Xicu Anoro

6 03 2007

Francesc Anoro, alcaldable

Article del Vell Bloc, Enviat a Eleccions 2007 el 6 Mar 2007

Anoro encapçala la llista de CiU amb la intenció de revalidar la majoria absoluta DDEG, SILS. El cap de llista de Convergència i Unió a Sils per als propers comicis municipals, Francesc Anoro, va presentar ahir alguns dels noms que concorreran a la candidatura a la vegada que va destacar que la intenció de la coalició és seguir governant Sils amb la majoria absoluta que mantenen des de fa 28 anys. Anoro es va acompanyar en la seva presentació per la diputada de CiU al Parlament, Irene Rigau. La candidatura d´Anoro, actual regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat, Indústria, Comerç i Turisme, estarà integrada pels també edils Marc Capdevila, Anna Vitlloch, Claudi Brossa i Margarita Roca, tot i que no es va desvetllar quins llocs de la llista ocuparan.

Anoro va prometre una candidatura «formada per gent entre 30 i 50 anys» que comptarà amb dues o tres cares noves. Respecte a les propostes de govern per al proper mandat, Annoro va destacar la intenció de continuar els projectes que ha engegat l´actual equip de govern i treballar la participació ciutadana davant els grans canvis «culturals i socials» que ha experimentat Sils en els darrers anys. L´actual cap de llista convergent, regidor des de 1995, de 58 anys i treballador d´una empresa d´alimentació, substitueïx l´actual alcalde Joaquim Rovira, que ha estat 24 anys al capdavant del consistori de Sils, un fet que Annoro va destacar com «un gran repte».

Diari de Girona, 23.03.07

Francesc Anoro serà el candidat de CiU a l´alcaldia de Sils per les eleccions de 2007 JORDI MELÉNDEZ, SILS. Francesc Xicu Anoro serà el candidat de CiU a Sils per a les properes eleccions municipals de l´any 2007. Aquesta dada té especial rellevància ja que, en els darrers 27 anys, el candidat (i alcalde) havia estat sempre Joaquim Rovira, que ha decidit renunciar a la candidatura. Anoro és actualment el número quatre de la llista municipal de CiU i regidor de Medi Ambient. Però, sens dubte, és especialment conegut per ser el coordinador i portaveu del col·lectiu de les Cuineres de Sils. Francesc Anoro ha estat escollit per la militància en la darrera assamblea de CiU, on es va fer públic que ell acceptava el repte de substituir l´incombustible Rovira. De totes maneres, tot i la popularitat d´Anoro (fruit de la coordinació del col·lectiu de les cuineres), la decisió ha sorprès més d´un, ja que un altre dels que estava molt ben situat era Marc Capdevila, número dos de CiU i regidor d´Urbanisme.

Possiblement, la joventut i inexperiència que encara té Capdevila han estat bàsics per escollir Anoro, un home molt estimat al poble i a qui han triat per encapçalar la difícil tasca de transició que hi ha d´haver després de vint anys de lideratge de Joaquim Rovira. La seva feina, també, a la regidoria de Medi Ambient «torejant» un aspecte tan important per a Sils com són els estanys i la seva promoció a la resta de poblacions hauria influït en la decisió d´escollir-lo per encapçalar el nou projecte de CiU. Fonts properes a Francesc Anoro confirmaven ahir que «està molt il·lusionat per encapçalar la llista de CiU», tot i que volien ser prudents perquè «a última hora no es decidís algun canvi», fet poc probable un cop fet públic ja en assemblea. Anoro representarà el canvi després de 28 anys de govern de Rovira (actualment en són 27). En aquest sentit, Rovira haurà culminat l´any 2007 una etapa que va iniciar l´any 1979 quan va accedir a l´alcaldia de Sils per primera vegada, en substitució de Jaume Pastells i Clota.

Hauran estat 28 anys de govern amb majoria, un fet que, segons Rovira, ha estat molt important per tirar endavant projectes per al municipi. Final d´etapa Amb més de 70 anys, assegura que se´n va perquè «acaba una etapa» i «convenen generacions amb noves idees i il·lusions» i diu que a partir d´ara li toca «viure». Sosté que la seva marxa de l´Ajuntament és fruit de la lògica «perquè totes les coses tenen el seu inici i el seu final». Rovira es mostra «satisfet» de la feina feta fins ara i assegura estar «tranquil» amb tot el que ha fet per al municipi. Diu que el canvi que ha experimentat la població de Sils des que està a l´alcaldia ha estat important i es mostra especialment content per la zona esportiva, el manteniment i restauració de l´estació de tren de Sils, que durant un temps es volia tirar a terra, o per la restauració del local social de La Laguna, que durant quinze anys va estar tancat perquè amenaçava ruïna. «De la manera com em vaig trobar el poble a la forma que el deixaré, el canvi de Sils ha estat important», diu l´encara alcalde Joaquim Rovira.

Diari de Girona, 8 febrer 2006

Eleccions 2007 Francesc Anoro, impulsor del col·lectiu La Cuina de Sils, rellevarà Joaquim Rovira com a alcaldable de CiU 09.02.2006 | ANNA PUIG ANNA PUIG. Sils Francesc Anoro serà el pròxim alcaldable de CiU a Sils. L’impulsor del col·lectiu La Cuina de Sils, tinent d’alcalde i conseller del Consell Comarcal de la Selva, prendrà el relleu de l’històric Joaquim Rovira, que ja fa uns mesos va anunciar la seva retirada de la política. Rovira ocupa l’alcaldia des del 1979, sempre amb àmplia majoria, i ara Anoro entoma el repte de mantenir aquest nivell. Anoro és regidor des del 1983. Sempre ha estat la mà dreta de l’alcalde i ha gestionat diverses àrees: Cultura, Joventut i actualment Medi Ambient, i el col·lectiu de les cuineres de Sils. També ha jugat un paper important dins el Consell i el Patronat de Turisme de la Selva. Anoro afirma que emprèn aquest repte amb il·lusió però també amb molta responsabilitat. «Fa quatre anys vam decidir incorporar gent jove a la llista per fer un relleu generacional el 2007. No hem estat capaços de trobar algú nou i ara hem de treballar per fer una bona llista.»

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=1733950

Eleccions 2003 El tinent alcalde de Sils, Xicu Anoro (CiU), anirà de número 4 06.04.2003 | A.P. A.P. Sils L’actual tinent alcalde de Sils, Xicu Anoro, anirà al número 4 de la llista de CiU, que encapçalarà per setena vegada consecutiva Joaquim Rovira. Aquests són els dos únics regidors de l’equip de govern que repetiran a la llista. Com a número 2 hi anirà Marc Capdevila, empresari de 27 anys, i de 3 Margarida Roca. A partir del número 5, la llista serà la següent: Anna Bitlloc, Claudi Brossa, Montserrat Mas, David Galceran, Félix Pérez, Francesc Oliva i Víctor López.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=-516533


Accions

Information

5 responses

3 05 2009
.Preguntes

TENEMOS UNAS PREGUNTAS PARA USTED SEÑOR FRANCISCO ANORO CONCEJAL DE “CIU” EN EL AYUNTAMIENTO DE SILS

1.)COBRA USTED POSIBLEMENTE DINERO POR ESTAR AL FRENTE DE LAS CUINERAS DE SILS.

2.)TIENEN USTEDES ESTATUTOS PROPIOS COMO CUALQUIER OTRA ASOCIACIÓN

3.)DE QUE PRESUPUESTO SALE EL DINERO PARA PAGAR LAS ROSAS LOS LIBROS Y LOS VIAJES
DE LAS CUINERAS DE SILS.

4.)EN QUE CUENTA MUNICIPAL SE INGRESAN TODOS LOS BENEFICIOS DE LA VENTA DE LIBROS VENDIDOS ASTA HA HORA DE LAS CUINERAS DE SILS.

5.)PORQUE MOTIVO TIENE USTED ACCESO A TODOS LOS RECINTOS DEL AYUNTAMIENTO DE SILS CUANDO OTROS CONCEJALES Y CONCEJALAS DE LA OPOSICIÓN NO LO TIENEN.

6.)SI USTEDES TIENEN ESTATUTOS PROPIOS COMO CUALQUIER OTRA ASOCIACIÓN SIN ANIMO DE LUCRO,PORQUE MOTIVO SON USTEDES SUVENCIONADOS CON MÁS DINERO PUBLICO QUE OTRAS ASOCIACIONES QUE NI SI QUIERA SON SUVENCIONADAS.

7.)CUAL ES EL VERDADERO MOTIVO POR EL CUAL USTED PIERDE TANTAS HORAS AL FRENTE DE LAS CUINERAS DE SILS.

8.)PORQUE POR AMOR AL ARTE USTED SEGURO QUE NO ESTA.

9.)NOS PODRIA DECIR CUANTO COBRA USTED POSIBLEMENTE POR ESTAR AL FRENTE DE LAS CUINERAS DE SILS.

10.)PORQUE A MUCHOS NOS GUSTARIA TENER ESTE PRESUNTO PURI EMPLEO.

SEÑOR MARTÍ NOGUÉ ALCALDE DE SILS PORQUE EL SEÑOR FRANCISCO ANORO PUEDE DISPONER DE CUALQUIER LOCAL MUNICIPAL Y OTRAS ASOCIACIONES NOS TENEMOS QUE REUNIR EN LA CALLE Y EN LOS BARES.
Publicado por ACSC Vallcanera, Les Comes i King Parc

http://blogdevallcanera.blogspot.com/2009/04/marc-capdevila-numero-dos-de-ciu-i.html

4 05 2009
EL Duque

Que respondan tanto el como los cuatro (…) de IDS-PSC de Sils

4 05 2009
Anònim

tots son uns interessats que no mira’n pel poble , sinó per ells mateixos, i esta el seu club de “fans” que no hi veuen mes enllà del seu clatell, sobre tot els d’en Xico.

10 07 2009
.Diploma i banda

Dimarts 07 de juliol de 2009
Diari de Girona

La Cuina a Sils, guardonada amb el títol de deixeble d´Escoffier
El premi s’entrega als millors xefs de cuina tradicional dedicats a conservar la gastronomia

Foto: El moment de l’entrega del diploma i la banda a Xicu Anoro.

SILS | DDG

El fundador de La Cuina a Sils, Francesc Xicu Anoro ha estat guardonat a Itàlia amb el títol de deixeble d’Auguste Escoffier, reconeixement que s’atorga als millors xefs de cuina tradicional. Fa un parell de setmanes, en l’acte d’agermanament entre els pobles de Forlimpopoli (Itàlia) i Villeneuve Louvet (França), que es va realitzar a la Casa Artusi, ubicada en l’esmentat poble italià, La Cuina a Sils va poder rebre aquest premi que se suma al Salsafí d’or de la Selva, el Sitrell de plata de Santa Coloma de Farners i el Bolet d’or d’Arbúcies que ja té el col·lectiu silenc.

La Casa Artusi va entregar aquest guardó a La Cuina a Sils “pel treball d’anys en la recuperació i la conservació del patrimoni gastronòmic” de la població. Per aquest centre italià dedicat a la recerca culinària La Cuina a Sils representa “un mode de cuinar encara viu en algunes cases i famílies, la valoració de la tradició local i sobretot l’entrega a les noves generacions de coneixements valuosos que podrien ser oblidats”.

En el text que justificava l’entrega del guardó a l’associació silenca la Casa Artusi va manifestar que la seva primera finalitat és la valoració de la cuina domèstica objectiu que, a parer seu, compleix La Cuina a Sils i per això s’ha atorgat el guardó de deixeble d’Auguste Escoffier al coordindador de l’entitat.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009070700_3_342362__Comarques-Cuina-Sils-guardonada-titol-deixeble-dEscoffier

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Cuina a Sils: https://silsdelaselva.wordpress.com/2008/10/09/les-cuineres-de-sils/

11 09 2009
Bloc

Comenteu a CiU de Sils:

CiU de Sils