Quadern de Sils

13 07 2011

round-icon-small Núm 72, JUNY 2011:


Quadern de Sils de juny 2011. La direcció tècnica del Quadern, que tenia en Lluís Costa (arxiver municipal) passa a mans de Joaquim Soler. Es publica el ban de neteja de parcel·les, que obliga els propietaris de solars, ornat públic inclòs. La reparació del sistema de climatització de la llar d’infants La Quitxalla costarà 5.840,98 €. A partir de l’1 d’agost el sistema actual de recollida porta a porta es substituirà per un altre. L’estat de la Sèquia de Sils millora: ha passat de “Sense vida” a “Malalt”. IdS reconeix que la majoria absoluta obtinguda “supera les nostres expectatives”. AMS diu que són innovadors, proactius i d’esperit jove, aptituds que no són majoritàries entre els silencs que voten, i que els mals resultats d’ICV són pel seu tarannà i manera de fer. CiU reconeix desgavell i conflicte intern. ICV felicita AMS i es queixa de transfuguismes i joc brut. Entrevista a la Blanca Ruth i a l’atleta Pere Arco. Contraportada dedicada al fotògraf Jaume Mos i la seva mirada de l’Estany. Entre altres informacions i articles.

round-icon-small Núm 71, març 2011:


Polítics i ciclo indoor a la portada. El titular de l’editorial contradiu al BOE quan informa que a Sils les eleccions es faran el  “29 de maig” (com el Carnaval, una setmana després). L’editorial ens recorda que a Sils no han de governar ni els aristòcrates ni els oligarques. Un bonus de 10 sessions pel nou gimnàs, 35 euros. Liquidat el pressupost 2009 amb un dèficit de 263.295 euros. Llums de Nadal, 4.109 euros. Reparació del rellotge de l’església, 1.392 euros. Ben aviat tindrem 4 desfibril·ladors. L’arxiver Lluís Costa ens informa de la política local durant el primer ajuntament franquista de Sils (els anys de la por). Els articles periodístics de Pere Domingo Vall-llosera, cedits a l’arxiu municipal. IDS escriu que la situació econòmica de l’Ajuntament no és tan dolenta com diuen i que s’aconseguirà crear un superàvit. AMS diu que el seu grup no està vinculat a interessos de promoció immobiliària i que no creuen en lideratges carismàtics. CiU es queixa que s’han perdut grups socials com la Comissió de Festes o el Patronat d’Homenatge a la Vellesa i que en la retallada de subvencions a les entitats, s’enrasa a tothom en el mateix paquet fent una reducció general del 50%. CiU parla del POUM, sense concretar si el volen aprovar abans de les municipals. ICV es queixa que el govern en minoria està format per quatre regidors homes, reflex d’un mapa polític masculinitzat. Paco Gonzalo entrevista a una silenca marroquina que ens demana una cosa molt senzilla: que li parlem en català. El regidor de Cultura només surt a quatre fotos.


round-icon-small Núm 70, desembre 2010:

La crisi del capitalisme a l’editorial; la treballadora social Gemma Peña ens explica la seva feina; 59.944 € més per l’arquitecte Llistosella; l’arxiver Lluís Costa demana que col·laborem amb l’Arxiu Municipal de Sils; tindrem nou giratori o rotonda a Mallorquines (ho diu IdS); política i idiotisme (ho diu AMS); ocultisme i falsedat, maneres de fer de l’equip de govern IdS-PSC de Sils (ho diu CiU); alcalde Martí, prou martinades! (ho diu ICV-EUiA); pastorets descongelats; Paco Gonzalo entrevista a en Paul Doncaster; etc.


round-icon-small Núm 69, setembre 2010:


round-icon-small Núm 68, juny 2010: Intoxicació?

Per davant i per darrera, l’alcalde Nogué no es perd la portada (mestres finlandesos) ni la contraportada (exposició de flors). A les fotos de les pàgines centrals destaca la presència insistent i el protagonisme del regidor Taberner. El webmaster del web municipal no ha penjat encara la versió en pdf. A la pàgina 10 es planteja una possible intoxicació …

Intoxicació ?

“A Sils tenim escola nova i institut gràcies a l’aposta decidida de l’equip de govern (…) No es pot continuar intoxicant la població, com fan alguns, amb la idea que certes previsions del POUM beneficien a l’alcalde” (IdS)

“El nostre alcalde demana que li aprovem un POUM. Un POUM que encara té al·legacions per contestar, un POUM que va costar les eleccions a CiU, un POUM on hi ha una gran zona urbanitzada propietat del mateix alcalde i/o familiars. Això sí, aquesta aprovació suposaria la imminent cessió de terrenys d’equipaments al Departament d’Educació per a la construcció de l’institut. Però a quin preu?” (AMS)

“Millor no arribar-hi” a l’expropiació com a eina per a aconseguir terrenys per al nou Institut (CiU)

“El POUM porta molts anys encallat perquè ha de resoldre moltes més coses que el futur terreny de l’institut … segons els nostres assessors hi ha una altra via que pot ser més ràpida i més eficaç. Estem parlant d’una modificació de normes subsidiàries” (ICV)


round-icon-small Núm 67, març 2010:

Hi havia dubtes, però finalment aquesta és la foto que no ha ocupat la portada: foto.

Cliqueu les imatges per a accedir als quaderns íntegres:


round-icon-small Núm 66, desembre 2009:

“No cal que surti sempre l’alcalde en primera plana” (CiU)round-icon-small Núm 65, setembre 2009:

Honestatat. Nosaltres …

A més de la lletja errada ortogràfica: Qui redacta l’editorial?: el grup municipal IdS?, la Junta de Govern?, el Consell de Redacció?, qui són aquests “Nosaltres”? …

quadern65_pant-1

quadernhonestatat

round-icon-small Núm 64, juny 2009:

L’escola nova, gràcies a tots, però …

103

102

round-icon-small Núm 63, març 2009:

Un xarxet ocupa la portada

015

round-icon-small Núm 62:

L’alcalde reapareix a tota pantalla

035

round-icon-small Núm 61:

L’alcalde no surt a la portada ni a la contraportada

round-icon-small Núm 60:

Alcalde a tota portada


Quaderns en format pdf:

Quadern núm. 61 Setembre 2008 Revista (2 Mb)
Quadern núm. 60 Juny 2008 Revista (2,2 Mb)
Suplement Literari Sant Jordi (0,6 Mb)
Quadern núm. 59 Març 2008 Revista (2,1 Mb)
Quadern núm. 58 Desembre 2007 Revista (2 Mb)
Quadern núm. 57 Agost 2007 Revista part 1 (2,7 Mb)
Revista part 2 (3,9 Mb)
Revista part 3 (2,7 Mb)
Revista part 4 (2,8 Mb)
Quadern núm. 56 Abril 2007 Revista (11,3 Mb)
Quadern núm. 55 Desembre 2006 Revista part 1 (3,2 Mb)
Revista part 2 (4,8 Mb)

Font: web municipal


Accions

Information

78 responses

24 06 2008
buf

Aquest és el canvi que volien impulsar al Quadern: posar color perquè el seu lacalde sortís més clar…

Quins nassos, potser s’haurà d’impulsar un Quadern independent.

25 06 2008
carlos

Es para lo unico que valen tanto este, como los otros tres, del equipo de Gobierno.

Ellos se hacen las fotos y el Secretario y los servicios tecnicos
Gibiernan.

Que vergüenza, Que vergüenza

Que vivan los IDS=PSC=PM

Estos son los del cambio pero que cambio.

Habra que escrivir al PSOE – PSC de Barcelona.

Explicando la trama que estos IDS hicieron en las Elecciones para que los Socialistas les votaran.

Y de la forma que estan actuando en SILS en nombre del PSOE – PSC.

25 06 2008
buf

Carlos això és el PSOE… creus que et farien cas? Ells encantats que els donin vots per Diputacions i Consells, a més d’anotar-se regidors!

25 06 2008
Silenc

Aquest quadern que avui he trobat a la bústia es calcat als de l’epoca Rovira: a Sils tot va bé, tot va fantàssssssssssssssstic. La unica diferencia es aquesta doble pagina on els quatre grups politics municipals exposen quatre idees.

S’atribueix a l’alcalde la frase: “la roba bruta, renteu-la dins de casa”: POUM, CEIP, transport escolar, Vallcanera, etc. I fotos de l’alcalde a tot arreu: a la portada, a la contraportada, … nou fotos de l’alcalde a la separata del concurs literari … I si us porteu bé i sou bons minyons sortireu a la foto i tindreu mitja pàgina per vusaltres: Joves pel pubillatge, eh Marc?

25 06 2008
Marc

Silenc, jo m’he de portar bé per sortir a la foto? Ni se m’ha passat pel cap demanar que sortís jo en portada, només faltaria. A la portada hi sortim uns 50 persones, tampoc hi veig el meu protagonisme. Que surti l’alcalde suposo que és normal.

I la foto de pubillatge… és cosa de tots i no meva -és més, la idea no és meva-. Però si és Quadern informatiu e més lògic és que informem.

Per una foto al Quadern jo no canvio les meves maners de ser perquè jo seguiré estan a favor i en contra de tot el que es fa i deixa de fer.

Si vols ens tirem una foto i provem a veure si la pengen, però abans m’hauràs de dir qui ets.

25 06 2008
Silenc

Mes aprop de l’alcalde imposible, a la portada, coses que passen a les inauguracions. T’agraeixo la teva explicació.

25 06 2008
Marc

A mi no em barregis amb cap grup polític si és el que intentes. Estar allà és el que li toca a l’hereu i la pubilla d’aquest any, igual com els tocarà als de l’any passat.

Ara resultarà que sóc un personatge públic que fa guanyar vots…

25 06 2008
LNC

No ho dubtis Marc 😉

Hauries d’haver aprofitat i fer-li les orelles de ruc per darrera, et donaré un argument irrefutable: s’ha fet del partit del Montilla. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

25 06 2008
Marc

Hi ha una cosa que es diu respecte. Als altres, als més grans a un Alcalde… no cal afinitat.

25 06 2008
LNC

Per això, per respecte al poble de Sils 😉

🙂 🙂 🙂 🙂

25 06 2008
LCR

Jo estic amb el silenc, perquè dedicarli mitja plana als joves pel Pubillatge i no es dedica ni una trista linia a la LNC i al seu blog 😉 per què? 😉 A la plana 5 si que es parla del senyor Jordi Cespedes i Martínez, però no de la LNC 😉

Petons ! 🙂

25 06 2008
Silenca

el el que te fer-se passar per qui no ets….eh, LNC? que despres surt el teu nom veritable i ningu saps que ets tu, carinyo….

25 06 2008
buf

Ara resultarà que us interessen més els problemes de la LNC i els capricis de Vallcanera que el que es fa al poble.

25 06 2008
Silenc

A mi, més que tanta foto d’en Nogué amb pubills o sense, m’ha agradat la foto de la família Zehng-Hong Xu, família de treballadors xinesos, amb l’estany al fons

25 06 2008
Marc

A mi també m’ha agradat la seva foto 😉

25 06 2008
LNC

Entre la silenca i l’altra pera [sic] acabaré sent mes del mig sils] En Jordi, un crack, un amic. Mai ho he amagat. 😉

Però clar sempre sóc qui convé a qui convé… ¡què divertit! 😉 🙂 🙂

Us quedareu amb les ganes 😉 amb qui em convé ja em coneix 🙂

26 06 2008
Dominique

La família Zehng-Hong Xu té la seva nena a P4 i són encantadors. És cert que l’idioma els hi suposa un handicap però la mare fa esforços veritables per relacionar-se i parlar amb la resta de la comunitat. Valdria la pena que tots retornessim la mateixa amabilitat i ajudéssim a trobar-se més còmodes a aquestes famílies joves i amb ganes de conviure plenament amb els seus veïns.

Venen a moltes de les activitats que es fan al poble amb els nens i les nenes i participen en tot el que poden. En concret aquesta parella, sobretot la mare, és molt oberta i amb ganes de relacionar-se.

Posem-nos un moment en la seva pell, a milers de quilòmetres de la nostra terra, sense la família, sense els nostres amics d’infantesa i primera joventut i venir a formar-nos un futur per a nosaltres i la nostra filla en un lloc nou on ens costa fer-nos entendre, captar els girs de l’idioma, malgrat l’estiguem aprenent, i on volem integrar-nos pel nostre bé i dels nostres nens…

I no són els únics. La comunitat xinesa és complidora amb tots els tràmits i amb tot el què té a veure amb l’educació dels nens i nenes, deuen tenir molt clar que és molt necessària, com creiem molts de nosaltres.

En el fons, reflexione’m-hi una mica, les persones no som tant diferents, només en les costums, en la cultura i l’escriptura, però en les qüestions de fons, tots volem el mateix: un bon present i un millor futur per a nosaltres i els nostres petits. Els xinesos, els àrabs, els russos, els catalans, els indis, els colombians, equatorians, argentins, nicaragüencs, anglesos, francesos, senegalesos i tots els -encs, -ians i -esos que hi volguem afegir vinguts de tot arreu, i segueixen arribant d’arreu de l’estat aragonesos, bascs, andalusos, murcians, extemenys, valencians…

Qui pot dir que no té algú que va venir de lluny en un moment donat? D’aquí la riquesa i gràcia d’aquesta terra tant xula que trepitgem… i si hi ha algu que es considera català, català (concepte que puc entendre des del punt de vista polític però no de “raça”, per cert), que miri si no té romans, grecs, àrabs, conversos, esclaus africans, esclaus asiàtics, almogàvers, pirates o algú vingut d’ultramar en l’arbre genealògic, que no m’ho crec, que no. Que la carn és molt dèbil i aneu a saber qui es va “liar” amb qui! jejeje

Les persones només som persones i tant se val on haguem nascut.

Salutacions!

8 10 2008
·El nom

Moció pel manteniment de la denominació Quadern de Sils i Vallcanera.

– El grup IdS-PM ha presentat la següent proposta :

Fets :

Arrel de les discrepàncies sorgides entre els diferents grups municipals sobre la denominació de la publicació municipal del “Quadern de Sils”, que en les seves últimes portades, i a iniciativa del grup IdS-PM surt com a Quadern de Sils – Revista d’informació municipal i cultural de Sils i Vallcanera, entenem que per raons d’identitat i històriques (no oblidem que Vallcanera tenia la consideració legal de municipi propi i independent des de 1835 –s’adjunta bibliografia i dades al respecta), el quadern hauria de mantenir la seva denominació actual de Sils i Vallcanera.
Proposem al Ple, previ dictamen de la Comissió informativa d’afers socials, l’adopció del següent

ACORD :

Que la revista el Quadern mantingui la seva denominació actual Quadern de Sils – Revista d’informació municipal i cultural de Sils i Vallcanera.
– La Comissió Informativa d’Afers Socials de l’1 de juliol de 2008 va dictaminar desfavorablement.

– Ma. Josep López: presenta la següent esmena a la proposta:
Que la revista municipal de Sils es denomini exclusivament Quadern de Sils.

La Comissió Informativa d’Afers Socials de l’1 de juliol de 2008 va dictaminar favorablement aquesta esmena.

Debat :

Alberto Miralles: considera que la proposta presentada per IdS-PM no li sembla adequada, creu que s’ha de continuar amb el nom de sempre. Creuen que no pot ser una idea diferenciada de poble, sinó al contrari, cada vegada ha de ser més única. Fa poc s’ha aprovat una proposta perquè les urbanitzacions passin a ser part del poble, sense crear diferències i que no doni lloc a greuges comparatius. Per això, estarien en contra que el butlletí es digui Quadern de Sils i Vallcanera.

Carles Taberner: manifesta que el nom no s’ha canviat mai, es continua dient Quadern de Sils- Revista municipal d’informació municipal i cultural de Sils i Vallcanera. Continua dient que no s’està parlant d’un veïnat o una urbanització, sinó d’una altra cosa i li estranya que essent tant curosos en altres temes, amb trets diferencials i minories, que en aquest cas no es tinguin en compte.
Sils, no hagués sobreviscut com a municipi si no fos per Vallcanera, que va ser municipi independent i amb tots els respectes, Vallcanera no és el mateix que altres nuclis de població, com pot ser un veïnat, les Comes, etc.” Vol que quedi clar que mai s’ha volgut canviar el nom del butlletí “Quadern de Sils”.

Ma. Josep López: agraeix el recull històric aportat per IdS-PM, però seria bo que arribés fins al 2008 i no es quedés al 1886.
La població de Sils és de 5.119 habitants, 2.148 son del casc urbà, 3.000 estan fora del nucli i dels que corresponen a Vallcanera com a veïnat son aproximadament 1.100 persones. Creuen que és un greuge comparatiu a la resta de nuclis de població i la manera d’unificar és que es digui exclusivament Quadern de Sils. No veuen cap necessitat de fer diferències. Això no vol dir que si mai es fa un recull històric, atesa la singularitat de Vallcanera, s’ha de defensar.

Alcalde: la proposta que plantejava el seu grup és un reconeixement històric a Vallcanera pel gest que aquella gent va permetre que Sils pogués sobreviure com a municipi.

Ma. Josep López: podria estar d’acord però no que aparegui en la portada de la revista municipal.

Margarita Roca: aquesta proposta no és la eina adequada per fer un reconeixement del fet que s’ha estat debatent, creuen que es poden fer d’altres coses per recordar aquest fet.

Francisco Anoro: cal fer memòria que quan es va aprovar el Reglament del Quadern es va crear un consell de redacció i en contra de la proposta que plantejava l’Alcalde, es va fer un consell de redacció representatiu de tots els grups polítics municipals i es va decidir canviar el nom sense esperar a què aquest assumpte es debatés en el consell de redacció.

Votació :

Per set vots a favor d’ICV-EUiA-EPM, AMS-AM i CiU i quatre en contra d’IdS-PM s’aprova aquest acord.

http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Shared%20Documents/Ajuntament/ActesPlens/080703Pl.pdf

8 10 2008
Anna

Un consell, per aconseguir convertir un arxiu pdf. a imatge només s’ha d’obrir amb el photoshop i guardar-lo com ha imatge. Espero que us sigui ùtil.

8 10 2008
Bloc

En efecte, gràcies pel consell.

20 12 2008
Una

Vinga fotos i fotos de l’alcalde i cap fotografia per il·lustrar l’article del 8è concurs fotogràfic de Sils !!!
Molt bons els articles del PacO Gonzalo sobre els nostres nous veïns marroquins, xinesos, malians o del Punjab.

20 12 2008
buf

Jo també crec que es fa un ús excessiu dels partits, sobretot del Govern, ja ho saben, aquells que a l’oposició es queixaven i proclamaven que farien un canvi. I el canvi ja l’han fet, però…

2 01 2009
.IdS i el tripartit?

Quadern de Sils 62, desembre 2008.
Reproduïm les dues planes dedicades als grups polítics:

IdS. Dir les coses pel seu nom

Diu que un govern mai no ha de fer d’oposició de l’oposició però, donades les circumstàncies, creiem que ha arribat l’hora de dir les coses pel seu nom sobre l’actuació dels grups que no són al govern a l’Ajuntament de Sils.

L’acord pres per la majoria de CiU, AMS i ICV sobre el transport escolar, a proposta d’ICV, significa una despesa anual de 48.000 € per a l’ajuntament i en limita greument les possibilitats d’actuació. La proposta del Govern d’IdS-PM, un cop esgotada la via negociadora, era oferir ajudes a les famílies amb dificultats per fer front al cost del transport. Ara AMS i CiU ja s’adonen de l’”error” al qual es van deixar arrossegar per la proposta poc responsable d’ICV i afirmen que el pagament del transport per part de l’ajuntament només és vàlid per un any. Tothom es pot equivocar. Però esperem que rectifiquin públicament.

La moció demanant que la segona escola de primària se situés a Vallcanera ha estat un segon fracàs de la majoria del tripartit ICV, CiU i AMS a l’oposició, en aquest cas a proposta d’AMS. Després de la reunió amb el departament d’Ensenyament, a la qual va assistir un membre de cada grup, s’han adonat que no tenia sentit; els terrenys ja estan cedits a Mallorquines Est per instal•lar-hi els aularis i fer-la Vallcanera no elimina el transport (caldria transportar-hi igualment els nens dels altres nuclis). En el darrer ple es va haver de revocar la primera moció que havia estat un “error” dels grups del tripartit. Tothom es pot equivocar. Però que no ho disfressin, és així.

En realitat, el tripartit ICV, AMS i CiU funciona com una majoria alternativa, que no acaben d’atrevir-se a reconèixer perquè els fa “estranys companys de viatge”. Després d’haver-se descartat per acord del tripartit la gestió professional indirecta del servei públic d’Escola bressol i posat en perill els esforços realitzats per al bon funcionament, ara han fet un pas més aprovant que el representant del Govern municipal al Consell de participació de l’Escola bressol sigui un regidor que no és del Govern, concretament una regidora de CiU. Fantàstic que un regidor de l’oposició vulgui treballar! Esperem que tindrà la delicadesa de mantenir una relació fluïda amb el regidor d’Ensenyament, que tant ha fet per salvar les dificultats, antigues i sobrevingudes, que ha trobat en aquest tema. La persona escollida té capacitat per fer-ho bé. No és aquest el tema.

El tema en aquests tres exemples és que, a la pràctica, hi ha una majoria alternativa que es dedica a posar bastons a les rodes a l’acció de govern. No ho fa en tot, perquè no es podria fer absolutament res, però ho fa de tant en tant, en temes emblemàtics, per demostrar que tenen la majoria. És fàcil posar dificultats i després dir que no es fa res o que només es fa el que ja estava projectat per ells, o fer aprovar mocions impossibles o equivocades, faltades de realisme i de lògica. Si saben on volen anar amb aquesta actitud i estan d’acord tots tres grups, doncs….

AMS. AL VOLTANT DE LA CRISI

En aquests temps convulsos d’esclat de crisi econòmica internacional i local, ens volem acostar als efectes immediats que aquesta té i pot tenir en l’economia del nostre poble i concretament en els comptes i previsions del nostre Ajuntament. Sembla evident que en temps de restriccions importants aquestes afectaran i de manera directa les arques municipals.

Aquest acostament a dia d’avui s’ha de fer amb reserves i amb moltes preguntes pendents de resposta per part de l’equip de govern.

La davallada de la construcció en el nostre poble en quina mesura ha minvat els ingressos per llicències d’obres? Aquesta davallada quin cost té en el nostre endeutament? Quin termini tenim per afrontar-lo? Quin cost té en el capítol inversor i quines previsions inversores es poden fer, tenint en compte l’increment –com a mínim– de serveis educatius, és a dir, una escola i un institut nous que requereixen terrenys per a ser edificats? Com es poden encarar possibles ampliacions d’altres serveis esportius o socials? Amb modificacions pressupostàries constants i més endeutament? En la situació actual més que mai, l’Ajuntament ha de vetllar per la conveniència de les inversions.

Amb un equip tècnic important, s’han de continuar encarregant costosos estudis a empreses externes? S’ha de continuar tirant endavant obres de dubtosa rendibilitat o d’ús incert? S’ha de comprar maquinària pesada quan el més lògic és procedir a subcontractar-la puntualment? Podíem esperar que el canvi que preconitzava l’antiga oposició, actual equip de govern, quant a la transparència informativa vers l’oposició i el poble en general, i pel que respecta a retre comptes, seria d’un altre tipus; no ple d’opacitat, de silencis, de sous de l’equip de govern més alts que els anteriors, sense iniciatives pròpies i només executant projectes dissenyats per l’anterior consistori. Però el més greu és la falta absoluta de capacitat per oferir una alternativa amb cara i ulls per afrontar els problemes.

Les minories som minories, i en tant que minories no disposem de capacitat per donar un tomb a la situació, el que podem fer és denunciar la inoperància de l’equip de govern, la seva manca de voluntat per tirar endavant propostes de l’oposició aprovades en ple, i la passivitat i col•laboracionisme del principal grup de l’oposició (CiU) reforçant aquesta actitud.

CiU. QUÈ ESTÀ PASSANT?, QUÈ FEM?, QUÈ VOLEM?

Ja fa molts dies, que, en altres escrits, ens hem anat manifestant a favor de fer una oposició serena, tranquil•la i constructiva.

Sempre hem expressat la nostra voluntat de treballar per al nostre poble, escoltant, recollint, buscant i sumant, en definitiva ajudant a resoldre els problemes. Doncs bé, ens sembla que el que fèiem, era ‘fer volar coloms’, perquè la nostra intenció passava única i exclusivament per estar informats, i això no sembla que sigui l’objectiu de l’actual equip de Govern que, com recordarem, està en minoria.

El més trist de tot plegat és que la incapacitat de negociar, discutir o pactar de l’equip de govern amb la resta dels grups polítics locals, ens ha dut a situacions sense retorn: assumir la urbanització Vallcanera sense saber el que ens costarà en un futur, l’acomiadament de personal de l’escola bressol, la manca de control en la construcció del supermercat situat a Can Cabirol, els retards de les gestions en tots els temes relacionats amb la nova escola… un necessari, imprescindible i irrecuperable temps perdut. En fi, tot un seguit de coses que al nostre entendre, parlant, escoltant i negociant, de ben segur que haguessin pogut tenir una altra solució. No ha estat així, i avui ens trobem amb pocs alumnes a l’escola bressol, veïns enfadats per la construcció d’un nou supermercat, famílies i mestres preocupats per la situació de les escoles al nostre poble, etc.

Tanmateix, ja fa alguns mesos, es va aprovar en el Ple demanar a l’òrgan competent corresponent la construcció d’una rotonda d’accés a la urbanització de Mallorquines, avui encara no en sabem res. Ni tan sols s’ha enviat l’acord.

També es va aprovar l’elaboració d’un estudi de proposta de millora de la circulació en els carrers més conflictius del nostre municipi.

Tampoc no sabem res del tema.

No fa gaires dies, de nou es va posar sobre la taula el POUM, una de les qüestions més punyents dels darrers mesos i, val a dir que existeixen diferencies substancials entre el que es presenta per part de l’equip de govern i l’opinió dels altres grups. Tot i això, no cal oblidar que aquest tema mereix ser tractat de forma àgil, prudent i satisfactòria per a la majoria, però, sens dubte, aquells que han de dur la iniciativa són els membres que formen part de l’equip de govern.

Un altre tema de discussió i en el qual caldrà tenir en compte totes les sensibilitats, és el de les obres a realitzar en els propers mesos a Sils perquè és evident que, amb el tarannà demostrat fins ara pels actuals responsables polítics, dubtem que siguin capaços de fer-ho.

ICV. NI UNA VARIANT NI UNA RONDA

La major amenaça actual als Estanys és el dibuix d’una variant i una ronda al POUM (Pla d’ordenació urbanística municipal), POUM que a hores d’ara està revisant el govern en minoria d’IdS-PM (PSC) i que algun dia potser portarà al ple municipal.

En la reunió dels regidors amb el Sr. Listosella, redactor del POUM, celebrada el passat 28 d’octubre, aquest senyor i l’equip de govern continuaven defensant la variant i la ronda.

La variant és una alternativa a la carretera actual que travessa el poble. Enllaçaria el trànsit des de Santa Coloma amb l’autopista, per Maçanet. Aquesta variant, que depèn de carreteres de la Generalitat, té un primer dibuix que la fa passar exactament pel mig dels Estanys actuals. Amb aquesta variant, carreteres també hi vol enllaçar una ronda que aniria des de la corba d’entrada al poble (just passat el túnel de l’autopista) fins a trobar la variant, una mica abans d’arribar als Estanys. Aquesta ronda s’aproparia perillosament a la zona de protecció dels Estanys.

L’alternativa del “mal menor” és fer la variant una mica més enllà, també travessant la zona protegida dels Estanys, però més lluny, just abans del Massabé. I per tal de no fer la ronda tan grossa, fer una ronda més petita, més a prop del nucli urbà, passant arran de Can Tardà, tot just per sota de la granja del Mas Llunès i arribant a l’altra banda de la via amb un pont nou, que aproparia perillosament el trànsit de vehicles a la zona protegida dels Estanys, ocupant una zona inundable.

Segons ens varen explicar a la reunió del passat 28 d’octubre, aquesta alternativa l’assumeix carreteres de la Generalitat. Això vol dir que hi ha un acord entre el govern en minoria d’IdS-PM (PSC) amb carreteres i és per això que ho defensen.

ICV-EUiA EPM de Sils ens posicionem en contra d’ambdues infraestructures, de la variant i de la ronda, tant de la proposta inicial com la del “mal menor”.

El futur dels Estanys hipotecat

Segons Acció Natura i altres experts, els Estanys actuals són tan sols el 15 o el 20% del que eren anys enrere. I a Sils hem de somiar que és possible, encara que triguem molts i molts anys, d’anar recuperant els Estanys, fent-los créixer de mica en mica, convertint-los no en un parc temàtic de consum, sinó en una reserva ecològica d’alt nivell.

Algú creu que podran continuar creixent els Estanys amb la variant pel mig, com un dic, com una barrera?

Algú defensa que per anar més ràpid fins a l’autopista el preu a pagar sigui carregar-nos els Estanys, trinxar- los, fent passar una carretera pel mig? Hores d’ara s’està desdoblant l’N-II, s’està tirant endavant el tercer carril de l’autopista.

L’any que ve, la carretera des del Rolls –Mallorquines– a Hostalric es convertirà en una via ràpida. Amb tot això no n’hi ha prou per circular millor i que tot això esdevingui l’alternativa a la carretera actual que travessa el poble? Qui estima els Estanys té el deure de defensar- los. Ni variant ni ronda als Estanys.

CRISTINA SIMÓ ALCARAZ I ALBERT MIRALLES GÜELL, grup ICV-EUiA-EPM http://laveudesils.blogspot.com/

20 03 2009
Anònima

Amb el quadern que ens han enviat a casa, hi ha un “recopila” amb un llistat dels establiments on es poden portar les piles un cop estigui ple l’invent. Per què només hi ha el nom d’una de les dues ferreteries que hi ha al poble?

25 03 2009
Núria

Hi deu haver el nom perquè deu ser la única que s’hi ha adderhit, no?

28 06 2009
.Quadern de Sils 64, juny 09

quaderns de Sils (10:40:20)
(no sé si és aquí on toca, però ja s’encarregaran els administradors)

A l’espai GRUPS MUNICIPALS del quadern,
IDS diu:
“hem aconseguit la segona escola… Ha estat gràcies a tots, però sobretot a la fermesa de l’alcalde, cal dir-ho…”
PATÈTIC! (ells ho havien de dir)

Més patètic encara, que els quatre regidors d’IDS surtin fotografiats al mateix quadern 17 vegades (no calia, ja han quedat tots 4 ben retratats)

Sense comentaris l’espai de CiU que, tal i com està el pati, el dediquen única i exclusivament a parlar de la nova escola. Continuen sense mullar-se.

Enhorabona a ICV i AMS per continuar treballant i implicant-se a tots els temes importants del municipi.

Enhorabona també, tot i que amb una mica de retard, als administradors del blog pel seu reconeixement públic a la premsa. Les meves sinceres felicitacions a tots i cada un dels administradors. Als qué fan, per la feina ben feta i, als que estan al darrere, als que dónen suport, als que “aguanten” … per la seva gran tasca.

Ho deixo aquí perque ja semblo la Dominique amb les seves parrafades (de bon rotllo eh!)

1 07 2009
.Els 4 grups opinen

IdS
EQUADOR DE LA LEGISLATURA: COMPLINT PROGRAMA
Som a meitat de legislatura i convé veure en quin grau s’ha complert el programa amb el qual ens vam
presentar a les eleccions. Tot i les dificultats i els sobresalts que apareixen en el camí, podem dir que el compliment va a bon ritme. Encara que pugui ser repetitiu, val la pena repassar les accions compromeses ja realitzades.

En el capítol de participació i informació ciutadana:

S’han obert els plens a les preguntes dels assistents i s’han dut a terme processos participatius, com el de la plaça del Rellotge o sobre la gestió de l’Estany (dues jornades i web permanent obert a les opinions i suggeriments).
S’ha ampliat el contingut i la periodicitat del Quadern de Sils i s’ha renovat la pàgina web (l’actual situació econòmica no permet plantejar-se la creació de nous mitjans).

En serveis a les persones, mobilitat i seguretat:
S’ha recuperat el cos de Policia Local i properament es convocaran 2 places.
S’ha obert el 6 de juny el servei regular de bus a Mallorquines i Vallcanera-Les Comes.
Entre altres activitats de promoció de la vida saludable, s’obriran 4 circuits de salut amb elements per fer exercici físic senyalitzats en diferents places.
Estan en marxa les obres de millora a les piscines de cara a l’estiu.
Es millora el projecte perquè Adif executi ja l’esperat pas soterrani que connectarà les andanes i també l’aparcament i els barris que la via del tren separa.

En l’apartat de territori i entorn natural i urbà cal recordar:
Hem integrat les urbanitzacions Vallcanera Parc i Les Comes com a zona urbana del municipi i es gestionen conjuntament amb la resta.
Hem renovat l’enllumenat de Vallcanera Parc per fer-lo més eficient energèticament.
Hem recuperat les antigues escoles de Vallcanera i comencen ja les obres de l’entorn.
Hem previst per l’agost el drenatge de la Sèquia.
Ens hem adherit a la xarxa “la Selva Coopera”, que permet posar en valor el patrimoni natural i paisatgístic de Sils. En educació i lleure:
Hem donat suport a les entitats i activitats locals, i l’hem ampliat, si ha estat possible.
Hem fet possible que ja funcioni –i bé– el nou institut de secundària (CES).

Hem aconseguit la segona escola de primària (CEIP), malgrat els ensurts de darrera hora. Ha estat gràcies a tots, però sobretot a la fermesa de l’alcalde, cal dir-ho. L’equip de govern havia ofert des del principi els terrenys i serveis necessaris, i va resultar molt difícil trobar arguments en contra, a més dels que ens donen les xifres; el curs vinent ja estarà en ple funcionament.
Hem vetllat perquè el curs vinent també tinguem en marxa la nova escola bressol.
Hem promogut i ordenat les diverses activitats aglutinades en el Centre Cívic, les quals milloren en quantitat i qualitat l’oferta cultural i d’esbarjo.

Com veieu, de coses se n’han fet i encara se’n faran. També hi ha el dia a dia i la feina de programar més a la llarga. Se’n poden fer més, amb més esforç i amb més recursos, posant-hi tots el coll, polítics i ciutadans. Per nosaltres no quedarà.

AMS
PASSANT L’EqUADOR. EL LLARG VIATGE DE LA LEGISLATURA ACTUAL

A punt de complir els dos anys de legislatura, el nostre grup es qüestiona el que s’ha esdevingut fns ara i quin pot ser l’esdevenir proper fns al fnal d’aquesta.

Fent el símil d’un llarg viatge que s’inicia amb els millors desitjos, a l’empenta i alegria del començament, el temps ha anat sumant esforços, propostes, lluites, recerques i, per què no, a mig recorregut: decepcions, desencís i en certs moment desànim. Malgrat això, l’impuls inicial no s’ha perdut i el balanç fnal i la persistència per aconseguir les nostres ftes ens diran si el viatge ha valgut o no la pena. Creiem que sí, i per això continuem sense defallir, cercant noves adhesions que se sumin al grup per ampliar la nostra base social i fer noves aportacions per renovar-nos, i seguir lluitant pel nostre poble per tal d‘aconseguir un canvi real en les formes de fer política i en el fons de com s’ha d’entendre aquest
en el context del canvi constant que està experimentant.

Malgrat les acusacions de l’equip de govern obertes o amagades, en el sentit que hi ha coses que no es fan per la pressió de l’oposició, pensem que el temps posarà a cadascú en el seu lloc. El lideratge de l’activitat municipal pertoca a qui pertoca. La iniciativa sobre un POUM ha de ser de qui el presenta; qui el vol tirar endavant ha de ser capaç de negociar-lo, ha de saber en tot moment on està l’acceptació de la renúncia si cal, i la defensa aferrissada d’allò que es defensa amb argumentacions clares i convincents.

El mateix passa en la presentació d’uns pressupostos, la defensa d’unes inversions, el desplegament d’una policia municipal, la gestió d’una llar d’infants, les modifcacions pressupostàries, la defensa d’un estudi de detall d’una obra polèmica, o l’actitud con-descendent o combativa davant d’instituci-
ons d’àmbit general que gestionen serveis bàsics i fonamentals per a un poble (sanitat, educació, obres públiques … ). L’actitud no bel·ligerant, de pacte no declarat, del principal grup de l’oposició (en nombre de regidors: CiU) en alguns temes cabdals ha donat peu a aquesta actitud surrealista de governar com a majoria absoluta des d’una minoria incapaç. Estem oberts a les opcions que calguin per tal d’avançar i canviar de manera efectiva la governabilitat del nostre poble.

Malgrat la dura impotència que pressuposa en certs moments aquesta llarga travessa pel desert que és l’oposició, seguirem fent propostes, mocions, valoracions i comentaris que informin els ciutadans i ciutadanes de Sils, amb la intenció declarada de resoldre problemes, oferir alternatives i aconseguir en les properes eleccions esdevenir una majoria estable que pugui governar amb l’acord ampli d’una major part de la gent del poble. Hi esperem les vostres aportacions i la vostra col·laboració.

CiU
ARA SÍ! ARA SÍ QUE TINDREM UNA SEGONA ESCOLA!

Ja fa molt de temps que des del grup municipal de CiU es treballa perquè l’escola del nostre poble pugui seguir donant, com ha fet sempre, un ensenyament de qualitat.

L’ampliació que es va fer al Jacint Verdaguer, l’any 2005, va ser una reivindicació llarga i complicada, que va arribar tan tard que, un cop finalitzada, es va començar a treballar per una segona ampliació, que a data d’avui encara no s’ha realitzat.

L’any 2006, concretament en el Ple Municipal del dia 19 de desembre, es va cedir a la Generalitat el solar on es construirà la segona escola. En aquells moments des d’Ensenyament es va manifestar un compromís d’endegar la nova escola si les inscripcions ho permetien, la qual cosa no va ser possible.
Des del mes de novembre, quan tots els grups municipals vam anar als Serveis Territorials d’Educació de Girona a manifestar aquesta urgència i necessitat, teníem el convenciment que el compromís que va adquirir Educació amb la nova escola era del tot ferm i la nostra sorpresa va ser quan el dia 30 d’abril, un cop tot estava lligat i ben lligat, ens comuniquen que no serà possible tenir la nostra esperada i necessitada escola.
A partir d’aquest moment i durant 21 dies, TOTS, pares i mares, professors, Consell Escolar Municipal, Ajuntament i tot el poble, hem demanat per activa i passiva que es fes realitat el compromís adquirit i hem defensat la gran feina que s’havia fet per part del nou equip educatiu i la seva direcció.
I ARA SÍ, ara i després de molts patiments durant aquest mes de maig, ARA LA TINDREM.

Finalment el resultat ha estat positiu i estem real ment satisfets. Des del nostre grup mun cipal volem agrair a tothom el seu esforç i un esment especial a l’equip del nou centre educatiu que hi ha posat molta il·lusió, moltes hores de feina i dedicació i ha preparat un programa educatiu envejable que, finalment, ha estat valorat i, de ben segur, ha estat un element clau perquè el resultat hagi estat aquest.

També a tot l’equip del CEIP Jacint Verdaguer que, tot i les seves grans mancances de recursos i espais, no ha defallit mai, ha demostrat la seva professionalitat i ha mantingut sempre el centre amb un nivell de qualitat que és valorat per tothom.

Des del grup de CiU no deixarem mai de donar suport i lluitar per tenir cura de l’educació i l’ensenyament, que en aquests moments tan difícils que vivim són elements bàsics per al foment de la convivència entre els ciutadans.

ICV
PRESSUPOSTOS MUNICIPALS SILS 2009. qUI ÉS L’IRRESPONSABLE?

El Ple municipal va rebutjar el desembre passat els pressupostos del 2009 presentats pel govern en minoria d’IdS-PM (PSC). L’oposició hi vàrem votar en contra i van quedar prorrogats els pressupostos del 2008. L’alcalde va acusar els grups de l’oposició d’irresponsables, d’anar en contra dels interessos de la població. No és cert, l’oposició vàrem votar en contra per la forma de governar d’IdS-PM (PSC), que governa en minoria amb pretensions de majoria absoluta, sense donar explicacions, sense informar, sense consultar a l’oposició, sense respectar que som la majoria dels regidors i regidores i representem la majoria dels ciutadans i ciutadanes de Sils. Per això vàrem votar en contra, per donar un toc d’atenció al govern.

El 7 de maig, amb l’abstenció de tots els grups de l’oposició, però mantenint les mateixes crítiques, per sentit de la responsabilitat, perquè els interessos de la població no han de patir per la incapacitat del govern en minoria d`IdS-PM (PSC), vàrem permetre que els pressupostos 2009 quedessin a provats.

ICV-EUiA-EPM, davant el ple convocat per al 7 de maig, vàrem exposar les nostres propostes a la resta de grups municipals per arribar a un acord polític, per aprovar els pressupostos del 2009, propostes que no van ser ateses, però que volem donar a conèixer:

Afers socials
Crear una plaça d’assistent social a l’Ajuntament, de plena dedicació. Establir un fons de 60.000 € per a ajuts socials, per poder atendre necessitats socials no resoltes, des de l’Ajuntament. La gestió d’aquest fons, després dels oportuns informes de l’assistent social, seria competència de la comissió d’afers socials de l’Ajuntament.

Personal de l’ajuntament

Tancament de l’acord dels funcionaris municipals, amb correccions de detall. Tancament de l’acord amb el personal laboral: propostes en la línia de anar igualant les condicions amb el personal funcionari.

Pacificació del trànsit a través del poble Convertir la C-63, la carretera que trave-
sa el poble, al més semblant a una via urbana: senyalització semafòrica i passos de vianants a les cruïlles del poble. Carrer Bastiments: acordar amb el veïnat del carrer les condicions de circulació. Rotondes d’accés a les Mallorquines i Vallcanera, ambdues vincula-des a les obres de l’ampliació de la

GI-555: compromís de defensar aquestes propostes. Passos de vianants i ciclistes a la N-II desdoblada i el de la GI-555 ampliada.

Publicació de les actes municipals
Complir l’acord de Ple i publicar les actes de totes les comissions municipals en els taulers d’anuncis i al web municipal.

Full mensual d’informació municipal

Edició d’un full mensual, de format molt senzill (exemple de Caldes de Malavella), específc d’informació política municipal, que arribaria a tots els domicilis de Sils. La publicació d’aquest full mensual recolliria totes les activitats programades per al mes en curs, evitant la proliferació de publicacions actuals i descarregant el Quadern de Sils.

http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Shared%20Documents/Noticies/97675%20quadern%2064.pdf

1 07 2009
Enric

Com he seguit molt de prop el procés de reclamació de la nova escola, des del Consell Escolar Municipal, des de l’escola actual, o participant en les diferents reunions i assemblees, hem sento sorprès i decebut pel paràgraf de l’article d’IDS que diu literalment:” Hem aconseguit la segona escola de primària (CEIP), malgrat els ensurts de darrera hora. Ha estat gràcies a tots, però sobretot a la fermesa de l’alcalde, cal dir-ho.” Crec que en cap moment l’alcalde i el seu grup han dut la iniciativa en aquest procés, ans al contrari recordo que les seves primeres paraules en saber-se la notícia foren d’absoluta conformitat atès que les preinscripcions no eren suficients, tal com deia el Departament. Trobo poc seriosa i en certa mesura deshonesta una afirmació d’aquest tipus, que no ajuda en absolut al reconeixement d’una iniciativa col•lectiva de gran valor, l’escola no l’han aconseguit IDS ni el senyor alcalde amb la suposada fermesa, sinó els pares i mares, mestres i demés persones que han intervingut en aquesta lluita i sense desmerèixer la col•laboració de cap grup polític municipal, que tots l’han tingut. Crec que ningú està legitimat per a penjar-se medalles que no li pertoquen. Seria d’agrair una rectificació en aquest sentit, tenint en compte la difusió del quadern de Sils i la confusió que se’n deriva d’informacions i opinions esbiaixades que no ajuden en absolut a fomentar la credibilitat en la política.

1 07 2009
.Editorial

Consell de redacció:
Narcís Figueras
Paco Gonzalo
José Luis Izquierdo
Montserrat Mas

JA TENIM LA NOVA ESCOLA!

La Generalitat finalment ha rectificat i construirà la nova escola de primària a Sils, que entrarà en funcionament ja el curs vinent. La reunió entre els grups municipals de Sils i el conseller d’Educació, Ernest Maragall, que havia de tenir lloc a la conselleria d’educació, finalment no es va celebrar perquè hi va haver un acord previ en virtut del qual el govern català es va fer enrere de la seva decisió de no construir l’escola. L’equip de govern de l’Ajuntament de Sils agraeix a tot el poble de Sils en general i la comunitat educativa i l’Ampa en particular, el seu suport en la lluita per la nova escola. Sens dubte, s’ha imposat la lògica. Els mòduls de la nova escola es posaran aquest estiu i tot estarà a punt per iniciar el curs 2009-2010.

L’Escola Jacint Verdaguer es trobava saturada, però ara, amb la construcció d’aquest nou centre escolar, es descongestionarà i, sens dubte, es disposaran d’unes condicions molt més òptimes per oferir la docència d’una forma molt més adient i amb més garanties de qualitat. L’educació és un valor de progrés insubstituïble en la societat. Invertir en educació i cultura és invertir en futur. I disposar de les infraestructures necessàries per desenvolupar amb rigor polítiques educatives resulta indispensable.

És cert que l’actitud dels serveis territorials d’Educació ha estat positiva i que existia una bona voluntat de totes les parts per tirar endavant l’escola per aquest setembre. Amb tot, diverses circumstàncies van provocar un canvi de posició del govern de la Generalitat que feu que el projecte s’endarrerís. Però la tossuderia i fermesa en la negociació de l’alcalde de Sils, Martí Nogué, ha estat determinant per poder desencallar el tema. I, insistim, en l’àmbit de l’educació no es pot contemporitzar. Calen actuacions rigoroses, contundents i inequívoques. La nostra aposta ha estat, des del primer moment, la d’exigir a la Generalitat la construcció d’una nova escola, i atès que consideràvem que la reivindicació era legítima, raonada, necessària i justa, no hem acceptat la condescendència com a estratègia.

Ha estat, també, molt important la gran mobilització dels veïns de Sils i del plenari de l’Ajuntament. La seva veu, clara i contundent, alçada en defensa d’uns drets legítims ha estat de gran mèrit en tot el procés. La unitat d’acció dels ciutadans de Sils ha resultat exemplar. Els objectius s’han vist assolits: ja tenim la nova escola!

Font: http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Shared%20Documents/Noticies/97675%20quadern%2064.pdf

————————–
Llegiu també
Escola nova en barracons:
https://silsdelaselva.wordpress.com/2009/05/31/segon-ceip-en-barracons/

1 07 2009
Pere

És una dada objectiva que els barracons NO descongestionaran, a curt termini, el CEIP Verdaguer.

La fermesa de l’alcalde per aquí, la fermesa de l’alcalde per allà. Ho sigui que l’editorial de la pàgina 2 i el text polític d’IdS (lògicament partidista) de la pàgina 8 estan escrits per la mateixa ploma. ¿Aquest és el Quadern de Sils plural i renovat que ens van prometre o continua sent un òrgan de propaganda al servei del partit dominant, com en temps d’en Rovira?

1 07 2009
LNC

Definitivament: És una revista de propaganda política, principalment. que a més destaca valors com la tossuderia i fermesa en la negociació de l’alcalde de Sils, Martí Nogué, quan tenim el contenciós del Nyap.

Amb tanta foto, fins i tot poden enganyar a algú i fer creure que governen.

L’entrevista a la parella de Vallcanera, sí que és molt bona.

1 07 2009
Dominique

Algú recorda al Màgic Andreu? Doncs això…

2 07 2009
Anònim

El Màgic Andreu viu de la comèdia, l’humor, l’il·lusionisme i la ironia. Els redactors del quadern em sembla que no. L’enaltiment del líder té altres reminiscències. Patètic!

2 07 2009
tino

¿Ahora o cuándo?

¿Qué ha de pasar para que toméis la decisión de hacer un voto de censura y hacer dimitir a este alcalde del sitio que nunca debió ocupar?

La mayoría de votantes os lo agradeceremos.

No importa el alcalde que elijáis entre vosotros, porque en preparación, educación y manera de governar, seguro que lo hará mucho mejor.

Es raro el pleno en que no da la nota y con los apuntadores que tiene que dan pena, solo le falta la estrella de xerif y el revólver!

Este pueblo de Sils no se merece personajes como él!.

Sed valientes y haced que deje este puesto y que se marche ya!

MOLTES GRACIES!!

2 07 2009
Dominique

Estic d’acord anònim… Jo em referia a les medallasses amb grans llaçades que es penjava, genials… sobretot l’última de l’espectacle que es desplegava i tot, gairebé d’un pam de mida.

3 07 2009
LNC

Què Dominique faràs costat al canvi amb l’albert amb un govern de cnavi amb AMS i ICV?? anima’t tens tot el meu suport!

3 07 2009
Dominique

LNC, saps la Manuela de Madre? Doncs jo tinc el mateix… a més d’estar pendent d’una altra operació a les cames. Tinc una salud una mica, només una mica precària i una incapacitat absoluta. Em permet pensar i fer, però no em veig capaç de dur una tasca a nivell polític actiu.

Tota la meva vida he estat una persona amb una energia brutal, però les malalties cròniques que tenen a veure amb el dolor són, allò que s’anomenen per aquestes terres, una mica cardades.

En una associació o entitat on hi participes voluntàriament hi pots donar un suport telemàtic, informatiu, informàtic, de reunió, idealista, etc. puc fer una tasca bona però l’esforç i dedicació que, jo crec, necessita i demana la política és massa per a mi, almenys ara actualment.

Quan no fa gaire el tal Pep va ser tant desagradable amb mi no em va donar la gana d’explicar-li perquè hagués sonat a excusa barata, un cop li he respost i m’he quedat tranquil·la, puc explicar quelcom que molta gent del meu entorn sap .

Penso que el meu anar fent és més profitós que el poc que podria fer en una llista política, malgrat els pugui donar suport.

Gràcies de tota manera!!

3 07 2009
PeP

Tu mateixa ho has dit, excusa barata, si la Manuela de madre ho fa, tu també. El que passa que ella te lo que a tu et falta noieta es el valor d’enfrontar-te a les critiques i a la responsabilitats que comporta un càrrec com aquest, per aixó te deia abans que desde fora tot és molt facil.
la gent que li agrada parlar tant com tu, fent-se la savia, generalment acaba ficant el peus a la galleda, com li passa en Miralles.

3 07 2009
LNC

Molta sort, empenta i ànims, Dominique. La teva tasca, talent i encert té per a mi encara més mèrit.

Tot i les adversitats, si vols, pots. Petons!

3 07 2009
Dominique

I tu, què fas per aquest poble, m’ho pots explicar?
Fes-nos una llista.
Deixa’m esglaiada i bocaoberta per a què et pugui aplaudir.

3 07 2009
Dominique

Saps tu què faig en silenci i sense sortir a les fotos, saps si col·laboro amb gent sense donar-me bombo i platillo i sense sortir en les signatures, saps tu si faig i desfaig i si hi ha gent que em demana ajut i/o consell i li en dono?

Què saps tu del que faig o deixo de fer?

Ah, PeP, sota el teu no o pseudònim no sé qui s’amaga, probablement tu si què saps qui sóc i probablement hi ha quelcom que no acabo d’entendre… O et va molestar el que et vaig dir l’altre dia i encara no ho has paït?

Apa, respon la pregunta del post anterior

17 09 2009
.Setembre 2009
17 09 2009
LNC

Sr. ZZZ, sembla que fa escola més enllà del blocs d’internet i la seva influència arriba a la Casa de la Vila 🙂 🙂

17 09 2009
Veí

A la pàgina 4 del Quadern hi ha un Extracte d’Acords. ¿Sabeu qui fa l’extracte i decideix quins acords són importants i quins no s’han de publicar al Quadern?. I més ara que, com repetiu sovint, no es publiquen les actes dels plens municipals.

Torno a la pàgina 4 i a baix a la dreta es parla d’una llicència d’obres concedida per la Junta de govern local de 16 de març, per a la construcció d’un edifici comercial (Nyap).

No:

1. El Nyap ja estava construït al març de 2009

2. No era exactament una llicència d’obres, sinó un estratègic acord per a “deixar sense efecte les llicències concedides” (aquelles que l’alcalde va jurar que eren tan legals) i “concessió de llicència de legalització de les obres situades …”

Llicència de legalització: aquesta és la paraula correcta i molt significativa.

17 09 2009
Esther

Cuaderno de Sils septiembre de 2009.

Es Lamentable y Vergonzoso lo que pretenden los Independientes de Sils con su escrito en el Cuaderno de Sils, queriendo dejar en una Anécdota los insultos y amenazas por parte del Primer Teniente de Alcalde de Sils “Joan Cot”, hacia el Concejal de ICV Alberto Miralles, por el simple hecho de pedir explicaciones sobre el POUM y cumplir con sus obligaciones como Concejal de la Oposición.

Toda esta situación fue provocada por el Sr. Martí Nogué Alcalde de Sils, que se puso muy nervioso, cuando el Portavoz de CIU le pregunto si se habían hecho algunas Modificaciones en el POUM.

El Sr. Martí Nogué Alcalde de Sils, no contesto a dicha pregunta a continuación tomo la palabra el Portavoz de ICV diciéndole con todo el respeto al Sr. Alcalde dígale usted al Portavoz de CIU que si que habido una Modificación en el POUM y que dicha Modificación ha sido precisamente en lo terrenos de Mallorquinas pertenecientes al Sr. Alcalde de Sils.

El cual también es precisamente el Concejal de Urbanismo, ¿Que Casualidad?

Acto seguido le quito la palabra al Portavoz de ICV Alberto Miralles y como este seguía hablando y pidiendo explicaciones, este lo expulso del Pleno Municipal, ya que el Portavoz de ICV Alberto Miralles no querría abandonar el Pleno llamó ala Policía Local para que lo sacaran de la Sala de Plenos.

Mientras que venia la Policía Local para desalojar al Portavoz de ICV el Primer Teniente de Alcalde de Sils “Joan Cot” le dijo las siguientes palabras y amenazas al Portavoz de ICV Alberto Miralles, o te marchas tu o me levantó y te pego una patada en los cojones y te sacó yo de la Sala de Plenos.

Acto seguido todos los Grupos de la Oposición y los vecinos y vecinas allí presentes abandonamos el Salón de Plenos, en apoyo del Portavoz de ICV Alberto Miralles.

Esta claro que por este motivo no se iba hacer la Moción de Censura ni se iba cambiar de Equipo de Gobierno.

La posible, Moción de Censura, y el posible Cambio de Gobierno, se iba hacer precisamente por otros hechos que no son otros, que un mal Gobierno de los Independientes de Sils que hasta hora todo lo que han hecho es crear crispación entre los vecinos y vecinas de Sils con su Desgobierno.

Los vecinos y vecinas de Sils no podemos esperar nada más de estos cuatro Personajes de los Independientes de Sils, al frente de nuestro Ayuntamiento.

Son personas que no están preparadas para estar al frente de un Ayuntamiento Democrático.

En el cual son ellos los primeros que tienen que dar ejemplo y Gobernar para todos los ciudadanos y ciudadanas de Sils y no solamente para unos cuantos.

17 09 2009
Esther

DEFINICIÓN DEL CACIQUISMO

Definición de caciquismo Sistema político por el cual una democracia parlamentaria es falseada por la manipulación electoral ejercida por personas influyentes, que sirven de enlace entre la oligarquía que detiene el poder de los habitantes de sus localidades: caciquismo de la enciclopedia.cat

17 09 2009
Anònim

Nom del partit Vots % Regidors
Convergència i Unió 917 51,40 7
Independents de Sils 520 29,15 3
PSC 251 14,07 1
Partit Popular 56 3,14 0

http://www10.gencat.net

2. Totes les candidatures 2003:

SILS
INDEPENDENTS DE SILS.
Componentes:14
1.- NIEVES GENÉ MASSUET Independents de Sils
2.- JOAN COT PORCELL Independents de Sils
3.- MARTÍ NOGUÉ SELVA Independents de Sils
4.- JUAN ANDRÉS ARREDONDO RODRIGUEZ Independents Sils
5.- ALBERTO MORALES FREIXAS Independentsde Sils
6.- MARCOS MORALES FREIXAS Independents de Sils
7.- JUAN CARLOS BLAZQUEZ RAMOS Independents de Sils
8.- JOAN PLANAS DANTÍ Independents de Sils
9.- ANA MARÍA SUÑÉ PUJOL Independents de Sils
10.-JAVIER TRIGUERO GENÍS Independents de Sils
11.-NARCIS FIGUERAS CAPDEVILA Independents de Sils
12.-NATIVIDAD ADROGUER ESTEBAN Independents de Sils
13.-MARÍA FERNANDEZ CABEZA Independents de Sils
14.-NARCISO NEGRE CARRERAS Independents de Sils

17 09 2009
Anònim

Esther, hu vares escoltar tu o t’hu van explicar aixo de “o te marchas tu o me levantó y te pego una patada en los cojones y te sacó yo de la Sala de Plenos”?

El molt honorable secretari municipal de Sils va dir, en el següent ple municipal, que ell va revisar la cinta d’àudio d’aquell ple municipal i que no va escoltar res de patada-en-los-cojones

En què quedem?

17 09 2009
Esther

Anonimo: El secretario dice lo que quiere pero la cinta no la puso, lo mejor que puedes hacer para salir de dudas es preguntarselo al propio Joan Cot, a la Doctora Lopez o al señor Tello.

Estas dos ultimas personas si el Alberto Miralles lo hubiera denunciado hubieran ido de testigo tambien el Presidente de la Asociación de Vecinos de Vallcanera Park lo escucho y le respondio al Joan Cot diciendole Facista.

17 09 2009
LNC

Encara hi ha algú que es cregui a l’enganxina ? Si aquest home va d’intocable pero no aguanta una aditoria sense acabar a la fiscalia!

17 09 2009
Esther

Ola me podias decir porque as borado el otro comentario que hablaba sobre el Secretario en el cual yo no decia ni una mentira

18 09 2009
Pau

Jo no trobo gaires diferències entre aquests quaderns i els de l’època d’en Quimet.
Molta propaganda i apologia de la tasca de l’equip de govern.
I tot són bones notícies.
Les entrevistes del Paco Gonzalo estan força bé.
L’article del Narcís Figueras, molt clerical però ben documentat.
Sorprenent foto d’en Jaume Pastells a punt d’anar a caçar maquis antifranquistes.

I el que “xupen càmera” són el regidors de l’equip de govern i l’Anoro de les Cuineres.
A les fotos d’en C. Colomer no se sap si els protagonistes són els avis centenaris de Sils o l’alcalde i el regidor Taberner.

No entenc com IdS a més de l’espai de les pàgines centrals del quadern s’ha apropiat també de l’editorial.

A veure el consell de redacció:

Narcís Figueras
Paco Gonzalo
José Luís Izquierdo
Montserrat Mas

Narcís Figueras Capdevila, de la llista IdS.
El Paco Gonzalo ¿és el Francesc Gonzalo Prinetti, professor d’Institut i de la Universitat Autònoma Barcelona, de la llista ICV?.
José L. Izquierdo Balbas, de la llista AMS.
Montserrat Mas Serrat, de la llista de CiU.

18 09 2009
zzz

srta Esther ud tiene una obsesion con el caciquismo, las familias mas ricas del pueblo hace años que no tienen a ningun miembro suyo en el ayuntamiento.
Los que han cometido todo tipo de desaguisados no eran ni propietarios de nada, eran aspirantes a cacique y lo unico que han conseguido muchos de ellos es tomarse un ron cacique con cocacola y si tiene dudas haga ud una lista y pregunte

18 09 2009
zzz

srta Lnc divina juventud…………a les auditories nomes surt lo que es pot demostrar……….capisci?

18 09 2009
zzz

sr pau bastant d acord amb el seu comentari……..res d innovador…….mas de lo mismo

18 09 2009
LNC

Benvolgut i estimat Sr. ZZZ, les auditories són l’examen d’una mostra de les acuacions realitzades, com a qualsevola examen després s’avalua.. I no és cap ingenuiat la meva afirmació que l’enganxia ( i, afeigiré, el voreres -gràcies pel nom-) acabarien a la fiscalia, coses de l’estat de dret. I no s’eganyi no seran ni el primer enganxina ni voreres que hi passen.

Pot mirar això: http://www.gabilos.com/webcontable/audit/menuauditoria.htm

Sr. ZZZ vostè encisa perquè expressa l’opinió de sils antic (el del cacisquisme i esl que sense ser-ne cacics, es ressignen) Jo, crec – i modestament, enciso- perquè estic convençuda que amb persones honestes canviarem aquest pessimisme pragmàtic, per un idealisme de canvi honest.

Miri si el missatge és volgut que IDS-POUM-ONU-PSOE el malcopia com a HONESTETAT. 😉

Sr. ZZZ, convenci’s, com la gent de raça blanca d’ohio quan van fer guanyar Obama, el pragmatisme serà optimista, d’esperança i amb honestedat amb l’Albert Miralles: Mai més l’enganxina – ni el voreres- manaran.

I compto amb convece’l, perquè s’estima Sils i es veu que no deu favors ni palts de lenties cap d’aquests cacis de merda que van d’amos del poble.

Petons!

19 09 2009
zzz

Srta LNC em sembla molt be la seva esperança blanca el sr.obamiralles, pero igual que li vaig dir que la mocio no prosperaria, que s hi juga a que el senyor miralles a les properes eleccions no treu mes de tres regidors( i tiro llarg).
No confongui resignacio amb coneixement del medi i de la fauna que habita en aquest medi, el seu sr.obamiralles acabaria anant a jugar a cartes amb l adhesiu i a fer sudokus amb el voreres……….i si no …………tiempo al tiempo

19 09 2009
LNC

Com es nota que es dels Sils antic, Sr. ZZZ !!!! són vostés resignadament incorregibles !!!!

En Miralles es carregarà l’enganxina i el voreres. Per això el difama en Rovira i en Nogué i els dos elements !!!

Si ICV treu 3 i AMS treu 3 més: CANVI ! 😉

19 09 2009
zzz

Srta Lnc evidenment que soc del sils antic i del mes antic, som com som, pero una cosa no dubti voste, normalment som molt realistes la qual cosa fa que siguem practics.
Aquest Sils antic tambe vota i em sembla molt que no vota cap de les dues opcions que voste fa mencio, pero tinc que reconeixer que de les 4 llistes la de AMS es la que te millors elements(excepte un parell)

19 09 2009
Esther

zzz, lnc, recojo el reto este es mi resultado para las proximas Elecciones

IDS PM=2 CIU= 2 AMS = 3 PP= 1 ICV = 4

en las proximas son 12 concejales

(…)

19 09 2009
Anònim

ANEM A COMPRAR TOTS A COALIMENT, QUE EL NYAP SE L’ESTÀ MENJANT. SON BONA GENT. PASSEU-HO A TOT SILS.

22 09 2009
.4 grups

Doble pàgina dedicada als grups municipals,
Quadern de Sils 65

IDS
La situació política general de Sils

Les darreres setmanes els ciutadans i ciutadanes de Sils hem pogut llegir a la premsa de Girona diverses notícies sobre un possible pacte de govern de les tres forces polítiques que des de l’inici d’aquesta legislatura estan a l’oposició al nostre ajuntament: el grup de CiU, que havia governat els darrers 28 anys seguits, i els altres dos grups que es presentaven per primer cop, ICV i AMS.

Amb els dos darrers, el grup més votat IDS-PM, vam mantenir-hi converses abans de la investidura i no es va poder arribar a cap acord, ja que les seves pretensions van semblar desmesurades completament.

Cal dir això d’entrada perquè tothom sigui conscient que la reclamació de més diàleg que se sol fer, sempre va en dues direccions i si no s’hi posa alguna cosa per part de tothom, no és possible. A més, tots dos es van excloure mútuament –tot i que ara semblen tan amics–, és a dir, que si pactàvem amb l’un no podíem fer-ho amb l’altre.

Aquesta és la primera qüestió que cal que se sàpiga públicament.

Les raons que ara es plantegen per justificar un acord entre tres forces tan dispars i heterogènies és, a més de la manca de diàleg –molt discutible–, la negociació del POUM, la manca d’informació pública sobre aquest i un fet puntual ocorregut en un ple. Sobre el POUM, els grups han rebut tota la informació que han sol•licitat i més per part de l’equip redactor, i l’equip de govern està obert a debatre qualsevol aspecte relatiu al pla urbanístic. Però a ells els interessa més divulgar que no hi ha diàleg, és més rendible políticament. Però no és cert.

La informació pública sobra el POUM s’ha donat personalment a tots els ciutadans i sectors afectats. Els veïns de Sils han estat informats i s’han fet tots els esforços que calia.

La nostra visió és que cap altra instància que no sigui el ple municipal, format per les forces polítiques votades, no és vinculant ni pot prendre decisions sobre aquest tema.

Les forces polítiques vehiculen legítimament les opinions dels ciutadans i tenen l’obligació d’arribar a consensos i acords en què mai no obtindran el 100 % del que pretenen.

De l’anècdota viscuda en un ple, en l’escalf de la discussió, no se’n poden extreure conclusions que facin canviar el govern d’un municipi, tot i que alguns fulls volants no signats arriben a dedicar a l’equip de govern qualificatius d’un calibre que potser hauria de fer rumiar.

Pot avançar un poble amb aquestes actituds? Pot avançar amb un eventual acord a tres bandes que es fa per anar en contra d’uns altres i no a favor de res?

AMS
ARA ENS CAL UN CANVI

Des del principi de la legislatura, i tal com expressa el nostre nom com a grup polític, ha estat prioritari per a nosaltres treballar per a l’acord. Només a partir d’aquest es podien establir canvis en el fons i en les formes de fer política municipal al nostre poble.

Després d’un llarg període de majories absolutes, amb un evident culte a la personalitat, centrat en la figura d’un alcalde que va governar durant més de dos decennis, calia preveure un canvi. Una major disparitat de forces polítiques representant una major diversitat d’opinions, a través de consensos per a arribar a acords, havien de ser capaces de pilotar aquest canvi, el qual ja s’havia expressat de manera fefaent en els resultats de les eleccions i en la presència d’electors nouvinguts que ampliaven la pluralitat. Però, vet aquí que l’equip de govern que es constituí, malgrat la seva condició de minoria majoritària, és absolutament incapaç de pactar amb ningú i pretén, a més a més, imposar criteris de majoria absoluta des de la seva posició minoritària. Aquesta constant, a la qual s’hi ha afegit una incapacitat absoluta per a transmetre la informació als grups polítics de l’oposició i a la població en general en temes cabdals, sumada a diversos afers amb resolucions molt controvertides, fan que pensem que el canvi que se’ns havia promès per part dels que ara governen no s’ha produït. I, no només no s’ha produït en aquests aspectes, sinó que hi ha hagut una manca important d’iniciativa en molts d’altres, malgrat el fet de voler penjar-se medalles que no els pertoquen. Aquesta actitud ens sembla que ha dut a l’equip de govern a un enrocament que l’impedeix ser autocrític i l’ha portat a algunes actuacions desmesurades que s’han pogut veure en els plens.

Tot això ens porta a reclamar, des d’aquestes línies, un canvi substancial en la política municipal, essent indispensable arribar a consensos entre diferents grups polítics per tal de redreçar la situació i entrar en un període on s’obri una porta a l’estabilitat, al pacte i a la millora de la informació, de manera que millorin la representativitat i la transparència.

CIU
EL NOU FINANÇAMENT I SILS

Volem suposar que el nou finançament serà millor que el que tenim. De fet, semblaria lògic: ha estat sempre així, ho va ser l’any 1993 pactant amb el PSOE, també els anys 1996 i 2001 pactant amb el PP i sobre la base de l’Estatut de 1979, és a dir, sense el nou Estatut que ben aplicat hauria de representar un canvi positiu molt substancial.

Però, a hores d’ara no sabem ben bé quin serà el guany, però la perspectiva és preocupant, perquè per les dades que ens donen, ni en la millor de les hipòtesis, s’obtindrà la millora substancial i definitiva que l’Estatut preveu. I el que sí que sabem és que l’acord de finançament no s’ajusta al nou Estatut.

El nou Estatut s’ha discutit durant anys i va ser aprovat en el Parlament amb una gran majoria. Es va negociar amb el Govern espanyol, es va discutir i es va aprovar a les Corts. D’aquestes discussions en va sortir un Estatut sensiblement retallat, però, malgrat tot, millor que l’anterior i acceptat i ratificat en referèndum pel poble de Catalunya.

Té tota la lògica del món i és de justícia que es reclami el seu compliment, però el cas és que el nou acord no el compleix, ja que no és el del model de finançament inclòs en el nou Estatut.

Hem de reconèixer que les dificultats de la negociació amb l’administració espanyola i les actituds polítiques i emocionals de tot Espanya han estat importants, però això no treu que l’acord és el que és i la solució realment no resol els nostres problemes com a país, més enllà del que pugui ser una millora a curt termini.

Potser per desconcert i per cansament hi ha gent disposada a acceptar aquest acord o el que sigui, encara que vulneri l’Estatut i ens tanqui portes de futur. Però també s’ha d’entendre, i fins i tot agrair, que hi hagi gent disposada a assumir la responsabilitat de denunciar el seu incompliment i especialment ara en les seves disposicions financeres.

Veurem com en un futur aquest nou finançament dóna resposta a les necessitats del nostre poble, perquè avui, el que tenim, són solament negatives d’obres públiques: neteja de la sèquia, la Nacional II, rotonda de la Urb. Mallorquines, equipaments del solar de l’estació, pocs diners per la nova escola, supressió del transport escolar, etc.

Tot plegat, factors d’insuficiència, fragilitat i incertesa que pesen sobre el nostre poble i les nostres finances, que no ens ajuden a garantir un creixement econòmic i d’atenció social i ciutadana a tota la població que permeti reforçar la cohesió social, la convivència, la promoció de les persones.

ICV
L`ALTERNATIVA A LA VARIANT DE LA C-63

El POUM es planteja i hi apareix dibuixada una variant a la carretera C-63 que travessa el poble. Es preveuen dues alternatives: una passaria ben bé pel mig dels Estanys de Sils i l’altra, la que defensa el POUM, passaria també per damunt dels terrenys protegits del PEIN de Sils, sobre els estanys, per un punt no tan central.

La variant prevista passaria per sobre del sistema fluvial de la sèquia de Sils, i això comporta que l’única forma constructiva permesa per l’ACA en aquest cas, seria l’aqüeducte: una infraestructura molt cara, de molt impacte ambiental i que provoca un augment del nivell d’aigües amunt entre 30 i 50 centímetres, amb les possibles afectacions que poden comportar al poble, com ara el risc d’inundació.

El mateix POUM proposa en el document V, documentació ambiental, Objectiu ambiental 4: “millorar les zones verdes i els espais lliures de la ciutat: l’ampliació dels límits del PEIN dels Estanys de Sils”, cosa que serà impossible si es fa l’aqüeducte que preveu el POUM, ja que es convertiria en una muralla que impediria qualsevol creixement futur i que molt probablement seria la fi del somni de recuperació gradual d’aquest espai natural.

Proposem una alternativa a l’actual variant que defensa el POUM, una alternativa que permet retirar el trànsit de la carretera C-63 que travessa el poble, que respecta l’espai protegit dels Estanys de Sils i que estalvia la inversió d’una infraestructura molt cara, com pot ser un llarg aqüeducte per sobre dels Estanys de Sils.

L’alternativa que nosaltres proposem és que s’utilitzin les noves infraestructures previstes i que estan en execució o en fase prèvia.

Proposem que la circulació de la carretera C-63 que travessa ara el poble, ho faci per la Gi-555, que segons les previsions, l’any vinent serà ja una via ràpida, i per la N-II, convertida molt aviat en autovia, de manera que la via d’entrada i sortida del poble fos per la nova rotonda del Rolls de la N-II.

Així mateix, la conversió de la Gi-555 en una via ràpida ha de comportar un disseny de l’accés a Vallcanera amb les màximes garanties de seguretat. Proposem una rotonda per evitar encreuaments.

Per a informació del grup ICV es pot consultar el bloc de La Veu de Sils al web http:// laveudesils.blogspot.com/

Font: http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Shared%20Documents/Noticies/quadern65_pant.pdf

19 12 2009
.Ha sortit el 66
19 12 2009
LNC

Jo crec que de tant fer el ridícul quan i com escriuen miraran de fer un fotogràfic sense textt als propers quaderns…

El Mestre Pompeu també està passant d’IDS ?

D’altra banda, patètica la publicitat permanent de l’ACES perquè la presidenta és del seu grup, i les hipòcrites lloances a AMS i CiU amb l’atac a la seva obsessió, l’Albert.

En sembla que aquesta actitud indica que l’alcalde té presses per mirar de solucionar l’edificabilitat de les seves parcel.les sense que bulli gaire l’olla. No podrà ser Martí, no t’enganyis. Bullirà de valent 😉

19 12 2009
jo

tens una obsessio i ames es malaltissa que et portarà a no poder sortir del forat al que estas possat.

20 12 2009
LNC

Ni forats, ni obsessions, “jo”.. el que passa que a la colla d’IDS us agrada molt la bassa d’oli i que l’olla no bulli 😉

De fet us agrada critica sense que us critiquin.. quan sou un espectacle de govern !!!

7 04 2010
.Edició digital

El número 67, en format pdf:

http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Shared%20Documents/Destacats/5290%20quadern%2067.pdf
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Altres Quaderns a una pàgina no actualitzada del web municipal:

Quadern núm. 63 Març 2009 Revista (3 Mb)
Quadern núm. 62 Desembre 2008 Revista (3 Mb)
Quadern núm. 61 Setembre 2008 Revista (2 Mb)
Quadern núm. 60 Juny 2008 Revista (2,2 Mb)
Suplement Literari Sant Jordi (0,6 Mb)
Quadern núm. 59 Març 2008 Revista (2,1 Mb)
Quadern núm. 58 Desembre 2007 Revista (2 Mb)
Quadern núm. 57 Agost 2007 Revista part 1 (2,7 Mb)
Revista part 2 (3,9 Mb)
Revista part 3 (2,7 Mb)
Revista part 4 (2,8 Mb)
Quadern núm. 56 Abril 2007 Revista (11,3 Mb)
Quadern núm. 55 Desembre 2006 Revista part 1 (3,2 Mb)
Revista part 2 (4,8 Mb)

Font: http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Pages_LeftMenu/quadern.aspx

7 04 2010
.Grups polítics opinen

Els grups polítics municipals opinen al Quadern:

IDS
PRESUPOST APROVAT PER CONSENS . ARA… EL POUM

L’aprovació del pressupost municipal per consens de tots els grups polítics de l’Ajuntament significa un punt i part en la vida municipal de Sils, d’ara i de sempre. Per primer cop ens hem assegut i hem arribat a l’acord de votar per unanimitat el pressupost .

És un fet històric .

Certament, el “govern a l’ombra”, l’oposició, ha abandonat algunes pretensions. Mai no s’aconsegueix el 100%. El govern, que treballa “a la llum del dia”, també ha fet renúncies en bé de l’acord. Hem acceptat no incloure les inversions per a la portada d’aigües des de la planta dessaladora de Blanes (que afecta Vidreres, Riudarenes i Sta. Coloma). Els altres grups no ho trobaven prioritari i hem acordat parlar-ne més endavant. No pot ser gaire enllà, ja que a Vallcanera altres anys s’han produït episodis de manca de qualitat de l’aigua i, a la llarga, podem trobar-nos altre cop amb això i amb escassetat de cabal, i cal tenir alternatives preparades. Cal abordar-ho amb temps, per no haver-ho de lamentar després .

Esperem de la responsabilitat de tots que es vulgui encarar el més aviat possible, sense alarmisme, amb seny.

La mateixa responsabilitat esperem trobar per fer un debat serè i assolir un consens o acord majoritari (si no pot ser unànime) sobre el més important que tenim pendent: l’aprovació del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), ja elaborat, que substituirà les Normes subsidiàries dels anys 80. El pas donat amb l’aprovació del pressupost hauria de facilitar una negociació per desencallar el POUM .

Darrerament, però, l’oposició ha emès un senyal contrari al consens que necessita el nostre futur urbanístic. Han presentat una moció per a una modificació de les Normes vigents a fi de canviar l’ús d’un sector del casc urbà (per permetre l’ús educatiu) amb la idea de resoldre una problemàtica particular. La resta de sectors del municipi i la decisió sobre els usos del sòl de tot el terme quedarien pendents i no s’abordarien .

Una modificació més? Potser volen continuar fent “urbanisme a la carta” en comptes d’ordenar definitivament el poble? Això a Sils ja ho hem viscut: requalificació de zona industrial al Massabè a instàncies d’un particular, admissió d’una quarta planta als blocs del Passeig… Hi ha interessos que un particular pot sol•licitar legítimament però que és més dubtós que ho faci un grup polític i, en tot cas, no tenen perquè coincidir amb l’interés general .

El POUM resol tots aquests i altres aspectes de detall. Aprovar-lo voldrà dir, a més, disposar de terreny públic de cessió obligatòria amb temps suficient –els processos administratius són llargs– per ubicar-hi, per exemple, l’institut de secundària. I tenir normes clares i actualitzades per molts anys. El municipi, l’entorn urbà i natural, els particulars i les empreses ho necessitem .

Estem oberts al diàleg i l’oferim sincerament .

Els altres grups han de dir què volen fer .

AMS
UNA MIRADA ENDAVANT

Aquest any és any d’eleccions al parlament i novament els polítics es mouen ràpid per anar adquirint posicions i fer propaganda .

Segurament això tindrà una traducció mediàtica al nostre poble i notareu com s’inauguren “coses”, es desencallen temes o es treuen de l’armari projectes… Sovint sentim que ara és el moment d’anar a “demanar” als diferents organismes locals, provincials o estatals .

Des d’AMS, us convidem a ser crítics. Sabem que els ciutadans i ciutadanes de Sils sabreu diferenciar aquests actes del que és realment important per al poble. També sabem que recordareu com el nostre grup vam demanar ja a l’inici de la legislatura, projectes que ara veureu portar a terme .

L’estratègia política també és als petits ajuntaments .

Us convidem, també, a participar del nostre projecte de poble a tots aquells que vulgueu un Sils millor .

A AMS volem un poble sostenible, amb escoles públiques de qualitat per als nostres nens i nenes, amb una ordenació urbanística transparent amb zones verdes i uns vials segurs. Espais i locals públics d’utilitat per a les diferents activitats ciutadanes .

Volem uns serveis públics sanitaris, policials, socials, d’atenció al ciutadà i d’informació, de qualitat i a l’abast de tothom. També pensem en la interrelació entre les persones i apostem per la comunicació i la col•laboració entre les nostres entitats. Creiem en la sinèrgia i el treball en equip. Veiem en la diversitat una riquesa d’opinions per contrastar i hem posat de manifest sobradament que les formes, les bones maneres i l’honorabilitat són compatibles amb la defensa de les nostres idees .

Per tot això, us animem a participar amb nosaltres d’aquest projecte! .

CiU
LA INCAPACITAT DE PARLAR, CONSENSUAR, NEGOCIAR O RESPECTAR .

Una cosa ens quedarà a molts en la memòria de l’actual equip de govern de IDS: la seva incapacitat per parlar, negociar, consensuar o respectar opinions .

I d’aquestes mancances, difícilment podrem treure’n res de profit ni avui, ni de cara al futur .

En temes importants, en desicions de poble que ens afecten a tots, no han estat capaços de treballar per arribar al consens que és el que realment convé ara com ara. La política municipal, al nostre entendre, avui més que mai ha de ser planera, amb diàleg i fonamentalment pràctica .

Doncs bé, últimament hem tingut diversos exemples d’actituds que són just el contrari:

1. Fa més de vint anys que surt al carrer aquesta REVISTA MUNICIPAL D’INFORMACIÓ I CULTURA i, mai fins ara, s’havia pres la determinació que fos una comissió política la que hi donés el vistiplau abans de publicar-la. El motiu és bàsicament perquè en els darrers números aquesta publicació s’ha convertit més en una eina d’ informació i promoció de l’equip de govern i l’alcalde, que no en un mitjà d’informació municipal .

2. Recentment, en el pressupost 2010 S’inclou sense cap comentari una partida de 350.000 € d’un projecte total d’1.000.000 € per a la participació en una xarxa supramunicipal d’aigua. Els grups a l’ oposició demanem, òbviament, explicacions. Davant d’aquest fet, l’equip de govern opta per treure del pressupost aquesta partida i ja està. Manca de diàleg un cop més. Segurament, després es dirà que es va tombar una iniciativa municipal. Però, és que no som tots la representació municipal?

3. Pressupost 2010. Un cop més des de l’oposició hem cregut oportú destinar més diners a accions socials. Així, doncs, s’ha consensuat des,de l’ oposició una retallada en la partida d’indemnitzacions als polítics per tal de redisitribuir aquests diners .

4. Es parla molt repetidament del POUM. Es diu que ja està enllestit. Però caldrà consensuar-lo. Caldrà arribar a un acord. Ara l’equip de govern té la responsabilitat d’encetar el diàleg perquè sigui així .

5. En el pressupost d’ enguany, es va aprovar una partida per fer el projecte de una nova biblioteca. Ens sembla bé, perquè això permetrà oferir uns espais més generosos pels serveis municipals. No ens sembla tan bé el fet que es vulgui fer en els terrenys de Renfe, ja que ens semblen massa allunyats dels serveis educatius actuals i futurs. Si la resposta és la de sempre: “Són els únics terrenys d’equipaments que tenim”, volem dir que el treball de l’equip de govern és cercar-los i treballar per oferir una bona proposta. Ara toca arremangarse i treballar més .

ICV
EL NOSTRE VOT ALS PRESSUPOSTOS DEL 2010 APROVATS PER UNANIMITAT DE TOTS ELS GRUPS MUNICIPALS

Som conscients que la crisis està tocant directament les persones, les famílies i les empreses. Veurem si els ingressos pressupostats o les partides previstes es compleixen i seran suficients o, en contrapartida, quantes modificacions pressupostàries seran necessàries portar a aprovació del ple
Vàrem votar sí:

 Perquè l’alcalde es va comprometre a transmetre’ns la informació sol•licitada dels comptes municipals, encara pendent de rebre .

 Perquè es va acceptar la nostra proposta de fer un seguiment trimestral de l’execució pressupostària, que es presentarà als grups municipals .

 Perquè es retira, a proposta nostra, la partida prevista per a la canonada de l’aigua de la dessaladora. La informació presentada per l’equip de govern no era rigorosa ni suficient per un projecte d’aquestes característiques (uns documents sense data ni segell i sense cap signatura) .

Es preveu una inversió total superior a 1.000.000 €, que suposaria un importantíssim recàrrec a la factura de l’aigua .

Per exemple, l’augment sobre les tarifes, si es fes el retorn durant deu anys a Sorea, seria d’un 88,56% sobre la tarifa mitjana actual, que segons l’estudi és de 0,4646 €/metre cúbic. O d’un 64,56% si fos a 15 anys, i així fins a un 37,89%, si fos a 35 anys .

 Perquè s’ha recollit la nostra demanda d’un pla d’ocupació local, complementari als plans d’ocupació de la Generalitat, dotat amb 50.000 €, diners que provenen de la retallada de les indemnitzacions per assistència a comissions i plens dels regidors i regidores .

 Perquè a petició del nostre grup, l’alcalde va confirmar que les retribucions del personal laboral seran el 2010iguals que les del personal funcionari, sense diferències .

 Perquè tots els grups vàrem acordar consultar al Consell Escolar Municipal com s’hauran de gestionar en el futur aquestes subvencions municipals, tant pel que fa al total de la partida, com als beneficiaris de les subvencions (escoles i AMPA) i la millor forma de justificar les despeses .

 Perquè s’aprova el projecte de la nova biblioteca i l’arxiu municipal, i queda pendent per l’any vinent pressupostar l’execució (inversions locals i subvenció POUSC) .

D’altra banda, vàrem reiterar que quan el projecte passi a fase d’execució, si no són altres les prioritats pressupostàries, l’emplaçament ara previst als antics terrenys de la Renfe, a prop de l’estació, ens sembla el més adequat, més encara si tenim en compte que el pas subterrani que comunicarà la plaça de l’estació i els antics terrenys de la Renfe ha de ser una realitat ben aviat .

Ens imaginem la nova biblioteca i l’Arxiu Municipal com un balcó obert als estanys!!

Més informació a La Veu de Sils: http://laveudesils blogspot.com/

Cristina Simó Alcaraz, Albert Miralles Güell, grup municipal ICV-EUiA-EPM

Font: http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Shared%20Documents/Destacats/5290%20quadern%2067.pdf

8 04 2010
Anònim

Els d’AMS desaprofiten paper de la revista escrivint un article sense cap contingut concret, un panfleto electoral buit de contingut.

Els d’IDS … requalificació de zona industrial al Massabè a instàncies d’un particular, admissió d’una quarta planta als blocs del Passeig…
l’intel·lectual anònim que ha escrit això en nom d’IdS ha tingut un lapsus de memòria i s’ha oblidat dels xanxullos per a procurar legalitzar el Nyap…

12 04 2010
POUM

Escrito del POUM de la pagina de AMS que estubo publicado y ahora esta retirado. ¿Sera por el comentario que dedical al alcalde?

Valoracions sobre el POUM
Publicat per amssils | 24 Mai, 2008

Valoracions sobre el POUM

Des d’AMS, tenint en compte la presentació del nou POUM per part de l’equip de govern i la proposta d’aprovació del mateix, volem valorar i reflexionar sobre diferents aspectes relacionats amb ell.

En primer lloc, considerem que el manteniment de les velles normes subsidiàries en tant no s’hagi establert un nou POUM, pot mantenir i obrir la porta a nyaps de construcció com els que s’han fet davant de l’edifici de l’ajuntament en diferents zones del casc urbà. Per aquest motiu la nostra primera consideració és que existeix la necessitat real d’un POUM.

Dit això, hem fet un estudi acurat del que suposa el nou POUM que es vol aprovar. Constatem que inicialment i de manera global pot ser força raonable perquè contempla bona part de les al·legacions fetes pels veïns i veïnes del poble i persones afectades. Determina unes zones de creixement urbà i infraestructures acceptables, dintre d’un municipi com el nostre ferit pel pas de tantes d’elles. I, per últim, estableix uns criteris de sostenibilitat evitant l’agressió d’un espai natural com els estanys.

Però la nostra valoració entra en un terreny molt més complicat atès que moltes de les decisions que s’han de prendre a posteriori són de caire fonamentalment polític.

Sense entrar a valorar la legalitat del fet, que sembla per altra banda inqüestionable, ens resulta com a mínim curiós que la part més important de les modificacions que planteja el nou POUM es concentrin en una zona urbanitzable que és propietat d’una persona que pot intervenir en importants decisions sobre actuacions urbanístiques( és el cas dels projectes d’urbanització), i que aquesta persona sigui l’actual alcalde i regidor d’urbanisme. No només ens resulta curiós sinó que també ens sembla qüestionable èticament atès que les seves actuacions poden portar a dubtes sobre els seus interessos reals i la defensa dels interessos col·lectius. Creiem que durant la campanya electoral aquest tema havia d’haver estat aclarit per tal d’evitar suspicàcies com les que es poden donar ara.

En aquesta mateixa línia el POUM contempla la possibilitat que en aquest sector es puguin construir edificacions amb planta baixa i tres pisos, si aquest tipus de construccions es fessin tenint en compte l’ubicació en una de les entrades al poble tornaríem a tenir un panorama paisatgístic ben galdós.

Malgrat el que diuen alguns urbanistes i arquitectes urbans que la sostenibilitat es troba en la construcció vertical per a un millor aprofitament del sòl, des d’AMS estem en la línia contrària a favor d’una edificació horitzontal i de més qualitat on sigui més fàcil accedir als serveis urbanístics bàsics, ara mateix a Sils estem pagant la manca de pressió de l’aigua per abastir els nous edificis de cinc plantes amb un cost en bombes de pressió altament elevat que a la llarga repercutirà en les nostres butxaques.

D’altra banda i d’aprovar-se el nou POUM , caldrà valorar molt intensament quines seran les cessions que s’han de fer de terrenys per a equipaments i zones verdes i quines les seves ubicacions en les noves zones urbanitzables.

És també del tot bàsic que quedin clares les comunicacions entre nuclis, urbanitzacions exteriors i nucli urbà i interconnexions entre zones del nucli urbà, tenint en compte vies segures per accés a serveis i equipaments i els corredors naturals i camins.

Per últim i des d’un nivell diferent cal fer una reflexió seriosa sobre la recepció de les urbanitzacions. Entenem que hi ha diferències entre elles quant al grau real d’urbanització i l’adequació dels seus serveis bàsics (asfaltat, enllumenat, conduccions d’aigua d’abastament, boques d’incendi, etc). Certament tots/totes som ciutadans i ciutadanes de Sils i tots/totes paguem uns impostos per a rebre uns serveis bàsics per a tots/totes, quan triem un lloc on viure triem de quina manera adquirim la responsabilitat de contribuir a l’ existència i el manteniment d’aquests serveis, tenint en compte la diferència de preus comprant un terreny o un habitatge en una zona o una altra i que suposava aquesta responsabilitat, s’ha d’entendre que

que els que compraven al nucli del poble amb la compra pagaven aquests serveis, mentre que els que ho feien en les urbanitzacions es comprometien a assumir-ho a través de les juntes de compensació i de conservació, si això no s’ha produït no és responsabilitat de l’actual ajuntament. Cal ser flexibles i entendre que els costos s’han elevat i això ens porta a plantejar la nostra postura respecte a aquest tema.

Es fàcil fer demagògia i dir recepcionem però no dir com. Per poca informació que busquem sabem que en altres municipis on s’han dut a terme les recepcions ha existit una negociació prèvia, i s’ha arribat a un acord pactat existint un copagament on s’ha delimitat el tant per cent que correspon a cadascú.

La nostra postura és recepcionar directament les urbanitzacions que estiguin al dia quan a l’adequació dels serveis bàsics i recepcionar les altres després d’una negociació on s’estableixen els criteris de copagament per a l’adequació d’aquests.

Us convidem a participar en el nostre debat i reflexions, en el nostre blog, amb l’aportació de propostes i comentaris relacionats amb el tema.

4 08 2010
SENSE QUADERN!

Trencant una llarga tradició, el web municipal no ha publicat el darrer número del Quadern de Sils, el número 68 de juny de 2010. S’ignoren les causes:

Revista Municipal d’Informació i Cultura


>> Els següents arxius estan en format PDF. Si no disposeu de l’Acrobat
Reader, us el podeu descarregar gratuïtament fent
click aquí

Quadern núm. 63 Març 2009
Revista
(3 Mb)
   
Quadern núm. 62 Desembre 2008
Revista
(3 Mb)
   
Quadern núm. 61 Setembre 2008
Revista
(2 Mb)
   
Quadern núm. 60 Juny 2008
Revista (2,2 Mb)
 
Suplement Literari Sant Jordi (0,6 Mb)
 

 

Quadern núm. 59 Març 2008
Revista (2,1 Mb)
   
Quadern núm. 58 Desembre 2007


Revista
(2 Mb)

   
Quadern núm. 57 Agost 2007
Revista part 1 (2,7 Mb)
 
Revista part 2 (3,9 Mb)
 


Revista part 3 (2,7 Mb)

 
Revista part 4 (2,8 Mb)
   
Quadern núm. 56 Abril 2007
Revista (11,3 Mb)
   
Quadern núm. 55 Desembre 2006
Revista part 1 (3,2 Mb)
 
Revista part 2 (4,8 Mb)

Font: http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Pages_LeftMenu/quadern.aspx

11 08 2010
Esther Carrillo

No recordo en quin “quadern de Sils” vaig llegir un escrit fet pel Sr Lluís Corredor, on es feia un recorregut per la història de la farmàcia. Em va sorprendre no veure ni per un moment el nom de l’auxiliar en JOSEP DE LA FARMÀCIA, tot i haver format part 20 anys d’aquesta història. En Josep era honrat, fidel,treballador, humanitari, leial, amable, i mimava la farmàcia com si fos seva […]

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Llegiu també,
https://silsdelaselva.wordpress.com/2010/08/08/farmacia-de-sils/

8 09 2010
4 01 2011
jajaja

I això que quan estava a la oposició treia foc pels queixals quan “el poble no podia parlar” en els Plens, …jajaja !!!
i deia que estàvem en una dictadura , però com a mínim no s’havia vist mai en un Ple trencar un boligraf d’un cop de puny sobre la taula i molt més l’expulsió d’un Regidor !!!!
on hem anat?? Sembla que tot ho veu d’un color diferent …

5 01 2011
Asils

Jajaja, ; aixo passa quan persones sense experiencia politica i sense ganes de treballar de valent per el poble es presenten per formar part dels governs. Un bon govern ha d’escoltar, apropar-se al poble, i apendre dels errors. Jo sóc dona i et garanteixo que a les properes Municipals formare part d,una llista, per canviar tot aixó, els joves ja estem cansats del taranná dels antics… Ells ells ells i ells, no els hi interesa ni les sigles dels partits ni el poble ni les persones que en formen part. Encara m’ho repensaré i seré cap de llista!
S’han de canviar les coses tant a nivell de govern com a nivell intern del Ajuntament, no es tolerable que algun personal funcionari mani més que el govern. Aixó s’acabat!!!!

8 01 2011
PROU MARTINADES

Procedent del bloc d’ICV-EUiA de Sils:


Escrit grup municipal ICV-EUiA-EPM

PROU MARTINADES!!

A Sils l’ alcalde amaga les convocatòries dels plens municipals. Si les voleu trobar heu d’anar a la web municipal, entrar per aquest ordre: ajuntament- secretaria- actes de plens- data corresponent. Això es pot considerar un anunci públic del ple?

A Sils l’ alcalde no vol publicar les actes de la junta de govern local ni del ple municipal. Trobareu els resums fent un itinerari similar a l’ anterior, a -Extractes acords sessions de ple- on no trobareu ni els assistents, ni el debat, ni tant sols les votacions de cada grup. I això malgrat la moció a proposta nostra, aprovada per unanimitat al Ple del 3 de juliol de 2008 , en la que es deia: … “es proposa la convocatòria dels plens a la Web municipal, als taulers d’anuncis i amb megafonia, així com publicar a la Web les actes de totes les reunions, incloses les comissions informatives”.

A Sils l’ alcalde censura les mocions que no li agraden: tres mocions presentades pel nostre grup no varen arribar ni al ple del 2 setembre ni al del 4 novembre, les que recollien un escrit del veïnat del carrer Bastiments, del Nyap (la nau construïda a Can Cabirol).
Al ple del 4 de novembre varem presentar 4 mocions. Només va passar una: demanar a Correus disposar a Sils d’una oficina tècnica informatitzada a horari complert Va ser aprovada per unanimitat.

L’alcalde no va voler posar a l’ordre del dia la resta de mocions:
Col•legi electoral per Vallcanera i les Comes. Per facilitar a la gent d’anar a votar prop de casa seva.
Contra la violència de gènere, proposava abolir la prostitució de les carreteres castigant als proxenetes i clients còmplices de la trata, perquè entenem que el tràfic de dones per l’explotació sexual és una realitat que tenim present a Sils, que s’ha d’afrontar des d’una postura crítica i des d’un coneixement íntegre. No podem mirar cap a altre costat. No estem parlant de fantasia, de diversió, d’oci o d’un problema d’unes poques persones que ho han triat lliurement, estem parlant de violència cap a les dones.
Pel compliment de les ràtios educador/a per alumnes a la llar d’infants, ja que segons informació recollida no es compleixen.

Varem passar per tràmit d’urgència la moció per un Col•legi electoral per Vallcanera i les Comes. No va prosperar pel vot en contra de IdS-PM i les abstencions de CiU i AMS.

Altra moció exclosa va ser la presentada pels tres grups de l’oposició, la de la plantilla de la Policia Municipal, insuficient per l’absència d’un membre per formació a l’escola de Mollet. Que votada a tràmit d’urgència, va prosperar pels vots de CiU i ICV-EUiA-EPM.

A Sils l’alcalde ha decidit que ja no donarà més la paraula als assistents dels plens ordinaris, per a què puguin interpel•lar als regidors/es.

És aquest el canvi promès per Ids-PM? Quina decepció!!

QUADERN DE SILS
http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Shared%20Documents/ElQuadernDeSils/Quaderns%20n%2070%20web.pdf

Font: http://laveudesils.blogspot.com/2011/01/quadern-de-sils-n-70-desembre-2010.html

29 03 2011
QUADERNS EN PDF

Revista Municipal d’Informació i Cultura

Quadern núm. 71 Març 2011 Revista (4 Mb)
   
Quadern núm. 70 Desembre 2010
Revista
(4 Mb)
   
Quadern núm. 69 Setembre 2010
Revista
(4 Mb)
   
Quadern núm. 63 Març 2009


Revista
(3 Mb)

   
Quadern núm. 62 Desembre 2008


Revista
(3 Mb)

   
Quadern núm. 61 Setembre 2008
Revista
(2 Mb)
   
Quadern núm. 60 Juny 2008


Revista (2,2 Mb)

 
Suplement Literari Sant Jordi (0,6 Mb)
   
Quadern núm. 59 Març 2008
Revista (2,1 Mb)
   
Quadern núm. 58 Desembre 2007
Revista
(2 Mb)
   
Quadern núm. 57 Agost 2007


Revista part 1 (2,7 Mb)

 
Revista part 2 (3,9 Mb)
 
Revista part 3 (2,7 Mb)
 
Revista part 4 (2,8 Mb)
   

Quadern núm. 56 Abril 2007
Revista (11,3 Mb)
   
Quadern núm. 55 Desembre 2006


Revista part 1 (3,2 Mb)

 
Revista part 2 (4,8 Mb)
5 07 2011

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: