificació del projecte mentre es duen a termes els treballs. D’altra banda, segons l’alcalde de Caldes, Joan Colomer (PIC) es tracta d’unes expropiacions provocades per uns canvis en el projecte que es van aprovar fa un any que, entre d’altres, situen la via de serveis a la banda oposada del que estava previst en el projecte inicial del desdoblament d’aquest tram selvatà de la futura autovia.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009052000_3_333323__Comarques-Ultimes-actes-docupacio-futura-tram-SilsMaanet

5 07 2009
Bloc

N-II

Les obres de l’N-II a la Jonquera i les de Sils a Maçanet, aturades fa 9 mesos
En el primer cas s’ha de tornar a adjudicar l’obra i en el segon no hi ha data de represa dels treballs

24/06/09 02:00 – la Jonquera – mar vicente

Les obres de l’N-II a la Jonquera i les del tram entre Sils i Maçanet fa nou mesos que estan aturades; en el primer cas per la renúncia de l’empresa adjudicatària, i en el segon per l’encariment dels treballs. L’alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas, ha explicat que l’Estat diu que està pendent d’adjudicar l’obra a una altra empresa, però que a més s’haurà de modificar el projecte per eliminar un pont d’accés que s’havia de fer però que l’Agència Catalana de l’Aigua no ha permès. Pel que fa al tram Sils-Maçanet, no hi ha data de represa de les obres i l’Estat té previst tornar a posar l’obra a licitació a finals d’aquest any …

Precisament, també al tram de Sils, Vidreres i Maçanet es van aturar les obres el mes d’octubre passat per l’encariment de l’obra en certa mesura pels canvis proposats pels pobles afectats i també per unes modificacions introduïdes per l’Agència Catalana de l’Aigua. A finals de l’any passat, el subdelegat del govern espanyol a Girona, Francesc Francisco-Busquets, va explicar que «anant molt bé l’obra podria ser posada a licitació entre l’octubre i el novembre del 2009». I és que l’obra s’haurà de tornar a adjudicar perquè el Ministeri de Foment va rescindir el contracte a l’empresa adjudicatària.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/53640-les-obres-de-ln-ii-a-la-jonquera-i-les-de-sils-a-macanet-aturades-fa-9-mesos.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=portada&utm_source=rss&utm_medium=portada&utm_campaign=rss

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
AP-7

Diumenge 05 de juliol de 2009
Diari de Girona

Els diners no fan la velocitat
Les obres a l’autopista alenteixen el trànsit i retallen les diferències respecte a la N-II

Foto: La N-II, embarassada de trànsit a l’alçada de Sils.
marc martí

La concessionària Acesa ha programat al mateix temps diversos treballs de millora i eixamplament en un seguit de trams del traçat gironí de l’Ap-7 i això alenteix notablement la circulació per una via, suposadament ràpida, que ja pateix problemes crònics de fluïdesa des de fa temps

Pagant Sant Pere canta diu la dita i n’hi ha una altra que expressa que qui paga mana. Ara bé, enlloc no ha quedat constància de la rapidesa amb què els diners donen el poder ni tampoc queda clar quan trigava l’apòstol, amb les butxaques plenes, a afinar la gola. I és que més inversió monetària no vol dir necessariament més velocitat. Les obres que pateixen diversos trams gironins de l’autopista Ap-7 possibiliten un experiment que buscava aclarir quant temps s’estalvia el conductor que desembutxaca els 5,35 euros que costa cobrir el tram Figueres-Maçanet de la Selva respecte d’aquell altre que es posa al volant sense voluntat d’enriquir Acesa i fa el mateix trajecte circulant per la vetusta carretera Nacional II. Deu minuts i vint segons és l’avantatge que agafa qui opta per recórrer els 65,5 quilòmetres per la que un dia es va batejar com a via ràpida. Ara bé, no en tots els seus trams l’autopista treu tant avantatge a la N-II. Els números canten.
Qui escriu aquestes ratlles i el fotògraf que il·lustra el reportatge surten a la carretera un dia entre setmana passats dos quarts de dues del migdia. La decisió de quin ha de ser el punt on es posi el crònometre a zero genera debat entre conductor i copilot però l’acord es tanca a decidir que els nusos on s’entrelliguen la carretera N-II i els accessos a l’autopista és el més imparcial i pot acabar donant les dades més objectives. Així, tenint en compte que el punt de partida és Girona i que circulem cap al nord, l’encreuament de la carretera Nacional amb la C-66 (la que porta a Celrà i a la Bisbal) suposa el quilòmetre zero. Aviat s’arriba a Medinyà i, en cap cas, circulem per sobre els 50 quilòmetres per hora que marquen els senyals a banda i banda de carretera i, de la mateixa manera, tot i no trobar trànsit el velocímetre tampoc supera els 90 km/h en la pujada de doble carril que porta fins a Orriols. Les normes són igualment respectades de Bàscara fins a Ermedàs i a la rotonda de Vilamalla (allà on s’abraça l’autopista amb la que un dia es va batejar com “La General”) el crònometre s’atura. La marca és de vint-i-un minuts i vint-i-quatre segons per recórrer trenta-set quilòmetres.

L’operació tornada arrenca a les tres de la tarda i es fa per autopista sense cues ni complicacions aparents però, abans de Medinyà, un cartell anuncia que hi ha un tram en obres divuit quilòmetres més endavant. A Girona Nord s’hi arriba quan el cronòmetre marca 15’40”, cosa que vol dir que l’autopista (en aquest sector no hi ha cap zona en obres) és cinc minuts i quaranta- quatre segons més ràpida. Això sí, qui l’agafi ha de calcular el guany sobre la base dels 2,65 euros que val el peatge.

Tot just es deixa enrera la sortida de Girona Sud apareix el primer condicionant. El preu del peatge suposadament dóna dret a circular a 120 km/h però un senyal limita la circulació a 100 km/h. El conductor adverteix el motiu aviat: la carretera s’estreny considerablement (un dels cotxes que circula davant nostre frena bruscament per no envestir el que el precedeix) i descobreix el primer sector d’obres. Els discos vermells de 100 varien pels de 80 quan els cotxes corren perillosament prop d’uns blocs de formigó que permeten veure, al marge de la carretera, l’evolució dels treballs del que ha de ser el tercer carril de l’autopista.
No és fins passada la sortida de l’aeroport (ja fa 25’31” des del punt de sortida a Figueres i 9’51” des de Girona Nord) que els senyals permeten tornar a circular a la velocitat reservada per les autopistes, 120 km/h. La cosa dura poc perquè quan el Mas Lino de Sils queda enrere torna la limitació a vuitanta. Aquesta limitació, més pròpia d’una carretera comarcal que no pas d’una via ràpida que és la principal ruta d’entrada de vehicles a l’Estat, ja no es deixa fins a arribar a la sortida de Maçanet de la Selva. Temps total des de Figueres: 33 minuts i 49 segons, 8 minuts i 18 segons des de l’aeroport i 18 minuts i 9 segons des de Girona nord. El peatge, tot i les obres, segueix estable en 5,35 euros.

El camí de retorn es fa per la N-II i amb trànsit més espès. Si les obres a l’Ap-7 són abundants, a la N-II no són gaire més difícils de trobar. El límit habitual de 100 km/h es redueix a 80 km/h passat l’encreuament de Sils i Vidreres i encara baixa més, fins a 60 km/h, allà on les excavadores han estripat els budells de la terra en el que són els treballs per eixamplar la Nacional. En 9 minuts i 10 segons s’arriba al desviament per anar a l’aeroport (l’últim tram de doble carril agilitza la circulació) i això fa que la N-II no perdi ni un minut respecte al trànsit per l’Ap-7. L’aparició en escena d’una màquina segadora, per confirmar la llei de Murphy ens la trobem passat el desviament de Fornells, just quan el tram de doble carril ha quedat enrere i fa alentir notablement la marxa fins a uns ansiosos 50 km/h. Enfilant camí de la Vall de Sant Daniel quan la línia discontínua ho permet la segadora és avançada i, respectant el límit de velocitat per no fer saltar cap radar, aturem el cronòmetre al punt inicial; la rotonda que deriva el trànsit cap a Celrà-Bordils, Banyoles-Olot i l’Ap-7 i que també permet seguir per la N-II cap al nord. El rellotge indica 22 minuts i 5 segons des de Maçanet, poc menys de quatre minuts de diferència respecte de l’autopista.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009070500_21_342119__Tema-del-dia-diners-velocitat

9 07 2009
.N-II Obres aturades

Dijous 9 de juliol del 2009
El Punt

Les obres de l’N-II entre Caldes i Sils estaran aturades almenys tres mesos pels problemes d’una constructora
Era l’únic tram gironí que no havia tingut entrebancs i on encara es treballava
09/07/09 02:00 – jordi colomer

Foto: El tram de l’N-II entre Caldes i Sils, on s’han aturat les obres. Foto: LLUÍS SERRAT.

Les obres de l’N-II en el tram entre Sils i Caldes s’aturaran com a mínim durant tres mesos pel fet que una de les dues empreses que formaven la unió temporal d’empreses (UTE) que tirava endavant l’obra hagi presentat un concurs de creditors pels greus problemes econòmics que tenia per la crisi del sector. El subdelegat del govern estatal, Francesc Francisco-Busquets, va confirmar ahir la notícia i va assenyalar que l’Estat està treballant per buscar una empresa complementària.

L’aturada de les obres al tram entre Sils i Caldes s’afegeix a la de les del tram entre Sils i Maçanet, on fa mesos que no s’està fent res. Francisco-Busquets va reconèixer ahir que l’Estat està buscant una empresa que substitueixi Begar Construcciones y Contratas, que el mes passat va presentar un concurs de creditors. El subdelegat va explicar que aquesta empresa estava portant a terme diverses obres per Foment en el conjunt de l’Estat, i que en tots els casos se li està buscant una substituta. Francisco-Busquets va assegurar que l’altra empresa que formava l’UTE, que és Benito Arno e Hijos, estaria «absolutament capacitada» per assumir la part que li pertocava a Begar, però que «tot i tenir els mitjans», legalment una sola empresa no pot tirar endavant l’obra. El subdelegat va explicar que les obres estaran aturades «no menys de tres mesos», i que l’Estat té una llista de diverses empreses candidates a assumir la part de l’obra de Begar. Tot i aquesta aturada de les obres, aquests darrers dies encara s’ha vist activitat en aquest tram, tot i que molt menor a la de setmanes prèvies. Segons Francisco-Busquets s’estan acabant de fer algunes coses abans de l’aturada definitiva.

El termini amb què estava treballant fins ara Foment per tenir enllestit aquest tram era entre el maig i el juny de l’any vinent. Ara, el termini s’allargarà com a mínim fins a l’octubre del 2010. El subdelegat del govern espanyol va voler remarcar que aquest endarreriment «no és imputable a l’Estat», i que s’està treballant per trobar una solució ràpida.

Els dos ajuntaments afectats, Caldes i Sils, no tenien ahir cap coneixement oficial d’aquesta aturada. Només a Caldes van reconèixer que els havia arribat alguna informació no oficial que les coses no anaven bé i que es podia aturar l’obra.

Dos trams més aturats

Les obres de desdoblament entre Sils i Maçanet també estan aturades des de fa nou mesos perquè el pressupost es va encarir i l’empresa adjudicatària no va estar disposada a assumir-lo, amb la qual cosa es va haver de rescindir el contracte. L’Estat ha hagut de fer un nou projecte d’aquest tram, que s’haurà de sotmetre a informació pública i s’haurà d’adjudicar de nou. Les obres no es reprendran com a molt aviat fins a principis del 2010.

Les obres de la travessia de l’N-II també estan aturades des de principis del mes d’octubre de l’any passat, per un conflicte entre el Ministeri de Foment i l’empresa adjudicatària, que va acabar renunciant-hi per problemes econòmics. Ara s’està pendent que l’Estat adjudiqui aquesta obra a una altra empresa.
El «cas Gürtel»

L’empresa Begar Construcciones y Contratas va presentar el concurs voluntari de creditors el mes passat als jutjats mercantils de Valladolid, que l’ha declarada insolvent. L’empresa va justificar la seva situació econòmica per la restricció creditícia, ja que en els darrers mesos no ha trobat cap banc que li oferís finançament perquè darrerament no li adjudiquen obres. Begar és propietat de José Luis Ulibarri, implicat en el cas Gürtel, i el grup assegura que aquest fet hauria propiciat la retirada de contractes i hauria precipitat la sol·licitud de concurs per part del grup dedicat a la construcció. El passiu de l’empresa voreja els 300 milions d’euros.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/59103-les-obres-de-ln-ii-entre-caldes-i-sils-estaran-aturades-almenys-tres-mesos-pels-problemes-duna-constructora.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=mes&utm_source=rss&utm_medium=mes&utm_campaign=rss

10 07 2009
.Sils i el cas Gürtel

Sils i el cas Gürtel

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Divendres 10 de juliol de 2009

L´empresa d´un implicat en el cas Gürtel paralitza les obres de la N-II a Girona
Els alcaldes de Sils i Caldes estan molestos perquè els treballs estan aturats i no s’acabaran abans de l’octubre de 2010

Estat que presentaven les obres de l’A-2 en el tram de Caldes de Malavella la tarda d’ahir.
carles colomer

SILS/CALDES DE MALAVELLA | M. SANTIAGO

Primer ha estat a Benissa, a Alacant; després a Ponferrada, Lleó; a Algesires, Andalusia i ara el desdoblament de la N-II entre Sils i Caldes de Malavella. L’empresa Begar Construcciones y Contratas, propietat de l’imputat en el cas Gürtel, José Luis Ulibarri Comerzana, ha abandonat les obres d’aquest projecte, que ara estan completament paralitzades. La societat presidida per l’implicat en aquest cas de presumpta corrupció va presentar un concurs de creditors i un expedient de regulació d’ocupació que afectava 203 treballadors el 12 de juny passat.

Aquest era l’únic tram de desdoblament de la N-II que estava en obres a les comarques de Girona, ja que el traçat entre Sils i Maçanet ja fa mesos que està a mig fer i aturat. Els batlles de Sils i Caldes de Malavella van rebre ahir la notícia de la mà del subdelegat del Govern a Girona, Francesc Francisco-Busquets. Ambdós alcaldes es van mostrar molestos amb la situació ja que previsiblement les obres es retardaran gairebé mig any. Foment preveia inaugurar el desdoblament el maig de 2010 i ara no es podrà acabar fins almenys l’octubre d’aquell any.

L’alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS), comptava que s’acomplís el calendari d’execució i evitar així que a l’estiu següent encara s’estigui fent la carretera. “Això s’està allargant massa però ens diuen que fan gestions per començar a buscar empreses”, s’explica Nogué que no tenia constància que les obres anessin a aturar-se.

Més endarreriments

Per la seva part, l’alcalde de Caldes de Malavella, Joan Colomer (PIC), assegura que aquesta aturada afecta la població en gran mesura doncs s’estava treballant en la construcció de la rotonda d’accés a la població “i ara això s’endarrerirà”. Colomer apunta també que l’equip de govern de la població “no havia detectat” que el projecte constructiu s’hagués aturat. Malgrat tot, reconeix que és normal que una empresa de construcció pugui arribar a presentar un concurs de creditors en una situació com l’actual.

Ara l’Estat ha de trobar una societat que substitueixi a Begar Construcciones y Contratas ja que juntament amb Benito Arno e Hijos formava part de la unió temporal d’empreses (UTE) que estava executant el traçat. La llei impedeix que l’altra empresa de la UTE continuï les obres en solitari i per això s’ha de buscar una nova societat. Francisco Busquets creu que es tardaran uns tres mesos a trobar un nou soci per a la UTE i continuar els treballs.

L’empresa d’Ulibarri ha treballat pels Ministeris de Foment, Medi Ambient, Defensa, Interior, Educació i Ciència, Treball i Assumptes Socials, Cultura i Sanitat, ha estat realitzant obres al metro de Madrid, s’ha implicat en la construcció de col·legis i hospitals i també ha participat en un gran nombre de promocions immobiliàries realitzades per tot Espanya.
El 16 d’octubre de 2006 el Ministeri de Foment li va adjudicar el contracte d’obres del projecte de connexió ferroviària del Tren d’Alta Velocitat en el tram Constantí-Perafort (Tarragona).

El cas al Congrés

El president de CiU a les comarques gironines, Eudald Casadesús ha assegurat que la federació nacionalista demanarà explicacions al Congrés dels Diputats per les conseqüències que es deriven d’aquesta aturada. Afirma també que si això té una vinculació amb altres temes, com el cas Gürtel, no els pertoca jutjar-ho doncs, en tot cas, “es tracta d’un problema paral·lel”. Per a Casadesús la qüestió és que s’estan realitzant unes obres que han quedat aturades. Atribueix part de la culpa “a la incapacitat del govern”, tant de l’Estat com del català.

El polític nacionalista denuncia la lentitud amb la qual es van realitzant les obres i insta el Govern a “posar-se les piles amb el desdoblament de la N-II i acabar-la”. Aprofita també per comparar la velocitat amb què es desenvolupa l’autovia Ruta de la Plata, entre Gijón i Sevilla “a 60 quilòmetres l’any” i la N-II “a mig quilòmetre l’any”. “Fa anys que parlem de la N-II i el més calent és a l’aigüera”, matisa.

La reacció del PP

D’altra banda, el president del Partit Popular a Girona, Enric Millo, es queixa que el tram entre Sils i Caldes “era l’únic que no havia patit cap retard” fins al moment. Considera que l’administració és “ineficaç” perquè no ha reaccionat a temps en no tenir previst que pogués produir-se una situació com aquesta. “Entra dins la possibilitat que una empresa de la UTE entri en concurs, per tant sí és imputable a l’administració el retard per no tenir-ho previst”, afegeix.

El dirigent conservador descarta que la implicació d’Ulibarri amb el cas Gürtel tingui a veure amb l’abandonament de les obres i el fet que a dia d’avui estiguin aturades.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009071000_3_343012__Comarques-Lempresa-implicat-Grtel-paralitza-obres-Girona

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Divendres 10 de juliol de 2009
Diari de Girona

Un afer amb més de mig centenar d´imputats

MARTÍ SANTIAGO | SILS/CALDES
L’operació Gürtel és el nom amb el qual el jutge de l’Audiència Nacional, Baltasar Garzón, va obrir el passat febrer una investigació per una presumpta xarxa de corrupció vinculada al Partit Popular i que operava especialment a Madrid i València. Als implicats se’ls acusava de ?blanqueig de capitals, frau fiscal, ?suborn i tràfic d’influències.

El nom de Gürtel respon a una traducció a l’alemany del cognom del principal implicat en aquesta ?trama, l’empresari Francisco Correa, molt vinculat a l’Ajuntament madrileny de Boadilla del Monte.
Els objectius de la xarxa corrupta, en la que hi ha 55 imputats, eren aconseguir contractes en administracions públiques governades pel Partit Popular i prestar diversos serveis durant les campanyes electorals.
Fruit de les investigacions judicials són diversos els càrrecs polítics vinculats al PP que han dimitit com, per exemple, un dels consellers de la presidenta de la Comunidad de Madrid, Esperanza Aguirre. Fins i tot s’ha implicat al president de la Comunitat Valenciana, Francisco Camps, en el cas i se l’acusa d’un delicte de suborn per haver acceptat un vestits pagats per un membre de l’empresa Orange Market. L’empresa havia realitzat diversos treballs per al PP i la Generalitat valenciana.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009071000_3_343013__Comarques-afer-centenar-dimputats

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
http://ca.wikipedia.org/wiki/Cas_G%C3%BCrtel

13 07 2009
.Desdoblament N-II

Dilluns
13 de juliol del 2009
El Punt

Lent, tard, i a batzegades
El 1993, l’aleshores ministre Josep Borrell va anunciar el desdoblament de l’N-II de Tordera a Girona. Setze anys després, només s’han fet 8 dels 100 quilòmetres i les obres estan parades
13/07/09 02:00 – Girona – oriol mas

Les obres de l’N-II entre Sils i Caldes, que han quedat aturades. Foto: LLUÍS SERRAT.

«Una inversió de vital importància.» Així va definir l’aleshores ministre de MOPTMA Josep Borrell, en una visita al Maresme el 12 de desembre, el desdoblament de l’N-II entre Tordera i Girona. Ja s’estava redactant el projecte i la intenció era subhastar l’obra entre el 1994 i el 1995. Han passat setze anys de l’anunci i només s’han desdoblat vuit quilòmetres del centenar que en té la via entre Blanes i la Jonquera. Són els que hi ha entre Fornells i Caldes, unes obres que es van fer en dos trams, i es van inaugurar a final del 2008, dos anys més tard del previst. Els altres dos trams on havien començat obres –entre Caldes i Sils, i entre Sils i Maçanet– s’han aturat per problemes amb les empreses adjudicatàries. Això posa en dubte la tàctica de treballar en trams de pocs quilòmetres en comptes de licitar tota l’obra de Tordera a Girona de cop, com estava previst anys enrere. Ha alentit els projectes, si bé també és veritat que ha permès definir millor els traçats escoltant les necessitats locals.

Projecte paral·lel

De fet, les intencions inicials de l’Estat eren fer una autovia gairebé nova fins a la Jonquera que anés paral·lela a l’AP-7. La idea era del 1993, i havia d’estar acabada el 2007, però la Generalitat va respondre que era més lògic aprofitar el traçat existent de l’N-II i desdoblar-lo. La discussió que si s’havia de fer una autovia nova o ampliar l’N-II va durar uns anys, fins que el 2000 el Ministeri de Foment es va posar com a límit el 2006 per tenir tota la carretera amb quatre carrils, de Tordera a la Jonquera. Poc després es va crear una comissió en què es van adherir diverses associacions de la societat civil –patronals, sindicats, gremis…– per reclamar que es concretessin els projectes i hi hagués partides pressupostàries per executar-los. Finalment, el 2004 van començar les obres entre Fornells i Caldes. Els trams de la Selva van més avançats, i els del nord encara estan en fase d’estudis informatius.

LA CRONOLOGIA
Desembre del 1993
El ministre Josep Borrell anuncia que el projecte de desdoblament de l’N-II entre Tordera i Girona se subhastarà com a molt tard el 1995
Setembre del 1998
Presenten l’avantprojecte, que preveu fer una via gairebé tota nova
Octubre del 2001
L’Estat diu que les obres són «imminents»
Abril del 2002
Una comissió ciutadana reclama celeritat per desdoblar la via
Març del 2004
Comencen les obres en el tram entre Fornells i l’aeroport
Desembre del 2008
La ministra Magdalena Álvarez inaugura, en una visita fugaç, el desdoblament entre Fornells i Caldes

http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/59983-lent-tard-i-a-batzegades.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=mesTerritori&utm_source=rss&utm_medium=mesTerritori&utm_campaign=rss

6 08 2009
.TAV entre Sils i Riudarenes

Diumenge 02 d’agost de 2009
Diari de Girona

Adif farà millores a Mallorquines per haver malmès pous amb les obres del TAV
L’empresa perllongarà la xarxa d’aigua fins al nucli, millorarà el camí ral i arreglarà el drenatge d’aigües plujanes

Els treballs per acondicionar la zona i començar la instal·lació de la xarxa d’aigua s’han iniciat fa pocs dies.

DDG/ E.BATLLE

L’Ajuntament de Riudarenes ha arribat a un acord amb Adif (l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries) per reparar els danys produïts per les obres del traçat del tren d’alta velocitat (TAV) al sector del veïnat de Mallorquines de Riudarenes, i en concret al pas inferior de la carretera C-63, que travessa el terme municipal.

Les protestes es van iniciar fa un any, quan es van iniciar els treballs per part de la constructora Hispànica. En concret, els veïns d’aquest sector van sol·licitar la intervenció de l’Ajuntament de Riudarenes perquè les obres d’excavació els havien gairebé assecat els pous d’aigua particulars, amb els quals es proveïen. Davant d’aquests perjudicis a la població, les dues administracions han arribat a un acord per esmenar-los, pel qual Adif invertirà uns 340.000 euros per fer un seguit d’obres a la zona, proposades, segons explica l’alcalde, Narcís Colomé (CiU), per l’Ajuntament.

Millora dels accessos

Aquests treballs han començat fa pocs dies i consisteixen en la perllongació de la xarxa municipal des del carrer Josep Vicenç Foix del veïnat de can Gònach fins a la rotonda de Mallorquines, mitjançant la formació d’escomeses d’aigua fins a la seva connexió amb la canonada general d’alimentació de cada habitatge, i el soterrament de l’estesa del conducte en previsió de la futura instal·lació d’enllumenat públic i del semàfor per al creuament de vianants a la C-63 -la carretera que va de Riudarenes a Sils-. També es millorarà el drenatge de les aigües plujanes al primer tram del camí ral, que uneix la zona afectada amb el sector Mallorquines, i la pavimentació del camí ral i del camí que comunica la C-63 amb el carrer de la zona esportiva.

L’alcalde es mostra satisfet per haver aconseguit aquest conveni, signat fa un parell de mesos, perquè “pels veïns era un problema greu que tenien amb els pous i amb els accessos al seu nucli, i al final hem aconseguit solucionar-ho”, va afegir.

El pas del TAV a Riudarenes ha comportat un canvi en la seva orografia, però cal recordar que des d’un inici ja va aixecar protestes. El fet que Riudarenes tingui la zona protegida de la Camparra i que hi habitin les tortugues autòctones va donar el primer toc d’alerta al consistori llavors liderat per Jordi Gironès (AIR-PSC). I ara, fa pocs mesos, quan ja s’estaven executant els treballs, el Ministeri de Foment va haver de refer el projecte del traçat al seu pas pel municipi per poder desviar el riu Esplet i així evitar inundacions del nucli, ja que el sistema de drenatge natural no pot absorvir el cabal d’aquest riu de caràcter torrencial.

En concret, s’ha fet una nova canalització del riu i s’han instal·lat talussos i motes per construir els marges del riu, i també es va decidir eliminar un viaducte del projecte inicial.

Foto: http://fotos.diaridegirona.cat/fotos/noticias/646×260/2009-08-09_IMG_2009-08-02_01.00.50__DGR022SE001-1.jpg.jpg

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/08/02/adif-fara-millores-mallorquines-malmes-pous-obres-del-tav/347794.html

19 09 2009
.Desdoblament, sine die

Dissabte 19 de setembre de 2009
Diari de Girona

L´Estat mareja la perdiu mentre té aturada la N-II

La resposta a la pregunta parlamentària formulada pel diputat de CiU Jordi Xuclà és oficial del Govern. I, a més, cal admetre que és coherent amb l’estat actual del projecte: “Donada la diversa situació en la qual es troben els diferents trams en els quals es divideix l’actuació de referència (en servei, obres i en fase de redacció de projecte) en aquests moments resulta prematur fixar la data exacta en què aquest desdoblament estarà completament acabat”, responia el Govern. Amb només vuit quilòmetres desdoblats, amb només tres quilòmetres nous adjudicats en els últims quatre anys i amb trams aturats després d’haver-se adjudicat és obvi que té més sentit la resposta del Govern central que la sorprenent previsió del subdelegat. El passat 9 d’agost, el conseller d’Obres Públiques, Joaquim Nadal, admetia en una entrevista a Diari de Girona que “Foment és conscient que la N-II és una vergonya per al Ministeri”. I explicava que ell mateix havia marcat la línia al ministre José Blanco per fer creïble la voluntat política de desdoblar la N-II: “Ha de licitar ràpid Tordera-Maçanet, reactivar el tram Sils-Caldes, que està aturat i tornar a licitar aviat el Maçanet-Sils, que fa més d’un any que està aturat. I ha de licitar o començar tots els trams que hi ha fins la frontera francesa”. La veritat, però, és que el Govern socialista continua marejant la perdiu mentre té aturat el projecte de desdoblament de la N-II. I no cal ser massa sagaç per preveure que, si en l’época de vaques grasses va tenir abandonada aquesta obra en els seus pressupostos anuals, ara quedarà aparcada “sine die”. Mentrestant, 14 persones han perdut la vida aquest any en el tram gironí de la N-II, a més d’altres ferits greus. La culpa dels accidents no és l’estat de la carretera, però si estigués desdoblada s’haurien evitat la majoria dels sinistres.

http://www.diaridegirona.cat/opinio/2009/09/19/opinio-lestat-mareja-perdiu-aturada/358100.html

20 09 2009
.Roben material

Diumenge 20 de setembre de 2009
Diari de Girona

Saquegen i roben el material de les obres de la N-II

El tram de carretera entre Caldes de Malavella i Sils fa mesos que està aturat i ningú en vigila l´accés

Foto: http://fotos.diaridegirona.cat/fotos/noticias/646×260/2009-09-20_IMG_2009-09-20_08:29:51_n2.jpg

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/09/20/comarques-saquegen-roben-material-obres/358262.html

4 10 2009
.Mentides desdoblament

Diumenge 04 d’octubre de 2009
Diari de Girona

Les mentides del desdoblament de la N-II
Tant és si governa PSOE o PP: malgrat les promeses, la carretera segueix pendent

Foto: 04/10/09 material en desús en el tram entre sils i caldes de malavella, on les obres van molt a poc a poc


marc martí

L’any 1996, el Govern de José María Aznar ja considerava el desdoblament de la N-II al seu pas per Girona -de Tordera fins a la Jonquera- com a “prioritari”. Des de llavors, aquesta paraula l’han utilitzat tots els partits polítics i càrrecs electes haguts i per haver, tant populars com socialistes. El cert és, però, que ens trobem a finals de 2009 i només hi ha desdoblats vuit quilòmetres, mentre que la resta estan o bé encallats o bé sense finançament.

El projecte del desdoblament de la N-II al seu pas per les comarques de Girona podria prendre el títol d’una novel·la més que coneguda i llegida per la majoria durant la infantesa, La història interminable, de l’escriptor alemany Michael Ende. Ara bé, la diferència principal és que mentre un és un relat fictici, les obres de la N-II són una realitat. Un projecte que per més anuncis que es facin no veu la seva fi, independentment de la formació política que porti les regnes de la seva execució. Malgrat l’anunci reiterat de previsió d’inici d’obres, a dia d’avui, després de més de 15 anys de debat, només s’ha aconseguit acabar i fer transitable un espai de 8 quilòmetres, el tram Fornells-Caldes, d’un total de 8 seccions que composen el desdoblament de la N-II entre la Frontera i Tordera.

06/06/1996
La paraula més utilitzada per referir-se al desdoblament de la N-II, “prioritari”, ja s’utilitzava des del pp

Pere Navarro m’ha traslladat com a temes prioritaris el desdoblament de la N-II i d’una sèrie d’obres que considera importants”

El delegat del Govern a Girona, Robert Brell (PP), responia així a una entrevista publicada a Diari de Girona, on deixava clar que, pel Ministeri de Foment, el projecte de la N-II era una de les qüestions prioritàries del govern (PP). Però, que passats dos anys, i ja situats a principis del 1998, es va poder comprovar com durant aquest període el govern liderat pel popular José Maria Aznar no havia realitzat a Girona cap actuació en matèria d’infraestructures en vials nous; és a dir, que no s’havia procedit a l’execució d’obres de desdoblament de la N-II. És més, en els pressupostos del 1997 no hi havia cap previsió pressupostària per a desdoblar aquesta desitjada carretera.

05/01/2000
el pp comença a posar data al desdoblament
Adjudicarem les obres de desdoblament de la carretera N-II des de Tordera i fins al terme municipal de Fornells de la Selva l’any 2001″

El Secretari d’Estat d’Infraestuctures, Albert Vilalta, va fer contundentment aquest anunci tot just encetat l’any 2000, amb una previsió molt més que positiva si es fa una mirada a la situació del desdoblament d’aquesta carretera a finals del 2001. I és que el mes de desembre d’aquell any, Foment tot just presentava la proposta de desglossament del projecte d’ampliació d’aquesta carretera a quatre carrils que dividia l’evolució dels tràmits i les obres en vuit trams diferents. L’argument que es va donar des del Govern és que es presentava aquella proposta per tal d’agilitzar les obres.

24/10/2001
optimisme pensant ja en les properes eleccions generals

Abans de les eleccions de 2004 la societat gironina veurà com el desdoblament és una realitat”

El Secretari General del PP, Javier Arenas, deuria veure molt clar que el projecte de la N-II era un projecte fàcil i ràpid, tot i que la realitat ha demostrar tot el contrari. Ara bé, aquestes paraules a poc més de dos anys d’unes eleccions generals no deixaven de ser sorprenents; sobretot si es té en compte que mig any abans, el ministre de Foment, Álvarez Cascos, deia que el projecte no es veuria acabat abans del 2007 (declaració acompanyada per un “procurarem no perdre més temps per fer aviat les obres”), data que es va anar pregonant com a horitzó difós i sense concretar fins a la campanya electoral.

02/03/2004
les promeses del psc-psoe en campanya electoral

En dos anys es pot abordar el projecte executiu i adjudicar el desdoblament
de la carretera N-II”

Als primers pressupostos que aprovi el nou Govern socialista hi haurà una partida de 16 milions d’euros per realitzar aquestes obres”

En plenes eleccions generals, la candidata del PSC per Girona, Montse Palma, va prometre una injecció pressupostària per desencallar el projecte a la N-II. En el moment de la veritat, després del canvi de govern PP per PSOE-ERC-ICV, aquells 16 milions d’euros van no només reduir la seva quantitat sinó desparèixer. Un cop presentats els pressupostos pel 2005 es va poder comprovar com el projecte del PSOE no preveia cap euros pel tram de Maçanet a Sil i per al de Sils a Caldes (dues partides existents l’any 2004).

28/03/2004
la primera pedra, de fornells a caldes, titllada d’electoralista
És una equivocació qualificar d’electoralista la col·locació de la primera pedra, perquè va més enllà de la militància política”

El llavors Secretari d’Estat d’Infraestructures, Beningno Blanco (PP), va voler rentar la cara al criticat acte de col·locació de la primera pedra de la N-II, en campanya electoral, que havia provocat malestar entre les diferents formacions. Ara bé, una declaració no pot fer la feina si no va acompanyada d’una acció. I això és el que va faltar en el tram entre Fornell i Caldes. Un mes més tard les obres estaven aturades i no es inaugurar fins tres anys llargs més tard el 19 de desembre de 2007, ja que malgrat l’acte oficial encara faltaven alguns detalls acabar. Foment va tardar per desdoblar 8 quilòmetres el doble del previst, quatre anys, i molt més enllà en el temps.

03/09/2006
Licitacions a dos anys vista que s’allarguen amb noves previsions

Aquesta vella cançó de tenim la N-II pendent d’aquí dos anys ja serà impossible. Els estudis informatius han de permetre licitar en un o dos anys tot el que queda de la N-II”

El Conseller de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP), Joaquim Nadal, va considerar que amb l’estat de desenvolupament dels trams i dels estudis informatius el projecte de la N-II es resoldria amb un obrir i tancar d’ulls. Però les seves declaracons van deixar de tenir validesa quan la cap de llista del PSC al Congrés, Montse Palma, precisament dins de la data de previsió de Nadal (7/03/2008), avançava en campanya d’eleccions generals que “en un termini de tres o quatre anys el desdoblament de la N-II serà una realitat”. Les seves declaracions respecte el projecte en global van ser molt clares i contundents: “El desdoblament ja està accelerat, i ho dic perquè en aquests moments tot els projectes estan a punt i la majoria està en obres o a punt d’adjudicar-se”.

17/07/2009
correció dels càlculs i ampliació del termini d’execució fins al 2015

Totes les obres finalitzaran en sis anys. Crec que és un termini acceptable, segons m’han assegurat els experts, per poder-la tenir acabada”

El subdelegat del Govern estatal a Girona, Francesc Francisco-Busquets, va sorprendre amb les seves delcaracions a un acte organitzat per Acesa per informar de l’estat de les obres sobre el projecte d’ampliació de l’AP-7 a Girona, on va assegurar que les previsions de finalització d’aquesta infraestructura, que incloïa l’ampliació de carrils de l’autovia des de la Jonquera fins a Tordera i una autopista de tres carrils, apuntaven a 2015. Aquestes declaracions de Francisco arribaven poc després de saber que el tram entre Sils i Caldes estava aturat. Sembla que, malgrat les eternes promeses del govern, i especialment de Foment, la N-II ampliada es resisteix a fer-se realitat. A la vista de les eleccions el de 2012, es comprovarà si es fixen nous terminis.

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/10/04/comarques-mentides-desdoblament/361168.html

7 10 2009
.IBI AP-7

Dimecres 7 d’octubre del 2009, El Punt

El jutge dóna la raó a Maçanet i Sils perquè puguin cobrar l’IBI de l’autopista
Obliga l’Estat a pagar 1,1 milions i podria establir jurisprudència en un cas reclamat per altres ajuntaments
07/10/09 02:00 – Maçanet de la Selva – oriol mas

Una imatge d’arxiu de l’autopista, a l’alçada de Maçanet. Foto: LLUÍS SERRAT.

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid va donar ahir la raó als ajuntaments de Sils i Maçanet de la Selva, que reclamen que l’Estat els pagui la bonificació del 95% de què gaudeix Acesa al moment de pagar l’IBI als ajuntaments. Molts altres consistoris també han obert processos judicials en aquest mateix sentit, de manera que el cas de Maçanet i Sils podria establir jurisprudència. En aquest cas, el jutge considera que la legislació estatal obliga a compensar els beneficis que atorga en impostos locals, i valora en 346.000 i 767.000 els diners que l’Estat deu a Sils i Maçanet, respectivament. La sentència, però, encara no és ferma.

La polèmica fa anys que dura, i aquesta sentència dictada pel tribunal madrileny significa per primera vegada un gir a favor de les demandes dels ajuntaments. L’origen del conflicte és la llei d’autopistes, aprovada el 1972, que fixa una bonificació del 95% a la base imposable de l’impost de béns i immobles (IBI) per a la concessionària de la via, de manera que només ha de pagar el 5% del total que haurien de rebre els ajuntaments. Gran part de les reclamacions que han fet els ajuntaments han anat en la línia de reclamar l’import total de l’IBI sobre la base de la llei d’hisendes locals que es va aprovar el 1990, que especifica que els ajuntaments poden cobrar tot l’IBI que els correspongui de l’autopista. Segons les sentències, aquesta norma no és retroactiva, de manera que les concessions anteriors al 1990 en queden excloses. La concessió a Acesa de l’AP-7 és anterior a aquest any, i no s’acaba fins al 2017. La prolongació fins al 2021, arran de les obres d’ampliació del tercer carril, farà que el període d’aquests cinc anys ja s’inclogui en la nova normativa, i per tant Acesa haurà de fer-se càrrec de tot l’IBI. Això mateix passarà en l’ampliació de l’autopista del Maresme, la C-32, fins a Tordera i Blanes, de la qual ara s’executen les obres.

Nova via judicial

Arran del fracàs d’aquesta via, el Consell Comarcal de la Selva –que té delegat el servei de gestió tributària d’uns quants municipis, com ara Sils i Maçanet– va encetar el 2007 un altre camí en les reclamacions, emparant-se en la llei d’hisendes locals del 1988, que dictamina que «les lleis per les quals s’estableixin beneficis fiscals en matèria de tributs locals determinaran les fórmules de compensació». La sentència recorda també que la legislació respon al principi que, «en nom de preservar la suficiència financera dels ens locals, en cas que l’Estat estableixi un benefici fiscal sobre tributs locals, l’import d’aquest benefici ha de ser compensat per l’Estat a l’ens local corresponent». A més, especifica que la llei de 1999 de pressupost general de l’Estat per al 2000 ja preveia explícitament la compensació de la bonificació de què gaudeixen les concessionàries d’autopistes.

Cautela i satisfacció

Segons la sentència, l’Estat haurà d’abonar uns 346.000 euros a l’Ajuntament de Sils i uns 767.000 al de Maçanet, en concepte del 95% de l’IBI corresponent al període entre els anys 2003 i 2007. El motiu és que les reclamacions a Hisenda prescriuen si són superiors a 4 anys. A més, descarta afegir-hi els interessos, perquè abans de la sentència no hi havia cap obligació de pagar.

L’alcalde de Maçanet, Alfons Soms, es va mostrar satisfet però cautelós respecte a la sentència, ja que tem que l’Estat la recorrerà en contra al Tribunal Suprem: «Encara n’hi ha per temps, perquè segur que hi presentaran recurs, i crec que serà difícil, amb la situació de crisi actual.» En canvi, l’alcalde de Sils, Martí Nogué, és molt més optimista respecte a la resolució final: «l’Estat bonifica una cosa que no li pertany, i fer això és molt fàcil.» «Quan rebem els diners, serà una alenada d’aire fresc, perquè tenim les arques municipals buides», va afegir-hi Nogué.
Reclamació general

El Consell Comarcal de la Selva també espera dues sentències més, corresponents als casos de Vilobí i Riudellots de la Selva, que reclamen 100.000 i 183.000 euros, respectivament, quantitats corresponents al període 2003-2007. En els anys posteriors, l’Estat també hauria de pagar la bonificació, i n’hauria d’anar fent un pagament anual. Però aquests no són els únics casos, ja que cobrar l’IBI de l’autopista és una reclamació general i històrica dels municipis afectats. El 2004 ho van reclamar els 25 ajuntaments de les comarques gironines per on passa l’AP-7, i també ho han fet altres municipis com ara Fogars de la Selva i Palafolls.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/89177.html

7 10 2009
LNC

Ha vist Sr. ZZZ ara ja tindran diners per pagar indemnitzacions com la del Nyap, per exemple

7 10 2009
Anònim

O per pagar més honoraris als seus advocats i tècnics externs, d’aquests que maquinen contra el plet del Nyap presentat a Girona pels veïns i veïnes de Can Cabirol

7 10 2009
Esther

Martí Nogué si las arcas del pueblo éstan vacias bajaros el sueldo tanto tu como los otros tres que lo unico que hacen es dar bueltas por delante del Ayuntamiento un poco de dignidad.

7 10 2009
Esther

Cuando salga este juicio haber si lo publicais ya que muchos vecinos y vecinas de Sils queremos asistir.

7 10 2009
zzz

Srta Lnc ja veurem el temps que tardan en cobrar i els pot passar com els morosos, que en el mateix moment que entrin en la seva cta. els hi desapareixin de cop.
quina es la deuta real del ajuntament de sils????¿¿¿???

7 10 2009
zzz

Srta Lnc el sr`. propietari del nyap que era el rei del bingo aeroportuari, que monti un altre bingo benefic per indemnitzar els veins

16 10 2009
.Miserables

Divendres 16 d’octubre del 2009
El Punt

Miserables
16/10/09 02:00 – JORDI JUNCOSA, VEÏNAT DE FRANCIAC, CALDES DE MALAVELLA (SELVA)

Miserable és aquell que, dels diners de tothom, en fa un ús partidista en lloc de repartir-los amb seny i procurant fer-ne un bon ús pel bé de la comunitat. També podem aplicar l’adjectiu de miserable als qui prometen dur a terme una sèrie de projectes vitals per al bon desenvolupament de la nostra societat i que un cop manen al poder perden la memòria i no compleixen res del que varen dir.

Miserable és la situació que patim els conductors que passem cada dia per una carretera Nacional que tot i que no fa dos anys que està mig enllestida sembla que en tingui vint, amb bonys al ferm, enllumenat inexistent, brutícia als laterals i dos formidables colls d’ampolla (l’un a Fornells i l’altre a Caldes) que hi dificulten la circulació. Més miserable és el tram que va des de Caldes a Sils, perquè les obres estan aturades, amb una carretera desdoblada plena de revolts, sense senyalitzacions ni llum nocturna que adverteixi de la precarietat de l’obra, amb milers de ferros torts que estan clavats a banda i banda de la carretera i que suposen un greu perill per als ciclistes i motoristes… Miserable, molt miserable és l’adjectiu que se m’acut.

Ara diuen que no hi ha calés… i que l’obra es retardarà més encara… i els ciutadans ens hem d’empassar la bilis i anyocar el cap. Quants anys més haurem de patir aquest greuge?

Digueu-me quant temps tardaria qualsevol país civilitzat a construir 40 km escassos de carretera… De moment, nosaltres en portem un munt… i sembla que ningú no hi faci res per arreglar-ho. D’això se’n diu misèria.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/92442.html

16 10 2009
zzz

Totalment d acord amb aquest senyor.
si vas depressa per una carretera la policia et sanciona per ocasionar un perill als altres conductors i jo em pregunto qui sanciona a els que permeten que hi hagi una carretera aixi?
vergonya de pais, vergonya de politics no serveixen per res………bueno si ………per una cosa que no fa falta que la digui i tothom ja sap

16 10 2009
Buf

Res més a afegir. Subscric el que comenten en Jordi i en zzz. Diuen que no hi ha diners… jo dic que per segons què.

No només hi ha accidents per culpa dels conductors sinó també pel mal estat de les vies de circulació, tal com diu el sr. zzz.

18 10 2009
.Sense desdoblament

Diumenge 18 d’octubre de 2009
Diari de Girona

L´Estat culpa Govern i ajuntaments del retard en l´execució del tram Maçanet-Sils
Afegeix que hi ha hagut dificultats en les cimentacions i confirma que el nou projecte s’encarirà més d’un 20 per cent

Foto: Les obres estan començades i aturades, en aquest tram.

carles colomer

GIRONA | R.R.B.
Ja fa un any que no hi ha moviment al tram de la N-II entre Maçanet de la Selva i Sils. L’octubre del 2008 l’adjudicatària d’aquest tram, l’empresa Copcisa, se’n va retirar després de constatar que desdoblar-lo seria molt més car del que establia el contracte amb Foment. A partir de llavors, tocava fer un nou projecte, incorporant-hi les al·legacions corresponents, i licitar-lo de nou, cosa que encara no ha ocorregut. Això sí, el Govern ja ha reconegut que, efectivament, el projecte serà més d’un 20% més car del que es preveia en un principi. Ha estat en una resposta per escrit al diputat de CiU al Congrés Jordi Xuclà, resposta que, a més, culpa la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments i les dificultats de cimentació de les modificacions, l’encariment i la paralització de l’obra.

“Per al tram Maçanet-Sils ha estat necessari modificar-ne el contracte amb una quantitat econòmica addicional superior al 20%. La causa han estat petiticions de la Generalitat de Catalunya, d’ajuntaments, així com dificultats per executar els ciments de terraplens i les cimentacions de les estructures tal com estaven previstos”, diu el ministeri de Presidència en la resposta, datada a finals de juliol.

També afegeix que de l’estudi que s’ha fet d’aquest tram s’ha conclòs que és possible “construir noves vies de servei que garanteixin l’accessibilitat local i augmentar així la seguretat en els nusos de la carretera C-35 amb l’A-2 mateixa i amb l’accés a l’autopista AP-7”. Sembla, doncs, que les modificacions i el seu cost estan força concretats, però encara no ha sortit a la llum el projecte, que en el seu moment el subdelegat del Govern a Girona, Francesc Francisco-Busquets, ja va considerar que com a molt aviat es podria licitar entre l’octubre i el novembre d’aquest 2009.

En la resposta, el Govern no concreta, com així ho instava la pregunta del diputat gironí, quin és el calendari previst per a l’inici de les obres un cop incorporades les modificacions, ni tampoc quines mesures es preveuen per accelerar-les.

Que la gent es mobilitzi

Sobre la resposta que el Govern ha donat a la seva pregunta, Xuclà ha reiterat que “és evident que la N-II no estarà desdoblada el 2015 com va assegurar el subdelegat“, i ha acusat Foment d’una mala planificació, que ha acabat suposant aquest substancial encariment del cost del projecte. Xuclà ha instat la societat gironina “a no quedar-se només amb els comentaris i mobilitzar-se”, i ha reclamat que els Pressupostos de l’Estat per al 2009 incorporin finalment molts més diners destinats a desdoblar amb celeritat la N-II a les comarques gironines.

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/10/18/comarques-lestat-culpa-govern-ajuntaments-retard-lexecucio-tram-maanetsils/364089.html

24 10 2009
.Plataforma TAV

Dissabte 24 d’octubre de 2009
Diari de Girona

Adif acaba la plataforma del TAV a la Selva

GIRONA | EFE/DDG

L’empresa pública Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (Adif) ha acabat les obres de construcció de la plataforma de les vies del tren d’alta velocitat (TAV) del tram entre Maçanet de la Selva i Sils, que té 5,7 quilòmetres. Segons va informar ahir l’empresa pública, aquest és el setè tram de la línia del TAV entre Barcelona i Figueres on ja s’ha conclòs la construcció de la plataforma de via pel que respecta al tram de tren d’alta velocitat entre Madrid, Barcelona i la frontera francesa. La infraestructura més destacada del tram entre Maçanet i Sils és el viaducte de José Antonio Fagúndez Vargas, de 691 metres i que té 14 pilars.

La construcció de la plataforma en aquest tram ha incorporat l’execució d’actuacions per minimitzar l’impacte ambiental i paisatgístic, d’acord amb els compromisos d’Adif de fomentar el respecte al medi ambient a través de la integració del ferrocarril a l’entorn. En aquest sentit, s’han construït set passos de fauna, diversos murs de protecció, s’ha adaptat el pas superior sobre la carretera C-63 i s’han instal·lat tancaments.
El tram Barcelona-Figueres de la línia de l’AVE compta amb una inversió aproximada de 4.200 milions d’euros, va recordar ahir l’empresa pública.

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/10/24/comarques-adif-acaba-plataforma-selva/365377.html

28 10 2009
.Caldes i N-II

Dimecres 28 d’octubre de 2009
Diari de Girona

Tots els partits de Caldes volen un front comú per desencallar la futura A-2
Volen pressionar Foment a fer el manteniment mentre les obres estan aturades a través d’una moció conjunta

L’encreuament de la N-II que dóna accés a Caldes ja té llum de nit.

carles colomer

CALDES DE MALAVELLA | E.BATLLE

Tots els partits polítics de Caldes de Malavella van decidir en el ple de dimecres emplaçar-se a la propera sessió plenària i presentar una moció conjunta de tots els grups: PIC al govern i l’oposició (PSC, CIU, ERC, ICV) per reclamar en primer lloc, que el Govern desencalli el tram de Caldes a Sils de la futura A-2 i que mentre aquestes obres continuen aturades, se’ls arrangin els accessos als diferents nuclis de població afectats per les obres de desdoblament i que ara “representen un perill”, asseguren.

I és que tot just ara, després d’estar gairebé quatre mesos aturades, la intersecció a la N-II que porta fins al nucli de Caldes de Malavella torna a tenir llum durant la nit. Un tema que havia reclamat el consistori des del moment que es van iniciar les obres perquè és un encreuament perillós i alhora genera moltes cues durant les primeres hores del matí.

Aquest tram del desdoblament de la N-II es preveia acabar a inicis de l’any vinent amb la construcció d’una rotonda en aquest indret, però de moment no hi ha data de reinici. Mostra d’això és el fet que la setmana passada el conseller de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) va assegurar que preveu que es torni a licitar les obres en mig any. L’empresa que feia les obres va veure’s afectada per un concurs de creditors i ara Foment ha de tornar-les a licitar.

Millora dels accessos

A la moció que preveuen fer els grups, tal i com va avançar l’alcalde, Joan Colomer (PIC), durant el ple de dilluns s’exigirà a Foment que arregli els accessos, sobretot els de la urbanització Tourist Club, el nucli, entre d’altres. Des d’ERC, Xavier Tresserras va proposar que el poble de Caldes es mobilitzi perquè Foment dignifiqui la situació de la via al pas pel municipi, mitjançant, per exemple, talls de carretera. El batlle de Caldes va remarcar que s’estudiarà la proposta dels republicans, però que no n’és massa partidari.

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/10/28/comarques-tots-partits-caldes-volen-front-comu-desencallar-futura/366097.html

29 10 2009
zzz

El tema NII es vergonyos , avui encara teniem el transit desviat per dintre del nucli urba de Sils i cap municipal apagant els semafors i controlant l invasio de camions de gran tonatge.
Els responsables d aquesta obra els destinava a construir carreteres a l afganistan durant 3 anys a pic i pala.

31 10 2009
.N-II Projecte de nou traçat

La foto:

Estat actual del tram entre Sils i Caldes, a l’alçada de l’accés cap a la carretera de Caldes, on es van aturar les obres fa quatre mesos. Foto: MANEL LLADÓ.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Dissabte 31 d’octubre de 2009
Diari de Girona

L´Estat densencalla el tram Sils-Maçanet de l´A-2 i treu a exposició el nou traçat
Fa un any que l’obra està aturada i l’alcalde silenc està indignat perquè no se l’ha informat

SILS / MAÇANET DE LA SELVA | E.BATLLE

Els treballs de retirada de la gran estructura de ferro que transportava el tràiler que es va accidentar dimecres en un revolt de la carretera Nacional II a l’alçada de Sils van obligar ahir a tallar, altra vegada, la circulació per la zona i a desviar-lo per rutes secundàries. Consegüentment, les cues en aquell tram van ser inevitables i van arribar fins a Caldes de Malavella, per un costat, i fins l’encreuament que porta a Vidreres i a Lloret de Mar, per l’altra.

Les grans dimensions de la peça que traginava el camió accidentat va fer necessari que la maquinària que s’encarregava de les feines ocupés els dos carrils de la marxa i la circulació. Tant pel que fa als vehicles que anaven en direcció a Girona com pels que es dirigien cap al sud, en direcció a Maçanet de la Selva i Barcelona, va quedar completament tallada. Això va obligar a desviar el flux de cotxes per Mallorquines i Sils i la mesura va derivar en una important congestió circulatòria.

Les tasques van començar a mig matí i van ser complicades. De fet, malgrat que el camió s’havia accidentat dimecres no va ser fins ahir que es va tenir tot a punt per netejar el voral i carregar l’estructura en un altre tràiler. Les grans dimensions de la peça feien necessària maquinària específica i grues de grans dimensions per poder suportar tot el pes de l’entramat de ferros.

Les màquines van ocupar els dos carrils de la circulació i va ser inevitable desviar el trànsit.

Es dóna el cas que aquell tram (Sils-Caldes de Malavella) hauria d’estar desdoblat des de l’any 2005 però que, per motius ben diversos, el projecte d’execució està tot just a les beceroles. De fet, (com ja recordava aquest diari en la notícia que donava detalls de l’accident de dimecres) l’obra està paralitzada des de fa quatre mesos. El fet que l’empresa que ha d’executar els treballs entrés en concurs de creditors (també està investigada per la seva presumpta participació en la trama del cas Gürtel) no ha fet altra cosa que posar més traves.

L’octubre de l’any passat va sonar l’alarma quan l’Estat va confirmar que les obres de desdoblament de la N-II havien quedat paralitzades en el tram que va de Sils a Maçanet de la Selva -de 4,7 quilòmetres- després que l’adjudicatària Copcisa decidís no seguir amb els treballs perquè el pressupost s’havia encarit. Ara, un any després el Butlletí Oficial de la Província (BOP) publicava ahir que el nou projecte de traçat s’ha posat a exposició pública durant un mes i que per tant, es comença a desencallar aquest tram selvatà, que fa un any que té les obres aturades.

Aquest nou traçat afecta un total de 107 finques entre els municipis de Sils, Vidreres i Maçanet de la Selva i segons el consistori maçanatenc, no varia gaire del que es va adjudicar per 23,3 milions d’euros el febrer del 2006. Els treballs de desdoblament d’aquesta àrea selvatana de la N-II es van iniciar l’abril de 2008 i sis mesos després ja es paralitzaven.

Crítiques de Sils a Foment

En concret, el projecte de nou traçat ha arribat a l’Ajuntament de Maçanet de la Selva però, no al de Sils. Un fet que criticava ahir l’alcalde Martí Nogué (IdS), ja que des de l’estiu no han mantingut cap contacte amb els responsables del Ministeri de Foment.

El gener va haver-hi una audiència pública per part del delegat del Govern de Catalunya i aquest va anunciar que el nou projecte s’acordaria amb els ajuntaments afectats i que per tant, això representaria amb tota probabilitat un projecte consensuat i per tant, amb poques al·legacions.

Segons l’alcalde de Sils però, hi havia un detall en el seu tram sobre “un vial de servei que connecta amb un camí que vam dir que no ens acabava d’agradar i els tècnics ens van dir que dirien alguna cosa”. Es tracta del camí públic de Can Butiñà i en aquests moments el consistori silenc no sap com s’ha solucionat. Per tot això es mostra sorprès que ja s’hagi posat a exposició pública i enunciat ja els béns afectats.

Des de Maçanet en canvi, l’alcalde Alfons Soms (PSC) explica que ja ha arribat el projecte nou aquesta setmana i que tot just ara l’estan estudiant. Tot i això, el batlle assegura que a primera vista “sembla que les peticions estarien incloses i que no hi ha grans modificacions del traçat”. D’altra banda, un aspecte que preocupava l’ajuntament maçanatenc, l’enllaç de la c-35 amb l’autovia A-2, el “punt més conflictiu, d’entrada sembla que estaria ben resolt”. Tot i això, els serveis tècnics del consistori ara estudiaran si totes les peticions han estat recollides i Soms recorda que encara hi ha 3o dies per fer al·legacions.

http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2009/10/31/lestat-densencalla-tram-sils-macanet-2-treu-exposicio-nou-tracat/366856.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Dissabte 31 d’octubre del 2009
El Punt

La constructora de l’N-II de Sils a Caldes no renuncia a l’obra i en complica la represa
Begar va presentar concurs de creditors, i l’altra empresa de l’UTE, Benito Arnó, no té permís per continuar els treballs

31/10/09 02:00 – Sils – oriol mas

Les obres del desdoblament del tram de l’N-II entre Sils i Caldes ja fa gairebé quatre mesos que estan aturades, perquè una de les dues constructores que formaven l’UTE adjudicatària del projecte –Begar Construcciones y Contratas– va presentar concurs de creditors. Benito Arnó, l’altra empresa, tenia capacitat per continuar els treballs, però no té el permís legal per fer-los ella sola. L’Estat s’havia posat un termini mínim de tres mesos per resoldre el conflicte i reprendre les obres, però la solució s’ha complicat perquè Begar no ha renunciat al projecte, cosa que semblava que podia ser la sortida més ràpida i factible, i ara s’hauran de buscar altres camins. D’altra banda, ahir va sortir a exposició pública el nou projecte de desdoblament de l’N-II en el tram de Sils a Maçanet.

La subdelegació del govern va admetre que ara per ara no hi ha novetats pel que fa a la represa de les obres en aquest tram, si bé s’està buscant la millor manera de resoldre un conflicte que va començar quan Begar va presentar al juny un concurs voluntari de creditors als jutjats mercantils de Valladolid, que va declarar l’empresa insolvent. La justificació va ser la reducció creditícia, si bé també es va saber que el seu propietari, José Luis Ulibarri, estava implicat en el cas Gürtel, fet que hauria accentuat encara més la mala situació de l’empresa.

El subdelegat del govern estatal, Francesc Francisco-Busquets, va explicar aleshores que la solució del cas trigaria més de tres mesos, si bé ja hi havia una llista d’empreses interessades a ocupar el lloc de Begar. El problema era que l’altra empresa de l’UTE, Benito Arnó, no tenia el permís per fer ella sola les obres, i legalment calia una altra empresa que la complementés. Les previsions eren que Begar renunciés als treballs, de manera que es pogués obrir el procés administratiu per adjudicar-los a una altra empresa. Però a l’hora de la veritat Begar no hi ha renunciat, ja que la seva cartera d’obres adjudicades representa un actiu per intentar resoldre la seva situació financera, sigui sent comprada o reflotada. I si no hi renuncia, s’ha d’esperar que el jutge resolgui el concurs de creditors abans de poder-les adjudicar a una altra empresa, llevat que es decideixi indemnitzar econòmicament Begar. Això pot demorar la solució i la represa dels treballs en aquest tram.

Des de Benito Arnó van explicar ahir que la situació ara mateix és aquesta, si bé consideren que la llei de contractació vigent «dóna suficient marge per a diverses solucions, i és el Ministeri de Foment el que ha de determinar per quina es decideix». En tot cas, van reconèixer que tenir les obres parades no interessa a ningú, per descomptat als usuaris no, però tampoc a ells perquè els incrementa els costos. En aquest sentit, des de Benito Arnó van explicar que estan negociant amb Foment com es pot resoldre l’obra entre Sils i Caldes, i també altres projectes que tenien en marxa conjuntament amb Begar en altres zones. «S’està parlant i buscant una solució, però aquesta ha de ser bona per a tots dos: el ministeri i nosaltres», i han assegurat també que de les diverses obres en què es negocia el cas del desdoblament de l’N-II de Sils a Caldes és ara mateix dels més complicats.

(…)

Projecte Sils-Maçanet

El projecte entre Sils i Maçanet fa més temps que està aturat, poc més d’un any. Les obres estaven molt més endarrerides que al tram entre Sils i Caldes, i l’empresa adjudicatària, una UTE formada per Copcisa i Marcor Ebro, va decidir aturar els treballs arran de les modificacions que es van incloure en el projecte a petició dels ajuntaments i de la Generalitat, i que van encarir el pressupost de l’obra respecte a la xifra fixada en l’adjudicació. En vista d’aquest encariment, que es va situar a l’entorn del 20%, es va rescindir el contracte, i el Ministeri de Foment va optar per tornar a redactar el projecte, incloent-hi les millores reclamades pels ajuntaments i una millor definició de l’enllaç de la futura A-2 amb la C-35, la carretera de Maçanet a la Costa Brava, el punt més complex de l’obra. Precisament ahir va sortir a informació pública el nou projecte d’aquest tram Sils-Maçanet, després que Carreteres l’aprovés a finals de setembre. El document es podrà consultar durant un mes, i inclou tots els terrenys afectats per les expropiacions que s’hauran de dur a terme.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/98479-la-constructora-de-ln-ii-de-sils-a-caldes-no-renuncia-a-lobra-i-en-complica-la-represa.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=portada&utm_source=rss&utm_medium=portada&utm_campaign=rss

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Dissabte 31 d’octubre del 2009
El Punt

Projecte Sils-Maçanet

El projecte entre Sils i Maçanet fa més temps que està aturat, poc més d’un any. Les obres estaven molt més endarrerides que al tram entre Sils i Caldes, i l’empresa adjudicatària, una UTE formada per Copcisa i Marcor Ebro, va decidir aturar els treballs arran de les modificacions que es van incloure en el projecte a petició dels ajuntaments i de la Generalitat, i que van encarir el pressupost de l’obra respecte a la xifra fixada en l’adjudicació. En vista d’aquest encariment, que es va situar a l’entorn del 20%, es va rescindir el contracte, i el Ministeri de Foment va optar per tornar a redactar el projecte, incloent-hi les millores reclamades pels ajuntaments i una millor definició de l’enllaç de la futura A-2 amb la C-35, la carretera de Maçanet a la Costa Brava, el punt més complex de l’obra. Precisament ahir va sortir a informació pública el nou projecte d’aquest tram Sils-Maçanet, després que Carreteres l’aprovés a finals de setembre. El document es podrà consultar durant un mes, i inclou tots els terrenys afectats per les expropiacions que s’hauran de dur a terme.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/98481.html

31 10 2009
zzz

Srs aquesta obra es una estafa , amb la llei a la ma i nosaltres les victimes indefenses que el govern per compensar els veins es dedica a posar cotxes amb radar per “la nostra seguretat”
Millet for president

31 10 2009
Buf

Què dius! si tenim un tristpartit d’askerras i de debò!

2 12 2009
.Bloc

Dimecres 02 de desembre de 2009
Diari de Girona

CALDES DE MALAVELLA | E.BATLLE
Els ajuntaments de Caldes de Malavella, Sils i Maçanet de la Selva es troben en peu de guerra després de tenir les obres de desdoblament de la N-II aturades des de fa mesos. En concret, el tram que transcorre entre Caldes de Malavella i Sils ho està des de fa mig any i el que va de Sils fins a Maçanet de la Selva ho està des de fa un any i dos mesos.
Per demostrar el seu malestar, els tres pobles han decidit plantar cara a l’Estat i des dels tres consistoris han elaborat una moció on reclamen que es desencalli aquesta infraestructura viària que recorre els tres municipis selvatans i titllen l’actual traçat amb els treballs aturats com el “d’una carretera comarcal”.
Aquesta moció ha sorgit de l’Ajuntament de Caldes de Malavella a petició de tots els grups que el conformen (PIC, CIU, ERC, PSC i ICV) i ja l’ha ratificat aquesta setmana en ple per unanimitat i, en els propers dies, ho faran els de Maçanet de la Selva i Sils, tal com van confirmar-ho els dos alcaldes, Alfons Soms (PSC) i Martí Nogué (IdS), fent les adaptacions necessàries del text a cadascun dels municipis.
El que exigeixen els tres pobles és en concret al Ministeri de Foment que actuï amb urgència i que un cop reiniciï les obres “s’intensifiqui el ritme d’execució, es fixin uns terminis breus i inajornables per a la finalització de les obres” i que, mentre això no passi, es realitzi manteniment a la via, així com garantir la seguretat en tots els trams. Paral·lelament, també reclamen al Parlament de Catalunya i als diputats gironins del Congrés dels Diputats que “vetllin per la ràpida planificació i excecució dels diversos trams” i finalment, al Servei Català de Trànsit, que reguli el trànsit “en les hores de màxima afluència de vehicles per evitar els riscos i les molèsties causades per la gran afluència de vehicles i el malestat dels accessos”.

Reunió ajornada
Aquesta setmana l’alcalde de Caldes de Malavella, Joan Colomer (PIC), i el de Sils, Martí Nogué (IdS), havien de reunir-se amb el subdelegat del Govern a Girona, Francesc Francisco-Busquets, però finalment, la reunió sense saber-ne els motius s’ha ajornat per d’aquí a un parell de setmanes.
El fet és que aquest canvi de data ha deixat sorpresos ambdós batlles i, de fet, ahir es preguntaven si no és que en dues setmanes s’esperen notícies referents a la futura A-2 i, per això, se’ls ha canviat el dia. A la reunió prevista el que reclamaran són dates concretes d’execució i no aproximades com fins ara.

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/12/02/comarques-sils-caldes-maanet-planten-cara-lestat-forarlo-desencallar/373360.html

9 01 2010
.Mort, xoc frontal

Dissabte 09 de gener de 2010
Un home mor en un xoc frontal en un tram en obres de la N-II a Caldes de Malavella
L’Estat ha promès millores a la carretera mentre no es reprenguin els treballs, però encara no s’ha fet res

L’accident va obligar a tallar la N-II fins a les quatre de la tarda.

CALDES DE MALAVELLA | E.PADILLA Un veí de Barcelona de 60 anys d’edat va morir ahir a la tarda en un accident de trànsit en un tram en obres de la N-II al seu pas per Caldes de Malavella. L’accident va tenir lloc cap a tres quarts de tres de la tarda, quan per causes que ahir s’investigaven un camió frigorífic i una furgoneta de treball es van envestir frontalment en el quilòmetre 697,9 d’aquest vial. El punt de l’accident queda entre l’encreuament que mena a Mallorquines i Sils i la rotonda que permet encaminar-se cap a Vidreres i Santa Coloma de Farners. O sigui, un dels trams en què les obres del desdoblament de la N-II estan aturades des de fa més d’un any i tenen senyalització precària i diverses línies pintades a terra. Es tracta de la segona víctima mortal de les carreteres gironines d’aquest any, i la primera que es cobra la N-II, la via amb més sinistralitat de Girona -també és la més transitada-.
El camió, un vehicle frigorífic que transportava carn, va xocar de cara contra la furgoneta, on viatjaven dos homes. El conductor de la furgoneta, un treballador d’una empresa barcelonina d’aïllaments acústics i instal·lació de sistemes d’investigació, va quedar atrapat dins el vehicle i quan els Bombers de la Generalitat van acoseguir extreure’l ja no es va poder fer res per la seva vida. L’altre ocupant de la furgoneta va patir un atac de nervis. El conductor del camió va resultar il·lès del xoc. El sinistre va provocar el tall de la N-II en ambdós sentits de la circulació fins a les quatre de la tarda. Després els Mossos d’Esquadra van donar pas alternatiu als vehicles en un i altre sentit i el trànsit es va restablir amb normalitat cap a dos quarts de cinc de la tarda.
A finals de desembre es va anunciar que l’Estat farà millores puntuals en aquest tram per evitar que les obres a mig emprendre facin encara més perillosa la via. Es va considerar que cal millorar el ferm, posar més llum, assenyalar millor les línies de terra i treure tot el que pugui fer despistar els conductors. Els municipis afectats clamaven per l’estat de la carretera, però de moment el més calent és a l’aigüera.

6 comentaris

6 – Comentari enviat el dia 09-01-2010 a les 10:20:03
Es una verguenza que los responsables de la generalidad(Nadal y compañia) y fomento (Pepe Blanco)no hagan nada por desdoblar la n2…cuantas victimas hacen falta para que se desdoble?porque llevamos demasiadas!!!
Autor: Tehor 9
5 – Comentari enviat el dia 09-01-2010 a les 09:57:17
Felicitats a l’Alex Saez, la Montse Palma i tots els diputats sociates gironins, que viuen a cos de rei amb uns sous estratosfèrics, i que mentre aquí hi ha una nova família destrossada, ells segueixen a Madrid rient les gracites al PSOE i votant a favor d’Espanya i contra els interessos dels gironins.
Autor: Anti-PSOE
4 – Comentari enviat el dia 09-01-2010 a les 09:46:46
Penoses les carreteres i autopistes catalanes. Per anar a Barcelona pagar, perquè si hi vas per la N-II pots estar-hi el doble.No m’estranya que la gent hagi disminuit les visites a la ciutat comtal. El tram que està mal senyalitzat i estret penós, ara tots els diners van pel tren d’alta velocitat que la majoria no farem servir.
Autor: sauf
3 – Comentari enviat el dia 09-01-2010 a les 09:09:17
És una vergonya! Tot parat, qui dia passa any empeny i ningú assumeix responsabilitats políitiques de cap tipus. Cal una campanya mediàtica a l’estil del Carmel o dels trens de Rodalies perquè els de la poltrona accelerin la presa de decisions via Reial Decret o el que faci falta… sinó ens seguiran prenent el pel, com fins ara vaja.
Autor: Matiner
2 – Comentari enviat el dia 09-01-2010 a les 09:01:00
Si hagués vergonya i justicia els responsables d’aquets afers tindrien que comapareixe devant dels Tribunals, començan per el responsables de la seguretat vial del tram, el Conseller Nadal i el seu germà Manel, el Delegat de la Generalitat, en pere Navarro de Trànsit,etc.
Autor: usuasari
1 – Comentari enviat el dia 09-01-2010 a les 06:53:49
Mentre l’Estat s’ho va pensant nosaltres ens ho podem anar mirant…
Autor: Carme

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/01/09/comarques-home-frontal-tram-obres-caldes-malavella/379836.html

14 01 2010
.Expropiacions TAV

El Ministeri de Foment ha anunciat l’expropiació d’unes 85 parcel·les en el tram Maçanet – Sils del Tren d’Alta Velocitat. En concret, es tracta d’una regulartizació de patrimoni de les finques perquè s’ha hagut de fer una franja d’ocupació més gran de de la prevista, segons fonts d’Adif. El projecte de modificació delt tram i que ha provocat l’expropiació fa referència a el canvi en dos viaductes així com la millora del riu Esplet a Riudarenes.

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/01/14/comarques-grup-teatral-mirall-estrena-hibrid/380867.html

15 01 2010
zzz

srs del trifasic com volen arreglar catalunya , si no poden ni arreglar la N2, aixo si anar presentant candidatures per can fanga snow city tant com vulguis.
L imcompetencia que demostren es insuperable.

11 04 2010
.N-II, una vergonya

Diumenge 11 d’abril del 2010, El Punt

Una vergonya de carretera
L’N-II entre Caldes i Tordera presenta un estat de deixadesa lamentable i un problema evident de prostitució

11/04/10 02:00 – jordi colomer

L’N-II entre Caldes i Tordera s’ha convertit aquests últims anys en una vergonya de carretera. Les obres de desdoblament estan aturades després d’haver acumulat un retard considerable, i l’aspecte que presenta de deixadesa tot l’entorn, amb un greu problema de prostitució al peu de la carretera, han convertit l’N-II al seu pas per la Selva en una via perillosa i d’aspecte lamentable. No sembla, tampoc, que en un termini de temps breu o mitjà l’actual carretera es converteixi en la projectada A-2, una autovia de la qual els conductors només gaudeixen en un tram reduït de quilòmetres, en concret entre Fornells i Franciac. L’únic que els municipis més directament afectats han obtingut de les seves queixes són els petits pegats que ha fet l’Estat per millorar-hi la seguretat.

Runa, material de construcció abandonat, petites muntanyes de terra, basses immenses que semblen estanys, edificis abandonats plens de grafits, túnels inacabats, pilars que s’enlairen sense sostenir res i putes a dojo. Aquest és el paisatge que veuen cada dia els conductors que circulen per l’N-II des de Caldes de Malavella fins a Tordera, al Maresme. La que ja hauria de ser una autovia de primer ordre, una infraestructura important per a una instal·lació com l’aeroport de Vilobí, per a una capital com ara Girona, per a una zona turística com Lloret i Blanes i, sobretot, per a la gent que hi viu a prop, s’ha acabat convertint en un conte del mai no acabar que posa en perill la integritat dels conductors i martiritza els veïns.

Al punt on finalitza l’únic tram de l’N-II ja desdoblat, a Franciac, comença una via en què el desori d’unes obres començades però no acabades ofereix un espectacle grotesc. A l’encreuament de Caldes, terres remogudes i quatre pilars enlairant-se per elevar una rotonda inexistent donen pas a una zona on una basta bassa pren aparença d’estany. Una pintada reivindicativa expressa l’opinió de més d’un: «Aquesta carretera ens porta a la desafecció.» És el punt en què veïns de la zona ja han tallat el trànsit un parell de vegades per queixar-se d’aquesta situació. De poca cosa ha servit. Aquesta sensació de desgavell i de brutícia ja no abandona els conductors fins gairebé a Tordera. Munts de terres remogudes, extensos espais allisats per fer-hi la nova via absolutament erms i abandonats, més basses i un nombre interminable de noies que exerceixen la prostitució al peu de la carretera són el paisatge vergonyós de l’N-II i ho seran desgraciadament durant encara força temps.

CRONOLOGIA

Desembre del 1993
El ministre Josep Borrell anuncia que el projecte de desdoblament de l’N-II entre Tordera i Girona se subhastarà com a molt tard el 1995

Setembre del 1998
Presenten l’avantprojecte, que preveu fer una via gairebé tota nova

Octubre del 2001
L’Estat diu que les obres són «imminents»

Abril del 2002
Una comissió ciutadana reclama celeritat al ministeri per desdoblar la via

Març del 2004
Comencen les obres al tram entre Fornells i l’aeroport

Octubre del 2008
S’aturen les obres entre Sils i Maçanet pel seu encariment

Desembre del 2008
La ministra Magdalena Álvarez inaugura, en una visita fugaç, el desdoblament entre Fornells i Caldes de Malavella

Desembre del 2008
Se sap que les obres de l’N-II entre Sils i Maçanet estaran aturades com a mínim un any més

Juliol del 2009
L’empresa Begar Construcciones y Contratas abandona les obres entre Caldes i Sils per culpa de la seva implicació en el cas Gürtel. L’obra es paralitza

Gener del 2010
L’Estat comença a fer pegats als trams aturats per millorar-ne l’estat i garantir-hi la seguretat

Febrer del 2010
El ministre Blanco es compromet a licitar aquest any les obres de Maçanet fins a Caldes. Un centenar de persones es manifesten perquè es reprenguin

Les imatges de cada dia a l’N-II

Una imatge de l’N-II entre Caldes i Sils. Foto: MANEL LLADÓ.

El recorregut per l’N-II, entre Caldes de Malavella i Tordera, ofereix imatges indignes d’una de les principals vies de la demarcació. A les fotografies de dalt es pot veure com les obres abandonades del tram entre Caldes i Sils han deixat uns entorns de la carretera que presenten un aspecte lamentable. A baix, al centre, es pot apreciar una bassa extensa al costat de la via, i a la fotografia de la dreta es pot veure una de les nombroses noies que exerceix la prostitució en un dels vorals de la carretera.

Una solució molt complicada

El desencallament de les obres de desdoblament de l’N-II aturades a la Selva es preveu complicat, sobretot en el tram que va de Caldes a Sils. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va afirmar ara fa pocs dies que les obres es desencallarien «en els propers mesos». El tram més problemàtic és el que va de Caldes a Sils. El juliol de l’any passat una de les dues empreses que conformava l’UTE, Begar Construcciones y Contratas, va haver d’abandonar l’obra per problemes econòmics arran de la seva implicació en el cas Gürtel. Benito Arno e Hijos, l’altra empresa de l’UTE, va afirmar que podia continuar l’obra tota sola, però l’Estat espanyol va prendre la decisió d’iniciar tot el procés d’adjudicació de l’obra. Aquesta empresa no ho va acceptar i el cas ja és als jutjats. En el cas del tram entre Sils i Maçanet, s’està a punt de sortir del túnel. L’empresa adjudicatària va decidir abandonar l’obra després que diverses modificacions en el projecte demanades des de diferents àmbits van fer augmentar considerablement el cost de l’obra. Aquest any s’ha previst que es pugui adjudicar l’obra un altre cop. Pel que fa al tram entre Maçanet i Tordera, que hauria d’haver començat a la tardor, l’Estat ha decidit recentment posposar-ne la licitació fins que consideri que disposa del pressupost suficient per iniciar-ne el desdoblament.

Més manifestacions

Dissabte, dia 17, usuaris de l’N-II tornaran a tallar la carretera a la cruïlla de Caldes. Els organitzadors afirmen que repetiran la protesta el tercer dissabte de cada mes.

Font: http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/156692-una-vergonya-de-carretera.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Llegiu també:

Tallent la Nacional,
https://silsdelaselva.wordpress.com/2010/01/31/tallar-la-nacional/

Prostitució a Sils,
https://silsdelaselva.wordpress.com/2008/08/19/prostitucio-a-sils/

25 04 2010
.N-II, Promeses

Diumenge 25 d’abril del 2010, El Punt

Les obres de desdoblament de l’N-II als trams de la Selva hauran d’estar acabades el 2014
PSOE i CiU pacten una moció per posar-les a licitació el segon semestre del 2010
23/04/10 02:00 – Sils – o. mas / j. colomer

El grup socialista i el grup de CiU al Congrés dels Diputats van pactar ahir la moció que es presentarà dimarts a votació, en què s’explicita que les obres de desdoblament de l’N-II als trams de la Selva es posaran a licitació el segon semestre d’aquest any, dins el pla estatal d’obres públiques. Això farà que els treballs hagin d’estar acabats durant el 2014. D’altra banda, els alcaldes afectats es van mostrar satisfets pel compromís de l’Estat, tot i que després dels diversos retards estan a l’expectativa.

El gabinet del ministre de Foment, José Blanco, i el diputat de CiU al Congrés Jordi Xuclà van pactar ahir la moció que es portarà a votació dimarts vinent. El text compromet el govern a incloure els projectes més avançats de l’N-II a les comarques gironines dins el pla extraordinari d’infraestructures que impulsarà el govern central, en col·laboració amb les entitats bancàries i constructores. Tot seguit indica que els trams Caldes-Sils, Sils-Maçanet de la Selva i Maçanet-Tordera s’hauran de posar a licitació el segon semestre d’enguany. Segons el pla, totes les obres que s’hi incloguin s’hauran d’haver acabat el 2014; per tant, aquesta és la data que sembla ja definitiva per al desdoblament de l’N-II a la Selva. Tots els trams es podrien adjudicar conjuntament a una sola empresa, ja que el sistema de finançament serà el del peatge a l’ombra. Finalment, la moció inclou un tercer punt en què el govern es compromet a «impulsar les actuacions en tramitació a la resta de trams entre Girona i la frontera francesa», i que no s’inclouran en el pla.

Xuclà va afirmar ahir que amb la moció «ens hem avançat a la concreció del pla, que no serà fins al mes de maig, i així tanquem un pacte que permetrà desencallar un desdoblament podrit des de fa dos anys». A més, el diputat va afirmar que espera tenir el suport de la resta de grups polítics. D’altra banda, el diputat del grup socialista Juli Fernández també va afirmar ahir que la moció «reforça la voluntat del govern per tirar endavant l’N-II», i que ara el que cal és assolir el màxim consens possible i agilitzar també els trams del nord.

Reacció dels alcaldes

L’anunci de les obres no ha agafat de sorpresa els alcaldes afectats, ja que en l’última reunió amb el subdelegat del govern espanyol, Francesc Francisco-Busquets, se’ls va informar de cap on anaven els trets. L’alcalde de Caldes, Joan Colomer (PIC), va afirmar ahir que de moment és «una mica escèptic» respecte d’aquestes noves promeses. «Fins que no ho vegi no m’ho creuré», va remarcar Colomer, que també va recordar que un cop es reprenguin les obres a Caldes han de durar un any. L’alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS-PM), va assenyalar que vol pensar que aquesta serà la bona. «Si no estigués mínimament lligat no ens ho haurien dit», opina. «Vull pensar que aquesta vegada han dit la veritat», va sentenciar Nogué. Per la seva banda, l’alcalde de Maçanet, Alfons Soms (PSC), espera que ara que s’ha fet «aquest primer pas no es trigui a fer el segon». Soms també va remarcar que els alcaldes continuen en el marc d’una estratègia conjunta, i que si s’ha d’estar a l’expectativa o si s’ha d’actuar amb manifestacions, ho faran tots quatre (Caldes, Maçanet, Sils i Vidreres). L’alcaldessa de Vidreres, Ruth Rosique (PSC), no va voler dir res perquè esperava tenir informació exacta i oficial del tema.

LES FRASES
JORDI XUCLÀ
DIPUTAT DE CIU
«Hem aconseguit desencallar un desdoblament de l’N-II podrit des de fa dos anys, i és una de les coses de les quals em sento més orgullós»
JULI FERNÁNDEZ
DIPUTAT DEL PSOE
«Estem preocupats pel retard, i l’objectiu és sumar esforços entre els partits i arribar al consens perquè es compleixin els terminis»
JOAN COLOMER
ALCALDE DE CALDES
«De moment sóc una mica escèptic. Fins que no ho vegi no m’ho creuré. Les previsions són per a finals d’aquest any o principi del vinent»
MARTÍ NOGUÉ
Alcalde de sils
«Hem de confiar-hi, no podem fer res més. Vull pensar que aquest cop han dit la veritat. Si no estigués una mica lligat no ho haurien dit»

Font: http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/161434-les-obres-de-desdoblament-de-ln-ii-als-trams-de-la-selva-hauran-destar-acabades-el-2014.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Diumenge 25 d’abril del 2010, El Punt

El ministre diu que té el finançament per als trams de l’N-II a la Selva i les obres podrien reprendre’s l’any vinent
Blanco i el diputat de CiU Jordi Xuclà pactaran avui una moció sobre la carretera
22/04/10 02:00 – Sils – oriol mas email protegit
[El ministre José Blanco, amb el conseller Joaquim Nadal i l’alcaldessa de Girona Anna Pagans, ahir a Girona. Foto: LLUÍS SERRAT.]
El ministre José Blanco, amb el conseller Joaquim Nadal i l’alcaldessa de Girona Anna Pagans, ahir a Girona. Foto: LLUÍS SERRAT.

El ministre de Foment, José Blanco, va anunciar ahir al Congrés que la setmana que ve donarà a conèixer les obres incloses en el pla extraordinari d’infraestructures de l’Estat, i que ja té el vistiplau de les entitats bancàries per finançar els trams de l’N-II a la Selva, entre Tordera i Caldes. Ho va dir arran d’una interpel·lació urgent de CiU sobre la necessitat d’accelerar les obres d’aquesta carretera. Blanco i el diputat de CiU Jordi Xuclà pactaran avui una moció sobre les inversions futures a l’N-II.

Es vol mobilitzar, amb el pla extraordinari d’infraestructures, 17.000 milions d’euros conjuntament amb les entitats financeres i les constructores, per donar un impuls a l’execució de projectes viaris i ferroviaris. D’aquesta manera es vol evitar que la reducció pressupostària que ha provocat la crisi econòmica afecti un dels principals motors de creació de treball, i desencallar també obres importants per a la millora de la productivitat. En aquest sentit, el ministre va anunciar que les obres de desdoblament de l’N-II a la Selva ja tenen el vistiplau de les entitats bancàries, i que per tant formaran part del pla. Es tracta dels trams Tordera-Maçanet, que s’ha de posar a licitació, i també del projecte Maçanet-Sils, que havia quedat aturat i que s’ha refet completament, i que també està aprovat i pendent que surti a concurs. Pel que fa al tram entre Sils i Caldes, Blanco va explicar que el Consell de Ministres ha aprovat rescindir el contracte a l’empresa constructora que va fer fallida, i per tant les obres es posaran a licitació de nou. Així, podria ser que a principi de l’any que ve s’executessin els treballs d’aquests trams. Pel que fa als trams del nord, el ministre va indicar que en molts punts els veïns han demanat canviar el traçat previst i ara s’haurà de fer un nou procés de declaració d’impacte i tot plegat farà que es retardin els treballs.

Durant el debat, Xuclà va recordar tots els retards que ha anat acumulant la infraestructura: «És com la història interminable, perquè en 15 anys s’han fet només 8 quilòmetres», va dir, i va instar Blanco a assumir responsabilitats: «Els ciutadans no ens perdonarien que no arribéssim a acords per no incloure l’N-II en el pla, i avançar en les obres.» De fet, avui està previst que pactin el text que el Congrés haurà d’aprovar la setmana que ve sobre la necessitat d’accelerar els treballs, i que es votarà arran de la interpel·lació presentada ahir.

Finalment, el PSC es va mostrar satisfet ahir que el ministeri hagi trobat una solució per desencallar les obres de la via.

En menys d’un mes
j.c

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va assenyalar ahir que el ministre Blanco havia «deixat clara», en la seva intervenció al Congrés, la «importància» que dóna al desdoblament de l’N-II a la Selva. Nadal va avançar que segurament la «concreció de la solució» a les obres de desdoblament aturades en el tram entre Maçanet i Caldes de Malavella es farà pública «en menys d’un mes». El conseller català va assenyalar que una de les mesures per poder desencallar l’obra serà unir els trams de Tordera-Maçanet, Maçanet-Sils i Sils-Caldes en «un únic paquet». Ara, aquests tres trams corresponien a tres projectes diferents i els dos últims han tingut problemes de distinta índole, els quals han obligat a paralitzar el desdoblament.

Protestes dels usuaris
j.c

L’aturada de les obres durant mesos ha esgotat la paciència de molts usuaris i veïns de l’N-II en el seu tram entre Caldes i Maçanet, que presenta un aspecte lamentable. Precisament dissabte passat hi va haver una altra manifestació a la cruïlla de Caldes, un dels punts més perillosos, de desenes de persones que reclamaven la represa de les obres. Aquesta era la tercera manifestació aquest any en aquest mateix punt, i els organitzadors ja n’han programat més pel tercer dissabte de cada mes. El tram entre Sils i Maçanet està aturat des de l’octubre del 2008, a causa de l’encariment del projecte, que va comportar la renúncia de l’empresa adjudicatària. El juliol del 2009 es va paralitzar el tram entre Caldes i Sils a causa de la implicació en el cas Gürtel d’una de les empreses adjudicatàries

Font: http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/161052-el-ministre-diu-que-te-el-financament-per-als-trams-de-ln-ii-a-la-selva-i-les-obres-podrien-reprendres-lany-vinent.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Llegiu també:

Tallen la Nacional,
https://silsdelaselva.wordpress.com/2010/01/31/tallar-la-nacional/

25 07 2010
RETALLADA

Els trams de la Selva, aturats en espera del finançament privat

Mentrestant, els trams aturats de la Selva continuen en espera que es reprenguin les obres. Al que va de Caldes a Sils ja fa més d’un any que no s’hi treballa, mentre que el de Sils a Maçanet ja ha superat l’any i mig amb les obres aturades, tot i que en aquest cas estaven en una fase molt inicial. En un principi, aquests dos trams més el que s’ha de fer entre Maçanet de la Selva i Tordera s’haurien d’adjudicar aquest any, segons va aprovar el Congrés dels Diputats l’abril passat en una moció pactada entre els diferents grups. I haurien d’estar acabats el 2014. De fet, el ministre va assegurar l’abril passat que estava lligat el finançament per executar aquests trams, i que els anunciaria properament perquè comencessin aquest any, dins els acords amb les constructores i les entitats financeres per desenvolupar el pla estatal d’obres públiques amb finançament públic i privat.

Amb aquest pla l’Estat vol continuar desenvolupant projectes però amb el sistema de peatge a l’ombra, o sigui, que és la constructora qui es fa càrrec del cost dels treballs, i a canvi l’administració li abona una quantitat anual de diners durant tot el període del conveni en funció dels vehicles que hi hagin passat. La moció aprovada al Congrés també preveia agilitzar tots els trams nord de l’N-II, i construir-los a càrrec dels pressupostos

http://avui.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/198629.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Retallada a Catalunya

Foment desfà cinc contractes ja adjudicats, fet que suposa aturar completament quatre projectes cabdals per a la infraestructura viària

Fins a 23 obres es veuran afectades per un ritme constructiu més lent

Catalunya va rebre ahir un nou cop de tisora. Encara amb la recent retallada del Tribunal Constitucional a l’Estatut a la memòria, ahir va ser el ministre Blanco qui va treure les eines per laminar les inversions a l’Estat a Catalunya. El titular de Foment va anunciar la rescissió de cinc grans contractes a Catalunya que corresponen a quatre obres, una a cadascuna de les quatre demarcacions i totes amb un impacte potencial molt gran sobre l’economia catalana.

La tisora del ministre retallarà obres que eren dèficits històrics. De fet, el conseller Nadal, visiblement molest, va reaccionar a l’anunci de Blanco amb contundència, qualificant de “greu error estratègic” la paralització d’aquests projectes. Nadal, que manté una bona relació amb el seu homòleg espanyol, va criticar sobretot la paralització total del l’enllaç de Castellbisbal, l’A-27 entre Valls i Montblanc i l’A-2 a Girona.

(…)

La cosa és potser encara més dura a Girona, que veu com, en poc més de tres anys, els pocs trams que hi havia en obres de la N-II s’han anat aturant. Primer va ser el tram de Maçanet a Sils i, després, el d’aquesta última localitat fins a Caldes els que van quedar aturats. No content amb això, el ministre també ha decidit fer servir la tisora al tram entre Medinyà i Orriols. Un nou greuge per a la ja desgraciada història del desdoblament de l’A-2 a Girona.

(…)

La informació dels cinc projectes cancel·lats, però, no és suficient per analitzar la retallada a Catalunya, ja que Blanco va anunciar també l’endarreriment de 23 obres que sumen 980 milions d’euros d’inversió. Tot i les envestides dels grups catalans i del fet que és evident que sap de quins projectes es tracta, Blanco no va voler concretar cap d’aquestes obres ni concretar l’endarreriment. En tot cas, el que ahir va quedar clar és que la tisora de Blanco està més afilada a Catalunya que no pas en territoris on ni tan sols hi ha dèficit d’infraestructures.

Font: http://avui.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/198736-retallada-a-catalunya.html

27 07 2010
ALCALDES PSC

Alguns dels signants, d’esquerra a dreta: Cantenys, Casassa, Gironès i Nogué, ahir. Foto: O.M.

Els alcaldes del PSC diuen que se’ls ha acabat la paciència amb l’N-II

Exigeixen a l’Estat que reprengui totes les obres que estan a mig fer, i que acceleri la resta
Set representants locals han signat un manifest de protesta
27/07/10 02:00 – girona – Oriol Masemail protegit
Alguns dels signants, d’esquerra a dreta: Cantenys, Casassa, Gironès i Nogué, ahir. Foto: O.M.

La situació en què es troben els diferents trams en obres de l’N-II ha mobilitzat els representants locals del PSC, que ahir van presentar un manifest en què protesten per l’estat de la carretera. L’han firmat Narcís Casassa, alcalde de Sant Julià de Ramis; Martí Nogué, de Sils; Anna Pagans, de Girona; Ruth Rosique, de Vidreres; Alfons Soms, de Maçanet; Consol Cantenys, de Vilafant i presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, i Jordi Gironès, president del Consell Comarcal de la Selva.

En el text recorden com l’inici de les obres de desdoblament entre Fornells i Riudellots el 2004 “obria la porta a la il·lusió per resoldre una llarga reivindicació”. Amb l’anunci de Blanco i la resta de trams aturats, però, manifesten: “Volem expressar la nostra preocupació perquè la situació de deixadesa ofereix un paisatge degradat i desolador, que perjudica encara més el nostre territori i és un perill per les persones que hi transiten diàriament”. Els alcaldes destaquen la importància estratègica de la via per a l’economia gironina, i també com a connexió amb Europa. Per això demanen que el desdoblament de la carretera “sigui prioritari pel govern de l’Estat”, i reprengui tots els trams com més aviat millor i posi a licitació també amb urgència el tram entre Tordera i Maçanet. A més, s’insta l’Estat a garantir la seguretat de la via mentre no es reprenen les obres.

Fora del manifest, els alcaldes que el van presentar ahir a la seu del PSC van ser més contundents. Fins i tot, Gironès va definir el manifest com a “moderat”, però que deixa clar el malestar general. Cantenys va dir que, per exemple a la Jonquera, tant l’N-II com l’AP-7 estan saturades, “i l’obra no es pot parar així com així”. Nogué va donar aquest any com a termini perquè es torni a treballar a la Selva –“m’ho vaig creure, i m’ho vull creure”, va dir–, mentre que Casassa va afegir: “Tots som conscients de la situació econòmica, però l’N-II ha de ser urgent i fa anys que hauria d’estar en funcionament”.

Font: http://avui.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/200005.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Blanco assegura que Catalunya surt ´enfortida´ de la retallada de les inversions
El ministre de Foment diu que la tisorada està per sota de la resta de l’Estat i que és inferior al que estableix l’Estatut

Consol Cantenys, Narcís Casassa, Jordi Gironès i Martí Nogué ahir a la seu del PSC a Girona

Font: http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2010/07/27/tema-del-dia-blanco-assegura-catalunya-surt-enfortida-retallada-inversions/421725.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Les entitats ecologistes volen una sola via

Creuament de l’N-II i l’AP-7 a Pontós. Foto: MANEL LLADÓ.

Una trentena d’entitats i plataformes ecologistes catalanes han elaborat un manifest titulat L’A7, o la colonització de Catalunya
, en què protesten per la duplicació viària que s’està produint al corredor mediterrani, cosa que defineixen com “una obsessió anòmala en el marc europeu”. Entre les entitats hi ha l’Associació de Naturalistes de Girona, la Iaeden, Naturalistes de la Selva i l’Alt Maresme, SOS Empordanet o Gent pel Territori, del Baix Empordà. Amb el manifest conjunt, sol·liciten que es millori l’eficiència en les infraestructures ja existents i les que s’hagin d’executar en un futur, posant com a principal exemple l’autopista AP-7 i l’autovia paral·lela A7 i A2.

Defineixen aquesta situació com “una aberració depredadora del territori, malgastadora dels migrats recursos públics”, i reclamen més inversió en ferrocarril per promoure un model de mobilitat basat més en el transport públic. Reclamen que aquesta “racionalització” de les infraestructures es basi en l’aplicació de l’eurovinyeta, una taxa que s’ha plantejat des de la Unió Europea adreçada al transport de mercaderies de llarg recorregut, i així no haver de diferenciar autopistes i vies lliures de pagament.

Font: http://avui.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/200005.html

27 07 2010
esther

Martí Nogué eres el Alcalde más mentiroso que a tenido Sils al final que eres de IDS o del PSC diselo a tu electorado de IDS en Sils. MENTIRE

1 08 2010
JOSÉ BLANCO

“Blanco, arriba España”
01/08/10 02:00 – Manel Mesquita

Monocromàtic. Corria el maig del 2000 quan Benigno Blanco va ser nomenat secretari d’estat d’Infraestructures del Ministeri de Foment de l’inoblidable Francisco Álvarez-Cascos (més pepero que el papaznar). Blanco ja fa uns anys que és president del Foro Español de la Familia, la caverna més cavernícola de tot el National Geografic. Aquest Blanco va presentar l’octubre del 2002 l’estudi informatiu del traçat del TAV per l’àrea metropolitana de Girona, i va insistir que es mantenia l’objectiu que el tren arribés a la frontera francesa abans del 2005.

Doncs aquest Blanco, en plena campanya electoral del 2004, va venir a Riudellots de la Selva a posar la primera pedra del desdoblament d’un tram de l’antiga N-II, en un acte (denunciat a la Junta Electoral Provincial com a pura propaganda) al qual només van assistir membres del PP, l’alcaldessa riudellotenca, Montserrat Roura (CiU), i el president de la Cambra de Comerç, Antoni Hostench.

Ara, un altre Blanco –Don José– fa de ministre de Foment i té aturats els trams de Caldes a Sils, de Sils a Maçanet, de Maçanet a Tordera, de Medinyà a Orriols, de… de l’N-II. L’error d’aquest Blanco és dir que “les retallades hauran de permetre garantir la sostenibilitat en la construcció de les obres actuals i futures”. Arriba España amb les rebaixes, i els gironins de l’agost cridem, afectes i monocromàtics: “Blanco, Blanco, Blanco!”

http://avui.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/201685.html

28 08 2010
OBRES N-II

Les obres de l’N-II a la Selva començaran a principi d’any
L’actuació entre Caldes i Maçanet es posarà a licitació abans no acabi aquest 2010 i es preveu que es reprenguin els treballs el primer trimestre del 2011
El tram fins a Tordera no es podrà treure a concurs, almenys fins l’any vinent
28/08/10 02:00 – GIRONA – Jordi Colomer

Els trams de Caldes a Sils es trauran a concurs de manera conjunta

Les obres de l’N-II entre Caldes i Maçanet, aturades des de fa mesos, es reprendran durant el primer trimestre de l’any vinent, segons les previsions del Ministeri de Foment. La idea és posar a licitació el que fins ara eren dos trams, de Sils a Caldes i de Sils a Maçanet, de manera conjunta en un sol tram. Aquesta licitació es duria a terme entre els mesos de setembre i desembre, i el termini de l’obra, que finalment no inclourà el tram fins a Tordera per problemes de cost, serà d’entre dos i tres anys.

Font: http://avui.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/219364-les-obres-de-ln-ii-a-la-selva-comencaran-a-principi-dany.html

21 11 2010
COL·LISSIÓ FRONTAL

Dos xocs frontals a la N-II en un dia a Sils i Pontós causen un mort i dos ferits greus

47 persones han mort enguany a les carreteres de Girona, mentre que l’any passat en van morir 51

Estat en què va quedar el cotxe de l'home ferit greu a l'accident de Sils. <br />

Estat en què va quedar el cotxe de l’home ferit greu a l’accident de Sils. Carles Colomer

GIRONA | E.PADILLA

Un veí de Malgrat de Mar de 44 anys va morir la matinada d’ahir quan cirulava amb una furgoneta Renaul Kangoo per la N-II a l’alçada del terme municipal de Sils i el seu vehicle es va encastar frontalment amb un altre cotxe, un Honda Prelude on viatjava un altre home que va resultar ferit greu i va haver de ser traslladat a l’hospital Josep Trueta de Girona, segons van informar els Mossos d’Esquadra. El sinistre va tenir lloc pocs minuts després de les cinc de la matinada a l’alçada del quilòmetre 697 de la nacional, que cau aproximadament en l’inici del tram de carretera que està afectat per les obres de desdoblament aturades des de 2008. El passat 18 de juliol, tres vehicles van xocar pràcticament en el mateix punt, tot i que en aquella ocasió el sinistre no va donar lloc a ferits de gravetat. Els senyals viaris a terra estan pintats en groc i en un punt proper hi ha un estrenyiment de la calçada, que passa sota un petit pont. La víctima mortal encara vivia quan els Bombers de la Generalitat, els Mossos d’Esquadra i la policia local de Sils van arribar al lloc del sinistre, però va morir abans que els bombers el poguessin excarcerar.

Però, a més, a les sis de la tarda, a la N-II a l’alçada de Pontós, un altre xoc frontal entre dos turismes va obligar a tallar el trànsit de manera puntual, segons van informar els Bombers de la Generalitat i els Mossos d’Esquadra.

Una persona va resultar ferida greu i va ser traslladada a l’hospital Josep Trueta de Girona, mentre que un altre passatger dels vehicles implicats va resultar ferit lleu. Enguany han mort 47 persones en accidents de trànsit a les carreteres de Girona, segons dades del Servei Català del Trànsit. L’any passat a aquestes dates es sumaven ja 51 víctimes.

Font: http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/11/21/xocs-frontals-sils-pontos-causen-mort-ferits-greus/447216.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Balanç d’accidents de trànsit mortals a la xarxa viària catalana durant la nit/matinada del 19 al 20 de novembre de 2010
20/11/2010

Accident de trànsit mortal a Sils (La Selva)

Avís: 05:08 hores
Lloc: N-II pq.697,1

Col·lisió frontal entre dos turismes amb matrícules de l’estat espanyol. Un dels conductors, Antonio Ramon RD de 44 anys i veí de Malgrat de Mar, ha resultat mort. L’altre conductor accidentat ha resultat ferit greu i traslladat al Hospital Trueta de Girona.

Al lloc de l’accident han treballant Mossos, Bombers de la Generalitat, Policia Local de Sils i serveis sanitaris.

Àrea de Comunicació
Lleida, 20 de novembre de 2010

Font: http://www10.gencat.net/pls/interior/p14C.consulta_noticia?cod_noticia=32194

24 11 2010
PAGESOS

AUTOVIA A-2 / GRUP DE PROPIETARIS DE SILS (SELVA)

Vint quilòmetres de volta a la velocitat del tractor

Dilluns, 22 de novembre del 2010

Encara que hagin estat molt reclamades, no per això resulten menys molestes. Les obres de la nova autovia A-2 -o, el que és el mateix, el desdoblament de la sempre complicada carretera N-2- són tota una epopeia per als propietaris agraris de Sils, Caldes de Malavella i Fornells de la Selva. «Per culpa dels treballs hem de fer una volta de més de 20 quilòmetres per arribar fins a algunes finques. Això significa que cada dia s’ha de fer més d’una hora de viatge, a la velocitat del tractor», denuncia un dels afectats, que prefereix guardar l’anonimat fins a haver pogut cobrar les indemnitzacions pendents. «Jo li explico el que vulgui, però no doni el meu nom. No sigui que m’endarrereixin encara més el pagament», insisteix una vegada i una altra.

Un dels pagesos afectats per les obres de la A-2.

Un dels pagesos afectats per les obres de la A-2. CLICK ART FOTO / DAVID BORRAT

«Fa tres anys que no podem sembrar a les finques i la constructora no ha fet el més mínim moviment de terres», explica el perjudicat, que pateix perquè «les males herbes i els canyars s’estan apoderant d’unes terres de cultiu que encara no se sap del cert a qui pertanyen». «Oficialment, el Ministeri de Foment no ens les ha pagat, encara que estan expropiades des de fa anys», explica el pagès.

A Lleida, i tot i que en l’últim minut es va salvar de les retallades pressupostàries d’aquest any, les obres en el tram de la A-14, la futura autovia del Vall d’Aran, progressen sense pressa aparent. L’endarreriment, assegura Joan Antoni Boldú, que ha estat assessorant els 150 agricultors afectats, ja és «desorbitat». La demora en el pagament se situa en aquests moments en 21 mesos.

Font: http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/20101122/vint-quilometres-volta-velocitat-del-tractor/593524.shtml

24 11 2010
11 COMENTARIS DdG

Dos xocs frontals a la N-II en un dia a Sils i Pontós causen un mort i dos ferits greus
47 persones han mort enguany a les carreteres de Girona, mentre que l’any passat en van morir 51…

11 comentaris

#11 – Kung-Fú el día 21-11-2010 a las 22:23:17
Els gironins estem al cul del mon, i això que som els que estem més a prop de la civilització, o sigui Europa, ja que Africa, comença als Pirineus.

#10 – Begoña el día 21-11-2010 a las 21:56:08
Soc veina de Sils i fa casi 10 anys que estem amb obres a la Nacional. A tots els politics que han passat durant aquets anys pels departaments de carreteras, tots sens falta a la PRESO. Per permitir el estat de la Nacional, de aqui fins a Girona. Portan massas morts a les seves esquenes. Durants tots aquests anys passan per les obres per anar-hi a treballar a Girona. Una d’aquestes victimes podría haver sigut jo. MAL PARITS.

#9 – fora nadal d”una vegada el día 21-11-2010 a las 14:35:45
A Catalunya sempre hem de passar per “Caixa” per circular una mica digne. Quina creu amb tots els politics, tots els que van a Madrid, a no se que fer. Sempre m’he preguntat quin son aquests politics, quins diputats van a Madrid, i perque no demanen un desdoblament URGENT. Nadal, espavila, si tens dignitat.

#8 – Jo sep el día 21-11-2010 a las 14:12:57
S’hauria de denunciar al’ ministerio ‘ corresponent . com a culpable de totes le vides perdudes en aquest tram. No és excusa de que l’empresa que ho feia va plegar, per no fer temps que estigués ha feta tota l’autovia

#7 – Erenst el día 21-11-2010 a las 13:28:22
I que amb dos carrils, hi ha trams que estarien saturats, ahir vaig estar darrera de 6 camions, que circulaven junts, es molt perillos aquesta carretera, i recomano preacuació a tots, en tot cas, es vergonyós que no tinguem només un polític que defensa el desdoblament a Madrid, això sí, no tenim toros. Aquesta es la preocupació dels polítics. I Ciu, no crec que canvii res d’això, en cuatre anys, tornarem a ser la provincia amb menys kms d’autovies, d’això si que podem presumir.

#6 – Llull el día 21-11-2010 a las 11:02:33
Gràcies Abertis-La Caixa-polítics,etc. (tot i que això no es pot dir: s’enfaden). A sobre els babaus que ens manen (Generalitat) els hi tapen les vergonyes, gastant el nostre pressupost, en fer i ara desdoblar l’Eix transversal.

#5 – tonino el día 21-11-2010 a las 11:01:27
fins k no caigui algun mandatari, politic, famos,etc.seguirem amb la carretera aixi als Gironins nomes ens tenen per pagar impostos i no pas pocs

#4 – ciutadà el día 21-11-2010 a las 10:56:51
Nadal, carrega a aquestes noves mortsl i la multitud d’altres victimes en la demarcació, a l’incompetencia del teu Departament i explicals als familars i veïns que quan properament vagin a votar, has estat Conseller de Foment de la Generalitat

#3 – inversió 0 el día 21-11-2010 a las 09:24:04
Girona es la provincia de tot l’estat a on menys kms hi ha d’autovia. I no es la provincia més petita, quina vergonya de tenir les carreteres com les tenim. El tram aquest de Pontós, hi ha un pont subterrani per creuar l’ave, després ve un pont subterrani per creuar l’autopista, i a 200 metres, un pont per tornar a creuar l’ave, es increible, tot això en 1 km. I cap politic demana a Madrid un desdoblament per la N-2. El meu condol a les víctimes.

#2 – JA N”HI HA PROU el día 21-11-2010 a las 08:56:31
La N-II és una vergonya. Fins quan haurem d’ esperar? Quins interessos hi ha darrera perquè no s’acabi l’autovia? Els d’ ACESA, La Caixa, CIU, PSC ..?. Ja n’hi prou de ser un país tercermundista. Darrera cada accident hi ha un drama familiar. Cal una regeneració política JA. Gent competent i que vetlli pel país, i no pels personals i de partit.

#1 – Jo sep el día 21-11-2010 a las 07:45:30
De la guerra de l’Irak tots sabem que era bescamviar “blood for oil” En la N-II el bescanvi es exactament el mateix “money for live” Nadal, Blanco i accionistes de ACESA. feliç Nadal.

Font: http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/11/21/xocs-frontals-sils-pontos-causen-mort-ferits-greus/447216.html?pCom=1#EnlaceComentarios

24 11 2010
Mentrestant

Tenim el que ens mereixem. I aquest diumenge la gent tornarà a votar als mateixos de sempre, aquests que no han fet RES per corregir aquests erros, però sí que perden el temps amb mil tonteries…

28 12 2010
XOC FRONTAL

Cabanes i Sils
Moren dues persones a les carreteres gironines en dos accidents de trànsit
Actualitzat a les 12:30 h 28/12/2010

Dues persones han mort a les carreteres gironines en dos accidents de trànsit que hi ha hagut a Cabanes, a l’Alt Empordà, i a Sils, a la comarca de la Selva.
L’accident més recent ha passat quan han xocat un camió i un turisme, cap a les deu del matí, a la carretera Nacional II al terme municipal de Sils, just a l’enllaç amb la carretera local GI-555 que connecta amb Hostalric. A causa de l’impacte ha mort el conductor del turisme, mentre que la persona que l’acompanyava ha quedat ferida lleument. El conductor del camió ha quedat il·lès. A conseqüència de l’accident la Nacional II ha estat tallada durant dues hores en aquest punt, segons el Servei Català de Trànsit.

En un altre sinistre, que hi ha hagut cap a les tres de la matinada a Cabanes, ha mort un veí de Figueres de 50 anys, quan el seu cotxe ha topat amb un vehicle que estava estacionat, i després ha sortit de la calçada. L’accident ha passat al carrer Masies de Dalt de Cabanes, segons han confirmat els Mossos d’Esquadra.

Font: http://www.3cat24.cat/noticia/999746/altemporda/Moren-dues-persones-a-les-carreteres-gironines-en-dos-accidents-de-transit

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨´
Més:

https://silsdelaselva.wordpress.com/2008/03/05/els-morts-de-la-gi-555/
https://silsdelaselva.wordpress.com/2008/09/01/males-noticies/

29 12 2010
UN MORT

El vehicle sinistrat al punt quilomètric 698,7 de la N-II a Sils. Marc Martí.

Font: http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2010/12/29/altra-mort-accident-zona-dobres-n-ii-sils/455136.html

4 01 2011
UN ANY I MIG

Girona | 03/01/2011 | Jordi Xuclà

La N-II, un any i mig després.

Aquí encara hi ha algun incrèdul que pensa que estem davant d’una aturada temporal.

El juliol de 2009 es van aturar les obres de desdoblament de la N-II en els dos trams en obres al sud de Girona (entre Caldes de Malavella i Maçanet de la Selva). Ha passat un any i mig. Durant el 2010 van ser diferents les iniciatives parlamentàries encaminades a revisar aital desgracia. El govern de l’Estat es va comprometre, en votació del Ple del Congrés del 27 d’abril, a tornar a licitar i recomençar les obres entre Caldes de Malavella i Maçanet abans d’acabar l’any 2010. Això no ha estat així. Després van venir les retallades pressupostàries severes i amb gran retoc de tambors se’ns van anunciar que aquestes obres havien quedat salvades de la retallada. Durant el 2011 es licitaran aquestes obres? Qui sap, potser si.

En el millor dels casos per tenir màquines treballant a pocs mesos de les eleccions generals de març de 2012. La setmana passada es va produir un nou accident mortal a Sils, en la zona de la carretera amb les obres aturades. Fa tres anys, en la campanya electoral la cap de files del partit socialista va dir: “El 2012 estaran acabats o en obres tots els trams de la N-II”. Ja ho veiem. I tot i la crisi les obres que es vol no s’aturen. Aquesta setmana mateix s’ha aprovat l’adjudicació del projecte constructiu de l’autovia A-26 entre Besalú i Cabanelles.

Què li passa a la desgraciada N-II? Que els responsables del Ministeri de Foment no han sabut apreciar mai la importància de l’obra (i algun potser la importància del interès personal inconfessable d’aturar-les), que els dirigents socialistes de la demarcació no han tingut capacitat d’influència, que els grups de l’oposició a les Corts Generals ens hi hem pogut deixar la veu i l’energia però no hem pogut desencallar l’atzucac i que el conjunt de la societat gironina informada i organitzada no ha aconseguit convertir la N-II en un tema de país. Se’n recorden quan els lleidatans van convertir el desdoblament de la N-II i la ruta de la Penadella en un tema de país? Doncs els pagesos de la Segarra devien tenir més mala llet i determinació que nosaltres. Que el 2011 sigui un any per tornar a la càrrega i fer que d’una vegada per totes es superi, en part, la vergonya de la N-II.

Més de 3 milions tirats- El 27 de desembre la periodista Laura Fanals escrivia una informació que hauria de provocar la indignació de tots nosaltres: l’Estat s’ha gastat 2’7 milions en el desdoblament del tram Medinyà-Orriols de la N-II. El Ministre de Foment va anunciar el 22 de juliol en el Congrés que no es desdoblaria la N-II entre Girona i la frontera francesa ni cap autovia “programada” que transcorregués en paral·lel a una autopista de peatge.

Aquí encara hi ha algun incrèdul que pensa que estem davant d’una aturada temporal. No, estem davant de la cancel·lació del desdoblament de la N-II entre Girona i la Jonquera. I per això es va rescindir el contracte de l’obra Medinyà-Orriols. Ara sabem que això ha suposat tirar a les escombraries 2’7 milions d’euros que més el cost de redacció del projecte constructiu suposen més de 3 milions d’euros tirats. Aquesta és una decisió que s’hauria de rectificar. No serà possible durant l’agònic executiu de Zapatero.

Però els 22 quilòmetres que separen les sortides de Girona i Figueres, sí que haurien d’estar connectades per autovia. Com en tantes còmodes autovies de la geografia espanyola, com tantes obres que es continuen executant (aquesta ja s’executava) fins i tot en aquesta època de crisis.

Font: http://www.gironanoticies.com/noticies/noticia.php?id=19432

30 01 2011
XOC FRONTAL, 2 MORTS

Dos veïns de Vidreres moren en un accident en un tram d´obres de la N-II a Sils
El seu cotxe va xocar contra un camió en el tram on els treballs estan aturats

Estat en què va quedar el cotxe on viatjaven els dos veïns de Vidreres.
Carles Colomer

SILS | DDG Dos homes de 32 i 38 anys, Rafael Garrido Becerra i José Eduardo Guerrero Mora, ambdós veïns de Vidreres, van morir la matinada d’ahir en un accident de trànsit quan el cotxe en què viatjaven, un Citroën Saxo, va estavellar-se contra un dels laterals del frontal d’un camió que circulava en sentit contrari per la N-II al quilòmetre 697, al terme municipal de Sils. Exactament en aquest punt quilomètric es va matar, el passat novembre, un veí de Malgrat de Mar en patir un altre xoc frontal contra un vehicle que circulava en sentit contrari. El xoc frontolateral que va tenir lloc ahir a la matinada va esdeveni-se pocs minuts abans de tres quarts de cinc del matí, segons van informar els Mossos d’Esquadra. Ni els Bombers mentre els extreien de la ferralla, ni els serveis mèdics enviats al punt de l’accident no van poder fer res per salvar les vides dels dos homes.

Els accidents en aquest punt de la N-II, que cau aproximadament a l’alçada del desviament cap a Mallorquines, no són rars. Es tracta d’un dels trams de la carretera Nacional on els treballs de desdoblament es van aturar arran de les restriccions de pressupost que el Ministeri de Foment va començar a aplicar a mitjan any 2008. La carretera presenta senyals horitzontals dibuixats en groc que sovint confonen els conductors a causa de la seva poca visibilitat. L’home que va morir en el sinistre que va tenir lloc el 20 de novembre també ho va fer de matinada, quan la manca de llum encara fa més difícil la percepció de les línies que delimiten un i altre carril de circulació.

A més, a prop hi ha un estrenyiment de la calçada quan aquesta passa per sota d’un petit pont que hauria de servir per un carril elevat destinat a l’accés als vials de servei. També en el mateix punt, el 18 de juliol de 2010 s’hi va donar un xoc entre tres vehicles que no va donar lloc a morts.

El mes de gener del 2011 pràcticament se salda així amb tres morts a les carreteres gironines, després que divendres morís una de les conductores que dijous al vespre es van veure involucrades en un sinistre a la carretera vella d’Olot, la C-63, al seu pas per Amer. El mes de gener de l’any passat va registrar quatre morts a les carreteres de Girona. L’any 2010 es va tancar amb 64 víctimes mortals a les vies de la demarcació, mentre que el 2008 van ser 50 i el 2009, 62, segons dades del Servei Català del Trànsit (SCT).

Font: http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/01/30/dos-veins-vidreres-moren-accident-tram-dobres-n-ii-sils/461859.html

4 02 2011
VÍDEO I FOTOS

SI contra el nyap de la N-II a Girona. Vídeo:

http://blip.tv/file/4716795

[blip.tv http://blip.tv/play/AYKhgHoC]

Fotos del Punt Diari:

11 02 2011
L'ALCALDE A MADRID

Volen l’AP-7 gratuïta a la Selva mentre no arreglin l’N-II
Els alcaldes de la comarca estan disposats a organitzar mobilitzacions per desencallar les obres de la nacional
Tots els grups polítics estan d’acord que cal trobar una sortida immediata a la situació
11/02/11 02:00 – Susqueda – Josep Maria Sebastian


Els alcaldes de la Selva ahir, en un dels miradors de Santa maria del Far, on es van reunir. Foto: J.M.S.

Els alcaldes de la comarca de la Selva han dit “prou” pel que fa a la situació vergonyosa de l’N-II al seu pas per la comarca, i estan disposats a anar tots a l’una per organitzar mobilitzacions. Aquesta va ser la conclusió unànime a què van arribar en la reunió que van mantenir ahir al llarg de tot el matí al santuari de Santa Maria del Far, el punt més inaccessible de la comarca. Excepte el de Maçanet, que no hi va poder assistir, però que abans ja els havia donat el seu suport, la resta d’ajuntaments hi eren tots representats.

Més enllà de les denúncies, manifestos i proclames, els alcaldes han decidit passar a l’acció amb actuacions concretes i contundents. La primera consisteix a exigir que mentre la situació de l’N-II continuï com ara –obres aturades i sense solució de continuïtat a mitjà i a llarg termini, embussos constants, mala senyalització i alt índex de sinistralitat–, el peatge de l’autopista AP-7 sigui gratuït en el tram entre Sarrià de Ter i Maçanet de la Selva.

La cosa, però, no acaba aquí ni de bon tros. També hi va haver acord per organitzar, en una data que encara s’ha de concretar, un esmorzar al peu de la carretera N-II, sense que això representi cap tall de trànsit. Hi estarien convidats, a banda dels alcaldes de la comarca, diputats, senadors, i representants polítics de les diferents administracions. Finalment, com a accions a curt termini, es pretén organitzar un viatge a Madrid dels quatre alcaldes més afectats, el de Sils, Caldes de Malavella, Maçanet i Vidreres, acompanyats per representants polítics del Parlament de Catalunya, del Congrés de Diputats i del Senat, per fer sentir la seva veu i reclamacions al Ministeri de Foment de Madrid, que és el que ha de desencallar les obres aturades en dues ocasions, fa dos anys i un any i mig. En les mateixes conclusions del Consell d’Alcaldes es demana que es consideri prioritari el desdoblament en el tram que afecta La Selva, bàsicament per tres motius: seguretat, trànsit i impacte econòmic.

Quant a seguretat, l’índex de sinistralitat en els trams entre Maçanet i Sils, i Sils i Caldes és molt elevat, i és estrany el dia en què no s’hi produeix alguna topada. Pel que fa al volum de trànsit, és una de les vies gironines en què circula un nombre més elevat de vehicles, tant turismes com camions. En són una bona mostra els embussos que regularment s’hi produeixen, especialment en el trencant de Caldes de Malavella. Finalment, l’impacte econòmic també és important, tant per ser una via molt utilitzada pels turistes que es desplacen a la Selva Marítima com per la mobilitat de les empreses de la zona. Cal tenir en compte, a més, la imatge que donen unes obres començades i eternament inacabades.

LA FRASE
Les obres en aquests moments no han estat ni tan sols licitades pel Ministeri de Foment
Joan Colomer, alcalde de Caldes

LA DATA
26.08.10
El ministre de Foment, José Blanco, va anunciar que les obres es licitarien abans d’acabar el 2010.

La història interminable

L’actuació dels responsables polítics del Ministeri de Foment amb relació al desdoblament de l’N-II en els trams que afecten la comarca de la Selva són plens de mentides, anuncis, desmentiments i deixadesa. No ha d’estranyar que els alcaldes de la comarca gironina hagin decidit, finalment, anar tots a l’una, i emprendre accions concretes per posar fi a tot aquest desori. La darrera i lamentable posició del ministeri de Madrid no cal anar-la a buscar gaire lluny. El 22 de juliol, quan al govern estatal ja no li va quedar més remei que acceptar que vivim una greu crisi econòmica, el ministre de Foment, José Blanco, va anunciar una important retallada d’obres previstes que afectarien la ja prou afectada i aturada actuació en els dos trams a l’N-II entre Sils i Maçanet. Diuen que rectificar és de savis, i el 26 d’agost ho va fer, i va assegurar que aquestes obres en concret tirarien endavant perquè s’havien precipitat. En aquest cas, si bé rectificar és de savis, no vol dir que també sigui de mentiders. Després d’anunciar a so de bombo i platerets que les obres es licitarien abans d’acabar el 2010 i s’iniciarien al principi del 2011, no s’ha produït ni una cosa ni l’altra. L’actuació la va anunciar el 1993 Josep Borrell, que aleshores era ministre.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/368686-volen-lap-7-gratuita-a-la-selva-mentre-no-arreglin-ln-ii.html

24 02 2011
12 MARÇ, CONCENTRACIÓ

El Consell convoca una concentració per exigir la finalització de la N-II

~

Els alcaldes afectats també aniran a Madrid
amb polítics del Parlament per “fer sentir la veu”

L'acte serà el 12 de març a la N-II. <br/>

L’acte serà el 12 de març a la N-II.
 diari de girona

SANTA COLOMA DE FARNERS | DDG

El Consell Comarcal de la Selva amb la col·laboració dels ajuntaments de de Maçanet de la Selva, Caldes de Malavella, Sils i Vidreres han convocat un acte pacífic per exigir d’una vegada el desdoblament de l’N-II al seu pas per la comarca de la Selva. L’acte, que està previst pel dissabte 12 de març a las onze del matí a l’esplanada del restaurant Touring, consistirà en una concentració i manifestació al peu de carretera de l’N-II, sense que això representi cap tall de trànsit, segons van anunciar des del mateix Consell. En aquest acte s’hi ha convidat, a més dels alcaldes, a diputats, senadors i representants polítics de les diverses administracions implicades.

Així, doncs, després de diverses manifestacions públiques i mocions presentades, els alcaldes de la Selva han decidit passar a l’acció amb actuacions concretes i contundents per tal que s’escoltin les seves reivindicacions.

En aquest sentit, des del Consell Comarcal han avançat que hi ha altres accions concretes previstes. En primer lloc, exigir que mentre la situació actual de l’N-II perduri amb les obres aturades, i que “ha comportat una alta sinistralitat, embussos, mala senyalització i alt índex de sinistralitat”, el peatge de l’autopista de l’AP-7 sigui gratuït en el tram entre Sarrià de Ter i Maçanet de la Selva. I en segon, els alcaldes afectats es desplaçaran a Madrid amb representants polítics del Parlament de Catalunya, del Congrés de Diputats i del Senat, “per fer sentir la seva veu” al Ministeri de Foment.

Entre les conclusions extretes d’aquest darrer Consell d’Alcaldes es demana que es consideri prioritari el desdoblament en aquest tram que afecta a la comarca de la Selva per seguretat, trànsit i impacte econòmic. Cal recordar que en els darrers dies s’han produït diversos accidents que han provocat la mort de diverses persones. A més, pel que fa el volum de trànsit, és una de les carreteres de la província de Girona on hi circ ulen més cotxes.

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/02/24/consell-convoca-concentracio-exigir-finalitzacio-n-ii/467670.html

9 03 2011
CONGRÉS DE DIPUTATS
N-II a les comarques de Girona

El Congrés demana que s´acceleri el desdoblament de la N-II

~

Els grups recorden que les obres són, a més, necessàries per l’alt índex de sinistralitat d’aquesta carretera

Un dels accidents a la N-II al seu pas per les comarques gironines
Aniol ResclosA

ACN
La Comissió de Foment del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimecres una iniciativa de CiU pactada amb el PSC que demana que s’accelerin les obres de desdoblament de la Nacional II (A-2) a les comarques de Girona, especialment en el tram entre Sils i Maçanet, i que liciti ‘de manera immediata’ les obres dels trams entre Caldes de Malavella i Tordera. Els grups recorden que les obres són, a més, necessàries per l’alt índex de sinistralitat que es registra en aquesta carretera.

No és la primera vegada que el Congrés reclama el desdoblament de la N-II. El 27 d’abril del 2010 la mateixa comissió va aprovar també per unanimitat una moció en termes gairebé idèntics que instava el govern espanyol a licitar les obres dels trams entre Caldes de Malavella i Tordera abans que finalitzés l’any 2010.

Aquest incompliment ha portat CiU a presentar de nou la proposta a la Comissió de Foment i a pactar-la altra vegada amb els Grup Socialista, que ha acceptat transaccionar el text i donar-li suport.

El diputat de CiU Jordi Xuclà ha criticat la demora en aquesta obra i ha recordat que el balanç de l’executiu de José Luis Rodríguez Zapatero ‘és de 0 quilòmetres d’autovia inaugurats aquesta legislatura’.

De fet, Xuclà ha recordat que el projecte per al desdoblament es va iniciar el 1995 per part del ministre Borrell, i que set anys després de l’arribada de José Luis Rodríguez Zapatero a La Moncloa només hi ha set quilòmetres d’obres executats que, a més, es van fer durant el mandat de José María Aznar.

Per contra, el diputat del PSC Àlex Sáez ha defensat l’actuació del govern del PSOE i ha assegurat que els ciutadans ‘són conscients de la gran inversió que ha fet el Ministeri de Foment a les comarques de Girona, per exemple en el cas de l’aeroport.

Sáez ha destacat la importància d’arribar a acords polítics ‘per treballar tots en la mateixa direcció’ i ha recordat que la N-II ‘és una gran via d’entrada a Girona, tant pel que fa al turisme com per al transport de mercaderies’ i, per tant, ‘és una infraestructura necessària‘.

El contingut de l’acord estableix ara que Foment haurà de licitar les obres dels trams entre Caldes de Malavella i Tordera ‘de manera immediata’ i també ‘impulsar les actuacions en la resta de trams entre Girona i la frontera francesa que permetin licitar les obres necessàries per al seu desdoblament complet abans de l’any 2015’.

Font: http://www.diaridegirona.cat/girona/2011/03/09/congres-demana-sacceleri-desdoblament/471074.html

10 03 2011
MANIFESTACIÓ 12M

CONCENTRACIÓ I MANIFESTACIÓ A FAVOR DE LA FINALITZACIÓ DE LES OBRES DE LA N-II

Dia: dissabte, 12 de març de 2011
Hora: 11.00
Lloc: esplanada del restaurant Touring

A inicitaiva de l’ajuntament de Caldes de Malavella, el Consell Comarcal de la Selva amb col·laboració amb els ajuntaments de de Maçanet de la Selva, Sils i Vidreres han convocat un acte pacífic per exigir d’una vegada per totes el desdoblament de l’N-II al seu pas per la comarca de la Selva.

L’acte consistirà en una concentració i manifestació al peu de carretera de l’N-II, sense que això representi cap tall de trànsit. En aquest acte s’hi ha convidat, a més dels alcaldes, diputats, senadors i representants polítics de les diverses administracions.

Després de diverses manifestacions públiques i mocions presentades, els alcaldes de la Selva han decidit passar a l’acció amb actuacions concretes i contundents per tal que s’escoltin les seves reivindicacions.
Altre accions concretes hi són exigir que mentre la situació actual de l’N-II perduri amb les obres aturades, i que ha comportat una alta sinistralitat, embussos, mala senyalització i alt índex de sinistralitat, el peatge de l’autopista de l’AP-7 sigui gratuït en el tram que entre Sarrià de Ter i Maçanet de la Selva.Finalment, també els alcaldes afectats es desplaçaran a Madrid amb representants polítics del Parlament de Catalunya, del Congrés de Diputats i del Senat, per fer sentir la seva veu al Ministeri de Foment.

Entre les conclusions extretes d’aquest darrer Consell d’Alcaldes es demana que es consideri prioritari el desdoblament en aquest tram que afecta a la comarca de la Selva per seguretat, trànsit i impacte econòmic. Cal recordar que en els darrers dies s’han produït diversos accidents que han provocat la mort de diverses persones. A més, pel que fa el volum de trànsit, és una de les carreteres de la província de Girona on hi circule n més cotxes.

Font: http://www.caldesdemalavella.cat/Noticies/Noticies.htm#concentracio_nII

11 03 2011
ALCALDES

Infraestructures
Crida dels alcaldes per mobilitzar-se per l’N-II
El president del Consell Comarcal de la Selva demana als veïns de les poblacions afectades per l’N-II que se sumin a la concentració de dissabte
11/03/11 02:00 – Santa Coloma de farners – Josep Maria Sebastian

Els alcaldes de la Selva, reunits ahir al Consell Comarcal amb Casadesús. Foto: J.M.S.

El tema del desdoblament de l’N-II al pas per la comarca de la Selva va planar ahir en la reunió que els alcaldes de la comarca van mantenir amb el delegat del govern català a les comarques gironines, Eudald Casadesús. La unanimitat va ser de nou reiterada en aquesta qüestió, i tots els alcaldes van a l’una pel damunt del seu color polític. CiU, PSC, ICV-EUiA, ERC i independents donen suport a totes les mesures que es prenguin per desencallar les obres eternament aturades.

El president del Consell Comarcal, Jordi Gironès, recollint les inquietuds dels alcaldes de la Selva, va fer una crida als veïns de les poblacions més afectades –Maçanet, Sils, Caldes de Malavella i Vidreres– perquè s’afegeixin a la concentració que es farà aquest dissabte a l’esplanada del davant del restaurant Touring, de Sils.

Casadesús va apostar per la batalla parlamentària, però va dir que considerava lògic que el peatge de l’AP-7 sigui gratuït o reduït mentre no es resolgui el desdoblament.

LA FRASE
Trobo lògic que el peatge de l’AP-7 sigui gratuït o reduït mentre no s’arregli el tema de l’N-II
Eudald Casadesús, delegat del Govern català

Anunci de retallades

Si una cosa va quedar clara en la reunió que va mantenir ahir el màxim representant de la Generalitat a les comarques gironines és que pinten bastos en la qüestió del finançament de serveis, almenys a curt termini. Concretant, va venir a dir que les escoles situades en barracons continuaran en barracons, que les ampliacions dels centres sanitaris s’hauran d’esperar i que les obres que no tinguin una prioritat màxima no es faran o s’aturaran. La nota positiva la va donar en anunciar que les obres de l’Eix Transversal –prou importants per a la Selva interior– no s’aturarien i que continuaran segons el calendari establert. Va manifestar cert optimisme en relació amb el pla d’obres i serveis que es posarà en marxa l’any 2012. “Esperem que la situació hagi canviat”, va dir optimista.

Font: http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/381208-crida-dels-alcaldes-per-mobilitzar-se-per-ln-ii.html

12 03 2011
CONCENTRACIÓ
12 03 2011
CONCENTRACIÓ

Del bloc El Calidoscopi Caldenc:
LA SELVA DIU PROU

Con la asistencia de un centenar de personas y bajo la lluvia, se ha celebrado la concentración  en la explanada del restaurante Touring.Al acto han acudido personas que por su calibre politico se tenian que haber batido el cobre en el Parlament de Catalunya y en las cortes generales para acabar con esta vergüenza. 


Ya hace mas de un año, una vez al mes en el cruce de la N II en Caldes de Malavella, un grupo de vecinos nos manifestamos (manifestaciones a la que nunca acudió ningun alcalde)  pidiendo lo mismo que hoy se reivindicaba de nuevo “que se terminara de una vez por todas las obras del desdoblamiento de la N II a su paso por la Selva”

 Unas de la reivindicaciones que se han manifestado es el uso gratuito de la autopista en el tramo comprendido entre Massanet y Sarria. Ahora toca a los Alcaldes la defensa y consecución del objetivo marcado. Y nosotros, las gentes de ICV-EUiA estaremos con ellos en esta pelea.

Font: http://elcalidoscopicaldenc.blogspot.com/2011/03/la-selva-diu-prou.html

13 03 2011
CONCENTRACIÓ

Sils
Clam unànime dels alcaldes de la Selva per exigir que es reprenguin les obres de l’N-II
Actualitzat a les 20:19 h 12/03/2011

Representants del Consell Comarcal de la Selva i diversos ajuntaments de la comarca s’han concentrat a Sils, al peu de la Nacional II, per reivindicar la represa de les obres de la carretera al seu pas per la comarca. La pluja no ha deslluït l’acte, que ha acollit més d’un centenar de persones.

Els alcaldes han apuntat que es tracta d’una carretera amb un alt índex de sinistralitat i han demanat, en un manifest consensuat, la gratuïtat del peatge de l’AP-7 entre Sarrià de Ter i Maçanet de la Selva mentre no es reprenguin les obres.

Font: http://www.3cat24.cat/noticia/1105946/selva/Clam-unanime-dels-alcaldes-de-la-Selva-per-exigir-que-es-reprenguin-les-obres-de-lN-II

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Fan un clam polític a la Selva pel desdoblament de l’N-II
La majoria d’alcaldes de la comarca, regidors, diputats i senadors van fer la primera acció per reclamar a Foment que s’hi reprenguin les obres
Reclament unitat política a Madrid per posar fi a aquesta “vergonya”

http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/382324-fan-un-clam-politic-a-la-selva-pel-desdoblament-de-ln-ii.html

13 03 2011
D'UNA PUNYETERA VEGADA!

Petita cronica de la Nacional II…

Aquest matí ha tingut lloc la manifestació que… amb el lema «Salvem La Selva», diferents alcaldes de les nostres poblacions han convocat al costat de la carretera Nacional II al terme municipal de Sils.

Una manifestació en la qual es sentia per part del nombros public assistent, malgrat la forta pluja, un emprenyament general per l’estat de les obres. Els politics tambe tenien aquest sentit, pero es notava molt un altre sentit que no es altre que tenir present que aquest acte era sense dubte tambe un pre-acte politic.

Crec que sobre les paraules i ja d’una punyetera vegada que entrin en acció, cosa que poso molt en dubte.

Font: facebook

13 03 2011
Enrique

Donde estaban todos estos, los del paraguas el día 30 de Enero de 2010, escondidos, ya que ninguno de ellos vino a cortar la Nacional ll ese día.
Aller SI que fueron todos ¿no faltaria más bienen Elecciones Municipales?

25 03 2011
Elizabeth Mesa

Hola bon dia, necessito unes fotografies d’un accident que va tenir lloc la matinada del 20 de novembre de 2010 a SIls, a la NII km. 697.
Us ho demano perquè vosaltres vau publicar aquesta notícia a l’apartat de “Males notícies”. Us agrairia molt la vostra ajuda, sobretot necessito imatges de l’Honda Prelude de color gris.
Moltes gràcies

25 03 2011
25 03 2011
zzz

els del paraigua lo que tindrien que portar es una pala, per enllestir les obres, ja que el excelentissimo ministre de turno ha dit que esta sense euros per acabar lo que fa anys algu tenia que haver acabat.
una prova mes de l incompetencia dels politics catalans del color que siguin que no han sapigut o no han volgut apretar on tenien que apretar

25 03 2011
yyy

Quanta raó zzz!

29 04 2011
CONSELL DE MINISTRES

L’Estat posarà a licitació aviat el tram de l’N-II de Caldes a Sils

El Consell de Ministres aprovarà avui iniciar el procés per reprendre les obres
Si tot va com està previst, abans d’acabar l’any ja haurien d’haver començat a treballar-hi les màquines
29/04/11 02:00 – caldes de malavella – Oriol Mas

[Les obres de desdoblament de l’N-II entre Sils i Caldes van quedar aturades quan estaven a mig fer. Foto: MANEL LLADÓ.]

Bona notícia, també per inesperada, referent al desdoblament de l’N-II a les comarques gironines. El Consell de Ministres aprovarà avui posar a licitació el tram entre Caldes de Malavella i Sils, un dels que van quedar aturats ara farà dos anys. De fet, és el tram on els treballs estaven més avançats, i per tant és el que durant tot aquest temps ha representat més perillositat per als conductors, amb carrils estrets i cruïlles molt transitades. Segons va explicar ahir el diputat del PSC Àlex Sáez, el Ministeri de Foment posarà a licitació avui tres carreteres, entre les quals hi haurà aquest tram de la futura A-2: “Això és una bona notícia col·lectiva per a les comarques gironines, i que permet veure com el ministre Blanco compleix el compromís que l’A-2 seria la primera licitació que es faria quan es tornessin a encarregar carreteres”.

De fet, l’anunci és sorprenent perquè el mateix ministre havia reconegut fa poques setmanes –el 22 de març– que no hi havia diners per a aquesta obra, que no hi podia destinar cap partida pressupostària i que les prioritats eren sobretot el ferrocarril. En un mes, però, sembla que la situació ha canviat, perquè per reprendre aquest tram el ministeri descarta comptar amb finançament privat i assumirà el cost total de les obres, que aniran a càrrec del pressupost de l’Estat i costaran uns 33 milions. Si tot va com està previst, les màquines podrien tornar a començar a treballar en aquest tram en un termini d’entre cinc i set mesos, segons ha explicat Sáez. El diputat socialista ha afegit: “Hi hem insistit molt i el ministre ha entès que és una infraestructura bàsica no només per a Girona, si no per a tot l’Estat. En un moment en què tot són retallades, és una bona notícia que l’Estat inverteixi a la demarcació”.

LA FRASE
És una bona notícia col·lectiva per a Girona i ara que tot són retallades és bo que Foment inverteixi
Àlex Sáez, diputat del psc al congrés

LA XIFRA
33 milions d’euros és l’import amb què es posarà a licitació la represa de les obres de desdoblament en aquest tram.

LA DATA
07.2009 Es van haver d’aturar els treballs al tram entre Sils i Caldes per la fallida d’una de les constructores encarregades de les obres.

Els alcaldes, tips, van protestar fa un mes i mig

L’acte va aplegar unes 40 persones. Foto: LLUÍS SERRAT.]

El 12 de març els alcaldes de la Selva, amb el suport de representants d’altres institucions, es van manifestar a peu de carretera per reclamar que es reprenguessin les obres.

Fa un any just que el Congrés va aprovar accelerar els tràmits

Fa tot just un any, el 27 d’abril del 2010, el Congrés dels Diputats va aprovar per unanimitat una moció de CiU acordada amb el govern espanyol en què es proposava accelerar els tràmits del desdoblament de l’N-II. Segons aquell text, durant el segon semestre de l’any passat s’haurien d’haver posat a licitació tots els trams de l’N-II de la Selva, entre Caldes i Tordera. A més, es marcava com a termini per acabar tots els treballs el 2014.

Sense notícies de la resta de trams pendents

Per ara, queden ajornats la resta de trams pendents de l’N-II, com el de Sils a Maçanet, que també està començat, i el de Maçanet a Tordera. Tampoc hi ha novetats del tram de Medinyà a Orriols.
Darrera actualització ( Divendres, 29 d’abril del 2011 02:00 )

Font: http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/403643-lestat-posara-a-licitacio-aviat-el-tram-de-ln-ii-de-caldes-a-sils.html

30 04 2011
ESCEPTICISME

Polítics escèptics amb l’anunci d’obres a l’N-II
L’anunci del govern estatal ha estat qualificat d’electoralista per tots els partits, excepte el PSC
Els alcaldes de les dues poblacions afectades, Sils i Caldes, es mostren més optimistes

L’anunci del govern estatal no resol, com molt bé recorden alguns dels polítics que més han fet per resoldre la situació, tot el problema. De moment, el compromís només afecta el tram entre Caldes de Malavella i Sils, en total sis quilòmetres. No es sap res, però, dels trams entre Sils i Maçanet i entre Maçanet i Tordera. Això es tradueix en què l’embut encara durarà uns quants anys, com a mínim.

Font: http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/404263-politics-esceptics-amb-lanunci-dobres-a-ln-ii.html

2 05 2011
ACCIDENT

Sils Un accident deixa tres ferits lleus a la N-II

xavier valeri

Un accident a la Nacional-II, concretament al tram que passa a l’altura de Sils, va deixar ahir tres ferits lleus que van ser traslladats a l’Hospital Josep Trueta. Fins al lloc dels fets, que es van produir al voltant de les 9 del matí, s’hi van desplaçar unitats dels Mossos d’Esquadra i servei d’emergències.

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/05/02/sils-accident-deixa-tres-ferits-lleus-n-ii/483574.html

4 05 2011
CONSELL COMARCAL

El Consell segueix el camí per portar Foment al jutjat per la N-II

Insta el Departament d’Interior a informar-los de les causes i dels accidents que hi hagut des del 2009

El ple del Consell es va reunir ahir per última vegada, foto d’arxiu.

E.BATLLE
L’anunci d’una nova licitació de les obres de desdoblament de la Nacional II entre Caldes de Malavella i Sils aquesta setmana passada no ha aturat la pressió del Consell Comarcal de la Selva vers el Ministeri de Foment perquè desencalli tota la futura A2 al seu pas per la comarca.

Sense anar més lluny, ahir en la darrera sessió plenària ordinària de l’ens comarcal d’aquest mandat, va fer un nou pas cap a la possibilitat de portar Foment als tribunals. I en concret, va aprovar una moció d’urgència per unanimitat en la què sol·licita a la Direcció General de la Policia del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, el nombre de sinistres, ?danys personals i materials i les causes dels mateixos, des que es van paral·litzar les obres -octubre del 2008- fins a l’actualitat.

Una informació que segons el president del Consell Comarcal Jordi Gironès que els “pot ajudar a l’hora de fer una denúncia perquè si en l’atestat de l’accident es veu com a causa el malestar del ferm o d’altres temes de la carretera, això pot ser un argument”. I és que com va avançar fa uns dies el Consell està estudiant si porta a terme accions legals contra Foment i en aquests moments, explica Gironès, cal trobar motius que serveixin per argumentar-ho davant un jutge.

I si finalment, el Consell obté alguna prova que els accidents s’han produït degut al malestat de la carretera, llavors, com es va aprovar també en la moció aprovada ahir es facultarà el president del Consell Comarcal de la Selva per emprendre les accions legals de caràcter civil i/o penal, incloent-hi la querella, “contra les autoritats responsables de la paralització de les obres de la carretera N-II i del seu estat actual de risc per les persones i béns”.

I és que com va recordar ahir Gironès, si bé s’ha desencallat un dels trams, el què transcórrer entre Caldes de Malavella i Sils i que donarà continuïtat a l’A2 ja desdoblada fins a Riudellots de la Selva; encara en queden dos per fer: el de Maçanet de la Selva fins a Sils, que està empantanegat des de l’octubre de l’any 2008 i també, començar el que ha d’anar des de Maçanet fins a Tordera (Maresme).

Font: http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/05/04/consell-segueix-cami-portar-foment-al-jutjat-n-ii/484175.html

Demanen informació dels accidents a l’N-II

L’anunci del govern estatal de licitar sis quilòmetres del desdoblament de l’N-II entre Sils i Caldes de Malavella no és suficient per al Consell Comarcal de la Selva, que ha aprovat demanar a la direcció general de la policia del Departament d’Interior de la Generalitat la màxima informació sobre el nombre de sinistres, danys personals i materials, i les seves causes des del mes de juny del 2009 –any en què es van aturar les obres de desdoblament– fins ara, per tal de poder-les utilitzar atesa la possibilitat d’emprendre accions legals contra el Ministeri de Foment.

El Consell també va aprovar donar facultats al president, Jordi Iglesias, per emprendre, si escau, les accions civils o penals, inclosa la querella, contra les autoritats responsables de la paralització de les obres, i de l’estat en què es troba actualment la carretera i el risc que presenta per a les persones i béns.
J.M.S.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/405651.html

19 05 2011
POLÍTICA D'OBRES PÚBLIQUES

La RUÏNOSA POLÍTICA d´obres públiques a Espanya

El passat 23 de març el ministre de Foment, José Blanco, va manifestar en el Congrés, en relació amb el desdoblament de la N-II, que “ja m’agradaria haver-les pogut licitar, però no tinc partida per fer-ho”. Fals. No les licita -en més de set anys de govern socialista no s’ha avançat gens- perquè ell no ho considera oportú. Setmanes després d’aquestes declaracions, finalment el Govern espanyol va aprovar la licitació del tram entre Caldes i Sils per 33 milions d’euros. Però, com informava Diari de Girona diumenge passat, una setmana després el ministre Blanco sí que va trobar 210 milions d’euros per licitar 49 quilòmetres de cop de l’autovia de la Plata entre Benavente i Zamora. Segons les darreres dades conegudes del seu ministeri, la intensitat mitjana de trànsit al tram Sils-Caldes és de 21.259 vehicles diaris, mentre que entre Benavente i Zamora és de 4.546. Si el Govern espanyol actués racionalment, primant els interessos generals, no hi hauria d’haver cap dubte sobre quina obra ha de ser prioritària en una època d’austeritat en la qual els criteris polítics tenen més importància que mai. Com bé diu l’economista Germà Bel en el seu ja famós llibre Espanya, capital París, “les polítiques de transport en els països del nostre entorn han tendit a prioritzar l’aportació de les infraestructures a la productivitat i a l’activitat econòmica. En el cas d’Espanya, per contra, l’objectiu d’ordenació territorial en el marc d’una preferència específica per l’ordenació del poder polític -la centralització-ha estat dominant”. ¿Es pot entendre que en la cojuntura actual el Govern espanyol decideixi licitar obres per portar l’alta velocitat ferroviària a Galícia i Extremadura per 2.332 i 3.829 milions d’euros, respectivament, només per interès polític? ¿Algú creu que la societat recuperarà aquestes inversions tenint en compte que s’ha demostrat que el TAV és altament deficitari en quasi tot el territori espanyol? Aquesta política d’obres públiques a Espanya, que s’ha anat heretant de govern en govern i de règim en règim, és una ruïna. Discriminar permanentment les zones productives no és la millor fórmula per intentar sortir de la crisi; ans al contrari, farà que cada cop sigui més profunda.

Font: http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/05/19/ruinosa-politica-dobres-publiques-espanya/488083.html

19 05 2011
ICV-EUiA

MOCIÓ D’ URGÈNCIA – PLE 3 DE MARÇ 2011

NI AMS, NI CIU, NI IDS-PM-PSC, VAREN RECOLÇAR LA PROPOSTA

ICV-EUiA varem presentar el text adjunt com a moció d’urgència al ple del, 3 de març. Amb l’abstenció de CiU i AMS i el vot en contra de IdS-PM al caràcter d’urgència, la moció no va entrar al debat i no va prosperar.

La proposta la varem presentar en primer lloc demanant una reunió dels portaveus dels grups municipals el passat 24 de febrer, que no es va fer perquè l’alcalde es va negar a assistir.

Una ocasió perduda per a treballar plegats per l’interès general del poble.

MOCIÓ D’ URGÈNCIA – PLE 3 DE MARÇ 2011

ICV-EUiA proposa al ple el següents acords:

1.- La N II. EL DIA 12 DE MARÇ TOTHOM AL TOURING A LES 11H.
Ens fem ressò de l’acord del Consell d’Alcaldes de la Selva, que denuncien la inseguretat i demanen la represa de les obres de la NII.
Anunciem públicament el nostre suport al Consell d’Alcaldes, tant pel que fa a pressionar al Ministerio de Fomento de Madrid com a la preparació de l’esmorzar de protesta del proper 12 de març al Touring a les 11h. i demanem el mateix compromís a la resta de grups municipals de la Selva.

2.- Diem que el que és bo per la Selva també ho és per Sils. A Sils també cal que reprenem la iniciativa per demanar solucions. Acordem tres actuacions per: l’estació de RENFE, la rotonda de Vallcanera i la rotonda de Mallorquines.

Estació de Sils. L’alcalde de Sils deia fa pocs dies al diari de Girona que “Un dia de boira densa pot ser perillós perquè a l’estació de Sils per anar a l’aparcament o a l’altra andana cal creuar les vies”. Podem afegir que és un dels pocs passos de vies que queden a Catalunya. Que l’estació de Sils, la quarta de tot Espanya en nombre de passatgers de regionals, no pot patir aquesta inseguretat. Què hores d’ara l’estació no disposa de senyalització sonora ni lumínica per avisar quan ve un tren, i cal tenir en compte que hi ha trens que passen per l’estació a tota màquina, que no tenen parada a Sils.
Considerem imprescindible més seguretat ara ja, i que les obres de soterrament del pas de vianants comencin el més aviat possible, donant compliment als acords amb ADIF.

Rotonda de Vallcanera. L’actual Gi-555, ara ja és una via força ràpida i ho serà més amb les obres que hi ha previstes per donar-li més amplada a més de l’arcen. Està prevista la seva transformació en una via ràpida. Segons l’alcalde de Sils, ni ara ni desprès es contempla de fer una rotonda per garantir la seguretat i l’ordenació del trànsit per l’entrada i sortida de vehicles a Vallcanera. Si ara ja és perillós i més encara de nit per la manca d’il•luminació, no cal pensar gaire per adonar-se del que passarà desprès.
Considerem necessària la rotonda d’accés a Vallcanera per garantir un accés amb seguretat.

Rotonda de Mallorquines. Diu l’alcalde de Sils i està escrit al Quadern de Sils que tenim a tocar la rotonda de Mallorquines. Que si ara no es fa, insinua que serà per culpa del nou govern. No estem tant segurs. En tot cas considerem que cal apretar ara perquè aquesta possibilitat que s’apunta no s’esvaeixi, no se’ns escapi.
Volem fer un recordatori de la nova escola de Sils, l’escola Els Estanys, és avui una realitat gràcies a la unitat, la fermesa i la mobilització del poble i dels seus representants, de tothom que hi va participar, amb una menció especial a tot el col•lectiu de l’escola Jacint Verdaguer.

3.- El ple acorda una ronda d’entrevistes de representants de tots els grups municipals amb cadascuna de les administracions responsables implicades. A partir del resultat d’aquestes entrevistes, es valorarà la necessitat d’accions de protesta, seguint l’exemple iniciat pel Consell d’Alcaldes de la Selva.
Sils, 3 de març 2011.

Acord que mai es va dur a terme…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: